Ще доведат ли протестите до национализация

Недоволните граждани по улиците на страната и половината участници в анкетата на Дир.бг настояват фирмите, които притежават електроразпределителните дружества, да бъдат изгонени. Някои политици вече отправят подобни обещания

Обратно в новината

Коментари - Ще доведат ли протестите до национализация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хората ядрени опити правят ,а ние неможем да се оправим с едни епр-та

какво ми го хвалите боико борисов ,купи в карджали бентонитовия завод за жълти стотинки и го продаде на гърците,аман от политици ,да ходят на маината си,крадци ,мошенници, не ви искаме

Менторе, думата ментор има ясно значение, ама да си ментор и да ментиш хората си е жива перверзия!

Изненадан съм от статии пробутвани тук в Дира с определена комунистическа насоченост и подкрепчщи лумпенизацията на протестите. Калко парички ви изсипа БСП?

Дир.бг явно стана поделение на "Сега" По-крайно комунистическо подстрекателско изявление не бях чел отдавна! Още утре си закривам платена поща в дира.

това тук по-скоро прилича на лично мнение и анализ, отколкото на новина и смятам, че някой трябва да се подпише отдолу с името си, а не да пише, че автора е дир.бг. въпреки това съм на 90% съгласен със изказаните мнения и цитати. одържавяването на фона на усилията за пазарна икономика би било нелепо, но наистина не там е проблема. в момента гнева е насочен срещу предприятията, а корена на проблема е именно липсата на регулация. не оневинявам дружествата в никакъв случай, но докато липсва тази регулация, само ще гоним едни, за да дойдат други, които ще се отнасят към нас по същия начин. посоката е леко погрешна, дано повече протестиращи осъзнаят това.

Протестите против моето ГЕРБ ще доведат до вдигане на кура ми Янко. Нека станат 1000 лева, та да видите къде сте си избрали да живеете... Европа, а? Вашата...

ВЪН ОТ БГ ЕОН И ЧЕЗ.ПАРИТЕ ДА ОСТАНАТ В БЪЛГАРИЯ.НЕ ИСКАМЕ ДА ХРАНИМ ПЕНСИИ ОТ ЧЕХИЯ И АВСТРИЯ.

Одържавете ги ! Ще си краднем с Р.Овч. както от държавната НЕК. Защо да краднат чехи, австриици и др.

Крайно време е да има масови арести и съд за наглите провокатори, организиращи предизборно тези поръчкови "протести", насочени срещу просперитета на България!

Ти си един тъп и недоебан Гербер!

Тъпи са лумпените и наркоманите, които участват в т. нар. "протести" срещу заплащане от комунистическите провокатори!

Решението е много просто - РЕФЕРЕНДУМ.

тези които могат да го направят, не зная как. в това не останаха много съмнения.

НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ=ИЗГОНВАНЕ от ЕС!!! ТОВА НЕ ГО ЛИ РАЗБИРАТЕ, ГЛУПАЦИ???

Ами нали затова се борим глупако ТИКВОИДЕН - да излезем от скапания ти ЕС!!!

НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ=ИЗГОНВАНЕ ОТ ЕС. Ако си стова IQ, предполагам познайваш малко история. Всяка държава която е водила изолационистка политика обикновенно е просперираща. Защо нашите ,,политици" набутаха България в ЕС? За пари. За да има повече за крадене. Освен свободното придвижване из Европа, не виждам други предимства. И това братята от Столипиново, Комлука и Максуда успяха да опорочат.

Мръсните"капОти" не искат национализация защото вече са се налапали и сега не им се повръща.Погрешно е да се разграничават БСП,НДСВ и ГЕРБ.Те са едно и също.Мутрата Бойко дойде на власт единствено за да запази заграбеното от комунистическите фамилии и това беше решено много време преди 1990год,а той беше подготвян за това/брака му по сметка и "съжителството"му с Карагьозова Бързокрадльова/.Сега ни разиграват някакъв кеч с хазарина СерГей и агента циганин Доган.

