Чичото ”предател” на Ким Чен-ун е бил екзекутиран

В КНДР е екзекутиран Джан Сон-тхек, до неотдавна един от най-влиятелните политически лидери, който е чичо на севернокорейския лидер Ким Чен-ун и дълго време бе смятан за негов наставник.

Обратно в новината

Коментари - Чичото ”предател” на Ким Чен-ун е бил екзекутиран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма милост за шпионите!!

Серго, Ким Чен-вечна дружба!Вечна дружба!Серго се учи от челния опит на малкия Ким!Бат Серго мечтания червен вожд,след Георги Димиров! :)

до кога ще въртите един и същи снимки. От СКорея има знаменити снимки които показват духа и средата на азиатския съветски комунизъм. Явно мързел ви гони. И плиткоумие. А иначе ще чакам на къде ще тръгне това прасе- ще затегне режима или ще го отхлаби.

8901

Каква ли завист изпитва Съселко?

Едно от обвиненията било, " че си помислил, че може да дойде на власт". Ако това е престъпление, в България жив човек няма да остане.

Просто се чудя как българските комунисти не са обсадили посолството на Процъфтяващата държава за визи,каква носталгия,че то това даже не е и Живков,това си е чист Сталин от върколашкия му период преди Великата отечествена

Абе никак не е лоша тази новина. Един комунист по-малко.

Крайно време е да последваме този светъл пример!

Който ме уважава, да ме уважава, който не ме уважава да духа супата.

"Естествен подбор" се казва това според законите на джунглата.... Днес екзекутираш ти,а утре си ненужен и те екзекутират теб!! Гадна,долна и противна ситуация(за нормалните хора) Но на тези(и леви и десни)които се хващат на думите на "Севернокорейската гнида" за "социалистическа"и "комунистическа"система и общество,обръщам внимание на следното... Нищо не струва-във днешния свят-да твърдиш разни работи!Аз имам много различия както с комунизма така и с капитализма(за фашизма и нацизма да не говоря).Това ми дава възможност да преценявам(така поне мисля)малко по-трезво... Къде видяхте вие комунизъм?Там властта се предава-без избори-от баща на син,трето поколение вече.Тази власт(съдебна,финансова,военна,политическа)е еднолична!Така че май говорим за Кралски(Царски) феодализъм...той какво твърди си е негова работа!! Ако Цар Фердинанд-примерно-е твърдял че е комунист,тогава какво?Щяхте да включите Царете към комунистите ли? Същото е със западните диктатори....говарят за демокрация,свобода,просперитет.Значи според вас тези диктатори за "лицето"на демокрацията по същата логига!!Да заклеймим демократите тогава бе хора..........

При повечето от комунистическите диктатури е характерно точно предаването на властта по "наследство" на близък роднина... а като как се квалифицира явлението е съвсем без значение..., разбира се при уговорката "другарите" по идеи, партия и т.н. да не елиминират "вожда" преди да е настанил син, дъщеря, зет...брат или някой друг близък родственик на челната позиция ... комунизъм...диктатура...факт

В случая говоря за разликата между теоретиците и практикуващите(но-не винаги има разлика).От тази гледна точка,ако приемем това което пишеш(имам предвид да го приемем философски-защото като факт може и да е вярно)пак нещата не се връзват.И то защото големите теоретици на "капитализма" начело с Кант,пишат за неща които нищо общо нямат с това което се случва в държавите които претендират да са "капиталистически"!! Така че пак стои въпросът.Кои да заклеймим?Едните или другите?

В коя друга соц-страна властта е била предадена 'по наследство', че нещо не мога да се сетя?

...мила комунистическа картинка...понеже мрат от глад, живеят в постоянен дефицит на стоки от първа необходимост и т.н. един от начините да се създаде някакво чувство за малко радост у "масите" е да се накаже някой от партийния елит... няма лошо, така се стига до някой омръзнал на диктатора... познато от римско време... "Наставникът" явно е прекалил с наставленията и е използван многоцелево... и е смешно да се заблуждават разни наивници- няма нищо общо нито с корупция нито с престъпления... само проявни форми на комунистическата реалност..у нас преди много години... Трайчо Костов и "бандата" около него...процес, изтезания, признание... смърт.. същото и в СССР....комунизъм...

