Коментари - Пхенян: Вече можем да поразим с ракета всяка точка на САЩ | Днес.dir.bg

Пхенян: Вече можем да поразим с ракета всяка точка на САЩ

Тестваната вчера севернокорейска балистична ракета "Хвасон-15" може да носи ядрена бойна глава и да достига цялата континентална територия на САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Пхенян: Вече можем да поразим с ракета всяка точка на САЩ | Днес.dir.bg

Коментари

Е честито!!!!! Сега и те станаха силни като САЩ и могат да плашат когото си искат , дори и гаргите.

Към 7/8 Нямаш си и на идея колко личи зомбирането ти. Значи лети с няма 1000км/ч Ако приемем, че е истина, то тогава приемаме и , че е стигнала 4500км. Не е ли по-логично да са объркали новинарите? . "7/8 ( нерегистриран ) 29.11.2017 10:43 А бе смотан селтак,ракета която лети с около 1000 км/ч даже самолет ще я стигне камо ли друга ракета но вие се радвайте нали за това ви плащат тук да храчите

Ракетата е прелетяла дистанция от 950 км за 53 минути, като е достигнала височина 4475 км, а Вие твърдите, че тя е летяла с 1000 км/ч? А после се сърдите, че ви наричат 80%-ници. Елементарни математически изчисления показват, че средната скорост трябва да е около 10250 км/ч, но това са сметки за седмокласник, какъвто Вие очевидно не сте.

Ти прочете ли какво съм написал????

Ето основните глобални световни плашила с които глобалистите слуги на най-големият глобалист Сатана искат да ни плашат постоянно за да оправдават нуждата от глобален контрол, към който техният идол се стреми. 1) Мита за глобалното затопляне в резултат на стопанската дейност на човек. 2) "Ислямският" (?) тероризъм действащ под фалшивият флаг на митичната ислямска държава. 3) Мита за опасността от изкуствен интелект, който не съществува, понеже само светият наш Създател има власт над живота и смъртта понеже само Той е свят и само Той може да го гарантира през вечността. 4) Мита за пренаселването на Земята. 5) Новото ядрено плашило - мита за опасността от северно корейска ядрена атака срещу големият брат.

Не се мъчи да мислиш - щом имаш 'свети Създател' де всичко ти е обяснил. Мисленето е за тези които не вярват в глупости а се интересуват от Наука.

abasador

трябва, да си изключително голям дебил, такъв какъвто е Ким Чен-ун, за да плашиш САЩ с ядрен удар. Ако го питат този глупак, защо и за какво иска да нападне САЩ, едва ли би дал смислен отговор. От памтивек се знае, че най-вече бедните правят революции и войни. Де да видим до кога светът ще търпи този самозабравил се военолюбец. Лек ден.

Дебилът си ти! И то завършен! Сега малко факти. Лидерът на Северна Корея, Ким Чен-Ун е завършил колеж и университет в Швейцария. Владее 4/ЧЕТИРИ/ ЕВРОПЕЙСКИ ЕЗИКА, ПЛЮС КИТАЙСКИ! Северна Корея няма намерение да напада никого. Тя иска да осигури собствената си сигурност. А виж САЩ, те никого, никога не са нападали; никъде по света не са воювали и никъде по света не са налагали тяхната "демокрация"/разбирай верни на САЩ режими/ със сила. Нещо компасът ти се е повредил!

abasador

карай, по кротко бай Ненамкойси, зная къде и как е завършил този идиот, но това не му попречи по най-варварски начин да избие роднините си, а собственият си чичо хвърли на кучетата. Няма да ти разказвам как живее севернокорейският народ, защото няма да можеж го разбра. В България съм завършил ВИАС, стр. инж., а в Берлин икономика, ползвам руски, немски отлично и английски. Лек ти ден.

abasador

оппа, пак са пуснали идиотите във форума, трябва да си повече от такъв, за да приемеш, че за човечеството една ядрена заплаха или евентуална война е най-нормалното и приемливо решение на международните конфликти!!! Айде да ви е.. май...., лек деня.

abasador

P.S. горното определение се отнася за тези с минусите.... Лек ден.

да призове международната общност да изпрати ясни послания до путлер, та да престане чрез разни малоумни проксита да дестабилизира световния мир.

Няма как да лети с 850 км/час. Че аз с мойто порше ще я изпреваря. Руските су-та летят 8-9 пъти скоростта на звука, което беше към 6-7 хиляди км в час. А ракетата е още по бърза

имам усещането че това може да се прехване само с космически лазер дето го нема още и другото ми усещане е че инициативата за стратегическа отбрана е пълен блъф

хора е, че на такива гламави тикви като теб трябва да се забрани със Закон достъпа до Мрежата, както и да им се отнеме правото да гласуват ???

В статията май са сменили числата за височина и далечина на полета.

2-ма неграмотници са ми сложили "минуси" Вие давате ли си сметка какво е полет на растояние 850 км. с височина на полета 4500 км. Пълен абсурд.

Преди да бъде писател, ЧУКЧА е редно да бъде читател малко. Вярно е. Има статии чети недей са излага.

abasador

хайде, пък сега и ти Сашо, не разбираш ли, че заглавието на статията е сбъркано... Великият тъпанар Ким Чен-ун, прави опити за полети до Венера, иска да вземе палмата на първенството от Русия и той да е първият построил станция там! И второ, да си чул или прочел някъде, че тази ракета е прихваната от някъкви отбранителни щитове или нещо подобно.... как пък не, на височина 4500 км, дори и Руснаците не магат нищо да направят. Айде, лек ден.

Каква тая нова ракета дето лети с 840км.ч. То за нея не трябва ПРО защото всеки самолет от тихоокеанските бази ще може да я прехване и обезвреди.

какъв ти самолет бе? то таквази ракета с прашката ще я свалям!

Не разбираш младши. Летяла е в тестови режим на полусъеденител;)

Ама, пък е достигнала "...височина от 4475 км... Още малко и ще уцели Луната. Вероятно космонавтите от МКС са я изгледали смаяни, как профучава покрай тях. Горките! Те са само на 370-400 км. над Земята. Аферим!

Акое вярна посочената височина ,то ракетата се е движила по стръмна парабола и е измина някъде към 10,500-12000 км за 53 минути.

По време на ВСВ ракетите ФАУ-2 са достигали до височина 250 км и разстояние 300км, със скорост някъде към 6000км/час

Всички много добре знаем, че реална заплаха за мира, в която и да е точка по света са именно САЩ. Това е отдавна утвърден исторически факт! Те без войни не могат, така е от края на ВСВ. Нападат беззащитни държави, унищожават стотици хиляди невинни. Във всички случаи губят тези войни и бягат с наритани задници. Обаче КНДР не е лъжица за тяхната уста. Пробваха се преди 60 години, избиха стотици хиляди жени, деца и старци. Китайците защитиха КНДР като вкараха милионна армия, която смаза наемниците на ООН. Китай сигурно щяха да изхвърлят американците от Корейския полуостров, ако тогава не беше отправена явна заплаха от използване на ядрено оръжие. Та войната в Корея е водена основно между САЩ и Китай! Още няма подписан мирен договор. Идиотско е да се очаква, че Китай ще се обърне срещу братята си от КНДР!

Че истинският гарант на мира са САЩ!По време на ВСВ помогнаха на СССР,Англия,Франция,Китай да победят Хитлер и японските окупатори в Китай!Освен това разгромиха императорска Япония на огромното бойно поле което беше Тихият Океан.А след войната помогнаха на Европа и на много държави да се възстановят както и попречиха с решаващата си намеса на СССР и разни подържани от СССР диктатори да продължат да водят опустошителни и заробващи другите народи войни!Политика която средват и днес и ограничават малоумни диктатори като Ким и шизофренични като Путин да разпростират агресията си над други народи и територии!

