Шефът на украинските ВМС: Ще искаме затваряне на Босфора за руски кораби

Надявам се световната общност да признае, че бе извършена агресия против Украйна, заявява вице-адмирал Воронченко

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Воронченко е фалшив адмирал, защото по професия е танкист!

На този трябва да му спрат пиенето ! Хахаха

Да де, да! Ей ся турците ще затворят Босфора за руски кораби!!! Ще искате пръцки с лук ве, бандервоски укронацита и мръшляци нищожни!! Кой изобщо му дреме или обръща внимание на какво иска или не иска нищожната руина Крайна, където управляват еврейските свине като свинята еврейска Прасенко Валцман, Турчина, Яйцето и еврейката Юля Пишмошенко и други подобни подлоги на Краварника!!!Дори нашия роден долнопробен флот е по мощен от вашия ве смешници, а сте тръгнали да се пенявите и дървите на руснаците!

Тъй, тъй, а ние ще отидем да затворим Дарданелите. Тези клепоухи ще излязат по-тъпи и от нас.

Този е спал на течение

То си има поговорка, която укрите изцяло потвърждават: "Когато Господ реши да накаже някого, първо му взема ума!"

Предлагам да затворите и Гибралтар... Така де, от къде на къде руснаците ще се мотаят из Средиземно и околните морета и океани? Смешници!!!

Трябва да го кажеш на микрофона на Ердоган!

Става дума за кожения микрофон.

Тези американски подлоги, узурпирали властта в Украйна след кървав преврат отдавна са загубили всяка възможност за реална преценка! Чудят се какви глупости да измислят и как да нагнетят напрежение, та дано сатрапът Потрошенко успее да спечели изборите. Това обаче няма как да стане! Украинците се напатиха от диващините на това келеме и при никаква ситуация няма да гласуват за него, колкото и да се напиня.

на снимката е досущ бойко борисов

Работя с няколко украинеца. Млади момчета основно от Днепропетровск. Мислеха да се връщат за нова година, но след обявата на военно положение се отказаха за да не ги забършат във войската. Почти всички си спомнят с умиление годините когато Янукович беше президент и проклинат и първият и вторият майдан.

Не ги жали тези хахли.Днес са добри момчета, вечно ходещи с ръце в джобовете.Утре няма да те базарят и за слива.Долна нация са украинците, особено ако ти е началник, майко мила.А на нас се подиграваха от 2005 година когато ни дадоха дата за пеиемане в ЕС, че сме били предатели и те се чуствали много добре в съюз с Русия-нямали визи и получавали евтин газ.Сега да не реват.Аз ги предупреждавах с мечка дренки да не ядат.

Тази идея не е нова, но откакто Громико казВа че не е проблем да разширят проливите, но ще е жалко за хубавият град, повече не са излизали с нея и ето сега отново мераклии за сопата.

Вие може да поискате много неща, проблемът е обаче, че на луд никой не му дава кибрит, защото може да запали светът! Нали искахте кораби на НАТО/разбира се и на САЩ/ в Азовско море и край Крим? С налудничавото ви желание съобрази ли се някой?! Сега пък затваряне на Босфора! Сериозно? По кой начин? И на какво основание? Русия не се държи като вас в чужди териториални води. А вие се погрижете за имиджа на Украйна, защото "Десен сектор" и "Айдар" са си откровено фашистки формирования, при това не контролирани от никого! Що за държава е това?

А ние Софиянци си имаме памятник на севетските окупатори ...Даже някои цвилят , ако някой го понарисува малко и надпише с истината за нещата . Вой и пена на устата какво били сътворили " вандалите" . Ауууу...

Ама сега савецките палаши ще ти натурят минусчета .

Имате си паметник дори на убийците на дядовците и бабите си.дори моята леля е загинала от бомбите на ти Яя изроди/ ам се ти канските летци) на които такива уроди като тебе издигнаха паметник

Смешник.

военното положение им развърза ръцете - имат си движение автомайдан и задържат руски коли и камиони със тока с искания да им бъдат освоббодени моряците, забранили са на руснаците да отивт в Крим през тяхната граница, отказват влизане в украйна на аерогарата - връщат обратно. тепърва ще стават гнусни неща. това са разпасани гнусни изроди, от които можа да се очаква дори кристална нощ.

Тъй ли? Ами какво ще стане, ако Русия помоли тия над два милиона украинци, които работят там и изхранват семействата си, да напуснат страната? Знаеш ли, че твоят Порошенко няма да се задържи и един ден на власт! Хората ще го изметат!

