OOН поиска международен съд за Северна Корея

Общото събрание на ООН призова Съвета за сигурност да сезира Международния наказателен съд за нарушенията на човешките права в Северна Корея.

Обратно в новината

Коментари - OOН поиска международен съд за Северна Корея | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как изглежда искане на ООН към държава X, в момент, когато начело на ООН стои гражданин на държава Y, която няма сключен мирен договор с държавата X? Освен като продължение на войната с други средства?

Щом искат съд за Сев.Корея тогава трябва да има съд и за САЩ.Едните нарушават човешки права в собствената си държава, другите в чужди държави, като започнем с Виетнам и свършим с Югославия.Не говоря за Афганистан и Ирак защото там не се знае дали някога е имало права изобщо.Тъй,че да се сложи край на двойния аршин.Каквото за всички турци,такова и за Гол Хасан.

Трибунал за държавата на мафията-САЩ

демокрацията на прехода у нас = глад и убийства, сравними с жестокостите на нацизма + емиграция, изселване, осакатявания, административен терор...

Доста сурова оценка за народ от който 95% са убедени че сме Евроамериканци !!! Нали 25г . Попиваме като суха гъба всякакъв вид демократични ценности - в сурово и всякакво друго състояние !!! Трябваше ли чак сега когато вече наистина започна да ни се повръща да разберем - в каква точно посока вървим - Само да се молим да не е прекалено късно вече !?

ООН поискал международен съд за КНДР много ми е интересно ако това се случи каква ли ще е присъдата и как точно ще се изпълни .Това е точно толкова утопично колкото да научиш на Български жителите на "Факултету"

ООН и ЕС- трябва да поискат Международен съд за САЩ , кадето полицаите УБИВАТ малолетни афроамериканци и ОЩЕ държат индианците в резервати!!!! САЩ са световен терорист номер 1 на Планетата!!!!

Драги русофилии, краят на последния комунистически сатрап наближава! Идва времето, когато ООН ще обяви всички северно корейски дипломати за персона нон грата, всичките им управници за престъпници и до живот ще бъдат преследвани по всички точки на Земята. Убийците от С.К. няма да управляват вечно. Никой не може да търпи жестокостите на диваците от Северна Корея.

"...лагери, изтезания, глад и убийства, сравними с жестокостите на нацизма" - такива констатации имаше преди дни и за тайните затвори на САЩ в Европа...и никакви резолюции на ООН или който и да е там няма и до момента!

loyola

Точно така - пак двойни стандарти!

....това с осъждането на Северна Корея добре....обаче ООН-то какво прави във връзка със : 150 убити жени от Ислямска държава, с 1000 убити селяни в източна Сирия?? И това е само от последните няколко дни.Нима ислямистите не правят прочиствания като есесовците навремето?? Та тези кланета в Сирия надминават дори това в село Лидице, Чехословакия, когато нацистите застрелват над 1000 жители.Изобщо се отвращавам от двойния стандарт, който непрекъснато ни се натрапва. Само да попитам - кво щеше да се случи, ако Сев.Корея бе нахлула в Южна Корея и бе започнала да ликвидира местни хора?? Отдавна щеше да има война на "прогресивните сили" за защита на мира! Ако великите сили бяха пожелали, досега да са заличили от лицето на земята ИДИЛ. Какво правят по въпроса САЩ, Турция, Русия? Колкото до Сев.Корея - за САЩ това е "източната Украйна". А за мен лично подозрителното мълчание на ООН по отношение на ИДИЛ показва, че там някой умело "дърпа конците". Ислямската държава е Западен проект, в това поне според мен няма съмнение.Били пуснали няколко бомби...хайде моля ви се не плашете камилите!....

Пичове, такава държава "Мианма" няма. Сигурно имате предвид Мианмар, но факта че сте го написали два пъти грешно говори за неграмотност, а не за техническа грешка.

