Сенатори препоръчаха обвинения по 9 престъпления срещу Жаир Болсонаро

Във връзка с начина за справяне с пандемията анкетна комисия към Сената на Бразилия обвинява президента за престъпление срещу човечеството, недобросъвестно изпълнение на служебните задължения, шарлатанство

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изкупителна жертва трябва да има... Не ми е ясно само, защо в другите държави пак умряха толкова много хора, въпреки локдауните? И защо не осъдиха например управляващите в Швеция, които също използваха стратегията на груповия имунитет в началото на пандемията?

Да, поредния с 20% подкрепа, дето ще му "откраднат" изборите.

Тези трима паразити на снимката са едни продажни сенатори, които получават кой от Франция, кой от Китай, имат по безброй дела за корупция, присвояване на пари от здравето, семейството на единия беше арестувано за корупция. Другия с държавни пари плащаше издръжка на извънбрачното си дете от една любовница, третия продава Амазония на Французите, но искат да обвинят Президента, че изпрати по милиарди реала на всеки щат, и всеки губернатор открадна парите или ги присвои, не направиха нищо за населението, кметовете пращаха полицаи да бият народа по улиците, който работи и продава, заваряваха вратите на магазините. А всъщото време защитаваха наркотрафикантите в Рио и по цялата страна

Първо, на снимката има не трима, а петима. Второ, нито ги знаеш четирима от тях, нито си чувал за тях, но реши, че са продажни, че имат "безброй" дела за корупция, че единият издържал с държавни пари незаконното си дете, пък другият продал Амазония на французите... Можеш ли поне имената им да кажеш? Или си бълваш глупости на килограм с простичката идея да окаляш напълно непознати хора, само защото не те устройва позицията им по въпроса за президентската политика срещу COVID-19? Трето, какви "милиарди реала" е изплатил Президентът, щом не признава COVID-19 за нещо повече от "лек грип"? Сигурен ли си, че става дума за президента или за федералното правителство? Сигурен ли си, че милиардите са откраднати? Защото според статистиката, помощите са достигнали 40% от домакинствата и само заради помощите, процентът бедни е спаднал от 23,7% на 18,4% а процентът екстремно бедни се е редуцирал от 4,2% на 2,3%, което са 45%. Четвърто, когато нямаш работа на улицата и бъдеш предупреден от полицията да се разпръснеш, а НЕ го направиш, ще бъдеш бит. Това е нормално и се случва по целия Свят. Опитай в UK или Франция или Германия да се правиш на майстор пред полицията и ще видиш, как играе сопата. В развитите демокрации много бързичко ти напомнят, че както имаш права да протестираш, така имаш и задължения - да обявиш маршрут, дата, цел, списък на организаторите и да ЧАКАШ ЗА РАЗРЕШЕНИЕ. Пето, заварявали врати?! Ами?! И защо? Нали се усещаш, че са ги заварявали за да успеят да се справят с човешкия фактор, т.е. тарикатчета, престъпници, хора, които си правт каквото си искат и си взимат каквото им хареса. Не са ги заварявали от хубаво. Шесто, защитавали нарко-трафикантите? Че ти от небето ли падаш? Със или без COVID-19 над трафиканти, проституция и т.н. си има чадър, какво общо има и защо изобщо го набутваш в разговора? За пълнеж? За да изглеждаш по-информиран и по-аргументиран? Цялата ви анти-ваксърска работа е такава - две коли плява и от 10 кладенеца вода, само за да замаскирате колко ви е пробита и издишаща аргументацията. Измислици-премислици, замитане под килима на неудобната информация, заобикаляне на истината, изкривяване на фактите, само и само да накарате простичките хора, които ги мързи да си проверяват информацията, да ви повярват. И да умрат. Не ви разбирам стремежа да причинявате зло. От злоба ли е? От простотия ли е? От невъзможността ви да видите последствията от шаманизма си ли е? От желание да се правите на важни и всезнаещи ли е? Каквато и да е причината, тя почива на строго егоистични и безчестни подбуди и вреди на Обществото.

Този е един от малкото борци срещу тиранията и пълзящия комуно-фашизъм, завзел основната част от света.

А да ти направи случайно впечатление, че недоучилият епидемиолог е утрепал от незнание, глупост и наглост къде ПОЛОВИН МИЛИОН човека? Или викаш: "Това е нормално, когато не се използват ваксини. Жертвите бяха планирани."? Как пък винаги най-големите боклуци и престъпници са ви най-симпатични на вас, анти-ваксърите?