В Северна Корея е екзекутиран началникът на генщаба

В Северна Корея е бил екзекутиран началникът на генералния щаб на Корейската народна армия И Йон-Гил.

Обратно в новината

Коментари - В Северна Корея е екзекутиран началникът на генщаба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тежко и неприятно! За жалост напомня на 1944-1947 в България/ вижте скритите документи /

Да не забравяме, че един "екзекутиран" със зенитно оръдие, после се разхождаше с Ким. Или не е било вярно, или има начин да се оцеле ..... :0

и кой го е видял да се разхожда? Един дрогиран чернокож ли?

ха!

Дайте първо инфо,че е свършила тревата,която севрно корейците пасат и е започнал канибализъм!Олигофрени!

Айде, хаирлия да е... Днес в Северна Корея, утре на Север от Кавказ...

Цървулен,пак забрави нулата и запетайката пред числата на ника ти.........

Тъпа южнокорейска пропаганда! Аман от глупости - днес кучета разкъсали свакото на Ким, утре тетката на Ким изяла едно куче. Стига с краварска пропганда. Българите са интелигентен народ!

Някои българи са умни, но ти не си от тях.

Нивото на южнокорейската пропаганда стана ясно, когато се похвалиха, че след засилване на напрежението по границата пускали корейска поп музика с послания срещу управниците на Северна Корея. Вярвам, че на остро-постригания трътрльо не му пука кого разстрелва, но когато новината излиза от техен враг още от 50-те, трябва да има някаква критична оценка

голема партия или държава винаги държи/плаща/ на некоя малка за лудост. некой пат плащат и повиче от една. едно засипване с храна от парашути..за месец - ще разкара диктатора за до 6 месеца. ама не. има там и Китай .

надмина всички известни на историята сатрапи!

Пасти да яде. В момента когато другаря Сталин пламенно е защитавал "умиращите от глад" деца на Испания и е приканвал света да се намеси в тяхна защита, в СССР децата не са гладували ,те са БИВАЛИ ИЗЯЖДАНИ, дори от собствените си родители.

Че от една уредена ,спокойна ,индустриална държава ,само за 25 години се превърнахме в кенефа на ....СВЕТА ! АМО ЕДИН КИМ ЧЕН И КОЙТО И ДА Е КЕН ЩЕ НИ ОПРАВИ .....ДАНО НИ СТИГНАТ ПАТРОНИТЕ ОБАЧЕ ....ПОНЕ МИЛИОН ЗА ОТСТРЕЛ ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ ! В ПЪРВИТЕ РЕДИЦИ ТЕЗИ ДЕТО СКАЧАХА КАТО ИЗОГЛАВЕНИ МАЙМУНИ НА "ОРЛОВ МОСТ"

За някои неудачници е така.

така е! Вие сте едни нужници.Нужниците на Путин в България.все отявлени ла..на сте!

Боже, прибери си вересиите! Аз не разбирам защо не хванете самолетчето и не се пренесете при Ким-чо. Има си хора, като вас, които просто си мечтаят за диктатура, страх, силово налагане на чуждо мнение и виждане на нещата и пр. тоталитаризъм. Вие, просто не умеете да живеете свободно, не знаете как, свикнали сте да ви казват какво да правите и затова се чувствате зле, затова и държавата ни умира, защото е пълно с подобни на вас.

ама си оди с бронежилетка. гледайте каде и кога..

този съдебен обвинител трябва незабавно да дойде у нас и да приложи този невероятен закон,че да намалеят милионерите с незаконни наши пари....хайде,че няма време

Младежът избива комунистическите гьонове и в това като гледам няма нищо лошо. Той работи много упорито, но в Северна Корея има толкова много от тия, че няма да му стигнат дните да ги прочисти. Тоя такова равенство ще им причини на всичките северни корейци, че векове наред ще се говори за него.

А той самият какъв е?

