Семейство с две малки деца опитва да оцелява без ток и топла вода

Съпругът работи в строителния сектор, въпреки че след операция едната му ръка на практика е нефункционална

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва им изчистване на сметките (натрупаните до сега), ремонт на къщата - там баня , бойлер да има топла вода, тока, водата и работа подходяща за човек с липсващи пръсти на едната ръка. Работа на поне 4 часа на ден за нея. За да може да си гледа и семейството , и малкото дете на ясла. Само така ще се закрепят и ще се окопитят, че Зима идва и не се знае каква ще е. Пък, ако може и да получават от социалните някаква помощ поне за зимното отопление, там ток ли ще е, дърва ли ще са... Само така ще си стъпят на краката.

v

Наистина злобата на човек няма граници , ако можеш помогни ако не , не плюй хората , аз съм сигорен че ще постигнат много като и се помогне , братовчет ми е и знам че не е перфектен но виждам огромно желание за нормален живот в тях . А толкова скромно и умно дете не познавам , Светлето е перфектната майка и залата си дава за тях . Хора не бъдете злобни ще видите ако успеят след няколко дена на какво ще прилича къщата , лично ще кача снимки !

Като чета коментарите, затвърждавам мнението си, че от българина помощ не търси - само акъл и злоба... Но съм убеден, че има и изключения...

Нали имаме социалн министерство, нали отпускат помощи за отопление/електричество/. Къде е социалнто минитерство, всички там да ги уволняват. И закона трявба да се промени. Тряба да се помага с някакви суми всеки месец, например 200 лева. На всеки изпаднал човек, който няма повече от един имот и няма банков влог и кола. Независимо дали е болен, здрав, инвали, стар или млад ...

Ти дали си правиш сметката, кои ще се възползват от такова предложение - тъмнолилавите. По-добре да си потърси юридическа помощ как да изчисти прекомерното начислено по сметката за тока. Добре е да види дали част от сметката може да се намали с давност. Помня, че за водата има срок 3 години, но си трябва запознат с материята.

Но пък щом Планът тръгне и ще имат 5G!

Ситуацията явно ме е лека, но работа в БГ (а и извън нея) има от години. Ако си гладен просто не искаш да бачкаш/учиш. Минаха времента преди 20+ години, когато хора с дипломи и опит караха таксита през 1999 година, защото иначе щяха да гладуват...

Да не говорим, че вече в БГ може дори да правиш пари от инвестиции - това преди 20 години никой не можеше да си го помисли, освен крадливите деца на комунистите.

Моля пишете под коментара ми. Пари не подарявам, но давам работа добре заплатена. Стига да ви се работи.

Те, ако искаха работа, майката нямаше 13 години да си седи у дома!

...А трябва ли да се ваксинирам?

Напоително в материала се говори, как бащата е инвалид и едва изхранва семейството. Майката не е. Защо тя не работи, а бащата да гледа децата? Или е по-лесно да се проси???

Българския мъж е мъж - той деца не гледа, само ги плоди.

Хора, наистина е жалко, че все по-малко човещина е останала у нас! Никой не знае дали утре няма да се окаже в тяхното положение! Много е трудно да протегнеш ръка за милостиня! Недейте да мислите, че всеки лесно прави това! Аз бих апелирал към ръботодателите - свържете се с тези хора, вижте какво могат да работят и им дайте работа, не милостиня! Дарените пари ще свършат лесно и после пак ли ще трябва да събират? Не казвам, че не може със събрани пари да им се помогне на тези хора да поемат глътка въздух, но...

В Гърция НЯМАТ право да ти изключват тока. Вървят лихви, сметките се трупат НО нямат право да ти го спират. Ето това е достижение на гражданското общество, а тука правата са само за олигархията.

2017 г. Гърция регистрира дефицит от 2,6 милиарда евро неплатени сметки електричество за домакинствата. Ел.индустрията им беше на ръба на колапс и всички да останат без ток. Два съвета от мен: Ако говориш за успешни социални политики и икономика, никога не споменавай Гърция. Ако искаш да дадеш лош пример за социална политика и икономика отвори историята на Гърция. и в двата случая никога няма за сгрешиш.

Бай Ганьо винаги гледа правата, а не задълженията си.

