БСП и ”Атака” внесоха искане за вот на недоверие заради спирането на ”Белене”

БСП ще рестартира строителството на АЕЦ „Белене”, ако получи доверието на следващите избори, заяви председателят на левицата Сергей Станишев. Коалиция за България и "Атака" внесоха искане за вот на недоверие към правителството заради спирането на проекта.

Обратно в новината

Коментари - БСП и ”Атака” внесоха искане за вот на недоверие заради спирането на ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има един силен довод в полза на АЕЦ Белене - Русия строи в Турция за своя сметка АЕЦ, който ще използва 15 години, след това го оставя на Турция за следващите 45 години. Защо не в Козлодуй - има директива свързана със сигурността - да не се струпват на едно място повече от 2 реактора - ерго, в Козлодуй ще има още един реактор, ама друг път :)

Аз си направих ефективна отоплителна система на жилището, което е на първи етаж, без съседи, които да ме топлят, с 3 външни посоки. Плащам на половина на жилища, които са вътрешни и подпомогнати в затоплене от съседите. Аз съм против ядрената енергетика, защото тя обслужва прости и мързеливи общества за сметка на здравето на поколенията, но и на нашето си сега. За мен е ПЪЛНО ТЪПОУМИЕ! да строиш ядрени централи, като със същите средства можеш да промениш енергийната ефективност и то веднага, вместо да влагаш пари в бъдеща бомба с евентуални бъдещи печалби - след десетилетие и половина. Аз спретнах моята 'атомна централа' за един месец и вече я ползвам, но без да рискувам живота и здравето на децата на нацията. Вече работи! Ако някой иска ноу-хау, да пита. Моята се изплати за 3 години, сега печеля всеки сезон, като плащам сметки наполовина. За умните хора-умно решение. За простите хора-рискове, на които сме подложени и ние за съжаление. Делим една земя с тях, как ще се отървем от тъпотиите, не знам.

Ше ти бъде ли евтино кончетата да се раждат като изввънземни? А децата? Я да си го кажем директно: адрение централи са безумие и бягство от реалността по най-евтиния и безогледен начин. Това е истината. Няма друга. Айнщайн ясно е споделил мнението си за своето изобретение: глупост. Типично популистко и безотговорно явление е ядрената енергетика. Абсолючтно типично! С най-тежки последствия от това. За векове. Срам за човешката мисъл и ценности.

1chovek

Бе те да го рестартират - ама да си платят от партийната каса! И какво значи рестартиране? Нов гьол - за нов 1 милиард? Не, благодаря. Спосибо!

аззз

майко мила доказано неефективен, губещ и флаирал проект, точещ милиарди от бъджета на дтржавата, само далавери около него и комунистите щели да го рестартират т.е. да продължи краденето и точенето на пари?!? ама тия съвсем са се сдухали.....

ТАКА КАТО ГЛЕДАМ ВИСОКОЦИВИЛИЗОВАНА БЪЛГАРИЯ КАК Е ДРЪПНАЛА НАПРЕД- ЧАК НА ЕВРОПА , ДОРИ НА ЗАПАДНА Е ИЗБЯГАЛА .... И КОЕ Е ЦИВИЛИЗАЦИЯТА В НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ В ЖАЛКА ПРОПАДНАЛА БЪЛГАРИЯ БИЛ ЛИ ОБЯСНИЛ ???? Българрия , В КОЯТО ОСВЕН ОТЧАЯНИ МЛАДИ УМНИ МЪЖЕ , МУТРИ, МАФИОТИ И ПИЯНИЦИ- ОСТАНАЛОТО Е ДЕЦА , ПЕНСИОНЕРИ (по възраст и инвалидност) , ТО МАЙ ДРУГО НЯМА- А ИМА ЕДНА ЗАМАЯЛА СЕ ОТ ВЛАСТ И ПАРИ ПОЛИТИЧЕСКА ВЪРХУШКА СИЛНО СПОИЛА СЕ СЪС ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ...- Та малко се отклоних- БИ ЛИ ОБЯСНИЛ КЪДЕ НИ Е ТУКА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА- хората така са озверели и отчаяни- , че нито мислят за култура нито за възпитание нито за цивилизация.... Ти приятелю явно си някое чорбаджийско синче седящо по 16часа НА ДЕН ПРЕД КОМПЮТЪРА СИ- И ОТ НЕМА КАКВО- СЕ ДРУСАШ ПО 5-6 ПЪТИ- И АКО НЕ СИ ШМЪРКАЛ СКОРО- СЯДАШ ПРЕД КОМПА- И СЕ ЗЪБИШ НА ВСЕКИ И НА ВСИЧКО.... ЯВНО Е , ЧЕ ДОРИ И РОДИТЕЛИТЕ ТИ СА СЕ ОТКАЗАЛИ ОТ ТЕБ.... ОСЪЗНАЙ СЕ -И ПОМИСЛИ КАТО ПУСНЕШ ПОСТА СИ- ДА НЕ ТИ ВИЖДАТ ПРОСТОТИИТЕ- ЧЕ И ПО ТЯХ СЕ СЪДИ ЗА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА НА ТВОЯТА ВЕЛИКА ЦИГАНИЗИРАЩА СЕ БЪЛГАРИЯ .....

