Станишев до Борисов: Държавата абдикира от борбата с насилие

„Абсурдно е държавата да абдикира от задълженията си, а грижата за борбата с насилието да се свежда до 200 000 лв.

Обратно в новината

Коментари - Станишев до Борисов: Държавата абдикира от борбата с насилие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България не трябва да ратифицира този документ, защото няма никаква нужда от него. Това, освен всичко останало, е изключително глупав документ. Той е юридически несъобразен, той е писан, изглежда, от някакви начинаещи юристи или може би студенти I II курс по Право. Това е още една причина да не се занимаваме повече с този документ. Още повече България отдавна е подписала превенцията на ООН срещу всички форми на насилие срещу жените; Повтарям, всички форми. А разликата между документа на ООН и този документ (И.К.) е, че в документа на ООН няма никакви джендъри. Вие виждате, че всичко се свежда до джендърите. На всичкото отгоре виждате, че ни ги пробутват и по всички останали начини. Излезе някаква детска енциклопедия, където има чудовищни твърдения за малките джендърчета. Излезе и някакъв филм, в който нормалните деца са дебели и тъпи, а симпатичните - джендърчета. Даже един известен журналист нарече това нещо фашизъм. Аз не бих използвал толкова остри думи, но действително това е недопустимо. Можете ли да си представите, че вие баща на 6 деца сте вкарани в затвора, защото не сте пуснали две от децата си на джендъробучение в училището? Не можете, защото сте в Б-я, но в една друга "развита" страна на запад, това е факт и хората са се вдигнали на демонстрация в негова подкрепа! Това ли искаме за България, СЕРЖ?

Конвенцията е един вид стандарт. Ако той не е достатъчно еднозначно ясен никаква машина не може да проработи. Очевидно целта на конвенцията е да подмени международния стандарт за социалната отговорност БДС ISO 26000:2012 Указания за социална отговорност, създаден от 90 държави и приет и от България. ПЕСоглавецът явно не е в час или е продажник.

Най-новият виц - В Дира няма цензура ;)

ДИР като не може да бие трие неудобните

тоя Серго бе... Пак открил начин да атакува държавата. Тоя път от позиция на конвенцията, която се отхвърля от комунистите.

Ей това е да си долен, кирлив отвратителен предател. БСП не го ли отстранят ще понесат още по големи загуби на следващите избори.

Тоя уядени плъх пак ли се появи . . . ?

Сороски джендър.

Не държавата в лицето на ГЕРБ, а отношението на БСП трябва да бъде по-важно за Станишев, защото те гласуват за председател на ПЕС, а също определят листата с евродепутати.

...станишев е наи- големя "европеец " !!! станишев ,заради такива като теб " европеец" стана обидна дума !!!

грабвай знаменцето и на гейпарада

ти пък... ще плашиш куче със саламм ха-ха-ха

Тоя швестер не спира с малоумните си глупости!

Няма такава гнус ей!

но не по Мирей Матйо, а по български и не за текста на песента, а за председателското място на ПЕС!!!

Станишев, като отиде в Европа се цивилизова. Май се разграничава от другарите си.

Изнесете труповете.

Прав си, но вече си дискредитирана персона и вредиш. Не става да воюваш за България а да живееш в Швейцария. Вън от БСП и европейските избори. Не ти щем напътствията и тебе. От теб БСП само губи.

Станишев онанира, эа кое пари прибира... Поэор эа европейската " социялдемокрация " и цялата им джендъриэация

В Истанбулската конвенция има една скрита клауза за мониторинга, на който ще бъде поставена страната ни, тоест ние ще бъдем контролирани по един безобразен начин. Никой не разяснява на българското общество, че става дума за загуба на суверенитет в крайна сметка и то на недопустима загуба на суверенитет. Аз не виждам условия в българското общество тази конвенция да бъде приета.

Сергей Станишев е мръсно, гадно,продажно типче

Извинете,кой беше Сергей Станишев?

ЗАЩО НЕ ГОВОРИШ ЗА НАСИЛИЕ НАД МЪЖЕ.ПРЕДИ ДНИ БЕ ОБЯВЕНО ЧЕ ЖЕНА Е ДЪРЖАЛА ГОДИНИ ЗАТВОРЕН МЪЖА СИ,КОГОТО ПОСЛЕ УБИВА И ПОЛУЧАВА ПЕНСИЯТА МУ.АЗ НЯМА ДА НАПУСНА БСП,НО ЩЕ НАПРАВЯ ВСИЧКО НЕОБХОДИМО ТАКИВА КАТО ТЕБ ДА НЕ БЪДАТ В ПАРТИЯТА ДА НИ СРАМЯТ ПРЕД СВЕТА.НА 13.02.2018Г. ЛЕКАР СЕКСОЛОГ КАЗА ИСТИНАТА И ВИ РАЗОбЛИЧИ ЗА ЛЪЖИТЕ В КОНВЕНЦИЯТА.ПОЛ-ДВЕ ПОЛОВИНИ ОТ ЕДНО ЦЯЛО.ТИЯ ЗАБЛУДИ В КОНВЕНЦИЯТА СА ОТ 1970 ГОДИНА.ИЗВРАТЕНИТЕ ПСИХОСЕКСУАЛНО СА НИЩОЖНА ЧАСТ.ВЕЧЕ АНГЛИЯ РАБОТИ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС,АКО МОЖЕШ ПРЕДЛОЖИ АНГЛИЙСКИЯ ЕЗИК ЗАЕДНО С АНГЛИЯ ДА ОТПАДНЕ В СЪЮЗА.ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДЪРЖАВИ ИМАТ СВОИ ЕЗИЦИ.