Тази държава им е трън в очите,наистина:-). Това е единствената страна на света,която не е възможно да се превземе- цялата представлява един безкраен подземен бункер на много нива. Тези са фанатизирани националисти и въоръжени до зъби. Война с тях не може да бъде спечелена без цената на жертви колкото през Втората Световна /поне/. Дори странната на вид прическа на пуФкавия им лидер е милитаристична- навремето така е било популярно да се подстригват военните: под ръба на фуражката първи номер,нагоре- сресана на път;-). ООН може за разнообразие да включи Катар и Саудитска Арабия в някаква своя резолюция за нарушаването на правата на човека,в случай,че реши да си спомни за какво е била създадена. Дотогава е толкова безполезна,колкото българска синдикална организация.

Колко е странно, че ЕС и Япония не са поискали международен съд и за САЩ, след подтвърждаване на информацията за изтезания в Гуантанамо, не по-малко сходни с тези на нацистите. Не е ли наистина странно. Или двойните стандарти са нещо обичайно?

Япония трябва да иска съд за САЩ заради Хирошима и Наhазаки!ФАКТ!

ВЕЛИКИЯТ ПУТИН ЩЕ ЗАЩИТИ ВЕЛИКИЯ САТРАП КИМ.

Ало Дира, вижте какво сте написали: OOН обвини КНДР в престъпления против човечеството Пише се: срещу OOН обвини КНДР в престъпления срещу човечеството

Ха сега обясни, в какво е разликата?

Абе, има хляб да ядят още Сев. Корея, докато застигнат САЩ, с неговите 200войни след ВСВ и десетки милиони избити, с 1000военни бази по света, тайни затвори на ЦРУ, убийства на американски президенти, създаване и подкрепа на терористични армии, като талибаните, Алкайда, ИД...

Не само на американски президенти, а и политици държавници от други държави (известни са 64 опита за убийството на Кастро), председател на ООН, извести личности (например Джон Ленън) и т.н.

Северна Корея с нарушени човешки права???? Другари, там не победи ли социализЬма??? А при социализЬма всички живеят прекрасно, няма безработица, няма ядене, пардон..... Това не трябваше да го пиша...... :-) :-) Между другото Северна Корея е пьрвата страна в света, кьдето по дьржавна телевизия ракламират супа от.... Корени на дьрвета--била страшно "хранителна", замествала другото липсващо ядене....

За Саудитите нищо нали?Там правата на човека цъфтят!ЛИЦЕМЕРИ!

трябва един по един

ОООО!И кога,когато им свърши петрола,или когато спрат да купуват щатски облигации по дълга?!Защото Бин Ладен не доведе до нищо!Малееее,ако беше роден в Русия,ти да видиш!

Но защо наистина няма някакви последици за издевателствата в Гуантанамо? Все пак се доказа, че много хора са попаднали случайно там и с нищо не са заслужили мъченията.

Да бе вярно,в Саудитска Арабия има такава свобода,там мъченията са ОФИЦИАЛНО позволени....

много закъсняло , но по-добре късно отколкото никога

който слага минуси да заминава с еднопосочен билет в северна корея-болни психари

билет за Северна корея за Коледа:) щом искате..най -много да пасете трева и да ревете под строй. айм сори:)

защо минус ..айм риъли, сори.

Това добре, а сащ и израел кога ще бъдат обвинени?!?

хора

Намериха си занимавка. Като им е до гонене на нацита да заминават в Руйна.. таковата Украйна, там има доста материал. След това да погледнат едно хубаво себес си .. щото и там има какво да се желае .. Особено краварските щати и едни скандали наскоро .. "i can't breathe" и тн

Бахмуматмата зарад такива чукундурти като вас не мога да си лягам рано! Лягайте си бе хора! И без това слънцето грее кратко!

Тежка е тролската съдба!

Шило

С оглед на ставащото, Съвета за сигурност вече едно решение няма да вземе. Ще има вето от Москва и Пекин. Ей така, дори на инат. И като реванш за неприемането наскоро резолюция, осъждаща нацизма

Каква е тая резолюция, която не са приели, щото ми е чудно, как американските евреи са я пропуснали?

Еми няма как да прочетеш в западната преса, че от цял свят: ЕДИНСТВЕНО САЩ, КАНАДА и УКРАЙНА ГЛАСУВАХА ПРОТИВ резолюцията предложена от Русия, която осъжда героизирането на нацизма.

