Коментари - "Шейново" отказа да плати обезщетение за разменените бебета, отива на съд | Днес.dir.bg

"Шейново" отказа да плати обезщетение за разменените бебета, отива на съд

Предвид обстоятелството, че казусът е безпрецедентен, Съветът на директорите реши да довери разглеждането на казуса на съда, заявиха от лечебното заведение

Обратно в новината

Коментари - "Шейново" отказа да плати обезщетение за разменените бебета, отива на съд | Днес.dir.bg

Коментари

600000 лева? Че тези бебета да не са на Богове и богини?Дори и за убити не се дават толкова пари.Напълно правилно от болницата са отхвърлили тази майтапчийска шега.

Защо ли не ми е жал за тях, че трябва да понесат отговорността си? Докато лекарите не се научат да носят отговорност, а не безвъзмездно да ПОЛУЧАВАТ, няма да има нормалност в здравеопазването.

Едни лкарства не могат да изпуишат ПРАВИЛНО, но такасата 50 лева че обменили с теб три изречения. Кой е като тях- толкова безотговорен и да не носи никаква отговорност за предписаните лечения?

Моя близка плати 3000 лева, за да роди там. А лекарката дори не се яви на преглед след раждането, защото парите които се искали за екип били малко и една кутия бонбони не стигала. Така че при положение, че близката ми плаща над 800 лева всеки месец за здравни осигуровки, допълнително си плащаше, за да има нормална бременност. Ами толкова пари се вливат там, да обезщетят хората за нанесените им травми. Това не е шега.

да се вземат днк проби и от други деца родени пш-рано ,много вероятно това да е практика ,допълнителен бизнес в някой болници за подобряване на генофонда на населението

И понеже гледам, че има доста ИДИОТИ, които са ЗА плащането на огромни компенсации, да ви светна, че болниците НЕ печатат пари. Болниците НЕ произвеждат продукт, който да продават. Болниците се финансират директно от пациентите /включвам и рушветите/ , от здравната каса, а тези, които са назагуба от общинския или държавен бюджет. Та ако трябва БОЛНИЦАТА да плаща, пак от НАС ще вземе парите. Толкова големи ИДИОТИ ли сте, че не разбирате?

Болниците са и търговски дружества. Избор на екип 1000лв, vip стая - 1000лв, и още други от номенклатурата на ценоразписа им. Все ще съберат по 300хил. Пък и ти ще помогнеш малко…

https://m.offnews.bg/news/Ikonomika59/Zaplatite-na-direktorite-na-bolnitci-prez-2021-g-dostigat-do-122-000782902.html ...

И аз не печатам пари, ама ми се налага да си плащам за всичко. Аре у лево с малоумията ти. Като са се осрали, да си плащат, че следващия път да се научат да внимават.

....а колко случаи има за които не се знае? Съд , присъда и да си платят.

Само ти ли бе, ИДИОТ, в цялата държава не знаеш, че болниците са на загуба и се дотират с нашите пари? Само ти ли бе, ИДИОТ, искаш да подариш на една циганка 300 000 лева от НАШИТЕ пари? Само ти ли бе, ИДИОТ? Да, има престъпление! Да, следва да има наказание!!! Но наказанието не е да им плащаме, а да вкарат в затвора двама-трима, за да видят останалите, че безотговорно можеш да метеш улицата, но не и да израждаш деца!!! Има разлика между това, да накажеш виновника директно и да накажеш обществото. Но ти си ИДИОТ и няма да го разбереш!

А ти разбра ли кои са виновните ? Или ще чакаш 20 -30 г. за разследване ... а до тогава ще си ,,доплащаш" за всички ,,услуги" , за които вече си платил със осигуровките си ?

Това си е техен проблем. Да се оправят, с каквото и да се дотират, и да се научат да си вършат работата съвестно. Щом се дотират и с мои пари, аз настоявам да си платят като попове за гяволъка, а не да се правят на ощипани и да си прибират заплатките.

А бе, хора! Всеки иска глави да падат, отмъщение и компенсации да има, виновните да си понесат отговорността. Никой не се замисля, че тази болница, тези лекари и акушерки, вършат истински обществено-полезна дейност. Станала е грешка, но никой не е умрял. Децата са върнати на майките си. Като закрият "Шейново", къде ще раждат и ще се лекуват тези жени? Вижте в тубата Just A Routine Operation. Отделете 2 минути да помислите. И стига с тоя гняв, омраза, отмъщение. Това се връща като бумеранг.