"Disposicion final"-Това е девизът на аржентинската хунта ръководена от кръволока диктатор Хорхе Видела! В периода между 1976-1983 година хунтата избива по официални данни близо 8000 души! По неофициални данни, безследно изчезналите са над 30 000. Бременни жени, от смесени между-национални бракове са изхвърляни от военно-транспортни самолети в океана! Трупове на безследно изчезнали хора там ,рядко са намирани!

ах, как ми напомня за 44-47-ма година в България!!!

И от минусите става ясно, че бг идиотите не вярват, че в България е било същото. Че са избити много хора, роднините им също. Затова днес българинът изглежда по-зле от преди 70 години. Избивай- за да видиотиш бъдните поколения. Колко просто нали. Тези дни почина и Петър Манолов. Никой не говори вече, че българският народ не е бил послушен, че е имало Горянско движение, че е хванал Балкана, за да се отърве от тази божия напаст комунистите. Никой не говори вече, само се казва, че сме били лош материал. И така,докато ни видиотят съвсем.

лошо нема

Всеки ГАД - комуняга или фашага си получава заслуженото.Естествено, вождовете не са гадове!!!

В тази затворена държава, където цари военен комунизъм, информация не излиза по никакви канали навън. Така че всички подобни сведения могат да се приемат като абсолютно недоказани хипотези (нерядко с пропагандна цел, естествено).

Госпожо или госпожице, изучете нравите на марксистко-ленинската идеология достигнала съвършенство в периода на Сталин в Русия, Пол Пот и Иенг Сари в Камбоджа и при лидерите на Северна Корея. По време на тези режими/както между другото и в България по времето на комунизма/ човек само трябваше да следи снимките на първа страница на официозите, местоположението на отделните боричкащи се от второ място нататък около Първия, за да си направи изводите за моментното разположение на силите. А това, че даден индивид изобщо отсъства от общия план е сигурен белег, че ако не е мъртвец, най-малкото му пилат зъбите без упойка в някое подземие.

Защо ли се сещам за времето на т.нар. соц, когато всеки инакомислещ поемаше пътя или към Всевишния, или (в добрия случай) към някой от концлагерите (Ловеч, Скравена, Белене. Съдът в Нюрнберг осъди на смърт само 12 военопрестъпници, а българските комунисти ликвидираха близо 3000 интелектуалци, патриоти и родолюбци... Комунистите са едни и същи навсякъде...

Явно ти липсва информацията за "Запада" по същото време,та да видиш,че не само "комунистите" са еднакви навсякъде...:):)))))))

да си озаптиш сънароднците на границата, вместо да плещиш глупости и лъжи тук!

loyola

Що не видиш какво става СЕГА по демократичния свят? Например в Гуантанамо ? Коко народ лежи там без съд и присъда, без право на защита, само защо хората са живели в Ирак и/или вяврат в Пророка?

"По предложение на У. Чърчил в страните, окупирани от нацистка Германия или нейни съюзници, са създадени народни съдилища под надзора на Съюзническата контролна комисия (САЩ, Великобритания и СССР). Осъдените в Дания са 15 хиляди, в Унгария 26 хиляди, в Чехословакия 38 хиляди, в Холандия 45 хиляди, в Норвегия 46 хиляди, в Белгия 53 хиляди, във Франция 90 хиляди. В България са осъдени 9606 души, в това число на смърт 2730 души (Без съд са убити 3355 души, а във Франция хората на Де Гол убиват без съд 30 хиляди колаборационисти)." ТОЛКОВА ПО ЛЪЖИТЕ ТИ!

Паисий

В Нюрнберг има дело само срещу най-високопоставените нацисти - няколко десетки души и наистина там има само 12 смъртни присъди. Но има и друга серия от съдебни дела срещу нацисти, гаулайтери, надзиратели в лагери и т.н. Подсъдими в тях са десетки хиляди и смъртните присъди също са десетки хиляди, т.е. много повече от българските. Все пак България е малка страна, не е като Германия.

i tezi 12 i o6te nqkolko bqxa vinovni za ubivaneto na 100,000,000 voinici i nevinni civilini a taka i za stotici xilqdi izgoreni i umreli ot glad

А във Франция народните съдилища издават смъртни присъди до 1949 година...

