Сергей Лавров обвини Запада, че подкрепя геноцид в Украйна

Според външния министър на РФ мирният план на Зеленски "ще унищожи всичко руско" в Източна Украйна и Крим

Обратно в новината

Коментари - Сергей Лавров обвини Запада, че подкрепя геноцид в Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

забраниха изучаването на Български Език и закриха Българските училища в окупираните територии. Там се учи само руско-фашистки език и Майн Камф на Гитлер.

са военопрестъпници - организирали масови убийства в Грузия и Украйна. Жужакът е търсен от Международния Кроминален Съд - жив или умрял. Коня още не е намерен.

Дали не са нагли блядовете, а? Изтреляха хиляди (без преувеличение) ракети по рускоговорящи градове в Украина, западняците виновни!

е, то е ясно че ще унищожат всичко руско-фашистко в Украйна

Други са виновни на Кремълските фашисти, че не могат да победят Украйна. Ха.ха.ха.

Пак изцвилил нЕква глупост! Този път пред колегата си от Бурунди...

Т.е. Лавров иска да каже, че операцията върви по план

Руски мръсници, когато те бомбардират Киев е Специална операция, когато укрите бомбардират Масква, това е тероризъм.

Руснаците не бомбардират Киев, а военните обекти в Киев, за съжаление укрите разполагат американските Пейтриът в най-гъсто населените квартали в Киев за да предизвикат ответен удар, който да порази гражданското население в Киев. В Русия има закон - забранено е да се стреля от гърто населени места, а само извън тях.

А ще ни обясниш ли ГЛУПАКО, защо въобще руснаците си позволяват да стрелят по чужда държава и да убиват гражданите и? ЗАЩО?

Няма Украйна, няма проблем!

А когато кочината изчезне,тогава въобще няма да има никакъв проблем.

...няма москва,няма войни...

Няма ли Пентагон, ще има МИР по целия свят !

От 200 години в Украйна живееха българи с имена: Александър, Елена, Анна, Владимир, Петър, Павел, Димитър, Михаил, Кирил, Андрей, Сергей, Николай, Никола. Днес нито едно от тези имена в Украйна не съществува. Няма българи с тези имена. Всички български имена са сменени на украински без съгласие на собственика. При подновяване на паспорта – от българско името ти става украинско, искаш или не искаш, никой не те пита. Българските имена са сменени на: Олександр, Олена, Ганна, Володимир, Петро, Павло, Дмитро, Михайло, Кирило, Андрий, Серхий, Микола. Това преди 40 г. в България се наричаше възродителен процес, геноцид. А в Украйна днес се нарича демократичен процес, украинизация. Беше премахнат статута на българският език като малцинствен, а българският език беше изхвърлен от образователната програма на Украйна. До 2013 г. в Украйна имаше български училища. Знаете ли колко са сега българските училища в Украйна? Нула, нито едно. Останаха само така наречените „български неделни училища“, но те не са български, защото в тях децата изучават българския език не като майчин, а факултативно като чужд само 1 или 2 ч. седмично. Децата с български произход от 39 училища в Одеска област до 2017 г. учеха на български език история, география и др. и за тях бе задължителен предмета на обучение – „Роден език“. Скандалният закон за образованието (2017) силно ограничи правата на малцинствата да изучават майчиния език и премахна „Роден език“, а законът за езика (2019) (за тоталната украинизация) ограничи правата на малцинствата да изучават майчиния си език в училищата и да го говорят на обществени места, като глобата е над 11 900 гривни или затвор. Зеленски също "украинизира" името си. Във Фейсбук промяната на името му се състоя на 25 април 2019 г. Така до 14:00 часа на страницата на бившия лидер на студио "Квартал 95" името му беше изписано на руски - Владимир Зеленски, а след това името му се промени изписано на украински - Володимир Зеленски.

...сеега в окупираните територии не се изучава български език,нямало учители по български,ами иди да живееш там бе чибурашка явно си прокремълска сволач

Абе невежа главо, ти знаеш ли къде е Бесарабия и кой я е окупирал в момента ???

Долна тероруска сволоч. Да се изнася отвъд Урал и да си работи като бензиностанция на индийците.

