Европейският съвет: Лондон да започне Брекзит през септември

Лидерите на ЕС дадоха във вторник на Великобритания глътка въздух, приемайки, че й трябва време да преодолее шока от Брекзит-а, предаде тази нощ АФП.

Обратно в новината

Коментари - Европейският съвет: Лондон да започне Брекзит през септември | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Англетата ще започнат преговори когато си искат а не по нареждане от ЕК.

Когато в Норвегия преди години откриват и започват да продават петрол какво става? Става това, че норвезите започват да смятат работи като чистачи, миячи и т.н. като работа под тяхното достойнство. От тази ситуация се възползуват пакистанците. Норвезите тогава си мислят, че когато пакистанците се пенсионират те ще си заминат обратно в своята държава. Но, децата им родени в Норвегия вече не желаят това и остават в Норвегия. въпреки, че живеят в Норвегия те продължават да се женят- омъжват с хора от тяхната държава- ха да говорим за интеграция. За тези години икономическата ситуация в света се променя. Сега при тази безработица за норвезите престана работата на чистач и мияч да е обидна и всеки път когато има обяви за работа се подават стотици молби от много норвези. Така, че не бъдете толкова сигурни, че британците ще имат нужда от чужденци да им мият и чистят. Още повече в трудна икономическа ситуация. Бих казала, че точно сега населението което няма висше образование ще иска да получи точно този сектор от работния пазар.

Тези които слагат минуси могат ли да аргументират с други факти? Това което е написано се казва от самите норвези. Явно някой тук имат претенции да знаят по- долре за тази ситуация от самите норвези. Това е дори смешно.

Норвегия май не ти действа добре брат!. Няма слънце, студ, 'норвезите' вземат големи заплати, ама ти си нещо нервак?! що ли? Какво като си написал 10 реда и рефрешваш 100 пъти да видиш колко хора са ти оценили великия писмен труд ?! А някой дори се осмелил да цъкне минуса, щот си boring Земи оди в пакистан, там е слънчво и топло

Паднаха маските .Къде е уважението към другия и самокритичността към себе си.Нещо повече. ЕК действа със злоба и с намерението да накаже провинилия се бунтар са назидание на останалите ,които биха се осмелили да се вдигнат на бунт с/у статуквото.По- добре би било да потърси грешките в себе си ,да поеме отговорност за тях и да се вслуша в гласа на народите.

Тази реакция на г-н Юнкер беше МНОГО ТОЧНА и даже много мека бих казал, защото не може само ДА ПОЛУЧАВАШ БОНУСИ, а негативите да оставяш на всички останали! Англичаните ПРЕКАЛИХА, то не бяха ПРЕТЕНЦИИ, ОТСТЪПКИ, СПЕЦИАЛНИ РЕЖИМИ за тях, ИЗВИВАНЕ НА РЪЦЕ и наистина в такива случаи се казва : "Господ бави, но не забравя", особено КОГАТО СЕ МИСЛИШ ЗА НЕЩО ПОВЕЧЕ и когато се САМОЗАБРАВИШ!!! Това е нормалният завършек като на маймуната, която се изкачила на клона, но от земята ТАКА И ЛЪСКА ГЪЗА, че направо е отврат!!! Нека този сценарий ДА ОСТАНЕ ЗА ПОУКА на всички, които си играят с ОГЪНЯ!!!

ти англичаните не ги мисли, те били прекалили... Те взеха решение, горд народ с горда история. Теб да те видим а? кой си ти, и ако твоя народ вземе подобно решение, някой дали ще го моли за нещо? А кой се мисли за повече, и кой Е повече - ако прочетеш история ще разбереш. ама не тази от БГ училище, не. 1/4 от сушата има официален език какъв ? а commonwealt of nations е ? какво ли е?!

А ти ако знаеше малко по-добре историята, щеше да знаеш, че сме ги били в битка тези велики англичани като маче у тараба.

И на отбора по футбол трябва да им дадат 2 месеца почивка, а после да решат дали ще играят пак с Исландия, или резултата няма да бъде зачетен.

От вчерашното представление на цирка наречен ЕС, най-впечатлителна беше изявата на г-н Юнкер, обръщайки се към представителите на Великобритания. Усещането беше, че римски император говори на провинила се прислуга. Нашите медии естествено ще го отразят това някога, ама надали. Е не изключвам варианта да го включат в някое ретроспективно предаване... след 2-4 години.