Доста деформирано усещане за света имаш, моето момче! Откога не си ходил на доктор?

Браво бе саркастик! Скоро не бях чел по смешни вицове!!!! САЩ били гарант на мира?!!! Яко саркастично! Мноого находчив сарказъм, всички ще го разберат! Та наистина как САЩ да не са гарант за мира, като са водили само 20-ина войни в последно време. Като започнеш от Корея, Куба, Виетнам, Югославия, Афганистан, Ирак, та стигнеш до Сирия.

"достигнала височина от 4475 км." Нивото на българската журналистика е потресаващо (в това число и редакторите, който одобряват подобни абсурдни статии). :D

Числата са верни.

За сравнение. Орбитата на МКС е някъде около 600 км. височина. Какви 5000 км за СК ракета?

Странна е тази уж бедна и най-вече тотално изостанала страна.Странно изоставане собствено развитие и ракетостроене ,собствено производство на космически апарати и носителите за тях,собствена и удачна ядрена програма .Като всичко това няма как да се случи без отлично средно и висше образование.Развита металургия и то най-вече в областта на специалните стомани и сплави.Развита химическа промишленос ,развита електроника и програмиране ,развито машиностроене и то високоточно машиностроене.Като за всички тези промишленостти трябват инсталации , устроиства ,системи , които са тях тяхен развой и производство.А какво имаме ние ,ами ние имаме шиене на гащи с чужди суровини и конци ,а българското участие е ниско квалифицираната и евтина работна работна ръка ,която е повод за гордост за всеки неолиберален политик.Лично аз не виждам повод за гордост

Не забравяй,че кой знае кво не са направили. Нивото е много над това. Зад тях стои Русия................ и им прехвърля контролирано развитие и плашене на САЩ. Мисли по-сложничко.

До сега единствено САЩ са на далавера от тези ракетни изпитания. Продаваха оръжие навсякъде из района.

Знаех си аз ,че рано или късно ще се появи призрачната ръка на Москва ,това декларирано вербално убежище на всеки неолибералист.Та ,ако не декларират наличието на Московска следа ,то какво ще хапват и то обилно различни "независими " граждански движения

Стрелял съм ракети. Каква е тази скорост на вертолет на С.Корейската ракета?! САЩ се оказват дезорентирани и страхливи. Един час лети този обект и не могат да го парират ?!!! Това е по-важното, ЗАЩО!!!!!!!!!!!!!!!!! Останаха си в мизерията С. Корейците. ХАК им е още век!!!!!!!

Стрелял си МБР, а?

Северна Корея показа, че ФАЩ не бива да ги подценяват. Освен това не "заплашват" никоя друга държава. Защо тогава краварите искат ООН да налага санкции? Може би защото те дрънкат оръжие по границите на "лошите"?

А бе смотан селтак,ракета която лети с около 1000 км/ч даже самолет ще я стигне камо ли друга ракета но вие се радвайте нали за това ви плащат тук да храчите

Скоростта на тази ракета е като на Ан-24

Корейците са народ препатил от японски и американски геноцид! Няма скоро да забравят зверствата на окупаторите. Затова Кимчо поддържа 8 милионна армия в една тотално военизирана държава. Създаването на термоядрено оръжие и междуконтинентални ракети са пореден елемент от отбраната на страната. Корейците знаят прекрасно, че отпуснат ли се и спрат ли развитието на военни технологии веднага ще бъдат нападнати от САЩ и ще последва нов геноцид! КНДР винаги е имала подкрепата на Китай. Мераците на американската мафия да им наложи ембарго са празни мераци. Щом досега в продължение на 60 години не постигнаха нищо с напъните за ембарго, едва ли може да се очаква нещо ново. Естествено китайците баламосват Тръмпи, те си играят тази игра половин век, но се вижда, че въпреки "ембаргото" КНДР развива успешно термоядрени и ракетни оръжия. На Кимчо изобщо не му пука от лъжите и безумните глупости тиражирани от американската пропаганда!

Не забравяй, че КНДР е във война със САЩ от 62 години. Все още няма подписан мирен договор, а само едно мижаво примирие, което се нарушава много често от американците! Хората имат всички основания да се въоръжават и поддържат висока бойна готовност, като знаят какви главорези ги дебнат!

Тъй, КОИ ХОРА !? Та това хора ли са там. Живеят 70 г. като скотове и пълчища ТВАР заради фамилията. Това Хитлер и Сталин са го правили,но кога. 21 век такъв живот: 1 чифт гуменки летни и 1 чифт ГУМЕНКИ за ЗИМАТА!!?? Ега ти живота , 160 гр. месо на калпак за Р.Ден на Ким !!!!!!!!!!!!!!!!! Виж къде е Ю. Корея!!!!!!!!!!!!

Супер си кимбак само ти се упълчи срещо тероризма.

грухчо пак изцвили от кочината....споко свински,Коледа съвсем наближи и дано си охранен:)))))

БРЦК

И що САМО САЩ и още няколко страни да имат право да разработват ядрени технологии? Примерно що за Пакистан да може , а за СК да не може?

Ако не си наясно - в света има само 5 ядрени сили и това е наказанието за загубилите войната Германия, Япония и Италия.

за Пакистан става въпрос! Те каква война са спечелили, че нещо не си спомням.....

Само 5 ли са бе? Я глей ти колко си бил начетен и колко "много" знаеш! Ей аман от дебили бе!!!! Ама не се притесняваш от простотията си и се изхождаш дебелосерски по форумите!

Хамчи и аз това се питам... и не намирам разумен отговор!Поне за сега!

БРЦК

Отговора е ясен - САЩ искат само те да имат технологии а останалите да са аборигени които да използват и обират както си искат! Всеки който има ядрено оръжие получава независимост и сигурност от англосанксонските крадци и убийци!

също

През 2003 САЩ нападнаха Ирак, страна твърде отдалечена от тях, под измислен предлог, че уж притежавали СМП, което впоследствие се оказа чиста, нагла лъжа пред целия свят и СС на ООН. Сега корееца под носовете им с Южна Корея и Япония им прави номера доста отдавна, а те се спотайват като мишоци и прилагат някакви измислени санкции, които никога и никъде не са давали никакви резултати! Това, ако не са двойни стандарти, какво да кажем! Явно се играе някаква друга игра.

Знаете ле как бързо нещата в Сев. Корея ще се оправят - просто да отворят границата си с Южна Корея само за 1 седмица. За броени дни сатрапския режим на подстриганото лай.о ще бъде пометен и уродливия комунизъм ще изчезне завинаги от тази планета.

ние като отворихме границите си и какво стана?Всички цигани се изметоха навън, а тук какво по-точно се промени, ако можеш да кажеш! Защото бабичките и бедняците по селата могат да ти кажат точно какво се промени!

Примерът с България не е точен, точният е: Западна/източна Германия.

е кой да я отвори тази граница!? нали трябва да го направи "подстриганото л,но", а това не е в негов интерес и за това я варди яко!?пиле не може да прехвръкне!нали видя преди дни кадрите с беглеца...

Всеки народ има правото да бъде независим от американските олигарси. Ядреното оръжие е доказано най-доброто средство да държиш наглеците отвъд границите си.

абсолютно севернокорейците са най-свободните хора на света! браво!

