Сензационен обир в съкровищницата на Дрезден

През изминалата нощ в световноизвестния музей "Грюнес Гевьолбе" ("Зелен свод") са проникнали крадци, които са изнесли скъпоценности за стотици милиони

Обратно в новината

Коментари - Сензационен обир в съкровищницата на Дрезден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Скоро бях в Дрезден, В центъра до реката имаше тумби емигранти, ръстът им не беше висок. Да са им честити!

В бившата Източна Германия за съжаление също има повече от необходимото количество орки... Отделно от това арабските банди от Берлин могат да разучат и изследват всички шансове за грабеж удобно и както си искат.. преди време бяха откраднали в Берлин една огромна монета (около 500 кг) от чисто злато... след време хванаха арабите, от монетата нито следа... да им е честит мултикултурализма на германците! Преди време между другото кметът на Дрезден символично обяви "бедствено положени заради нацисти"... само че едва ли "нацисти" са окрали музея. Между другото нацист вече може да бъде почти всеки: стига само да не си съгласен с това да бъде наводнена Германия със скакалци от Арабия и Африка, и си считан вече за "нацист"...

Промяната на етническия състав не прощава.

Това ли намери за най уместно да кажеш? Дано открият скъпоценностите невредими и разбира се и крадците. И да се молим крадците да не говорят един език, който е или прилича на български.

Еее. Мислех да го посетя догодина. Дано намерят експонатите

и какво точно му е сензационното на този обир? на другите обири не обират ли скъпоченности?

ДАНО НАМЕРЯТ КРАДЕНИТЕ ЕКСПОНАТИ, ЗАЩОТО ЩЕ ТРЯБВА ДА СЛОЖАТ ОРИГИНАЛНИТЕ , А НЕ Е ЯСНО ТЯХ ДАЛИ ВЪОБЩЕ ГИ ИМА ;)

може пък и да не са емигранти, а просто малки зелени човечета

PEYTSCH

Вината е на тези политикани като Кречмер, които отказаха да признаят успеха на АзГ...Така им се пада на Меркел и сие...

Бас хващам, че ще се окаже българска следа в кражбата.

PEYTSCH

Защото „добре дошлите“ от 2015-16 за изпечени престъпници дошли не за жалките помощи, а да разграбят и поробяъ Европа...Сигурен съм, че ливанския клан на Мири стои зад грабежа....

Бързи, смели, сръчни :) Катерят се бързо, скачат много :) За цвят и вероизповедание няма да говорим :)

И ако говорят кво? Ще ти секнат немските купувачи ли, кво?

Историческата част е не само историческа и е свързана с някоя и друга история,коя явна, коя потулена тихичко.

Ами хората са си прибрали плячкосаното от швабите по време на войните. Така че да не ревем на чужди гробища както обикновено правим, защото това ни е любим спорт

Що ходихте да ги бомбите за петрола им... При Муамар и Садам всичко беше наред нали???

PEYTSCH

Преди 300 години ? Опазиха ги от американските бомби, а сега...Не можаха от няколко циганчета от арабските сладки мигрантчета...

Направо им бръкнаха в здравето на немците , защото те треперят и се кланят на парите и скъпоценностите. А най-ценните неща не са материални.

Такъв обир не се прави от орки.... тук си трябва акъл и майсторлък. Това са били доста подготвени хора, имащи нужните знания а и финанси да обезпечат една подобна операция.

ПОДМЯНА НА ЦЕННОСТИТЕ . ПОКАЗАТЕЛНО ЩЕ Е , СЕГА КАКВО ЩЕ СЛОЖАТ НА РАФТОВЕТЕ !

търсете ги на битака.

взимай си хапчетата

La Casa De Papiel има един испански сериал....Нещо подобно и там

Прекрасна галерия! Трябват поне 2 дни, за да бъде разгледана и то на бегом.

..дано да са от вашите лекарства.. дааа!

Който може, го може ...

Дани Оушън?

Помислете с парите, дадени за тези безполезни дрънкулки, на колко нуждаещи се хора е можели да се помогне, ама не, шепа самозабравили се аристократи, са си мислели, че са безсмъртни и богове..

Пък аз мислех, че жужетата ги наемат само в Холивуд :)

"Отворено общество". Демек, разграден двор.

На пазара в Златица ще ги намерят, след кебапчетата вдясно

Питър Динклидж има ли алиби за въпросната нощ?

Хмммммм ....строго охранителни електронни системи! Просто някой се е сетил да дръпне шалтера и да остави музея без ток. Подпалили са електроразпределителното табло на музея, което се намира на почти 200 (двеста) метра!!! под моста на Август (Гай Юлий Цезар –Аугустусбрюке) .... и супер скъпо струващите охранителни системи хайде в боклука. Интересно е как охренителните камери са снимали или за тях са се сетили, че може и на аку-батерии. Лек ден.

Доскоро пропагандата онлайн беше срещу Русия и Путин (класика), сега все цигани и араби обсъждат. От българите по-големи цигани из Европа има колкото за цяр само и точно расизмът никак не ни устройва. А за кражбата - зад такова нещо стоят образовани и охолни люде, с познания по история, изкуство и политика, и с вътрешна информация. Това никак не съответства на профила на един мигрант, нито на възможностите му. Смешното е, че като трябва да се плюе, циганите и арабите са тъпи и животни, когато има виртуозен обир, някак глупавите тъпи животни са стават зли гении...да бе!

От вчера вече и за ден ще се обикалят експонатите.

...Помещенията на музея са охраняват изключително строго. Е толкова строга че с прекъсване на тока не се е справила системата им. Учудващо.

"От българите по-големи цигани из Европа има колкото за цяр" - хайде избърши си плюнките, плювачо... ако си българин и мразиш собствения си народ, иди в някой форум на обичаните от тебе цигани и араби и там плюйте дружно против България и българите... отрепко

току що прочетох че охраната гледала на камерите през цялото време какво става вътре и как обират експонатите но не се намесила, понеже... не били въоръжени!!! А всъщност и въоръжени да са били, ако са гръмнали някой крадец с миграционнен произход, после автоматически ще имат проблеми в съда... Германия се превръща в пародия на самата себе си.

Пише, че една от охранителните камери е заснела как крадците влизат и тн., а не че охраната ги е гледала в реално време как обират музея и нищо не е направила. Тези места разчитат на аларми и тн и вечер няма охрана.

kak може да има милярди и да няма охрана

Какво плюете немците - те ще се оправят.Нашите колко пъти,по няколко милшрда опаткаха(КТБ,Банковата криза.....).Ха сега кажете кои са глупаците.

Тези са действали като Том Круз в "Мисията невъзможна" .

Лихварска къща

"много дребните на ръст" извършители.... Хъммм....О, боже мой! Ами това са били РУСКИ ДЖУДЖЕТА!!!!!

Зелени ли са били?

чета директно в немската онлайн преса... точно това пише: гледали и нищо не правили! Само се обадили на полицията, като не е ясно защо чак на петата минута са го направили... може и те са вътре в играта.

и вежливи!

ми ти си! само глупак може да сравнява загубата на пари със загубата на произведение на изкуството!

ко речи??

При внимателно прочитане си проличава, че има нещо скалъпено в тая история. Въпросът е защо.