БСП: Проституция и наркотици в дом за деца в София

Скандални разкрития за нарушения в дома за деца "Асен Златаров" в София изнесоха общинските съветници от БСП, съобщи БНР. Според тях има доказателства, че малолетни, настанени в дома, са зависими от наркотици и проституират. Дори има бременна непълнолетна и даже две серопозитивни деца.

Обратно в новината

Коментари - БСП: Проституция и наркотици в дом за деца в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе хора, вие в дом за сираци влизали ли сте? Домът в Надежда е един от най-поддържаните в страната. Я идете в Берковица, Ловеч... По принцип 2-ма родители отглеждат едно дете. В случая говорим за 20 настойника, на 2 смени, значи 10 на смяна при 55 деца. Е проследете ги де... В затвор ли да ги заключат? Никой не се и замисли, че този шум само може да навреди на останалите деца, които и без това се чувстват различни, а сега се панират, че са болни от СПИН.

Деградация Навремето в сградата на днешния бардак беше 101 начално училище. директор беше Александър Романов - поет и композитор. След това построиха нова сграда на 101во (на 100тина метра от старата) , и накрая - още една нова сграда, та стана най-голямато училище в София. А старата малка сграда я разшириха, туриха още един етаж и направиха бардака. И приказната атмосфера, която създаваха учители като Романов, Трайкова, Оцетов, сега е изместена от атмосферата на цигански бардак....

Няма нищо по-умно, състрадателно и открито към обществените проблеми и разрешенията им от социалист, домогващ се към властта.. Направо ме разплакват от умиление!

ДобрЮтро, Открихте топлата вода и колелото. От както основаха бардака в "Надежда", какво ли не правиха - идваха спонсори от Холандия, возеха циганетата с бусове до училище, дори и АсФалто Риос идва на посещение... Отначало излизаха с номера -помогнете на сирачетата. Но откакто започнах да забелязвам как цигането понякога се вижда с баща си и с майка си, направо псувам просяците искащи помощи за бардака.... Този бардак създава основно кадри за околовръстното... и пръска психическа зараза (каквото и да значи това).

Много са се загрижили БСП за бременните непълнолетни. Но ако се замисли човек то момичето си е на 16 години. В циганските катуни, основният електорат на БСП раждат на 11 - 12 години. Като кучки раждат циганетата и това въобще не прави впечатления моралистите от БСП. Пък и все поак си е електорат - след някоя и друга година като измрат пенсионерите няма да има кой да глкасува за бСП освен мангалите.

Интересно- а кой ражда дете и си тръгва без него от родилния дом? -През прозорец ли излизат или през врата с портиер?

Тази статия журналист ли се предполага, че я е писал? Словоредът е ужасен и въобще не става ясно какво точно е станало в дома.

Коментарите са емоционални, но до тук не видях такъв, който поне малко да познава нещата "отвътре", специфичните особености но настанените деца... За съжаление нищо не е толкова просто и не става само с желание и добра воля. Категорично заявявам обаче позиция, че това е проблем в който няма никакво място за политизиране, проблем по който трябва да се работи в много посоки, дългосрочно и успоредно с решаване на много други социални проблеми на семействата, чиито деца са настанени в дом.

Luna0102

Марче, сигурно имаш деца, знаеш ли ги къде хайтосват всяка една минута? Децата с родители не се спират, а вие се правите на много шокирани за деца за които собствените им родители не са се погрижили т.е. поне 90% мангалчета (бъдещи големи мангали).

Ами както Агенцията за закрила на децата, социалните служби и незнам си какви още "загрижени" за децата налагат санкции на родителите така да наложат и САНКЦИЯ на Фандъкова за престъпление по служба след като знае всичко това а не реагира а ще чака 2 години......И ако търсим отговорност за ЛИЧНА неангажираност за ДЪРЖАВНАТА трябва да сме още по нетърпими...

За пръв път чувам родител да е бил санкциониран.

Глупаво е да обвинявате държавата, защото от последните 2 години започна да се работи за закриване на институциите за деца и търсени на други алтернативи. Въпроса е много тежък, и не е само в Софийския дом, а във всеки един в страната.

нямам думи... най добре братята хамериканци да пуснат няколко ядрени димки и да се затрие тоалетната на европа..друго рещение за жалост няма....

На червената номенклатура все хамериканците й пречат. Всъщност ние нещо лошо от Хамериканците не сме видяли в последните години. Самият факт че можеш да пишеш свободно срещу властта го дължиш на Хамериканците. И в никакъв случай на Хруснаците. Що се отнася до адрената димка ние си я получихме от Хруснаците още през 1986 при аварията в Чернобил. Не че са го искали Хруснаците - от глупост и некадърност го направиха...

В БСП са специалисти по проституцията. Откакто политическата проститутка Станишко се надупи на Доганя, проституцията им стана основна специалност. В БСП са доста запознати и с наркотрафика - зер всички босове на наркотиците са свързани с тайните структури ан ДС - и като канали и като кадри. Знаем за топлите отношения на БСП с ДС и въобще с престъпния свят. Така че няма как да не са специалисти и по наркотиците. А като гледам как съдът, доминиран от БСП ги пуска наркобосовете, "топлата връзка" на БСП с наркотрафика лъсва като маймунски гъз. И тук въпросът е: "откога е тази работа?" От 3 години или от време оно - от Станишко или още от времето на бай Тошо. Щото и тогава ги е имало тия работи, само дето са ги крили. По стар комунистически обичай - как така в най-демократичното общество - милиционеро-социализЪма ще има проституция и наркомания!! Не, сакън. А си ги е имало - не в такива размери, но със сигурност. Даже и висшата партийна номенклатура се е ползвала от "услугите".

Естествено че герб организира тия неща след като не им противодеиства.

Циничното е, че 20-тина души от дома взимат заплати и не им пука какво става с питомцте им. А от коя партия са аралмирали за проблема, не виждам кое му е циничното.

Циничното е че този проблем не е от вчера а такива като този Паргов се занимават с политически онанизъм. Я да видим в общините с кметове от БСП дали не стават такива неща? И колко пъти депутати или общински съветсници от БСП са алармирали за тия безобразия. Май нито един път - по стар комунистически обичай. Ето в това е цинизма на комундетата. То не че има толкова общини с кметове от БСП, де.....

КГБ да те светна само, че БСП не са били на власт в София никога, ти като един виден гербероид, моля посочи кои са тия общински домове с кметова от БСП, където има същите проблеми като с Асен Златаров.

сър

Е, вече си. Нарисувай си на капака на колата г-жа Фандъкова.

А след като са наясно от ГЕРБ , какво са направили ?