а в САЩ защо екзекутираха Джон Ленън И кенеди, и защо на най добрия им шахматист отнеха американското гражданство, верно че Джон Ленън нарече сащ империя, а фишър криткуваше управлението,ама за такив анеща чак да убиват или да им вземат гражданството.

loyola

абе аз имам един списък с наши политици, дето са бъркали в меда и убягват на правосъдието... Дали не може да ги качим на един правителствен самолет и да ги пратим там, да ги опраскат?

още един за опраскване, изглежда явно никога не си бъркал в кацата с мед:)

"южнокорейската осведомителна агенция Йонхап " не е ли същата агенция която разправяше за един друг екзекутиран с оръдие пък тои взе че се появи след 2-3 месеца , ами явно не са чували приказката за лъжливото овчарче

чичото на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, е бил екзекутиран, като бил съблечен и хвърлен на глутница гладни кучета. Това твърди китайски вестник "Уън уей по" (Wen Wei Po)

министърът на отбраната - не е с оръдие, но си е екзекутиран през април миналата година - така че не се е появявал, а лъжливите овчарчета са такива като тебе! 66-годишният Хьон Йон-чол е бил обвинен в измяна, нелоялност и неуважение към лидера Ким Чен Ун, защото заспал на армейско събитие в негово присъствие. Според данни от спътникови снимки на полигона на 22 км от столицата Пхенян през октомври са извършвани и други екзекуции със зенитна картечница ZPU-4. Жертвата била поставяна на 30 м от четирицевното 14.5-милиметрово оръжие с обхват от 8000 м (практически обхват до 1500 м височина) и изстрелващо до 2400 куршума в минута.

Това е агенция "Един човек ми подшушна в тъмното".Беше обявено ,че чичото е разстрелян заради предателство, а след това се оказа,че той си е жив и здрав и не даже не знае ,че на Запад го считат за мъртъв!?

Путин нищо не казва по въпроса. А, освен на него, на никой друг не трябва да се вярва! ;-)

провинилите се ги пращаме посланници.

а в америка Буш задето фалшивицира изборите стана президент, а за фалшивите доказателства за оръжия в Ирак стана милиардер. А рейгън за награда че снасял всичк за колегите си , се издигнал от спасител до президент, арнолд штангата пък е губернатор щото спи с жена от семйство кенеди

Само тоя ли.Този пич трябва да избие цялата върхушка защото те са виновни за цялото дередже на Северна Корея