Ей,злобни хорица,престанете с тази ненавист!Ако не може да помогнете,не коментирайте.Никой не знае какво ще му поднесе утре съдбата

едно си бае. А спри се ти да казваш кой какъв бил без да си му ходила в обувките 2 дена.

Коментарите бълват злоба, завист и алчност. Защо са завистливи сърцата ви ако някой поиска помощ, а друг поиска да му я даде? Не казва ли Исус: "Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори"? Няма нищо нередно в това.

ама става дума за църквата и вярата, ама кой да чете като може да цитира това дето са му набивали в главта.

то в библията пише и други неща, ама ние сме християни само на празници като има кльопачка и пиячка. Ти на колко бежанци си отвори дома и им помогна? само питам да те видя колко си християнин смирен.

В библията пише също така как господ избил бебетата в цял един град, защото еди-кой си не му угодил за нещо. И хората мажели кръв по вратите си да се спасят. Да ви имам вярата.

Това е Стария Завет! Коментарът ти е за евреите. Освен това... Коранът преразказва и Стария и Новия завет, тъй че ... плюй всички религии тръгнали от размирните места в Мала Азия.

преработихме ли го вече стария. Ти на колко бежанци отвори врати и ги нахрани? Само питам. да те видя колко си по новия завет.

А искат ли, търсят ли, питат ли за работа, или чакат наготово?

По-вярно е обаче „Помогни си сам, за да ти помогне и Господ“. Цялата описана история в статията говори за едно - тези хора не искат или не знаят как да подредят живота си. На помощи и подаяния не се живее, не се гледат деца. Това е като да пълниш каца без дъно. Да запретват ръкави и да се хващат на работа, има хора с далеч по-тежки заболявания, самотни родители с болни деца, бездомни и отритнати. Призивът да се събират пари за сметка за електричество е несериозен защото сметките ще продължат да пристигат...

Не видях да молят за работа. Всички сме изпадали в безизходица, но се стягаме и намираме решение на проблемите, а не чакаме 10 години да ескалират. Какъв пример дават на децата си? Къде са социалните и защо се отглеждат деца в такива условия? Аз също съм самотна майка и пестя от всичко възможно, но да обрека детето си на такава мизерия - никога!

Социалните трябва да дадат парички на семейството, за да си отглежда децата, а не да търсите социалните да им ги вземат.

Откъде - накъде ще им дават парички, за да си гледат децата? Ми да дават парички на всеки тогава, а не само на тези, които са натрупали 3500 лв. сметка за ток. И въобще как може да са учудени, че има лихви като не си платиш сметката? Те какво са очаквали, че сумата ще изчезне от само себе си. Я идете им предложете работа на тия хора да видим дали ще я приемат, или ще продължават да реват, че искат да им се погасят борчовете и да им се направи ремонт на жилището. Това са хора, които от тотално безхаберие са се докарали до просешка тояга. Жената е здрава и права, да се е хванала на работа. Аман вече от хрантутници!

Има ли причина да си самотна, изгони ли го или сам ти избяга

Разбира се, че за да правиш деца, трябва да можеш да ги гледаш, иначе стават бандити. Като нямаш възможност не правиш деца.

едно време, като са правили по 5-6 и повече деца, всички са ставали бандити, нали?

са ги кръщавали Стоян и Стоянка... за да ОСТАНАТ на този свят. 6 от 10 са умирали преди да станат на 12 години. Питай баба си.

изглеждат симпатични хора, дечицата също..макяр и да нямам деца, мисля че това е най- ценното богатство на БГ и там трябва да гледат политиците..а кото си помисля че става въпрос за милиарди " усвоени" ...

Тази е циганка. Те раждат и не работят, а държавата е длъжна да се погрижи

Елктродружествата да бъдат изгонени от България като бесни псета.

С какво са виновни?

На лилавите не им спират тока и водата за неплатени сметки. Те даже ползват без сметки а ние плащаме!

Реших да се включа в акцията и да помогна, защото да си с деца и в безизходица е страшно. Пожелавам им да се намерят собственици на фирми, които след като прочетат статията, предложат работа на Светлана. Няма неподходяща работа, след като е неободима за оцеляване на семейството. Бащата може да се грижи за домакинството и децата, не е срамно мъж да се грижи за домакинството. Друг изход няма. Една помощ сега ще им опави моментните проблеми, но не и бъдещи. Успех и горе главата.

