Северна Македония с вербална нота заради "реч на омразата" на Костадин Костадинов

Външното министерство в Скопие протестира заради изказването му, че има риск ЕС да узакони "македонския език"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига сте ни занимавали с тези хора, не се интересуваме от тях. Не представляват интерес за нас, все едно да слушаш български новини, или да си купиш вестник.

Чудя се, дали не правим пак грешка, да задълбаваме в македонския език. Това е изкуствено създаден език за някаква област в Югославия, това е ясно. Но там са вмъкнати доста сърбизми и ако тръгнем да спорим, дали тоя изкуствен език е диалект на българския, сърбите може да имат подобни претенции в бъдеще, защото дефакто сърбизмите в тоя език са много. Сижурен съм, че Сърбия в момента пасува и ни гледа сеира, чака да се изпокараме колкото можем и тогава да настъпи. Ние също гледахме сеира на Македония с Гърция, само че Гърция не отстъпи и ние нищо не спечелихме. Напротив, в Македония казаха-никакеи отстъпки повече и ние, както бяхме тарикати, така и останахме с пръст в устата. Защото трябваше да настъпим Гърция и да им кажем, кои сте вие, та да приватизирате името Македония Защото реално гърците са евреи от Египед и нямат нищо общо с древна Гърция...Само че ние си траехме и ето ти резултата!

Освен другите много нагли неща ,който правят макетата, да обясняват как ние не спазваме договора за добросъсседство от 2017г е най- безочливото!! Ако те го спазваха този договор ,нямаше да се наложи от ЕС да слагат клаузите в предварителните изисквания за членство! Тези няма да отстъпят, за това Коста ни е нужен!

ㅤ

Тия не са ли малко нагли? Чупят и поругават всичко българско там, псуват ни на лягане и на ставане, тероризират българското малцинство там, но когато някой им каже истината в очите, това става "реч на омразата"??! Отдалеч мирише на БХК и подобни, та се не трае...

Няма бългрско малцинство стига сте говорили глупости. Който го измисли е тъпак. Така те се разграничават от нас. Има мнозинство. Всички са българи.

Тия пак се разпенявиха.

Много докачливи тия макета. Поне някакво приличие да спазваха, а те се усрали та омазани, но другите пръднали....

Което е за адмирации така е . По други поводи не съм съгласен с него ( като за Русия ) но тук има доблестта и смелостта да го каже точно и ясно за разлика от другите безгръбначни политици който си пазят топлото местенце в политиката .... п.с. как ще обясни на свойте ментори руснаците различията в политиката за Македония ...

Костадинов е за неутрална България, каква Русия те гони?! Той е готов да търгува с Русия, в името на България, защото суровините са там. Ама, медиите, като са ви промили, пардон, пробили мозъците....

Сами сме си виновни! Ако не им бяхме дали танкове и оръдия, сега нямаше да има йтакава държава, а само Албания!

Браво на Костадинов за изкрещяната истина! Само така трябва да се постъпва с крадците на историята.Измислената им държава,създадена за политически цели и за чужди интереси,прекали с неуважение към българите.Шапки долу за Костадинов ,по този въпрос! Да живее ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ!

Е да няма българска държава след 50 години какво толкова се чудят и се маят някой хора с това темпо може и по-рано да бъде постигнато

Ох, тия хора не знам какво искат от нас- пуснахме ги за Европа, Ел. Енергия ще им даваме за зимата, Клуб направиха в България- що нямаха претенции за Гърция за клуб ,дори си подвиха опашките когато тя настоя за промяна на името на държавата и - Северна Македония. Непрекъснато ни тормозят- оставете ни на мира " бракя".

На т.н. РСМ не трябва да обръщаме никакво внимание. Такова животно нема.

малоумно отвратителен поглед на плешив скапаняк.

Акушерка безполова,решила,че е наясно с историята на древна нация ,като Българската? Патица грозна,либерастка!

