Станишев: ”Силовите” методи за украинския не са от полза

Не мисля, че налагането на украинския език с такива “силови” методи е от полза за когото и да било, написа във фейсбук лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

Обратно в новината

Коментари - Станишев: ”Силовите” методи за украинския не са от полза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не виждам някакъв проблем с украинския език и малцинствата. Просто руският език в Украйна се прираявнява към българския и унгарския. Това е много добре за българския и ние трябва да се радваме

Украинеца Сергейчо знае много добре за силовите методи в Украйна! Само че когато със силови методи украинските фашисти подпомагани от ЕС/САЩ/Сорос взеха властта, тогава Сергейчо никакъв го нямаше и една думичка не каза!

А как беше създаден СССР и как започна пътя на Русия, нещо като пуч и изхвърлиха Горбачов!

Този наистина преживява катрзис :)) а какво правеше неговата партия с малцинствата и има ли право да се изучава майчиния език в България.

Прав е Станишев , защо изведнъж Укрите решиха да забранят Българския език ? Укра език е измислен език и никой не говореше на него , смесица на полско - руско -хазарски думи , а сега заради политиката срещу Русия започнаха да учат и говорят този цигански език ! Унижават , грумят и убиват Българите и наши паметници чупят , заливат с боя и пишат обидни думи , така е защото няма Държава България и няма кой да ги защити от Укрите ! Вече 4 години върви в Украйн Гражданска Война и никой не говори за нея и унищожаване на цивилно Гражданско население вече стана система !

Ти сега ще поискаш турски и цигански училища в България

Тъй като майката на Сергей Станишев е украинска еврейка, а баща му Димитър Яков Станишев, български евреин, да поиска и изучаване на иврит в училищата. Това, защото хазарски език никой не знае.

на национал-фашизма като Македония. Ще правят изкуствен език и нация със забрани и репресии срещу несъгласните.

А за си припомним кой създаде македонската нация и език-всички руски мекерета!!!

украйна се управлява от частни групировки дето правят пари от погрома е как нема да искат още погром и в тази ситуация някой да ги подкрепя с доклади , ако не неморално е и неизгодно за собствената безопастност

Вън руските терористи от Украйна, смърт за русия

куршума между очите. Внимавай, че мутренските времена се завърнаха с ГЕРБ

Шило

Пише се "НиксЪн". Нямаш ли входно ниво скоро по нещо, та да уплътниш времето си с по-полезни за теб неща?

както ни вре и Раде Плиткия /по ум и гъз/

На майка ти под полата се вре.

майка ти твойта проститутска

Шило

Айде стига с този украински език. Преди дни бях свидетел на следното- водачите на два автомобила с украинска регистрация, си говореха на руски. Толкова с мува-та!

а съгласен ли си в България да се изучава турски, преди български?

а защо турски? нима коренното население е народност която я няма-турци. няма народност турци, въпреки 22 народности живеещи на територията на Турция.

Шило

Какво значи "преди"?

Добре, че ти запази български и не говориш турски. Може щото никой не ви е притеснявал толкова, като нас? )

Шило

? Бихте ли направил нов опит да напишете това, което искате да предадете, но по-разбираемо?

Шило

И 200 минуса да наблъскате, тези хора едва ли ще проговорят на украинския диалект на руския език.

Какво не ти е разбираемо? А бесарабски българи разбираш ли? 1. никой не забранява да говори на майчин език в Украина. 2. Обучение на държавен език. Има ли някаква разлика в България? Имали преподаване исцяло на ромски или турски? 3. Интегация на роми в българско общество на кой език става? 4. що не давате 100% преподаване на турски език за турци? Нали , по логика имат право. Сигурно, ще се сблъснете с това сьс време. 5. Итнт...

съсела, дето го изритахме от България, роден кръстоска с плъх в Украйна се обажда нещо.

Шило

Коментирай позицията му, съгласен ли си, не си ли? Най-лесно е да наблъскаш определения за това, кой какъв е.