След новината за зверствата в американски лагери, сега дойде такава и за севернокорейски лагери. Докога светът трябва да търпи зулумите на подобни държави?

лагери за деца има единствено в с.корея, цели семейства отиват в лагерите на смъртта.

И това го знаеш от първа ръка или така ти казаха, господарите от ФАЩ.

Между другото, това наистина е вярно. Аз живея в Китай, и тук има избягали от режима в Северна Корея, успели да пресекат северната граница с Китай. И те свидетелстват, че наистина има такива неща. Така че тук, не е до САЩ или който и да е (тези свидетели нямат нищо общо със САЩ), в интерес на истината за съжаление в Северна Корея нещата са наистина жестоки.

Най-интересните докум. филми за Севрна Корея са швейцарски продукции, защото швейцарците се занимават с хуманитарна дейност и затова правят хубава документалистика, с отлична техника. Най-различни филми с хуманитарна цел. Гледайте ги и ще убедите сами.

Ходи гледай един на RT в ютуб. :) Всички корейци с патос разказват, колко всичко им било наред и как се справяли с плана, ама нито един не ми се стори да умира от възторг или радост, не видях и някой да се усмихва. Ама според RT голям рай си е в Северна Корея.

Виж ся и ние всички гледам за просперитета и благополучието на пролетариата в САЩ, но преди седмица разтоварвах в Детройт ... ама и там нещо ми се връзваше действителността с тази от СМИ.

С братския американски народ сме си лика-прилика - те измъчват хора в лагери, ние също.

Нали сега Русия замисля приятелство със Северна Корея,и пак всички срещу нея.И Пут*н да си избере другарче и веднага лоши работи за него по медиите.Аман от глупости и двамата са подкрепяни на 100% от народа си...

А бе над 100% им е подкрепата...

Аз пък съм на мнение,че Северна Корея е в пъти по демократична страна от Саудитска Арабия,ама там са нашите сатрапи!

Мислех че ООН брани интересите на народа, но се оказа че и те са подвластни на парите. Този свят съвсем озверя и това е защото парите свършват а алчността расте. Като свършат парите, империалистите се нахвърлят върху някоя държава за да я ограбят и така докато свършат другите държави и започнат да се изяждат самите те. Защо българия не беше ударена от САЩ, защото България им даде ресурсите си, даде им всичко което поискаха и все ощеим дава. Докато имаме какво да им даваме ще сме в относителна безопасност от агресия, като свършат ресурсите, дано да ни забравят.

Абе оонето да го духа. Вива Ким Чен Ун :) Най яките хакери са в Корея

да ти се сбъдне каквото ти харесва

Има един филм, може би в Бг. не са го пускали, при вас върви шоуто на Слави.. и чалгата. Филмът е за бивш лагерист, роден на бетона в лагера, на 18 г. бяга, другият беглец увисва на телта, за да успее само един от двамата. Филмът е смразяващ, мраз и ужас.

абе психари русия разбирам да я браните ама северна корея?!?!?! просто си падате по садизма

ужас! и аз си го помислих. там живеят живи хора бе, ама българите са се овълчили жестоко!!!

Българите мразят всички, освен Русия и Северна Корея. Това е от носталгия по диктатурата на пролетариата, която осигуряваше съществуване на посредствените и мързеливи мекотели. При демокрацията и свободната конкуренция всеки кове съдбата си и сам е отговорен за успехите си. Това много българи не могат да го понесат, на тях все някой друг им е виновен за това, че не са се реализирали.

не са садисти ! мазохисти са всички фоби !

българите са се овълчили като във вълчи дол. подиграват се на страдащи в крайна беда хора.

Че кой брани Сев.Корея? След като те измъчват хора, също като САЩ, може да ги бранят само психари - същите онези, които бранят и САЩ.

руската документалистика има също много интересни нови докум. филми.

sigurno v tezi uvlekatelni filmcheta podrobno se razkazva kak chichko Djugashvili likvidira 30 miliona svoi,v nachaloto na 30-te,PREDI voinata...ili barkam milionite,ili DIR-cho shte me iztrie?ili 2-ka po istoriya???