SUV

Пийч, в кой век живееш и в коя цивилизация?! Догодина, като започнем да плащаме емисиите за ТЕЦ-овете, ще си говорим за цивилизации и цената на тока.

ЯСНООО! НЯМА ДА ИМА АЕЦ В БЕЛЕНЕ. СТАНИШЕВ СИ ПРИЗНА. ЗАЩОТО НЯМА ДА ВИДЯТ ВЛАСТ В СЛЕДВАЩИТЕ 88 ГОДИНИ! И СТИГА СТЕ ВРЯКАЛИ ЗА "ЕВТИНАТА" ЕНЕРГИЯ! КИЛОВАТЧАС ОТ БЕЛЕНЕ БИ СТРУВАЛ ОКОЛО 4 ПЪТИ ПО-СКЪПО ОТ КОЗЛОДУЙ. ТОВА ПРАВИ 20 СТОТИНКИ ОЩЕ НА ИЗХОДА. ДОГОВОРИТЕ ОТ ВЯТЪР СА НА 16-18 СТОТИНКИ ТВЪРДА ЦЕНА ЗА 20 ГОДИНИ. МОЖЕТЕ ЛИ ДА СМЯТАТЕ???

Атомът ще спаси света, останалото са измишльотини.

вие разбирате ки кой ще я плаща тая централа бе.Целия народ!А кой ще сгъне комисионните,Станишев и компания.Първо оправете загубата от електропреносната мрежа,намалете загубите до минимум и тогава говорете за втори АЕЦ.Турците като си построят техните централи на кого ще продавате ток,на дедовия.

В тоя български пущиняк, без изкопаеми и енергоносители поне до 2025 без атомна енергия няма как да оцелеем, така че ще има не само още една, центарла. А иначе тия жабуркания с санирането и икономиите на ел. енергия са си за народеца да се джавка и да забрави какви идиоти го водят за носа.

Въпрос - колко ще струва на рубладжийската сган положителен изход на референдум за АЕЦ-а или шистовия газ? Ако гласуват 2 млн. души(твърде съмнително, че ще отидат и толкова...) и подкупят половината от тях, a и им дадат на подкупените по 50 лв., това е = 50 млн. лв. Сега да видим колко печели Русия от доставките на газ, при цена с 200$/1000куб.м. по скъпо, отколкото продава на Германия? Ето колко - 3000000 х 200$=600млн.$! Или близо 1 млрд лв. срещу 50 млн. лв. разходи по референдума...Въпросът е Русия ще инвестира ли тези 50 млн., за да си осигури с години напред по 1 млрд. лв. чиста печалба на година? Мисля, че това е риторичен въпрос... Затова НЕ ТРЯБВА да има референдум! Същото е и с АЕЦ-а!!! Още малко сметки - потребява ли България 3000000000 куб.м. газ на година? Продава ли ни Русия газта с 200$/1000куб.м. по-скъпо отколкото на Германия? Ако купувахме руската газ на цени като за Германия, в бюджета на държавата България ВСЯКА ГОДИНА щяха да остават по 1 млрд. в повече! Може ли да сметне продажната рубладжийска сган, с колко % можеше да се увеличат пенсиите, при условие, че от бюджета около 10 млрд отиват за пенсии???