Ягоди има и в други държави.Проблем няма в това.Още повече не е сигурно дали британците ще затегнат имиграцията защото трябва и да работи някой мама му стара.Трябва някой да прибира реколтата за да може британеца да яде нещо.

Не само реколтата. В Лондон не можеш да видиш британец да обслужва обществения транспорт или някоя друга работа - да чисти, да мие и т. н. Те одавна са отвикнали от такъв труд. Все някой трябва да ги обслужва.

За неразбралите, дали ще се промени нещо в ЕС и в каква посока, цитирам думите на министрите Франк-Валтер Щайнмайер и Жан-Марк Еро в документа, публикуван на сайта на германското външно министерство.: "Ще продължим напредъка към политически съюз в Европа и приканваме другите европейски държави да се присъединят към тази наша инициатива"!

Вий май им завиждате на англичаните. Хем говорите колко лошо щяло да става хем половината от вас стягат куфари да ходят да им берат ягодите. Стойте си тука, защото тука е по-хубаво. Поне според вашите коментарии.

Беше тая. Сега ще си берат ягодите сами.

... На пирати, чадо Божие, не се завижда ... Господ си знае работата. Виж какво става - Колонизираха цела Африка преди - сега цела Африка иска да отиде в Англия ... Ограбиха ли почти целия свят ? - Ограбиха го .... Е, сега че му върнат парите обратно, по един или друг начин .... То махалото на времето днес е в единия край, на другия точно противоположния край ..... А Господ само го позасилва с крак и ни гледа акъла и ни се смее отгоре как тичаме кТО ВЪРТОГЛАВИ подир Махалото ...... :) .....

Пияндето Юнкер (шеф на Тиквата) пак се е изложил. За пореден н път доказва, че и кръгла нула в политиката. Ей такива политици са тронците в ЕС. Дори не осъзнаат, че те са виновниците за разпада.

по спокоино молим

Юнкер газ пикае но нито за момент не се замисля защо 17.5 милиона гласуваха против него и неговия сьюз. Нито за момент не говори че ще се промени нещо. Това са те ЕС чиновници - безгрешни и самовлюбени

Как така нямало да се промени - говори се, че ще се създава СУПЕР ДЪРЖАВА, като големите началници ще са Германия и Франция. От нас се очаква да загубим суверенитета си и да отдаваме за по чест (кузируване)...

посочи ми, къде го пише това официално

Ингилизите имат 2 месеца сега за да се доухаракирят! Коя нормална нация ще си отреже клона под гъза, коя? Нали са уж "джентълмени" а забравиха ОГРОМНАТА ФИНАНСОВА ИНЖЕКЦИЯ - подкрепа, получена от ЕС през 70-те години, за да са на това ниво днес и да ЗАХАПЯТ ръката, която солидно ги облагодетелства? Само един плиткоумен, самозабравил се егоист и наказан след това от съдбата заради НЕБЛАГОДАРНОСТТА МУ може да забрави ГОЛЯМАТА ОБЛАГА !

Какво трябва да направят Меркел и Оланд в случая да ръкопляскат на британците може би и да ги молят да останат в ЕС?Ако нещо е тръгнало да се разпада то ще стане така или иначе но честта трябва да остане.Значи трябва да прощаваме на тези които ни забиват нож в гърба?!

В никакъв случай не се опитвам да се правя на авторитет или капацитет по проблема.Не мога да разбера обаче тази спешност ,с която т.н.ръководители в ЕС се опитват да отговорят на Брекзита.Най-лошият ремонт се прави обикновено най-бързо!?И от кои ръководители -Меркел и Оланд,на които рейтинга им е като на щастлива кокошка и права краставица!?Струва ми се ,че те не разбират,че разчистват пътя към разпадане на ЕС?!

Прочети какво включва Обединеното кралство и после пиши простотии.Иди да продадеш една игла на тези пазари без Англия.ХА ХА икономист ?

... Наивник !

Според мен идеята им е да изкарат бързо Великобритания от съюза и да се види колко й е зле. Така ще бъдат успокоени мераците на другите, които искат да излизат от ЕС.

Защо Англия не въведе еврото ? Може ли някой да отговори ?

са паразити

Просто е , чадо Божие, .... колкото повече се отлага процедурата по-излизанетето, толкова повече са нестабилни цените на пазарите ..... и толкова повече тази нестабилност ни "бърка в джоба" на нас обикновените люде .... Затова- да си се "определят" по-бързо, за да не страдаме повече ние .... а не да си играят, както те самите го наричат, на 'dingle-dongle' , що на наший роден език ще рече 'иди ми - дойди ми' .... :) ...