Транс-джендър мишка станишее, занчи всички видеа снимани преди година или половин но ги показвате сега за да ретефицираме дцендър утепляците а

Как така пропусна най главното- ИК?Иии,не посмя,но голям зор,ха дано е всичко заради жертвите,ама надали.А от тези 5 случаи някои от мъжете се самоубиха,а един доброволно се предаде.Били наясно какво правят и с последиците,но въпреки това са го извършили.Тука ИК нямаше да се справи изобщо.А тези насилия по селата срещу възрастни мъже и жени или ако е срещу мъж наказанието ще бъде различно.Нужни са по високи присъди за защита на възрастните от безскрупулни младежи.

Какъв подлец, скрит зад жени и деца се опитва да узакони джендърите !

Не го иска у нас,дори от неговата партия,с тръгнсл акъл да дава.

Народа за такива като този е казал "Луд умоа няма".

Тоя палячо надмина себе си, аТартюф направо с подмокри от ревност! Момче, що не коментираш новината за това, че дупетатите си вдигат заплатите с 300 лв.?! Ти на кого служиш: На бълг. народ или на господарите, ратуващи за Нов Св. Ред, част от който е Стамбулската конвенция?! Питаме и не искаме отговор, както гласеше онзи армейски фолклор (който на теб ти е непознат).

Съвсем се изнерви горкия, че никой не го възприема на сериозно!

Капиталистът от пес вместо да защитава правата на пролетариата, е загрижен за третия пол...

Като го гледате този и като четете какво върши и като гледате какво прави, допускате ли, че на този въобще му пука за пострадалите от домашно насилие жени? Защо така изведнъж се загрижи за пострадалите жени. След толкова години във властта? Защо сега ходи като бесен и се тръшка само и само да се приеме прословутата конвенция. Която да легализира третополовите извращения в България. да те гледат в оочите и да те лъжат и мамят, сякаш ме някакви изпаднали български туземци. Как да не ти се догади от този мазен лъжльо. И от компанията други, които изведнъж се притесниха за насилието над жените. И се засилиха да приемат документ, една конвенция, която в същия момент не помага и не прави съвършено нищо за жени, пострадали от насилието. Този и останалите ни се подиграват в прав текст, открито и нагло.

Държавата не е абдикирала! "С решение от 17 януари 2018 г. на Министерски съвет е приета Национална програма за превенция и защита от домашно насилие за 2017-2018 г. Въз основа на това решение МС отпуска на Министерство на правосъдието 450 000 лв. с които се финансират Консултативните центрове за жертви на насилие, Националната гореща телефонна линия за подкрепа и насочване на хора, пострадали от насилие, програмите за работа с извършителите, както и с жертвите.

ТАГ :ТРОЛ ТЕРМИНАЛ(НО2) :))))

Червеният вожд от пес защо още не си е подал оставката , както направи Щулц? Този вместо да защитава правата на пролетариата , е загрижен за съдбата на третия пол. Той какво общо има с пролетариата? Той си е капиталист...

Аман от шевици като тоя.Значи приема се конвенцията и насилниците спират да бият защото жените вече са защитени.Или правят се комитети и на такива като Станеш като се плащат бесни пари да пази дистанционно жени,деца итретополови от насилие.

Каквото и да стане - все тая - едно е ясно - всички партии са против домашното насилие. Разликата е в това че някои партии се опитват да трупат активи и като се разбере че това не върши работта Конвенцията ще се приеме.

няма да се приеме ИК !

ТАГ :ТРОЛ ТЕРМИНАЛ(НО2) :))))

Препоръчвам ви мнението на Кънчо Стойчев и Валентин Вацев по въпроса изказани днес в 12 плюс 3.

Чакам отговор! Този коментар по темата ли е? планът Ранъра (нерегистриран) 14.02.2018 16:57 Тюпак на друга цигулка засвири- да те питам БСП като управляваха колко беше пенсията и заплатата -отговор - 20% по ниски - е що цвилиш тогава

по темата е - имаш ли други въпроси

въпроса е към дирбг, а не към гирбг

Що не вървиш на м.... си райна? Сещай се къде, щото ако го напиша, ще ме изтрият и ти няма да разбереш какъв е другият ми въпрос.

