Увеличават минималната заплата и вдовишките пенсии от септември

От 1 септември минималната работна заплата ще се увеличи от 240 на 270 лева, а вдовишките добавки към пенсиите ще се вдигнат с една трета.

Обратно в новината

Коментари - Увеличават минималната заплата и вдовишките пенсии от септември | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е НУЛА. После на фона на орязванията по света в България и малкото увеличение е МНОГО. При тези саботьори в местната и държавната администрация!

Бойко,чедо,ша помагаме, кат кайш, на ГЪРКО.Аз съм казал на бабата да бере чушките-те са много люти да знайш.Дан ти казвам како ша прай ГЪРКО кат лапни една чушка.И от черната репа съм казал на бабата да вади.И тя яко люта.Нал знайш како са прай кат ядеш люта репа.А тъй Бойко,да разберът ГЪРЦИТЕ че им памагаме. Аз имам едни шаечени палту и кащи-и тях ша дам за ГЪРКО.Знайш как държат хладно през лятото.Аз си одя с тях.Ам чи какой туй климатици,инвертори,чилъри-ади де,шаечиното за ГЪРКО,шаечиното. Ама Бойко чедо,дигни малко тез пенсий бе.Чи то 147,53 лв. е мойта и на бабата 139,99 лв.На оремака не мога да ида.Бабата и дума ни дава да става да ма пусни на оремака.Пък чувам чи на ГЪРКО пенсията била голема.Ам то зако му е таз голема пансия кат немт люти чушки и репа.Ний ша памагаме,ти само дигни пенсийти поне на половината на ГЪРКО-повеке недей. Бойко,чедо,ам ти ко ша прайш кат додат комунягите на власт, а ? Дан кайш тогиз да помагами и та тебе.Е ша сея догодина пивеке чушки и репа.

абе дянков нямаш срама.да ти дам 115 лв и тях ги глатни да се задавиш дано.ама вие сте си добре с хилядарките ами намалете ги,безсрамници.

Няма по-мизерна и скапана държава от България.Крадливи и нискочели политици,обезверен и очукан робски народ,гмеж от паразити-циганор,които дооглозват овчедушните българи.Какво следва...ми ясно е,или овцете трябва да се събудят най-сетне или кожите им ще се ветреят по трънаците.

Българските синдикати се превръщат в блюдолизци и съглашатели на правителснвото=казьонни нагаждачи.Чий интереси са призвани да защитават?На един педал .

Абе аланкоолу,купи си кофа вазелин обмажи хубаво аналиите и се надени на турците да те праскат 4 год.Глупак!Противен гомньо!

всичко що е построено и купено частно през последните 20г. е са откраднати народни пари. Всичките така-наречени инвестиции - са също източени народни пари. И по-лошото, е че парите са вече похарчени от тъпи крадци за глупости (коли, gsm, ядене, пиене, курви и т.н.) и никога няма да се появат(реинвестират). Така, че се пригответе за мизерия още дълго, дълго .... всичките приказки за увеличения, инвестиции, усвоения, вложения и т.н. са само пожелание и идеи без покритие ....

Търпение, моля! Без обиди. Изчакайте Борисов да направи инфраструктурата! Инвестициите сами ще потекат и ГЕРБ ще ви вдигне в пъти заплатите и пенсиите. Няма начин да не стане - това е мечтата и обещанието на Борисов. вЕрвайте му!

Русалке, и ти бъди търпелива! Ще те огрее, но след двадесет години. Когато не ставаш за нищо!

Учудвам се, че все още има заблудени хора! Не виждате ли, че магистралите и инфраструктурата и всичко, дето му режат лентички, се строи с пари от резерва! Щели били да ги връщат от парите от ЕК - пълни глупости! Ами нали трябва да минат комисии, да одобрят строежите. Мислите ли,че всичко е наред? Аз не мисля така, напротив беше излязла информация, че се строи без съответните разрешителни!

Бре бре направо 'бетер' от германия сме...

Ай, решете най-накрая какво ще правите, да видя дали ще имам сметка да трепем мъжо...?