Американски военни кораби в Черно море навлези са в териториални води на СССР, както и сега украинците, те не са отговаряли на предупрежденията от руски граничари, а продължили с пълна пара към Севастопол, тогава руски пограничен катер два пъти блъска американския есминец, който три пъти по-голям от катера на руски граничари. В резултата от есминица пада във водите един хеликоптер и започва пожар. Американци след този номер си затрайват, защото много добре знаят, че в чужди териториални води трябва да слушат това, което им казват, а не да въртят к.рвенски интриги.

Всъщност, това се е слувало няколко пъти, като руснаците са имали отработена процедура за подони действия, с цел да се демонстрира твърдост, без да се стреля и да се предизвиква война. Част от тази тактика, например, е била употребата на усилени котвени вериги, като преди сблъсъка котвата е била приспускана на около метър, така че лапите ѝ да стърчат и при удара да нанесе повече повреди на другия кораб.

Разкрит сте, проф. Иво Христов!!! Интересно, след като сте родом от Киев, смеете ли да припарите там сега????

Уж контр-адмирал, а всъщност е учил за танкист. Какъв е началник, такива са и подчинени

не разбрахте ли вече-че каквото и да направи русия с украина---нито нато нито ес ще се намесят,защото украина не е член нито на нато,нито ес.......никой няма да рискува световна война заради тях....ще има санкции,изолация и толкоз..в момента в който нато изпрати войска в украина-това е равносилно на обяваване на война---дали са толкова тъпи натовците

Като излезем о НАТО и ЕС и ние ще сме такава играчка за Турция. Мечта за много форумни недорасляци.

украинските моряци са преместени в московския затвор Лефортово, така че адмиралът и останалите загрижени да не ги мислят - вече са на руска територия (нали уж Крим бил негов), Москва никога не е била тяхна - много мъдро решение. По-добре да стяга дисагите и да им носи храна, цигари и други нещица. Много мъдра стъпка - по-далеч от откачалниците укри.

Няма за какво да ги карат в Лефортово.

защото дира трие. утре ще пуснат новината. много ти стана тъжно, нали? щото се надяваше да им организират бягство лудите бандери. там ще са на сигурно място. днес цял ден Лефортово е било блокирано по повод случката. ха-ха-ха. да не си лежало в Лефортово, че толкова се стряскаш?

Нека направим обзор на събитията в Керченският пролив, но не като гледаме емисиите на Москва и Киев, а като разгледаме само фактите! Факт №1 - "https://www.youtube.com/watch?v=vAJv9aHCWkI" запис направен от рубката за управление на руския боен кораб, който протарани 8 пъти по-малкия украински влекач! Отговорете не на мен, а на себе си - има ли нещо човешко в съществото, което дава заповеди на рулевия? Кой проявява агресия? Забелязвате ли колко миролюбива нация са руснаците -"хотят ли русские войньи"? Помоему хотят! И всичко това от първо лице -директно в ефир- не е необходимо руското МИД да ви обяснява какво точно виждат очите ви. Факт №2- член2 от договора от2003 год между Русия и Украйна за ползване на Азовско море и Керченския пролив като вътрешни за двете държави, който не е отменян досега: "Член 2 1. Търговските кораби и военните кораби, а също така и други държавни кораби под знамената на Руската Федерация и Украйна, използвани за цели, които не са комерсиални ползват Азовско море и Керченския прролив за свободно корабоплаване. 2.Търговските кораби под знамето на трети държави може да влизат в Азовско море и да преминават през Керченския пролив, ако са насочени към руско или украинско пристанище или се връщат от него. 3. Военните кораби и други държавни морски съдове на трети държави, използвани за нетърговски цели, може да влизатв Азовско море и минават през Керченския пролив, ако са насочени към посещения по покона или делово посещение до пристанищата на една от страните по нейна покана или разрешение, съгласувано с другата страна. " Къде точно е провокацията на украинските кораби, коя точка от договора са нарушили? Аз виждам само лишаване от правото на украинските кораби свободно да преминат през Керченския пролив при заплаха с поледващо използване на оръжие спрямо тях . Факт №3 - на аудио запис на разговорите между руските кораби и украинският катер на заповедите да спре няколко пъти отговаря, че няма агресивни намерения и държи курс на отдалечаване от протока. Следва стрелба по украинският катер и в ефир командирът му иска помощ за ранените на борда. Съобщава точните координати на катера в момента на стрелбата: 44.51.0, 36.23.4! Ако някой си направи труда да провери това са координати на точка по средата на линията между Геленджик и Алупка в Черно море, разстоянието до руския бряг, а именно Анапа е около 95 километра. Това показва, че въоръженото нападение е извършено в МЕЖДУНАРОДНИ води , а това в цял свят се нарича с една единствена дума - ПИРАТСТВО.