като не може да бие трие неудобните

А,БЕ ТРЕТОПОЛОВ, ИМА ДРУГИ НАЧИНИ ЗА СПИРАНЕ НА НАСИЛИЕ СРЕЩУ ЖЕНИТЕ И ДЕЦАТА! СТИГА СИ СЕ ПРАВЕЛ НА ЗАГРИЖЕН, НЕДОРАЗУМЕНИЕ! ПРАВИТЕЛСТВОТО МОЖЕ ДА ПРИЕМЕ ТАКЪВ ЗАКОН, НО НЕ И ДА ГЛАСУВА ЗА ДЖЕНДЪРСКАТА КОНВЕНЦИЯ!

Вече прекалихте? Тези, които ставали само за обслужващ персонал, били 93%!

СТАТНИШЕВ, СТАНИШЕВ, В БЪЛГАРИЯ ИМА ЗАКОНИ СРЕЩУ НАСИЛИЕТО НА ЖЕНИТЕ,ТАКА ЧЕ СТИГА СИ ЛЪГАЛ! ОТ КАКЪВ ЗОР, ЧЕ ЧАК И ДО ИСТЕРИЯ СИ СТИГНАЛ, ЧЕ ЗАДАЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРИЕТА ДЖЕНДЪРСКАТА КОНВЕНЦИЯ? НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ ДА СЕ ОТКАЖЕШ ОТ ХРИСТИЯНСТВОТО И ПРАВОСЛАВИЕТО, ЗАЩОТО ДЖЕНДЪРСКАТА КОНВЕЦИЯ С ПРИЕМАНЕТО И ТОВА ПОВЕЛЯВА! КОЙ ТИ ДАВА ПРАВО ДА ПРИЗОВАВАШ ЗА ТАЗИ КОНВЕНЦИЯ И ДА ЗАКОПАЕШ 7 МИЛИОНА НАРОД В БЪЛГАРИЯ? АКО ТОВА ГО НАПРАВИТЕ, ПО-ДОБРЕ СЕ САМОУБИЙТЕ - МЯСТО ЗА ВАС В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ИМА!

Кажете ми: 1. Има ли партия, която да е за насилието над жени? 2. Има ли партия, която да подкрепя домашното насилие? 3. Има ли партия, която да подкрепя узаконяването на гей браковете и на третия пол? 4. Има ли партия, която да подкрепя навлизането на ирански травеститити в България?

Държавата абдикира от борбата с бедността. Тя колко ще струва?

десет процента

Тюпак на друга цигулка засвири- да те питам БСП като управляваха колко беше пенсията и заплатата -отговор - 20% по ниски - е що цвилиш тогава

ТАГ :ТРОЛ ТЕРМИНАЛ(НО2) :))))

Мартин Шулц сега като няма да е нито министър, нито лидер на партията ще бъде най разумно да потърси друг пест.

Каквото и да стане - все тая - едно е ясно - всички са против домашното насилие. Разликата е в това че някои партии се опитват да трупат активи и като се разбере че това не върши работта Конвенцията ще се приеме.

ТАГ :ТРОЛ ТЕРМИНАЛ(НО2) :))))

Всички сте маскари и един дол дренки, без изключение, всички сте от комунистически родове, едни и същи, повръща ни се от вас, само за вас, а останалите гладни и жадни, едвам свързват двата края, и ще ви светна, защото много неща не ви са ясни, или ясни, но не ви вълнува за чуждото... например днес една жена ми се оплака: получавала 301 лева пенсия, 160 за ток, за вода, за телефон, 100 лева за лекарства и какво и остава 41 лева за храна, а само храната ли е, човек има нужда и от крушка изгоряла и пр. 41 лева : 30 дни = ?????????? = геноцид, и не всяко дете може да помогне на възрастните си родители, защото и те са зле, и от там станишев още по-богат на хранилка от народа, а останалите с ниски пенсии, как е другарю станишка, отврат

Така е! И такава жена ще я чакаме да разбере що е то конвенция и има ли почва у нас!

Ами и цигарите и ракията увеличиха

Господина ,какво направи за да спре насилието.Съвета на Европа е измислил този ИК. А ЕС с кскво наказа нашъта съдебна система да заработи адекватно,нека има тежки присъди за насилниците,а не внаги да ги оправдават.А с какво допринесе за повишаване на жизненияъ стандард.Тъка ,че всички само си гледате личната облага от власта.Ако се опитваш да си пробутвате боклука ИК няма да стане.Обичаме си децата,обикновенните хора не можем да подсигуриме лукс на децата като ти на твойте,но поне те да ни даряват с внуци,само това искаме.