КАКВОТО И ДА ПРАВЯТ ЩЕ ИМ ВИДИМ СМЕТКАТА НА ИЗБОРИТЕ. НЯМА ДА МОГАТ ДА ГИ ФАЛШИФИЦИРАТ ТОТАЛНО.

Мисля си върху казуса: разведена на 38 год по вина на съпруга, доотгледала две деца сама, вече пенсионерка. С какво й е по-лесен живота от пенсионерка вдовица?

ЗАЩО СТЕ СЕ УГЛЕДАЛИ ВЪВ ВДОВИЦИТЕ-АЗ ПИТАМ КЪДЕ СА ПАРИТЕ НА ПОЧИНАЛИЯ МИ СЪПРУГ КОЙТО ВНАСЯ ЦЯЛ ЖИВОТ И НЕ ВЗЕ 1 СТОТИНКА ПЕНСИЯ.А РАЗВЕДЕНИТЕ-СЪЖАЛЯВАМ ЗА ТЯХ НО СА ПОЛУЧАВАЛИ ИЗДРЪЖКА ЗА ДЕЦАТА СИ А СЪПРУЗИТЕ -БИВШИТЕ СИ ВЗИМАТ ПЕНСИЯТА.

Оппала-а, нещастниците се обадиха! Това беше целта, да ги пораздрусаме малко, че нещо много си мълчат напоследък иначе "балканските лъвове и борци". Жалко само, че изгракаха само училите навремето марксизъм-ленинизъм сторонници на братството и равенството. То поне да имаха малко кумова срама или поне чувство за хумор, но явно пак нищо не са разбрали промитите им комсомолски чугунени главета. Направо "до-до", какво да ги правиш. Природата си знае работата и като не може по човешки, ще се погрижи най-естествено да отсее плявата от зърното. България пак ще я има, тази, която трябва и вече два-три пъти е била! С българи, на чиито учебници и книги не пише "Учпедгизпром"!

Каквото сте изработили за държавата ,това вземате!Като нямате в държавния бюджет-вие сте си виновни!Не плащате пенсионни осигуровки,а искате ограмни пенсии!Ако съм на Дянков-колкото ти е месечната осигуровка,толкова получаваш!Внасяш 20 лв.,получаваш 20 лв.пенсия!Това е положението,не се правете на велики!Този такъв,онзи такъв или онакъв,а вие -хубави и целите в бяло!Добре ви е нищо да не внасяте в държавата ,а искате германски пенсии!Германците си внасят много и получават много!Дянков,давай им пенсии по 10 лв.на месец и не се бой!

О,главозамаен разбирач на осигуровки и пенсии!Тук се олакват хората работили по 40 и повече години,внасяли са по 36% осигуровки през голямата част от съзнателният си трудов живот,не са превилигировани като категорийните пенсионери и си искат само това което реално са внасяли през тези 40,че и повече години, не с техните средства да се облагодетелстват именно тези мързеливите за които ти говориш.Все пак хората са работили повече от 40 години и си искат своите пари,не си мисли,че държавата им ги дава даром.Жалко,че нито едно правителство до сега не направи индивидуални партидите за пенсии,а и за здравното осигуряване,защото аз например не искам на такива като теб да им се плаща от солидарния фонд,защото едва ли се осигуряваш на максимума,но раздаваш тъпи съвети.

Пропускаш-има хора които се пенсионираха след...27г трудов стаж!

Ти па кой кой и кои са "те" за които говориш??? Гербар ли си къв си ?

На партия гроб естественото ѝ мястото е В ГРОБИЩАТА

Тука има доста хора, които говорят за времето на социализма по "спомени" на някакви неадерталци. Нивото на живот тогава ще го имате сигурно след 200 години. Спокойствие, осигуреност, безплатно образование, медицина, жилища за всички, евтини почивки на море и балкан за всички (150 лв за 4 членно семйство), вярно Москвичи и Жигули, Фиати и Застави, ама нови достъпни коли за всички, Работа за всички и всичко каквото се сетите още.Не скърбя за тогава, а ми е жал, че така Ви надъхват и така лесно се лъжете.

ПРИЯТЕЛ Същите тези утайки ни докараха ...Клиничен случай начело на цяла държава ???