от глад не мрат, може да са на купони и режим, но на всеки е одсигурена дневната дажба,допълнително може наистина да няма, но няма и отрови в храните,няма наркотици,няма и гей-паради,все неща от които ние мрем и България загива, благодарение и на такива култур-трегери като теб!

Противник съм на смъртното наказание , освен при причинена смърт по мъчителен начин . Но съм за затвор и възмездие за измами , изнудвания и корупция , а такива има в изобилие в така нареченият елит ...за огромно съжаление...

Замислих се за логиката на корейците... Ами то по тяхната логика целият наш политически елит трябва да бъде екзекутиран!

Той тоя "елит" излиза точно от честните и отрудени хора... защо се получава такъв куц е интересен въпрос.

Ами вижте сега, чичо свако все тая, той е бил втория най-важен човек, нима не е знаел как работи партията-държава? Ако не той то кой тогава? - и все пак е супер нереално, че в днешно време се екзекутират хора от такъв ранг.

бих казал, че е супер честно,щом се екзекутират хора и от такъв ранг. но някой това мозакът изобщо не им го вдява!

По времето нa истинския социaлизъм, преди предaтелите дa свaлят Тодор Живков, бяхме личности и кaчественото обрaзовaние се стремеше дa ни нaпрaви всестрaнно рaзвити. Днес сме електорaт и потребители, а едрият "бизнес" ни превръщa в зaтъпели, безпрaвни роботи.

Бяхме личности заради родителите си, и заради техните родители, които ни отгледаха. Бяхме личности, ВЪПРЕКИ комунистическият строй!

може и така да е, но къде са сега тези родители, сега живота е такъв,че и родителите не могат да направят нищо!

Грешиш. И тогава бяхте електорат, но гласувахте само както ви кажат. И тогава бяхме потребители, но потребявахме само каквото ни дадат. /Баща ми молеше негрите в Кореком да ми вземат шоколадово яйце, защото той нямаше право да има долари./ Ако този унизителен живот ти е харесвал само защото си живял спокойно и безметежно, не знам как можеш да се мислиш за всестранно развита личност.

Абе разведчик ти си олигофрен отвсякаде, Айзенхауер избил 2 милиона немскси военнопленници, това само един едноклетъчен мозък на червена гнида може да го измисли..... За бомбардировките ДА те унищожават немската промишленост и с откриването на вторият фронт се дава възможност на червените пълчища от изток да завладеят източна Европа......за което англоамериканците носят историческа вина.....

Данните са от документалната книга "Други жертви" (Other Losses) на канадския писател Джеймс Бак (James Bacque)- бестселър, издадена през 1989 г. Който иска може да търси на английски в интернет по името на книгата и автора, в свободен достъп е цялата книга на английски. Твърдо установен факт е, че само в лагерите на Айзенхауер са унищожени 1.7 милиона военнопленници, словом : един милион и седемстотин хиляди! може да намерите и клип в ютоби, по думи за търсене: "Лагерите на смъртта на Айзенхауер", със субтитри на български. Имайте в предвид че този изрод айзенхауер после е два манадата президент ,супер "демократично избран" в най "великата демокрация" За сравнение, жертвите на "сталинските репресии", за целия 30 годишен период в който е управлявал са 600 хиляди, като при това той изобщо не е отговорен, а напротив, разследвал е . намерил и е наказал виновниците за несправедливите репресии. Тези виновнци са около десет хиляди и реално само те са репресирани по инициатива на Сталин. Докато за капиталистическо фашисткия изрод Айзенхауер всичко за 1.7 милиона избити обикновени войници е документално потвърдено. При това, американското правителство е избило обикновените милиони войници, но е осигурило бягството на 50 хиляди есесовци и ръководни кадри на нацистка германия.

Единственото злодеяние на социaлизмa е, че зaбрaни религиятa. Aко хорaтa по светa изпълнявaхa десетте Божи заповеди, щеше дa имa много по-мaлко престъпления и животът щеше дa е по-лек.

Чичовото атакува :)

А нашите "чичковци" предатели за последните 24 години кой ще ги екзекутира?

Браво на КНДР! Това е най хуманната държава в света. Нашите буржоазни помияри реват за живота на единици предатели. В КНДР такива единици предатели и престъпници си получават наказанието, но за сметка на това десетки милиони живеят в най хуманния социалистически строй. Там на младо семействио с деца държавата задължително осигурява голям апартамент и няма никаква безработици. А у нас десетки хиляди загиват в мизерия и отчаяние, само защото единици престъпници не си получават заслуженото наказание.