ти бил ли си в Северна Корея?Или поне срещал ли си севернокорейци?Защото аз съм...По-весели, чаровни и освободени от комплекси хора не бях срещал до тогава!А бяха най-обикновено семейство работници!

А-а-а-ааа, те затова ли руснаците първо сложиха ръка върху ядрените ракети на Украйна, за да могат да прилапат Крим и да ръчкат Донбас и Луганск, плюейки върху подписа си под междудържавен документ, гарантиращ териториалната цялост на Украйна?

Знае ли някой какво стана с "ракетния щит", чиято цел беше да засича всяка изстреляна ракета и да я унищожава високо в космоса?

на ТО е ....Техническо обслужване...

да си ЕПМ или са ви къси атрибутите..

браво на корейците,смачкайте тези еврейски първенюта които си създадоха частна държава и избиха коренното население индианците.

севернокорейците обявиха , че нямат намерение да нападат съседите си, а програмата им е насочена единствено срещу САЩ! Южнокорейците защо се навират между шамарите?Или някой (кой ли) ги подкокоросва?!

Така де ама сев.корейците нападнаха първи през 50те години на миналия век и стигнаха на 50км. от Сеул и трябваше да се намесват американците за да си ги върнат обратно зад 38-я паралел. На тези животни(имам предвид управляващите сев.корея) не трябва да се вярва изобщо,нито да се преговаря с тях!

Ами като можете, какво чакате идиоти такива. За Ким и обкръжението знае но за света които гледа и специално САЩ безучастно на дивотиите на този налудничав и; човек не мога да кажа;, че носят отговорност за съдбата на света.

не се събуди през август , бе приятелю? Когато американците изстреляха ракета от западното си крайбрежие над Тихия океан "с учебна цел"? Или тогава нямаше нищо налудничавао?

Путин като ги изстрелва нещо да съм поменал, няма и да кажа ,той има право

Ти сигурен ли си, че си се събудил вече?! Лунатик.

развиват ракетната индустрия. Глупости са това за ядрената заплаха. Те подготвят изстрелване нна орбитален спътник, но това се премълчава нарочно, за да ги тъпчат и мачкат. Аз се кефа, че янките газ пикаят, а южняците се насират от страх.

може ли да поразите...

На всички, които бързат да плюят преди да са се опитали да мислят, предлагам си напънат мозъчните клетки в следната посока: 1. Лесно е да се говори пренебрежително за бедната Северна Корея. Тя наистина е бедна, но колко от много по-богатите държави имат научния и технически потенциал да развият ракетна и ядрена програма 2. Какво щеше да се случи с тази страна, ако от години не поддържаше почти непосилен военен потенциал. Бъдете сигурни, че лудото корейче и преди това баща му щяха да споделят съдбата на Милошевич, Саддам и Кадафир а държавата им щеше в момента да прилича на Либия, Сирия, Афганистан, Ирак или Сомалия Колкото и да е неприятно на целия свят, по този начин хората се опитват да гарантират държавата си срещу агресия. Ясно от кого

без лудото корейче, което изобщо не е лудо, а са луди тия що му слугуват, северна корея щеше да е като южна корея!

...му бутат фитилите...

Южна Корея е окупирана държава от 60 години!

Добра новина, сега цената на пампперсите ще е еднаква на цялата територия на Кравария.

Баф мааму достигнала височина 4474 км. и е паднала на 950 км. от точката на изстрелването, абе тази ракета е летяла до луната и се е върнала...е това е новина за червени дебили...а това че Южна Корея е изстреляла свръхбързи високоточни ракети червените гниди някак си го пропускат, абе че тлъстият комунистически изрод ще бъде изпечен е ясно е преди това ще бъде разфасован от самурайският меч, само че още не му е дошло времето,ноо и това ще стане!!!

ша стане бе, колкото стана за Асад. А Асад беше приоритет. Кво стана с приоритета ?

що не си спомниш кво стана с червеният полковник муамар кадафи ? а със садам хюсеин?

Лудото корейче и неговите ракетни инженери са показали, че след като преодолеят земното претегляне с втора?! космическа скорост, а то е в границата над 250 км. , оттам нататък вече със съвсем слаби импулси на малки двигатели ракетите може да летят по променени орбити, накъдето ги насочат. Те затова са я пратили на 4500 км. директно нагоре над Корея и Японско море и са я върнали почти вертикално, където са си поставили мишена. За показно от такава височина може да направят обиколка на земята и пак да чукнат същата мишена.Така ги проумявам работите?!

:))))))))))))добре ги "проумяваш" ти работите СЕРСЕМОВ.....добре си се назовал и като добросъвестен плювач няма смисъл нищо да проумяваш а само да драскаш това което ти е написано,че иначе няма копейки за теб серсемов:)))))))))

А за теб червей обещавам 7-8 врътки с петата!

Могат да поразят всяка точка на САЩ, но не могат да осигурят купичка ориз за всеки севернокореец.

за гладните сомалийски деца.

Ротшилд & сие може да се нахранят и те с купичка ориз, но грабят и храната на целия свят, на над 7 милиарда народ. Къде е логиката?

какво правят? Май са заети само с безаналогови оръжия.

Както виждам много рептили и техните слугуващи червеи са се загнездили в снагата на България... Ей гниди, всички вас някой ден с петата ще бъдете мачкани, ако лудото корейче ви изтърве!

Еми айде, де? Поразете някоя точка. Само пуйчене и по някой фойерверк.

Като например тъпата ти кофа.

Има логика щом САЩ могат да поразят всяка държава по света / и го правят редовно, мегду впрочем/ друга държава да може да порази САЩ. Така е честно, справедливо и има баланс по света. Не бива една държава да може да унищожи друга без последствия за себе си. Никъде не пише, че САЩ са нещо повече от която и да е държава по света, така че няма никакво основание те да могат да унищожават, както го и правят редовно без последствия за себе си. В думите ми няма хуманизъм, а чиста прагматика и желязна логика.

в думити може и да има хуманизъм, щото това всеки го разбира какщто му оттърва, но логиката липсва! по твоята"логика" би следвало да можеш ти да се боксираш с пулев, на равни начала, ама те съветвам да не се пробваш! или примерно, да си като бил гейтс, ама ...не сте се родили с един и същи капацитет! или ти не си успял да развиеш своя потенциал! та вдяваш ли, защо едни могат, а други не? ааа, и в северна корея неможе да има държавни ядрени сили, щото са частни! също както цялата държава е частна! на фамилия ким!

По твоята логика, който е с потенциял да заплашва - оже да го прави, а на другите не е позволено да разизват своя потенциал да сдържат заплащващия ги. И, щом ме буташ да се бия с Пулев - не знам дали ще мога да се справя с него, но съм сигурен, че от нас двамата ти си Северната Кория. Как се чувстваш сега - заплашен от моя потенциал - по твойта логика - нямаш право да си развиваш твоя, защото така ти рече - така че, подвивай опашка и се свивай в ъгъла - пак по ТВОЯТА логика.

А ти от кои си? От можещите или от жалките им мажоретки? Вдяваш ли?

мен ич не ми се верва тва за ракетата. Как комунистическа държава ще има таквиз технологии ? ако са я изстреляли с прашка, тогава може

Я да запитам - при какви условия, САЩ ще изтеглят военните си сили от ЮЖНА Корея? Не малко южнокорейци ИСКАТ американците да се махнат, но САЩ "демократично" няма да се съобразят с Южна Корея.