Добре де!! дайте да расъждаваме трезво.... Че режимът е тоталитарен,или поне НЕдемократичен,това е ясно!Иначе,няма да се предава властта с бутафорни избори,от баща на син,трето поколение вече... Дори,може и да е вярно,че има екзекуции по лична заповед на "водача",което влошава още повече нещата! Но-сигурни ли сме??:):)))) Кой твърди такова нещо и защо,поне един път не се е намерил някой,да снима тайно екзекуцията,или дори гроба на екзекутирания,айде-неговото извеждане от мястото и,до камиона който го превозва до "кучетата или прасетата които ще го изядат"??? И най важното,кои са тези които твърдят,че се случват такива неща? Помните ли ги?? Същите които ни убеждаваха-че и тръба с някакъв прах ни показаха-че Садам има биохимично оръжие... Същите които хвърлиха в хаос Либия,предизвиквайки смъртта на Кадафи без съд и присъда.... Същите които превърнаха Сирия в развалини създавайки терористи човекоядци,наричайки Асад диктатор и на края се оказва,че сирийският народ-включително ПРАВОСЛАВНИТЕ Християни,воюват на неговата страна!! Същите които ни критикуваха за непристойно поведение към "бежанците",докато сега ни критикуват,че не можем да ги спрем!! Същите,които запалиха Сирия и предизвикаха тази вълна от бежанци!! Същите,които "мразят" революциите,освен ако не се наричат Майдан!! Същите,които "реват" за Крим,но мълчат като пънове за Гибралтар,Искендерун,Фоклендски Острови,Голанските територии....:):)))) Същите които признават правото на Косово,Пакистан и Кувейт,но не и на Луганск и Донбас...:):)) Същите,които за точно 5 минути могат да те включат в списъка с терористите,или да те изключат от него,както направиха с Ал Кайда и ИДИЛ в първия случай и с кюрдите и палестинците във втория.... същите които "мразят" тоталитаризма и с цялата си наглост приемат закон даващ право на всеки ненормалник от силите за сигурност да те задържи без прицина и за неопределено време,защото не му е по вкус твоята "муцуна"...:):))) Същите които дават право на същия ненрмалник да те измъчва както намери за добре докато не получи от теб думите които иска и тези признания да важат в съда....:):))) Е,КАК ДА ИМ ВЯРВА БЕЗРЕЗЕРВНО ЧОВЕК,най малко,когато нямат никаква разлика от "обвиняемия"?? И,дори да са прави,как да предпочете човек "тях" пред "обвиняемия",когато са лика-прилика??:):))))))))

Колега не се хаби, много гледат, малко мислят :)

dionisiosd@yahoo.com

Лошото е,че повечето от тези които пишат дебилизми,правят го съзнателно за едни стотинки!! Което означава,че коментарът ти е точен...:):)))))))) Защото,ако трябва да си дебил за да мислиш по този начин,колко по-голям дебил трябва да си,за да пишеш по този начин,за трохи...........:):))))))

браво за информатора! Б-я още не е загубена!

тези екзикуции са нищо. у нас екзикуциите са ежедневие - кеф ви на пътя, кеф ви у дома както си спите.

Всеки, който не се подчинява на САЩ, е представян от пропагандата като изверг, чудовище, диктатор или психопат. Нищо ново в пропагандата няма от векове. Иван Грозни е бил представян по същия начин на Запад щото убил 3000 боляри и семействата им за 10 години, докато французите са изклали само за една нощ 30 000 хугеноти (!) или англ.крал Хенри 8 е обезглавил две свои жени, щото не му раждат синове....

Щом този разтрелва роднните си, представи си какво е по-надолу. Ти можеш ли да живееш всеки ден треперейки за живота си, защото там е така.

ти си представи какво правят тези които си разстрелват президентите, най много атентати срещу президенти има знаеш къде.

съветско-руска пропаганда обяснява всичко лошо, извършено от нейните вождове или нейните креатури като следствие от западната политика. Включително слабата си икономика, липсата на елементарна свобода и човешки права, и най-вече тоталната си милитаризация! Разбира се, и агресивната си и рекетьорска външна политика.

Държава с 4 спътника, поддържащи космическа свръзка на армията си. С тях шпионират целия свят. Този с пострижката е завършил колеж в Швейцария и е специализирал в Лондон. И кои са по-назад ?

сега ,,разбрахте,, ли при ,,нас,, кои наи много реват за ,,демокрация,,??? в името на ,,демокрацията,, ...приватизация!!!

Това което ми прави впечатление за този тоталитарен режим е че нямат друго наказание освен разтрел, примерно затова което са ги обвинили в повечето други страни се полага затвор, сваляне от поста, предсрочно пенсиониране и тн. Това което също ми прави впечатление че това че определят този режим на ниво сталинизъм, изобщо не е преувеличено. Ако обърнете внимание по времето Сталин, също никой не е бил защитен от разтрел, включително и най-близките му сътрудници и роднини.

имаш доста елементарни (черно-бели) познания и възгледи за Сталин и режима му!

Гнус ме от хора които изкарват които и да е касапин, велика личност.

