Сензационен обир в съкровищницата на Дрезден

През изминалата нощ в световноизвестния музей "Грюнес Гевьолбе" ("Зелен свод") са проникнали крадци, които са изнесли скъпоценности за стотици милиони

Обратно в новината

Коментари - Сензационен обир в съкровищницата на Дрезден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нийл Кафри :)

Не е Баце, има алиби

Джеки Чан.....Може би той знае нещо....

Били са дребни черни нинджи , сигурен съм. Само Чък Норис може да ги бие!

При внимателно прочитане си проличава, че има нещо скалъпено в тая история. Въпросът е защо.

О, съжалявам, сбърках мястото.

"много дребните на ръст" извършители.... Хъммм....О, боже мой! Ами това са били РУСКИ ДЖУДЖЕТА!!!!!

Зелени ли са били?

и вежливи!

Лихварска къща

Тези са действали като Том Круз в "Мисията невъзможна" .

Какво плюете немците - те ще се оправят.Нашите колко пъти,по няколко милшрда опаткаха(КТБ,Банковата криза.....).Ха сега кажете кои са глупаците.

ми ти си! само глупак може да сравнява загубата на пари със загубата на произведение на изкуството!

Само глупак не може да разбере прочетеното - там пише на стойност 1 млрд. Елементарно изчисление е, прави се от много години, от много хора, предимно с власт - изчислява се стойността на произведенията на изкуството в пари. Изчисляването е сравнение на предмета на изкуството с паричния еталон. Та сравнението се прави ежедневно и е банално. Ти обаче не го знаеш, а виждаш глупаци наоколо.

kak може да има милярди и да няма охрана

току що прочетох че охраната гледала на камерите през цялото време какво става вътре и как обират експонатите но не се намесила, понеже... не били въоръжени!!! А всъщност и въоръжени да са били, ако са гръмнали някой крадец с миграционнен произход, после автоматически ще имат проблеми в съда... Германия се превръща в пародия на самата себе си.

Пише, че една от охранителните камери е заснела как крадците влизат и тн., а не че охраната ги е гледала в реално време как обират музея и нищо не е направила. Тези места разчитат на аларми и тн и вечер няма охрана.

чета директно в немската онлайн преса... точно това пише: гледали и нищо не правили! Само се обадили на полицията, като не е ясно защо чак на петата минута са го направили... може и те са вътре в играта.

...Помещенията на музея са охраняват изключително строго. Е толкова строга че с прекъсване на тока не се е справила системата им. Учудващо.

Доскоро пропагандата онлайн беше срещу Русия и Путин (класика), сега все цигани и араби обсъждат. От българите по-големи цигани из Европа има колкото за цяр само и точно расизмът никак не ни устройва. А за кражбата - зад такова нещо стоят образовани и охолни люде, с познания по история, изкуство и политика, и с вътрешна информация. Това никак не съответства на профила на един мигрант, нито на възможностите му. Смешното е, че като трябва да се плюе, циганите и арабите са тъпи и животни, когато има виртуозен обир, някак глупавите тъпи животни са стават зли гении...да бе!

"От българите по-големи цигани из Европа има колкото за цяр" - хайде избърши си плюнките, плювачо... ако си българин и мразиш собствения си народ, иди в някой форум на обичаните от тебе цигани и араби и там плюйте дружно против България и българите... отрепко

Съжалявам го. Не го мразя. Но въпросът тук е за пропагандата и за глупавия национализъм. Вреден е, за разлика от разумния такъв.

Хмммммм ....строго охранителни електронни системи! Просто някой се е сетил да дръпне шалтера и да остави музея без ток. Подпалили са електроразпределителното табло на музея, което се намира на почти 200 (двеста) метра!!! под моста на Август (Гай Юлий Цезар –Аугустусбрюке) .... и супер скъпо струващите охранителни системи хайде в боклука. Интересно е как охренителните камери са снимали или за тях са се сетили, че може и на аку-батерии. Лек ден.

Даже битовите охранителни системи са с резервно захранване. Та това твое "просто" си остава само като характеристика на мисленето ти.

Нямам нищо против НИКа ти, а към репликата ти. Не съм коментирал какво мисля за обира, а просто цитирам немските ежедневници, както и интервюто, което гледах на живо, вчера (25. Ноември) към 11:15 часа немско време по ZDF. Нали се сещаш, че има хора, които живеят извън конюшната (според някои кочина) и четат ежеднежници и гледат телевизия... или пак не разбираш какво ти казвам? Ако не, ПРОСТО си хрупай сеното. Лек ден.