НЕ ставай смешен като ТИКВА. Цена на газ за БГ 530 долара. Даже и за крайния потребител в България цената НЕ Е 740 лв=530 долара. СМЕШНИК!!!!!!!!!!!

За да стане Беля-НЕ, трябва да се намери глупак, който да хакне там едни 10 млрд.евро. В момента, в който българската страна обяви, че е важна цената на централата, цената на тока, пазара на тока и др. подобни "дреболии", (вместо директно да загроби данъкоплатеца според първоначалния план), т.нар. инвеститори от RWЕ си плюха на петите. НИКОГА няма да намерите какъв да е инвеститор, дори руски, руски подлоги. Защото руснаците, дори за родината, пари не дават. Виж, да взимат-винаги са готови, за пари тая олигархия, която управлява Русия днес, е готова и Матушка Русь да продаде. Така че забравете комисионните, продажни, долни рубладжии, с Беля-НЕ няма да ви огрее!

Ами дай парите и го постой . бе комунде! Стига сме ви строили!

Атомната енергия е евтина и много по екологична от тецовете, авариите са много редки, а мръсния въздух го дишаме всеки ден. Аз съм ЗА референдум!

АЕЦ-Белене беше касичка, създадена от КРАДЦИТЕ на съвременна България за финансиране на личните разходи на същите и нелегалната им политическа дейност.Грешката на КРАДЦИТЕ бе, че никой от тях не е очаквал, че вместо да седнат на софрата и да КРАДАТ, Борисов и Дянков(най-вече) ще задават въпроси за цена, ефективност и други подобни дреболии. Тук въпросът с привличане на ИНВЕСТИТОР беше от изключителна важност! И то инвеститор, финансиращ ЦЕЛИЯ ПРОЕКТ, а не само неговата част от съсобствеността. Предвид това, че БЪЛГАРИЯ НОСИ РИСКА от евентуална ЯДРЕНА КАТАСТРОФА, нашият дял НЕ МОЖЕШЕ ДА БЪДЕ ПОД 51%! И ето ги условията 51% за България и 100% финансиране на проекта от бъдещия ИНВЕСТИТОР! Ако намереха такъв ИНВЕСТИТОР( при тези условия се замислям дали би ми попречило, май не, този ИНВЕСТИТОР да бъде и руски...), да заповядат да се обсъжда договора по същество. Намериха ли? Не! Балъци по света няма, вкл. и руснаците не са такива. На тях им дай някоя далавера - като доставки на газ за $600/1000куб на някоя братска, приятелска държава...

ИМА ИНВЕСТИТОР БЕЗ ДА СЕ ТОВАРИ БЮДЖЕТА И С ЕДИН ЛЕВ. НО проблема е, че той е Руски, а КУКЛОВОДИТЕ НА ББ от ВАШИНГТОН нареждат НИКАКВИ ИНВЕСТИЦИИ ОТ РУСИЯ, НИКАКВА ЯДРЕНА ЕНЕРГЕТИКА В БГ. Това го проумяват и хора с IQ 46=

krassikat@

И кой е тоя инвеститор? Защо иска ДЪРЖАВНИ ГАРАНЦИИ? И за какви кредити става въпрос - кой, на кого и какви кредити искаше да отпуска? Ей, манипулатора си ти - аз се ръководя САМО от обществения интерес - нещо непознато за вас - КРАДЛИВАТА, МОШЕНИЧЕСКА, КОМУНОИДНА ПАПЛАЧ!!!