Като не можеш да гледаш деца, не правиш деца! Държавата не е длъжна да ти ги гледа! Понял, комунде?!

Ей, поради такива из.верги , като теб Павле, ще изчезнем като нация. Да обяснявам ли защо си такъв?!

Сериозно ли бе Еди? ти колко деца имаш? аз мога да позная - нула. никога не си гледал деца. А като гледам не си и правил. Нямаш право да правиш дете когато НЕ МОЖЕШ ДА МУ ОСИГУРИШ ДОСТОЕН ЖИВОТ !!!!!!!!!!

Да помогнеш не е задължително. Ако не можеш или не искаш, тогава не го прави, но не злобей. Семейството или приятелите им може би също четат и е добре да знаят, че ще получат някаква подкрепа. Не огорчавай хората.

Бащата може да работи на длъжност, подходяща за неговото здравословно състояние. Важното е да има повече добри хора, за да им протегнат ръка, като им предложат работа. Само така те ще имат постоянни доходи, за да могат да се грижат за семейството. Само един да работи не е опиция. А що се отнася до предоставянето на материали за ремонт на дома им и дрешки за децата дано се отзоват повече милостиви хора, които да им помогнат, защото е грехота в 21 век да живеят по този начин. Успех!

Добре, че нашите родители, баби и дядовци не са били толкова ОТГОВОРНИ и са имали по 3-4 деца, че вече щяхме да сме изчезнали като нация. Факт е, че финансовата и морална обремененост е по-голяма с две деца, но по същата логика смятам, че родители, които съзнателно решават да имат едно дете /без медицински проблеми/ го лишават много повече, тъй като става въпрос за неговото изграждане като личност в много аспекти.

защо не работят? и мъжа и жената. много хора има в тежко положение, ама работят нещо. Работа има за всякакви хора. отделно, защо са ги направили и двете деца, като нямат един лев? не че нещо, ама тия хора явно грам мозък нямат - и да им дадете парите, ще запушат моментната дупка, и след 2 месеца пак няма да има ток.

Повредена му е ръката бе! Що не четеш?

То за правене на деца ръка не трябва. Принципно винаги и на всеки може да му се случи да изпадне в неравностойно положение. Да е имал прилични доходи, с които да издържа семейството си и изведнъж да осакатее, да остане без работа и т.н. Но тук казусът е различен, затова не се възмущавай. Хората са създали две деца, без да могат да им осигурят елементарни за съвременните разбирания условия за живот, без да имат поминък. Ужасно е! Хубавото е, че искат да работят. Имат нужда не от подаяния, а да им се осигури работа.

Явно наистина в днешно време образователна система има проблем с нещото наречено "четене с разбиране". На повечето хора в България като им изтресат 1000 лв. неочаквам разход и дават на заето. Камо ли ако си инвалид. Думи нямам какви философи се изнамериха навсякъде!

Казва се "опитвам манджата", но опитвам СЕ да направя нещо". Къде сте учили, или по-точно къде сте недоучили болгарски?

Съчувствам на семейството и бих помогнала с пари. Въпреки това не мога да не отбележа, че семейното планиране трябва да се съобразява с финансовото състояние - с други думи, преди да направиш второ дете, мислиш дали можеш да го отгледаш! И нашето второ дете е на 9 месеца - три години се колебахме дали изобщо да имаме второ, въпреки че и двамата работим. Едно дете е сериозен ангажимент - и финансов, и възпитателен.

Нищо, спокойно, цветнокожите, без планиране, имат по 3-4, докато белите с планиране или без все ядем калая. За цветнокожите иначе има пари, услуги и т.н. Насявам се цоциалните да не ги атакуват сега с отнемания!

ама и ония лилавите намират начин да си ги гледат нали. и не е всичките да крадат - напротив - много имат бизнеси, други бачкат общи работници, в строителството, на полето и т.н. работа има бол.

3евзек

А детската смъртност при цветнокожите знаете ли каква е?

Раждането на второто дете е било глупаво и много безотговорно решение.

