"Шейново“ ще обжалва акта за разменените бебета

Една от майките е платила за избор на лекарски екип, което противоречи на наредбата за достъп до медицинска помощ, но от болницата считат, че това поставя бременни в неравностойно полжение спрямо другите пациенти

Обратно в новината

Коментари - "Шейново“ ще обжалва акта за разменените бебета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Болницата е виновна, че е допуснала да се направи размяната. Не е случайно събитие! Да ги осъдят и да докажат кой е още е бил заинтересован,

Тая адвокатка се гаври с пациентите Колко много я боли, че при спешна интервенция майката платила за избор. Това е безсрамие и наглост без думи. Аз платих за друг вид интервенция в Александровска, като ми казаха, че ако не платя ще ме оперират стажанти. И после се оказа, че там оперира такава операция само един лекар

Предполагам, че от болницата са решили да разиграват майките, да проточат делото на макс, докато инфлацията изяде парите. Имайки предвид, че исканото обезщетение е чудовищно - наказанието не съответства на провинението, то кръвнина при убийство е по-малко, не ги упреквам особено. Ако майките са навити на по-трезва сума, болницата вероятно ще плати веднага. Не помня дали болницата има(ше) предложение колко е съгласна да плати или не?

Ама.. разбира се, целият свят разбра, че са мърлячи, само те не са разбрали. Трябва тотален бойкот на тази "болница", а именно 0(нула) родилки за следващата година и ще подобрят условията рязко.

И как с бойкот ще престанат да бъдат мърлячи и ще подобрят условията условията в болницата си? Контрол трябва и яко глоби! Независим и постоянен контрол от квалифицирани кадри, които не са на щат в болницата, и всичко лека-полека ще си дойде на мястото.

Как ще избира бременна екип, при положение, че не се знае тази бременна кога точно ще роди и дали този екип ще е на работа точно в този момент?! Ако НЕ е на работа, то бременната няма как да отложи раждането. Така, че "избор на екип" за спешно и неотложно състояние е просто ГРАБЕЖ и ИЗМАМА на пациента! Те играят на "тото" и печелят в 90% от случаите, а ако пациентът не се усети, вероятно и в 99%.

има планово секцио. Цитат от МБАЛ Надежда Плановото секцио се извършва обикновено около 7-10 дни преди вероятния термин на раждане. При многоплодна бременност или при други медицински индикации може да се насрочи дата и по-рано.

С тия пари, които събират от една камара време насам, поне да бяха модернизирали болницата. Добре че не се наложи да раждам в България, защото изобщо и стотинка нямаше да дам за "избор на екип", който дори не ти гарантира човешко отношение според приятели, които са минали през тази екстра.

Това са пари, които отиват директно в джоба на "екипа". За болницата нищо не остава. Това е система, измислена, за да може лекарите да получат добри възнаграждения за сметка на цялата здравна система. Това си е вид "частна практика", ама в общественото болнично заведение. Подобно нещо се допуска я някои нормални европейски държави, но то може да обхване не повече от около 20% от общия брой пациенти на даден лекар. Ако иска да облужва повече пациенти "на частно", ще трябва да се изнесев собствена частна клиника.

Платила е за избор на екип, което е легалният начин да рушветнеш медиците, за да ти обърнат вниманието, което следва да ти обърнат. Освен това тя като е платила, означава, че плащането е прието и е получила съответната услуга. Следователно не майката е в нарушение, че е платила за избор на екип, а болницата, че е предложила избора, приела е плащането и е извършила медицинската услуга, а не е отказала. Въпреки, че изборът на екип е сорт доброзорно плащане. На всичкото отгоре обжалването на законосъобразен и целесъобразен акт е безумие и злоупотреба с право. Такъв акт няма да падне нито пред по-горния административен орган, нито в съда. Едно такова съдебно решение, което потвърждава АУАН само ще изпише веждите на майките по гражданското дело за непозволеното увреждане.

Мръсни копеленца! Вместо да се извинят, да наведат глави и да си понесат последствията, те наглеят все едно са разменили саксии. Не случайно циганите си ги пляскат редовно, щото много ясно ги усещат какви са.

Първо "законотворците" унищожиха професията лекар - като насила ги превърнаха в търговци. И сега, видиш ли, се чудят защо като търговци се опитват да изкарат мскимума пари? Странно шизоидно поведение в нашата държава... Да, лекарите напоследък са просто търгаши, ама сами си ги направихме такива !

Ей, нахални хора! Няма уволнени, няма компенсации, да се радват, че не е това някъде в цивилизовани държави! Ще летят оставки и пари, че разбиха живота на хората от безхаберие!

Знаеш ли колко ще платиш за раждане в "цивилизована държава"?

В Европа нищо няма да платиш. Поне в повечето държави. И преди да оревете - да, знам от опит. Жена ми роди планово секцио в Англия - с 12 души екип и прекрасно отношение и грижа преди и след раждането, както за нея, така и за детето и плати точно 0...

Да разбираме ли ,че като е избрала екип, той е имал правото да избере какво бебе да и даде.

Некадърни, безотговорни, че и нагли...

Айде, моля ви се, плащал съм като поп в Шейново и за двете си деца, по 2000 на раждане съм вадил за болницата и лекарите. И сега видиш ли разбрали, че се плащало за избор на екип и това им е единственото нашушение... Боже, събери си вересиите...

Главният лекар още ли е на работа? Нямат срама тези сребролюбци!!!

всички други са виновни само докторите НЕ -до сега няма наказан ефективно доктор от БГ съд ,а понякога смо пострадали хора ги наказват и с право...

Но по Света всички медицински бизнеси имат НАЙ-СКЪПИТЕ ВЪЗМОЖНИ ЗАСТРАХОВКИ. Изискани от Закона. Именно за да се покрият подобни събития. А въпрос на гледна точка на медицинското заведение е дали да преследва съдебно конкретен техен лекар. Това не е в прерогативите на пострадалите. Те СЪДЯТ МЕДИЦИНСКОТО ЗАВИДЕНИЕ където служи конкретен лекар.

Айде стига глупости! Измислена трагедия за да се отвлича вниманието на раята. Защо не пишете за стачките и протестите в Англия и Франция? По-1-2 МИЛИОНА души на протест! И това е демокрация - за всички. Не като тук - "за адвокати и маргинали тлъсти хонорари от балъците задспали"

по това време се стачкува в Шенген, блядь. Защото през юли всички французи са голи на Cap d'Agde. Колоната от коли е дълга 500 км, тогава. На "нещастните" французи.

Хем виновен, хем голям? В други страни нямаше да чакат да им връчат актове, сами щяха да платят на жените, за да не се раздухва проблема в обществото и запазят някакво подобие на имидж. (Между другото, не прочетох целия материал, няма смисъл да си губя времето с поредните оправдания от поредната институция, на която пациентът/клиентът им е виновен, а те винаги са прави.)

"Шейново" изобщо има ли някаква ЗАСТРАХОВКА за подобни ЛЕКАРСКИ ГРЕШКИ?

да плащат тъпанарите и оставка на главната пача!