Димо не си прав ако няма наказание то ще се повтори виновните трябва да да бъдат наказани Защо ми е такава болница ако постоянно прави грешки

БХК ИСКА ДА ИЗКАРА БЪРЗИ ПАРИ

В "белите" държави такива заведения, както "Шейново", имат БЕЗСРАМНО ВИСОКИ ЗАСТРАХОВКИ. Именно за подобни случаи. При такъв "казус" адвокатите на потърпевшите подгонват Застрахователя на "Шейново" да плаща. И няма сила, която да ги спре.. А "Шейново" си измива ръцете чрез: Ние имаме застраховка според изискванията на Закона. Такъв Закон няма в България и затова стават такива "циркове".

Тази т.нар Болница да си ПЛАТИ....за морални, емоционални и правни щети!!!!! Виновни са!!!

Може би ще помогне да се разбере същността на въпроса - тези 600 к трябва да бъдат платени от всички граждани на София. "Шейново" е общинска болница и Софийска Община е собственик. Следователно, СО ще трябва да плати обезщетението. Наистина, отвратително се е получило за двете майки. Все пак, малко скромност и смирение няма да навредят, има щастлив завършек. Колко хубаво би било, просто да се откажат от парите. Това е общинска болница, все пак.

Всеки трябва да ди понесе отговорността.

Какво смиерние , каква скромност ..ти у ред ли си ? Никво отказване

Правилно са постъпили. България е правова държава, независимо дали им харесва на някои или не. Съдът е този, който ще каже кой е прав в този неприятен спор.

Ами нали си имат адвокати тия болници

Болницата е партийна институция, също и съда. Няма български съд да осъди държавата на значима сума. Ако им се разправя да стигнат до международен съд, там може да получат нещо по - добро.

Чувал съм от местни, че в Сливен циганките лягат с българи-искат бели деца.

прави ли стоят през това време? Ега си и расизма по тези земи. И към себе си са расисти чак.

А ти къде живееш? Не по тези земи, май? Затова и не си расист.

ооо американец, дето се дупи на черните. Дето са го наплашили и уплах е хванал и на негрите вика афроаафриканци. Щото за свобода на словото в САЩ ще отнесе някоя друга година затвор. Селекцията мозъчно увредени американопитеци.

Да разбирам ли , че циганката е поискала 300х? А колкото до случката, виновни няма , бе! Децата са се разхождали из помещението и после са объркали леглата си. Що обвиняват персонала на родилното ?

Бялата мафия е това!

Ако вземат 3 хил ще е успех ! Сигурен , че много скоро тъпите родители ще се съгласят на 3 хил !

Много вероятно да е опит за измама. При изписването всичко е било наред, бебетата да са разменени отвън.

Софийски градски дигитален съд: Година 2093. Постанови : 300 000 пиксела на наследниците на .....

По голямата загуба за Шейново, ще е от сега нататък, защото доста родилки ще изберат други АГ болници.

Едва ли.

Осра..ла ли се е болницата - осра..ла се , значи трябва да плати !

А къде са гледали майките? Те не са ли гледали номерата?

Тази дето е разменила бебетата понеже не е станало както е по план сега иска пари. Прокуратурата що не се светне , че едната майка е за затвора.

Вероятно и двете...

Едната майка (беличката) нито се появи поблично, нито предяви претенции, само каза, че иска всичко да приключи бързо! Другата "майка" (мургавичката) не спря да дава интервюта, разбира се някой придпремчив адвокат я е потърсил да и даде съвет и да я представлява, и щото на мургавелка не и пука ни за неща като травми на детето, години мъкнение по съдилища и прочие, пък и едва ли има с какво друго да си запълва времето - що па да не пробва за едни 150 000лв ... друготе 150 000 ще гушне адвоката, разбира се! Пропускат факта, че щом едната майка не завежда дело, то тяхното не е толкова налужащо, по скоро си прозира алчност. Пропускат и факта, че в България за убийство не се призъжда кръвнина от 300 000лв, какво остава за разменени деца, още повече, че в случая с мургавелка, детето и даже е било облагодетлствано - това ще се единствените месеци в живта му, живало в нормално условия!

Безочие и нахалство от страна на Директора на болницата! Случилото се говори за пълна анархия в болницата, но негова оставка и поемане на отговорност дори не се споменава.

След 5 години моля ДИР отново да ни информирате, до къде е стигнало делото!

Ами дано има вече един нормален прецедент, Стига с тия глоби и условни присъди, в България все престпниците имат по-голямо право от жертвите.

Понеже им беше малка травмата, сега ще ги влачат по съдилища.

Те на това се надяват. Едната майка каза, че не иска публичност, опитва се да спести травмата на детото си.