Не бе, как. Децата са най-голямото щастие, иначе защо да живеем, ако нямаш деца, си егоист, кой ще те гледа на стари години. Давай да ги направим, пък после ще мислим как ще ги гледаме.

бибипан скапан бибип. Ей затова след 10 години ще има само цветнокожи в цялата държава. ДЕПМ!

Команчите са следствието, а не първопричината.

Такова мислене е присъщо за представителите на ниските социални слоеве.

И аз дарих мило семейство. Късметът винаги се променя, бъдете здрави !

АЙде 20 лева от мене, каквато и да е истината

понякога е много трудно да поискаш помощ, затова трябва да има държава

аз не вярвам в подаянията, благотворителности, милостини, помощи ... някак си в христианските общества според мен прекалено много разчитаме на това. всеки си носи своето бреме. наследили дълга от бащата. а бащата има дълг защото имал къща, искал да я ремонтира + някаква тъжна история с работници. а къщата къде отиде? 1000лв дълг наследиха, а къща не наследиха ли от него?... всеки си има тъжна история. Е това изречение пък като го прочетох: "Когато се ражда първото им дете, семейството се издържа само от инвалидната пенсия на Венцислав в размер на 280 лв. и детските в размер на 90 лв." не знам колко е вярно, но написаното не е дори тъжно. Това е жалка, смехотворна историйка. 2 ма възрастни не могат да си намерят работа ли? Това ли е? Еми мъжа ако съвсем не може и е инвалид, ми ще гледа децата, а жена му и тя ли е саката? А мама не е ли бачкала преди това за да вземе майчински? Дори да не е бачкала 1 година получава минималните. познавам 2 самотни майки в София, които живеят едната с 1 другата с 2 деца сами, работейки като продавачки в супермаркет. стига им и за наем и за децата, че даже и за ток. не че живеят супер щастливо и безгрижно, но не се оплакват и не молят за подаяния. наричайте ме както поискате, хич не ми е жал за тази двойка от Костинброд. Да са живи и здрави, късмет, щастие и всичко хубаво им пожелавам, най-вече да се стегнат и да бачкат и ще стане. Оправданията, самосъжаление, неувереност ... сипваш ги в канала, забравяш ги и действаш нататък. пп. аз си плащам тока.

оофф такива надъхани как ги обичам, хората са различни и някои се пречупват..това е бг семейство не са цигани

абсолютно си прав, циганин каквото и да говориш за тях са корави копелета, като няма и като стигне до дъното краде, убива, и дори да проси го приема едва ли не като професия. бори се някак си! а ние българите нали сме меки души - самосъжаляваме се, оплакваме съдбата ... ако бяха цигани въобще нямаше да се стигне до това да пише статия за тях. щяха сами да си се погрижат за себе си щото знаят, че ние българите ще ги пратим на майната им.

Аз пък смятам , че каторгата трябва да се върне и такива "твърди" шведи , които крадат и убиват без да се замислят , да бъдат пращани там за превъзпитание или изнасяне напред с краката.. И заслуга на Иван Костов е и неговата шайка, поставиха социалните помощи само за шведите, а българите понеже им се води някаква собственост, не могат да получават, дори да умират от глад. И не разбирам как някой не го е гръмнал още тоя из.верг.

Костов е качествен човек, ами да хора с по пет имата ще взимат помощи..злоупотребявя се

това, което казваш за циганите е вярно

Не искам да съм зла, но човекът е инвалид от 14 години, а децата му са съответно на 7г. и на 9 месеца. Няма данни жена му да работи нещо. Не е като трагедията да ги е сполетяла вчера и те да не са подготвени. Децата са правени доста след като човекът става инвалид и му е било ясно, че с неговата професия трудно ще ги изхранва. За друга професия не се мисли. Жена му и тя явно не мисли да работи, въпреки че с мъж инвалид би трябвало да е наясно, че ще се наложи... На тези хора тези 3,500 лв. не са им единствените проблеми. Даже и след като ги съберат, те ще продължат да имат проблеми, защото нямат никаква стратегия как да се измъкнат от ситуацията (работа трябва, но май това не им хрумва като вариант).

хайде престани, понякога човек потъва в проблемите си и не може да се измъкне, а това са две дечица на изчезваща БГ..