Вие, не разбрахте ли, че САЩ и ЕС искат Балканите да горят, ще използват всички средства! Пука им за история, култура и генетичните белези на Балканските народи. В ЕС и САЩ нямаше да са на власт такива дебелокожи, дементни дебили, ако искаха мир и сьюзи. Това са жадни за кръв вампири! изпиха жизнените сокове на България и а, някой е ''гъкнал'', веднага го обявяват за персона нон-грата. ''Нарежете си военната техника, униюожете си заводите и фабриките, откажете се от евтиния ток, избийте си живяотинките, продайте децата си в робство, уморете пенсионерите си, откажете се от родния си език и ракия да не печете и туршии не правете ....'' Да ти ВЛЕЗНЕ у къщата, да си внесе вътре и военните бази и да ти нарежда какво да правиш?! Е, що за наглост?! И нашите медии им ръкопляскат и с радост приемат центовете, които им подхвърлят, ама Костадинов е прав, това не са медии! Това са платени драскачи. Важното е да има работа, не е важно да се гордеят с работата си. Български журналисти, вие не сте се изцапали, вие си седите в локвата. Не виждате ли, че тези, дето се правят на ''приятели и съюзници'' на България, са всъщност нейните унищожители?!

САЩ ли измислиха Македония ве, пичку ти матерну? САЩ ли "изнамериха" "македонския език". Бягай да четеш мемоарите на Милован Джилас - секретарят на Тито, пизда пригожинска Эбанутая!

Отивай си в Украйна лай..о Марш фашизиран мозък ! За какното се борехте си го получихте .И целия свят реве от Вас нагли мекерета . Вие подпалихте Балканите , със накроманизирания клоун .

Реално -Да , Сащ !

Абе, малоумник Малеее, що си го духаш сам в ранни утри. Я скачай, че те чака струга първа смяна. Стига си млатил чекии по никое време.

Детройтско чугунено лайно, като ми ползваш ника, докъде стигна?!

Те го направиха, не само да го искат . Само че, продължението ще бъде по интересно .

Поздравления и уважение! Прекрасно написано!

В Северна Македония живеят българи с промит мозък . Това е .

Т.о и русоробите в България са същите промити мозъци!

Които не уважават международните договори! Типичен пример е отношението на официалните им представители към България! Клубът открит от тях на територията на БЪЛГАРИЯ ясно го показва - "македонски"! Чрез сороските си НПО-та, тези МЪРШИ директно нарушават Конституцията на РБ. Не България трябва да дава обяснения, а точно тази МЪРШЛЯСАЛА държавица, която официално и на всяко едно ниво ни нарича фашисти,а Държавата ни фашистка! Сърбомакедонските МЪРШИТЕ крадат историята ни, езика ни и културата ни! Защо нито един официален български представител не излезе и не защити позицията на България? Защо бе допуснато откриването на този псевдоклуб, с оглед на най-новите ултиматуми на МЪРШИТЕ, спрямо България за българискте клубове? Защо официалните ни власти не арестуваха и не изхвърлиха капута Апанасиев през границата? ЗАЩО? ЗАЩО? ЗАЩО? ЗАЩО?

Отнеха правото на българите в Македония да имат клубове с имената на Ванчо Михайлов и Борис III OFFNEWS 02 ноември 2022 в 22:00 Македонският парламент прие днес единодушно изменения в Закона за сдруженията и фондациите, внесени от опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ, и в Закона за политическите партии - по предложение на управляващата СДСМ. Промените в Закона за сдруженията и фондациите бяха подкрепени от 67 народни представители, нито един не бе "против" или "въздържал се", толкова бяха и "за" промените в Закона за политическите партии, без "против" и "въздържал се". Предложените законови промени на двете партии ще засегнат българските клубове и сдружения в западната ни съседка с имена като "Ванчо Михайлов" и "Цар Борис Трети", тъй като значителна част от македонския политически елит ги смята за "противоречиви личности, нацисти или фашисти". В мотивите за промените в Закона за сдруженията и фондациите депутатът от ВМРО-ДПМНЕ Рашела Мизрахи каза, че през последните осем месеца сме свидетели на опити за ревизия и изопачаване на историческите истини в страната. Човечеството все още носи белези от геноцид и етническо прочистване, расизъм, антисемитизъм и ксенофобия, а международната общност, както и всички ние, носим голяма отговорност за предотвратяването на тези злини. Страшната истина за фашизма и национализма трябва да я защитаваме всички заедно от онези, които я отричат. Трябва да засилим моралния и политически ангажимент на нашето правителство и институции, за да осигурим възможност бъдещите поколения да разберат причините за пандемията от омраза и лудостта на Втората световна война, в която Македония даде повече от 25 000 жертви, включително 7144 евреи, каза Мизрахи. В мотивите към промените в Закона за политическите партии депутатът от СДСМ Снежана Калевска Ванчева каза, че и двата закона имат една и съща цел. Тази цел произтича и от чл. 20 на Конституцията, но се допълва от това, което значи предизвикателства на новото време, които създават необходимост от такива промени. Целта на законопроекта, който съдържа две разпоредби, е повишаване на прозрачността и дистанцирането от всичко, което означава фашизъм, нацизъм, националсоциализъм и гарантиране на правната сигурност на гражданите, присъща на една демократична, цивилизована и правова държава. Сега българските клубове и сдружения като "Ванчо Михайлов" и "Цар Борис Трети" са длъжни в тримесечен срок да променят имената и документацията си. Ако не го направят, ще бъдат заличени.

