Сербезова: Решението за корекция на формулата за наблюдаваните лекарства не е грешка

За да се увеличи броят на наблюдаваните медикаменти са необходими законови промени, посочва бившият здравен министър

Обратно в новината

Коментари - Сербезова: Решението за корекция на формулата за наблюдаваните лекарства не е грешка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пък едно читаво нещо не направиха тези от четворната коалиция!

само Менделсон и звучи в ушите,май?!

Госпожо, когато законът противоречи на интереса на гражданите, не се пренебрегва интересът на гражданите, а се променя законът. Да ти напомня, че когато ти беше министър, твоите хора имаха мнозинство в парламента. Ако си искала, си щяла да поискаш законът да се промени, за да може да се мониторира по-голямо количество лекарства, а не да намалиш списъка, с тези лекарства, за да може твоите приятели, безконтролно да изнасят. А ние да обикаляме Гърция за обикновен Пулмикорт и Вентолин, за да не направят децата ни пневмония. Няма да пускам квалификации по твой адрес, всички от индустрията те знаем що за стока си. Не съм срещала толкова безскрупулна и меркантилна личност. Надявам се да те разследват и да си получиш заслуженето рано или късно, поне някакво морално удовлетворение да получим всички майки на малки деца, които треперим откакто си завъртя далаверите. А и вероятно много други болни хора също....

'' И в същото време няма държава в ЕС, където така еднозначно, тенденциозно и популистки в "удобни" моменти да се играе по тънката нишка на нервите на хората, използвайки проблема с недостига с лекарства, създавайки "виновни", които да се предложат за залъгалка, докато се прикрива интелектуалната и административна немощ (или може би интерес) за цялостно решение на проблема, което да бъде устойчиво във времето", допълва Сербезова.'' Тази забрави ли, че преди да се издигне за м-р много повече врякаше за недостига на лекарства, че сега упреква други как виждат реалността от поредния недостиг?????

Тази е за затвора!!!!

Може и за затвора да е, но няма да отиде там. Тя си направи пачките и си пие скъпото уиски.

Ситуацията с лекарстрата е толкова абсурдна, че се купуват от Турция, където на всичкото отгоре освен, че ги има са и по-евтини.

По-нагла и меркантилна жена не познавам! Интересува се само от личните си сребролюбни интереси. Как може такъв човек да бъде сложен за министър, мисля, че беше от ПП.

Значи тя искала да спази закона, а не да запази живота на хиляди хора, нуждаещи се от липсващите лекарства. Колко е загрижена...

Асена направи много далавери. У нас професоря да ги ринеш с лопата, във всеки вход по един професор, по един полковник.

Трябва да изглеждат професорите /в нашия вход си имаме двама-трима колкото да се хвалим и дразним съседния.../. И да се усмихват мило, а не да гледат сербез. Но да попитам докато още може - а защо покрай внезапно "изчезналите" лекарства спря и вносът на пробиотици като "Спиман" и "Спиман Форте", та хиляди бъбречно болни бяха обречени? Май това с лекарствата ще се окаже аферата на века и пред ефектите й ще бледнеят и Кремиковци, и летища, имагистрали, и какво ли не. Айде живи и.../за малко да кажа "здрави"/.

Сърбигъзова се почеше по гъза, все пачки с пари падат.

Ах.....този ...МИНДИЛ ,,СЪРБЕЖКОВА"

Така е когато, за министър се слага топ търговец на лекарства интересуващ се само да прави печалби за фирмите на лекарства. Сега в аптеките няма Нурофен, живот тоспасяващи лекарства за онкоболни, които гражданите на България ходят да купуват от Сърбия и Гърция. Геноцид над народа оп промяната и прокситатаа. Следващия министър трябва да е онкоболен пациент.

Явно лекарства са заминали като помощ за Украйна. Украинците са по се важни за българските п политици от народа който ги избира

А като се сложи лекар за министър ,всичко е цъфнало и вързало...

По читави коментари до сега не бях чела. Браво. Имало и нормални хора:))

По-читави.

ни са накраде , ни са наеба , нито и дойде и акъл :)))

Сърбигъзова да отива при генерал Годжи, на майната си!

Моля, не давайте трибуна на тази гнусна жена.