Проверяват назначенията и сделките на Станишев

Парламентът да създаде временна анкетна комисия за проверка на разходите, назначенията и сделките, извършени в последната година от мандата на правителството на Сергей Станишев.

Обратно в новината

Коментари - Проверяват назначенията и сделките на Станишев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да не би да сте на 17-18 години, че сте се оплели съвсем... Има в мнението някои цифри и години, но заключенията са напълно погрешни. Драга госпожо, консервните и много други фабрики бяха затворени далеч преди Станишев да стане премиер. По времето на демократичните управи. Беше напълно съсипано селското стопанство, така че сградите дори не останаха. Знаете ли, хората по селата са плакали когато всичко градено толкова години хищно беше приватизирано и буквално разграбено, унищожено вкл. породи животни селектирани дълго време. Така че нямаше и с какво да бъдат захранвани въпросните консервни фабрики, малкото останали след изкуствено фалиране и приватизация. А, имаха наистина голямо производство - евтин вътр. пазар и доста експорт. Но, това беше...

Преди всичко трябва да бъде изчеткан главни прокурор и по низходящ ред всички червени прокурори .Не стане ли това ,те си остават не обвинители,а покровители,укривате и адвокати на крадливата пасмина от тройната коалиция.Само тогава ще имаме удоволствието да видим Станишев,Кобурга,Дог и цялата им глутница като на модно ревю в раирани костюми.

Правописът бай Бойко го отмени,ти не знаеш ли?

ако никой няма интереси , никой няма да иска да управлява нали ? , предишното правителство също беше съставено от ПАПЛАЧ , която толкова добре знаеше как се управлява че въртя и сука , винаги бяха прави и безгрешни и правиха доста под минимума за народа нали ??? От името на народа искам да кажа че на нас не ни трябва някой който знае как се управлява , само зада демонстрира дейност , а някой който има желание за нови идеи и тяхното осъществяване !

Брадясалият прокурор да не се скатава, а да задейства прокурорите в цялата страна! Няма какво да чака да бъде сезиран за всяко престъпление, за което вече има изнесена информация по медиите и от министрите.

Освен това разследващите установили, че едно от пълномощните, намерени при обиски в домовете и офисите на задържаните, е заверено от помощник-нотариуса на Искра Фидосова, която в момента е депутат от ГЕРБ и председател на правната комисия в парламента, съобщи БНТ.

Смешник! Там където има логика, не търси граматика. Разбра ли Тъпаче-Глупаче?

много работа ще свършъ с тези комисии; това вече сме го виждали , като неискаш да направиш нещо правиш комисия ох, ох ,ох

Това е !! И да ги опандизат след проверките.. !!

Тъжни и срамни години за България ! Първо, защото всичко това е обществена тайна у нас; ....а в ЕС е ....първопричина за символизираното представяне на страната ни (по един болезнен за всеки българин начин); Второ, заради невероятните невероятности, тиражирани в част от коментарите; ...и трето защото никога досега в цялата ни история не сме били в такова състояние като държава ! И то съзнателно/целево причинено от собствените (т.нар.) ни избранници. Какво ни остава друго освен да запретнем ръкави и : - не само да бъдат наказани виновните, но и те именно да възстановят съсипаното/пропиляно - да намерим и/или създадем хора, компетентни и адекватно действащи на позиции, в които ще са поставени/назначени след прозрачен подбор .

Полицаят-катаджия : Добър ден сержант еди-кой си документите за проверка! Я това, я онова, мдааа, какво ще правиме сега?! - хряс. Полицаят-пожа :Добър ден майор еди-кой си дошли сме на комплексна проверка на противапожарните уредби! Полицаят- : Явете с в Х-тото районно зада обясните къде си бил на тая дата и какво с кого си правил на оная дата? Полицаи, какво да ги правиш. Това им е работата. Някой да е видял полицай да инициира и да оргатизира някаква РАБОТА? Е сега и заради Нас няма да го направят. Е, ще се помъчат малко , но то на по 50-55 години тепърва на работа не можеш да се научиш!

Така е!!!

Защо ревнахте по форумите бе, другари? Нали сте чисти,непорочни,мисл и милеещи за благото на народа,негови верни слуги и служители.Тогава защо се притеснявате от проверка? Или май дружбата ви с Доган се крепи на мафиотски практики. За да се започне нещо ново трябва да се разчистят мините поставени от БСП-ДПС. Затова съм твърдо за проверки и изнасяне на резултатите,тогава ще разберем и независимата съдебна система какво представлява!

