Петчленно семейство намерено мъртво в София

Криминалисти от СДВР разследват тежък битов инцидент, завършил със смъртта на петима души от едно семейство, съобщи пред „Фокус” шефът на столичната полиция старши комисар Валери Йорданов. По първоначална информация млад мъж с психични отклонения е застрелял роднините си, след което се е самоубил, предаде БНР.

Обратно в новината

Коментари - Петчленно семейство намерено мъртво в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

горкото момче, колко грехове му хвърлиха... Ами бащата? как ли се издържа в така обстановка, какво ли му е било на главата - и не само на него. Цялото семейство е страдало. Бог да ги прости. Не е лесно да си отговорен човек. Не е лесно да убиеш семейството си.

Аман от измами,има почерк на наемен убиец а някой го изкарва битов инцидент малко подозрително...

Пълно е с откачалки........защо ги крият?????

е как така някой ще избие пет души без съседите да чуят нищо? В тези блокове даже вилица да падне, се чува в съседните апартаменти, а тук говорим за 5 убити, дори да е успял да изненада първия, другите сигурно са бягали и викали имало е борба, заключвали са се по стаите си

Така ще е, след като започнаха тази "интеграция" на различните и само по желание може да влязат в психиатрия за лечение. Преди 89-а човек можеше да знае дали човекът с когото ще сключва граждански брак има психични проблеми, дали е регистриран в психиатрията. Това е нормално, след като се знае, че шизофренията е наследствена.

Редовните многознайковци....всичко знаем,всичко можем и от всичко разбираме.Толкова жалки душици,които чакат новините в дира....

Тъпанар,плащам ти да слагаш плюсове и минуси на коментарите само. Не пиши нищо, не искам да показваш,какъв глупак си!!!

ГЕРБ са виновни,това е...

Проблема не е в оръжието а у този който го носи. Дали е пистолет, кухненски нож или отвертка все едно, ЛУДИТЕ В ЛУДНИЦАТА . Луд с картечница или шимпанзе с ръчна граната са непредвидими , никой не знае, кога ще се активират.

Питате къде е държавата и защо се чака на нея? Имах неизлечимо болен брат. Лекарите бяха казали, че едва ли ще доживее до 15 години. Почина на 30 , защото си го гледахме в къщи. Помня, когато бях малък родителите ми записаха брат ми в специализирана седмична детска градина. Тогава условията бяха една-две идеи по добри от сегашните. Първата седмица майка ми плака всеки ден. С баща ми не издържаха и го отписаха.Това беше последен опит от тяхна страна да запазят нормалния си начин на живот. След това майка ми напусна работа за да може да го гледа, баща ми си промени работата за да е по-близо до къщи... Ако държавата се бе погрижила за нормални условия, майка ми би могла да остави брат ми в градината и да е спокойна- ще работи през седмицата, ще си го взимаме Събота и Неделя. Така майка ми щеше да плаща данъци и да има трудов стаж за пенсия. В чужбина деца с това заболяване ги събираха в групи от по 5-6 деца- хем имат социален контакт, хем родителите до някаква степен продължават с живота си. Всичко е безплатно- все пак родителите плащат данъци, когато работят. У нас всичко се свежда до писане и обикаляне по тв шоута за интегриране в обществото и други подобни мантри.

Така ще е - като всеки бивш има пищов - той за памперсите си не може да се грижи - то ще ми мисли за каса за съхранение и др. - идиотизъм .

Горкото животно, което са отглеждали на терасата. Какво ли е станало с него?!

Естествено, че никой не е застрахован от заболяване! Това е сигнал за обществото, да не си затваряме очите, да не се правим, че проблемите не съществуват, а да бъдат решавани!

Шизофренията (или както сега я наричат биполярно разстройство на личността), e много опасна диагноза и не прощава. Ако не се лекува, нещата са обречени и най-дребния емоционален конфликт отключва страшни неща.

Шизофренията си е шизофрения, а биполярното р-во в Х-тата версия на МКБ /международна класификация на болестите/ се наричаше циклофрения по-рано.