Точно затова. Северна Корея е като въздуха и слънцето за Америка. И двата режима не могат един без друг, обречени са, взаимно се заплашват, допълват и така съществуват. По-далечните цели на Америка са да държи войски там заради Япония, Китай и Русия, Северна Корея е само предтекст. Естествено всички разбират това и дните на американските дебили са преброени. На този етап американците са длъжни да търпят подигравките на корейците, докато се чупят сами.

Започвам да вярвам на "просветителя професор",че има голяма част дебили които за целия си жалък животец нищо не са разбрали....45г. громихте капитализЪмЪ със целия соц. лагер и СССР начело,смачквахте го,унижожавахте го и КО стана бе селски идиоти......не проумяхте ли,че държава управлявана от селяндури,кр5адци и убийци няма как да върви напред и да е сила ....не сте разбрали защото сте едни от тия селски идиоти които с гордост започвахте автобиографията си,че произхождате от бедно селско семейство......плебеи с една дума и такива ще си умрете в злобата си към по-умните и можещи хора-ПОНЯЛИ????

САЩ ще се съгласят да се изтеглят от Ю Корея при абсолютно същите условия, при които Русия би се съгласила да се изтегли от Сирия и Крим!

Абе какво толкова се плашат краварите!? Нали тяхната пропаганда до неотдавна ни уверяваше, че в Северна Корея живеят едва ли не в първобитно общинния строй и са въоръжени с лъкове и стрели. Да пратят тюлените да откраднат лъка с който изстрелват ракетите и готово. И те така ....................... !!!

Лудото корейче не трябва да удря произволно някъде из щатите. Трябва да открие къде се крият глобалните гниди - Ротшилд & сие и да лупне там. После световният ред ще се уравни от самосебе си.

Ако Северна Корея свалят джипиеса(съвсем очевидно могат да ударят спътниците) хамриканците бая удар ще понесат

Май си много далече от технологиите. С тази ракета не могат да свалят сателит, а и по случайност ако се сблъска с някой от спътниците, въобще системата за позициониране няма да се разстрои... Но явно много ти се иска някой да прави бели... ми що не вземеш да си удариш главата в нещо по-твърдо и да спреш да мразиш всички...

Ако тръгне срещу него и се взриви пред него познай какво ще стане със скоростта и по каква спирала ще поеме надолу. А спътниците са проследими отдолу, даже има и любителски спорт за тяхното наблюдение, класифициране и проследяване на орбитите им

е, и?

Шило

Е, и....Сега ще почнат групово "осъждане" на действията на СК, ще потърсят нещо като санкции, ще ги включат в някакви списъци и толкова.

бодилче, идеята ми е, че ким, евентуално, може би, ще успее да докара до американският континент някаква ракета в смътното бъдеще, и тя , евентуално ще има боен ядрен заряд на борда! сащ, евентуално ще я пропуснат, и тя евентуално ще се взриви нейде в центъра на някой град в невада, да речем! ако пораженията са като в хирошима, то ще утрепе 100 000 американци! а сега ми кажи какво ще се получи с киминуния, щото от отдавна тя е в обсега на щатите, и ако искат , могат да я стрелят от далече, от близо, от суша, и вода!?

Принципно тук изтрелват ракетите много нагоре. Излезне ли от атмосферата е по-лесно, заради липсата на съпротивление. А в космоса и от гравитация. Спорно е, дали други ядрени сили като Пакистан, са по-малка заплаха. За да нападнат САЩ, то севернокорейските управляващи трябва да са луди. Само в този случай те са заплаха. Ако не, то просто останалите ще се примирят. Дори картинката показва, че севернокорейците едва ли са толкова луди. Гонят траектория която почти не минава над суша на Япония, което е много трудно, както Япония огражда пътя към Тихият океан, който е естествената цел. Би трябвало да се подпише в ООН със Северна Корея договор за ненападение и условия, тип никой не напада пръв, държат се на разтояние, ракетните удари падат на разтояние и се предупреждава за тях. На това севернокореците могат да се съгласят. Но военно настроените САЩ е съмнително.

защо не стрелят към русия или китай бе?? песоглави неокомунистчета малоумни

Защото нито Русия, нито Китай ги заплашват. Севернокорейците са заплашвани САМО от колониалните наглосаксонски говеда и пуделите им.

кой заплашва кндр бе смотан?? тва са плашила с които ким заплашва робите си

Господине с мозъчен дефицит, единственото нещо, което заплашва не сев. корейския народ, а Ким и обкръжението му е многократно по-високия стандарт на живот в Ю Корея спрямо братята им от северната. Това нагледно показва на хората кой управлява държавата си по-добре с мисъл за народа. Докато Ю Корея произвежда огромна гама от автомобили, които се продават по цял свят, има могъща икономика поставена в услуга на обикновения кореец за генериране на доходи, цяла СЕВ Корея е впрегната във военно производство и средства за унищожение които измукват силите и ресурсите на крехката и икономика, без да допринасят с нищо за облекчаване тежкото положение на обикновения кореец. Военната продукция е само консуматор на работна сила и суровини без да допринася за подобряване живота на хората.

щото Китай, Русия, Индия и други държави стоят зад СК.

Я по-тихо, краварес ! Кака е тая пропаганда по никое време ! Хората спят ! Завивай се и сънувай тлъст макдоналдс с кока-кола и летяща ракета..

4475 км. височина на полета, а Ким знае ли?????? Вие разбирате ли какво сте написали?????? За пръв път в историята на военната балистика и топология, както е написано в статията, балистична ракета излиза далеч в открития Космос на 4475 км. от Земята( най- далечните стационарни орбити досега са под 600 км. над Земята), американските и руските балист. ракети достигат максимум горе долу 40- 120 км. височина. Айде посмалете малко, че е много опашата и неточна информацията в статията.

Тя е именно балистична. И ако нагоре лети 4000км, значи по ниска траектория ше лети 8000-12000км. Просто корейците няма как да я проследят, ако я пуснат по ниска траектория, затова стрелят нависоко.

Да, ама не! Самите американци потвърждават, че ракетата е достигнала тази височина и я сравняват с предния тест - на Хвасон-14, където височината е била "само" 3724км. Просто треакторията при теста е била изчислена така, че ракетата със сигурност да падне в Японско море, а от данните за полета, с не толкова сложни изчисления, винаги може да се направи екстраполация, какво би постигнала същата ракета, ако максималната височина на полета е в рамките на стандартните 80-100 км. Всъшност, сметката вече е направена - Хвасон-15 може да порази цел на разстояние 13000 километра, което поставя в списъка на възможните цели практически цялата територия на САЩ.

Май ти не си запознат с възможностите на балистичните ракети, или с космическите орбити на спътниците! Лесно можеш да провериш, че така наречената геостационарна орбита, на която се намират комуникационните спътници, се намира на близо 36 000 км височина! Така че 4475 км съвсем не е невъзможна височина за балистична ракета!

мижава япония??? третата икономика в света?? вие сте много болни идиоти :)))) мижава япония превзе тихоокеанския басейн се едно е детска игра докато не срещна сащ

ХАХА,ЧЕ И СЛЕД ПОСЛЕДНИТЕ ИМ 5-6 ОПИТА ТВЪРДЯХА ЧЕ МОГАТ ДА ПОРАЗЯТ САЩ А РАКЕТИТЕ ИМ ВСЕ ОКОЛО ТЯХ ПАДАТ:):):)

И една ракета да достигне територията на САЩ, те са се насрали. Срещу малката Северна Корея не смеят да излязат сами. Търсят еврейска Канада, страни от Еврейския съюз, а предполагам, че движещата сила е Израел. Но Иран има севернокорейски ракети.

И кво, една ще прелети и ще удари, после 100 ще се върнат и няма да остане нестопен куреец.

