Станишев: Герберите забогатяха, народът обедня

Правителството на Бойко Борисов се провали най-много в икономическата и в бюджетната сфера. Това е оценката на БСП за управлението на ГЕРБ през отиващата си година.

Обратно в новината

Коментари - Станишев: Герберите забогатяха, народът обедня | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В края на краищата, опозицията няма друга работа, освен да не харесва управляващите. От това, че Станишев брои грешките на ГЕРБ, рейтингът на БСП не се вдига, а напомня за тяхните грешки. Много е нагло, че натрапват "алтернатива" една година след отрицателния вот.

При управлението на Станишев се живееше много по-добре. А тия ще ни разкажат играта, щото са много алчни и много прости. А що се отнася до "народа", то той никога няма да е доволен от нищо. Същият този "народ" прави революции и преврати и затъва все повече и повече в собствената си глупост.

тажно и много ялко е да критикуват точно тези които доведоха дарявата до това састояние. но това може да се очаква от стогодишната партя.пожелавам им да си отидат завинаги от политическя живот на балгаря! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

От колко часа почва "цензурата", т.е. одобряване от оператор на най-обикновените мнения? Май денем не е така, но "червената бариера" се спуска след работно време, а?

това момче знае какви нелепости говори но нали си е червено отроче,какво друго да може.

А колко обедня народа докато те бяха на власт??? Защо не поговорим за това?

Серж ! ... а затвори-я я !

Червената мърша пак се размириса!

Безочие! Какво направи този демагог, прикрит зад тройната коалиция?! Псевдо-равноправно членство в ЕС. Фискален резерв от само 8.3 млрд. лв. Някакво си двойно увеличение на пенсии. Едва 80% увеличение на заплати. Пък и намали данъците, колкото да отбие номера. Даже червени баби и дядовци обиждаше и на курорти водеше, предколедни мижави пенсии им даваше. Чужди инвестиции от някакви мизерни десетки милиарди осигуряваше. Пълен демагог! А виж, бат Бой Бой е друго нещо. Той е велик! Кат него няма втори! Целият народ следи, а той към светли бъднини върви! Магистрали всякакви строи и метро до Перник май ще построи. Покриви откри и околовръстно три в едно той сътвори. А пък антуражът му кат него е велик. Мончо Дянков не пипа народните пари, но народа с постна пица почерпи. Любимецът му Цвък Цвък стоглавата ламя на престъпността уби, корупцията удуши, така че чак Шенген затри. Административен капацитет повиши и народната любов приюти със стотици от ранни зори пред районни църкви и катажийски манастири да му благодари. Парламентът воглаве с Цък Цък - друг любимец на народа по стахановски работи, даже два бюджета за година заработи. И велик е, няма думи, нашият Бой Бой! И на свои не прощава той. Раздели се мигновено с Румяна и Калинка, с Анна-и-Мария, пък и с двама БожиДар-и. И самотен като куче вие, следван от народната любов. Само да внимава тя да го не погне!

Достатъчно сте спестили от многото пари,които твоят любим ви е дал за заслуги.Сега бръкни под миндера и вземи от спестените незаработени пари.Ако искаш да отидеш на почивка,щеш не щеш - сам ще трябва да си платиш.Жалко нали,беше от шепата червеноизбрани, на които цяла България им плащаше почивката.А почивката ви беше в на някой червен лидер хотела,та парите пак при тях отидоха.

е похарчил по Коледа българина. Толкова е похарчил миналата година за Коледа и Нова година. Червеностатистиците са смаяни: Нали предрекохме, че ще харчим по-малко пари заради кризата ? Откъде се взеха изведнъж ПОВЕЧЕ ПАРИ ? МЧай пак се объркахме с туй АБВ.