Разбира се че ще откажат... 5-7 бона на семейство ще отсъди съдът. И това ако са в настроение Тоя адвокат трябва да му преразгледат членство в колегията, това е тотална наглост или некомпетентност, да залъгва хората така.

Много ясно, че ще откаже да плати обезщетения.... Двете семейства сигурно са пили газ, за да мислят, че някой ще им насипе ей така по 300 бона, щото видиш ли - били силно стресирани... Благодарете, че са ви живи и здрави децата!

Ами родителите имат не по малка морална отговорност. Дет се казва това е твоето дете ма, гледай тая гривна кво пише на нея. Твое дете, твой интерес. Кой да ти го пази?

Не си раждал, нали бастун?

Правя безплатно бебета в тройки. След 9 месеца може си ги размените и да претендирате по 300000 обезщетения.

Умни хора управляват Шейново. След 7 8 години ще пишете пак как са получили по 15К обезщетение.

Неимуществени вреди най -трудно се оценяват и доказват.

Важното е че децата са живи и здрави при родителите си.Майките са щастливи...ама нещо ги човърка.........не може ли поне по 300 Хил. Да им се даде....може и повече ама за какво....приемните семейства не съдят държавата за това че са се грижели за чужди деца

ами, нещо ги човърка. Адвокат надушил плячка е подръчнал едната съдейки е циганка май. Така не се обяви. Българката май се усетила, а адвоката е ръчнал другата. хвърлил бомбастичната цена, която тази леко захапала. От там и другата.

Те да са радват, че ония не са им сбъркали упойките, щото пак нямаше да вземат 300 бона, ама щетите можеха да са други

Ето затова се върнах в България, защото тук мога да се наслаждавам на един оскотял народ, който сам се закопава. Разменят децата в родилно, едната майка надига глас след месец, някак си се 'договаря' с другата да си разменят децата отново, а хората им завиждат, че искали обещетение от родилното. Сумата била голяма, за убийство на пътя давали по 10 000 лв, те защо искат повече. Каква волска логика, красота.

Ми ходи си пак бе. Що се върна?

Абсурд. Тука е супер, там няма такова забавление.

ми щото там наистина е бил нещастник!

Такива като вас най-много ги обичам. Отишли в Германия или ЮК, скъсли се да мият чинии и да берат ягоди за жълти стотинки ама......БИЛИ В ЧУЖБИНА БЕ ЕЙЙЙЙ! И сега се връщат щото са умрели от глад там и ми дават акъл. Що се върна бе? Нали там е супер, бачкаш за "яки кинти" и си супер добре? Какво правиш тук при "баламите"?

Абсолютно си прав, там бях нещастник, но тук съм като всички останали. Даже си мисля, че ако кажа, че майките трябваше да минат първо през съда, преди да разменят хлапетата, повечето скотове щяха да са съгласни с мен.

Тошев, заради твоята завист се върнах. Спестих пари и сега тук съм цар. До казана на българите в ада, нямало нужда от дявол.

какво щеше да стане ако Бялата не се беше осетила, че бебето й е твърде мургаво?! представете си да го беше гледала с Години - това е За Затвор, не за Просто Парична Глоба!!

Цените в Магазина са НеПоносими - вече дори Хартиените Носни Кърпички гонят 3 лева от 99 стотинки!!

А тоалетната хартия няма ли да коментираш?

е ти не знаеш ли лафа, къде с*рат гладните, т.е. тоалетна хартия не ми трябва!

Нормално е да се плати, има вина, има страх и страдания... Но, повече от 20К на страна е прекалено....

На базата на някакъв опит ли говорите?

на запад ще им съдерат барем 5 000 000 кинтара!

На запад е спрямо дохода и личността... За работещ-беден какви 300К?

Може би. А колко щяха да ги съдерат за самото раждане знаеш ли?

Съда да Отсъди поне 3 000 000 лева - за такива грешка - Никаква Милост!

Ти даваш ли си сметка, че каквото и за отсъди съда ще го платим ние? Докторите няма да си извадят парите от джоба.

но това си е наш проблем, че сме позволили да сме Комунистическа Държава с Общи Каци, пардон, Каси - в нормални държави, без Каси, а с индивидуални сметки - щяха от джоба си да го платят!

Тошев е типична извадка на завистливия, оскотял български народ в градовете. В селата мисля, че е останали повече човещина.

Ясно е че ще ги осъдят, но съда за убийство дава по 100 000 преко сили. Болницата трябва да има застраховка и парите трябва да се дадат от застрахователя, не от нашите данъци. Циганката най на кяр ще вземе пари без да продава бяло бебе. Кафявото може да го шитне на половин цена.