Малко им е стрелбата. Трябвало е да ги потопят.

Айде сега обясни чий го дирят украински военни кораби в териториални води на Русия, които са били руски териториални води още преди присъединяването на Крим и са руски независимо чий е Крим? Защото хронологията е тази: 1. Украински военни кораби, при спазване на радио мълчание, нахлуват в район, който представлява руски териториални води отпреди 2013 година и независимо от Крим. 2. Руски гранични кораби опитват да влязат във връзка с тях, но украинците не отговарят. 3. Руснаците предупреждават, че ще бъдат извършени предупредителни изстрели по курса. Украинците не отговарят и продължават да навлизат по-дълбоко в руски води. 4. Руснаците стрелят предупредително пред носовете на украинците и предупреждават, че ще бъде стреляно на поражение. Украинците не отговарят, но развъртат бортовите си оръдия и картечници в посока на руските кораби и продължават да навлизат в руски води. 5. Руснаците стрелят по единия кораб и обкръжават украинските кораби, вече с цел да ги задържат. Едва сега украинците почват да крещят за помощ, а в същото време да бягат от руските кораби. Забележка: Украинският капитан използва повиквателен сигнал Mayday, при положение, че корабът му не е застрашен по никакъв начин от потъване, пожар или каквато и да било непосредствена опасност. На борда е имал ранени, в който случай се използва сигнал за спешност Panpan, но не и Mayday. Наказанията за подобно своеволие са много сериозни и само заради това, независимо от всичко друго, задължително трябва да има съд. 6. В гонката единият руски кораб тарани единия украинец, за да го върне на курс, на който да бъде арестуван. 7. Украинците се предават. 8. На борда на корабите са открити двама агенти на украинското разузнаване, които са ръководили цялата акция. 9. Капитаните и командирите признават, че са били наясно с всичко, което правят и умишлено са предизвикали провокацията. 10. На борда са намерени документи със заповедите, които командирите са изпълнявали и ръкописни записки от брифинга, на който командирите са били подложени и в които записки са били всички правила за преминаване на Керченския пролив, които командирите на украинските корби са нарушили, изпълнявайки споменатите заповеди и подчинявайки се на агентите. Още нещо неясно да има?!

Пусть всегда будет солнце! И тия три работи. Може и това, което казваш да е вярно. А може и да не е. В крайна сметка това са два флота, които няколко месеца преди "аншлус"-а на Крим, са имали съвместни учения и паради. На бас че половината от участниците се познават лично! https://www.youtube.com/watch?v=pEVtliUPimw Искам да кажа, че все някак си е можело да намерят общ език и да се разберат цивилизовано. Склонен съм да вярвам че и двете страни прекалиха в случая. И все пак - оръжие са употребили руснаците, което хич не ги поставя в позицията на "миротворци".

Randall_Zwinge

Ский, ся... Абсолютно е невъзможно да се разбереш с човек, който отказва да говори и да слуша. Просто принципно е невъзможно - той е прекъснал всякаква комуникация с тебе. Тогава, ако искаш да се разберете по някакъв начин, трябва да намериш друг начин да го накараш да те чуе. Като, например, да му вкараш един десен прав в тъпата тиква.

Е ако такъв ти е принципа за комуникация, аз се отказвам :) Успех, пък дано седнат и се разберат кой крив и кой прав. Цялата история там от 2014-та насам е мътна и кървава и хич не е гот всичко това.

Randall_Zwinge

Това, разбира се, е лош начин на комуникация, обаче, а познай кво - както се вижда и от случая - РАБОТИ. Щото тъпанарите мълчаха, мълчаха, ама кат са почна мариза и ни мож ги откъсна от радиото. То си е казармен принцип - първо убеждение, после - принуда. Както щеш...

Не знаеш ли, че Крим вече не е украински? Когато е подписван договора, тези води около Крим са били украински и затова така са се договорили. Но водите са вече руски, и само те си определят кой как ще преминава! Панимаеш?

Абе хубав обзор правиш ама като правиш обзор и даваш "факти" поне разбери в кое море се случва и тогава ни Лъжи така откровенно.

