Баби и дядовци си вземат внучета назаем

Баби и дядовци от две габровски села ще си вземат внучета назаем за няколко дни.

Обратно в новината

Коментари - Баби и дядовци си вземат внучета назаем | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МНОГО ,СКОРО, ЩЕ ИЗРЕВАТ ЧЕ СА ОГРАБЕНИ И ПРЕБИТИ

Детския труд не беше ли забранен със закон! Или законите на важат за ПАРТИЯТА, която едно време организираше по ТКЗС-ата бригади от деца да приберат реколтата, докато селяните се почесваха!

"Дете" на 29г.?Стига бе!

А на 15?

може дирктно да заселят бездомните ромлянци от старозагорско да помагат, пък и да се интегрират

много трагично. И те си имат душички и после, раздялата може да ги съкруши. Най добре е ако животното се удобри, да се запази и да им се даде НОВ ДОМ и нови приятели - ново семейство!

Но трагедията е подобна и кой ще си даде детето на чужди хора?

прочети за трети път и виж годинките на "децата"

Много добра, чудесна идея. Дано все още има села с читави хора, които все още отглеждат плодове, зеленчуци и животни.Успех на идеята.

Направо да ги качват да поживеят малко по дърветата, ще са още по-близо до корените си

Ей това е добра идея! Само да питам...колко стар трябва да си за да си поръчаш внучка :) Ако нема ограничения аз търся едрогърда внучка между 22-29г за мойто село :))

Galaxy

Вижте снимките на страницата във фейсбук.Аз виждам само щастливи хора, не виждам някой да се е претрепал от работа.И е по желание, никой никого не кара насила.

Мила картинка, готови са за овчари и картофаджии !

Още от сега съм си поръчал да ми пратят 3 унуки на по 25г., изучени демек,х дедо да се не мъчи.! А Иван, знам ли го що, он посакал внуци?!? Сбръкан човек!

Я сакам две внучки на по 30г. да мъ учат, оти моите избегаа у Софията.

Наборе, ти оти ги чекаш у Трън, ела тука на околовръсното има секакви унучки и по възраст и по цвет.

Пълни глупости това

А по цял ден да седят и да цъкат по телефона е много смислено а ?!

ЗА ВНУЧЕТАТА - ДОБРЕ НЕМА ЛОШО , ОБАЧЕ НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ПОВЕЧЕ ЗА БЕ СЕ ПЕ ТО

Великолепна идея,нека и гражданчетата да видят откъде идва млякото,сиренето,доматите,краставиците и т.н.Аз също съм градско дете и когато отидох на бригада и трябваше да бера тютюн отначало ми беше много криво-ставаш рано,оплескан си до уши в едно черно гадно нещо по ръцете,но после с радост ходих да бера беше ми интересно/но не като професия/.Сега вече знам колко тежък е труда на село и не да се смеем на селските деца,а трябва да ги уважаваме.Лесно е мама и тате да те набутат в колеж и пак с тяхна помощ /рушфети/да завършеш,но дали ще бъдеш добър специалист НЕ определено НЕ и затова държавата ни е на този хал.Първо всички деца трябва да се научат на труд/дори и пари да имат родителите им/ сами да влязат в унивирсетет със знание да го завършат,да започнат работа като си изпълняват задълженията честно и чак тогава Б-я ще се оправи.Луди хора има и в града,знае ли тази майка която пише по-долу нейното дете с кого се среща?Не.И тогава? В селата хората са спокойни,работливи и много ама много рядко има луди пък те никога няма да вземат да гледат дете.

отдавна не бях чел,явно авторката е дива селянка -лъха от всяка написана дума,но пък трябва да и се признае,че е безкрайно тъпа

sonibvc@gmail.com

"гражданчетата да видят откъде идва млякото,сиренето,доматите,краставиците и т.н" Значи трябва да идат у химическата лаборатория :)

По всяка вероятност в българско село не си стъпвала от както си ходила едно време на бригада, щото ако беше стъпвала щеше да знаеш, че в селата вече няма хора, камо ли пък крави и овце. А пък в посочените села дядовците и бабите са пенсионери от града, които са оставили апартаментите на децата си и в повечето случаи живеят в селата не по тяхно желание.

Тоест, нещо нормално допреди 20-на години - да ходиш на село в събота и неделя - вече се прави по разни проекти из фейсбук ...

да си бяхте останали на село а не да зеете по панелките във фейсбук

А защо дойдохте в града, защо не си останахте на село? Било нормално, ами то така се е започнало, със зарязването на селата и идването в града, да станем "гражданье" и после ревете, че по селата няма нищо, ами баба ви ли да копае, оре, ремонтира и т.н., къде сте вие - дойдохте в града!

да споделя, като човек израснал на село: работата на село е много тежка за самите стопани- (целогодишна, иска се плануване, инвестиции, има много риск защото си зависим от времето...) НО когато става въпрос да се помогне за няколко дни... направо си е забавно (най-често е през лятото) удоволствието да хапнеш току що откъснати плодове от дървото, и зеленчуци от градината... да опиташ супа от домашна кокошка... да се поизмокриш в лятната жега докато поливаш... да се порадваш на куп животинки... несравнимо... Бих платил, за да мога да доставя подобно преживяване на децата си! Успех в начинанието!

Жоро,много добре си го написал но за съжаление малко ще те разберат:((

Ааааа, не са малко! Я гледай колко лайка събра :)

Ма ходи си на село бе Жоре! От такива плановици, инвестори и рискови селендури до тук стигнааме! Селото се пренесе у Сф. и не мое се диша вече!!! СмАрди!

