17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малък град (22 хиляди). Съученикът ми отсреща, завършил навремето професионално шофьорско училище, пред пенсия се е уредил да вози хора от съседните села на хемодиализа в болницата. Два курса отиване и връщане по около половин час в посока. През останаото време на риба (страстен) или за гъби. Със служебната кола. Всеки ден от колата се свалят две големи пластмасови кофи от латекс с помия за прасето. Без капаци. И да не знаеш за какво са кофите, ще разбереш по външния вид. Вероятно от време на време се плакнат със студена вода на чешмата в двора. Преди време чисти колата с прахосмукачка, псува и ми се оплаква. Не стига, че онези трупове ги возел без пари да им чистят кръвта, ами се били оплакали, че колата е мръсна и мирише. От седмица колата я няма, а професионалният шофьор кара помията със строителна количка. Къде трябва да подаде документи за парамедик-шофьор на линейка? Моля ви, добри хора, нека помогнем на човека!

Боже, пази България! Шофьорите, заедно с военните, полицаите и пожарникарите са най-тъпото съсловие, което освен да върти геврека, при това не особено професионално, НИЩО друго не може. Ако е можело, щяло е да стане. Медиците (на теория) са върхови специалисти. Как ще ги ашладисате тези двете крайности нямам понятие, но няма да дам на такъв шофьор да се приближи на повече от метър от мен или мой близък. ДЕЕБАИДЕБИЛИТЕ!

Днес паpамедици - утpе истински медици.Няма да издpебняваме, я.Като всички студенти-нови медици са навън, какво дpуго остава.Отива нашия на адpеса , пише EXITUS LETALIS , а ако е още жив човека - "гоуем пpaз"/както се казва на шофьоpски жаpгон/.

Геле шофьорО - парамедик! По-добре да ги обучат на някое бойно изкуство, та кат' наскачат мургавите братя да трошат линейката барабар с доктора, шофьорът да ги неутрализира с някоя кунг-фу 'Фатка. По манталитет наште шОфЕри са много сходни с братята и поне с това биха се справили. Иначе аз съм преподавател по мАкедонски език, ама, ако ме пратят 110 дни на курс по китайски, вЕрвайте ми, че ги Отрепем китайците и сами че си говорят ... на мАкедонски. Я, да видим сега, кой смее да викне линейка:))) Язека мислим да си инфарктясвам тихо и кротко дома - току-виж, ми е минАло, че иначе знае ли се шафермедика к'ва ку.вачка ще ми извърти и шъ мъ прати при братчед си- шеф на дома "Вечен сън".

Курс за парамедици "Описание: Курс за професионален Парамедик. Основната задача на Парамедика е оказване на незабавна помощ при внезапно възникнала промяна в здравословното състояние на човек. Целта е моментална реакция с цел предотвратяване на смърт, тежки или необратими морфологични и функционални увреждания на жизнено важни органи и системи... ...Продължителност на обучението: 660 учебни часа." 110 дни по 6 часа обучение и ...спасяване на животи....

По БГ стандарт шофьорите на Линейки да станат директно Нотариуси:Универсал По Български Иновативен Вариянт . Закриват Съда, Нотарята, Затвора... Дотут 1000% икономия Пускат се 1000Линейки с Универсални Пара.Медици с правомощия и всичко ОК!

Не знам някъде в Европа ,освен в бг да има такава професия"шофьор на линейка".

Ами има братче, щото и тези дето за нищо, ама за НИЩО не стават, трябва да ручат нещо. А от друга страна, всеки българин, минал покрай медицински университет, вече се гнуси да кара линейката. И те така, те!

Браво! Обучавате шофьори за парамедици, учители за 6 месеца, скоро и медицински сестри за хирурзи... за дебилите няма проблем, стига някое НПО да каже - добре е идиоти.

а ще им вдигнете ли поне два пъти заплатата?! типично по ганьовски - специалисти по всичко, та всъщност по нищо! алчната политическа сган прогони медиците и мед сестрите, а сега от шофьорите ще прави лекари, дерзайте смело!

Няма заплати брат. Заплати се дават, когато се лекуват хора, при лекуването на дебили няма заплати. Представя им се шофьора за професор по кардиология и дебила да умира на спокойствие.

В някой западни държави го има това. Резултатът е, колкото и да е парадоксално- че докато те разпитват пациента се губят ценни минути. Преди 1989 във всяка линейка имаше доктор и мед. сестра- тоест квалифицираната помощ идваше навреме.

добра идея изглежда

Това отдавна трябваше да се случи. Екипите ще станат доста по ефективни с това начинание. Чест и почитания към шофьорите съгласили се на тази стъпка.

параАлкохолици..

Само така!Учителките пък да са и детски медицински сестри а бръснарите да почнат да вадят зъби .Полицаите могат да лекуват натъртено и навехнатоа данъчните да се разправят с лудите.А банките да разкрият в трезорите арести за да се реши и проблема с местата в тях.Всичко е въпрос на въобръжение за да се решават проблемите с работната ръка,медицината и тн.

Неуместни примери. Знаеш ли функциите на парамедика?

Много са уместни даже.Учителките по добре ще се справят като мед сестри от шофьрите.Бръснарите са вадили зъби векове.А полицаите в много страни са длъжни да окажат първа помощ при навехнати.Но шофьорите не могат да са парамедици защото работата на парамедик а. Да е до пациента при транспорта.Е тия шофьори трябва да се разцепят на две.Тъпотия по български