най-голямата европейска държава, притежаваща 40% от територията на Европа - Русия

Физиономия на Кон, мозък на овца..

Преди няма и година, сума ти миньони на съветската власт се пенявиха по телевизора, че ще избиват НАТО-вци, Украинци, Поляци Немци... че ще бомбят с атомни ракети Великобританци и Американци. Да не говорим, че на митинга на Копейкин миналата седмица, умствено изостаналите "Възрожденци" освобождаваха Европа отново. Пък сега изведнъж станало лошо да се говори, че ще се убиват руснаци! Това ръководство на Русия е вредно за световния мир! Докато и последния министър от това правителство не увисне на бесилото, няма да има мир!

путиландия изтрепа всичко живо, и разруши всички градове в източна украина, а там 60 % от населението беше рускоезично! след края на тази идиотска война в украина, а и не само там, никой няма да говори па рассийски!

На измисления украински няма да говори. Те и сега не го знаят. Ломотят нещо под носа си. Това да си измисляш държава и език тепърва за да угодиш на интересите на някой робовладелец зад океана е свръх глупаво, ама толкова им е акълът.

Морски

Забрави Мекетата - те са най-го'емите.

Следващото изказване или по скоро вой, ще е на Медведев с призив за ядрени бомби, сармати, заличаване и тем подобни брътвежи на комплексар

Два дрона и оревахте света

Коня цвили

То на вас руснаците от Полша до Япония всичко ви е на запад

до тук беше руската романтика на окупант и властелин на пръстена.. Руската велика империя се оказа една художествена измислица и лирическия герой с име на женски полов орган- който му отива се оказа един комплексар и фашист който потопи в кръв и разрушения два народа. В следващите 100 г руснака ще бъде мразен и презиран и ще е синоним на разбойничество, убийства и най нишата прослойка на човечеството. Кремъл използва думи като „геноцид“, включително в Украйна, за да оправдае своята агресия, макар че няма доказателства за извършването на такъв. От друга страна, доказателствата за извършване на военни престъпления от страна на руската армия, са многобройни. В Украйна са събрани доказателства за извършване на 24 632 военни престъпления от Русия, включително убийството на 358 деца.

Добре ли ти плащат, дедовото?!

За него не знам, но аз не харесвам русия безплатно

все повече се убеждавам в генетичното мозъчно увреждане на руската сволач..ха.ха ха ха и е вярно че маймуната е произлязла от руснака..ха.ха

граница? Интереси,а????и като останат само жените живи в украина ще си вдигнат посраните задници,както в Ирак,Афганистан,Косово...

В началото на XX век, точно преди ВСВ един друг сатрап от същите ватенки се опита да ги унищожи с глад (украинския гладомор), но жилавите улраинци, понеже са българи {Киев е основан от Шамбат (Шам-бат) брат на Хан Кубрат} оцеляха. Българската кръв не може да бъде унищожена, колкото и опити да са правени от кого ли не. В началото на XXI век този нов сатрап ги метна с оръжие с надеждата да ги довърши, но пак ще оцелеят, както винаги сме оцелявали и ние.

Ми да вие обявихте СВО само на територията на Украйна. Те защо удрят по Русия. Не е честно, това е тероризъм.

Този е на лека ,а на тежка дрога....а това с терористипния акт по Русия ме разсмя от сърце

Конската глава бил още жив. Последните няколко месеца никакъв го немаше, и се чудел дали путю го е уволнил или ходил да му вземаъ мярка за ново чене.

РуZия - там всичко е Най-голямо в света - Най-голямата Кочина. РуZки манталитет - РуZия е Велика, ама аз искам на Запад. РуZнак - пияна свиня. РуZкиня - Каквото и да се напише - цензурата ще го изтрие! РуZки човек - Untermensch. Made in RuZZia - сделано с топором (издялано с брадвата). РуZко изобретение - кражба, плагиатство. РуZка мода - басмена рокличка на цветенца. РуZка кухня - Как да сготвим с гепеното от прасето. РуZко образование - боравене с Калашник в 5-ти клас. РуZка култура - след 1917г. - няма такава. РуZка армия - орда, башибозук. РуZка военна техника - циганска Лада. РуZка индустрия - От Опел прави Москвич, a от Мерцедес - Волга. Copyright - free. И е време русоробите да започнат да Квичат :) :) :) 3....2....1....0 Старт.

