Премиерът ще сменя зам.-министри, но няма да прави цялостна чистка

За мен има само един негативен сценарий за изборите - при който политическата сила, която губи, оправдава това с манипулации. Това каза служебният премиер Марин Райков след среща с лидера на БСП Сергей Станишев. Райков увери, че няма да пропусне да отстрани тази част от политическите кабинети, за които има доказателства, че са допринесли за "създаване на кризисни равнища", но няма да прави цялостна чистка.

Обратно в новината

Коментари - Премиерът ще сменя зам.-министри, но няма да прави цялостна чистка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да гласуваме за кандидатите на НДСВ- Най-добре и най-спокойно се живееше при управлението на Царя. Всички други са боклуци.

само ГЕРБ постигна успехи в управлението и то в условия на криза,при която например комунистите щяха да бъдат гонени и бити като плъхове още през първата им година!Тези крадци,са без никаква квалификация освен една-КРАЖБИ,КРАЖБИ,КРАЖБИ,КРАЖБИ,КРАЖБИ,КРАЖБИ,КРАЖБИ!!!!!!! аКО ПРОКУРАТУРАТА НЕ СЕ ЗАЕМЕ С КРАДЛИВИТЕ КОМУНДУРИ,НЕКА СЕ ЗАЕМЕМ НИЕ-НА УЛИЦАТА И ТАМ ДА СЕ ИЗВЪРШВАТ ПРОЦЕСИТЕ СРЕЩУ ТЯХ! ПОДСЪДИМИТЕ:СТАНИШЕВ,ОВЧАРОВ,ПЕТКОВ, НИНОВА,МАНОЛОВА,КУТЕ В,ГАГАУЗОВ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ОТ БАНДИТСКАТА ГРУПИЧКА!,Искат революция:нека да я имат!Народът даиздаде присъдите над престъпниците!

"За мен има само един негативен сценарий за изборите - при който политическата сила, която губи, оправдава това с манипулации."Това каза служебният премиер Марин Райков след среща с лидера на БСП Сергей Станишев. Много добра психо подготовка за Станишев. Ако му отнемат тази единствена възможност за оправдание след изборите, то това е златния шанс на БСП да се отърве от този лигльо веднаж завинаги и да започне да мисли за възраждане.

Народът решава кой да е на власт. Подоги като Костов и Яне няма да ги има в следващия парламент Точно през тройната коалиция икономиката беше най-добре за целия преход досега.Вървеше само нагоре!!.Наляха се пари в държавата и малкия и средния бизнес започна силно да се развива ! ФАКТ Дойде БУДА -замразяване на доходите -500 000 безработни -раздаване на стотици милиони бонуси за "добре свършена работа" -плячкосване на Здр. Каса и Резервът Който казва,че преди 4 г. е било по-зле е глупак.

Никой освен тройната коалиция няма да го има в следващия парламент! Който мисли друго, е още по-голям глупак!

явно дипломата е ришел че това което е било вече е свършена работа - парите са дадени и взети и него не го интересува, но чакай бате нали за това си сложен да вземеш мъдро решение и да кажеш къде отидоха парите, защо трябва аз да ти плащам заплатата, като ти не можеш даже да кажеш какви са ги вършили и какви те искаш да ги свършиш

Станишев , храненика на Хохегер да мълчи , нека ходи да учи социалистите от братските социалистически партии

Българите смятат, че изборите ЩЕ бъдат манипулирани, защото много станаха тези, които се убедиха, че както и да гласуват, получават БКП. Вече никой не се връзва, че има "леви" или "десни". И разбира се, че е безсмислено да се правят политически оценки на правителства с една и съща политика! Това е непосилна работа, дори за елитен и потомствен кадър на тоталитарната нуменклатура.

Повечето от тук участници във форума не разбират, че не става дума за партийност, а за реална ревизия на парите изразходвани от Герб и какво остава в хазната. Считам, че всеки нормален човек го иска. Защото това са НАШИТЕ ПАРИ!