Цигането песков лъже

Никой разумен човек не вярва на украйнското правителство. Обвиненията им срещу Русия са долни лъжи. Порошенко и сие за да останат на власт са готови да жертват украинския народ и света с една нова война. Външните поръчители имат нужда от тази война и правят всичко възможно това да сеслучи. Подобни хора не заслужават да живеят на тази земя.

Абе тези гледат да въвлекат колкото се може повече хора в безумната си провокация. За какво ѝ е на Турция да се намесва в отношенията между Русия и Украйна и то когато са в конфликт способен да задейства война!?

Масква няма и ден история без да е затънала в мракобесие. Непрекъснато трескаво някои вътре или вън се рекетира , обстрелва, тероризира, затваря,въдворява , изселва , притиска , шпионира , отравя , облъчва, окупура и завладява. Дяволска активност , насочвана от вождовете и превръщаща необратимо всяко поколение в скотове. И за капак Сатаната дотолкова е обзел тези нечестивци, че се представят за жертви и спасители.

А бе ти имаш ли се понятие за САТАНА или си чул такава дума ?

Аааа... Вденах най-после... Щото това е доста тъпа провокация... не че в Украйна са способни на по-остри, де... ама се пак... Обаче ей го на - когато Крим се присъедини към Русия, Порошенко обеща, че няма да минат пет години и украинските кораби ще стоят в Кримските пристанища. И си изпълни обещанието - 100%-ов факт! Няма как да не му се признае...

Порошенко няма нито ум, нито смелост за подобно нещож. Други са подбудителите и поръчителите.

Не може да не симпатизирам на украинците. Да граничиш с ушанките и да им се противопоставиш изисква мъжество . Не като родните русороби, които хем са далече, хем се мазнят и кланят на човекоподобните азиатци, които толкова ни мразятж, че бяха срещу всичките ни национални каузи- съединение , македония ,а след като ни окупираха денационализираха Македония дна , докараха ни до три фалита и изолираха от белия свят . С тия трябва да се действа рязко и , дистанцирано и да не се търсят общи точки, такива със рекетьорите от северните блата нямаме.

"Не може да не симпатизирам на украинците. Да граничиш с ушанките и да им се противопоставиш изисква мъжество. " . . . Не е множество, а голяма глупост. Но като те гледам и ти не си по-умен от украинците. Да идеш в бърлогата на мечката и да я дразниш, а после да кредит че те напада, не е мъжество, а чиста интрига на малоумник.

Ох че ви е любимо това с мечката. Е хубаво Русия е мечка, да си ляга и да спи зимен сън. Какво само се ръчка в разни конфликти.

ДИРник, а земи си оправи сайта, бе! Че го осра с пишман ремонта, свикнахме... майната му... От няколко седмици не можем си влезе по акаунтите, а сега, уж от акаунта, пак ме карате да щракам по разни коли и свтофари! А стига вече, а!

Акцията е на Министерството на Транспорта, просвещават водачите.

Randall_Zwinge

Ааа... А това, с витрините на магазини, на кое министрство е - на търговията? Нещо за спряване с демографската криза няма ли да пуснат?

Гладна кокошка просо сънува та и този шапкар.

Гномът в Масква е по-нередовен и комплексиран от Сталин и Хитлер взети заедно. И по безполезен- те поне имат някакви вътрешни успехи , а той никакви, а международен план докара такава пълна изолация на страната си , каквато тъпотия на Сталин и Хитлер и през ума нем е минавала. Рядко тъп и рядко нахален , злобен и комплексиран недорасляк.

Спри да пишиш под различни имена бе глупако. Поне си оправи малко правописа и не допущай едни и същи грешки.

И господарите на тези които ти плащат да пишеш глупости се съобразяват с него...

По добре да си сядат на задника и стига са лаели, защото и САЩ няма да ги спаси!

Пълна и тотална изолация от света на малоумните сибиропитеци.

!

Да напомним, че тоя е същия танков адмирал, според когото Русия нападала Украйна, за да наложи властта си над Арктика, Балтика, средния и далечния Изток, и който, според собствените му признания, изпратил катерите в руски териториални води за да покаже мощта на украинския флот.

Опитвате се да направите всичките на маймуни :))) Типични тролове! Този не го знам, няма значение, какъв е! Русия нападна Грузия и Украйна и им отне територии! Това е факт!

Да допълня. Русия избива методично демократично мислещите хора и в Сирия. Всички вече бягат от Асад и се присъединяват към демократичните сили.