си е съсел, даже и с очила

Има Окраински език колкото има и македонски а ако трябва да споменем спонсорите им, колкото има американски език:)

Шило

Да приемем, че има. Но Украйна е многонационална държава. както от нас се иска да спазваме правата на различните етноси, вкл. и правото на използване и изучаване на майчиния език, така трябва и към тях да има претенции, изисквания.

Станишев, ти си тарикат и боклук, нищо повече! Дори това ти е много!!

а червен боклук, не е едно и също

Станишката защитава интересите о и путьовците от Кремъл. Кой депутати са против този закон? Само про-руските. А решението е лесно. Законът с еприема а се въвеждат изключения за страни членки на ЕС на базата на двустранни договори. Така, потърпевш ще остане само руския език. Защо в Украйна се приема такъв неестествен закон? И защо чак сега 28 г. след разпада на СССР. На някой да му е минавало през ума че това е свързано с окупацията на Крим и агресията на Русия в Източна Украйна? Това е причината - нищо друго. Руския и украинския народ са близки. Но никога не са били един и същ народ, както искат да ни докажат в Кремъл. Най-яркото доказателство за това са произведенията на Н.В. Гогол, който всъщност е украинец. Той е писал и на украински и на руски. А ако някой трябва да претендира кой е по-по-най-, нека да си припомним че викингите създават две държави - във Велики Новгород и в Киев. И всъщност много дълго време Киевска Русь е по-влиятелната държава. Московското княжество и обединението на руската държава около него става 350 години по-късно. Когато земите до Смоленск са собственост на владетелите на Полша и Литва. Та ако някой може да има някакви претенции към някого, това са украинци, поляци и литовци. И потомците на викингите, разбира се. И за нас, българите никак не е злае да си припомним за дружбата между Великия княз Василий и Сюлейман Великолепний в началото на 16-ти век. Когато са потурчвали нашите прадеди. И Русия хич не я е интересувало православието.

Украйна държава пред разпад .Тя се разпада вой за украинския .Смешници.

За кого украинския не са от полза. За украинския кур ли не са от полза. Научете се да пишете, не ми измъчвайте съзнанието. Идиоти малоумни.

не ги оправдава, защо си живял, като цял живот служиш на злото и само консумираш краденото, всички комунисти са така , арогантни и зли крадци

Гледам наглеца Станишев и си мисля. Дали целта ВИНАГИ оправдава средствата??? Визирам цялостното му присъствие в политиката на страната ни, до заеманата от него позиция в ЕС.

Маносания съсел Лисунгер пръв сред руските кавали

Аз помислих, че на нашия "украинския" не му бил полезен, пък то било за езика им.

Тоя е точно толкова "наш" колкото и Юда Искариотски.

NUT

не го харесвам Станишев - не е моята кръвна група! НО е прав по казуса в Украйна да са забранени етническите езици! подобен закон в 21 век е повече от геноцид в една светска държава!

NUT

забелязвам че основните драскачи - коментират само отношението си към Станишев! И грам не разбират за какво се бори той като европеец... ако плюете с/у него - значи плюете с/у собствената си държава...която позволява всички малцинства в БГ...да имат правото да говорят и пишат на собственият си език!!!

украинецъ е продажник от най всика класа.Мрази България която му е втора родина ,мрази Украйна която му родина .

Той не е нито българин, нито украинец, а интересите на неговите много добре си ги защитава!! Сергейчо е евреин по майка!! Украински, но евреин! ;)

че всяка жаба трябва да си знае гьола. И да спазва законите в него.

Чудя се защо ми трият коментара, който обяснява, че другарят украински евреин Станишев, който е на заплата при другарят руски евреин Путин-Епщайн просто изпълнява задълженията си към началството в Москва. Ясно е, че всичките му изказвания относно Украйна са продължение и в угода на руската окупационна политика там. Аз точно се радвах, че мазната му физиономия все по-рядко се появява в България, но Дир на Моника държи да ни го вре в очите ден през ден.

