17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма нито едно общественополезно решение в т.нар. им " управление" .. само крадене и измами, водещи до мизерия и кошмарно много смърт в България....Чел съм много книги на ужасите, но гроб надминаха и фашизна

Бат Бойко ОСТАВКА!!!

Имахте възможност като министър скоро но не отправихте нещата каквото и да казвате вече няма тежест

Министър Ананиев си е човек на застрахователната мафия,опитва се да прокара задължителни здравни застраховки,като така ще налива милиони в касите на застрахователите и ще доопразни и без това празните джобове на народа....

"...през 2010 година от НЗОК бяха експроприирани НАД 2 млрд. лева - БЕЗПРЕЦЕДЕНТЕН СЛУЧАЙ В СВЕТА! Коя е тази каса, която би издържала подобно посегателство?" Преведено на разбираем език - Семерджиев казва, че ГЕРБ ОТКРАДНА НАД 2 МЛРД. ЛВ от НЗОК. В ПРАВОВИТЕ държави държавата финансира здр каси, в Мутростан - НЗОК / материалът /, финансира държавата :((( ... Клиничните пътеки, делегираните бюджети и свръххоспитализациите разказаха играта на системата. "Причината за свръххоспитализациите е, че през 2010 г. се въведоха медицински стандарти, които административно повишиха разходите в болниците. Задължиха ги да имат всички видове отделения и по 5-6 лекари от всяка специалност, за да могат да сключат договори със здравната каса. Всичко това са разходи. Така административното увеличаване на разходите можеше да бъде посрещнато от лечебните заведения само по един начин – с увеличаване на броя пациенти, които се хоспитализират, тъй като цената на клиничните пътеки не е променяна от десет години. Единственият начин беше да вдигнат оборота и те хоспитализират и такива, които могат да се лекуват и в извънболничната помощ. От друга страна, Здравната каса силно е ограничила достъпа до различни изследвания и лекарства в извънболничната помощ, особено скъпите изследвания като ЯМР, скенер и др., и хората, които нямат възможност да си ги платят, предпочитат също да влязат в болница, защото там ги извършват по клинична пътека. Т.е. ние имаме налице мотивирани от самата държава, от погрешната политика, и пациенти, и лечебни заведения да се хоспитализират колкото се може повече пациенти." Д-р Стойчо Кацаров, председател на Центъра за защита на правата в здравеопазването.

Има бая сбъркани неща в здравноосигурителния модел. Започвайки още от ОПЛ. Каква е тая лудост някой да получава пари само зашото в картотеката си има N наброй записани имена? Във Франция (посочвам като пример, защото някой предлага френския модел, който сам по себеси е доста добър) общопрактикуващите лекари получават пари само за прегледан пациент. Всеки един данъкоплатец може по всяко времеда си смени личния лекар. И всъщност картотеките с пациенти на личните лекари служат главно за целите на профилактиката. Ако се чувстваш зле може да отидеш при всеки ОПЛ който ти харесва. Прегледите струват 25€ и това са единствените приходи на ОПЛ. Ако не са добри и търсени, ще ма да гладуват. В същото време никой не ходи без нужда на преглед, защото има 35% самоучастие в цената на прегледа. И всичко работи перфектно. В България не малко ОПЛ получават добри пари без да правят нищо особено, просто защото сегашната система го позволява.

си очите и вижте ужасяващите факти: над 1.5 млн у нас не са осигурени, не плащат 1 стотинка дори за здраве, а при нужда задръстват болниците! Сещате се, че над 1 млн от тях са от един етнос, който странно защо вече се наименува от журналята роми, а не цигани. Все едно, че като не са вече цигани, а роми, ще станат изрядни данъкоплатци, ще работят, ще учат, няма да крадат, ще си плащат ток, вода и данъци, и въобще, ще се превърнат в пример за останалите!!! Другият проблем са над 420 болници в една 7 млн държава. Няма нищо подобно никъде в света! Откриването на нови и нови частни болници отклонява допълнително огромен финансов ресурс. Безконтролното участие на медицинските специалисти във високоплатени клинични проучвания на чужди фирми води до пълна деформация на етика, далавери и корупция, заедно с очевадното задължаване на медиците да изписват и ползват само определените от спонсора лекарства и апаратура. Някои от шефовете на клиники са всеки месец някъде в чужбина, финансирани от същите чужди фирми, като те самите нито знаят добре чужд език, нито са експерти, но пък държат здраво властта и разпределят финансите по свой вкус и разбиране. Мислите ли, че това става ей-така, за усмивки, а не с твърдо договорени правила от чуждите фирми, които корумпират тотално тези наши лекари. Ако надникнем и в ТЕЛК, НЗОК, Дирекциите по здравеопазване, ръководствата на болниците - навсякъде мирише на корупция, далавера и деформация на основния здравен закон... Е и? Нещо дали, кога и кой ще промени?

