След близо 35 г. запалиха вечния огън на Шипка

Вечният огън на връх Шипка бе запален отново след близо 35-годишна пауза. На историческото място националният флаг беше издигнат на 22-метров пилон. Церемониите са част от отбелязването на 135-ата годишнина от Шипченската епопея по време на Руско-турската освободителна война.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПОКЛОН ПРЕД РУСИЯ,АКО НЕ БЕШЕ ТЯ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАМЕ С ТУРСКИТЕ ОСМАНЛИЙ

Не ! ====== Поклон на Нашите Опълченци !!

Само дето дядовците на тия, които сега управляват Русия избиха рода на Н.В. Александър Втори на когото трябва да бъдеш благодарен.

Е, дано сега Русия по-щедро да отваря кранчето на газа, че да има и за Шипка.

Ясно, на смяна при вас е гербаджия-ибрикчия, публикува избирателно!! Дерзайте и от вас вече нищо не става, жалко, че ви мислех за по-свободни, гледайте добре какво публикувате, че Биг Бос от Банкя да не оваканти на някой стола!! Браво!!!

не се ядосваи брат ми тея от половин година са захлебили яко и сега ги е страх да не ги изгонат от хранилката *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И за вечен огън да е темата, и за героите на България, простаците са си простаци! Що глупусти сте написали по-долу, сякъш света почва със Сергей Станишев и завършва с Боико Борисов. Пфу, в каква пасмина се превърнал този народ, ако сега трябваше да има опълченци там сигурно щяха да са една шепа и стратези край печките.

ПОДКРЕПЯМ !!!

+1

Никакво извинение не може да има за това, че до сега оганят е бил загасен. Хората на Марс пращат машини, а ние си търсим извинение пред героите на България, че сме ги били забравили... Нищо не заслужаваме ние !

Ако наистина ще се сменява името на върха, направо да го кръщават "Господин Буш"

Доста по добре ще е от господин Путин :)))...

нали от турско са ни освободили американските морски пехотинци под знамето на НАТО!!!!

то не само Дунав, ами и Мраморно море се вижда от върха на паметника в ясно време, както и крушките в очите на лъва чак в Истанбул през нощта, ама тва гоцеделчевското не ги зане тия работи....щото е пестил тогава, спейки на паркинги в Германия...)))))

Те и червените ви задници са лъснали от далече, ама вие срама нямате. Като плюете, свято за вас няма.

ний тез иширети ги научихме в БПС- от спестените от нощувки парички)))) пък по рано ги учихме от спестени закуски ....де гиди мишок реститутски де....секна ли ти вече рентичката а?))))

А кога ще запалят вечният тротил в тигана на гащниците на Бузлуджа...20 години чака народа

сефтето ще е в маркуча пожарникарски пък сетне ще се види...))))

Учудвам се, че от "Комисията за Защита от Дискриминация" не са поискали закриване на церемонията, с мотива, че празнуваме кръвопролитието на толкова много невинни, просто присъстващи на българска земя хора, които просто са искали да преминат от другата страна на прохода. Да живее българия! Поклон пред Героите на Шипка!

Пич, пише се България!

...... обаркали сте се и двамата: пише се балгаристан

ала ,бала и балони и шменти капели.пак отвличат вниманието на хората с патриотарски мероприятия. а циреят набира и все някой ден ще се спука-и тогава яка им гъзина и жална им майна.

Сме..ко не те знам дали си интернационалист безродник, или някой Рафаел или Рафик. Ако за теб това са "шменти-капели" за нас хората които обичаме България не са.Въобще не ми пука дали е направено от Бойко, Серго, Ваньо или който и да било друг -това е без абсолютно никакво значение в конкретния случай!

явно наслагването на между етническа омраза в бг е приоритет......децата и внуците тапкано ще ви го варнат само стоите и гледаите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

134 години свободна България.Има доста опити на малоумници и от българска и от турска страна, а и чужди интереси да взривят етническата толерантност.Обикновените хора обаче, доказаха че са мъдри и добри.Ние ще продължим да живеем като приятели с всички, независимо от религия и етнос. Помисли и не насаждай страх.

освободителна война се пише с главно "О"

Шапки долу! ... ---- (и хайде стига с тез скоростни `изкачвания` )

С тази скорост на изкачване (около 3.7 стъпала в секунда) това е бъдещият олимпийски шампион на България в маратона или в 50 км. спортно ходене.

Народът ни не се смирява и е време да го докаже, като изрита мутрите и техния вожд премиер от управлението на страната! Чиста и свята Република!

Искаш да кажеш - народна република.Аман....

Не, бе! Иска да каже Народна Република, ама се задави от злоба и не можа да го произнесе..

Как радва квиченето на червената свиня!!!

Рдваш се на собственото си квичене?Споко,скоро ще те заколим за зимнина.