Коментари - Пхенян: Вече можем да поразим с ракета всяка точка на САЩ | Днес.dir.bg

Пхенян: Вече можем да поразим с ракета всяка точка на САЩ

Тестваната вчера севернокорейска балистична ракета "Хвасон-15" може да носи ядрена бойна глава и да достига цялата континентална територия на САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Пхенян: Вече можем да поразим с ракета всяка точка на САЩ | Днес.dir.bg

Коментари

Е честито!!!!! Сега и те станаха силни като САЩ и могат да плашат когото си искат , дори и гаргите.

Към 7/8 Нямаш си и на идея колко личи зомбирането ти. Значи лети с няма 1000км/ч Ако приемем, че е истина, то тогава приемаме и , че е стигнала 4500км. Не е ли по-логично да са объркали новинарите? . "7/8 ( нерегистриран ) 29.11.2017 10:43 А бе смотан селтак,ракета която лети с около 1000 км/ч даже самолет ще я стигне камо ли друга ракета но вие се радвайте нали за това ви плащат тук да храчите

Ракетата е прелетяла дистанция от 950 км за 53 минути, като е достигнала височина 4475 км, а Вие твърдите, че тя е летяла с 1000 км/ч? А после се сърдите, че ви наричат 80%-ници. Елементарни математически изчисления показват, че средната скорост трябва да е около 10250 км/ч, но това са сметки за седмокласник, какъвто Вие очевидно не сте.

Ти прочете ли какво съм написал????

Ето основните глобални световни плашила с които глобалистите слуги на най-големият глобалист Сатана искат да ни плашат постоянно за да оправдават нуждата от глобален контрол, към който техният идол се стреми. 1) Мита за глобалното затопляне в резултат на стопанската дейност на човек. 2) "Ислямският" (?) тероризъм действащ под фалшивият флаг на митичната ислямска държава. 3) Мита за опасността от изкуствен интелект, който не съществува, понеже само светият наш Създател има власт над живота и смъртта понеже само Той е свят и само Той може да го гарантира през вечността. 4) Мита за пренаселването на Земята. 5) Новото ядрено плашило - мита за опасността от северно корейска ядрена атака срещу големият брат.

Не се мъчи да мислиш - щом имаш 'свети Създател' де всичко ти е обяснил. Мисленето е за тези които не вярват в глупости а се интересуват от Наука.

abasador

трябва, да си изключително голям дебил, такъв какъвто е Ким Чен-ун, за да плашиш САЩ с ядрен удар. Ако го питат този глупак, защо и за какво иска да нападне САЩ, едва ли би дал смислен отговор. От памтивек се знае, че най-вече бедните правят революции и войни. Де да видим до кога светът ще търпи този самозабравил се военолюбец. Лек ден.

Дебилът си ти! И то завършен! Сега малко факти. Лидерът на Северна Корея, Ким Чен-Ун е завършил колеж и университет в Швейцария. Владее 4/ЧЕТИРИ/ ЕВРОПЕЙСКИ ЕЗИКА, ПЛЮС КИТАЙСКИ! Северна Корея няма намерение да напада никого. Тя иска да осигури собствената си сигурност. А виж САЩ, те никого, никога не са нападали; никъде по света не са воювали и никъде по света не са налагали тяхната "демокрация"/разбирай верни на САЩ режими/ със сила. Нещо компасът ти се е повредил!

abasador

карай, по кротко бай Ненамкойси, зная къде и как е завършил този идиот, но това не му попречи по най-варварски начин да избие роднините си, а собственият си чичо хвърли на кучетата. Няма да ти разказвам как живее севернокорейският народ, защото няма да можеж го разбра. В България съм завършил ВИАС, стр. инж., а в Берлин икономика, ползвам руски, немски отлично и английски. Лек ти ден.

abasador

оппа, пак са пуснали идиотите във форума, трябва да си повече от такъв, за да приемеш, че за човечеството една ядрена заплаха или евентуална война е най-нормалното и приемливо решение на международните конфликти!!! Айде да ви е.. май...., лек деня.

abasador

P.S. горното определение се отнася за тези с минусите.... Лек ден.

да призове международната общност да изпрати ясни послания до путлер, та да престане чрез разни малоумни проксита да дестабилизира световния мир.

Няма как да лети с 850 км/час. Че аз с мойто порше ще я изпреваря. Руските су-та летят 8-9 пъти скоростта на звука, което беше към 6-7 хиляди км в час. А ракетата е още по бърза

имам усещането че това може да се прехване само с космически лазер дето го нема още и другото ми усещане е че инициативата за стратегическа отбрана е пълен блъф

хора е, че на такива гламави тикви като теб трябва да се забрани със Закон достъпа до Мрежата, както и да им се отнеме правото да гласуват ???

В статията май са сменили числата за височина и далечина на полета.

2-ма неграмотници са ми сложили "минуси" Вие давате ли си сметка какво е полет на растояние 850 км. с височина на полета 4500 км. Пълен абсурд.

Преди да бъде писател, ЧУКЧА е редно да бъде читател малко. Вярно е. Има статии чети недей са излага.

abasador

хайде, пък сега и ти Сашо, не разбираш ли, че заглавието на статията е сбъркано... Великият тъпанар Ким Чен-ун, прави опити за полети до Венера, иска да вземе палмата на първенството от Русия и той да е първият построил станция там! И второ, да си чул или прочел някъде, че тази ракета е прихваната от някъкви отбранителни щитове или нещо подобно.... как пък не, на височина 4500 км, дори и Руснаците не магат нищо да направят. Айде, лек ден.

Каква тая нова ракета дето лети с 840км.ч. То за нея не трябва ПРО защото всеки самолет от тихоокеанските бази ще може да я прехване и обезвреди.

какъв ти самолет бе? то таквази ракета с прашката ще я свалям!

Не разбираш младши. Летяла е в тестови режим на полусъеденител;)

Ама, пък е достигнала "...височина от 4475 км... Още малко и ще уцели Луната. Вероятно космонавтите от МКС са я изгледали смаяни, как профучава покрай тях. Горките! Те са само на 370-400 км. над Земята. Аферим!

Акое вярна посочената височина ,то ракетата се е движила по стръмна парабола и е измина някъде към 10,500-12000 км за 53 минути.

По време на ВСВ ракетите ФАУ-2 са достигали до височина 250 км и разстояние 300км, със скорост някъде към 6000км/час

Всички много добре знаем, че реална заплаха за мира, в която и да е точка по света са именно САЩ. Това е отдавна утвърден исторически факт! Те без войни не могат, така е от края на ВСВ. Нападат беззащитни държави, унищожават стотици хиляди невинни. Във всички случаи губят тези войни и бягат с наритани задници. Обаче КНДР не е лъжица за тяхната уста. Пробваха се преди 60 години, избиха стотици хиляди жени, деца и старци. Китайците защитиха КНДР като вкараха милионна армия, която смаза наемниците на ООН. Китай сигурно щяха да изхвърлят американците от Корейския полуостров, ако тогава не беше отправена явна заплаха от използване на ядрено оръжие. Та войната в Корея е водена основно между САЩ и Китай! Още няма подписан мирен договор. Идиотско е да се очаква, че Китай ще се обърне срещу братята си от КНДР!

Че истинският гарант на мира са САЩ!По време на ВСВ помогнаха на СССР,Англия,Франция,Китай да победят Хитлер и японските окупатори в Китай!Освен това разгромиха императорска Япония на огромното бойно поле което беше Тихият Океан.А след войната помогнаха на Европа и на много държави да се възстановят както и попречиха с решаващата си намеса на СССР и разни подържани от СССР диктатори да продължат да водят опустошителни и заробващи другите народи войни!Политика която средват и днес и ограничават малоумни диктатори като Ким и шизофренични като Путин да разпростират агресията си над други народи и територии!