Ами нека парламентарно представените партии се откажат доброволно от полагаемата им се субсидия, че държавата да спести. И без това първата работа на следващото Народно събрание трябва да е закон с един единствен текст - чл.1."Отменя всички закони, изменения на закони и подзаконови нормативни актове, приети от 41 народно събрание".

ура значииии бат бийко построииии магистралите и ууупппррраааввии пътищщааата!!!!

Как така ще вдигат пенсиичиците и минииималните заплати а пари на магистралите ?

Вервайте ми! Тука има, тука нема! Нещастници!

Я стига си се правил на компетентен!Иди и поживей там и тогава говори!С 1500 евро се живее царски,при доста по-ниските цени на ток,парно и вода,а и на много стоки в магазина!Ниски лихви и при покупка на жилище,автомобил и т.н.Така ,че не говори врели некипели!А френските жени не работят при 3 деца,защото получават средната заплата -2200 евро !

стоките се увеличаха с 70%, а те вдигат заплати с 10% ха-ха-ха това не е вдигане на чиста заплата, а е увеличение заради инфлацията, и дори по ниско от нея.. демек стоките станаха по скъпи и малко вдигат заплата за да замаят очите на народа

ти си по пленумите!Разрови се във великите трудове на "Агент Гоце"-специалист по история на БКП и провери ,кои са пленумите тогава!А има и много секретни решения,които не се оповестяват в ДВ!

Тогава ще запълвате бюджетните дупки на майка си и баща си.

простака си личи от далеко идиоте

Пожарникарят обещава: Всяка вдовица, всеки пенсионер и всяка майка ще получи по килограм асфалт. За да си запълнят дупките в семейния бюджет.

Увеличението ще е с 20 лева средно. Това личи от вратовръзката на м-р Дянков в Дарик. Честито!

минимална заплата 1000 лева/////максмална пенси 150 лева////детски надбавки 300 лева поне

За какво става въпрос???Лумпени и управляващи Дебили!!! Производство и работа трябва да има! Стига с тия тъпи полицай,пожарникари и други инфантили!!!!

Вдовците и вдовиците са една трета от всички пенсионери. Ако трябва да се действа законно ,на всички пенсиите трябва да се повишат с 2,33 %.

Годината ще завършва на 11,но кой век?

МЪЛЧИ БРЕ, НЕ ДУМАЙ!!!! АХ МАМКА МУ И ХАМЕРИКАНСКИ ВЪЗПИТАНИК, ТОЯ ДА МИ ПАДНЕ АЗ ДА МУ ПЛАЩАМ, И БОБА ЩЕ МУ Е ДЕСЕРТ!!!!!!

На боко Първи не му се сака дига ренсите оти е политически ИМРОТЕНТЕН УРА Ц АРО Е ГОЛ

Интересно, коя година ще бъде това!?!?!?

Има човек,има проблем.Няма човек,няма проблем.След време ще бъдем най -безпроблемната държава.

Вече ми писна от тази тема.Като че ли се решава кой знае къкъв голям глобален проблем, касаещ благополучието на народа , а то за някави мижави стотинки и то на минимален брой хора.Голямото дъвкане.

Ще ти отговоря накратко:Защото при нас е посткомунизъм!Поживях малко,няколко години при "гнилия капитализъм"!Видях какво е!Във Франция,клошарите получавах по 800 евро помощи,плюс 120 евро за всяко куче ,за което се трижеха!Стачкуваха при 1445 евро средна пенсия!Но,пенсионният им фонд е непокътнат ,надвишава 2 трильона евро и е гарантиран с активите на държавата!Нашият беше похарчен от правителството на Т.Живков с едно просто решение на ЦК на БКП през 1977 г.Сега всички ние духаме супата!

И кое е това решение?Под кой номер, дата, на кого- "ЦК" означава пленум на ЦК, на кой пленум?Тогава въобще нямаше пенсионен фонд, а пенсиите бяха перо в държавния бюджет и при нашите условия/особеностите на икономиката/ това беше по-правилно...евентуален фонд означаваше непрекъснати загуби..., а след 1990 г. и пълно разграбване...както стана с всичко създадено от народа ни през онези години...А да живееш във Франция с 1500 евро никак не е лесно...