А сега ако направиш и икономически анализ на преселението към София шапка ти свалям:))

И що дойде в града бе Жорка? Що не си остана на село? Какво те привлече в града, по - лесната работа? По-лекия животец? Много било приятно, ама за малко, нали? Някой друг да се трепе, а ти дойде в града и се погражданчи! Мнооого весело, мнооого умно!

Давам чаавета назаем.

Със сигурност ще "помогнат" за прибирането на реколтата и там каквото може.

страхотно е при демокрацията, такова нещо при соца не е могло да се случи, БКП щеше да го забрани

Изглежда си много млад човек. По времето на соца всички деца от големите градове лятно време се изнасяха на гости на баба и дядо по села и малки градчета.Игри до тъмно и никой не се е притеснявал за внучето си. Говоря от първо лице,никой не ми е разказвал,

дааам, хубави времена бяха ;)

Всички деца от големите градове по времето на соца през лятото се изнасяха на село при баба и дядо - чудесно казано и много точно, а ако си напънете някоя и друга гънка, ще разберете точно кога е започнало изселването и обезлюдяването на селата - именно тогава, защо тия деца не са продължили да си живеят на село, а? Какво ги е спирало или направо ги е гонило от селата, нали е било прекрасно на село, защо са дошли в града и след като баба и дядо са умрели те не са се върнали на село, а? Защото още тогава е започнало изселването на селата и унищожаването на селското стопанство за сметка на развититето на индустриализацията, заради която хората се преселиха по градовете, а селянин стана лоша и обидна дума. Стига сте го хвалили тоя соц, нищо добро не е произлезнало от него, просто информационното затъмнение беше пълно, а розовите очила наденати насила на всички очета. Защото и аз помня времето, когато лятото нямаше с кой да си играя в София, защото всичките ми приятелчета заминаваха при баби и дядовци (а моите си бяха в София), нито едно от тях, вече големи хора, не се върна на село (и не ми говорете, че са пораснали след соц-а, защото родителите им, децата на бабите и дядовците, са били големи още при соц-а), защо?

Страхотна новина!!! Виждам само плюсове в едно такова начинание! Желая успех и все повече последователи! А ако дир проследите новината, ще съм редовен читател. На дежурно плюещите- ех и вашата не е лесна... все да си недоволен и кисел...

Galaxy

Мързеливите веднага си проличаха кои са.

викаш друго си е да кОпаш с мотика щото си "работливо", а не като "мързелите" да се учиш да ползваш машини...

Galaxy

Няма да се преработят,спокойно, но поне ще се научат на нещо децата.

Никой не ви кара насила, спрете да плюете. Идеята е веселяшка.

идеята всъщност липсва, това е висша проява на организиран кретенизъм

с какво твоята реакция е по-умна? с нищо. или... или си от някой хотел, и с право се притесняваш за всеки от и без това малкото посетители в бетона ти?

А на теб ти липсва мозък!

Galaxy

А по-малки приемат ли?Че гражданчетата не знаят нищо за селото?

Идеята е много добра! Поздравления

Никога не бих пуснала детето си, не защото не е полезен труда на село, а защото има всякакви хора вкл. и с психични проблеми. Кой контролира тези хора, кой им издава разрешение за тази дейност и кой ще гарантира безопасността на децата?

Не натрапвам на никого моето мнение - това е моето виждане след всекидневните убийства, изнасилвания, грабежи и отвличания. Вие ако искате си изпращайте където искате децата.

Galaxy

Всъщност психопати,изнасилвания, грабежи отвличания в градовете има повече, така,че това не е оправдание.Изпращам внука веднага, не да седи само на компютъра и пред телевизора.Нека да види как се гледа това,което яде.

Популацията е приучена да я контролират.

тези дни някой е сезирал КЗП за една учителка, която - на доброволни начала - е направила лятно училище. Само защото е вземала от желаещите сума за покриване на разходите. Чудесна идея, цитирам един от родителите "единствения проблем е, че не искат да си тръгват". да не си ти, а, мамче?

Ако разсъждавате винаги така, то просто не трябва да пускате детето си никъде ... навсякъде, хипотетично е възможно да има лоши хора или хора с психически проблеми. На мен идеята много ми допада ... бих закарала детето си лично и бих поговорила с "приемните баба и дядо" ... доверявам се на преценката и интуицията си - напълно, а пък все пак има и мобилни ... при най-малкото съмнение - мога да си го прибера.

по тази логика, вас кой ви контролира дали сте опасна за обществото излизайки навън?

Ей,смешковци...идеята е невероятна и има в нея много позитивизъм,който винаги не е липсвал!

Разбира се, че е разкошна! Особено за хора, които никога не са имали село. Като мен, например! Може да звучи смешно на много хора, но аз за първи път, видях крава на живо, на 20 години. И то в Швейцария...

Боже, каква дивотия!

ако усетят истинският селски дух и сила може и да им хареса. здравословно е...

ще усетят на баба Вуна миризливите гащи

Ела, баби, да ми копаш безплатно!

Ами закуска,обяд и вечеря....спането,те да не са без пари или бабето ще иска да си плащат:)) Не се излагай,работата на село не е робство.

А да блъска железата в залата срещу заплащане си е най-полезното нещо. О забравих и за анаболите...

аз съм сигурен, че хората искат да рпиемни внуци, заради радостта от това да имат деца в къщата си, да ги учат, да им готвят, да си говорят и да им се радват. Това сигурно вие няма как да го разберете щото сте некви материалисти мъртви отвътре, които нямат нужда от никого.

Точно така,децата са радост за окото и душата. Никой няма да ги кара да работят освен ако някой смята бране на плодове и зеленчуци за собствена консумация за работа:)) Ще опитат и истинска храна....много не я познават. Как да сравниш месо от петел ровил година из двора и гонил кокошките с тия боклуци от магазина.