Доста деформирано усещане за света имаш, моето момче! Откога не си ходил на доктор?

Браво бе саркастик! Скоро не бях чел по смешни вицове!!!! САЩ били гарант на мира?!!! Яко саркастично! Мноого находчив сарказъм, всички ще го разберат! Та наистина как САЩ да не са гарант за мира, като са водили само 20-ина войни в последно време. Като започнеш от Корея, Куба, Виетнам, Югославия, Афганистан, Ирак, та стигнеш до Сирия.

"достигнала височина от 4475 км." Нивото на българската журналистика е потресаващо (в това число и редакторите, който одобряват подобни абсурдни статии). :D

Числата са верни.

За сравнение. Орбитата на МКС е някъде около 600 км. височина. Какви 5000 км за СК ракета?

Странна е тази уж бедна и най-вече тотално изостанала страна.Странно изоставане собствено развитие и ракетостроене ,собствено производство на космически апарати и носителите за тях,собствена и удачна ядрена програма .Като всичко това няма как да се случи без отлично средно и висше образование.Развита металургия и то най-вече в областта на специалните стомани и сплави.Развита химическа промишленос ,развита електроника и програмиране ,развито машиностроене и то високоточно машиностроене.Като за всички тези промишленостти трябват инсталации , устроиства ,системи , които са тях тяхен развой и производство.А какво имаме ние ,ами ние имаме шиене на гащи с чужди суровини и конци ,а българското участие е ниско квалифицираната и евтина работна работна ръка ,която е повод за гордост за всеки неолиберален политик.Лично аз не виждам повод за гордост

Не забравяй,че кой знае кво не са направили. Нивото е много над това. Зад тях стои Русия................ и им прехвърля контролирано развитие и плашене на САЩ. Мисли по-сложничко.

До сега единствено САЩ са на далавера от тези ракетни изпитания. Продаваха оръжие навсякъде из района.

Знаех си аз ,че рано или късно ще се появи призрачната ръка на Москва ,това декларирано вербално убежище на всеки неолибералист.Та ,ако не декларират наличието на Московска следа ,то какво ще хапват и то обилно различни "независими " граждански движения

Стрелял съм ракети. Каква е тази скорост на вертолет на С.Корейската ракета?! САЩ се оказват дезорентирани и страхливи. Един час лети този обект и не могат да го парират ?!!! Това е по-важното, ЗАЩО!!!!!!!!!!!!!!!!! Останаха си в мизерията С. Корейците. ХАК им е още век!!!!!!!

Стрелял си МБР, а?

Северна Корея показа, че ФАЩ не бива да ги подценяват. Освен това не "заплашват" никоя друга държава. Защо тогава краварите искат ООН да налага санкции? Може би защото те дрънкат оръжие по границите на "лошите"?

А бе смотан селтак,ракета която лети с около 1000 км/ч даже самолет ще я стигне камо ли друга ракета но вие се радвайте нали за това ви плащат тук да храчите

Скоростта на тази ракета е като на Ан-24

Корейците са народ препатил от японски и американски геноцид! Няма скоро да забравят зверствата на окупаторите. Затова Кимчо поддържа 8 милионна армия в една тотално военизирана държава. Създаването на термоядрено оръжие и междуконтинентални ракети са пореден елемент от отбраната на страната. Корейците знаят прекрасно, че отпуснат ли се и спрат ли развитието на военни технологии веднага ще бъдат нападнати от САЩ и ще последва нов геноцид! КНДР винаги е имала подкрепата на Китай. Мераците на американската мафия да им наложи ембарго са празни мераци. Щом досега в продължение на 60 години не постигнаха нищо с напъните за ембарго, едва ли може да се очаква нещо ново. Естествено китайците баламосват Тръмпи, те си играят тази игра половин век, но се вижда, че въпреки "ембаргото" КНДР развива успешно термоядрени и ракетни оръжия. На Кимчо изобщо не му пука от лъжите и безумните глупости тиражирани от американската пропаганда!

Не забравяй, че КНДР е във война със САЩ от 62 години. Все още няма подписан мирен договор, а само едно мижаво примирие, което се нарушава много често от американците! Хората имат всички основания да се въоръжават и поддържат висока бойна готовност, като знаят какви главорези ги дебнат!

Тъй, КОИ ХОРА !? Та това хора ли са там. Живеят 70 г. като скотове и пълчища ТВАР заради фамилията. Това Хитлер и Сталин са го правили,но кога. 21 век такъв живот: 1 чифт гуменки летни и 1 чифт ГУМЕНКИ за ЗИМАТА!!?? Ега ти живота , 160 гр. месо на калпак за Р.Ден на Ким !!!!!!!!!!!!!!!!! Виж къде е Ю. Корея!!!!!!!!!!!!

Супер си кимбак само ти се упълчи срещо тероризма.

грухчо пак изцвили от кочината....споко свински,Коледа съвсем наближи и дано си охранен:)))))

БРЦК

И що САМО САЩ и още няколко страни да имат право да разработват ядрени технологии? Примерно що за Пакистан да може , а за СК да не може?

Ако не си наясно - в света има само 5 ядрени сили и това е наказанието за загубилите войната Германия, Япония и Италия.

за Пакистан става въпрос! Те каква война са спечелили, че нещо не си спомням.....

Само 5 ли са бе? Я глей ти колко си бил начетен и колко "много" знаеш! Ей аман от дебили бе!!!! Ама не се притесняваш от простотията си и се изхождаш дебелосерски по форумите!

Хамчи и аз това се питам... и не намирам разумен отговор!Поне за сега!

БРЦК

Отговора е ясен - САЩ искат само те да имат технологии а останалите да са аборигени които да използват и обират както си искат! Всеки който има ядрено оръжие получава независимост и сигурност от англосанксонските крадци и убийци!

също

През 2003 САЩ нападнаха Ирак, страна твърде отдалечена от тях, под измислен предлог, че уж притежавали СМП, което впоследствие се оказа чиста, нагла лъжа пред целия свят и СС на ООН. Сега корееца под носовете им с Южна Корея и Япония им прави номера доста отдавна, а те се спотайват като мишоци и прилагат някакви измислени санкции, които никога и никъде не са давали никакви резултати! Това, ако не са двойни стандарти, какво да кажем! Явно се играе някаква друга игра.

Знаете ле как бързо нещата в Сев. Корея ще се оправят - просто да отворят границата си с Южна Корея само за 1 седмица. За броени дни сатрапския режим на подстриганото лай.о ще бъде пометен и уродливия комунизъм ще изчезне завинаги от тази планета.

ние като отворихме границите си и какво стана?Всички цигани се изметоха навън, а тук какво по-точно се промени, ако можеш да кажеш! Защото бабичките и бедняците по селата могат да ти кажат точно какво се промени!

Примерът с България не е точен, точният е: Западна/източна Германия.

е кой да я отвори тази граница!? нали трябва да го направи "подстриганото л,но", а това не е в негов интерес и за това я варди яко!?пиле не може да прехвръкне!нали видя преди дни кадрите с беглеца...

Всеки народ има правото да бъде независим от американските олигарси. Ядреното оръжие е доказано най-доброто средство да държиш наглеците отвъд границите си.

абсолютно севернокорейците са най-свободните хора на света! браво!