Богат съм ами. Дори 80 годишната ми баба във Видинско има богат палат, замък неръкотворен, та 13 пъти за година е разбиван и ограбван. На Цвък Цвък виличката в Годеч и едва 7-8 апартаментчета в София никой не закача. А и мижавите имотчета на председателя на СОС - също. Ми то нали вече няма престъпност, пък и да спретнем някой благотворителен концерт на Веселин Маринов, че като гледам министрите на Бой Бой нямат бедните парички за Новогодишни подаръци за дечица и цяла родица.

Тоя сега се сетил да говори за лошо управление.. Къде беше, когато беше той председател? Тогава народа как живееше? В последната година ли се срина икономиката ни? Защото по времето на Станишешв нямаше финансова криза... Само в света имаше.. В България, понеже тоя мишок бе на власт- нямаше... айде стига с идиотски, комунистически плямпания... Вече повече от 20г ги слушаме...

На такъв народ, такова управление! Ще строи магистрали, защото е бездънна яма!!! Станишев пропусна г-жа Анна-Мария Борисова, която беше като "бисер" сред министрите на г-н Борисов! По-глупаво управление от това България не е имала! Върнаха държавата с 50 години назад!!

Че то това си е в комунистическо, що е недовален тогаз Сергейчо !?

Всъщност нека да почнем отначало. И да видим кой колко е забогатял от 1989 насам. Че то не бяха сметки в чужди банки, не бяха куфарчета с червени пари, не беше чудо. А последните 4 години преди ББ беше направо ужасяващо - БСП-то бяха изгладняли и грабеха като за последно. То май наистина ще им е за последно, ама нейсе. То и затова народът ги изхвърли от властта като мръсни котета. От властта да, но не и от икономиката. Етов това е проблема - кръгове близки до БСП са завладяли основните бизнес- дейности и се опитват да ги управляват. Колко може един партиен секретар да управлява бизнеса се вижда - пълен провал. Та като стана дума да гледаме кой колко е забогатял, наистина трябва да почнем отначало. Ама още от преди 1989 - и със задграничните фирми на ДС, и с партийните функционери зад граница, с всичко. Пък накрая можем да стигнем и до сехашните управници. Аз много се съмнявам че накой от ГЕРБ, участник в управлението може да си позволи към настоящия момент да прави далавери. Или поне да участва в нещо по-значително - ББ ще го изхвърли като мръсно коте. Показа как се прави и създаде такава нагласа че да се краде минимално. Съвсем да се ограничи корупцията и далаверата в България към този момент си е нереалистично. Основната грешка ан ББ е че трябваше отдавна да натика в затвора такива суеци като станишко и компания. И с оглед на последното развитие с доносниците на ДС май наистина час по-скоро трябва да се приеме закон за лустрацията. цялата номенклатура на БСП-БКП и техните деца и внуци трябв ада попаднат под ударите на този закон. Да, много е късно, закъсняхме с 20 години, но все пак по-добре късно, отколкото никога. Да се разследва кой как е придобил имущество и пари, и тези, които не могат да дадат разумнои обяснение - на стд. За по-сигурно - в Германия. Защото там съдът съди и осъжда, а тук само си вземат 13 заплата. Бадява при това.

Тъй като Сергей започна много нагло да лъже, то нека тогава да му задам няколко въпроса ! Спомня ли си Сергей датата 14.01.2009 г. ? А спомня ли си Сергей, че тогава пред парламента бяха бити протестиращи, което на практика си е полицейско насилие ? Спомня ли Сергей, че един от демонстрантите, който беше бит, беше починал по - късно в ареста ? Каква беше ' експертизата ' за тази смърт ? ' Самоубийство ' с полицейски палки и кубинки ? А спомня ли си Сергей кой беше вътрешен министър към дата 14.01.2009 г. ? Дали не беше някой негов съпартиец ? А Сергей поиска ли оставката на вътрешния си министър заради полицейското насилие на 14.01.2009 г. ? А Гоце изказа ли се по този въпрос и съответно да поиска оставката на кабинета ' Станишев ' или пак странно мълчеше ? А Сергей ще каже ли кои са червените олигарси и как забогятаха ? С честен труд и интелект или ... ? Или Сергей и сега ще мълчи и ще се прави, че не е чул въпросите и че нищо не знае ? Вече му казахме на Сергей, че е редно да говори за себе си и собствените си грешки и провали, докато беше на власт през 2005 - 2009 г. ... Или Сергей да отговори на въпросите, или да замълчи и да си подарява червени рози на своите колежки !

