17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аре бе майни...аре научете го този правилник вече.

8 годишно само дете да пресича улицата е страшно рисковано...

Да и жена с детска количка, възрастен пенсионер също...изобщо в България преминаването на улица е силно рисково! Особено на пешеходна пътека!

Теб те знаем че излизаш навън само с майка си и си на 40 години ! И си слагаш шапка от алуминиево фолио .

Може и да го знаят..ама нали са велики..пък и в джип.а някой му се пречка докато си кара и говори по ай фоня

Не е нужно да бъде застрелван. Не спиране на пешеходна пътека с инцидент - глоба 2000 лв , отнемане на книжката и 3 месеца затвор! При смъртен случай, затвор за поне 20 години!

И какво ще направят на бързащия по дела шофьор на джипа? Вероятно нищо. Дано детето се оправи бързо.

Пловдивчани са некадърни, но много нагли шофьори. Това са фактите.

Не пловдивчани, а приходящите от околностите селяндури. Същите като новософиянците, дето като се преместиха там и направиха 1/3 от България да е в столицата.

Карането на джип в България е диагноза, не е необходимост ...!

по правило всичките тюмбели в една държава се намират в столицата й

Какво се случи със това глупаво население,та не го разбра че на пешеходна пътека се спира за да се пропуснат пешеходците,а не да ги газиш а???Иначе за какво биха се трудили да ги рисуват тези пешеходни пътеки а Майни,отговорете ми ?

И в Пазарджик е същото на пешеходните пътеки! Страшно!!!

Случка от Пловдив. Карам си в дясна лента, наближавам пешеходна пътека и една жена тръгва да пресича. Намалявам с цел да спра, при което този зад мен, явно разбрал каква глупост ще направя, надува клакосона, изпреварва ме на самата пешеходна и за малко да мине през пресичщата жена. Сам съм си виновен де, тогава още не ги знаех пловдивските правила за движение.

Какво значи,,изясняват причините''??? Не е спрял на пешеходна пътека, толкова....

Случка от София от вчера на Бул Александър Стамбулийски,където тръгнах да пресичам пешеходна пътека,повечето коли спряха,и ако не се бях спрял да се огледам след колите дали идват други трета лента,една кучка смръдлива със джип как щеше да ме отнесе просто не е истина,тъпата овца не можа да се досети че щом другите са спряли,значи нещо има,някой преминава,а тази мина тъпата овца със мръсна газ,е малко се стресна като ме видя,но ако бях продължил,просто нямаше как да спре уроспията селска.Какво ли не правят селянките,когато дойдат във София,готови са да се наеват със всеки софиянец,само и само да останат във София,а ако пък и му родят деца,тогава вече се бетонират.

Жалко за детето, дано да се оправи без последствия за здравето. Иначе думата за станалото е дебилизъм. И като шофьори и като пешеходци проявяваме едни и същи качества. Има пешеходци, които смятат че за пешеходните пътеки си имат нотариално заверено удостоверение за безопасност, престават да се оглеждат и пресичат като на разходка. Има почти заличени пешеходни пътеки с вече невидима с просто око маркировка. Редовните пешеходци си ги знаят тези пътеки и ги ползват със същото спокойствие, граничещо с наглост към изчакващите ги шофьори. Но ако към такава невидима пътека шофира човек непознаващ града и незнаещ, че там има пътека? Какво става тогава? Става сблъсък между два субекта, едновременно смятащи че имат предимство. Единият е тонове тенекия, другият е от плът.

Бате, като ти чета поста, установявам, че баба ти е от Вършец, дядо ти от монтанско село? Успокой се малко, иначе си прав. А "уруспиите", дали в София, дали във Варна или Пловдив, си се е*ат с когото си искат, без да те питат хахаха И ало, софиянеца, пише се Александър Стамболийски :)

Имате прекрасен градски изказ, богат речник и познания по граматика.

Причините за тези катастрофи са ясни. Има много джигити, които си мислят, че още е 1994-а и могат да правят каквото си искат. Опасявам се, че след като поспрат еврофондовете, мутренските години ще се засилят и върнат.

това децата са станали ужасно нагли! започнали са безогледно да блъскат джиповете по пешеходните пътеки. съдът на бхк да осъди детето на 25 години строг, тъмничен, а шофьорът да бъде номиниран за човек на годината, заедно с другите номинирани до сега! .. а дано се оправи детето, де и голямо и умно да порасте. ама сега родителите му какво да му обяснят, че къде е правилно да се пресича улицата... кой знае... кой знае.... и аз не знам... .

Щом има замесен джип, значи детето е виновно! Що се хвърля в колелетата на джипа, а?

С ръце ли го е блъснал? Че това и профдавач на гевреци го може.

С ръце ли го е блъснал? Че това и продавач на гевреци го може.

Хубаво беше по времето на бай Тошо, когато никой не спираше.

Това е според един свидетел. Предстои да изяснят дали и останалите ще поддържат същата версия.

В Пловдив тази новина също се отнася за 3-та лента!

