10 удара с камшик за саудитка, дръзнала да шофира

Саудитски съд осъди жена на десет удара с камшик, защото е пренебрегнала забраната жени да карат кола.

Обратно в новината

Коментари - 10 удара с камшик за саудитка, дръзнала да шофира | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

една държава има правена за мъже и нея искат да развалят

Щом в Саитска Арабия не е разрешено жените да управляват МПС-та, значи и книжки не се издават. Щом е карала без книжка, тогава да си понесе наказанието. За сведение в 'западните демокрации' за каране без книжка се влиза в затвора.

Нагледен пример за демокрация в действие и човешки права. Това е режим - абсолютна монархия, подкрепян безрезервно от САЩ, техният най-верен съюзник. И нито думичка, приличаща на Критика от Обама. Виж, на Сирия, която е руски съюзник, естествено, трябва да се налагат санкции, а Либия - да се бомбардира...

Това е политика и всички действат така, включително любимата ти Русия. Живей с това!

Жена с волан-луд с картечница !

Бягай бързо в Арабия, че за тук не си глупако. Жал ми е за тази която ще ти се върже. Май ежедневно ще упражнява спорт-удари с тиган по тъпа тиква.

Ето домашно за ООН! Човешките права в Саудитска Арабия. Ето домашно за целия свят: налагане на отказ от шариата като държавна съдебна система в арабските страни. Арабите да не живеят на Марс! Докато у тях съдят по шариата и издевателстват над жени... управниците им ще са лицемерни. А и световните управници като Обама например, също ще са лицемери, правейки се, че нищо няма. Тоя саудитски султан всъщност използва геноцид срещу собствения си народ.

а аз се питам каде е сега този световен яндар-уса,вездесащия пазител на демократичните ценности и защитник на човешките права??!! каде са сега те да обявят една воиничка на саудицка арабия...нали погазват демокрацията,както направих в почти целия арабски свят...Саудитска Арабия е единствената мюсюлманска страна, в която все още жените нямат право нито да гласуват, нито да карат автомобил. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Кой и как извърва шибането.щото едно е да те шибат облечена, съвсем друго си е на голо! И размера има значение, на камшика. А нашите 100 лева за колко камшика се сменят,ако ми се наложи "да бутна"на саудитски катаджия ?

За изпълнението на присъдата трябва да й издадат протокол,където ясно да е описано какво е извършила и какво наказание е понесла.Този документ би бил много важен за получаване на бежански статут в някоя цивилизована държава. От много години се пише по пресата,че саудитки в знак на протест срещу дискриминацията и ограниченията към тях в тяхната родина си подаряват девствеността на християнин в Европа а после имитират невинност пред саудитския си съпруг чрез някой продукт от месо или ходят на хирург...

веселинке , ти още ли не си намери работа , че се подвизаваш постоянно в дир'а..продължаваш да ни изненадваш с всезнанията си...но нали знаеш, че които всичко знае , нищо не знае....

Аз не съм денонощно на работа,тя е на 25 мин. от квартирата ми,но не виждам с какво съм те раздразнила лично,злобльо!Ти сигурно чакаш ковчези от чужбина.И не те е срам да го покажеш.

Абе трябва много тежка карма да имаш, че да се родиш в тази страна /жена/.

абе, на някои хубавци, писали тук майките им сигурно са ги взимали от пазар за роби и са били ползвани само за разплод. защо сте толкова злобни? вярно е, че не сме добри като вас, но е вярно също, че повечето смъртоносни катастрофи са причинени именно от мъже. каква е тази война ''мъже срещу жени'' - комплекси ли ви гонят, що ли?

"...книжки на жени не се издават..."Значи осъдиха не затова че кара жена , а затова че кара без книжка - нормално е и при нас да е така

Тези жени, които протестират, имат книжки от други държави, признати в С. Арабия. Обаче пак ядат хурката.

Ето тока се дава пример! Десет камшика за тая и никоя друга няма да си помисли да кара. Сега дали е правилно да им се забранява да карат е въпрос на гледна точка и лично мнение.

А твоя коментар е добър пример какъв не трябва да си. Тези жени, които са седнали зад волана са го направили с ясното знание какво може да ги очаква. И са го направили с цел на протест срещу неравноправното отношение към тях.

Няма по-страшно нещо от комплексиран мъж.

По принцип да се шофира без книжка е доста притеснително, а иначе и в България има доста шофьорки, които са за камшик. А се чудя и как ли ще се издава книжка на снимка с фередже?

ами прави са - фереджето няма книжка, а и да има, жена-шофьор си е нещо доста притеснително!

Адекватността на мнението ти напълно отговаря на името ти, добре си го подбрал.

Дали ако и тук забранят на жените ще се шофира по спокойно.Те така или иначе не могат най малкото да паркират.

Това с паркирането не е вярно. Преди гони видях една кака с един москвич алеко как си паркира от раз! Събра погледите на мъжете-зяпачи.

Коментарът е типично комплексарски :) Много интересно как слагате всички жени в общия кюп, я се огледайте как се справят мъжете шофьори :)))

Те може и да са прави, ама ти си седнал на главата си. Но на коя не е моного ясно.

Да забранят и на неграмотните като теб да пишат. По- и най- са с тирета, да те светна, че няма и да ме разбереш.