Извода е, че всички губим от излизането на ВБ. Обаче ние губим много повече от германците, защото те ще спечелят. Двата месеца отлагане на преговорите е ПЪРВАТА капка разум в коментарите на еврочиновниците и тези месеци за нас (българите) са много важни да изградим стратегия какво искаме и какво не искаме да ни се случи. Мога доста да пиша как точно може ние, да сме прецакани при предстоящите преговори.

Като можеш много да пишеш с какво сме прецакани, напиши! Аз лично не усвоявам фондове и не се сещам какво губя, но нямам нищо против, да ме светнеш.

И аз като теб предимно усвоявам варена надеца с бира. На първо четене се сещам за 2 неща. Свобода на движение и право на работа. Шенген да, не Шенген не. Свободен пазар и иконимически префенции. Еврозона да, не Еврозона не.

И какво по-точно губиш?Ти и ''вие'', толкова сте загубили, докато фалирахте през 10 години, че нямаш нищо за губене..Всеки от акъл си пати...

Не е страшно ЕС дори да се разпадне в природата празни неща няма ще се появи друго.Света ще продължи да съществува.Проблема е в съвеста на хората.

.. въпросът е - какво точно ще дойде ... добро или зло ?! ..... А съвестта на хората, чадо Божие, за съжаление отдавна е заместена от парите .... друго в главите им нема !

Данъците във Великобритания вероятно ще се увеличат. Само така страната ще успее да се справи с икономическите предизвикателства, смята финансовият министър на британците Джордж Озбърн.

ЕС ке се разпадне - това е предречено!

Чух лично Джуна да го казва!

Нека тоя мюсулманин Борис Джонсън оглави Великобритания а след това да покани своите приятели от ИДИЛ да изпият по един чай заедно за отпразнуват победата.

Тука вече право казваш .... ти, чадо Божие, видя ли им новия кмет на Лондон ?! ..... Борис Джонсън поне е бял и рус, а новия кмет като , че ли са го "изписали" направо от кметството в Карачи ..... ха-ха-ха !

Bтopият пo бpoй aбoнaти тeлeĸoм в cвeтa Vоdаfоnе, oбяви, чe щe пpeмecти цeнтpaлния cи oфиc oт Beлиĸoбpитaния, cлeд ĸaтo гpaждaнитe нa Ocтpoвa ce oбявиxa зa излизaнeтo oт Eвpoпeйcĸия cъюз Зa фиpмaтa paбoтят 13 000 дyши.

Нека да си медитират, докато фирмите се изнасят...И ние така медитирахме, докато бесепарски другари изнасяха мангизите, и цъфнахме и вързахме

ЕС ще изчака два месеца за да мине алкохолния туризъм на англетата и после като почнат да изтрезняват, тогава ще си говорят. Има логика, щото екзит от ЕС и от Евро 2016 им дойде малко множко - хахахаха

Коментарите към англичаните трябва да бъдат единственно като към предатели.Никакви джентълмени не са това.Чисти предатели те и майка си ще продадат за пари.

Потомствен пират - джентълмен .... звучи почти като 'дяволът-ангел' .... не ме карайте да се смея толкова много на тия години.

АНГЛИЧАНИТЕ СЛЯЗОХА НА НИВОТО НА ПУТИН, КОЙТО СРИНА РУСКАТА ИКОНОМИКА, И ЗАГУБИ МНОГО МИЛИАРДИ !!!

За минута и половина Русия успя да си изкупи обратно нефтените и газовите активи за милиарди - за грошове. Само за няколко дни Русия си изкупи на безценица нефтените си и газовите си активи, които се намираха в ръцете на западни финансисти. Всичко това стана благодарение на обезценяването на рублата и на пазара се появиха слухове, че акциите ще паднат. Това е една от най-сполучливите финансови операции от когато съществува фондовия пазар.Русия направи неочакван ход с коня" - пише InSerbia. По думите на изданието, благодарение на падането на рублата Москва успя да си върне голяма част от активите, които се намираха в ръцете на чужди собственици и успя да спечели 20 милиарда долара само за няколко дни. Путин цяла седмица чакаше и само се усмихваше по време на пресконференциите", а когато цените на тези акции паднаха максимално, той заповяда незабавно да се изкупят активите, които бяха в американци и европейци. Когато финансовите акули разбраха, че са ги излъгали, беше вече много късно" - пише изданието. И сега всички доходи от нефта и газа ще останат в Русия, а рублата ще започне да расте и за това няма да е необходимо да се пилеят златновалутните резерви.