От кога пък Ислямска държава минават за демократично мислещи?!

Randall_Zwinge

Ами... не е вярно. Русия не е отнела и кв. см. грузинска земя. А инициаторът на грузинските събития го изритаха от Грузия. Днес се опитват да си го върнат, за да го тикнат в затвора, ама той избяга... къде избяга, всъщност... А! Избяга в Украйна. Ама от там също го изхвърлиха, та не знам вече къде точно се крие. За Украйна - Русия нищо не е нападала и именно сега, покрай обсъжданите събития, украинската власт си го призна, като каза, че досега не е имало военно противопоставяне, ама сега вече, О! Ужас! имало. Порошенко сам се изцепи, че при първия руски войник, който стъпел на украинска земя, н'амшоси щял да прави. Демек - досега руски войници не са стъпвали на украинска земя. Да се чуди човек за какво реваха досега.

Тебе не се налага някой да те прави на маймуна. Природата се е погрижила вече...

Хахаха верно Порошенко сам се изпусна за първия руски войник, а то не бяха зелени човечета, пембени човечета ... Аре свиквайте, Русия си върна нещо, което си е било нейно. Това, че оня грузинец даде Крим на Украйна, не означава, че е нейна. Що статута и беше на автономна област? Като било подарено, що не е променен? И сега си е автономна област в рамките на РФ. Дори западните политици взеха да не обръщат внимание на простотиите на Порошенко, сигурен съм, че съжаляват за избора му. И така както Хейдън и компания са си избирали кой да участва в политиката (примерно за Кличко и тн), така и другите са нагласени. Що мислиш Порошенко се препотява от идващите избори? Що рейтингът му е в кенефа? Нали бил избран? Избран дръжки ... Та ще пиете една студена вода и за корабчетата, така както пихте за Крим. Но можете да пратите другите корабчета да блокират Босфора ако искате. Поне знаете вече как ще действат турците, ако са на кеф. Ако не са, направо ще ви потопят.

И българските пристанища да затворим за вражеските руски кораби!!!

Спокойно, Плевнелиев и Столтенберг са в готовност с двете надуваеми лодки да се включат, ако забележат руски кораби до нашите пристанища.

Основният проблем в днешния свят е липсата на мозък в преобладаващата част от населението, дори и на най-висше ръководно ниво. На всички които говорят срещу Русия мога само да кажа да погледат малко изказвания на отделните представители в ООН. Препоръчително е да разбирате езика който говорят. Руски, английски, немски и мандарин са достатъчни. След като изгледате една дискусия поинтересувайте се доколко са достоверни фактите представени от всяка страна. Гарантирам ви, че всички ще заобичате братска Русия, след като видите какви слабоумни и необразовани дебили говорят от името на западния свят.

Само руснаците са умни, измислили са и компютрите и интернет и автомобилите и танковете и самолетите и всичко... Деееее и малоумните тролове нагли!

Затворете направо Атмосферата

След безумието на санкциите и контрасанкциите, Европа все по ясно започна да осъзнава, че лошите отношения с Мечката са еднакво вредни и за санкциониращия, и за санкционирания. Може би даже за санкциониращия повече. Самият факт, че въпреки толкова прочувствения рев на украинката хунта, въпреки мрънкането че били вероломно нападнати, докато кротко си навлизали с военни кораби в териториалните води на чужда държава, въпреки отчаяните призиви на Шоколадовия олигарх и този от статията, Европа отказа да въвежда нови санкции, е много, много показателен... В крайна сметка, Европа започва да проумява, че собствените и интереси далеч на съвпадат с тези на САЩ. Противопоставяне на всяка цена, добре, ама газът е с пари! Добрите отношения с Русия носят взаимна изгода и на Русия и на Европа, затова и Северен поток ще има, и Турски и санкциите ще паднат при първа възможност, а хунтата в Киев изглежда от ден на ден все по жалка, смешна....и употребена. Каквито, между другото стават всички, доверили се сляпо на Големия брат, включително и у нас!

ама моля ви се български неблагодарници. забравихте ли че Путин и Газпром ви освободиха от турско робство и трябва да им сте благодарни !!!!

А бре Игорчо тя Турция няма да си гледа интереса ми ще се връзват на тъпите ви искания!!! Пък и Турция помни какво каза Лавров когато Турция се опъваше да пуска руски бойни кораби през босфора щото босфора бил тесен за големите Руски бойни кораби!!! Ако босфора е тесен за нашите кораби ще го разширим с една-две ракети!!! и руските кораби съвсем свободно си минаваха през "тесния"босфор!!!тъй,че не плаши мечката с мед!!!

