Шофьорът на камиона-ковчег с варненска регистрация пуснал негова снимка във Фейсбук

Белгийските власти затварят до 7 ноември няколко международни паркинга за товарни автомобил

Обратно в новината

Коментари - Шофьорът на камиона-ковчег с варненска регистрация пуснал негова снимка във Фейсбук | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе аз имам друго питане щото не съм наясно - влекача и ремаркето с един номер ли са? Щото аз мисля, че не са.

Абе, какви ги дрънка Борисов?! Естествено че България има вина. По-точно - ченгетата, МВР има вина. Камионът бил регистриран преди 2 години, излязъл и не се връщал. Ама по закон, той е трябвало да минава на ТП в България при това няколко пъти. Щом не е минал - ченгетата е трябвало да го пуснат в системата на Европол за да бъде спрян от движение, а регистрационните табели.... Абе кво да ви обяснявам. Вие ги знаете тези неща - всичките карате коли.

Глупости говориш. Първо този преглед въпреки, че е задължителен собствениците го правят само ако искат. Не можеш да накараш никой на сила. Предполагам, че в България има стотици коли без преглед и вероятно от тях доста са по пътищата. Особено по селата. Реално проблим ще имаш ако те спрат за проверка. Аз лично имам 2 коли които не ползвам, не излизат ог гаража и от 2 години не са минавали преглед. По твоята логика трябва да ме издирват с интерпол а? Отделно може да се мине преглед в чужбина независимо от това, че колата е с наша регистреция. Всъщност там прегледа е по - различен от това което ти си представяш.

Абе, какви ги дрънка Борисов?! Естествено че България има вина. По-точно - ченгетата, МВР има вина. Камионът бил регистриран преди 2 години, излязъл и не се връщал. Ама по закон, той е трябвало да минава на ТП в България при това няколко пъти. Щом не е минал - ченгетата е трябвало да го пуснат в системата на Европол за да бъде спрян от движение, а регистрационните табели.... Абе кво да ви обяснявам. Вие ги знаете тези неща - всичките карате коли.

Белгийците, като нашите малоумници! По-добре да затворим паркингите и да тормозим хората, отколкото да ги охранява полицията! Егаси глупаците!

Друг влекач е докарал ремаркето до ферибота. Този шофьор просто е констатирал, че стоката му е развалена и е спрял за проверка. Защо обаче не е проверил пломбите още преди да закачи ремаркето на самото пристанище е загадка. Демек той приема стоката на юнашко доверие. По-умно е било да направи проверка и изобщо да не закача ремаркето.

А сега авторът на вчерашната статия, който писа, че камионът бил пристигнал от България ще си посипе ли главата с пепел и да се извини, че хвърля кал по родината си без основание?

Този влекач изобщо не е напускал Англия. Взел е ремаркето от пристанището Purfleet. Ония от Zeebrugge ще трябва да обясняват какво са натоварили и кога са скъсани пломбите. То аз дето нищо не разбирам правя по-добри анализи.

Ясен ми е смисълът на това, което казваш, но все пак с една малка поправка - напускал е Англия, защото Северна Ирландия е на друг остров. Този шофьор е дошъл с влекача от Дъблин на пристанището Холихед в Уелс.

Прав си, но човекът явно иска да каже Великобритания.

Няма българска връзка в смъртта на емигрантите . Въпроса към българските власти е : Как този камион се е движил 2 години по европейските пътища , като не се е прибирал в България за годишен технически преглед !? Колко е струвало на собственика да си купи документите за ГТП !? Колко камиона с български номера минават така преглед !? Кой от властта покровителства тази корупционна схема !?

Абе първо проверете какъв е закона за прегледите и тогава пишете!

На снимката мушмурокът се е показал от десния прозорец. Не се вижда добре, но според мен влекачът е с десен волан. Което навежда на мисълта, че той си е бил предвиден основно за движение в UK. Относно данъци, прегледи и т.н. не е нужно да се прибира в България. Данъкът се плаща през Интернет, най-вероятно технически преглед извършен в ЕС е валиден.

Къде в закона пише че автомобилите с български номера могат да минават ГТП в чужбина !?

че автомобили с българска регистрация трябва да минават ГТП САМО в България?

По принцип общоевропейските норми не е нужно да се описват в законите.

Могат. Без проблем.

....Междувременно белгийските власти затварят до 7 ноември няколко международни паркинга за товарни автомобили, където често се засичат престъпления, извършвани от мигранти. Това съобщават местни медии след вчерашните новини за открития във Великобритания хладилен камион с 39 човешки трупа......Дееба малоумници дееба няма да връщат мигрантите с катапулт от където са дошли, а ще затварят паркинги и ще усложняват живота на хората.

А ремаркето с каква регистрация е и кога, и къде е прикачено? Защо това не се споменава никъде в новините???

Ремаркето е прикачено от северноирландеца на пристанището Пърфлийт в Англия в нощта в сряда. Половин час по-късно вече се е знаело за жертвите.

Защо Меркел /другарката - от мен / , не прати кораби ,самолети и влакове и да си прибере мигрантите.

1.Шведите - Сканията е тяхно производство 2.Българите - Регистрационните табели 3.Ирландците - шофьора 4.Белгийците - Влязъл е в Англия от Белгия 5.Талибаните - те са намерени мъртви в ТИРа Героите са от Англия - откриха и заловиха член на ОПГ

се наричат мигрантите използващи нелегално ТИРовете за придвижване

Най-конкретният коментар! Еваларка пич!

