Ким Чен Ун: Ще издържим и 100 години санкции

Вчера, по време на реч пред държавната академия на науките на КНДР, Ким Чен Ун е заявил, че ако трябва, Северна Корея ще издържи и 100 години санкции.

Обратно в новината

Коментари - Ким Чен Ун: Ще издържим и 100 години санкции | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Давай дебелако дразни дебилите куче което лае не хапе -няма да посмеят вече знаят какво можеш.

Всеки,поставил интересите на собствения си народ в полза на русия,накрая гушва босилека...от сънародниците си.Саддам Хюсеин,Салвадор Алиенде,Муамар Кадафи и т.н.

Sm3hurk0

Ким мачка авторитета на Сламената Кратуна от Сламената Колиба.

Оо,не знаехме,че си държал фенера,докато Путин и Чен са '' извършвали убийствата''......

Само Ким Чен ще оправи краварите.

- Ир Сен - Чен Ин - Чен Ун ............... - Филби ;)

И Ким и Путин - един дол дренки = и двамата са отявлени азиатски сатрапи и убийци.

характеристики на тоталитарна държава: населението няма основни права и свободи вкл. да напуска пределите на държавата или да критикува ръководството, икономиката е слаба и неспособна да произведе или да задоволи чрез внос потребностите на населението от достатъчно храни и промишлени стоки за бита, върхушката се е ояла, превърнала е хората в роби и се опира на репресивен полицейски апарат, военните получават лъвския пай от държавния бюджет. И ето по-долу цитат от речта на Ким, където има поне 2 основни лъжи - нито са развили национална наука и техника, нито националната ими "икономика" е самостоятелна. С. Корея е изцяло зависима от ик. и политическа подкрепа на Китай и Русия вкл. и за развитието на несъразмерно раздутите военни разходи за ракетно и ядрено въоръжение. "Една от тайните на победата на нашата революция е тази, че ние отделяхме първостепенно значение на развитието на науката и техниката. Благодарение на фундамента на националната самостоятелна икономика и главите на нашите квалифицирани научно-технически кадри, няма трудности, които да не сме в състояние да преодолеем." Такива държави имаше и преди, има и сега. Албания беше подобна "самостоятелна" държава, която фалира още преди да фалира социалистическият блок. Така че фалитът на С. Корея е неизбежен. В момента в който Русия и Китай спрат кранчето и оядената севернокорейска върхушка ще бъде избесена по стълбовете от собственият им "свободен" народ.

Ким да му мисли, при нас хибридният геноцид над българите в България върви по план.

Той може и 200 г. да издържи, ама гладуващите нещастници в СевКорея няма да издържат и 3 г.

Сигурен ли си ? Да не стане както с Русия, въведоха санкции срещу нея да умрат от глад, пък руснаците станаха световен производител на пшеница номер едно !

сигурен съм

несравними неща. Русия е най-голямата държава в света по територия и природни ресурси вкл. има и голям човешки потенциал. С. Корея е лилипут в сравнение с Русия. Съответно икономиките на 2-те държави са несравними. Руската икономика има много по-голям потенциал да издържа на санкции от слабата севернокорейска икономика, която е изцяло зависима от Русия и Китай. И не на последно място Русия винаги е била основен производител на пшеница наравно с държави като САЩ, Индия и Китай. Когато не е на 1-то място е на 2-ро или 3-то. Така че ако през последната година са номер 1, това не е резултат от стягане на редиците в следствие на санкциите, а просто защото имат ресурси, опит и инвестиции в селското стопанство.

искам да питам , абе нали щяхме да ядем свинско от СК за коледа, ко тана ? Дегъй свинското ?

...ние отделяхме първостепенно значение на развитието на науката и техниката. И ние в РБ, но на развитието на бандитизма, наркоманията и проституцията.

Е! Не само! И на краставиците, и на кокошките, кучетата, "ромите", "бежанците", "третия пол", мюсюлманите... "фейк" нюза, руската "заплаха"...

Що ривеш бе гнидо нещастна?

Върхушката на РБ обаче заложи на много по-печеливша стратегия - предимство на мутрите, мошениците и проститутките.

не е лесно да си роден тъп,по лесното е станеш тъп сорос

Знаех си, че ким е тъпо парче. Не ме изненадва идиотизмът му. Но за сетен път се убеждавам, че и мурзилите не са по-малко идиоти от него.