Повтарянето на приказката за откраднати пенсионни фондове не само е изтъркана, но не е и вярна! Нашите родители си получиха, и то в достоен размер, пенсиите! А за пръв път чувам за професия "клошар" със 800 евро заплата (помощ) Да се чуди човек, тогава, защо ровят по кофите!?

Много са смешни-ту вдигат ту не вдигат парите.И те не знаят какво правят.

Абсолютни подигравки-та какво са 3.40 лв нали и те ще се обложат-а трансорта колко ще стане-а тия от синдикатите са пълни мошеници-интересно те какво ядат и с какви пари разполагат-дали живеят с ОСНОВНА ЗАПЛАТА-ИМА ЛИ НЯКОЙ ДА ИМ ВЯРВА-ВСИЧКИ СА ЕДНИ ХРАНТУТНИЦИ И НИЩО ПО-ВЕЧЕ

Е,нема такива смешници!Сигурна бях ,че това ще се случи-за вдигането!Сега чакам да чуя,че пак няма да стане!Хахаха-голям цирк!А ние сме в него,за съжаление!

всичко казано от дянков е скод0умие не му вярвайте. а пожара също да си помисли каква змия има до себе си

Уважаеми ,напълно съм съгласен с Вашето мнение ,но НИЕ СМЕ ДОВОЛНИ ОТ ПОДАДЕНИЯ ЗА ИЗБОРИТЕ ЖОКЕР..А след това знаем ,че няма да има ново увеличение.Ние -700 000 неутешими вдовци и вдовици. Присъединете се към нас.

Не е по темата, но ми е интересно защо не се коментира цената на петрола? Шопара Златев да не чака да стане литър/лев и да го намали на два лева?

А ти щом си умница,защо не си осигурила достоен живот за детето си!За да нямат банани при комунизма,не бяха виновни родителите ,а задръстените комунисти!Сега на тебе кой ти пречи ,да получаваш по-високи доходи?Навярно ти самата,при положение че ти липсват качества и образование!

Да ви разкажа цялата история за бананите. Срещнали се 2 германчета - източно и западно. западното държало банан в ръце и почнало да дразни източното. "Нааа, имаме си банани" Източното невъзмутимо казало - "Да но си нямате социализъм"Западното се ядосало и се врътнало, а вечерта разказало всичка но баща си. Баща му казал"Утре като си видите му кажи, че и ние ще имаме социализъм" Западното изпълнило бащината заръка, но източното отговорило "Дааа, но тогава няма да имате банани"

Кои работят на минимална работна заплата?Чистачи, охранители - които са обикновено пенсионери.Но при увеличението и ще се вдигнат заплати на депутати,министри, субсидиите на партиите и Ще се увеличат таксите.....

И МОЕТО ДЕТЕ СЕГА ПИТА КАКВО Е ТОВА КАТО ВИДИ БАНАН, ГЛУПАКО, ЗАЩОТО НЕ СЪМ МОГЛА ДА МУ КУПЯ. И КАКВО ОТ ТОВА,ЧЕ ИМА ВСИЧКО ПО МАГАЗИНИТЕ- ХЕМ ЯДЕМ БОКЛУЦИ БЕЗ ДА ЗНАЕМ ПРОИЗХОДА ИМ, ХЕМ САМО ГЛЕДАМЕ ПО ВИТРИНИТЕ,ГЛУПАКО!

Симеон Дявков,ако иска да даде само на вдовците,това да стане от друг източник на финансиране,а не от солидарния пенсионен фонд,защото всички,които сме пенсионери сме си внасяли осигуровките,за да получаваме сега с достойнство пенсиите си,а не да бъдем третирани,като благотворително дружество или служба за социално подпомагане.Стига с тази дискриминация и незаконосъобразни решения!Ние сме си ги изработили тези пенсии и не може от нашите средства да се раздава само на определена група.Инфлацията не е само за вдовцитие.

Симеон Дянков не дава. Той преразпределя.