Не си зла а си просто мизантроп и отврат. Значи човекът бил инвалид и съответно не му се полага да има деца... най-добре да се сложи въжето около шията и да приключва със себе си така ли?

Къде прочете, че не му "се полагат деца"???

Човекът е бил инвалид 7 години преди да създаде първото си дете. Това означава, че е имал време да разбере, че с настоящата си професия като инвалид трудно ще се изхранва и е имал достатъчно време да се преквалифицира. Има и друга работа, която би могъл да върши. За седем години, ако е имал желание, е можел да си намери нова професия. Жена му го е взела инвалид и е била наясно, че не може да разчита на неговите доходи и трябва и тя да работи. Само че, това явно не е станало. Всеки има право на деца, но освен право има и отговорности към тези деца. Нито тези деца са дошли изнивиделица, нито трагедията го е изненадала. Трагедията е от 14г., но не е направил нищо, за да почне да изкарва пари с друг труд. И ми прави впечатление и друго - едва след като почива бащата тези хора разбират, че трябва да се плаща ток и че имат дългове. До тогава явно бащата е покривал всички сметки. Всякакви трагедии могат да се случат на всеки и всеки може да изпадне в трудна ситуация. В случая обаче тези хора не са направили нищо 14 години (през 7 от които са и родители, т.е. отговорни и за друго човешко същество) да се измъкнат от кризата.

направо си разстроих..ужасно..доплака ми се..с 280 лева

Вижте ги колко са измъчени, това са българи в 21 век.

tonk11

Ми не ми изглеждат много измъчени.

Да не си от на Боко бостана?

Приятелите им вместо да помогнат им дават акъл да си убият детето! Уникални приятели!

А лилавите си крадат ток и вода,яки социални и си гледат по 5-6 бъдещи паразити! Алооооооо,там горе,демогравска криза е!!!!!!!!

Да ти пикая на измислената демокрация, всичко се управлява от изроди.

А защо не се обърнем към тези монополисти - ЧЕЗ. Колко хора пострадаха от тях , а и от техният съдебен испълнител, който като алчен паяк надписвая лихвите.

Хайде момчета и момичета. 100 х 35 лв са 3500 Аз вече дарих.

Само че 35 * 5 са 105 лв. такси превод за банките. И тях ли да ги подпомагаме?

Грешка, 175 лв.

Таксата е 1 лв за превод, толкова ми взеха.

80 ст. е таксата, олигофрен.

Мен пък ми е интересно каква е тази законова лихва, че от 1000лв. дълг той да стане 3500?

И аз не разбирам как това изобщо е законно. Че те сигурно лихварите престъпници нямат такива лихви. Те ви пазарна икономика. Всякакви комунални услуги трябва да са държавни. Всичко нужно за оцеляване и развитие на народа. Останалото частен бизнес и така.

Омбуцманката какво прави, спи ли?Да вземе инда свърши някаква работа.Какви са тези лихви, сякаш бърз кредит са изтеглили.

като те дадат на съдия изпълнител, той си блъска такси и проценти отгоре. Отделно лихвата е ОПЛ + 12 или 13 процента. Ай сега се сети за няколко години колко става сумата. Абсолютен грабеж, измислен от държавата и с нея начело.

Нямат топла вода и ток,зщото не са цигани,ако бяха цигани,тия проблеми нямаше да ги имат,и щяха да бъдат обгрижени както подобава.Дано Господ и добрите хора им помогнат.

Ти, троле, защо не помогнеш? Бсп не ти ли дава 50 лева на ден? Защо не жертваш 5-6 хонорара?

В постбокова България няма пари за вода и ток, а? Ти, троле, за Боко ли гласува, че да стигнем дотам?

tonk11

Нали тоя боко го няма вече 3 месеца? Що новите не им пуснаха тока? До кога боко ще е виновен?

Според герберастията за 3 месеца, от които 2 с правителство, ли се оправят последиците от 12 години стабилност и работа, работа, работа? И що не задавате въпроса "Докога комунистите ще са виновни", когато Боко се оправдава с тях за бакиите си?

Шибан пеерас, оди се пери с вашите мошеници! Превърнахте ни в кенефа на Балканите. Десетилетия ще са нужни да се изрие.

Боко ще е виновен до гроб, защото обраха народа, почти както комунистите. Мръсните гро.барски поми.яри.