Ясно.Няма някаква миризлива мангасарка да си уреди живота защото я отървали от гнусното и мангалче

Изначално и аз подкрепях , че алчността на адвокатите им и тяхната наивност да ги подвеждат заслужава това. После обаче се сетих, че размера на платените обезщетения заради прокурорски грешки са къде по-големи. И защото сме в България накрая най-вероятно зад всичко това е "загрижено" да предложат и гласуват задължителна застраховка за професионална отговорност, за да приберат едни хора едни още по-огромни пари.

Виновна е чистачката, защото е разместила бебешките легла, за да забърше отдолу. Пориерът също е виновен, защото е забелязал това, но не е сигнализирал.

Много правилно, че отиват на съд. Тук вече бях писала по тая тема - 10-20,000 + разходи за майките най-много, защото нямат някаква реална вреда, не е да са доживотни увреждания. 10-20,000 за болницата - бълха ги ухапала, няма да има възпитателен ефект. За тях една сравнително дебела цифра, защото все пак са виновни, макар и да е неумишлено и за първи път, а и за да е обеца на ухото и на тях, и на другиет болници, да си отварят очите. :) Разликата отива за детски площадки или нещо подобно, което да може да се контролира, че наистина е направено, а не парите са потънали у нечий джобче/шкафче, но което за предпочитане да не иска последващи разходи (примерно площадката иска само малко чистене, но не харчи ток, който някой трябва да плаща).

Много си зле. Никакви 'детски градинки' и 'площадки' - всичко да ходи за футболни игрища по селата. И без това хлапетата в градовете са захапали телефоните по цял ден.

300 000.лева е абсурдно искане. Преди за убийство едвам даваха по 100 000 лева. Тук е стрес за някой друг месец и неясно колко. Имуществени вреди липсват или са нищожни. Ама се гледали как се съди в САЩ и взимат пример да изцицат пари. Обезщетение ще поискат, но каквото се опитват да измъкнат. Може би 20 000 - 70 000 лева. Не че провинението е леко, но не е такова донесло големи щети, макар и благодарение на едната майка. Аз бих го обвързвал дори със заплатата на потърпевшият и неимуществените да са примерно ако са се мъчили да доказват 3 месеца, то заплатата им аз 3 месеца. А не да се опитват да се нагушат с пари. Само се възползват, че е станало известно и от общественото мнение, че ще притиснат съда. И защо се гледа обезщетение за майките, а не за бащите? Бащите не са ли хора и нямат ли същите права? Обезщетението трябва да е на семейство.

И умишлено не търсят конкретният виновен, че не може да плати толкова, а се опитват да съдят институцията.

Естествено, че ще съдят институцията. Като отивате в болница, вие нямате лични отношения с лекари и сестри. Възможно е да съдят и държавата, ако съда не присъди подобаващо.

А Вие сигурен ли сте, че едната майка не се е съгласила да плати 100 000 лв. за да разменят бебетата веднага? Ако се стигнеше до съд, щеше да отнеме години и травмата щеше да е за родителите, роднините и самите деца. Ако на Стависки му се размина убийството на пътя, това означава ли, че трябва на всички да им се разминава всичко?

Реално на повече при ПТП им се разминава. И на Местан дори не е стигнало до съд. На Московски макар и с моторна шейна, но убийство по непредпазливост - на собствен син. 0 съд! Питай Гешев, как закона бил еднакъв за всички. Ама приложението е различно!

А, не бе, незабавно ще прехвърли 600К общински пари. А единият адвокат беше изнаглял, че доброволното плащане ще бъде едва ли не като милост за болницата.

Големия проблем е кой ще плати парите, ако са тия дето са виновни, не ми пука, да плащат, но на практика ще ги платят хора които не са виновни, примерно всички от болницата, или общината, т.е. от общия кюп, както в Хага съдят държавата и ние плащаме , а не тия дето са виновни за осъждане на държавата. Доколкото са обявили, няма персонален виновен, даже няма и група хора които са виновни, така че вината се размива..

Нали е общинско търговско дружество, да си плаща мизериите. Оня общак от СОС каза, че имали застраховка, няма да плащате вие.

интересно е коя от двете първа ще признае, че самички са направили размяната!

Интересно е кога ти ще осъзнаеш какъв си тапигьос

тъпигьоз! пише се тъпигьоз, тъпако! от турски! гьоз е очи!

И двамата не сте в час-думата е тепегьоз, от турски език, и означава нагъл, безочлив човек. Няма нищо общо с тъп, глупав и т. н.