за режима на Сталин! Колко са жертвите на чистката през 30-те? По какъв начин се е извършвала? Със съдебни дела или по списъци подписвани от "тройките" (регионалния "върховен" партиен секретар, регионалния прокурор и регионалния шеф на НКВД)? Само в Московска област и само за времето когато Хрушчов е бил секретар на Обкома са подписани заповеди за разстрели (и извършени) на над 40 хил. души!?! Я кажи по времето на Сталин не е ли променено законодателството, така че да могат да се разстрелват и деца, навършли 12 години!? За да не си поставят като житейска цел отмъщение за убийството н родителите им? В крайна сметка обясни ЗАЩО е проведена сталиновата чистка!

Дежурните тролипути възхваляват кървавия режим на Ким или изразяват съмнение,че това е вярно.Ето това е пропагандна война.И освен,че е гнусна и жалка е и много нескопосана!

Чета новината и в главата ми изплуват имената на Масларова, Цонев, Велчев, Етем, Кабил, Цветанов, Фидосова... ще е нужен и втори пълнител.

западната пропаганда не може да се примири с факта, че КНДР е космическа и ядрена държава (за срам на америка, която лети с руски ракети в космоса); изолирани от света, тези талантливи хора градят сами своето настояще и бъдеще, противопоставят се на най-могъщите зли сили - свалям им шапка

Факт е! Малко хора знаят, че КНДР има 4 спътника и собствени ракети за изстрелването им. Ние ги мислим за маймуни..

Паисий

Ние НЕ ги мислим за маймуни, а соросоидите мислят така, щото това им казват от Фашингтон и Сеул!

Ето едно мое старо мение, вие сте патологично обременени или тотално извратени да подкрепяте подобно нещо, ще спомена само че посочения антихрист е жив бог в неговата родина, без преувеличение, а комунизма е държавна религия. "Това което не знаеш че корейската война се води по вина на Северна Корея и освен кръвопролитие не постига нищо друго. До ден днешен има само примирие, а не край и тя още е във война с Южна Корея. Държавното им управление на ниво сталинизъм, те са бедни, горди и много агресивни, нещо повече комунизма там е държавна религия, въпреки че това е трудно да се възприеме за нормален човек. По-добре е Северна Корея да няма ядрено оръжие и ракети, иначе това би направило само нещата по-комплексни и би било все едно луд да размахва картечница. "

..а всички тези "факти" и "безспорни истини" сте ги научили от..? ..южнокорейските вестници? CNN?

Сваляш шапка щото гащите ти са свалени. Как може да ср възхищаваш на такъв примитив който избива роднините си и държи в полугладно състояние милиони хора?Или правиш кремъла пропаганда и се ппитваш да промиваш озъци?!А?Нещастник!

Време е дир.бг да си направи една самостоятелна директория със заглавие : " Една жена каза " ! Щото преди време ПАК беше публикувана някаква глупост , че Ким Чен Ун екзекутирал някаква бивша своя приятелка , пък после тя се оказа жива и здрава ! А даже и да е вярно , аз мога само да поздравя ръководството на КНДР затова , че разстрелва корумпираните ! Щото и ако у нас ги разстрелвахме , сега И НИЕ щяхме да имаме собствени ракети носители и собствени спътници ! Че даже и собствено ядрено оръжие !

Независимо дали е вярно или не важното че се набива на очи че няма шуробаджанщина и всеки който не е в правия път е наказан. А това ни е най голямата болка на нас ;)

Да,няма шуробаджанащина,затова трето поколение вече,властта се предава от баща на син и най важните ръководни постове се дават на роднини....:):))))))))

в саудитска арабия демокрацията е по-различна: там тронът се наследява от най-възрастният в семейството - откъдето и да го погледнеш - все е правилно

Бре ! Като каза , че властта се предавала от баща на син , странно защо се сетих за една фамиля Буш ...

Що бе? В България да не е по- различно? Роднина, милиционер, ДС и т. н.