Свиня!

Радост за моите уши - квичане на русоробски души !!!

Ден 460 от моята тридневна военна операция. Днес се чувствах странно дезориентиран, пратих дронове да бомбардират Киев а те взеха че се върнаха в Москва. Нищо, оставам велик стратег, спортист просто прекрасен човек.

Готино чуство за хумор! Отразяващо много точно реалността.

Не знам кой подкрепя геноцида в Украйна, но знам кой го извършва!

Зеленски изпържи Греъм като пусна отредактирана версия на това което се случило по време на частното им соаре. И тази подлост Зеленски я направи на приятел... какви ли гадости монтира за враговете си?

Ти там ли си бил?

Ми Зеленски твърди едно... Греъм отрича, значи поне единия лъже, Елементарно,Уотсън-)

А, Лавров, в момент не можем да се занимаваме с вас, сори, ама ние "посолствата и началниците" не можем да оправим ... Нашите лъжи станаха толкова много, че няма как да се разправяме с вашите, каквото надробиш- това ще сърбаш...

Кремълския режим пак си търси оправдания за войната и убийствата. В България е пълно с украински руснаци, които се оказва, че са живели мирно и спокойно в Украйна преди да почнат да ги бомбардират войските на Путин. Вместо да вият венци и да пекат хляб за посрещането на "асвабадителите" те избягаха в България и предполагам къде ли не. Защо бе? Сега на Лавров ли да вярвам или на тези хиляди и хиляди хора, някои наистина избягали само с дрехите на гърба си?

Хубаво пишете минуси, ама никой не казва, кое не е така в това, което съм писал. Понеже и бежанците са тук и заради войната са тук. И украинците и руснаците. По странни причини в ЕС, а не в Русия. Не че и с руски руснаци не е пълно, също интересно защо.

Тези бежанци не са от засегнатите региони или ако са имай в предвид, че регионите са 3 пъти колкото БГ. Украйна водят военна партизанска война там на територия на призната от предушното правителство област като 2 независими републики.

за бежанците къв ООН най-много украински бежанци има в ...Русия, и става въпрос именно за бежанци, от ООН не броят трудовите мигранти и онези "украинци" дето живеят на анексираните територии. А тези у нас са украинцити които преди работеха нелегално в ЕС и онези украинци които бягат от мобилизазията в Украйна... та и затова ти прадкат минуси.

Украйна никога не е признавала "двете" републики за независими. Тя дори Крим не признава за руски.

Прочети внимателно текста на Минск 2 какво е признала Украйна и какво е трябвало да прави...да осигури ''самостоятелното им развитие''.

Нормативните текстове не са декларация. Нямат декларативен стил. Затова се четат с коментари към тях.

Държавата е на хората, които я населяват! Не е на чуждите "инвеститори"! Така, че ако едните избиват другите, просто трябва да се разделят! Източна Украйна за руснаците - Западна Украйна, ако искат са и я делят с поляци, унгарци и румънци! Както и в Косово - кой им определи тези граници? Каква държава изникна там? Какви репресии правят над сръбското си население? Защо просто не ги отделят тези сръбски региони и се присъединят към естественото си население в Сърбия!

Kvo shte otdeliash v Kosovo bre maloumnik?!! Ima si edno srabsko malcinstvo, koeto ne slushka. Shte iadat pak shamarite i shte se krotnat.

Новата опорка: Греъм не бил казал това... Абе каканашки смешници, баш си казва, че трябва да е избиват руснаци... Да ви е... и медиите продажни. Затова чичо Мъск и Туитър са смърт за вас! И затова ЕС след 25 август иска да го бастиса в ЕС, в името на демокрацията...

Видеото е леко монтирано, ама като за тука е идеално!

ТАЗИ НОЩ ШЕ ГИ ЗАГРЕЯТ ЯКО УКРОПУТЕЦИТЕ..На тях им харесва ..