Коментари - "Шейново" отказа да плати обезщетение за разменените бебета, отива на съд | Днес.dir.bg

"Шейново" отказа да плати обезщетение за разменените бебета, отива на съд

Предвид обстоятелството, че казусът е безпрецедентен, Съветът на директорите реши да довери разглеждането на казуса на съда, заявиха от лечебното заведение

Обратно в новината

Коментари - "Шейново" отказа да плати обезщетение за разменените бебета, отива на съд | Днес.dir.bg

Коментари

600000 лева? Че тези бебета да не са на Богове и богини?Дори и за убити не се дават толкова пари.Напълно правилно от болницата са отхвърлили тази майтапчийска шега.

Защо ли не ми е жал за тях, че трябва да понесат отговорността си? Докато лекарите не се научат да носят отговорност, а не безвъзмездно да ПОЛУЧАВАТ, няма да има нормалност в здравеопазването.

Едни лкарства не могат да изпуишат ПРАВИЛНО, но такасата 50 лева че обменили с теб три изречения. Кой е като тях- толкова безотговорен и да не носи никаква отговорност за предписаните лечения?

Моя близка плати 3000 лева, за да роди там. А лекарката дори не се яви на преглед след раждането, защото парите които се искали за екип били малко и една кутия бонбони не стигала. Така че при положение, че близката ми плаща над 800 лева всеки месец за здравни осигуровки, допълнително си плащаше, за да има нормална бременност. Ами толкова пари се вливат там, да обезщетят хората за нанесените им травми. Това не е шега.

да се вземат днк проби и от други деца родени пш-рано ,много вероятно това да е практика ,допълнителен бизнес в някой болници за подобряване на генофонда на населението

И понеже гледам, че има доста ИДИОТИ, които са ЗА плащането на огромни компенсации, да ви светна, че болниците НЕ печатат пари. Болниците НЕ произвеждат продукт, който да продават. Болниците се финансират директно от пациентите /включвам и рушветите/ , от здравната каса, а тези, които са назагуба от общинския или държавен бюджет. Та ако трябва БОЛНИЦАТА да плаща, пак от НАС ще вземе парите. Толкова големи ИДИОТИ ли сте, че не разбирате?

Болниците са и търговски дружества. Избор на екип 1000лв, vip стая - 1000лв, и още други от номенклатурата на ценоразписа им. Все ще съберат по 300хил. Пък и ти ще помогнеш малко…

https://m.offnews.bg/news/Ikonomika59/Zaplatite-na-direktorite-na-bolnitci-prez-2021-g-dostigat-do-122-000782902.html ...

И аз не печатам пари, ама ми се налага да си плащам за всичко. Аре у лево с малоумията ти. Като са се осрали, да си плащат, че следващия път да се научат да внимават.

....а колко случаи има за които не се знае? Съд , присъда и да си платят.

Само ти ли бе, ИДИОТ, в цялата държава не знаеш, че болниците са на загуба и се дотират с нашите пари? Само ти ли бе, ИДИОТ, искаш да подариш на една циганка 300 000 лева от НАШИТЕ пари? Само ти ли бе, ИДИОТ? Да, има престъпление! Да, следва да има наказание!!! Но наказанието не е да им плащаме, а да вкарат в затвора двама-трима, за да видят останалите, че безотговорно можеш да метеш улицата, но не и да израждаш деца!!! Има разлика между това, да накажеш виновника директно и да накажеш обществото. Но ти си ИДИОТ и няма да го разбереш!

А ти разбра ли кои са виновните ? Или ще чакаш 20 -30 г. за разследване ... а до тогава ще си ,,доплащаш" за всички ,,услуги" , за които вече си платил със осигуровките си ?

Това си е техен проблем. Да се оправят, с каквото и да се дотират, и да се научат да си вършат работата съвестно. Щом се дотират и с мои пари, аз настоявам да си платят като попове за гяволъка, а не да се правят на ощипани и да си прибират заплатките.

А бе, хора! Всеки иска глави да падат, отмъщение и компенсации да има, виновните да си понесат отговорността. Никой не се замисля, че тази болница, тези лекари и акушерки, вършат истински обществено-полезна дейност. Станала е грешка, но никой не е умрял. Децата са върнати на майките си. Като закрият "Шейново", къде ще раждат и ще се лекуват тези жени? Вижте в тубата Just A Routine Operation. Отделете 2 минути да помислите. И стига с тоя гняв, омраза, отмъщение. Това се връща като бумеранг.