но ако продължава така прагматично най-накрая ще остане сам и ще трябва да се самоубива:)

а бе друго си е да те убият с камъни или да те обезглавят в Сауд.Арабия на площада. Къде-къде е по-демократично.

Сега "хуманистите" от САЩ, където няма смъртно наказание и не се канят да "опържат с ток" Сноудън и Асанж, ще се изкажат в защита на чов.права.

Имам чувство ,че скоро ще последва роднините и подчинените, който изпрати преди него..

просто вече не знам да се смея ли да плача ли? Западната (южно-корейската) пропаганда вече става банална с тези повтарящи се "новини". То не бяха разстрели с оръдия, изядени от лъвове и други простотии. То не бяха роднини, чичовци, братовчеди и съпруги. Голямо шубе от този Ким ги тресе.

сме толкова прогнили от корупция,че този зловещ бузльо е май единственото ни решение

периодично западните СМИ пускат такива "информации" с източник "една жена каза". пълни глупости. Гьобелс е жив.

Аа! Значи и в В Северна Корея, както и в САЩ, и в С.Арабия и пр., екзекуциите са разрешени.

и Жужето го е страх - не е стъпвало там никога.

Сигурно са го вързали за ракетата ;))

Ше паднат тоз режим един ден и ше стане ясно че поне поливината от нещата дето сме ги чели не са били верни. Точно като с оръжията на Садам!

за мен безумието е едно и също, независимо дали ще го наречете диктатура, демокрация или слободия! Не може един човек да решава съдбите на цял народ! Нито е толкова умен, нито толкова силен, нито има право на това!

не, ние няма да наречем това нещо демокрация. но вас ще ви наречем олигофрени/путинисти

Някои държави се водят монархии, като Великобритания. Макар там да са им намалени правата, все още имат такива и изпълняват ролята на президента. Както и да са цирк за народа.

Да. Той просто е твърде глупав.

тези неща са типични за русия и северна корея

В САЩ съществува смъртно наказание, но не и в Русия!

това го обясни на немцов и другите като него

Предпочитам кимчо да трепе началника на генералният щаб всеки месец, вместо някоя гмо-откачалка да ми изтрепе децата в училище, или чалма- мен самия в ресторанта. Нали знаеш- като в америка и в европа?

Крайно време е и в България да има един екзекутиран!

в българия бяха екзекутирани много хора. то се наричаше комунизъм, сега галено му викате соца

Може би неси чел зверствата преди прес царството ели не е важно.

Как световните агенции знаят дори кой е пръднал в тази заключена страна?!?

който нахрани домашния тигър с първата си жена?

Тези в Северна Корея ги пази само изключителният късмет, че не са се родили върху американски нефт, иначе отдавна Кървавият режим да дал фира ;)) Ама за едната демокрация няма смисъл ;))

той нефта откога падна

Не е паднал, а е залегнал временно ;)) Очаквайте цени от 220 долара за барел, че загубите трябва да се избиват.

Забравиха да ни съобщят още: Екзекутирани са също на шуренайка му зълвиния девер Хон-Гил Дон, неговия калеко О-Ки Банана със се баджанаците, свакото и тетките. У всички намерили от флашките на "Флашки за Свобода", запълнени с американски и японски порно филми. Всички били незабавно разстреляни с въздушна пушка от 1500 метра.

Няма ли кой да го отстреля ноя Ким Чен-ун? Началникът на генщаба нямал ли е верни военни да свършат тази народополезна дейност? Не е ли крайно време корейците да вземат превантивни мерки? Този сатрап избива всеки свой пряк подчинен след известно време заедно със семействата.

Ле - ле , тия редовно режат глави и пак има мераклии за началници. При нас, обаче всичките са "Ангели небесни" и "Демократи", как да им режеш главите.......казват, че там,народа умирал от глад и страх, ние тук "умираме" от демокрация, шантава работа, различен свят......