ти бил ли си в Северна Корея?Или поне срещал ли си севернокорейци?Защото аз съм...По-весели, чаровни и освободени от комплекси хора не бях срещал до тогава!А бяха най-обикновено семейство работници!

А-а-а-ааа, те затова ли руснаците първо сложиха ръка върху ядрените ракети на Украйна, за да могат да прилапат Крим и да ръчкат Донбас и Луганск, плюейки върху подписа си под междудържавен документ, гарантиращ териториалната цялост на Украйна?

Знае ли някой какво стана с "ракетния щит", чиято цел беше да засича всяка изстреляна ракета и да я унищожава високо в космоса?

на ТО е ....Техническо обслужване...

да си ЕПМ или са ви къси атрибутите..

браво на корейците,смачкайте тези еврейски първенюта които си създадоха частна държава и избиха коренното население индианците.

севернокорейците обявиха , че нямат намерение да нападат съседите си, а програмата им е насочена единствено срещу САЩ! Южнокорейците защо се навират между шамарите?Или някой (кой ли) ги подкокоросва?!

Така де ама сев.корейците нападнаха първи през 50те години на миналия век и стигнаха на 50км. от Сеул и трябваше да се намесват американците за да си ги върнат обратно зад 38-я паралел. На тези животни(имам предвид управляващите сев.корея) не трябва да се вярва изобщо,нито да се преговаря с тях!

Ами като можете, какво чакате идиоти такива. За Ким и обкръжението знае но за света които гледа и специално САЩ безучастно на дивотиите на този налудничав и; човек не мога да кажа;, че носят отговорност за съдбата на света.

не се събуди през август , бе приятелю? Когато американците изстреляха ракета от западното си крайбрежие над Тихия океан "с учебна цел"? Или тогава нямаше нищо налудничавао?

Путин като ги изстрелва нещо да съм поменал, няма и да кажа ,той има право

Ти сигурен ли си, че си се събудил вече?! Лунатик.

развиват ракетната индустрия. Глупости са това за ядрената заплаха. Те подготвят изстрелване нна орбитален спътник, но това се премълчава нарочно, за да ги тъпчат и мачкат. Аз се кефа, че янките газ пикаят, а южняците се насират от страх.

може ли да поразите...

На всички, които бързат да плюят преди да са се опитали да мислят, предлагам си напънат мозъчните клетки в следната посока: 1. Лесно е да се говори пренебрежително за бедната Северна Корея. Тя наистина е бедна, но колко от много по-богатите държави имат научния и технически потенциал да развият ракетна и ядрена програма 2. Какво щеше да се случи с тази страна, ако от години не поддържаше почти непосилен военен потенциал. Бъдете сигурни, че лудото корейче и преди това баща му щяха да споделят съдбата на Милошевич, Саддам и Кадафир а държавата им щеше в момента да прилича на Либия, Сирия, Афганистан, Ирак или Сомалия Колкото и да е неприятно на целия свят, по този начин хората се опитват да гарантират държавата си срещу агресия. Ясно от кого

без лудото корейче, което изобщо не е лудо, а са луди тия що му слугуват, северна корея щеше да е като южна корея!

...му бутат фитилите...

Южна Корея е окупирана държава от 60 години!

Добра новина, сега цената на пампперсите ще е еднаква на цялата територия на Кравария.

Баф мааму достигнала височина 4474 км. и е паднала на 950 км. от точката на изстрелването, абе тази ракета е летяла до луната и се е върнала...е това е новина за червени дебили...а това че Южна Корея е изстреляла свръхбързи високоточни ракети червените гниди някак си го пропускат, абе че тлъстият комунистически изрод ще бъде изпечен е ясно е преди това ще бъде разфасован от самурайският меч, само че още не му е дошло времето,ноо и това ще стане!!!

ша стане бе, колкото стана за Асад. А Асад беше приоритет. Кво стана с приоритета ?

що не си спомниш кво стана с червеният полковник муамар кадафи ? а със садам хюсеин?

Лудото корейче и неговите ракетни инженери са показали, че след като преодолеят земното претегляне с втора?! космическа скорост, а то е в границата над 250 км. , оттам нататък вече със съвсем слаби импулси на малки двигатели ракетите може да летят по променени орбити, накъдето ги насочат. Те затова са я пратили на 4500 км. директно нагоре над Корея и Японско море и са я върнали почти вертикално, където са си поставили мишена. За показно от такава височина може да направят обиколка на земята и пак да чукнат същата мишена.Така ги проумявам работите?!

:))))))))))))добре ги "проумяваш" ти работите СЕРСЕМОВ.....добре си се назовал и като добросъвестен плювач няма смисъл нищо да проумяваш а само да драскаш това което ти е написано,че иначе няма копейки за теб серсемов:)))))))))

А за теб червей обещавам 7-8 врътки с петата!

Могат да поразят всяка точка на САЩ, но не могат да осигурят купичка ориз за всеки севернокореец.

за гладните сомалийски деца.

Ротшилд & сие може да се нахранят и те с купичка ориз, но грабят и храната на целия свят, на над 7 милиарда народ. Къде е логиката?

какво правят? Май са заети само с безаналогови оръжия.

Както виждам много рептили и техните слугуващи червеи са се загнездили в снагата на България... Ей гниди, всички вас някой ден с петата ще бъдете мачкани, ако лудото корейче ви изтърве!

Еми айде, де? Поразете някоя точка. Само пуйчене и по някой фойерверк.

Като например тъпата ти кофа.

Има логика щом САЩ могат да поразят всяка държава по света / и го правят редовно, мегду впрочем/ друга държава да може да порази САЩ. Така е честно, справедливо и има баланс по света. Не бива една държава да може да унищожи друга без последствия за себе си. Никъде не пише, че САЩ са нещо повече от която и да е държава по света, така че няма никакво основание те да могат да унищожават, както го и правят редовно без последствия за себе си. В думите ми няма хуманизъм, а чиста прагматика и желязна логика.

в думити може и да има хуманизъм, щото това всеки го разбира какщто му оттърва, но логиката липсва! по твоята"логика" би следвало да можеш ти да се боксираш с пулев, на равни начала, ама те съветвам да не се пробваш! или примерно, да си като бил гейтс, ама ...не сте се родили с един и същи капацитет! или ти не си успял да развиеш своя потенциал! та вдяваш ли, защо едни могат, а други не? ааа, и в северна корея неможе да има държавни ядрени сили, щото са частни! също както цялата държава е частна! на фамилия ким!

По твоята логика, който е с потенциял да заплашва - оже да го прави, а на другите не е позволено да разизват своя потенциал да сдържат заплащващия ги. И, щом ме буташ да се бия с Пулев - не знам дали ще мога да се справя с него, но съм сигурен, че от нас двамата ти си Северната Кория. Как се чувстваш сега - заплашен от моя потенциал - по твойта логика - нямаш право да си развиваш твоя, защото така ти рече - така че, подвивай опашка и се свивай в ъгъла - пак по ТВОЯТА логика.

А ти от кои си? От можещите или от жалките им мажоретки? Вдяваш ли?

мен ич не ми се верва тва за ракетата. Как комунистическа държава ще има таквиз технологии ? ако са я изстреляли с прашка, тогава може

Я да запитам - при какви условия, САЩ ще изтеглят военните си сили от ЮЖНА Корея? Не малко южнокорейци ИСКАТ американците да се махнат, но САЩ "демократично" няма да се съобразят с Южна Корея.