Димо не си прав ако няма наказание то ще се повтори виновните трябва да да бъдат наказани Защо ми е такава болница ако постоянно прави грешки

БХК ИСКА ДА ИЗКАРА БЪРЗИ ПАРИ

В "белите" държави такива заведения, както "Шейново", имат БЕЗСРАМНО ВИСОКИ ЗАСТРАХОВКИ. Именно за подобни случаи. При такъв "казус" адвокатите на потърпевшите подгонват Застрахователя на "Шейново" да плаща. И няма сила, която да ги спре.. А "Шейново" си измива ръцете чрез: Ние имаме застраховка според изискванията на Закона. Такъв Закон няма в България и затова стават такива "циркове".

Тази т.нар Болница да си ПЛАТИ....за морални, емоционални и правни щети!!!!! Виновни са!!!

Може би ще помогне да се разбере същността на въпроса - тези 600 к трябва да бъдат платени от всички граждани на София. "Шейново" е общинска болница и Софийска Община е собственик. Следователно, СО ще трябва да плати обезщетението. Наистина, отвратително се е получило за двете майки. Все пак, малко скромност и смирение няма да навредят, има щастлив завършек. Колко хубаво би било, просто да се откажат от парите. Това е общинска болница, все пак.

Всеки трябва да ди понесе отговорността.

Какво смиерние , каква скромност ..ти у ред ли си ? Никво отказване

Правилно са постъпили. България е правова държава, независимо дали им харесва на някои или не. Съдът е този, който ще каже кой е прав в този неприятен спор.

Ами нали си имат адвокати тия болници

Болницата е партийна институция, също и съда. Няма български съд да осъди държавата на значима сума. Ако им се разправя да стигнат до международен съд, там може да получат нещо по - добро.

Чувал съм от местни, че в Сливен циганките лягат с българи-искат бели деца.

прави ли стоят през това време? Ега си и расизма по тези земи. И към себе си са расисти чак.

А ти къде живееш? Не по тези земи, май? Затова и не си расист.

ооо американец, дето се дупи на черните. Дето са го наплашили и уплах е хванал и на негрите вика афроаафриканци. Щото за свобода на словото в САЩ ще отнесе някоя друга година затвор. Селекцията мозъчно увредени американопитеци.

Да разбирам ли , че циганката е поискала 300х? А колкото до случката, виновни няма , бе! Децата са се разхождали из помещението и после са объркали леглата си. Що обвиняват персонала на родилното ?

Бялата мафия е това!

Ако вземат 3 хил ще е успех ! Сигурен , че много скоро тъпите родители ще се съгласят на 3 хил !

Много вероятно да е опит за измама. При изписването всичко е било наред, бебетата да са разменени отвън.

Софийски градски дигитален съд: Година 2093. Постанови : 300 000 пиксела на наследниците на .....

По голямата загуба за Шейново, ще е от сега нататък, защото доста родилки ще изберат други АГ болници.

Едва ли.

Осра..ла ли се е болницата - осра..ла се , значи трябва да плати !

А къде са гледали майките? Те не са ли гледали номерата?

Тази дето е разменила бебетата понеже не е станало както е по план сега иска пари. Прокуратурата що не се светне , че едната майка е за затвора.

Вероятно и двете...

Едната майка (беличката) нито се появи поблично, нито предяви претенции, само каза, че иска всичко да приключи бързо! Другата "майка" (мургавичката) не спря да дава интервюта, разбира се някой придпремчив адвокат я е потърсил да и даде съвет и да я представлява, и щото на мургавелка не и пука ни за неща като травми на детето, години мъкнение по съдилища и прочие, пък и едва ли има с какво друго да си запълва времето - що па да не пробва за едни 150 000лв ... друготе 150 000 ще гушне адвоката, разбира се! Пропускат факта, че щом едната майка не завежда дело, то тяхното не е толкова налужащо, по скоро си прозира алчност. Пропускат и факта, че в България за убийство не се призъжда кръвнина от 300 000лв, какво остава за разменени деца, още повече, че в случая с мургавелка, детето и даже е било облагодетлствано - това ще се единствените месеци в живта му, живало в нормално условия!

Безочие и нахалство от страна на Директора на болницата! Случилото се говори за пълна анархия в болницата, но негова оставка и поемане на отговорност дори не се споменава.

След 5 години моля ДИР отново да ни информирате, до къде е стигнало делото!

Ами дано има вече един нормален прецедент, Стига с тия глоби и условни присъди, в България все престпниците имат по-голямо право от жертвите.

Понеже им беше малка травмата, сега ще ги влачат по съдилища.

Те на това се надяват. Едната майка каза, че не иска публичност, опитва се да спести травмата на детото си.