Ето, за такива факти говоря, когато пиша, че икономиката ни е срината в резултат и процеса на прехода: Само 30 на сто от продуктите, които влизат в консервите ни, са българското производство, а стратегическото доматено пюре е изцяло китайско. 80 на сто от пиперът е внос, само патладжаните са изцяло български. Това обяви днес Илия Кафеджиев, зам.-директор на Института по консервна промишленост в Пловдив. Той допълни, че у нас има 150 малки и средни предприятия в бранша, чиито основен проблем по думите му е липса на гарантирана продукция. Производството у нас е свито до 150 хил. тона годишно, в момента произвеждаме с 30 на сто по-малко от миналата година, а през 1994 г. сме направили 1 млн тона консерви, съобщи ридекторката на института Павлина Параскова. Тя допълни, че 60 на сто от произведеното изнасяме на европейския пазар, а 40% - на руския. От миналата година обаче руският пазар бил сринат и продукцията залежавала по складовете, оплакаха се експертите и пожелаха държавата да се намеси. Големите успехи на Станишевото правителство, както и на тези преди него, доведоха до това, че прословутата ни консервна промишленост, която хранеше източна европа до неотдавна, в момента едва мъждука в няколко предприятия, работещи с китайски и други вносни суровини, а селските стопани не могат да се доберат до един кредит, и изобщо всички пари по еврофондовете са спрени! Защото миналата година и предишните парите бяха просто окрадени от хамстера, сопола и прилежащите им кръгове!!! И това е във всеки отрасъл, във всяко производство - него го нямаааааа! Не само трябва да се проверяват назначенията, но и да се изметат техните измислени кадри - прекалено крадливи, и да се назначат нови, които няма да крадат, а ще заработват своите пари честно, и ще дават и на другите възможност да си вършат своята работа също така честно и с нормални кредити. Срещу тези факти трудно можете да плювате, нещастни изкукуригали червени партенки!

Колко пъти това мнение е било copy/paste? Информацията в него е низ от лъжи и полуистини. Но нека не спорим, нека просто чуем твоето мнение - кой да управлява сега България?

Не си споням кой го каза на времето: Ако искаш една работа в парламента да не се свърши то - назначи анкетна комисия !

Абе селчо, какви са тези обръчи от фирми при диктатора Живков?? А номера с Ахмед Доган вече не минава. Стига с тези вехти ченгеджийски номера! Като няма какво да кажеш, викаш А вие защо биете негри? На това правителство е необходима икономическа инициатива!!! Това пък какво значи? Има ли поне една грамотна идея. Само закани и оправдания. Но нигой не закача ТИМ, царя и Костов, а Мултигруп отново е на почит и ....

PRAV SI.

Тъпоумни другари насрани комунисти, нещо май ви е страх. 12 депутата ще работят в комисия 2 месеца. Голяма загуба за държавата! Пожелавам им успех. И да не се свенят да питат и разпитват. Обикновените хора можем да им кажем доста неща! За по-ниските управленски нива, чиято жертва сме ние. Надявам се вече да видя и безработни комунисти и активисти на ДПС. И преди да драскат и злословят по форумите нека тези платени агенти на сатаната да се запитат: Защо така след всяко управление на БКП/БСП/ДПС изпадаме в дълбока криза? И оставете Б.Б. на мира. Пожарникар е една благородна, самопожертвувателна професия, бодигарда е нещо подобно. А това, че говори разбрано за всичко е огромният му плюс. Спомнете си ехидното мънкане на Станишев и компания и престанете да тровите с жлъч и омраза пространството. Народа ви презира и затова ви изхвърли като мръсни парцали. Следващият път и 4 депутата няма да вкарате!

Колкото повече комисии, толкова повече допълнителни възнаграждения за депутатите, които са избрани за председатели, зам.председатели и членове на тези комисии. Журналистите пак се правят, че не разбират за какво става въпрос...

Май Станишев свърши поне едно хубаво нещо през изминалия мандат, даде името ЦИРКАДЖИИ !

Аз искам да видя конфискувани милиони /да не кажа милиарди/, които да влязат в хазната. Другото е пунта мара или бла-бла, на който както му хареса.

и защо само на последния кабинет?това е дребна работа, види се

Давай бате Бойко, ти си мъж! Нахлунзи го на целият български народ, та да си отворят очите и да видят че: ЦАРЯТ Е ГОЛ И ПРОЗД:))))))

За сега виждаме само ГАЩНИЦИ и ФАТМАЦИ проверяващи кламери, цинтове, маси столове и вещево доволство. Играе се на ТУКА ИМА-ТУКА НЕМА и се търси под вола теле. Основната и гениална цел е да се каже, че сестра му е КУРВА, много важно, че няма сестра. Така можете да скриете НЕКОМПЕТЕНТНОСТТА си още 1-2 месеца, а ПОСЛЕ!!!!

