Медицинският факултет с нова сграда, от СУ отменят протеста

Софийският университет Св. "Климент Охридски" ще получи около 10 милиона лева и сграда за Медицинския си факултет.

Обратно в новината

Коментари - Медицинският факултет с нова сграда, от СУ отменят протеста | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази сграда не е свободна, в нея се изучават млади таланти! Кои сте вие бе кои питам, наете ли че на тези деца, където учат в тази гимназия не може да им стъпите и на малкия пръст нито по интелигентност, въображение и изкуство да правят от нищо нещо, нито по акъла, който имат! Тази гимназия има история от близо 100 години в тази сграда, има деца с голями надежди да успеят и да променят тази подкупна проклета държава!! Коиии сте виее нали 10 милиона ви се отпускат, направете си нова бе тарикати мухлясали.!? Тази гимназия трябва да продължи историята си на това място не някъде другаде, какво ще оставите на децата, отнемате им мечтите това си е сградата на ПГО не на СУ (най-пропадналия и подкупен университет в България) с всяко поколение се променят децата заради всички тези грешки които правите днес сте ту утре ви няма и какво хуахахха гимназия със стоо годишна история се превръща във филиал на СУ! БРАВО! БРАВО! ВИЕ ЩЕ НАПРАВИТЕ ДЪРЖАВАТА ПО-ДОБРА нали!?

А какво се случи с френският лицей, който отказа тази сграда защото уж "потъва"?!?!Част от поредните абсурди, но в бг вариант...

Тази сграда не е свободна, в нея се изучават млади таланти! Кои сте вие бе кои питам, наете ли че на тези деца, където учат в тази гимназия не може да им стъпите и на малкия пръст нито по интелигентност, въображение и изкуство да правят от нищо нещо, нито по акъла, който имат! Тази гимназия има история от близо 100 години в тази сграда, има деца с голями надежди да успеят и да променят тази подкупна проклета държава!! Коиии сте виее нали 10 милиона ви се отпускат, направете си нова бе тарикати мухлясали.!? Тази гимназия трябва да продължи историята си на това място не някъде другаде, какво ще оставите на децата, отнемате им мечтите това си е сградата на ПГО не на СУ (най-пропадналия и подкупен университет в България) с всяко поколение се променят децата заради всички тези грешки които правите днес сте ту утре ви няма и какво хуахахха гимназия със стоо годишна история се превръща във филиал на СУ! БРАВО! БРАВО! ВИЕ ЩЕ НАПРАВИТЕ ДЪРЖАВАТА ПО-ДОБРА нали!?

Защо дадоха сградата на СУ за целите на Медицинският факултет, като именно преди 3-4 години дадоха точно сграда с 8дка на бул. Стамболийски именно да се подвизава там предклиничният учебен център на Медицинският факултет към СУ. Но не, великият Любомир Спасов реши, че не му е необходима тази сграда и я дари на ВСС. Защо им се дава нещо, за което очевидно нямат нужда?

Хахахха

Тия вископарни, впиянчени и корумпирани наполеончета от "преподавателския" състав на СУ защо изобщо продължават да ги отразяват?!

Отново герберска престъпност! За да угоди на най-корумпирания университет и ненужния медицински факултет, Бочко велики дал Техникума на СУ. Медицинският факултет на СУ е вторият медицински факултет в София, който се управлява от убиеца на деца Любомир Спасов. Същият, който е първи приятел с Доган, и който обучава почти изцяло турски студенти. Те отказват да учат български и вземат изпитите си срещу рушвети от по 100-300 долара. Вместо да закрие факултета, Бочко тъпото му дава сграда, строена специално за текстилната ни промишленост. А техникума по облекло - кучета го яли. Това са герберите - рушители, крадци и мутри, които превърнаха България в котило на корупцията и бандитизма.

трябва да си остане техникум и да подготвя техници, както го е правил повече от 100 /сто/ години.

През септември 1885 г. след обявяване на Съединението на България учениците заедно с директора защитават Отечеството с оръжие в ръка като доброволци на Сливнишките позиции в Сръбско-българската война.

Защо трябва да се дава училището по облекло?

ТЪПИТЕ СОФИЯНЦИ ... АМИ НАРАВЕТЕ ЕДИН ПРОТЕСТ МУТРЕТО БОЧКО ДА ВИ НАПРАВИ ЛИФТА НА ВИТОША ;))

Проблемът не е в това , че ни купуват , толкова си му е на Бате Бойно нивото , проблемът ни е в това , че се продаваме.

"Протестът се отменя. Оказа се, че казусът е възникнал заради КОМУНИКАЦИОНЕН проблем. Правителството никога не е имало намерение да лишава Софийския университет от сгради. Това стана ясно след среща между ръководството на Алма матер и министрите Красимир Вълчев и Владислав Горанов. Просветният министър Вълчев се похвали, че скоро такъв диалог не е имало. Още в сряда СУ ще получи нова сграда. В последните дни на 2017 Министерски съвет със свое решение отне сградата на бул. "Ал. Стамболийски" в София в полза на съда и прокуратурата и с мотив "отпаднала нужда". До този момент сградата бе на Университетска болница "Лозенец". Тя беше на СУ до ноември 2016 г., след което бе прехвърлена на лечебното заведение срещу обещанието болницата да я ремонтира и тя да бъде използвана за обучение на студентите по медицина. Сградата на "Стамболийски", където се помещаваше преди механотехникумът, беше дадена на СУ през 2011 г. като компенсация за загубената сграда на "Шипка" 6. След многогодишен спор между Университета и Съюза на българските художници в крайна сметка тя бе получена от СБХ. От СУ поискаха нова сграда, която да е равностойна на тази на ул. "Шипка" 6, да не се нуждае от ремонт и в нея да може директно да започне обучение на студенти." Да се смея ли, да плача ли - черни знамена, ултиматум и комуникационен проблем...