Разбира се че ще откажат... 5-7 бона на семейство ще отсъди съдът. И това ако са в настроение Тоя адвокат трябва да му преразгледат членство в колегията, това е тотална наглост или некомпетентност, да залъгва хората така.

Много ясно, че ще откаже да плати обезщетения.... Двете семейства сигурно са пили газ, за да мислят, че някой ще им насипе ей така по 300 бона, щото видиш ли - били силно стресирани... Благодарете, че са ви живи и здрави децата!

Ами родителите имат не по малка морална отговорност. Дет се казва това е твоето дете ма, гледай тая гривна кво пише на нея. Твое дете, твой интерес. Кой да ти го пази?

Не си раждал, нали бастун?

Правя безплатно бебета в тройки. След 9 месеца може си ги размените и да претендирате по 300000 обезщетения.

Умни хора управляват Шейново. След 7 8 години ще пишете пак как са получили по 15К обезщетение.

Неимуществени вреди най -трудно се оценяват и доказват.

Важното е че децата са живи и здрави при родителите си.Майките са щастливи...ама нещо ги човърка.........не може ли поне по 300 Хил. Да им се даде....може и повече ама за какво....приемните семейства не съдят държавата за това че са се грижели за чужди деца

ами, нещо ги човърка. Адвокат надушил плячка е подръчнал едната съдейки е циганка май. Така не се обяви. Българката май се усетила, а адвоката е ръчнал другата. хвърлил бомбастичната цена, която тази леко захапала. От там и другата.

Те да са радват, че ония не са им сбъркали упойките, щото пак нямаше да вземат 300 бона, ама щетите можеха да са други

Ето затова се върнах в България, защото тук мога да се наслаждавам на един оскотял народ, който сам се закопава. Разменят децата в родилно, едната майка надига глас след месец, някак си се 'договаря' с другата да си разменят децата отново, а хората им завиждат, че искали обещетение от родилното. Сумата била голяма, за убийство на пътя давали по 10 000 лв, те защо искат повече. Каква волска логика, красота.

Ми ходи си пак бе. Що се върна?

Абсурд. Тука е супер, там няма такова забавление.

ми щото там наистина е бил нещастник!

Такива като вас най-много ги обичам. Отишли в Германия или ЮК, скъсли се да мият чинии и да берат ягоди за жълти стотинки ама......БИЛИ В ЧУЖБИНА БЕ ЕЙЙЙЙ! И сега се връщат щото са умрели от глад там и ми дават акъл. Що се върна бе? Нали там е супер, бачкаш за "яки кинти" и си супер добре? Какво правиш тук при "баламите"?

Абсолютно си прав, там бях нещастник, но тук съм като всички останали. Даже си мисля, че ако кажа, че майките трябваше да минат първо през съда, преди да разменят хлапетата, повечето скотове щяха да са съгласни с мен.

Тошев, заради твоята завист се върнах. Спестих пари и сега тук съм цар. До казана на българите в ада, нямало нужда от дявол.

какво щеше да стане ако Бялата не се беше осетила, че бебето й е твърде мургаво?! представете си да го беше гледала с Години - това е За Затвор, не за Просто Парична Глоба!!

Цените в Магазина са НеПоносими - вече дори Хартиените Носни Кърпички гонят 3 лева от 99 стотинки!!

А тоалетната хартия няма ли да коментираш?

е ти не знаеш ли лафа, къде с*рат гладните, т.е. тоалетна хартия не ми трябва!

Нормално е да се плати, има вина, има страх и страдания... Но, повече от 20К на страна е прекалено....

На базата на някакъв опит ли говорите?

на запад ще им съдерат барем 5 000 000 кинтара!

На запад е спрямо дохода и личността... За работещ-беден какви 300К?

Може би. А колко щяха да ги съдерат за самото раждане знаеш ли?

Съда да Отсъди поне 3 000 000 лева - за такива грешка - Никаква Милост!

Ти даваш ли си сметка, че каквото и за отсъди съда ще го платим ние? Докторите няма да си извадят парите от джоба.

но това си е наш проблем, че сме позволили да сме Комунистическа Държава с Общи Каци, пардон, Каси - в нормални държави, без Каси, а с индивидуални сметки - щяха от джоба си да го платят!

Тошев е типична извадка на завистливия, оскотял български народ в градовете. В селата мисля, че е останали повече човещина.

Ясно е че ще ги осъдят, но съда за убийство дава по 100 000 преко сили. Болницата трябва да има застраховка и парите трябва да се дадат от застрахователя, не от нашите данъци. Циганката най на кяр ще вземе пари без да продава бяло бебе. Кафявото може да го шитне на половин цена.