МНОГО ВАЖНО КАКВО КАЗАЛ СТАНИШЕВ.

Дайте да сравним забогатяването на герберите с богатството на станишевите министри и депутати.Разликата е космическа - само 6-те апартамента на Цветанов струват колкото един ап. на Овчаров.А Дончева съвсем скоро си купи втори апартамент за 240 000 евро.А за апартаментите на Овчаров и Масларова във Виена.Ей хора два млрд лева си поделиха за 24 часа правителството на Станишев.Да сте прочели някъде отчет за изразходването на парите?Ако има някъде пуснете пост да се информираме.И стига са изкарвали народа глупав като казват че са подведени от обещанията на ГЕРБ.Емоция имаше при царя - тя беше вменена от възрастните хора които робуваха на спомени за онова време.На миналите избори хората показаха червен картон именно заради последните месеци от управлението на Станишев - бързите заменки,бързите назначения,бързите смени на комисии преди да им е изтекъл срока за да изберат за години напред техни хора,за необоснованите харчове - само в здравеопазването да бяха дали 1/4 от парите за здравеопазване нямаше да сме на тоз хал.ЗАБОГАТЯХА ТЕ - СТАНИШЕВ И КОМПАНИЯ.

Поздравления,реално мислешт човек сте....весели празници.

ДР. СТАНИШЕВ, ПО ВРЕМЕ НА ВАШЕТО УПРАВЛЕНИЕ ИМАШЕ МНОГО ПОВЕЧЕ КАЛИНКИ, ТАКА ЧЕ НЯМА СМИСЪЛ ДА ГОВОРИТЕ. МОГА КОНКРЕТНО ДА ВИ ГИ ЦИТИРАМ....

Тоз пък не разбра ли,че няма да се върне корумпираната му партия на власт?

Станишев, всички сте от "един дол дренки"!

Искам да се върне Станишев на власт,той е най добрия,Доган е безценен,и тези гадфняри дето взвха визата на Румен Петков да му я върнат=невинен е човека.

Плоско,Станишев и тъпичко...

Пожелавам му на Сергей всеки ден да подарява червени рози на своите съпартийки ! Нека сега да подари цветя и на Корнелия ! Не трябва да прави деление сред съпартийките си !

E.... браво! Dа не би през неговото време да е било обратно? Hяма ли статистика де????

Тоя политически труп, тоя "държавник" с осанка на червей въобще да не се обажда от деветата глуха, където го натири историята. От двадесет години насам за пръв път някой се опитва да разбълбука блатото; е не може да няма и грешки. А като не правиш нищо, няма и какво да сгрешиш

А Вие г-н Станишев, чувствате ли се обеднял???

Сер'Гей е мн зле пича не са гледа той ко направи

Нищо не си усетил,ами защо не си признаеш че си червен папур!Какво срамно има другарю Вальо?Най - много да отнесеш някоя ругатня!А ГЕЯ много ломоти и това е дразнещо,защото е пълен бездарник и нехранимайко!

Като прочета такъв умно и спокойно написан коментар и аз самият се успокоявам,че в България все още се срещат ендемити!С радостно чувство четох коментара и си помислих - браво на такива хора!Ендемит рядко срещани единични екземпляри на фосили в геологията.Жив и здрав да си !