Много странно поведение от страна на полиция , медии и съседи защо ли ? Тук нещата хич не се връзват : 1 Бащата е имал пистолет това е ОК но той е бил наясно че синът му е болен и би могъл да направи беля с оръжието съответно го е криел ! 2 Съседите твърдяха че са тихи и скромни хора и не общителни ! как тогава никой не е чул изтраели ? Въпросителните могат да бъдат и още нека да се види имат ли кредити и т.н

Много от коментарите са за това, защо "лудите" не са в лудници. Никой не е застрахован от това, че родителите или детето му няма да развият "лудост". Един нормален родител или син би ли изпратил роднината си в МИЗЕРНИТЕ УСЛОВИЯ в тези ментални уж лечебни заведения!? Всички сме гледали по репортажи какви са - по зле от зоологическа градина. Хората са избрали да се справят сами и да се борят за детето си, вместо да го захвърлят някъде и да си живеят живота. Най-вероятно не са получили адекватна помощ от държавата. Както преди няколко дена онзи лекар описа как гледа болното си дете и как ако го бе пратил в дом то държавата щеше да дава много пари за гледането му, а сега си ги пести. Цялата ни здравна система е опорочена от гадните политици заради пустите му комисионни и далавери. Нещата едва ли ще се подобрят...

защото (виж новината). адекватната помощ за такива хора е именно жестоката лудница.

Свалям ви шапка на Вас и на Марлена за прекрасния thread ! --------- Държава у Нас просто Няма. Като следствие - и Здравеопазване. .... Предлагам да Сме по-експедитивни в Създаването на България. Сега и Веднага ! Ние-Всички-Заедно.

В бг се копора запада. в Англия на скоро една жена убила майка си я пуснали от лудницата след 2 години лечение. Естетвено тя спряла хаповете и убила друга възрастна жена на улицата. Ей така без причина. Това е политиката на запад, така ще е и в бг. а колкото до пистолета, вижте САЩ най-много серийни убиства стават със законно притежаванооръжие.

Ужасна трагедия.....Бог да ги прости хората!!

Не разбирам защо се заяждате един с друг. Виновни хора няма има жертви и трагедия. Както писах по-долу не може държавата да не знае какъв е народа и да няма адекватна реакция. Не бива хора работили в системи като МВР и МНО да имат право на оръжие след пенсиониране само защото преди им е било дадено служебно такова. Ми погледнете статистиките, по цял свят най-професионално обременени (изкривени) са точно тези професии. Отделно след като няма място за настаняване на тези хора които са умствено болни, поне да се обясни на грижещите се за такива как да обезопасят жилища или каквото и да - например заключвай кухненския нож и т.н. Просто тотално безхаберие и единствено бройка за сухата статистика на НСИ. Жалко живот не се купува не зависимо на кой е.

Не се знае колко изтрела са произведени, но как става така, че никой нищо не е чул. Независимо дали блока е панелен, ЕПК или тухла.

"...пълна трагедия на едно необщително семейство..." Този Роман Василев само "мъдрости" ръси.

Да ,София си е едно престъпно гето !

Ние чистим столицата от такива като теб.

Преди няколко месеца мисля,че един директор на психиятрия беше предупредил в медиите,че ако не се вземат спешни мерки за болниците ,ще сме свидетели на страшни неща.Е, тогава никой не обърна внимание!Нито обществото ,нито управляващата ла*няна мутроаристокрация....Е ,на печелившите честито...

Много скоро ,България ще стане като Индия.Мизерия , цигани, боклуци по улиците и свободно разхождащи се кучета и коне!

Но пък ще си имаме нов Техно Парк, кво да ти кажа.Верно като в Индия!

ДЯНКОВ И НОИ СА МНОГО ЩАСТЛИВИ- ТРИМА ПЕНСИОНЕРИ ПО-МАЛКО.........

Всички подобни случаи от 2003 до 2008 трябва да се извадят и преценят отново и виновните - наказани според законите и Главния Прокурор!

тройната коалиция и станишев

Не е проблемът в оръжието, а в лошият контрол в/у психично болните. Можеше де бъдат наранени или избити с нож.