Можейки да умножа 2х2(заради IQ-то навярно...) искам да попитам - КОЙ е по-голям ПРЕСТЪПНИК - този, който ВЪЗОБНОВИ проекта за АЕЦ-Белене и започнаха КРАЖБИТЕ - Сакскобурготски или този, който НЕ ГО СПРЯ НАВРЕМЕ и продължи с КРАЖБИТЕ - Станишев? И тъй-като разликите са минимални и оттам - пренебрежими, ги слагам и двамата в един кюп! Кюпа на политическите трупове, оглавявали КРАДЦИ! Където достойно място заема и началника на КРАДЦИТЕ по времето, когато се ОТКРАДНА българската индустрия - Иван Костов!!! Толкова за царя! Ако я имаше АЕЦ-БелеНЕ, цената на тока НЯМАШЕ КАК ДА Е ПОД 50ст./кВтч.!!! Спрямо сегашната средна цена от 15 ст./кВтч. прави УВЕЛИЧЕНИЕ НАД 300%!!! МРЪСНАТА, КРАДЛИВА, КОМУНОИДНА ПАПЛАЧ ДА НЕ ДЕМАГОГСТВА!!! Позволява ви се да демагогствате на тема "закриват ядрената енергетика", "няма да удължат срока на 5 и 6 блок", "ще ви дигнат газа "добрите" руснаци" и т.н., и т.н. Но за ЦЕНАТА НЯМА ДА ЛЪЖЕТЕ, ИМА КОЙ ДА ВИ РАЗОБЛИЧИ!!!

И кой ще ги разобличи? Нали са в един отбор???

50 ст на киловат ще стане тока БЕЗ АЕЦ БЕЛЕНЕ.

Независимо как ще се казва, но атомна централа ще има, след като се сложат числата на масата, особенно при тоя глад с петрола и газа, който се задава. А Плугчиева да го духа.

Кога ПРОКУРАТУРАТА ще се занимае с газовите и атомните престъпници на България? Кога ще започнат да вдяват колко е 2х2? Докога разбойническата пасмина, оглозгала държавата, нагло и ехидно ще се смее, скрила се зад бездействието на прокуратурата и съда? Скрила се зад ИМПОТЕНТНИТЕ ЗАКОНИ, приети за да НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ СЪДЕНИ КРАДЦИТЕ? Тоя грабеж, ГАЗОВО-ЯДРЕНИЯ, ако беше в нормална държава, щеше да докара десетилетни присъди на ГАЗОВО-ЯДРЕНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ, начело с Р.Овч. и ГОЦЭ! Справка - Украйна - Тимошенко със 7 годишна присъда! И то в страна, където президента е проруски! Къде е ДАНС, къде е ПРОКУРАТУРАТА? Кой ще защити България и ще раздаде правосъдие на ПРЕСТЪПНИЦИТЕ???Цитат:Юлия Тимошенко беше осъдена на 7 години затвор заради обвинения в злоупотреби с власт при подписването на сделките за доставка на природен газ от Русия. Ако този текст се приложи в България, КОЛКО годинки могат да се дадат на националния ПРЕДАТЕЛ Р.Овч., който, заедно с предателската клика на тройната коалиция, осъди България на газов геноцид? ЗАЩО ПРОКУРАТУРАТА МЪЛЧИ, СЛЕД КАТО СТАНА ЯСНО, ЧЕ БЪЛГАРИЯ КУПУВА РУСКАТА ГАЗ 2 ПЪТИ ПО-СКЪПО ОТ ГЕРМАНИЯ? Да им пресметна ли щетите? 6 години х $500 млн./година = $3.000.000.000=4.500.000.000 лева! ЩЕТА ЗА БЪЛГАРИЯ! КОЛКО ТРЯБВА ДА СТАНЕ, ЗА ДА НАЗНАЧИ ПРОКУРАТУРАТА ПРОВЕРКА И ДА ПОВДИГНЕ ОБВИНЕНИЕ? КОГО ОБСЛУЖВА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ОБЩЕСТВЕНИЯ ИНТЕРЕС ИЛИ КЛИКАТА ОКОЛО ГОЦЭ???

дано да не спечелите.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Сергей, ти на коя планета живееш? Собствените ти съпартийци няма да гласуват за тебе ... какво точно мислиш, че ще спечелиш?