Защо не се разбере че всичко е с цел да ни противопоставят???Каква е тази завист към 5-6% увеличение на 20% на добавката??Като чуете вдовишки пенсии с 1/3 започвате да си въобразявате какви ли не суми защото те ви лъжат с % а не казват средно с колко лева..Дали ще дадът на на-малките 2.5% /3.50лева/те са отдавна изядени с тях няма да забогатеят бедняците.Слушайте какво ви говорят но и мислете върху казаното..

Ти как си представяш бюджета на една страна неграмотник!Това да не ти е една бездънна каца с пари и колкото и да вадиш,не стигаш дъно?Я прочети малко буквари по икономика и финанси и след това,се впускай в такива съчинения!

Представих си, че пенсионния осигурителен фонд не е откраднат след 9ти септември 44та и парите за пенсии не са набутани в бюджета, а са отделно и всеки има индивидуална партида.

И да продължим с представите: Пенсионният фонд е инвестиран в дейности развивани от фирми и банки и пр , които обявяват фалит!Или пък цените скочили няколко нива над събраното в индивидуалните партиди! И пием по една студена вода!

не бяха виждали банани и портокали!И това ,ако е социализъм....Сега е суперкомунизъм!Ха-ха-ха-дават филм по телевизията,в който социалистическото дете ,при вида на банан пита:"Какво е това?"

Мизерстващи в мизерна страна. Криви сте си вие. Защо край вас има палати и лимузини, а вие ровите в кофите и не смеете да гъкнете да не ви отнемат и кирливите 300 лв.? Защото отдавна са ви прецакали и ви се подиграват отгоре и отстрани! Когато се усетите и проявите гражданско съзнание, тогава ще ми говоритге за Европа, Шенген и стандарти. Той още Дядо Славейков е заподозрял, че не сме народ, а мършаво стадо, но кой да го чуе 100 и кусур години?! Осъзнайте се, хората да им пипнат 1 евро, и скачат, та блокират държава и работа докато не ги уважат, което е достойната позиция. Та така с нас...

Алцхаймер е имал баща ти,когато те е правил!Не стига ,че живеехме със сто лева на месец,а жигулите бяха по 10 000 и се чакаха по 20 год.а и комунистите "обрулиха" всички ни,като ни натовариха с по 10 000 долара дългове на човек,и откраднаха пенсионния фонд!Затова сега пенсията ти е такава,неандерталец!Генералът да не се поддава на провокации,за да не стигнем до дереджето на Гърция!Вярвам ,че специалист като Дянков няма да допусне драстични увеличения за повишения на заплати и пенсии!При окрадената от комунистите държава,това ще е ефекта Гърция!

"Генералът" ти какъв е? Той отказа ли се въобще от партийното си членство и кога?

А бе, злобар безпаметен, не съм в пенсионна възраст и работя, но ПОМНЯ и не понасям лъжите. Младежките ми години бяха при социализма и бяха най-хубавите години, точно защото НЯМАШЕ МИЗЕРИЯ и можехме да живеем вевсело, спокойно , с образование, добра професия и без стрес от безработица, безкрайни сметки, дългове, вандализъм, убийства и т.н. днешни "привилегии". На лъжите може и да вярват тези след още 50 год., ако ги има.

Помним разбира се...Помним детските обувки и сандали от 1943 до 1946-47 г. с дървени подметки или изплетени от въжета и слепени със смола ...,огромните опашки за малко мляко за децата, хлебните дажби, режимът на тока, филийката с мас беше нещо много желано...Помним как страната се променяше с годините...Нямало портокали/появиха се още през 50-те години-от Израел.../, нямало БАНАНИ...,аргументи на бананови мозъци...Но нашите спомени нямат значение...голяма част от народът ни предпочете капитализъм и нека не се оплаква от социална несправедливост, малки доходи и пр...-това пожела- има го! Какви ще да са спомените на по-младите поколения? Банани...

А бе, а сега колко по 10 000$ са дълговете на човек? Жигулите бяха по 6 400лв. по 10 000 бяха някои западни коли (2 у-ба). Живели сте със 100лв. на месец защото родителите ти са можели да спестяват. Преди 10 XI и циганите имаха влогове в ДСК