С удоволствие ще дойда да споделиш с мен част от това удоволствие. Няма да те питам, просто ще дойда и ще си взема каквото ми трябва или просто хареса. Опитай се да ме спреш ако ти стиска.

Стана ясно, че съседите са влезли в апартамента не за да нагледат възрастната жена, а защото е имало теч в съседите под тях. Трагедията е станала в понеделник, а до четвъртък на никой не му е направило впечатление, че няма движение в жилище с петима човека. Ако не са били в добри отношения би било нормално, но са имали ключ от входната врата и явно са си помагали. Хората се отчуждиха, затворихме се по домовете си и никой не се интересува за съседите си. Жалко за семейството, мир на душите им!

В ГЕРБ са най-долнопробните комунисти. При социализма политическите опозиционери ги изкарваха луди и ги вкарваха в лудниците. Сега ГЕРБ иска да върши същото с несагласните с управлението им - липса на социална политика, ниски доходи и безработица, лошо здравеопазване и корупция. Задавали си някой въпроса дали това семейство е можело да преживява с трите си пенсии, който не са били по-вече от 1000 лв. С тези пари могат ли да живеят 5 човека, от които единия е на преклонна възраст, а другите двама болни, поради което вероятно безработни? Господа управляващи, номера с психичните отклонения няма да мине, а и не можете да затворите всички бедни в лудниците.

ГЕРБ са се заели с прочистването на червените партизани и трябва да ги подкрепим. Народа е на страната на ПП ГЕРБ и неиният лидер Бойко Борисов. Виж, партизанина мемед, не смее да излезе от сараите си. За да не ви чистим, ще седите далеч от мераците си за управление. МислИМ , че бЕх ясен.

ТИ си напълно луд, човече, иди се лекувай!

Според мен въпроса е какво правят хора с психични отклонения при останалите здрави хора! Не трябва ли те да са в болниците и да се лекуват или други спец. места? Същият е въпроса и с криминално проявените... , те защо са на свобода , а не в затвора!? Ето затова ще има такива трагедии в България.

До кога психично болните, ще се разхождат свободно по улиците? Не е ли крайно време, тези хора да се лекуват в специализирани заведения? Твърде много станаха инцидентите при които участие имат хора с психични заболявания.

кой казва че е битов. мъртвите току що са открити и вече има виновен. Не става така. Ами ако е външен човек? Какво МВР ще замаже случая като битов за да не си прави труда да го намери? Така не се пише, нито се говори.

мдааааам, станала катастрофа поради превишена скорост - виновни са ГЕРБ, някакъв луд застрелял семейството си - пак са виновни ГЕРБ, сигурно ако ми изтръпне кракът, защото съм седнал накриво, пак те ще да са виновни, кой друг? такива инциденти стават навсякъде, за съжаление, дори и в най-цивилизованите и подредени държави, където уж всичко би трябвало да е наред... мир на душите на жертвите, но чак пък такова истерясване и политизиране на битов инцидент е излишно...

На червените боклуци - за мизерния им живот и всичко останало виновниците са ГЕРБ. Това е една много хубава констатация за моето самолюбие, чувствам се поласкан.

Кому са нужни тези глупости и обиди,които се пишат-политически,етнически,градско-селски и какви ли не още?! Истината е една: Няма адекватни грижи за психично болните,лудниците са закрити,които ги има-на свободен режим,лекарствата са скъпи,юридически-не правилно е дадена възможност лудият да избере да влезе ли в психиатрията или да плаши съседи и близки,не да й ,Боже,и да ги изтрепе,няма ред и закон в тази държава,това е страшното и в село и в града ,все едно и също!

Какво има да мкаш. Естествено, че Герб носят вина. Нали те са управляващите. Когато нещата не вървят и има причини за това отговорността се носи от някого. Те за това са избрани. Властта е сила, но и голяма отговорност. Коментара ти е напълно абсурден. Ако някой не си е свършил работата, отговорността си е негова. Няма нужда да омаловажаваш нещата, сравнявайки ги с това да седнеш накриво. Малко хора са по-глупави от теб и така няма да ги подведеш.