Абе... ти сериозно ли? :)) Ако това не е майтап.. знам къде продават самолетни билети за Северна Корея... ще ти купя един .. и така ще направя незаменима услуга на българския народ, намалявайки бройката на безумците с един.. :))))

И за мен вземи един билет. Моля

Това е новина от "световно"значение.А на мен хич не ми пука,какво се случва в една откачена,комунистическа държава,като КНДР.Защото чичото бил екзекутиран от лудият си племеник.Голяма работа.Сталин колко милиона е затрил?От най-близките си съратници,до напълно незнаещи защо,обикновени хора.Такива са им режимите и да се адмирира подобен стил е крайно идиотско.Добре,много добре би било,ако у нас,се наказваха бързо,справедливо и законно хилядите престъпници от политическата каста,довела България до това положение.Но.......

Дори не е имал право да обжалва!

Като по соц. време в България.

Джордж Оруел е пророк за много неща станали след смъртта му пре 1950 г. Даже и тези методи са описани точно така, както сега се случват, публични екзекуции на военнопленници от Евразия, на които публиката задължително присъства и задължително ликува. Може би е хубаво все пак, че тази книга, сарказъм и гротеска, се споменава и използва в днешни дни само за тъпо ТВ шоу, в което участниците са принудени да покажат каквото всъщност трябва да се прикрива.

Оруел не е пророк, а много добър документалист. Описал е това което вижда във Великобритания, докато е бил шеф на пропагандата през ВСВ и малко след това, докато пукне през 1950 от полудяване и последвало самоубийство. Английската авиация през 1945 избива цели градове с цивилни германци , а публиката е длъжна да ръкопляска, после в лагерите на Айзенхауер са избити 2 милиона пленени немци, а английското общество е ръкопляскало. Много точно е описал обществото в Англия, само дето се е опитал да го припише на СССР.Само че в СССР никога не е бил ,и това което пише е просто професионализъм(просто бизнес), правителството му е поръчало да припише греховете на англия върху СССР и толкоз. Добре е да знаят това нашите олигофрени, дето постоянно го цитират.

Браво! И на Българя такъв ред трябва! Всички политици са за екзекуция или поне 99,9% Няма друг начин - за да я има Българя и да го има Българина - респект и уважение, иначе сега има анархия и нищо....

Браво на корейците! По тяхната логика целият наш политически елит трябва да бъде екзекутиран/казина, хотели ,пилеене на пари/ Дали да не се замислим що е то демокрацията и има ли почва у нас?

ха, ха-за добро или за лошо, но така се пази социализма. На времето така Фидел Кастро се разправи с кубинските перестройчици в Компартията. Обвини ги за наркотрафик и връзки с панамския ген. Нориега, и ги набута по затворите. А предводителят им-московския възпитаник ген. Очоа осъди на смърт. Та за това и в Куба си властва клана Кастро, а "реформите" се правят по кубински, а не по съветски, европейски или американски образец. Ако дедо Тошо беше клъцнал през 1989 година главичките на Луканов, Станишев-старши, Младенов и на другите горбачовски подгъзници, то оня ден на погребението на Мандела Обама освен с Раул Кастро щеше да се ръкува и разговаря задушевно и с Генсека на БКП и Председател на Държавния съвет на НРБ-Ж. Живкова :)

а тогава защо плюето по волен сидеров и сие нали при демокрацията така се прави

Ако Китай не ги държи като трън в петата на Южна Корея и то само по икономически причини, до сега малкото кукуруку щеше да е в мавзолея. Тези нещастни хорица са живи за оплакване.

присмял се щърба на хърба,ти си виж осраният задник, па после гледах другите!

Господа редактори, Какъв според Вас е съпругът на леля? - Свако, калеко, тетинчо, но не и чичо! Чичото е брат на бащата! Може и да е ънкъл на английски, но не е чичо на български! Уважавайте майчиния си език!

Лелин е.

Точно чичо е!

Средновековни династични междуособици - имало ги е много. Това че става в момента подобно нещо е леко шокиращо, ама то в тази страна какво ли е нормално.

Един ден тази страна ще бъде освободена от психоболното управляващо семейство.

Ами виж сега, те и либийците се "освободиха"от Кадафи, ама я се поинтересувай така какво се случва в "свободна" Либия днес?