Умират хора! Това ли искаш?

По-добре да смениш ника, “тъпият” ще ти тича повече.

съдът в украйна е е открил дело за държавна измяна на депутат Рады Гео Лерос ,Зеленский, Ермак, Машовец, Баканов, Демченко. Хохлите се усъзнаха че и в радата зеления допусна поляци ,хамериканци и какви ли не .

С ,Ярса още 500 К ще се изпържат в ада ...Да живее Кокаина..!!

Абе що така нямаше възмутени, когато Решетников заяви, че е оказал "съдействие" на БСП при избора на Радев за кандидат президент? Предполагам, че ако се допиташ до Руския институт за стратегически изследвания това е "сътрудничество", ама ако не участва

Тука сме към Русия. От Кремъл имат пълно право да посочва, кой ще управлява България и точно какво ще върши. Това те са си го извоювали през вековете и никой не може да им го отнеме!

А имаше ли възмущение, когато американците открито си признаха, че са "съдействали" за преизбирането на Елцин за президент на Русия?!

ама спреха Тръмп да не го преизберат и обвиниха руснаците, че били с него! :-)

Голям шегаджия . Ако нокой унищожава всичко руско в Украйна това са руските войски. Пресен пример сринаха до основи населеният с руснаци град Бахмут, като са избити или прогонени всичките му жители. Май -целта на сво е дерусивикация на украйна а не демилитаризация

15 млн офейкаха ,500 К укропъ ги отърваха от мизерния им скотски живот..Има още балами за трепане..

Колко груз200 стана на лади?

Русия е фашистка държава.

без съмнение още първата им императрица Екатерина е чиста ФАШИСТКА- Sophie Auguste Friederike von Anhalt-Zerbst-Dornburg

Но първият им император и последен цар е чист руснак

Глупак и л...о скапано!!! Къде са те намерили?! САЩ в Ирак, Югославия, Либия, Афганистан, Сирия?! Кво каза?! На 12 000 км кво на майната си дири?! Тяхното не е инвазия, а Демокрация с грабеж на националните банки и националните музеи!!! А в Сирия окупирали нефтените полета на Сирийския народ и крадат като за световно?! Ей крадци млъкнете бе?! Как нямате срам да се изказвате дори?! Русия защитава своите сънародници от Бандеровския геноцид в Крим, Донбас, Донецк, скоро и Одеса, където удобно забравихте 43 изгорени живи украински руснаци в Профсъюзния дом в Одеса през 2014 г, заключени от Бандеровците!!! Къде бяхте тогава бе мухльовци!!! Данооо....

Ще разбере хохлю по трудния начин ,кой е правилния избор.

коня изцвили на кухо :)

Когато макетата ни запукат някои ден ще ви светне лампичката! Вечни съюзи няма.

В Македония на скорошното преброяване само 4000 души ае самоопределиха като българи. Какви претенции имаш?

А по някои медии казаха само за 400! :-) А иначе, взелите паспорти с бългаски корени са 100 000! И ние имаме доста роднини избягали от Македонски територии в България, когато има държава България, а част от земите са останали в Гърция и Сърбия (не е имало някаква измислена Северна Македония тогава).

Макетата ще те запукат?!....Македония ще трябва да избира - или Европейска посока на цивилизация без балкански дивашки синдроми или аутобан Тукей - западна Германия.

Според мен дори и да загуби част от територията си Украйна трябва да се постарае да избие и рани максимален брой руски ФАШИСТКИ кучета Така това ще държи влага на руснаците следващите 100 години - добре да си помислят ако решат че може отново да ПОВТОРЯТ

Четвъртит...как е в паралелната вселена!? Перомогата върви ли... контранаступа почна ли!? Бахмут още лие Украински или поне обградиха ли го!? Белгородските партизани върнаха ли се!? Патриота колко Кинжала свали!?

Май не знаеш че в Украйна почти няма семейство което да не е кръвно свързано с Русия, Украинците са абсолютно същите ЛАЙНА като РУСНАЦИТЕ!! А когато са мешани и с поляци тогава пък направо миришат от километри на наглост!

И така да е , никой няма право да унищожава държавата им.