Питър Динклидж има ли алиби за въпросната нощ?

На пазара в Златица ще ги намерят, след кебапчетата вдясно

"Отворено общество". Демек, разграден двор.

Пък аз мислех, че жужетата ги наемат само в Холивуд :)

Помислете с парите, дадени за тези безполезни дрънкулки, на колко нуждаещи се хора е можели да се помогне, ама не, шепа самозабравили се аристократи, са си мислели, че са безсмъртни и богове..

Дани Оушън?

Който може, го може ...

Прекрасна галерия! Трябват поне 2 дни, за да бъде разгледана и то на бегом.

От вчера вече и за ден ще се обикалят експонатите.

La Casa De Papiel има един испански сериал....Нещо подобно и там

търсете ги на битака.

ПОДМЯНА НА ЦЕННОСТИТЕ . ПОКАЗАТЕЛНО ЩЕ Е , СЕГА КАКВО ЩЕ СЛОЖАТ НА РАФТОВЕТЕ !

..дано да са от вашите лекарства.. дааа!

Такъв обир не се прави от орки.... тук си трябва акъл и майсторлък. Това са били доста подготвени хора, имащи нужните знания а и финанси да обезпечат една подобна операция.

Направо им бръкнаха в здравето на немците , защото те треперят и се кланят на парите и скъпоценностите. А най-ценните неща не са материални.

Ами хората са си прибрали плячкосаното от швабите по време на войните. Така че да не ревем на чужди гробища както обикновено правим, защото това ни е любим спорт

PEYTSCH

Преди 300 години ? Опазиха ги от американските бомби, а сега...Не можаха от няколко циганчета от арабските сладки мигрантчета...

Бързи, смели, сръчни :) Катерят се бързо, скачат много :) За цвят и вероизповедание няма да говорим :)

Що ходихте да ги бомбите за петрола им... При Муамар и Садам всичко беше наред нали???

взимай си хапчетата

Бас хващам, че ще се окаже българска следа в кражбата.

PEYTSCH

Вината е на тези политикани като Кречмер, които отказаха да признаят успеха на АзГ...Така им се пада на Меркел и сие...

PEYTSCH

Защото „добре дошлите“ от 2015-16 за изпечени престъпници дошли не за жалките помощи, а да разграбят и поробяъ Европа...Сигурен съм, че ливанския клан на Мири стои зад грабежа....

може пък и да не са емигранти, а просто малки зелени човечета

ДАНО НАМЕРЯТ КРАДЕНИТЕ ЕКСПОНАТИ, ЗАЩОТО ЩЕ ТРЯБВА ДА СЛОЖАТ ОРИГИНАЛНИТЕ , А НЕ Е ЯСНО ТЯХ ДАЛИ ВЪОБЩЕ ГИ ИМА ;)

и какво точно му е сензационното на този обир? на другите обири не обират ли скъпоченности?

Историческата част е не само историческа и е свързана с някоя и друга история,коя явна, коя потулена тихичко.

ко речи??

Еее. Мислех да го посетя догодина. Дано намерят експонатите

Промяната на етническия състав не прощава.

В бившата Източна Германия за съжаление също има повече от необходимото количество орки... Отделно от това арабските банди от Берлин могат да разучат и изследват всички шансове за грабеж удобно и както си искат.. преди време бяха откраднали в Берлин една огромна монета (около 500 кг) от чисто злато... след време хванаха арабите, от монетата нито следа... да им е честит мултикултурализма на германците! Преди време между другото кметът на Дрезден символично обяви "бедствено положени заради нацисти"... само че едва ли "нацисти" са окрали музея. Между другото нацист вече може да бъде почти всеки: стига само да не си съгласен с това да бъде наводнена Германия със скакалци от Арабия и Африка, и си считан вече за "нацист"...

Скоро бях в Дрезден, В центъра до реката имаше тумби емигранти, ръстът им не беше висок. Да са им честити!

Това ли намери за най уместно да кажеш? Дано открият скъпоценностите невредими и разбира се и крадците. И да се молим крадците да не говорят един език, който е или прилича на български.

И ако говорят кво? Ще ти секнат немските купувачи ли, кво?