Ясно.Няма някаква миризлива мангасарка да си уреди живота защото я отървали от гнусното и мангалче

Изначално и аз подкрепях , че алчността на адвокатите им и тяхната наивност да ги подвеждат заслужава това. После обаче се сетих, че размера на платените обезщетения заради прокурорски грешки са къде по-големи. И защото сме в България накрая най-вероятно зад всичко това е "загрижено" да предложат и гласуват задължителна застраховка за професионална отговорност, за да приберат едни хора едни още по-огромни пари.

Виновна е чистачката, защото е разместила бебешките легла, за да забърше отдолу. Пориерът също е виновен, защото е забелязал това, но не е сигнализирал.

Много правилно, че отиват на съд. Тук вече бях писала по тая тема - 10-20,000 + разходи за майките най-много, защото нямат някаква реална вреда, не е да са доживотни увреждания. 10-20,000 за болницата - бълха ги ухапала, няма да има възпитателен ефект. За тях една сравнително дебела цифра, защото все пак са виновни, макар и да е неумишлено и за първи път, а и за да е обеца на ухото и на тях, и на другиет болници, да си отварят очите. :) Разликата отива за детски площадки или нещо подобно, което да може да се контролира, че наистина е направено, а не парите са потънали у нечий джобче/шкафче, но което за предпочитане да не иска последващи разходи (примерно площадката иска само малко чистене, но не харчи ток, който някой трябва да плаща).

Много си зле. Никакви 'детски градинки' и 'площадки' - всичко да ходи за футболни игрища по селата. И без това хлапетата в градовете са захапали телефоните по цял ден.

300 000.лева е абсурдно искане. Преди за убийство едвам даваха по 100 000 лева. Тук е стрес за някой друг месец и неясно колко. Имуществени вреди липсват или са нищожни. Ама се гледали как се съди в САЩ и взимат пример да изцицат пари. Обезщетение ще поискат, но каквото се опитват да измъкнат. Може би 20 000 - 70 000 лева. Не че провинението е леко, но не е такова донесло големи щети, макар и благодарение на едната майка. Аз бих го обвързвал дори със заплатата на потърпевшият и неимуществените да са примерно ако са се мъчили да доказват 3 месеца, то заплатата им аз 3 месеца. А не да се опитват да се нагушат с пари. Само се възползват, че е станало известно и от общественото мнение, че ще притиснат съда. И защо се гледа обезщетение за майките, а не за бащите? Бащите не са ли хора и нямат ли същите права? Обезщетението трябва да е на семейство.

И умишлено не търсят конкретният виновен, че не може да плати толкова, а се опитват да съдят институцията.

Естествено, че ще съдят институцията. Като отивате в болница, вие нямате лични отношения с лекари и сестри. Възможно е да съдят и държавата, ако съда не присъди подобаващо.

А Вие сигурен ли сте, че едната майка не се е съгласила да плати 100 000 лв. за да разменят бебетата веднага? Ако се стигнеше до съд, щеше да отнеме години и травмата щеше да е за родителите, роднините и самите деца. Ако на Стависки му се размина убийството на пътя, това означава ли, че трябва на всички да им се разминава всичко?

Реално на повече при ПТП им се разминава. И на Местан дори не е стигнало до съд. На Московски макар и с моторна шейна, но убийство по непредпазливост - на собствен син. 0 съд! Питай Гешев, как закона бил еднакъв за всички. Ама приложението е различно!

А, не бе, незабавно ще прехвърли 600К общински пари. А единият адвокат беше изнаглял, че доброволното плащане ще бъде едва ли не като милост за болницата.

Големия проблем е кой ще плати парите, ако са тия дето са виновни, не ми пука, да плащат, но на практика ще ги платят хора които не са виновни, примерно всички от болницата, или общината, т.е. от общия кюп, както в Хага съдят държавата и ние плащаме , а не тия дето са виновни за осъждане на държавата. Доколкото са обявили, няма персонален виновен, даже няма и група хора които са виновни, така че вината се размива..

Нали е общинско търговско дружество, да си плаща мизериите. Оня общак от СОС каза, че имали застраховка, няма да плащате вие.

интересно е коя от двете първа ще признае, че самички са направили размяната!

Интересно е кога ти ще осъзнаеш какъв си тапигьос

тъпигьоз! пише се тъпигьоз, тъпако! от турски! гьоз е очи!

И двамата не сте в час-думата е тепегьоз, от турски език, и означава нагъл, безочлив човек. Няма нищо общо с тъп, глупав и т. н.