Не знам кой какво пише но 20% от Роснефт е на тезгяха.

Ivan Ivanov

супер е ама сорсоидните гадини тва не могат да го проумеят .. за тях всичко руско е лошо и боклук ... а най големите боклуци са те но не го осъзнават

в какво се изразява сриването на Руската икономика?

Интересно Фалирали Бакански джуджета с 74% импорт, т.е. пълен фалит след 25 г. американско робство, дават оценки на Велика Британия

Точен с8те колега.Британия е Петата икономика в света. Къде е България ?

В същност нивото на Путин хич не е ниско. Той загуби от санкциите, но разшири политическото влияние на Русия. Това постепенно ще докара и икономически дивиденти. Разколът в ЕС му е добре дошъл и да не забравями че най-проруската държава в ЕС е Германия.

два варианта за развитие 1. бюрократите надделяват и си правят кво им скимне 2.вълна от референдуми с цел ес на самостоятелните държави ==================== движещи сили за втория са налице първият е без шанс ==================== извод : чакайте френски референдум а преди това вероятно и полски

ама сериозно ли не сте съгласни:) кво ли значение има:)

ДА ЗАГУБИШ 200 МИЛИАРДА ЗА ТРИ ДЕНА, И ТОВА АКО Е ПОЛИТИКА НА АНГЛИЧАНИ, ПРОСЛАВИЛИ СЕ КАТО НАЙ ДОБРИ, СИ Е ЧИСТ ТЪПИЗЪМ !!!!

спокойно :) не се знае какво ще загуби Европа ;) както знаем падането на ЕС е предвидено от ВАНГА а и не само от нея . ... знаем и за друго предсказание че Европа ще е обезлюдена 50 - 100 год а магистралите ще тънат в бурени !!!!

Ivan Ivanov

тази истина май не ви изнася но спокойно ще е факт ... живеем в интересни времена :)

референдума показа на англичаните къде им е мястото. Да им пожелаем успех.

На Британия и дреме за ЕС.Има пазари, суровини, работна ръка. На ЕС му дреме за Британия, защото губи много. В НАТО има само 2 армии на САЩ и английската, другите са пълнеж.Е, и?

Британия има консуматори. Работната ръка я внасяше отвън. Досега. Всички си спомнят крокодилските сълзи в британския парламент, като им останаха ягодите необрани заради глупостта на британския министър да увеличи ограниченията за наемане на сезонни работници от чужбина. Човека искаше да осигури работа на местните консуматори, ама ягодите си изгниха необрани. И те така.

Изглеждаш много сигурен в приказките си, чадо Божие, ..... почти колкото и англичаните изглеждаха, когато си мислех, че могат да проведът веднага втори референдум ..... казвам го от личен 15 годишен опит. Блаженни са верующите ..... :) ... !

Какви пазари има? защото не им дреме и борсата им катастрофира?

Какво произвежда Великобритания?

Англичаните да не се тревожат за имиграцията, като обеднеят имиграцията ще се намали по естествен път!! Никой не ходи при бедните. След 5-10 години , англичаните ще идват да работят на полето в България или Полша.

И един мърмот ще завива шоколад!

... Аха, дор два даже .... :)

С излизането на Англия, грозните жени в Европа са намалели със 80%

ЕС квичи неистово за огромните Британски пазари, Канада, Австралия и Н.Зеландия, които губи. Сега ще се одупят на Путин и ще свалят санкциите, защото иначе Ла Финитто ЕС

Сега Англичаните квичат, защото вече чувстват последствията.

Кви са тия глупости дето си ги наредила??? Онзи ден италианския Парламент каза, че ще отмени санкциите. Ама друг път.

Какво общо има Канада, Австралия и Н.Зеландия с излизането на ВБ от ЕС?? Кажи тъпо Ванче? Те не са част от ВБ.

Брекзит ще е полезен за ЕС, поне 1 милион работни места ще се открият от фирмите които ще се преместят на континента. А ВБ ще загуби 1 милион работни места. Ама те нали гледат към света!!! И в България ще дойде част от английският бизнес.

а факта, че първите два дни след брекзита ВБ е загубила около 200 милиарда паунда?