Американските марионетки в Украина могат да искат много неща. Фактите обаче са следните: За мореплаването през Босфора си има правила и договори. За Азорско море също има правила - тези на Русия. А договори няма, единственният такъв същите тези марионетки го денонсираха наскоро. Така че нека свикват.

Азорско море някъде около Азорските острови ли се намира?

вице-адмирал Воронченко е много прав. Аз съм за!!

Само че никой не пита теб нито другите 3 платени щатски трола.

а ти си някой ли.ха.ха

Щерев, щом си "за", хуквай да затвориш Босфора с г*за си...

продължавай да му го поддържаш прав

продължавай да му го поддържаш прав...xa xa

УКРАИНСКИТЕ ТРОЛОВЕ НЕ СПЯТ. ТЕХНИЯ ГУРУ-ПОСЛАНИКЪТ СЪЩО

Разгеле Затваряй за колхозниците босфора, като са толкова отворени

Всички са лоши и луди! Само Путлер е добър!

Нека укрите да взривят и прокопаят един канал през Армянск, тогава няма да им е нужно да заобикалят целия Кримски полуостров, а ще имат директен достъп до Бердянск и Мариупол без да зависят от разрешението на руските негодници!!! Няма смисъл да се се лее кръв, просто ще си поиграят 2-3 години с доста взривове и земекопни машини-след това ще пестят време, пари и гориво!!! И най-важното, няма да зависят от плиткоумните и зомбирани Бояришници!! Междувременно за да ги дразнят може да изискват съд за нарушаване на всякакви морски закони от онзи със свинската мутра и свински зъркели, с късите копита!!! След това да се наложи забрана за пропуск на руски корабчета и пробити корита рез Босфора и Гибралтар!!! Нека да има забава, не война!!

Ми взимай лопатата и заминавай. Глупак!

Нещо не ми е съвсем ясно. Кой иска да разпали Трета световна война - САЩ и НАТО или Украйна.

ПуТя иска накрая ще си го получи-с дебели вени....

не разбра ли,че изгуби мача още га падна Берлинската стена! Сега се пъне за реванш ама никой не ги сака! Насила хубост не става ! За нея копнеят само продажни безотечественици!

Русия беше в нокдаун и причината за това не беше Берлинската стена или разпада на СССР, а Елцин. После, обаче, дойде Путинистан и оттогава мачът много лошо се обърна, освен всичко друго и защото на Русия повече не ѝ се налага да издържа разни не съвсем държави, като, за огромно съжаление, България, например.

Ако не беше Елцин който подкрепи Горбачов в преврата срещу него, сега може би още щеше да СССР или може би нищо. Елцин основа нова Русия.

Randall_Zwinge

Което е за отбелязване, аз очаквах да бъда оплют за коментара си относно България, обаче, очевдино, за някои хора не е важно състоянието на България, важно е да бъде оплюта Русия. Е... Квото, таквос... Добре е само това, че сте статистически незабележима групичка.

един безотечественик на живо!

Randall_Zwinge

Ааа... Подсетих те, та почна да ревеш... Би ли ми отговорил, отчественика, на два въпроса: 1. Беше ли България суверенна държава през 1944-1989? 2. Суверенна държава ли е България от 1989 насам? Най-вероятно не знаеш отговорите, но какво е твоето мнение?

Рушняците в цялата си история са жертви, никога лук не ядоха и лук не мирисаха.

Украйна е лоша. Посочете една страна която да подкрепи руснаците в техните действия. Дори и обичайно заподозряните - Китай и Турция не застанаха на тяхна страна. Може би Венецуела или Северна Корея, но и от там не се чува нищо !

праскайте минуси на воля и умножено по милион, но посочете държавата. Благодаря предварително !

Интересно този се Самозабрави ! От Танков полковник в СССР ,стана Генерал от ВМФ ! Този не знае ли че има Договор подписан от всички черноморски Държави в Монтрьо ! Още малко и пътя за МАРС ще затворят тези Украинци ,много нагли станаха ! Нашия Патриот -Идиот Валери Симеонов има общ бизнес в Украйна с Порошенко и сега натиска нашите Медии да пишат и говорят хубави неща за Хунтата в Киев , аз гласувах за НФСБ и станах съучастник на Симеонов в неговите Афери ! Извинявам се и искам Оставката на Симеонов !