Този, да се моли Китайците да продължават да го харесват. Щото ако нещо ги издразни, ще му дръпнат шалтера и за по-малко от година, собственият му народ ще го провеси от някой балкон.

Простата истина е следната: Всеки, ама абсолютно всеки български гражданин може да си купи билет и да иде в Северна Корея на екскурзия и ако желае и му харесва да остане там и да вземе и семейството си. Но не всеки севернокорейски гражданин гражданин може да си купи билет и да дойде тук и да доведе семейството си. Тези които са в посолството, ако избягат рискуват семействата им да пострадат. Това е ясно дори на кухата лейка ГОРД ЕВРОПЕЕЦ.

като си се родил тъп,няма да умреш умен

аз как ще умра не е твой проблем.

Не "простата" истина, а "истината" за простите е написаното от теб. Истината за умните е друга.

ма никой не ти пречи да идеш на гости при Ким. И да му помагаш в близките 100 години.

Ха-ха-ха-ха - ТОЧНО :) Те японците и южнокорейците редовно лодки с трупове намират, дето са се хвърлили хорицата да бягат от тоя "РАЙ", ама тука седналите на топло и сито, пред комповете "фенове" на ким, няма и да се замислят на там да отидат :) Хайде лицемерни поклонници - бегом марш към СК, нали се цепите да циврите, колко е добре, хайде де :)

Вас страхливците само бягане ви е в главата. Не можете ли да проумеете, че хората не щат да бягат, а да си устроят живота тук, в България, при близки и приятели !

Ха-ха-ха-ха, "победител в този етап на конфликта му със САЩ" - преди три седмици им резнаха вноса на 95% от петрола и веднага се разтичаха пращат послания, делегации и да се прегръщат с южнокорейците! Те изобщо напоследък се напъват, че преди 5-6 години, когато американците им спряха вноса на пшеница се побъркаха от глад :) Палачор смешен - тоя продукт на кръвосмешения от разни близки роднини, че да се пази гена на "знатната" му ораческа фамилия е по-жалък от който и да е марионетен "властелин", дето царуваше в страните от СИВ едно време! До 5 години, като пукне от някое усложнение, вероятно на кръвта, предвид инцеста от който е създаден, цялата СК ще се затича да бутне де що има ограждения и бариери, че да се съберат с южнокорейците :) А пък това някой да му се кефи, че си мори в 21 век народа от глад, а той се е нашопарил, толкова млад - е трябва да си голям боклук, убитак и лицемер, та да те радва...ма те комунягатите по душа нали са си такава пасмина, човеконенавистна, та що де не го величаят........

Да извикам доктора, ако не ти е добре!?

Доктора го викни да те прегледа обстойно теб, ако случайно си падаш по ким чорап, а на мен, ако искаш да ми кажеш нещо, дай факти и аргументи, а не клозетни остроумия!? Внасяха ли САЩ пшеница там до скоро!? Спряха ли им вноса на петрол! Ким мазен ли е?! Коя социалистическа държава не се продъни!? Драсни нещо "умнико" :)

Естествено, че Ким е победител. САЩ поставиха условие за преговори да се спрат ядрените програми на СК, на което Ким им показа среден пръст !

краварника си намери майстора! соросоядките са в паника.

Доналд ТрУп, каза:- Можем да проведем приятелски разговор по телефона с Ким Чен Ун.... Какво става господа Кравари...нали уж бяхте силните на деня?

Ким казва: ДГД тръмп.

Не се съмнявам, че ще успеят. Тия азиатци колкото са шантави, толкова са и издръжливи. Тези хора отдавна са непригодни за живот в свободния свят. Те са сравними с човек прекарал целия си живот в затвор - ако го освободиш няма да оцелее.

През февруари 2017 с живота си се прости и военният министър Хьон Йонг Чол за това, че задрямал по време на митинг, в присъствието на Ким Чен-ун,.

Хибриден геноцид над българите в България.

Пропагандата дава самочувствие, но не пълни стомаха. Комунистите знаят само да се надуват. Всичките са въздухари.

чичко тревичко нали каза че ще дава премий на учените ...по 100 грама ориз на калпак ...мдааа Малко ли е ???