Наскоро гледах "В тила на врага 2",където действието на филма се развиваше уж в Северна Корея.За мой ужас обаче, филма беше сниман у нас,като за истински драматизъм и бедност снимките бяха от села в Родопите.Смятайте,как изглеждаме в очита на света,щом се явяваме наподправен декор за мизерия....

тъпчо , в родопите няма къща не от камък , и рядко не на два етажа ! дори оборите са двуетажни . долу добитъка , горе сеното ! в корея са колиби от листа ! мизерник си ти !

Аз само цитирам,какво видях във филма.Ако имаш етно възражения ги направи към продуцентите на филма,обидчив селтак !

Гледах няколко докум. филма за Сев. Корея на френско-швейцарската ТВ, много интересни, без да натрапват пропаганда. Гледаш продукцията и сам расъждаваш.

и кво ?

разсъждаваш над филма, има го на 3 езика, по избор.

Да бе не е лошо а сега си представи да пуснат на американците един филм за Корея и един за гетата и селата на България - бас хващам яе ще бъдат потресени повеяе от европейската мизерия!

САЩ и робите им ЕС ... ..превърнаха ООН в Жалко Посмешище ! В тъп,неефективен инструмент за политически икономически ... ..Наказания за Непослушните, наричани още Недемократични !?

Щом ООН счита,че жестокостите в тази малоумна държава са "сравними с жестокостите на нацизма",то защо ООН не счита,че маршируването в Украйна с нациски знамена е също престъпление ?

В момента две държави в света изграждат лагери за изтезаване на хора - САЩ и Сев.Корея. И срещу двете трябва да бъдат заведени дела заради извършваните от тях зверства и престъпления срещу човечеството.

прав си . вбившия ссср и сегашна федерация отдавна са изградени . от 1919 г .

Ти беше там през 1919 г., нали? И лично видя всичко с очите си :))) И сега пак беше там и пак всичко видя, о, Метусалем хилядогодишни! :))) Вземи си оправи правописа, тролче, че само ставаш за смях с лъжите и неграмотността си :)))))

Имаш много поздрави от Хавана и Гуантанамо ;)

Чакайте бе, какви глупости правите?! Вчера обявих подобряване на отношенията с комунистическа Куба, утре щях да направя същото и със С.Корея. Всеки съюзник, даже комунистически или фашистки, е добре дошъл да ни помага в агресията ни срещу Русия. Така че не се занимавайте с такива глупави резолюции!

А питахте ли ни нас като искате да съдите Северна Корея? Да не ви спрем стоките да види цял свят какво значи ембарго. И кой точно ще понесе отговорност като съда каже, че има осъдителна присъда?

Затова ли Доналд Ръмсфелд им продаде ядрена технология преди 14 години? Сделката беше част от политиката на президента Бил Клинтън да убеди режима в Пхенян да започне да сътрудничи със Запада. Въпреки всичко това от офиса на Ръмсфелд твърдят, че "не си спомнят сделката да е била представяна пред борда".....

Аз искам съд за САЩ за престъпления против човечеството. В колко държави разпалиха войни?

Те са прави когато съгрешат дори! Не случайно БКП номенклатурата си съдейства толкова успешно с тях - Ирина Бокова е показателен пример.

внеси иск ! кой ти пречи ? живеем в демокрация . не сме в тндр , нито в рф !

ма другари , моля ви бе ! защо минуси ? сащ трябва да бъдат осъдени , колко войни разпалиха ! внесете иск , аз ви подкрепям ! подкрепям ви бееее !!!

КУРейците на север са по-добре от нас. Не ги заливат всеки ден с нови за убийства, изнасилвания, катастрофи, протести...Нямат гмс-и, компютри, чалга...Живят простичко, като нас до преди 25 лета. Това е щастлив живот!

Ами защо да гледат жестокости и извращения по телевизията, като могат да погледнат през прозореца?

У нас ги гледат и по ТВ и на улицата..

Нали Северна Корея и Русия са братски страни?ГУЛАГ тук,ГУЛАГ там.

Ха на бас, че Путин ще наложи вето!

Е много са бързи няма що - има-няма 40ина години убийства и веднага се сещат.