ОТ ТОЯ КИМ, КАКВИ ХУБАВИ ПЪРЖОЛИ СТАВАТ ЗА КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА!!!!МЛАДИ ХОРА, ТОВА Е ЛИЦЕТО НА КОМУНИЗМА. ЗАТОВА, ТАЗИ КОМУНИСТИЧЕСКА СГАН, ТРЯБВА ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ, ДА БЪДЕ МАХНАТА ОТ Б-ИЯ.

По точно -ОТ СВЕТА трябва да бъде премахната както фашизма-разликата им е само в частната собственост иначе......идни и същи човекоподобни идиоти

В съобщението са изброени постовете коите е заемал, и тактично е пропуснато за какво е отговарял докато е заемал тези постове. Човекът отговарящ за спорта сред младежта няма как да подкопае която и да е икономика, но едновремено с това другаря Ким се е занимавал с валутните приходи на Северна Корея сиреч с приходите от задграничните дружества, удобния флаг и корабите под чужд флаг, лицензи за инвеститори, както и икономическите споразумения между двете Кореи.

Нашите управляващи там трябва да отидат за обмяна на опит Не мислите ли че там е добро място за ядрен полигон???

Латиносериал?! Те живеят в АД!

ти да не смяташ че ние живеем в Рая?

Дир-а, така не се научихте че "чичо" е различно от "свако".

в богатият английски език, няма "свако' "лелинчо" и др. там си имат "чичо" и той им стига, не задълбават повече, . а сегашната журналя само превежда и преписва стати,това е !

Колкото го преведе гугъл.....

Не е чичо, а свако. На български има разлика.

Мъж на лелята е чичо.Жена на чичото е леля!Майка,Татко,Брат ,Сестра,Чичо, Леля, баба, дядо и братовчеди. Други роднински наречия като стринка, вуйни,свако,вуйчо,тетка, тетинчо, стара майка, стари татко,маминки и всякакви измислици и т.н. не признавам.А вие изобщо си нямате представа колко думи има за роднини в Корейския!Нашите са нищо пред техните.Има роднински и нероднински, има по възраст, за по-големи, за по-малки.Има даже за жените под 40 и над 40...

цената на задържане върховната власт е пътека от трупове , дори ако имаш безусловно подчинение от поданниците си пак трябва да си нарочиш врагове за да потдържаш страх и приклонение , и никой не е в безопастност , дори хората от най близкия семеен кръг , а този ун е четвърто поколение диктатор , реки от кръв са проляти за извоюване на демократичните принципи на управление от по напредничавите народи

Класически сталинистки прийом - новият лидер екзекутира най-сериозния си съперник и неговото обкръжение, след което прави масова партийна чистка, целта на която е да сложи свои хора на ВСИЧКИ постове в партията и държавата. Така е действал Сталин срещу Троцки, Георги Димитров срещу Трайчо Костов, Хрущов срещу Берия и т.н. Лошото е, че и сега в неосталинистките държави, като Русия и Китай, се действа по абсолютно същия начин. Просто куршумите за политическите съперници са заменени с мистериозни отрови.

Хайде Троцки не го величай много, че той по-скоро е бил враг на всички руснаци с мераците си да ги направи роби на евреите, добре, че Сталин ги е поочистил, че иначе ВСВ щеше да е с друг край.

"Смерть решает все проблемы. Нет человека, и нет проблемы" - това казват била репликата.. Има ли разлика?

Другари! Да вземем пример от братска Корея, да освободим депутатите от всички партии от ежедневните им мъки да ходят на работа в парламента!

Давай, не чакай другарите пак да ти изчистят държавата от боклуците както го направиха 1944 г. сега е ред на такива като теб да помогнат на родината!

на 09.1944 г. Червената Сган завзе властта и изби хиляди невинни хора!!! Не е ли време сега ние да се отървем веднъж завинаги от КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ИЗВЕРГИ???? За да сме сигурни, че няма да има нов 09.44??? Както на времето Франко е изчистил Испания от комунистите - Та къде са сега испанците? Къде сме ние???

През 1944-та год. точно боклуците и калта от планините заляха родината ни и вече 60г. не можем да я изчистим от тази мръсотия и посредственост!

Чичо не му е, а свако. Чичо е кръвен роднина. Дир- за справка виж Уикипедиа.

в богатият английски език, няма "свако' "лелинчо" и др. там си имат "чичо" и той им стига, не задълбават повече, . а сегашната журналя само превежда и преписва стати,това е !