Ква държава бе...тоя Бахмут дето се биха за него преди 500 години да не го основава украинския цар Иван Грозненко!? А Одеса или харков Тарас Шевченко или Мазепа!? Хохлите са там под наем...ма се самозабравиха и сега собственика ги гони...по трудния начин...

Държавата е на хората, които я населяват! Не е на чуждите "инвеститори"! Така, че ако едните избиват другите, просто трябва да се разделят! Източна Украйна за руснаците - Западна Украйна, ако искат са и я делят с поляци, унгарци и румънци!

Суд на Украине обязал Госбюро расследований открыть уголовное дело в связи с возможной госизменой со стороны Зеленского и его команды, - депутат Рады Гео Лерос ,Зеленский, Ермак, Машовец, Баканов, Демченко

В основата на всичко е Демократична партия на Сащ..Мрази руснаците ,обаче още повече мрази Укропите ..Ахаха...

Много ясно.Затова трябва да затриете всичко хохулско..Един вариант ,едно изпълнение.Друг път няма Сащ ,Германия + Киев са нацисти.....

Ще бъдеш затрит боклуко руски.

Анексираните зони са руска територия населявана с етнически руснаци, които са първоначално отцепени като самостоятелни независими републики и впоследствие присъединени пак като републики към РФ. Това е признато от Украйна и още 3 Държави и то не коi да са. Това, което е руска собственост по закон се връща на Русия. 4 те анескирани области плюс Крим.

След "специалната" ви оСерация всичко руско така или иначе ще изчезне от украинската земя!!! Това отсега трябва да си го набиете в тъповиците!!! А така е редно да стане и с цяла Европа!!

я направо закривай Европа, щото вече е тръгнала към фашизация и диктатура!

Това е като да кажеш, че всичко английско трябва да изчезне от Европа. Драги, Русия и руснаците са Европа, както и англичани, французи, италианци, испанци, българи, сърби, албанци, поляци, чехи, фламандци, датчани и т.н. и т.н. и т.н. Ти си го наби в главата. Това е културата на Европа - многообразие в не толкова сходни етнически групи. Като не харесваш Европа - ходи в Щатите, Австралия, Африка, Китай....където искаш.

Украйна от 10 години бомбардира Донбас, ама всички си седяхте на топло и хич не ви пукаше. Щото не го даваха по CNN. Паметник на убитите донбаски деца има даже "Алеята на ангелите". Мен са ме стреляли "Десен сектор"=Азов и съм се крил в кофи за боклик и под коли! Кво знаете вие?!

Иди на хой сука!!! Тези опашати лъжи оди си ги пиши в рашистанските сайтове!!!

мисля че малко послъгваш Тва че спиш по кофите за боклук ти го вярвам Но че от Азов са такива леваци че да не ти напълнят гъза с олово е трудно за вярване

Изобщо не ми пука, дали вярвате или не. Бил съм там, знам какво съм преживял и разни с промити мозъци не могат да ме оборят. Пожелавам ви вие да не го изпитате същото. А азовците - да, леваци са. Сутрин чакаха скрити по баирите и се обзалагаха кой коя баба, отиваща на пазар ще уцелят. Толкоз за тях - видяха им сметката :)

имаше една информация през 2015 г. по бтв за криещите се от бомбардировките българи в Бесарабия! Сега сигурно и от архивите са я изтрили! :-)

Ние бяхме в ДНР, Бесарабия е на границата с Молдова. Но тогава (2015) "Десен сектор" ходеха и "поукранчваха" де що има "неариици"=укри. Включително и българи. Но това никой вече не го казва!!! Не те наемаха на работа, ако си бесарабски българин, гагаузин, да не говорим пък ако си руснак!

Няма "Мирен план на Зеленски"! Има смешен диктат, сякаш е господарът на Вселената! :-) Но може само да си поиска истинска война! Казвате "Пустинна буря" - гордост за НАТО! Но НАТО въобще не пазеше цивилно население там и бомбардираше! Както навсякъде, където са воювали американците! Ето това, ако им се случи на украинците - бог да пази цивилните! Зеленски не мисли за тях - Путин мисли!