Много е прав.

Жено, редовно пишеш едни от най-тъпите коментари.

просто махнете проклетия здравен модел, той обслужва богатската класа и богатите лекари

Тъпи ама правят впечатление на четящия

ромите във България са под 400,000 човека.

Ромите може и да са дори под 200, но циганите са над 1 млн. Ех, мъка, мъка, мъка... А чувал ли си за ромско лято, за ромалия, за ромски лъжец - неее, бате, става дума да циганско лято, цигания, цигански лъжец и т.н. Няма роми никъде по света, има цигани, циганьи, джипси, цигойнер, сиган? Някъде видя ли и чу ли за роми???

А те работят за печалба !

Бъркотевицата частно и държавно не върви-няма контрол -анархия-защо никой не смее да говори за електронна здравна карта-кой и от къде командва парада на пладншкият обир?????

Този тъпанар е едно от най-простите, арогантни и нагли копелета, които съм виждал. Има изказ на каруцар и изпълзява от бърлогата си само ако има далавера. Явно някой го е мотивирал с някой лев, за да почне да оплюва. А истината е, че именно той превърна лекарите в търговци.

не си прав батко илко. може да ме сложи да съм директор без диплома, ама аз подкрепям чичо ти кирчо. който е министър с него съм. може и без диплома да управлявам. аз съм роден за мини.., пардон, за директор. те тава е.

М-р Ст. Константинов искаше да въведе за електронна здр. карта, но ББ го уволни :(

Които и да са от промяната знаят само ДАЙ,да вземат от едни и да ги дадат на други и така докато има хора на тази земя.

Не знам кой е и какъв е но звучи доста разумно.

"Само провал може да ни спаси"- тук е разковничето. Каквото и да става не се допуска да излезе като грешка, провал, криза. Замазва се, за да не се изведат правилните изводи и да се вземат правилните решения. Модела може да се потдържа няколко десетилетия, но не и вечно. Тук се явява нуждата от някой с профила на бат'боци, при когото окончателно да се затлачат проблемите. Управник, който да персонализира кризата и да опере пешкира. Та затова тича я на изток, я на запад да дири избавление. А касата е един от детайлите- за автентичност, които напоследък зачестяват - за убедителност. И за следващите управници е готова схемата. Ама за нея ще говорим след 30 години. Няма да е за пари.

E,и.То,че сме прави,прави сме,но накрая сме седнали....,като "седя и мисля,седя и мисля.

Накрая само седя.

А той Семерфжиев, като беше 2 пъти министър и като е толкова вещ по въпроса и вижда всички аспекти на системата, какво направи? Едно голямо и тлъсто НИЩО

Два пъти здавен министър. Ако толкова много знае и може, я да каже той какви ги свърши през тиа 2 пъти, че да знаем защо сме на този красив хал в момента.

Семерджиев каза истината, време е за поредната оставка на ЗДРАВЕН МИНИСТЪР. Предложенията му са чиста форма ЛОБИЗЪМ за ЧАСТНИ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ - дано не успеят, защото ще означава че се извършва ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА... И ПЕНСИОННИЯ МОДЕЛ НЕ РАБОТИ ( 40лв средна пенсия от ЧПФ ) - но там ЧАСТНИТЕ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ само събират а не изплащат масово пенсии - и за това не се усеща за момента. Ще се усети с закъснение след 2021г при жените и след 2023г при мъжете. / тогава почва изплащането на масови пенсии от ЧПФ /

Ами този малоумник Семерджиев да е предложил нещо , да е реформирал ? Не беше ли министър ... Според мен е по добре да си мълчи..

а, що бе. геноцида си върви и все по-успешно.

Не само стои проблем с Личен лекар. Частни болници си точат НЗОК и печалбата се изннася в друга държава. И в момента при качествен специалист се плаща за преглед. Повечето не работят с направления или здравни фондове. С направление може, но на специалиста му стигат знания колкото да ти измери кръвното.

но не казва как ще се ликвидират злоупотребите и какво да се прави с тези над един милион здравно неосигурени лица, които в края на краищата са хора и прибягват до спешния център, който пък не може да им откаже здравно съдействие....

Кой измисли "солидарния" модел на българското здравеопазване, при който държавни служители и милиционери да не плащат здравни осигуровки?!