Ами идиоти са ,какво да кажа. Загубиха само за 2 дни , вноските за ЕС за десетки години!! И после викат много пари плащали, ами сега ги хвърлиха на вятъра.

"Най-богатите 400 души в света са изгубили 127,4 млрд долара в петък, след като световните капиталови пазари се разтърсиха от новината, че британските избиратели са гласували за излизане от Европейския съюз."

Вероятно, но ВБ е постоянен член СС на ООН и ЕС губи глас. Влиянието на Турция ще се засили на Балканите, защото тя е естествен съюзник ВБ и ще бъде използвана за натиск към нас. Влиянието на Русия ще се засили заради отслабения ЕС. Германия става де факто пълен господар в съюза, което изобщо не е добре. Германците нямат необходимия размах и визия и при по сложна ситуация почват да действат от позиция на силата т.е. с принуда.

Франция е също постоянен член на СС !!

Глупости на търкалета!!

Дори не съм и предполагал, че ЕС може да бъде толкова неадекватна, бюрократична, антисуверенна, паразитна структура. Очевидно за да се достигне до BREXIT, нещата не са били розови. Следваше да се вземат поуките за да се продължи по-нататък. Обратното - наскоро четох за сценарии в посока на СВРЪХ ДЪРЖАВА, липса на суверенитет, ръководена от Франция и Германия. Въпросът е - КЪДЕ ОТИДОХА ОНЕЗИ ЦЕННОСТИ, които се прокламираха преди 10 години - за РАВНОПОСТАВЕНОСТ, ПЛУРАЛИЗЪМ И СВОБОДА НА СЛОВОТО, с които най-много се кичеше "западната демокрация"....

Не те разбирам за какво говориш? Англичаните гласуваха да напуснат, точка!! Излъгаха ги популистите. Двете големи партии в ВБ се изложиха и не защитиха ЕС както трябва. Имаха много слаба кампания. И защо ЕС да е виновен? В ВБ , са наляти огромни средства от ЕС. Ако англичаните са слепи кой е виновен?

Само ако бяха толкова решителни и за имигрантите... Сега наказателна акция. Как ще спрат други страни да не напускат, като им покажат колко експедитивно става ли ? :)

И ние даваме месец и искаме оставките на некадърните чиновници от ЕС ,както и промяна на политиката на ЕС ... в противен случай ...разпад

и кои сте вие "ние"?

Руските кавали

Беликобритания е велика сила и положително си знае по-добре интересите от нас, така че хайде да не се притесняваме толкова за тях. Лично аз искам референдум за излизане и на България от ЕС , което доведе до тотално унищожаване на страната ни във всякакъв план. ЕС е добър само за големия бизнес , за обикновените хора в Европа донесе само проблеми.

Ти си неграмотен и неук!! И скоро ще бъде само малка Англия.

Ти си неграмотника тука, освен това ти липсват първите 7 години, не можеш даже да дискутираш културно, така че аз просто те игнорирам

Колкото и да плачеш тук, Великобритания сте си бъде Великобритания и след като напусне ЕС , а в България ще останат само цигани в бизките 20-30 години

Ужас. И под тази дописка коментарите вървят много трудно. Почему?

Белгия кани UK компании след Брекзита

Да си ходят веднага. И без това проекта ЕС е обречен на провал.

И какъв е следващият проект според теб,Османска империя и Ислямски халифат в Европа ли??? Тези,които желаят разпада на ЕС искат точно това,исляма да превземе Европа и изтребване на християните!!!!

Великия брикс

А преди създаването на ЕС, коя държава е канила милиони ислямисти да се поселват в нея? На мен ЕС с араби и цигани не ми трябва, Европа - на европейците !

...после още два,...още два,...още два,...до кога?!?

Със спирането на ЕС средствата за ВБ, рязко ще спадне интереса и от оставането в съюза.

Парчето от пазарната европейска баница за англия беше доста тлъсто, също и от административната, докато върви сиира да не се окаже, че пак сме на койрука.

Firi

Кво е тва койрук? Извинявам се не владея мйекащо наречие кой знае защо наречено български език особено в частта му с койрука.

Това е нещо на което обичаш да сядаш всеки ден!!!

Firi

ЕС продължава да е адски неадекватен и тъп.Няма член 51 който да дава срокове за активирането на чл.50. Който се опасява от "ефект на доминото" е глупак и прибързаното напускане на УК изобщо няма да го спре.Въобще неадекватните реакции на ЕК и на Юнкер ме карат все повече да мисля, че УК направи отличен избор.