Жертвите са китайци, сега съобщиха. Шофьорът е от Северна Ирландия, не от Ирландия.

хахахаха........... точно така! Англичаните са перфектни.

Шофьорът всъщност е вдигнал ремаркето от пристанището на Purfleet 35 минути преди паркирането, те също не ви казват, че той е извикал линейката и полицията и че той вече е освободен от ареста без обвинения.

Не е освободен. Не се съобщава кой е извикал линейка.

мобилност?

оривахте орталъка зарад 30 брикетя Да си си бяха стояли при мамуните в Африка до рупат банани

Ако бяхте публикували и номера щяхме да проверим и дали има застраховки. И сагата щеше да свърши.

Камионът е напълно законно регистриран в БГ. Получил е " заверено копие налиценз на обшността", а фирмата лиценз - отново законно. Е, и? Къде е тук българската връзка - чисто английска далавера! Граничните и полицейските власти на UK са спали и е адски удобно да се размие по някакъв начин отговорността с БГ - както с мача - 20 човека правят глупости - цял народ виновен!

А не са ли българските власти задължени да контролират лицензираните от тях камиони за международен транспорт??? Как две години никой не се е поинтересувал за това мпс какви данъци е платило и каква дейност е извършвало за фирмата на която е???Не прехвърляйте болеките от болната на здравата глава...

Че кой ти е казал, че не е плащало данъци?

Ами ако е плащало данъците след като фирмата е регистрирана в България би следвало за нула време да се изасни от къде е вземало товари и къде ги е карало.... Така че няма нужда да си завираме главите в пясъка и все другите да обвиняваме вместо да погледнем и себе си,, Всеки говори за регистрация ама за реалната дейност на тази фирма и на този камион дума се не обелва.

на белгийците! Ами нали на камион, спрял в аварийната лента е много по-лесно да се набутат мигранти...? На паркинга поне могат да ги следят по-лесно с камери, с охрана ?!

Този сребърен ланец и тая щастлива усмивка явно са добре подплатени...иначе влекача е грохнал и е готов за конфискация, но преди да убие 30 човека, явно доста работа е свършил.

EU е с краката нагоре. Движението на капитали,стоки и работна ръка е неконтролируемо. Корупцията е повсеместна, а бюрокрацията е по-голяма от псевдо-социалистическата.

Корупцията е главно в Булгаристан, я предложи пари на един английски полицай да видиш какво ще ти се случи, ...

"ирланска гражданка" - някой пак не е закусвал....

Малко по малко ще го извъртят. Много лошо се оказа, че в случая няма намесени българи, а не става да се сочи с пръст гражданин от Обединеното кралство. Все пак циркът с расизма на стадиона ни още е пресен. А и светите англичани доста се постараха да раздухат случая из цялата слънчева система. Но Петров за беля се оказа Робинсън! И сега какво да кажем, какво да кажем...ние нищо,...ами те, мигрантите, сами влизат в камионите, сами си мрат...

как да няма намесени българи като камиона пристига от България ?

може да излезе,че и шведите са намесени, че пристига и от Швеция ! Нали завода на Скания е там ?

Пенчо бре, ЧЕТИ!

И от 2017 до сега пътува с миграните. Ти англичанин ли си? Много ми напомняш за тях по начинът на мислене.

Белгия се превърна в опасно гето, осеяно с тъмни, престъпни елементи. Хубавата бира и шоколадите още са си там, но ...

Сега вече шоколадите и тъмната бира ходят на два крака по улиците

Като видиш финтифлюшките и дантелките по предното стъкло и ти става ясно, че народността на въпросния драйвър е точно определена - житан. Просто има ирландски паспорт. Таки с български паспорти по Европа има стотици хиляди. Пуснете снимка на "ирландката" регистрирала фирмата за потвърждение на думите ми.

Ирландската пастирка и тя е mrs Robinson - т.е. от боята.

Как може шофьорът да пусне "негова" снимка. Трябва да е "своя". И по-долу в текста още правописни грешки. Егати неграмотната редакторка.

по телевизията така говорят, неграмотността взема епидемични размери.

Не критикувай така ,че много се засягат и ...БЛОКИРАТ !

Влекача е от България... но товара, контейнера и съдържанието му, e взет от Белгия;)

преди няколко години имаше същия случай, с умрели в каросерията мигранти, и пак българи бяха замесени, ... печална слава

някой нарочно топи България.

да бе все някой друг е виновен че корупцията се шири на територията и я е превърнала в рай за престъпниците, ...

Отново ще го отнесат източноевропейците!

От 2017 г. е излязъл от България ! Как е минал преглед 2018 и 19 , като не се е връщал! Има дна варианта или се е връщал и не са го засекли или някой му е дал лепенки за минат технически преглед. И двата варианта са изпипани явно!

Всъщност не е точно така, но се скриват няколко пробойни в системата на ЕС!

Тоз от наште бе, от боята - има регистрация в Максуда.

Исторически, западноевропейците са правили много гадории и сега колелото ще се завърти.

Ми реклама си е направил: Заповядайте при нас-евтин и удобен транспорт до всяка точка на Европа. Лични документи не са необходими... Жалко, че не се е погрижил транспорта и да е безопасен.

Някъде четох, че ирландските "пътуващи хора" - друг евфемизъм за хъхрещите - били заели тази бизнес ниша.