не забравяте и: - 9те милиона, дето завлечени от кметът на Кърджали за "водното огледало" - тримата енергиини министри на тройната, направили далавери за милиони - констатираните от ОЛАФ далавери на тройната за милиони - подписаните договори за проекти за милиони, НО без обезпечение - не забравяйте и спрените милиарди заради КРАЖБИ на тройната и БЕЗНАКАЗАНОСТ - ремонта на социалния дом в Стара Загора за 11 милиона лева - "пепелта от рози" - заменките на гори за 1, 5 Милиарда лева. - глобата на ЕК с 20 милиона евро заради неправилно изплатени дирерктни плащания на фермерите за 2007 - ЕК спря милиони евро по европейкси проекти заради кражби на - липсата на желание в тройната за справяне с организираната престъпност корупцията, констатация на ЕК - Философът-инжинер и "комисионните" му - нежеланието на европейските ни партньори за срещи с лидерите на тройната- в резултат никой не бе канен никъде, освен ако не се наложи.

Да, вярно ,че за всичко е виновен Станишев.Въпрос-защо след като най-голямата сделка за заменки на гори е от депутата на ГЕРБ Емил Димитров-928 декара тази далавера се покри.Този май и Масларова не може да го стигне.И на края-всички "констатации" на ОЛАФ са подшушнати от сега управляващите чрез недуразумението Калина Илиева.

Колкото и да ми е криво, Станишев е прав! Лично усетих лошото управление на ГЕРБ!

Дайте по същество. Може и да е прав Станишев, но не е прав оня Безродник, по-долу, дето слага всички в един кюп!

...А социалистите....дозатъпяха и озлобяха. Честит им Дядо Мраз, или за да им е по-разбираемо - Дед Мороз!

абе на този кои му дава думата и ваобще кои го слуша . омразна ми да го гледам пак камули да го чета какво казва и пише . това недоносче което няма и един ден трудов стаж седнал да ми казва кои и как трябва да управлява зарвул *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бил съм 12 години член на БКП преди 1989 г, така че Станишев и сие са ми ясни. Тези, които казват, че по времето на социализма се живеело по-добре, са хора, които са следвали максимата "Малко ми плащат, но и аз толкова работя". Това са хора, които си "вземаха" каквото им трябва - от завода, от ТКЗС-то. Хора с ниска квалификация, но винаги с осигурена работа поради лоялността им към строя. В историята няма случай социален строй, при който хората са живели добре, да се саморазпадне, както стана със соц. системата. Що се отнася до мен, до скоро работех на четири места (професията ми го позволява), придобих нова квалификация като си дадох зор да чета на стари години (72) и ако нещо не ми върви както очаквам, не търся друг да ми е виновен (например държавата) ами търся други възможности за работа. И гласувам за тези, на които в момента се доверявам. Ако съм сбъркал, на следващите избори се поправям. Няма друг начин. Разбира се, има такива, за които никога не съм гласувал и няма да гласувам, каквото и да ми приказват. Е, и да се надяваме, че светът, в частност и България, по силата на природните закони вървят към по-добро.

Аз съм за трепане наред на всичко що е свързано с Партията която върна България назад със 100 години и нейните чада (Боко, Костов, Симо, Серегей, Доган и прочие). ..... И ще ви дам само три аргумента ( а мога да дам и 100) : 1. Социалистически Виетнам има през 2010 година 80 милиарда долара чужди инвестиции 2. Турция рекламира по CNN че е страната с 21 милиона младежи под 21 години 3. Германия загуби 2- та световна и беше разрушена на 95% процента ... ....... вие си мислете до къде ви докараха ... Ама така е когато сме нация от мъже пу...и и жени ку....и ( Включвам и себе си в това определение)

Не си скитник, а Безродник-комунист! Щом сложи Бойко и Костов начело на бандюгите. Издаде се левашки, дребна червена душице!

Човекът казва истината и точно от дребните душици като теб, държавата няма да се оправи .