РИБАТА В МОРЕТО, ТОЙ ТИГАНЧЕТО ПРИГОТВИЛ. БОЖЕЕЕЕ ,БОЖЕ.

Ох, Станишко, аман от тебе! С какво реши, че си станал по-симпатичен на електората? Я бегай да си гледаш малката Дария.

От днес нататък никой "Атака"-джия да не е казал,че партийката им не е руска. Както БСП си е била винаги РУСКА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ,така от днес абсолютно ЯВНО "АТАКА" СИ ПРИЗНА,ЧЕ Е ВТОРАТА РУСКА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ! ПО-РУСКА ДОРИ ОТ ДПС!

тези неудачници от БСП що губят времето на парламента не знам

бойко каза ,че е прост,същевременно прави изказвания по теми свързани със атомната енергетика,какво следва?!следва това,че атомната енергетика е просто нещо,поради което всеки може да вземе думата,имайки за пример премиера!!друго,в следващите избори герб и дпс ще са обединени,имат еднакви каузи,да работят срещу българия!!затварят белене,турция строи 4 аец,строят джамий,правят полезни за турция язовири и т.н.!!обединява ги интереса под зоркото око на -сащ!!

Та как ще го подпише като преди няколко дена благодари за посланическото място....

Ако позволите : -- Nemo Me Impune Lacesit ( Нищо не ще остане ненаказано/невъзнаградено . )

Волен Сидеров подкрепя Сергей Дмитриевич и БСП за вот на недоверие. Темата не беше ясна до последния момент... А само преди месеци същия този Сидеров, обяви от парл.трибуна, най - гръмогласно, че пожизнено няма да си сътрудничи със социалистите. Яне май ще се окаже по-голям мъжкар от него...

Цената от АЕЦ НЕ Е НАЙ-НИСКАТА. Подвеждате се. Козлодуй е изплатен и има само произв. цена. С кредитен калкулатор всеки може да види, че сегашната цена 10 млрд.$ за 6 г. строеж и 11% лихва дават сума за изплащане 13,7 млрд., която изплатена за 20г. с = вноски и лихви прави общо 33,9 млрд.$, което е 1,7 млрд.$ год. вноски. При 16 млрд. кВтч, годишно произв. цената на инвестицията товареща цената на произв. е 10,5 цента=16 ст.+ произв. цена от 4,5 ст.=20,5 ст. На толкова трябва да продава Белене за да се изплати за 20г. експоатация. За сравнение в момента така плюената AЕS продава на 10,4 ст, заедно с цената на изплащане от 3 ст, които след 13 г. ще отпадне Имаме 7,4 ст. срещу тогавашните Беленски 20,5. Най-ниската произв. цена е тази на ВЕИ, примерно за фотоволтаиците е 1 ст., толкова трябва да се плаща на тях след периода от 15 г. за изплащане на инвестицията. И понеже никой съсед няма да купи на 20 ст., на тях ще им продаваме тока от АЕS и Козлодуй за по 14 ст., а ние ще плащаме за Белене по 20 ст. Каква е файдата, че след 26г. цената от Белене ще е 4,5 ст след като преди това държавата с плащания по 1,7 млрд/г ще се гътне.

Най-накрая да прочета нещо умно по темата. За съжаление, умните хора явно са малко...

"Най-ниската произв. цена е тази на ВЕИ, примерно за фотоволтаиците е 1 ст., толкова трябва да се плаща на тях след периода от 15 г." Смях в залата и бурни ръкопляскания примесени с кратки и въсторжени викове УРА и ДА ЖИВЕЙ" А какво ще кажете Вие за сключващите се договори за по 25 г. на цена от 85-95 ст./kw и тези договори са в ръцете на Цв.Бориславова и В.Златев ??? Дори и с поправките на закона договорите ще се сключват на 60-65 ст./kw

няма да подпише я... зер в Швейцарско е убуу...)))) пък тя още тук...)))))

значи ДПС е най големия враг на България.

Ето как Герб могат да глътнат цялото ръководство на БСП: Изпращат ги по посолствата и обезглавеното БСП премиинава при бившите си съпартийци - сегашното герб. А тази Плугчиева се вре навсякъде, където са големите пари. То и за Директор на Европейската банка .... се натискаше, но там не е български конкурса и не я огря.