Някои не разбират (не признават), че спешно се налага реална ревизия на парите изразходвани от управляващите групировки на БКП през целия период на перестройка и преход до днес! Естествено, че временното правителство също "не разбира" това!

Не вярвам в чудеса, а такива няма ида има.За мен лично този премиер е много по-умен и грамотен и от станишев, да не говорим за тиквата.Ще не ще ще се съобразява и с мнението народа от улицата, иначе ще е аут и той.Лошо впечатление прави че част от зам, министрите запазват постовете си.

Протестите трябва мощно да продължат до оставките на всички от Герб! Оставка на областни, кметове, шефове на НОИ, на бюрата по труда и на социалните!

Не забравяй монополите! Оставки искаме и за ерепетата, НЕК, БЕХ, Соф. вода, мобилните оператори и банките!

Премиерът си мисли, че като се изказва общо и това е дипломация. Само че България в момента няма нужда от дипломация от твърда намеса, изобличаване на 4-годипната лъжа и ново управление, което да се грижи за бедните и слаби хора. А те са най-многобройни у нас

Освободете и ръководството на МВР, което ще гарантира подмяната на вота

освободете областните и заместник областните управители от областните управи да не пречат на изборите те нали могат да бъдат заменени от кметовете на общини

Що, кметовете не могат ли да пречат?

Доколкото разбрах Станишев не искаше политическа оценка на проваленото правителство а икономическото състояние в страната???Незнам от къде на Райков му хрумна че някой му иска "политическа оценка", но явно като дипломат умее да преиначава отговорите си. Не вярвам и на приказките му за честни избори след като едва ли се изказа че и предишните "били честни" а не манипулирани при толкова и международни отзиви за манипулациите тогава...

Абе тук е пълно с премиери бе?!?!? Всезнайковци всякакви, но най-вероятно, платени партийни писарушки. Ей затова няма да се оправим.

ТАКА Е Г-Н "ФРАНЦИСК" .ВСЕКИ РЕДНИК ТРЯБВА ДА НОСИ В РАНИЦАТА СИ ГЕНЕРАЛСКИ ПАГОНИ.

Чичко, чичко, ако от всяко дърво ставаше свирка...... Иначе, няма лошо да си мислиш за генералски пагони... :-) Само потвърди мнението ми, за което ти благодаря.

Изявлението на премиера за монополите е много общо - трябва конкретно и поименно да се назоват монополите, които ще бъдат обект на контрол и санкции !!! """"""""""""""" Напълно съм съгласен, че регулаторите са неефективни, че не съумяха да създадат усещане у гражданите, че е защитен техният интерес пред лицето на монополите, каза още служебният премиер. """""""""""""""""

ДА! НАпълно сте прав!!! И от това съдете за премиера - той говори за усещане, а не за РЕАЛНА ЗАЩИТА НА ИНТЕРЕСА НА ГРАЖДАНИТЕ!!!! Жалко, много жалко...... За кой ли път - по грешен път.....

моля коментирайте таксата при личния лекар

Узаконен, допълнителен обир на населението,с тази разлика че парите в 90% от случаите не влизат в бюджета за здравеопазване,а директно в джоба на JP-то.

ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО КАТО СЕ ПPИЕМАТ ВЕДНАГА СЛЕДНИТЕ ЗАКОНИ: 1. ДА СЕ ЗАДЪЛЖАТ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ И ДВИЖЕНИЯ ДА ОБЯВЯВАТ НА ВСЕКИ 3 МЕСЕЦА ФИНАНСИРАНЕТО СИ ДО ПОСЛЕДНАТА СТОТИНКА! ВСИЧКО ТОВА В ИНТЕРНЕТ! 2. ДА СЕ ЗАДЪЛЖАТ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ И ДВИЖЕНИЯ ДА ОБЯВЯВАТ НА ВСЕКИ 3 МЕСЕЦА - ОТЧЕТ КОЛКО И ЗА КАКВО ИЗРАЗХОДВАТ СРЕДСТВАТА СИ - ОТЧЕТ КАКВИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ ДАВА ПАРТИЯТА НА ЧЛЕНОВЕТЕ СИ ВСИЧКО ТОВА В ИНТЕРНЕТ! 3. ДЪРЖАВНИТЕ И ЧАСТНИ МЕДИИ ДА СЕ ЗАДЪЛЖАТ ДА ОБЯВЯВАТ НА ВСЕКИ 3 МЕСЕЦА ОТ КЪДЕ и КАК СЕ ФИНАНСИРАТ! В ИНТЕРНЕТ! 4. ОТКРИТО ДА СЕ ОБЯВЯВАТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА МЕДИИТЕ! ВСИЧКО В ИНТЕРНЕТ! 5. ДА СЕ ПРАВИ РЕВИЗИЯ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА МЕДИИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 15 години ОТ КЪДЕ ИМАТ ТЕЗИ СТРЕДСТВА И ПЛАЩАНИ ЛИ СА НЕОБХОДИМИТЕ ДАНЪЦИ И НАЛОЗИ! ВСИЧКО ТОВА В ИНТЕРНЕТ! ДОСТЪПНО ЗА ВСЕКИ ЕДИН ГРАЖДАНИН НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ! ТОТАЛНА ПРОЗРАЧНОСТ!

дворци за богатите или блокове за бедните да го ду х ат бедните такива са нашите оправляващи всички

Реална политика - реалните резултати се считат за по-важни от морални или идеологически принципи. Тя може да се разглежда като синоним на компромисна политика, защото компромиси, често са предпоставка за постигане на резултати. Два примера за провеждане на реална политика са, Ото фон Бисмарк, и Хенри Кисинджър

На такъв човек, казвам , дипломат от висока класа! Да се подиграеш и унижиш, човек като Станишев и той да не разбере, че става въпрос за него. Ще трябва да минат дни, за да може, анализаторите на БСП да уведомят Сергей, че става въпрос за председателя на ПЕС. Пожелавам им успех в анализите.

Ще видиш Станишев какво ще му каже директно след победата му на изборите.

Поредния приспан отново.......

според член 65 от Конституцията на България гласи, че за народен представител може да бъде избиран български гражданин, който няма друго гражданство. Това касае и членовете на Министерски съвет, което пък е заложено в член 110. Изискването породи въпроси до колко е легитимно назначението на служебния премиер Марин Райков и на министъра на околната среда Юлиян Попов, пише Репортер, предава Новини. И за двамата са налице данни, че имат двойно гражданство. Марин Райков е роден във Вашингтон, а за Юлиян Попов има информация, че е член на Консервативната партия в Англия. Той е бил и кандидат за общински съветник в Лондон.

" БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ КОГАТО ДОЙДЕ ОСМИЯ-ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ПРИШЕЛЕЦ". И ВЕДНАГА ИСКАМ ДА УСПОКОЯ ТЕЗИ КАТ Г-Н ПИРИНСКИ ЧЕ СЛУЖЕБНИЯТ ПРЕМИЕР НЕ Е ОСМИЯТ.НО ТОЙ ЩЕ ДОКАРА ОСМИЯ.ОЩЕ МАЛКО!И КАКВО КАТО Е ПРШЕЛЕЦ?

един пришелец ваче пробвахме

Временният премиер трябва да се погрижи преди всичко за изборите, така че да не се допусне комунистите да заробят страната и да преустановят напредъка на България, постигнат от правителството на ГЕРБ!

"... при който политическата сила , която губи, оправдава това с манипулации". Че коя ли ще е тази "политическа сила"?

На СерГейко,коя друга?!

МНОГО добре! Като начало кризи създават камаритеИ по -точно строителната.Наредби които ликведират дребният бизнес! После агенциите.Глобяват наред., в момент когато няма пари за хляб.Налагат глоби от 500 до 5000 лв. С една дума.Наредбите обръщат смисъла на законите!