Севернокерйския Холивуд заснема три филма къварверсия: 1. Игрите на глада (с участието на всички северно корейци) 2. Докато свят светува Ким царува 3. Смело сърце (разказва се за единственият северно кореец който си е позволил да не ръкопляска на всяка дума казана от Ким Чен Ун)

"Остроумие" за малоумни тинейджъри или за деградирали соросоиди.

На трева изкарвали се 100 години ?

питай боко

На много от пишещите тук бих казала първо да помислят от къде черпят информация за северна Корея. До колко трабвя да се вярва на тия източници. Без да познавам тая страна, мога да правя аналогии с приказките за това какво се е писало за соцблока преди 1989 г. в западната преса. И второ, хайде направете сметка колко хора в нашата страна, а и в западна Европа също така, гладуват, стоят на студено,недоспват си, прниуждават се да емигриграт.

до кукла и горд европеец всичко каквото са писали до 89 годдина за България и СССР е било вярно!Никъде по света не виждам да се продават северокорейски трактори,леки коли,компютри, телефони!За разлика от 89 година сега можем свободно да ходим по света който е пълен със Южнокорейски туристи което означава големи материални възможности,а няма никъде северокорейски!И докато е робовладелският комунистически режим взв Северна Корея няма и да има!

Малко успокой възторга си. Помсили дали българите в момента свободно се разхождат по света, или са принудени от глад, студ и простотия в страната си да се спасяват навън. И не само българите, я цяла Европа, та даже и много области в Германия.

Миналата година, "гладните" севернокорийци отвориха ТРЕТИ завод за трактори. Сами си правят и двигателите. Еврипейска Бълхария не може и велосипед да направи...

Ама, гей-парад нямат, нали!

В България трактори са произвеждани. Ако се забрани вносът на трактори в България от чужбина както е в СК ще успеем да произведем отново трактор, макар и на по-висока цена и с по лошо качество от ФЕНД или Жондиър. Въпроса е файдата от дадено производство. За момента няма икономически смисъл от такова упражнение. Ама проста руска чутура кат твоята кво ли разбира?

a защо да няма файда от евтино производство на трактори за наште фермери бе джендър,или трябва някои приближени до властта да лапат ако от вноса на скъпи и прескъпи трактори и комбайни,друг е въпроса дали властта желае да си възобнови производството каквото и да ето,щото е по лесно да внасяш и извиваш душите на хората,но това е явление само нашата родина обирана като парцал от лакоми издънки на бспс а напоследък и от сороски траверси,криещи се зад еврогейзера

Е и. Това е планова икономика и пазар за тия трактори ще има. Ще са успешни единствено ако примерно им изложат продукцията на пловдивския панаир и реализират много продажби.А и се гледа не държавата като цяло,защото комунистите точно там им е пропагандата, а се гледа средностатическия кореец как живее и през какво минава, за да поддържа режима.

и ние имахме по соц. времената. И електрокари и мотокари произвеждахме и даже пишеха, че сме на 1-во място в света по произоводство на кари. И много други неща произвеждахме. Проблемът обаче беше в качеството. Всички тия машини се изкупуваха задължително от др. соц. държави в рамките на СИВ. И когато социализмът умря ни изчезнаха и пазарите. Та ако С. Корея сама си произвежда трактори само за себе си, това не е за хвалба. Колко трактори са необходими на тази малка държава? Виж ако започне да изнася срещу валута - тогава имат право да се хвалят.

азяците са корави хора.спомнете си как виетнамците с една шепа ориз на ден победиха американвите.западня свят е разглезен(вече и ние),не понася никакви трудности и лишеня,при наи малките затрудненя изпадат в депресии и самоубииства .тотално лигаване,а ние?само плюскане,пиене ,кръчмите пълни и хленчим колко сме зле.не казвам че съм привърженик на ким,но че запада е разлут от имане и това ще го доведе до собствення му краи.жултата раса ще управлуава света,вече е ясно.едно е холивудски филм,друго е реалността

аиде Kимчо! вземи полуострова и японията и наи-вече набии #европата!

соросчетата готвите ли сурвачките за утре

Хаха - Ким Чу Гун!

колко е дебел и то на фона на дивашкия глад и недоимък в страната му. всъщност, за какво изобщо говорим, какви американци, кравари, тръмпове, атомни ракети и подобни неща?! в чисто човешки план ако погледнеш, без никаква политика, че то всичко е ясно- кореите са две, едната е без ким чен ун и семейството му и вижте я каква е южната корея !!! горките хора на север...