Жалко. Но умните политици от ДПС не служат на България! Нима Волен Сидеров по най-тъпия и елементарен начин е просто прав? Без никакви "защо"! Май той просто е прав, защото ... е прав и нищо повече.

Последен и напразен предконгресен опит на другарите социалисти да изпълзят от дупката, която сами си изкопаха. И сега какви неща ще видим и чуем... Например, че др. Овчаров е взел 200 000 лв бонуси за ,,добра" работа в енергийния сектор. В резултат на което плащаме най - скъпия природен газ, не сме построили нищо и сме изразходвали 1,5 мрд. лв. за един гьол в Белене. В който квакат само социалистически жаби, приличащи на самите другари. И други подобни работи ще чуем...

Гьола с крякащи жаби е в главата на Борисов. Работещите на площатката показаха снимки на изградената инфраструктура. АЙДЕ стига с тези папагалски изцепки повтарящи ГЛУПОСТИТЕ И ЛЪЖИТЕ на избиващия детски комплекси министър-председател.

глутницата озверели болшевици,ще се спукат от злоба

глутницата озверели болшевици,ще се спукат от злоба

глутницата озверели болшевици,ще се спукат от злоба

бсп-то и да и изядат дирниците от яд, клиопачката им секна! няма да доят повече изстрадалия народ, да го карат да налива пари в чма без дъно, от където да се облагодетелстваш агентите на дс.

epa...

Чуйте и още глупости от управляващите: Консултантът, нает от държавата по проекта за АЕЦ "Белене" - британската банка HSBC, ще получи само 30 % от договорения хонорар от 2.4 млн. евро. Това обяви днес министърът на икономиката Делян Добрев пред парламента. Плащането ще съответства на свършената от консултанта работа до момента, до решението на правителството да се откаже до проекта, обясни Добрев. А докладът е готов и вече е представен на поръчителя му Българския енергиен холдинг, е показал, че в региона има дефицит на електроенергийна мощност от около 40 000 мегавата, а конкретно в България ще има необходимост от нови мощности в периода 2018 2024 г. Вие как мислите: след като докладът е изготвен само 30% ли ще се плати? Пълни лъжи! Това са 2 милиона и четиростотин хиляди евро! А колкото до плащането на БЕЛЕНЕ на остатъка, това щеше да стане от бъдещите му печалби, без да се засяга бюджета. Ама повечето от коментиращите не четете цялата информация по този проект, а плюете по него.

Това е лъжа основана на полуистина. В проекта на HSBC има различини варианти и на печеливш, и на губещ, но във всички липсва жлание на какъвто и да е инвеститор. HSBC не беше готова на време с проекта. В момента в региона се покриват всички енергиийни нужди, като има и доста голям запас от мощности. А това че българия щяла да има нужда от нови мощности изобщо не е сигурно, то така говореха и за 2010 през 2001 г., ама на. дори нуждите намаляха. С енергийна ефективност може да се компенсира нараснала нужда в следващите до 10 г. Плащането на Белене е като плащането на всеки един кредит -изплаща се от бъдещи приходи, въпроса е на каква цена и колко. А когато излезе официалния доклад можеш да спрягаш по него прогнози да правиш заключения.

В Германия спряха изобщо строителството на ядрени централи. В Австрия няма нито една!! В Швейцария затварят бернската след 2 години. Нашите воняши порове искат да строят ядрени бомби в Рдината ми. Вън, изроди от това хбаво място! Вън, мазни човекоподобни нещастници! То бива скот, ама като болшевика оскотяло няма!

Франция 75 процента от ел енергия от АЕЦ. Великобритания ще строи 8 АЕЦ, Турци строи 3 АЕЦ, Румъния построи Черна вода. Най-голямата икономика Германската ще зависи от вносен ток?Австрия внася ток от съседни държави дето го произвеждат с ДУХАНЕ. Какви Болшевики какви....болни мозъци

Явно са тъпи или нямат възможност да си построят та предпочитат да им излиза по-скъпо и да я купуват. ПОМИСЛИ МАЛКО!!!