ами ако утре многото по-умни от мен хора поискат от управляващите да обърнат закона за гравитацията и ябълките да падат нагоре вместо надолу, логиката би трябвало да е същата - пак са длъжни да го направят, защото те са управляващите и затова са избрани... знам, че звучи абсурдно, но такава е Вашата логика :) лудостта си е лудост и нито правителство, нито парламент, нито Господ могат да носят отговорност...

Знаеш ли коя година де-факто затвориха лудниците и пуснаха опасните (за себе си или за другите) навън? Сигурно, са икономисали доста пари, които да дадем на циганите са се плодят.

Като гледам ГЕРБ как управляват по червено управление аз досега не съм виждал.Така хищно и милиционерски управляват само червени...луди ли сте???

Червените гниди, трябва да се премахнат от Родината ни. Това е мисията на ГЕРБ. Гоце го няма, от серГЕЯ нищо НЕ зависи а доган не смее да припари до Парламента. За Четири години, това не е малко.

Не знам дали Вие-Лично сте Управител на изшлякването на тези ми(ли)сионери връз Нас-Всички ... - Щото ако-ли сте, бих си позволил да Ви ... 1. Напомня разликата между мисионер и милиционер 2. Подчертая че по-червени от тях просто Няма 3. Заявя че по-гнили по-червени по-гниди - Никой Никъде Никога Не Е виждал по Тази Планета

И все пак....пенсионирани МВР, МНО служители с пищови...! Тя партията им продължава да се грижи за тях отколе.....преди бяха с големи заплати и привилегии, сега от тях работа като пазач не можеш да похванеш...! Та съгласно правилата, ако пистолета не ти е на кръста, трябва да е заключен в касата, която си длъжен да си монтираш в жилището и ключът в теб! Ако не на отговорно пазене при КОС-аджията в съответното РУП! Жалко е все пак...много е страшно да загинеш от ръката на детето ти или внук ти....!!

Ако на това му казвате леки психични отклонения ,идея нямам какви са тежките такива! Тази държава си заминава!Жалко за хубавата ни,но разсипана страна!Господ да ни е на помощ!

да се направят "промените" след 89-та трябваше да бъдат или препрограмирани за новата реалност или компроментирани органите на МВР, защото те са имунната система пазеща "стария ред" ... Второто стана доста лесно защото хората у нас са извънредно свободолюбиви и обикновено не хранят добри чувства към този който въвежда ред ... Колкото и да ни е чудно сега свен "тъпи милиционери" в имунната система на обществото работеха и много съзнателни, интелигентни чудни хора, които даваха живота си и тоя на семействата си за да защитят обществото ни. Сега те и техните семейства са жертва на промените дори повече от всички останали ... а не е и ясно има ли кой да ги наследи в новата все по-усложняваща се обстановка. Пробита е сериозно освен икономическата ни база и психиката на социума .... прогнозите никак не изглеждат добри без спешна и широкообхватна терапия във всички сфери ...

Престанете с тъпите коментари ,оръжията не гърмят сами ,както колите не блъскат хора на пешеходни пътеки ,убиват хората в чийто ръце са,проблема е ,че няма никакъв контрол върху психично болните и откачалките ,ако не е имал оръжие лудия щеше да ги заколи с нож или насече със сатъра или брадва ,в ръцете в убиец и джобно ножче е оръжие.

Умно!

На 50 години склерозирал?...

Тук един екзалтиран глупак, публикува пост след пост, с различни никове и еднакво съдържание-в стил KGB/kgb777kgb/. Досаден ставаш вече, колкото и син да се бараш.... Тук иде реч за човешка трагедия, а не за политическа пропаганда.

Тук един червен боклук бълва пост след пост, убеждавайки ни , че за трагедията са виновни ГЕРБ, Цецо и лошото време. Тук иде реч, за човешка трагедия а не дали на някой комунист му се иска серГЕЙ и доган да са отново на власт или НЕ

Това ли ти роди милиционерския мозък ? Браво! Смешник

И родител и държава са виновни. Не може да имаш психично болен в дома си и да държиш оръжие. Не може човек за който лекарите знаят, че е луд да не подават информация към други държавни структури като МВР, които пък от своя страна да изземат оръжието. Просто няма обмен на информация, а този обмен е задължение на държавата. Трагичен случай, жалко за живота на всички.