Обективност от примиер , който е бил във властта при падналото правителство , макър и като дипломат не приемам. Толкова ли нямаше един човек, който е експерт без партийни пристрастия. Как г-н Президент да вярваме че изборите ще са честни.

ГОСПОДИНЕ НЕ СЪДЕТЕ ЗА ПРЕМИЕРА ПО СЕБЕ СИ.ВИЕ КАТО СТИГНЕТЕ ДО ТАМ ЩЕ МОЖЕТЕ И НА ПРЕЗИДЕНТА ДА КАЗВАТЕНЕЩО.НО ГРОЗДЕТО Е КИСЕЛО!

Но не ти пречи факта, че е бил "във властта" при няколо други правителства, да? Тогава защо изобщо употребяваш думата обективност - или не си му чел CV-то, или самия ти си пристрастен!

Кадърни много , но натиска е за тези...Обяснете си го както искате...

Tи зайко кокурайков слушай Станишко и той на хубав край ще те откара

И не само зам. министри!! В министерството на Тотю Младенов -почти всички евро-експерти са бивши секретарки/ с "тясни "специалности!?!/ Високо квалифицирани?!!??!! Как се оправят с евро-проектите- майка плаче!!

Много точно казано.

НА СТАНИШЕВ ТРЯБВА ДА МУ СЕ ЗАБРАНИ ДА ПРИКАЗВА, ПОНЕЖЕ НИЩО ГРАДИВНО НЯМА ДА ПРЕДЛОЖИ! СЕГА МРЪНКА и СЪЗДАВА ПРОБЛЕМИ, ЗА ДА МОЖЕ ПОСЛЕ ДА ОБВИНЯВА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО.

СЕРГЕЙЧО ГО ЗНАЕМ ОТ ЛАГЕРА АРТЕК КАТО ПИОНЕРЧЕ.ПИТАЙТЕ ЗА НЕГО ДНЕШНИТЕ РУСНАЦИ.НЕ ВЯРВАМ НЕЩО ХУБАВО ДА ВИ КАЖАТ.

ДА СЕ СМЕНЯТ НЕЗАБАВНО ВСИЧКИ ДИРЕКТОРИ НА ДЪРЖАВНИ БОЛНИЦИ И ДИСПАНСЕРИ С ДЪЛГОВЕ, ПОДЛОГИ НА ГЕРБЕРИТЕ.

На всички избори , при които са участвали ГЕРБ и БСП, партията на сергейчо е била губеща - общински , парламентарни , Европарламентарни и президентски. Няма как, на всички тези избори , резултатите винаги да са манипулирани. Властта е била при Станишев и той отново е губил. Във всяка Изборна секция има парламентарно представени комисии, нека да си носят вината и заседателите от БСП, ако има фалшификации - това означава ,че и те са съучастници във манипулиран вот.

Вообще не трябва да се обръща внимание на тези боклуци. Така си оправдават резултатите пред избирателите и настройват негативно общественото мнение срещу спечелилите. Сидеров на президенските избори с 4-5% рева за манимулирани избори все едно президент е очаквал да стане. Нямат доблест да признаят кога губят!

ОХ МНОГО СА СМЕШНИ И ЖАЛКИ ВЕЧЕ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ.ТОЗИ И ТОЙ ГЛЕДА ДА СИ НАРАВИ РЕЙТИНГ ОТ ДАДЕНАТА МУ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА КАРИЕРАТА МУ .АМАН ОТ ПОДЛОГИ.БЪЛГАРИЯ УМИРА ТОВА Е ИСТИНАТА.