много си прав. евролидерите отново са неадекватни. гасят пожара с пръдня

Firi

Къв пожар? Тва не е Расия веднъж да влезеш и да не можеш да излезеш без патаклама. Поискали излезли, прав им път и до нови срещи. Ебаси мелодрамите, ебаси циркаджийските изпълнения. Тоя пудел ще казва кога да задействат чл. 50 абе кой си ти бе?

Камерън се опита да извие ръцете на ЕС при преговорите за още по-големи отстъпки, за английските паразити. Сега ЕС му го връща тъпкано.

Камерън се бори с много вътрешни фактори и това не бива да се забравя. В момента той самият е унизен и с извити ръце. Въпреки че, резултата от референдума е краен, от вътре то извън има много нюанси. В този момент на унижение на Камерън ЕС казва бързо вън, щото искаме стабилност?! Този сигнал за другите евроскептици много контрапродуктивен.

Не разбрах 2 месеца медитация, за Англия ли е или за ЕС?

Този ЕС му дай медитация, заплатите по 40 хилки си вървят.

Според мен, Брекзита е желан от обикновените граждани, някои от които са поставени при по-лоши условия от мигрантите.Последните идват с много деца, настаняват ги в специални за целта хотели и им отпускат помощи. Естествено е всеки кореняк да се досети къде отиват данъците му.

Dimi

Брекзита е желан от възрастните/ пенсионерите и от необразованите англичани. В големите градове и в университетските центрове печелят привържениците на ЕС... общо взето възрастовата група и образователния ценз съвпадат с гласоподавателите на БСП в БГ... това не говори за нищо хубаво... Освен това англичаните да решат от какво се оплакват - емигрантите им източват социалнта система като стоят на помощи или им взимат работните места, защото се оплакват и от двете, а те малко си противоречат едно на друго...

каквото сам си направи човек, никой друг не може да му го направи. Популиста Камерън изпадна в положението на популиста Ципрас. Да се оправя. Не ми пука ни за него, ни за англичаните.

Да обобщим: 1. ЕС не само не се кани да преговаря ами ги и подканя по бързо да се разведат 2. Испания почва да натиска за Гибралтар 3. Вдигат данъците на острова 4. Паунда се движи към посока тоалетна хартия 5. Китай и Индия които ползваха UK за вход до платежоспособния европейски пазар дават на задна 6. Фараж вече се отметна от няколко от обещанията които направи преди референдума 7. Ryanair също мисли да се маха от UK 8. Франция няма да спира мигрантите на Кале 9. Lloyd's of London компания от 17 век също мисли да се маха от Англия 10. Фараж остава в европарламента и да ползва привилегиите докато англичаните трябва да сърбат глупостите дето надроби.... Ех все "хубави" новини за Острова.....

И какво ще прави Фараша след като напуснат ЕС, той става ненужен?

ще си отиде на дачата в Подмосковието и ще си живее старините.

Никой от тия които искаха излизане от ЕС, не вярваха че ще спечелят!! При тях говоренето срещу ЕС си е традиция. Затова никой няма план, те даже и не знаят какво означава да си извън ЕС.

В момента в Англия няма нито един политик който да активира член 50!! Той още не се е родил.

Dimi

Дори Фараж не би го активирал... референдума беше средство за извиване на ръцете на ЕС за големи отстъпки и специални условия за Англия, както и за печелене на популярност сред англичаните, но нито един политик не вярваше, че англичаните могат да гласуват за излизане от ЕС... но след тези резултати няма полезен ход за инглизите...

Англия вече е съсипана , ето отпадна рано от европейското по футбол , единствените отстъпки който ЕУ може да направи е достъп до ЕУ пазари и до някой от фондове на ВУ , иначе за всички видове членски внос , общи решения,санкции и весели срещи на високо ниво могат да забравят

Давам на ЕС 2 месеца да се саморазпадне! Какви са тия че ще поставят условия? Смешници!

Къв си ти пък че даваш условия?

надявай се!!

А кой да поставя условията в ЕС, Путьо ли? Като са смешници и англичаните не им харесват условията им, да напускат. Що седят при тях, та да им поставят условия? Може ли да сте толкова тъпи бе другари. Акъл за две пари нямате и не разбирате кое да коментирате и кое не.

По съветско време очаквахме всеки момент да се разпадне империалистическия капитализъм. Не би. Тогава СССР бе нерушим съюз. Да.