както ни вре и Раде Плиткия /по ум и гъз/

Абе този мазен плужек нали нямаше да става евродупетатин? Защо така се извъртя на 180?

От мнения на широки социалисти-----няма нужда! ...не знаят какво искат!:))))

Тукашните руски агенти, работят за интереса и на турция. Ще пожелаят с нашите данъци на малцинствени езици цигански - да им направим писменост и турски, да изградим предатели на държавата с наши средства. Нулева толерантност и съдебен процес за всеки опитал се да претопи населението ни и да ни пороби. Затвор или екстрадация от страната на всички особи опитващи се да изместят християнството или българският език със заместители. Толкова хора умряха да я пребъде тази държава, тук с 2-3 заигравки в закона няма да я бъде. МВР защо спи? ДАНС ... хайде вдигнете се малко и поработете в интерес на държавата, поне малко ...

луд! Какви руски агенти, бе свирчо? Имаш предвид американските агенти - правозащитници, нали?

Украинците знаят колко верни кучета сме на руснаците и затова не ни обичат. Още повече по време на военните действия м/у Украйна и Русия имаше български доброволци отишли да се бият на страната на риснаците.

единственото вярно куче тук. Американско естествено!

Предпочитам да следам най-развитата демокрация в света, вместо нация от мързеливи алкохолици, които разбират само от диктатура.

хахахахахахха, неграмотницииии :))) една статия без грешка нямате, една!

ГЛЕДАЙ СИ СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯТА, ЧЕ НЕ ОСТАНА НИТО ЕДНА ДЪРЖАВА В КОЯТО СОЦИАЛДЕМОКРАТИТЕ ДА СА НА ВЛАСТ. БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТВОЕТО "МЪДРО" РЪКОВОДСТВО ВЪВ ФРАНЦИЯ СОЦИАЛДЕМОКРАТИТЕ НАПРАВО СА ИЗЧЕЗВАЩ ВИД. АЙДЕ ДУХАЙ ГО НЕЩАСТНИКО.

върни парите за референдума!

НЕ ПРИЕМАШ ТОВА КОЕТО ПРАВИ УКРАИНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО СЕГА , НО ТВОЯ МИНИСТЪР И СЪПАРТИЕЦ Вигенин БЕ ПРЪВ КОЙТО РАЗЦЕЛУВА КИЕВСКИТЕ ПРЕВРАТАЖИИ СЛЕД МАЙДАНА. ТИ дълбоко неуважаеми бе този през чието управление България стана не само ЧЛЕН НА НАТО , но и който даде без пари военните ни БАЗИ НА АМЕРИКАНЦИТЕ! МИСЛИШ, ЧЕ ТОВА В МОСКВА НЕ ГО ЗНАЯТ ЛИ?! Знаят го , знаят! И не само знаят но и помнят. Като те гледам колко си нагъл си мисля, че съдбата ти няма да е по различна от тази на Лео Троцки от чиито род си и ти НЕЩАСТНИКО. Тези от СМЕРШ знаят как да постъпват с ДЕГЕНЕРАТИ като теб и ТРОЦКИ.

А ако Турция реши да защити български турци , и ще ви натисне за преподаване на турски? Да пожелавам ли ви това?

Станишев, съселчо, а какво ще кажеш за силовите методи за налагане на френския език за сметка на всички останали във френската империя? А за руския в руската империя? А за английския във Великобритания? Шотландците и Уелсците вече си забравиха националните езици.

И?! Това ти дава право да подкрепиш забраната на българския в Украйна?! Ей, за няколко сребърника сте готови и родината си да предадете!

това за което пишеш е било много отдавна. сега сме 21 век.

ами фани иди в хохлия и им го кажи право куме в очи бе съселчо,нали ти е родната страна,или във фейса е лесно да се правиш на мъж какъвто никога не си бил