ДА- ИЗБОРИТЕ ЩЕ БЪДАТ ОПОРОЧЕНИ.И МАНИПУЛИРАНИ ИЗБИРАТЕЛИТЕ. ТОЗИ ПРОЦЕС ВЕЧЕ Е ЗАПОЧНАЛ ОТ ВЧЕРА КОГАТО РР.ОВЧ. ЗАЯВИ ПРЕД Д.ЦОНЕВ ЧЕ Е НОМИНИРАН КАТО НОМЕР ЕДНО В ИЗБИРАТЕЛНАТА ЛИСТА НА 23 ИЗБИРАТЕЛЕН РАЙОН.И ЩЕ БЪДЕ ИЗБРАН ВЪПРЕКИ ЧЕ МНОГО ИЗБИРАТЕЛИ ОТ ТОЗИ РАЙОН НЕ ГО ИСКАТ.И ПОНЕЖЕ СМЕ В ГОДИНАТА НА ЗМИЯТА СЕ СЕЩАМ- ЗМИЯТА ХАПЕ НАЙ СИЛНО ПЕДИ ДА УМРЕ.ДАЛИ ЩЕ МОЖЕМ ДА СЕ ОПАЗИМ ОТ ОВЧАРОВ ИЛИ ГОТВИ ПО ГОЛЯМ САТЪР ОТ ТОЗИ НА СТОЯН АЛЕКСАНДРОВ?

ЗАТОВА 40% ОТ ЕЛЕКТОРАТА НЯМА ДА ГЛАСУВА..ЗАРАДИ Р Овчаров ЩЕ ЗАГУБИ бсп..

АЗ БИХ ДОБАВИЛ И МОЯ АПЕЛ- ВСИЧКИ ДА ОСЪЗНАЕМ ОТ СЕГА НЕОБХОДИМОСТТА ОТ ВИСОКА ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ.И АКО СЕ СПЛОТИМ ВИЖДАМ В 42 Н.С НАЙ МНОГО ПО ЕДИН ДВАМА ОТ БСП И ДПС.И БЕЗ КУНЕВА.

Ами просто е : имунитет му е нужен на Р.Овч. - кой ги пита в 23 МИР искат или не енергийния вампир!

Абе пипе стига с този имунитет защото той е само за казаното и предложеното в парламента а не за действия извършвани извън депутатството. Ако имаше и 0.000001 вероятност да се окаже Овчаров в Прокуратурата залъгвате ли се че Буда нямаше да я използва????Когато се приказва без човек сам да се замисли напред не се върви..

Искам да се гръмнеш!

СерГея квичи като свиня на заколение. Знае , че отново и за пореден път ще загуби от Борисов и това ще е неговият край като политик. След изборите ще има конгрес на БСП и ще бъде натирен от съпартииците си за поредният му провал.

Някой по-долу много правилно и истински се е изразил,че е твърде глупаво и просташки да се делим на партиен принцип. Разшифровано това означава,че доброволно се подлагаме на експлоатация в капиталистическа България и се превръщаме в 28 стада овце-/по области/и започваме да губим ориентация след кой ОВЧАР да тръгнем. Още ли не сте разбрали,че освен с ГЕРБ и Бойко - при всеки друг КАБИНЕТ- България ще излезе от ямата на бедността и ще се стабилизира икономиката ни. Нещо за Сергей и Марин Райков - не забравяйте ,че коефициента на Сергей като дипломат и политик е много по-висок от този на Марин Райков. Служебният кабинет е напълно излишен- трябваше директно да преминем към парламентарни избори,защото служебният кабинет има за задача да върне ГЕРБ отново на власт-което е пагубно за България.......

Тук не е въпрос само до интелект - тук е въпрос и на почтеност и морал! В тази престъпна партия БСП я няма, а Станишев не е БСП.

Ами той и Бойко ве зачиташе много конституцията, така, че какво се учудвам на негодите избиратели, да сте чели конституцията, я прочетете я и тогава пишете по форумите, не може избори без служебно правителство щом никой не искаше мандата, трябва да си промиете ушите, щом не ви се чете поне слушаййте по-умните, които разбират от това.

Серго усеща как ще завършат изборите за него с тия 8% от референдума и сега вие предвареително , като куче срещу месечина

Райков заяви, че загрижеността, изразена от Станишев, ще бъде чута и внимателно анализирана. Ааааа, не се прАви- Тиквата каза да не ги слушаш. Не ни замазвай очите. Досъсипвай, каквото е останало, че сами си вкарахте розата в гащите. А, нали знаеш- розата цъфти през май, това ще е на гербера край!!!