и като почнат едни ремонти ..., едни поръчки ... кеф! Студенти няма, преподаватели достатъчно няма, администрация има, сгради има, отчетност няма, ...

СУ е един много слаб университет, но винаги с много големи материални претенции. Те си въобразяват, че след като са на първо място в БГ, са велики. В международните класации той се класира на около 700-но място от 800 университета. За сравнение - Анкарският университет е на 50-то място, Московският е на 40-то място. А на СУ само им дай да лапат и да произвеждат некадърници.

В класациите, в които влиза, участието се плаща. Данните, които се пращат са стъкмистика, но ... То и да стъкмистваш не е лесно.

Професионалната гимназия по облекло няма ли да протестира, че я местят?Или се ползва правото на силния?

За чий х*й му трябваше на СУ да прави Медицински факултет при условие, че в същият град София има Медицинска академия. За да може един вечен и несменяем директор на Правителствена болница и декан на този бутафорен факултет да се окичи с още титли . За да може да набута на ДПС домочадието си, защото сега към тях е подвил опашчица, за да може още държавна субсидия да се точи и да има възможност едни пари да бъдат изпрани до искрящо бяло без накисване..!!!!

Дилянчо, ПееФски спри да цъкаш минусите :) Всички знаем за близките ви взаимоотношения с декана :))))

Чака подарък Център за компетентност. Царство на посредственост и корупция.

Искам да попитам министър Горанов, когото преди време лично Премиера похвали за професионалзма и принципността му, има ли друго учреждение, на което би отпуснал 10 милиона при условие, че от години Сметната палата отказва да приеме финансовия му отчет? Че са установени драстични и многократни нарушения дори на елементарни закони като ограничението за разплащания в брой? Би ли ни споделил какви ще са последствията ако подобни нарушение се установят да речем за магазин за дрехи или фирма монтираща дограма? Нямам против финансовия министър да подаве не само ръката СИ или други свои собствени анатомични части на когото и да било, но да подава 10 милиона на учреждение от бюджета на страната без да има увереността, че въпросните 10 милиона ще бъдат изразходвани целево, а самото ръководство на това учреждение призна, че вму е много сложно счетоводството и непрекъснато си сменяли там софтуера ... Разбирам, че не е време за студентски протести и ще се изложим пред чужденците, но къде е прословутата му принципност и професионализъм?

не са ония мухлясалите старци от БАН, дето отдавна трябваше да ги закрият.

само дето БАН в природни науки е в първите 200 във въпросната класация за наука, а СУ след 700-то в най-добрите си факултети. В СУ си тече едно посредствено даскалуване на научно ниво от преди 30 години и едни заспаляци с мозъци в паяжина в науката учат младите още по-големи заспаляци. Ама нали е СУ, алмата мутер, разбираш ли!

"Влади" е дупе и гащи със Свин ПееФски, а на Свинът съпартийците имат мераци за собствен докторски факултет.

Лъжци! Сградата, която дават на СУ не е свободно, а е действащо училище в което в момента учат над 250 деца.Няма никакви свободни помещения.Защо заблуждавате обществеността? Нагли, безсрамни и корумпирани

Преместват гимназията в кв."Лозенец", троле, което е елитен столичен квартал!

Понеже ул. "Шипка" е в гетото, обективнико!

Тя и в момента е в Лозенец

Добричкия Баце сега е много дашен... Кой каквото иска си го получава... Само и само да се носи тишина.. Та да не са изложим пред чужденците.. Сега е момента... После да не съжалявате!!!

"Само и само да се носи тишина..." Даже "самоубийците" ползват заглушител.

Те ще получат 10 милиона, обаче какво ще дадат в замяна? Като видят, че лесно получават пари, следващия път ще поискат двойно и тройно и така до безкрай. Това, че СУ е стар не е никакъв аргумент. Увеличенията на данъците и семестриалните такси ще се отразят на всички.

Защо продължава да се толерира този закърнял, мухлясъл "университет", пълен с изкукали ченгета, които умират да се правят на масони, а в главите им дрънкат единствено жълти стотинки, без никаква мисъл за студентите и бъдещето. Софийският университет се нарежда на около 1000-но място в класацията на университетите, което е по-добро от на останалите килийни вузове в БГ, но е комично само по себе си.

Какъвто и да е, СУ е най-реномираният български университет. А България не е "Велика сила" (каквото и да значи това). Та не плюй Родината си, толкова си можем, а и ти си българин (нали?).

Така трябва да се пише! Не най-добрата кочина , а най добрия университет. Като в " Опасен чар". Не се казва да скова кочина , а да проектирам кочина, да направя дизайн на кочина, да реализирам кочина...

И какво се случва със сградата на механотехникума? През това учебно заведение са минали 30-40 000 българи. Тази култова сграда трябваше да остане техникум и без това сега има належаща нужда от технически грамотни кадри за икономиката.

Какъв механотехникум те гони тебе??? Говори се за училището по облекло!