Реално погледнато такива са техните закони и го съдят по тях, не разбирам какво толкова сензационно има в това. В арабските държави все още има убиване с камъни, което не е приемливо за нас "цивилизованите".

в Америка пък още ги трепят с ток, уж било бърза смърт ама не, излъчваха записи на такива присъди, разстрелът е къде къде по хуманно от ел. стол на американчетата!

Така се върви към възход - по китайския път!

корейския път

Ей това е, система.Пилее народни пари, злоупотреби и веднага съд и екзекуция, без занчение кой е. Това ако се наложи тук един политик няма да остане, 99% екзекутирани.

Наистина ли си толкова тъп или само се правиш! Цялата вихрушка в Северна Корея са милиардери - това е борба за власт. Може би е предотвратен опит за преврат кой знае! Ей това е комунизъм чисто 100 процентово зло.

Толкова е тъп. не си губи времето :)

Много глупаво писание. В Северна Корея е всичко друго , но не и комунизъм, нещо си се объркал, това, че медиите ти казват и набиват в главата, че Северна Корея е комунистическа държава е пълна ЛЪЖА. Там си имат ЧУЧХЕ.

Съгласен съм с теб, само че е 'върхушка', не 'вихрушка' ...:)

Е, вече не съм толкова тъп, твоята информция ме изостри. Имах предвид друго. Убеден съм, че си прав за тяхната върхушка, а нашата като си прави каквото си иска безнаказано...

Тези уроди комунистически само атомна бомба ще го оправи, лошото че и юга ще пострада.

Ти добре ли си - наоколо са Южна Корея, Китай, Виетнам и т.н... какво са виновни тези страни , че бузестият изверг иска да е полу-бог!! Ядреното оръжие не е изход и никога не трябва да се използва! Да оставят изрода намира скоро ще има преврат и на бузестият ще му падне тиквата сама...

Абе, Виетнам май не е чак толкова наоколо. По-наоколо е Япония.

Да сте чували за НЕРОН - той е избивал всичките си съперници включително и близки хора (дори и майка си). Накрая го свалят с преврат и го принуждават сам да сложи край на живота си. Това е съдбата на всички диктатори рано или късно - било то Кадафи, Садам, Хитлер, Нерон, Калигула и прочие... когато генералите се почувстват заплашени сами ще му поднесат главата на тепсия на бузестото същество!!! Иначе до тогава ще гледаме ВОЕННЕН КОМУНИЗЪМ в действие... колкото до САЩ та те са империя за какво им е Северна Корея - те не са стратегически интерес за американците и крият много рискове!!!

Ким Чен Ур екзекутирал чичо си ... Как Станишко, сестра Галева, Палачинков и др. техни другари ще коментират тази новина от Сев. Корея ? Въпросните лица нямаше ли да заминават с еднопосочен билет за Сев. Корея ? Или и те като Болен ще ходят на Варадаро ? Станишко и неговите другари източиха / откраднаха ' законно ' / 700.000.000 лв от Кремиковци през 2005 - 2009 г., а цацаратурата мълчи и се прави, че нищо не знае за това поредно престъпление , извършено от червените крадци ... Ако другарите, които източиха металургичния комбинат, бяха севернокорейци, какво ли щеше да стане с тях ?

Не са го екзекутирали, това е просто евтаназия - отървали са го от мъките на комунизма.

Е, като гледам как се е "мъчил" - по заведения, казина и прочие...

Мислиш ли че е лесно да ядеш, пиеш ... и тези три неща?

След като ще прилагаме мерки на КНДР, предлагам да започне с ДС-ордата на власт. БСП + ДПС + АТАКА. А за продадения държавен интерес с Южен поток може да се продължи и до 9-то коляно, по Северно Корейски модел.

Костов, ти да мълчиш, че...!

Да почваме ама карай до край. Защо пропускаш ГЕРБ? Така по-угодно ли ти е? Сигурен съм че мишоците от БСП отдавна са изгорили партийните си билети от БКП. Бойко със сигурност го пази в сейф/ то и аз си го пазя , така, че давай да започнеш с мен/

За такива като теб ЕГН-то ще се погрижи скоро а след това твоите роднини ще ти сложат партийния билет до сърцето на изпращане за да не набедят и тях

По-големият мафиот затрива по-малкия. По-големият подлец надвива по-малкият. Затова Станишев и Доган ни управляват.