Май Станишев свърши поне едно хубаво нещо през изминалия мандат, даде името ЦИРКАДЖИИ !

Първо бяха самолетите на властта. Бойко отказа поръчката, напира да наема частни. В бъдеще, като летят той, президентът или парламентарна делегация, ще лепят стикер Република България, а като кацнат - ще го махнат. Казват, че така ще спестят пари. Но колко? Кой ги изчисли? Пълна мъгла - първо се говори, после се проверява. После бяха вертолетите. Аджамийската финансовият министър Симеон Дянков скочи срещу 4 туристически хеликоптера, които поръчал Румен Петков за МВР за 30 млн. евро. После се оказа, че не са туристически, а са по задание на ЕС, и не ги плаща държавата, а Брюксел. Но Дянков не се отчая - тръгна показно да бори корупцията по митниците. И митничари весело заразправяха как ТИР с нелегални краставици висял три дни, докато министърът дойде, че да го хване. За да бъде промяната нагледно демонстрирана. Он ден самият Борисов се възмути, че земите на селскостопанските техникуми били продавани за жълти стотинки. После се оказа, че един депутат на ГЕРБ, бивш общински кмет, е бил в схемата - харизал 30 декара училищна собственост за голф игрище. В този ред на мисли, да попитаме: А какво става със заменките на гори? Ще се работи ли по тях, както обещаха, или ситуацията се промени, откакто плъзнаха слухове, че и депутати на ГЕРБ са заменяли гори срещу терени в курортни селища? Да не се окаже цялата работа като онази с бившия главен секретар на парламента Огнян Аврамов. Новата власт рече, че е намерила под дюшека му 60 хил. евро, и го е сгащила, като хвърлял от 4-тия етаж на НС важни документи. После стана ясно, че парите били в гаража на НС, Аврамов не е разписвал никакви документи, а парламентът няма 4-ти етаж. Бойко спестил за 15-минутен разговор с шефа на Главбулгарстрой 17 млн. лв. Така вместо 107 млн., изграждането на спорната многофункционална зала в София ще струва 90 млн. Чакайте, чакайте... Седмица по-рано правителството на Борисов атакува ГБС за това, че е ремонтирало за милиони сградата на регионалното министерство. А спомняте ли си кой построи околовръстното в София за 10 млн. евро на километър? Същата фирма. Не може една фирма да се линчува, като работи с предната власт, и да се хвали, когато се съгласи да работи с новата. И кой всъщност изчисли, че спорната зала трябва да струва 90, а не примерно 50 млн. лева? Да не говорим как звучи съобщението, че една частна фирма доброволно се отказва от печалбата си и започва да строи за своя сметка обект на държавата!

Кражбите нито започнаха, нито ще завършат с правителството на Станишев. Защо герберите не разработят И ГЛАСУВАТ ЗАКОН ЗА РАЗГРАБВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА В УСЛОВИЯТА НА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ. Не отдавна Бойко огласи някогашния закона за изтребване на бандитите. Нека да го приложи!

Бойчо, не съм врачка, но вярвам, че ако ги дадеш на съд мародерите, ще имаш още един мандат. Вярвам ти, че няма да го направиш за пари. Ти си ги имаш. Ще го направиш, защото си православен християнин и обичаш народа и родината си! Нека те обиждат комунистите на пожарникар, ми идиоти! Пожарникарите спасяват човешкия живот и са достойни, за уважение! Бойко, вярваме ти и те обичаме! Няма да ни предадеш!

Отговор на въпроса Ви: Държавното богатство да се разпредели така, че да възпроизвежда ново богатство, а не даслужи за лично обогатяване, какъвто е нашия случай. Разбира се няма всички да са доволни, но ако се спазват законите и правилата (както в белите страни) реузлтатът в крайна с/ка ще бъде положителен.

Резултатите от проверките на комисията да се дадат на прокуратурата, но ако не се стигне до нито едно дело, то разноските на комисията и заплатите на членовете й да се конфискуват за сметка на държавата.

Срамота!!!Б.Борисов и неговите отворковци прекалиха, да гледат и другите сделки от НДСВ, Кабинета Костов....ама не, трябва да лаят в обществото по другите. Той излезна страхотен нагъл боклук, да сме чули нещо да направи хубаво....нови работни места...хммм не има места само за болкуците, които му нареждат да вземе от некадърни по некадърни.Срамувам се че тази мутра управлява и губи времето на моята България!!!