"Правото на пешеходеца да пресича на пътека или на което и да е място не е абсолютно. Той би имал предимство само ако е заел пътеката правомерно - да се е съобразил със скоростта, посоката на движение и отстоянието на приближаващите коли и да е сигнализирал водача с ръка за намерението си да пресича. Това становище застъпва Висшият адвокатски съвет (ВАдС) по тълкувателно дело №2/2016 г." Ще рече: - От пешеходните пътеки няма аболютно никакъв смисъл! Ако ще се съобразяваш със скороста, посоката и ако трябва да сигнализираш на водача, то няма смисъл да пресичаш на пешеходна пътека, а където си искаш! Трябва да се съобразиш само със скороста и да сигнализираш на водача! - За какво са ни тогава пешеходните пътеки? Излишни са! Разхищение на боя! - всеки да пресича където си иска, па да видим

За къде бързате бе!!! В една друга държава, полицията не глобява за скорост а наказва водача да стои прав и неподвижен до колата си от 40мин. До 1ч. Хайде да спрем да бързаме, а да погледнем дете ли минава, или друг човек.

Разликата е, че вече не остана почти нищо за крадене. Ще се избиват помежду си.

в България не останаха деца . Не стига , че имат по едно а на това отгоре ги избиват по улиците . Храната не им е качествена в детските заведения - нали трябва фирмите доставчици да калкулират печалба . Никой от Г - да Кметовете не обръща внимание на децата . Детските заведения са към общините - но нали тези малчугани не са гласоподаватели . Стига с тая алчност и егоизъм ! За да има държава трябва да се раждат деца . Кой да даде пример като всички политици са с по едно дете . Няма такава скотска държава !

Да се пресича само на пешеходни светофари, а при пресичането на кръстовищата като светне зелено на пешеходеца, да е червено за всички останали. Ако това натовари трафика повече, недоволните да пътуват с градски транспорт. А в днешно време не е препоръчително 8-годишните да пресичат сами.

_stankow

И защо да не се съобрази със скоростта на автомобила ? Да се хвърли в опасната зона ? Защо ?

_stankow

Нещо не е така, ама хайде ...

В днешно време е добре тези, за които се предполага, че ще пресичат на пешеходна пътека, да са научени как се пресича на пешеходна пътека. Дете на 8 години може да пресича само, стига да е било научено как се прави.

Съобразяването на скоростта и обстановката е нужно (има го в законодателството на всяка една държава от ЕС), сигнализирането с ръка е по желание. Няма как да бъде иначе, и да е безопасно, затова е така в цял свят.

Чл. 8 (8) (Нова - ДВ, бр. 14 от 2009 г.) Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да не оставят без надзор и грижа децата до 12-годишна възраст, ако с това се създава опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие.

Всичко е въпрос на култура и възпитание,което липсва в шибаната ни подобие на държавица. В Германия специално пресичат и по малки деца сами на пешеходна пътека. Само,че тук шофьорите не карат с 80 В града...Няма значение каква е колата... Нямам думи...всъщност имам но няма смисъл да пиша повече.

Това е работещо решение, но корумпираните катаджии няма да го приемат, вкупом с депутатите. Няма как да вземат рушвет в този случай.

При повече от една лента в една посока чертането на пътека е престъпление, защото застрашава живота на пешеходците. Няма начин да ги видиш, защото колите вдясно ти пречат. В случая за бой, изгонване и лишаване от права са общинските съветници, с баш кмета начело.

Децата трябва да се пазят от всички, не само родителите да са ги научили. По някой път изскачат между колите, без да са на пешеходна, и не можеш да реагираш, в този случай пак виновен е шофьора, защото и с 5 км/ч да си карал, се води несъобразена скорост. Пешеходецът е по-уязвим от шофьора. Дано детето се оправи.

И шофьорът така е предполагал сигурно...А ти си предполагай, че всеки който се качи на кола ще кара със съобразена скорост.

Естонската полиция реши, че обикновените глоби не работят достатъчно добре, за това измисли ново наказание за онези, които са решили да карат по-бързо от позволеното.Според служителите на реда в Естония този необичаен начин на наказание е по-ефективен, защото, например, за богатите хора загубеното време може да бъде по-скъпо от парите. Освен това много шофьори намират за неудобно да ги види някой познат, когато са изпаднали в такава ситуация.Времето за принудително спиране е специално избрано, така че на нарушителя да му е трудно да навакса забавянето с ново превишение на скоростта

блъскат и пенсионери.

Шофьорът от къде е знаел, че детето е на 8 години за да го блъсне?!!!!

Пешеходните пътеки освен с маркировка са обозначени и с пътни знаци. Това че не се вижда маркировката не значи че не трябва да се гледат и знаците.

А Вие от къде знаете, че детето е било само. Първо се информирайте и след това цитирайте закона!

Стига си тиражирал измислицата, че винаги е виновен шофьора. Ако не може да предположи, че дете ще му изкочи пред колата - не е виновен. И има случаи на оправдани, защото не са длъжни да очакват, че деца ще скачат пред автомобила.