Комунистическият експеримент продължава. Хубавото на северокорейците е, че от хроничен глад са слабички и не боледуват от наднормено тегло, което не може да се каже за вожда им

я виж па твоите укри на кво приличат след майдана

Няма да им е лесно но си заслужава. Както каза един умен човек: "Свободата струва скъпо. Но робството излиза по-скъпо."

какво представлява свободата пък си тръгнал да коментираш. Къде я видя тая свобода в С. Корея? Или ако под свобода разбираш независимост на С. Корея, къде точно я видя тая независимост? Без икономическата и политическа подкрепа на Русия и Китай С. Корея е едно нищо. Цялата работа е гео-политика. САЩ ограждат с държави-съюзници и военни бази в тях Русия, а Русия се стреми да пречи на този процес. С. Корея е гранична държава с Русия и Китай, Ю. Корея е съюзник на САЩ. Съвсем нормално е Русия и Китай да подкрепят С. Корея, но това не я прави нито свободна, нито независима. А най-много го отнасят хората на С. Корея, които живеят в един огромен затвор - държава-затвор. Соц. лагерът след 2-та световна война представляваше същото, но постепенно успя да вдигне донякъде благосъстоянието на хората. В С. Корея това няма как да стане след като огромни финансови средства се наливат за изграждане на военна машина, която е абсолютно непропорционална на размерите на държавата.

Той ким се е уял,може и една година да не яде с тези килограми,но народа няма да му прости.

Да е жив и здрав Ким още сто години! Да обедини Корея и да я направи Китай номер 2!

Това сега е една игра, при което се дава възможност на северно-корейските откачалки да се оправдаят пред народа си за това, че започват преговори с Южна Корея. Те казват "Големият враг е САЩ и съответно Южна Корея не е чак толкова голям враг". По този начин Тръмп го играе "лошото ченге", за да могат южнокорейците да го играят "доброто ченге".

успех

Вие ще издържите ,ами народа?

Сланинестия може да издържи, защото складовете към дворците му пращят от стоки, но при истинска икономическа блокада народът му ще изпука от глад и студ.

ами, които не позволява на мултинационалите да му източват държавата, получава вестници, чаушеску изплати задълженията на румънците, утрепаха го, орбан, земан, мадуро, иран, сирия , ирак, катар...бг маидана:избиха конкуренцията, над 150 мафиота-бизнесмени, разчистваики си пътя за грабежа,интересно, кои ги посочва-някои, които има масивна информация

Ким Чен Ун наистина е силен човек и наистина трябва да се стряскат американците от него, защото той и неговия народ не са подлоги на американците и рано или късно ще ги признаят и тях за ядрена сила ище заживеят като свободни хора. Но постигането на велики цели наистина изисква жертви!

Че те сега не са ли най-свободните хора на планетата! Ква по-голяма свобода им трябва! Там даже марихуаната смободно расте край пътищата и всеки може свободно да си я къца, суши и пуши!

Тия жертви къде ще бъдат свободни в РАЙА или в АДА?

Не е лошо да научиш, че има буква Я...

Как няма да издържи. За тая дебела СВИНЯ има всичко а народа да му мисли.

То е ясно, че ръководството ще издържи. Да му мисли обикновения човек. Но при комунизма той е нужен само за работа, манифестации и саможертва.

Дядо му и баща му не издържаха, въпреки напъните!

да не ви свършат тревните запаси! Сега е момента да им продадем люцерново семе, че е по-хранителна!

Хайде-хайде! То през соца и за българите така информираха медиите зад "желязната завеса" - че едва ли не от глад мрем, но такова нещо просто нямаше (роден съм в 1961 и не съм видял или научил за умрял от глад преди 1989). Нямаше и хора, ровещи в кофите за отпадъци, а сега за една нощ се извървяват покрай тях маса бедняци, а от време на време си и заминава по някой от липса на каквато и да е храна...

Браво Ким, ти ще направиш втори Китай!

Сега обилно поливат налъмите, чакат ги да цъфнат!

Ми не - от няколко години се правят икономически реформи в китайска посока.

Спер си кимак не се дупиш на краварите.

... спер?!?... като "супер" или като "спер... ма"...