Докато тая мизерия предизвикана от управляващите преобладава нищо хубаво не ни очаква!!!Тука не е фактор комунисти ,фашисти ли управляват или други такива глупави разсъждения на някои малоумни тупаци във форумите....факта е следния: Герб се провалиха тотално с управлението си! Като партия която е вредна за държавата ако остане на власт нещата ще станат още по-зле.......

Много си елементарен.

В България, мизерно живеят само мизерниците. Всичко е въпрос на избор, дали да си мизерник или благоденстващ, зависи само и единствено от самия човек.

Хора, може ли толкова омраза и злоба да се изсипва при нещо, което е лична трагедия за едно семейство? Да, проблем е, че лудите са на свобода и не са освидетелствани, но не виждам да се говори за това. Вместо да се повдига въпроса за психодиспансери и начини за освидетелстване, пак се завърта вечната плоча ГЕРБ, БСП, ДПС, НДСВ, ОДС, РЗС, Атака и т.н. Една трагедия трябва да изважда изводи, а те са, че когато има проблем, хората трябва да сигнализират. Ето, съседите са знаели, че нещо не е наред с това момче. Трябва да има начин да се сигнализира и да се направи проверка. Като е с някакво психично разстройство да има принудително лечение. Знам, че на всеки родител му е трудно да признае, че детето му има проблеми, затова трябва да бъде направено от други - близки, познати, съседи, случайни граждани, станали свидетели на неадекватно поведение и т.н. Едва тогава можем да говорим за драстично намаляване на подобни инциденти. Иначе, който и да е на власт - резултатът ще е един и същ.

Но нали Всички-Ние Данъкоплатците плащаме на Тази 'власт' и то - Именно И Затова ?! - Ако вземем Всички-Ние И да й Вършим работата - то-ооо.... Комай Иде ' О-о !' !

И в Норвегия сигурно си плащат данъците, но стана тя , каквато стана...

Смешник си ти, който съзира в човешка трагедия политика! Има хиляди психично болни /и ти, и аз също не сме застраховани срещу това да се разболеем/ които не вредят никому и обратното - "нормални" убийци, не може всеки с психично заболяване да бъде затворен някъде, нито пък да бъде предвидено кой в един момент ще "откачи4 и ще почне да избива наред.

Направо съм "сигурна", че ти си от Данъкоплатците - в най-добрия случай си почнал да ги плащаш откакто дойдоха ГЕРБ на власт и извадиха голяма част от сивия сектор на светло, може би за това те боли, а?

Само не става ясно, кой е открил пръв тялото на възрасната жена - съседите или полицайте? Журналистите да внимават повече, какво пишат!

еми типични софиянци....

Стига простотии!

Абе СЕЛЯНДУРИ ГНУСНИ ! Като толкова мразите София , що щете тука ?

Мразим я заради такива като теб- самонадеяни и арогантни, нагли и агресивни копеленца, които са се взели изключително на сериозно. Против истинските столичани, които никога не биха мислили и говорили като теб, ние нямаме нищо против! Анадъм му ?

На майка ти пу*ката глупак! Ако можех да живея що-годе нормално в друг град отдавна да съм се махнал от помиярското ти родно място!

Софиянци се стрелят интелигентно - входно-изходна рана и готово, докато селяните се колят като прасета - лошото е, че изхода е ужасен... :(, а всички сме хора!!!

До Министерство на здравеопазването - крайно време е да направите нещо по въпроса с психично болните, пуснати на самотек из целия град. Оправаданието, че няма пари за диспансери, не върви. НАМЕРЕТЕ! Затова сте там. До коректорите на ДИР.БГ (ако има такива) - съдебномедицинска е една дума.

Не бих се учудил ако другаря Цветан Цветанов е замесен отново!

Трябва да го поздравим! Браво ЦЕЦО!

Тъмночервената напаст наречена ГЕРБ вече трепе най-нагло наред!

Е , между сухото гори и мокрото, какво да се прави...

Леле, ама те лудите били доста, май верно трябва да ги затварят, ще ме убедите...