Както и цар Борис III са били близки приятели и чести гости у дома на Вапцарови!

праве,така е,ТОЧКА

Той и руският е български диалект. Исторически е доказано. А Македонският е офомен граматически от бъларски филолози по задача, възложена от СССР. Това е исторически факт и не е пропаанда. Така че македонският диалект е български език. По това не може да има спор. Изкуствена държава, няма нация, няма история - отови са да станат втора Украйна. Именно за това посещението на военния от САЩ беше изпозлвано, за да се изиска България да се сългаси Македония да влезе в ЕС. Искат да има още един троянски кон. Украйна отпада постепенно като такъв, понеже скоо няма да може да влезе в НАТО и в ЕС.

Българското правителство да възложи на смесената българи македонска комисия да проучи дали твърденията на Костадинов са истина, анализирайки историческите факти.

право Куме в очи.

Прав е Костадинов! Единствения читав български политик!

Тази измислена държава, трябва да бъде заличена. Това са жалки хора, мътещи главите им от Сърбия и Москва. Тази измислена държава е с 50% българи и 50% албанци. Македонци е географско понятие, което няма нищо общо с народност. Да е говорим, че и езикът ие наречие на българския...

Македонци,не му се сърдете на нашето момче от Възраждане,това може,това прави,толкова му е акълът,нормалните българи ги вълнуват съвсем други проблеми-обезлюдяването,корупцията и техните причинители!

Ами той Костадинов това му е задачата,руски ватник,само такива работи и инициативи може,неговият другар от Атака Волен нещо не върши работа на руските диверсанти!

няма смелост да каже ,че царя е гол.

Купувам македонски монети и банкноти от преди 1948 г. Плащам изгодно!

Имам с Цар Борис 3ти ...:))))

За какво са ни тия зомбита? Плюс 40 процента от населението албанци. А, Не!!! Не ни трябват.

Независимо дали ще влязат в ЕС или НЕ, на тази малка измислена държавица е решена съдбата и. А имено ще бъде поделена между Гърция, Албания, Сърбия и нас. Защо успяха Гърците да ги накарат да си сменят името на Северна Македония? По лесно географски ще си получат територия от държавата им.

Пффф тоя па. Като видяха, че.не им обърнахме огромно внимание заради частното клубче и се опитват с вербални ноти. Половината страна е завзета от албанци, те ни се дръвчат. Да пуснат още няколко автобуса да гръмнат на нашите магистрали, пък да ги видем как пак ще търчат да идват и да ни се умилкват да си мълчим заради трафик на разни неща в автобусите им.

Ще му го рекна на “македонски” . Да ти ЕПМ !!!

Псуваш на сръбски

българска народна поговорка

Те и руснаците така казват за България!!!

НЯМА МАКЕДОНСКИ ЕЗИК.... НЯМА И ДЪРЖАВА МАКЕДОНИЯ, НЯМА И НАРОД МАКЕДОНСКИ... така че моля ви всеки който има мнение по тоя въпрос и твърди, че Костадинов е предател се огледайте първо мръсни боклуци...

Мразим ГЕРБ!

България признава реалното състояние на нещата. Именно, че в РСМ и части от България се говори - МАКЕДОНСКИ ЕЗИК. Да си признаем, че днешната икономическа зависимост от ЕС15, политическа от ЕС, САЩ, НАТО, че просто е несравнимо дори с Тито/Сгалин/Димитров. България губи права, ако и да е имала такива в Македония преди повече от сто години. Докога?

Дир-а, по-голяма снимка на тоя "хубавец" не намерихте ли?

Да ви епм, титовчета въшливи сърбомански.

Няма какво да спорим, такава държава и език естествено че няма. Като ги отрежем сами ще дотичат ръце да целуват МО тогава ще целиват нещо друго тези сръбски и руски подлоги

После се чудим защо Руснаците спряха да търпят простотии те на Украйна.

Това джудже Скопие реши да се прави на мъж, ама ще яде дедовия.

Макетата гориха Български Знамена , не е ли език на омразата ? Макетата ни наричаха с разни нецензурни думи , не бе ли това език на омразата ?