Прочети какво каза: Франция произвежда 75% от енергията си от атом - заварено положение.Великобритания ще строи 8 АЕЦ - Британия е така зле, че е готова на всяка гнус, за да просъществува. Тя е в регрес от 10 години и става все по-зле. Турция и Румъния ли са ни критериите? В тези страни ли намираме идеала за живот? Аха, разбрах! Отново търсим лесното, което ще си плащаме после - познат модел имеенно от болшевизма. Докато другите правеха закони за опазване на дърветата, у нас по Тошево време осякоха горите, за да вържат двата края. Сякоха с години денонощно. Сега няма вода в реките. Ето това е концепцията на болшевизма. А Австрия има ВЕЦ, не внася.

Нямаш хал хабер, само се пениш.

Станишката е непрекъснато с/у Америка и натиска везната към Русия откакто се помни , но пък сега сме щели да бъдем зависими от Русия с новата идея за газовата електроцентрала. Тоя пръдльо си върти на чекрък задничето точно като жена когато клекне и после се изправи.......В борбата си за власт е готов и с дявола да се съюзи коркото момченце, но Първанката така ще го ритне по дупето, че ще прати на опашката на"червения дракон"

В цяла Европа започват да затварят АЕЦ-ли, щеше да е много тъпо ако тази въобще започнеше да работи. В Германия например до 2022 няма да има такава. Явно най-развитата икономика в Европа нищо не разбира та ги премахват. Ама те там и пътищата им са различни а и мисленето на хората.

И със теб съм готов да се обзаложа, че Германия ще си промени позицията към 2017г. В противен случай ще се построят много ядрени централи до нейната граница и Германия ще стане енергийно зависима от други страни. Трети вариант е Германия да направи същото като Хитлер и да "присъедини" съседните държави с техните енергийни мощности. Поживьом увидем!

Истината е точно обратната. По цял свят все по-усилено се строят реактори. Русия има преки поръчки за строителство на 20 реактора ИЗВЪН Русия. Ако те интересува, прегледай печата за Атомстройекспорт. Там има инфо дори за Япония, Великобритания, Южна Корея... ит.н. та до Саудитска Арабия и Йемен. Русия не е опряла до нашето Белене, но ние с тази недалновидност ще опрем на камък скоро.

Цяла Европа си изнесе производството в Китай Тайланд Турция и сега е в криза има милиярди дългове Като спре и ток да произвежда ще купува защо не и от нас ако построехме Белене

Много е трудно да се приеме и да се признае ,че хората които избрахме през 2009г.в името на едно по-добро управление, са хора с повърхностни познания/някои с фалшиви дипломи/,по-голямата част от тях без делови и морално политически качества,неспособни да водят национално отговорна политика,даже склонни към национално предателство!На всичко отгоре не знаят какво не знаят!

Ти да не смяташ, че Станипев и Първанов са със задълбоченипознания?! Ха! Това са посредствени хора, учени само да ланкат. Надути балони, които спихват за секунди, когато трбявва да кажат нещо на друг, освен на пернишката агитка. Помним как му се смяха от ЕС, като му дойде идеята да вкарват комисари. И за провалите със средствата му се смяха. Сега оше се смеят на Първанов за съда, който не съди. Просто въздух под налягане - винаги вкарват криза до края на управлението си!! Това вече стаеа 4 пъти за 20 години! Трябва да си очень прост, за да не си го видял

ДДТ ТИ СИ ВРЕДЕН ЗА ХОРАТА!! ОТДАВНА Е ИЗВЕСТНО.

АКО ИМАШ ИДЕАЛИ - НЯМА ДВОЙСТВЕНОСТ!! ИМА ДВОЙСТВЕНОСТ,КОГАТО СИ КЕЛИПИРЖИЯ, ПРОДАЖНИК И Т.Н.

+1

Всяко нещо си има цена...

Тъй де, Колега ! ... Ама тоз Ваш/ваш табиет с дупките в сиренцето -- все не мога и не мога да го вдяна ; Извинете -- наследствена обремененост !