Що ти искаш и държиш да слуша Станишев-ти ли?

Искам да знам какво има Буда във сметката си и какви имоти притежава

Бре....ее ! Този 56ти, много си любопитен ! Аз пък изкам да знам, дали имаш МОЗЪК ?

Господа министри,народът от улицата поиска смяна на социално-политическия режим в страната!Поиска правата си на нормални хора в обществото!Но какво става сега-абсолютно с нищо не се е променило положението на хората в държавата.Необходимо е ново СОЦИАЛНО подреждане на икономиката и политиката в страната а не тази дивашка форма на псевдокапитализъм!Погледнете в нормалните страни в света как са устроени обществата и направете така.За съжаление в момента само се залъгват протестиращите,а може би ще стане още по-лошо докато в България има партии като ДСБ,СДС,ГЕРБ,ДПС,РЗС,БСП и тяхната античовешка политика спрямо обикновения българин!

Значи, само Атака ще ни оправи, като направи минималната заплата 10 000 лв.

Станишев не се меси в работата на Служебния кабинет. Станишев пищи от посттравматичен стрес нанесен му от ГЕРБ в няколко избори поред. Станишев е уплашен и му личи. Не може нормален човек да вие на умряло постоянно, па на висчко отгоре и е лидер на ПЕС. Първанов може да е всякакъв, но умее да каза нещо когато говори. Станишев - само стенания , вопли и стонове, съчетани с мечта за власт.

Чисти, чисти, че после и твоите ще чистят. То такъв си е редът.

всеки народ заслузава своите управляващи. прост народ слаба дарзава. а поета го е казал наи добре не народ а марша. това е....

Прави ми впечатление, че 99% от пишещите тук са някакви предубедени личности, които не се различават от черна радио точка. Навили са им пружинките и бълват ли бълват едно и също 24 часа. Станишев, Доган, Борисов, Костов, Янев и другите, след което започват от начало. В такава обстановка е абсолютно безсмислено разумни хора да се опитват да напишат нещо смислено.

А, Дончо, ти всъщност какво искаше да кажеш - смислено, имам предвид?

Ще гласувам за този, който има най-голям шанс да вкара Боко Рапона в какамангата!

Партиите са едни капиталистически организации, които използват хората. Никоя партия реално не се интересува от хората, а само от пари и икономически интереси.

току що преглеждах класазята на форбз и познаите на колко се озенява личното богацтво на буда на три милярда лева. но не сам изненадана булгарина е свикнал да го стризат и доят всички наред. колкото до думите на новя премиер не вярвам на нито една защото тои се явява продалжение на управлението на герб. това което ще направят е да заметат под килимчето. булгаря се нуздае от историческа справедливост.

МОЖЕ ЛИ ДА ПОСОЧИШ ЛИНКА. АКО НЕ ГО НАПРАВИШ, ЩЕ ТИ ИЗПРАТЯ ЕДНА ЯКА СЕЛСКА ПОПРЪЖНЯ...

А ако ти изпрати линка ще изпратиш ли една яка попържня на майка си?

от латински ли е ? Срам ме е, ако е писано от българин на български ....:((((

саялявам за латинизата но е от таблет и такава е транскрибзята. а иначе списание фирбс си е само на книзен носител няма интернет издание. не знам но предполагам че се продава в булгаря.

Гу-гу-гу....га-га-га (комай пееше Sting :-) - Хей, Хора ! Ма тоз тоя москвач от питнаестьи арундисъмьентъ - Свръхбързо си показа нещицата ?? А, Николов ?!

Не бих гласувал за БСП, но биха ми станали симпатични, ако Станишев каже в прав текст - ''Никога коалиция с ДПС''.

Ха! И с кого тогава ще управлява?

Ами Танов,Флоров,Калинчо или контрабандата ще продължава.