"Станишев: Герберите забогатяха, народът обедня" ,а Станишев завидя :)

Големи буузи, ама мноого големи буузи е надул този Серьожка :) Интересно дали защото си мисли ,че през неговото управление крадяха по-малко или защото е направил повече магистрали, примерно. :D

Само припомням: Станишев им каза преди няколко месеца: "За нашия мандат ние построихме 35 км магистрали. Постройте Вие 35 км, пък тогава обещавайте какво ЩЕ направите"...

"Защо всички искат провала на всяко едно правителство?" - пита тук един нерегистриран форумец. Защото всички, които идват на власт, по един или друг начин ни внушават (пряко или косвено), че всичко се променя "отгоре". Защото не осмисляме, че от нас зависи много. Къде от глупост, къде от мързел, къде от некомпетентност, ние чакаме да се случи нещо отвън, отгоре, а то не се случва и не се случва. Затова сме против всеки, дошъл на власт. Знам, знам, че от условията за развитие зависи много. Но знам и че при едни и същи условия (както има един лаф - въпреки тях), тези които разчитат на собствения си хъс, акъл, предприемчивост и упоритост, успяват. Те не само успяват, те са тези, които се борят да се променят условията. Останалите просто са на доживотен щат `мърморковци`. Ще си позволя да перифразирам Джон Ленън - "Животът е това, което ни се случва, докато мърморим".

Много си права, обикновена! Рядко чета тук, но видях коментара ти в Избрани и се зачетох. Аз съм от плюещите, но ти признавам, че си права.

Не че при теб сме били по-богати! Обедняваме си прогресивно от много време насам! Ти обаче не си! нито пък герберите! Защото сте си едно и също нещо!

това беше целта на занятието при ГЕРБ, предварително се знеше схемата и никой не се противопостави, което е много жалко... примирението не е добър съветник...

Сергейчо откри Америка! Нали и при тях беше същото: народът обедня,а комунистите и турците забогатяха.

Сергей Станишев се представи много по-зле отколкото Бойко Борисов се представя в момента. Преди Сергей поне правеше впечатление на сдържан и интелигентен човек. С подобни изказавания се вижда, че дори такива качества не притежава. Срам ме е да кажа, че гласувах за него на последните избори. Никога вече БСП...

Съвсем оределено лъжеш.

Станишев е много прав. Сегашното правителстова има само една цел - премахване на валутния борд, обезценяване на лева, за да могат кредитните милионери да си върнат милионите в стотинки. Те са тези, които подкрепиха ГЕРБ. А кретените - герберчата ще заквичат когато това стане много скоро.

Тройната простотия-БСП,ДПС,НДСВ както беше писал един седмак си е жива истина.Комунист,турчин и цар могат само да се надпреварват да крадат и лъжат.И народът си каза тежката дума-НЕ ВИ ЩЕМ ПОВЕЧЕ !!!

Станишев не е идеален, но в случая казва верни неща. Обедняхме в сравнение с 2009 г., а писмото на Франция и Германия е факт. Същото могат да го кажат и от синята коалиция ,така че това няма "нищо лично". Гербаджии, нещата не отиват на добре.

Ще гласуваме всички за Бойко, щото Бабата не лъже и не ни котка с кебапчета като комунягите, които после 4 години забравят и това, което са ни лъгали и лъжат отново и отново!

Наистина няма спасение от червената сган-пълни наивници сме,ако мислим,че това може да стане с избори.Нужно е абсолютно унищожение-и не до 9,а до поне 99-то коляно.Нещо като цар Борис едно време.Само дето той ни натресе тази робска религия,че още сме си просто овце.Вече могат да лаят червените изроди.

Но "герберите" са 2-3 милиона гласоподаватели плюс 1-2 милиона непълнолетни към тях. Значи половината нация е забогатяла. Нека гласурат за ГЕРБ и останалата половина и ето как ЦЯЛАТА НАЦИЯ ЩЕ Е БОГАТА. Без БСП.