има решение в пълната либерализация на енергийният пазар и същевременно, незабавното организиране на ефективен форум като темата за енергийна независимост бъде с национален приоритет и се превърне в първа грижа за правителство и опозиция. рано или късно до товя ще се стигне но може да не се минава по пътеката на диваците. протестите можеби ще променят формата и поводите си но техният генератор е Бедност и в нея са обединени всички заедно и все повече.

... и ОПОЗИЦИЯ...??? Ти на кой свят си, на тоя или на оня?

всъщност съвсем не се вижда да има някаква реална опозиция. в един момент системата може и да не е актуална но посоката към енергийна ефективност като гарант за икономическо оцеляване днес и развитие утре, ще остане. хората не могат, а и няма смисъл да се опитват да се връщат по клоните и когато някое правителство и безрезултатната му опозиция, не се справят, всички ще бъдат пометени с павета от парламента. повтаря се постоянно в историята, а колкото е по-цивилизована една нация, толкова по-малко павета използва за реформирането на системата си.

Айде стига ни залъгвахте с тия либерални глупости!! 23 години ги слушаме , а виждаме само едно - грабеж! Либералния модел се скапа тотално в целия свят - това признават дори и създателите му Фридман , Ханке и др. Нали в банковия сектор имаш пълна приватизация и либерализация - да не би да не плащаш най-високите лихви в Европа?! Изхода е един - национализация на монополите и значителна държавна регулация в икономиката!

Никакво разваляне на договорите по наша инициатива! ЕРП сами да си ги развалят! Моята методика е: 1. Едно малко нарушение на монополистите и веднага в същия ден - 100 000 лева глоба. 2. Повторно, или по-голямо нарушение -1 000 000 лв. глоба. Трето нарушение - 20 000 000 лв. глоба и т.н. До един месец ЕРП-тата ще бягат презглава от БГ! Без никакви юридически пречки.

Това е добре! Но трябва целенасочена държавна политика от ВСИЧКИ чиновници, а те са подкупени. Всички трябва да се сменят, а чакат още по-гладни за техните постове, готови и майчиното мляко да продадат... Как да стане?

Всяко нарушение се регистрира с подаване на жалбата и няма начин как да се отрегистрира. Гласува се закон, за еди кое си нарушение - такава глоба и толкова. Глобата се начислява автоматично! Всяка инспекция се върши от комисия 3 д. и се заснема с видеокамера, както паяците. Няма шменти-капели. Понимайш!

ЗАЩО СНИМКАТА НА ДОБРЕВ Е НА ПЪРВИ ПЛАН НАД ЛОЗУНГА,НИМА ДОБРЕВ БЕШЕ ПОСРЕДНИКА ПРИ ПРОДАВАНЕТО НА ЕНЕРГИЙНИТЕ ДРУЖЕСТВА,НЕ БЕШЕ ЛИ ОВЧАРОВ И НДСВ,МНОГО ОТ ПИШЕЩИТЕ МИ СЕ СТРУВА,ЧЕ ИМАТ КЪСА ПАМЕТ

А какво да кажем за протестиращите...

Прекалено хубаво за да е истина. А пък и основното правило е платците да са единствените прецакани без значение кой дърпа конците ... :(

А защо наклонената ни журналистика не споменава нищо за идеите на Атака. Та те първи заговориха за национализация на електроразпределитените фирми.

примерно на Цветелинкината? Или на Петината? Кажете, КОЯ искате !? Буди Будинов.

Притежаването на енергийния сектор в една държава е част от нейния суверенитет, тъй че национализация поне на мрежата ВН и НН , за да се позволи реална конкуренция на пазара и от там пазарни цени.

kgb777kgb

Прекалено е скъпо да развалиш такъв договор !!! Комисионните които взеха крадците от НДСВ сигурно са повече от цената на ЕРП-та !!!

Ами, тогава пич, ще "духаме супата" доживот ! А за крадлив дедо си прав, той е по-голямо прклятие за България и от ДПС.