Точно затова. Северна Корея е като въздуха и слънцето за Америка. И двата режима не могат един без друг, обречени са, взаимно се заплашват, допълват и така съществуват. По-далечните цели на Америка са да държи войски там заради Япония, Китай и Русия, Северна Корея е само предтекст. Естествено всички разбират това и дните на американските дебили са преброени. На този етап американците са длъжни да търпят подигравките на корейците, докато се чупят сами.

Започвам да вярвам на "просветителя професор",че има голяма част дебили които за целия си жалък животец нищо не са разбрали....45г. громихте капитализЪмЪ със целия соц. лагер и СССР начело,смачквахте го,унижожавахте го и КО стана бе селски идиоти......не проумяхте ли,че държава управлявана от селяндури,кр5адци и убийци няма как да върви напред и да е сила ....не сте разбрали защото сте едни от тия селски идиоти които с гордост започвахте автобиографията си,че произхождате от бедно селско семейство......плебеи с една дума и такива ще си умрете в злобата си към по-умните и можещи хора-ПОНЯЛИ????

САЩ ще се съгласят да се изтеглят от Ю Корея при абсолютно същите условия, при които Русия би се съгласила да се изтегли от Сирия и Крим!

Абе какво толкова се плашат краварите!? Нали тяхната пропаганда до неотдавна ни уверяваше, че в Северна Корея живеят едва ли не в първобитно общинния строй и са въоръжени с лъкове и стрели. Да пратят тюлените да откраднат лъка с който изстрелват ракетите и готово. И те така ....................... !!!

Лудото корейче не трябва да удря произволно някъде из щатите. Трябва да открие къде се крият глобалните гниди - Ротшилд & сие и да лупне там. После световният ред ще се уравни от самосебе си.

Ако Северна Корея свалят джипиеса(съвсем очевидно могат да ударят спътниците) хамриканците бая удар ще понесат

Май си много далече от технологиите. С тази ракета не могат да свалят сателит, а и по случайност ако се сблъска с някой от спътниците, въобще системата за позициониране няма да се разстрои... Но явно много ти се иска някой да прави бели... ми що не вземеш да си удариш главата в нещо по-твърдо и да спреш да мразиш всички...

Ако тръгне срещу него и се взриви пред него познай какво ще стане със скоростта и по каква спирала ще поеме надолу. А спътниците са проследими отдолу, даже има и любителски спорт за тяхното наблюдение, класифициране и проследяване на орбитите им

е, и?

Шило

Е, и....Сега ще почнат групово "осъждане" на действията на СК, ще потърсят нещо като санкции, ще ги включат в някакви списъци и толкова.

бодилче, идеята ми е, че ким, евентуално, може би, ще успее да докара до американският континент някаква ракета в смътното бъдеще, и тя , евентуално ще има боен ядрен заряд на борда! сащ, евентуално ще я пропуснат, и тя евентуално ще се взриви нейде в центъра на някой град в невада, да речем! ако пораженията са като в хирошима, то ще утрепе 100 000 американци! а сега ми кажи какво ще се получи с киминуния, щото от отдавна тя е в обсега на щатите, и ако искат , могат да я стрелят от далече, от близо, от суша, и вода!?

Принципно тук изтрелват ракетите много нагоре. Излезне ли от атмосферата е по-лесно, заради липсата на съпротивление. А в космоса и от гравитация. Спорно е, дали други ядрени сили като Пакистан, са по-малка заплаха. За да нападнат САЩ, то севернокорейските управляващи трябва да са луди. Само в този случай те са заплаха. Ако не, то просто останалите ще се примирят. Дори картинката показва, че севернокорейците едва ли са толкова луди. Гонят траектория която почти не минава над суша на Япония, което е много трудно, както Япония огражда пътя към Тихият океан, който е естествената цел. Би трябвало да се подпише в ООН със Северна Корея договор за ненападение и условия, тип никой не напада пръв, държат се на разтояние, ракетните удари падат на разтояние и се предупреждава за тях. На това севернокореците могат да се съгласят. Но военно настроените САЩ е съмнително.

защо не стрелят към русия или китай бе?? песоглави неокомунистчета малоумни

Защото нито Русия, нито Китай ги заплашват. Севернокорейците са заплашвани САМО от колониалните наглосаксонски говеда и пуделите им.

кой заплашва кндр бе смотан?? тва са плашила с които ким заплашва робите си

Господине с мозъчен дефицит, единственото нещо, което заплашва не сев. корейския народ, а Ким и обкръжението му е многократно по-високия стандарт на живот в Ю Корея спрямо братята им от северната. Това нагледно показва на хората кой управлява държавата си по-добре с мисъл за народа. Докато Ю Корея произвежда огромна гама от автомобили, които се продават по цял свят, има могъща икономика поставена в услуга на обикновения кореец за генериране на доходи, цяла СЕВ Корея е впрегната във военно производство и средства за унищожение които измукват силите и ресурсите на крехката и икономика, без да допринасят с нищо за облекчаване тежкото положение на обикновения кореец. Военната продукция е само консуматор на работна сила и суровини без да допринася за подобряване живота на хората.

щото Китай, Русия, Индия и други държави стоят зад СК.

Я по-тихо, краварес ! Кака е тая пропаганда по никое време ! Хората спят ! Завивай се и сънувай тлъст макдоналдс с кока-кола и летяща ракета..

4475 км. височина на полета, а Ким знае ли?????? Вие разбирате ли какво сте написали?????? За пръв път в историята на военната балистика и топология, както е написано в статията, балистична ракета излиза далеч в открития Космос на 4475 км. от Земята( най- далечните стационарни орбити досега са под 600 км. над Земята), американските и руските балист. ракети достигат максимум горе долу 40- 120 км. височина. Айде посмалете малко, че е много опашата и неточна информацията в статията.

Тя е именно балистична. И ако нагоре лети 4000км, значи по ниска траектория ше лети 8000-12000км. Просто корейците няма как да я проследят, ако я пуснат по ниска траектория, затова стрелят нависоко.

Да, ама не! Самите американци потвърждават, че ракетата е достигнала тази височина и я сравняват с предния тест - на Хвасон-14, където височината е била "само" 3724км. Просто треакторията при теста е била изчислена така, че ракетата със сигурност да падне в Японско море, а от данните за полета, с не толкова сложни изчисления, винаги може да се направи екстраполация, какво би постигнала същата ракета, ако максималната височина на полета е в рамките на стандартните 80-100 км. Всъшност, сметката вече е направена - Хвасон-15 може да порази цел на разстояние 13000 километра, което поставя в списъка на възможните цели практически цялата територия на САЩ.

Май ти не си запознат с възможностите на балистичните ракети, или с космическите орбити на спътниците! Лесно можеш да провериш, че така наречената геостационарна орбита, на която се намират комуникационните спътници, се намира на близо 36 000 км височина! Така че 4475 км съвсем не е невъзможна височина за балистична ракета!

мижава япония??? третата икономика в света?? вие сте много болни идиоти :)))) мижава япония превзе тихоокеанския басейн се едно е детска игра докато не срещна сащ

ХАХА,ЧЕ И СЛЕД ПОСЛЕДНИТЕ ИМ 5-6 ОПИТА ТВЪРДЯХА ЧЕ МОГАТ ДА ПОРАЗЯТ САЩ А РАКЕТИТЕ ИМ ВСЕ ОКОЛО ТЯХ ПАДАТ:):):)

И една ракета да достигне територията на САЩ, те са се насрали. Срещу малката Северна Корея не смеят да излязат сами. Търсят еврейска Канада, страни от Еврейския съюз, а предполагам, че движещата сила е Израел. Но Иран има севернокорейски ракети.

И кво, една ще прелети и ще удари, после 100 ще се върнат и няма да остане нестопен куреец.