Значи Ахмед Доган, когато е говорил за обръчите от фирми е имал предвид теб, така ли?

Прав си! Сещам се и за Младите лъвове на Ъруин Шоу, как един млад и много активен комунист (ББ) става върл фашага (политическа конюнктура и борба за власт!)

Както помним, пожарникарите на Р. Бредбъри горяха книгите. Това им беше работата, защо тогава очакваме нашия Главен пожарникар на републиката да чете и да има любими книги. Като в добрият стар виц : Попитали един чукча писател, колко книги е прочел. Той отговорил чукча писател, чукча не читател.

Kak spored vas trijabva da se razdeli bogatstvoto na derjavata za da stane kapitalizm? Otgovor si chestno !

много шум за нищо ,какво ще му направят ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ

Драги ми Смешко! Този парламент въведе държаната в прах и секретност пропускателна система, грасува всички решения и стенограми на МС да се качат в интернет. Този парламент е длъжен да ревизира предното управление за да може при доказана липса на държавност прокуратурата да се сезира. Намали парламентарни комисии, направи одит на цялото управление за да спре неправомерното изтичане на средства. А къде ти видя професионализма - в БСП или ДПС. Не е ли отново това една безприципна коалиция, робуваща единствено на огаснали мечти и надежди за нови корупционни схеми. Забрави ли , че предното правителство бе с мандат на ДПС -и това ако не е нож в сърцето на България. Защо Румен Овчаров и Румен Петков, Нихат Кабил, Веселин Близнаков бяха отстранени от длъжност. Защо по време на безпринципната тройна коалиция ЕС спря средствата по оперативни програми и ни посочи като символ на корупция? Защо сумарно събрахте 80 депутати след такава безбожно скъпа рекламна кампания? Нима не скрихте удобно за Вас бюджетния дефицит и не обещахте популистки дейности, за които няма нужните средства в хазната . Но агресията и омразата поредени от загубата Ви превръщат в слепи поклоници на една обвита в мистерия и корупция власт , успяла за 4 години да прояви единствено липса на държавност и антисоциална политика. Но лицето на агресията е омразата. Ти си страхливец, който няма смелост, мъжество и кураж да признае новият Морал.

Откакто дойдоха на власт говорят само за чужди прегрешения и борба със злото. Кога ще ни зарадват с нещо позитивно? То не бяха скандали, не беше биене по гърдите. Хайде да свършат нещо сега де... Сериозно, много бързо взеха да ми омръзват тия. Дразня се на махленското поведение на Борисов и на наглостта на министрите му. Отгоре на всичко някои министри откровено работят за чужди интереси. За справка - постоянно говорят как АЕЦ Белене, Южен поток и Бургас-Александрупол няма как да станат. Държавата, която има интерес тези проекти да не станат е САЩ. Лошото е, че марионетките на САЩ накрая обикновено са прецакани. За пример - Украйна и Грузия. Държавата, за която трябва да работим се нарича България, а не САЩ.

При тройката бяхме доста по-добре, както впрочем и при диктатора Живков. А за .... Защото никой не работи българските плодородни поля,защото утрепаха българското животновъдство... П Костов!

да му проверят и сключените зад гърба на НАТО и ЕС двустранни споразумения с контра/разъзнаването на Путин за двустранно взаимоопазване на логистичната стратегическа информация от разузнаването, касаеща националните отбрана и сигурност, които той подписа тихомълком между една Коледа и Нова година, по време на инициирането на Големия шлем на Първанов, около година време преди официалното основаване на ДАНС.

Според Рей Брадбъри:Само едно престъпление е по-лошо от изгарянето на книги.То е да не ги четеш!Кои са любимите книги на новата власт,на глас ли чете ген.Б.Борисов?

За да не звучи популистично, редно е тази комисия да бъде така създадена, че след идването на нови управляващи, да проверя тях и т.н... И друго - ако примерно няма осъдени след тези констатации - какво заключение трябва да направи - че всичко е било по мед и масло... Всичко е пълен абсурд!

Извършвайте проверки, проверявайте, ровете се и т.н., запълвайте си работното време в парламента с тъ.... и когато има резултат, тогава говорете,хинформирай ни и се похвалете.

Незнам досега доста неща провериха намериха страшни работи, ако се разровят може и по брутални да излязат, но така или иначе няма нито един осъден и дори нито един изправен пред съд. Всъшност такива дела трябва да се гледат директно в Страстбург за геноцид над собствения ти народ който те е избрал.