Нашите защо мълчат, а не вдигнаха шум? Към тях минаги така сме се държали- като към пакостливо дете, ....и ето докъде стигнахме.

А за химна на стадиона????????????????????????

А и разрушата бъл.паметници,гробове

Моля Министерството на външните работи на Северна Македония да докаже съществуването на македонски език. Както и да обясни как точно е създаден 1948г. И обявяването на съществуващ исторически факт защо трябва да бъде език на омразата. А трошенето на български клубове, горенето на български знамена, освиркване на българския химн, всичко това не се брои за език на омразата. И съответно няма никакви дори извинения. Макетата са извънредно нагли. в момента явно не разполагаме с дипломати за адекватен отговор. Трябва да бъдат остро поставяни на мястото си. Само че в България в момента няма дипломация. Българската дипломация беше кастрирана. Като особено голям принос има Бойко Борисов за култивиране на това жалко състояние на тази дипломация. Пълна трагедия. Не си ли защитаваме националните интереси, няма кой. Да слушкаш и да чакаш разпореждания от американското посолство и да търчиш да ги изпълняваш, преди още да си дочел мейла, това трудно може да се определи като дипломация.

Северомакетата отговориха ли официално защо целокупната им обшественост псува съседните им страни и освирква химна им? Зер, това го видя целия свят на мача у скопско. Десеткихиляди редови макета показаха враждебност, А не сал един Мицкоски. Културни центрове палят, хора пребиват, хмни освъркват, спртисти псуват, че не се и крият - така целия свят да ги гледа. Седнали ноти да размяткват.

Няма никакво произнаване на "Македонски език" от Европа. ЕС дава правото на всяка страна-член да си определи езика за комуникация в административните структури. А дали това средство за комуникация е език, диалект или нещо друго се решава не от бюрократите, а от филозите. Като излезе Хайделберг, Сорбоната или Кеймбридж със становище , че те туй нещо на което говорите е отделен език, тогава ще си говорим за признаване. Ама ай са го напраивли това нящо, ай съм им го върнал тъпкано с всите техни диалекти, които са много по-дистанцирани от центрланата езикова норма, отколкото македонското наречие от българския правоговор. Всеки който си позволи да извърши подобно престъпление към науката и истината с политически умисъл, ще си го получи. Четките към югозападните българофоби ще си ги плащат солено. За сега няма ни един факултет в топ 100 на европа, който да е признал подобна тъпотия.

Прав е!

Костя е просто момче и нищо няма да докаже. Хич да не му се връзват македонците. Дали българите и македонците са едно и също нещо - вероято не, тъй като сърбите и косоварите толкова дълго време са ги смесвали по времето на сръбската държава, че вероятно няма много останал български ген, а само спомените за българската история и език. Ама то историята и езика не е нещо, което го държиш в килера, като лична собственост. Македонците са били част от България и споделят същия език и история. Да си я ползват със здраве.

Колкото повече обръщаме внимание на РСМ, толкова по зле става. Тези същества продължават да живеят с измислицата на Тито и СФРЮ - "македонизъм". Всяка подкрепа, която РСМ получава от РБ всъщност винаги се оказва против РБ и в полза на титивизма и македонизма. Все по ясно става. че РСМ продължават специалната операция за кражба на половината българска история, български личности и български език! Няма друг изход и възмжности за РБ освен блокада, вето и всичко подобно по всички инициатива. И така, докато обикновените хора там не изметат политиците там и си спомням, че бабт еи дядовците им са били българи, говорили бългрски език, подложени на гръцки и сръбски геноцид някога със заличаване на всичко българско там!!!!!

Копейкин е слабоумен. Ква една държава бълнува тоя!? Аз не искам да имам нищо общо с тея сърбомански еничари.

Прав си, тея комшии са повече сръбски мелези между сърби и косовари, отколкото българи. И аз няма никакво желание да наричат македонците - българи. Да си ползват българския диалект - техен си е. Аз на македонски не говоря.

Вашият език е диалектна форма на НАШИЯ език. Македонския, подобно на укропския, е изкуствено създаден език, годен да обслужва нуждите на изкуствено създадени нации. Благодаря.

Абе и вашия северомакедонски като американския на Щатите, ама нейсе ...

Та те трябва медал да му дадат на Константин, че е единствения, осмелявайки се да изрече това, което другите политици само си го мислят, но не смеят да го изрекат!!!

Костадин*

Костадин, извинявам се.