Седем езера в Пирин са силно замърсени

Предвижда се ограничаването на достъпа до тях с електропастири и последващо възстановяване на естествената им структура

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде са тези огромни стада, които унищожават планинските езера?

Трябва да направят проучване, кой пренесе корояда от Витоша на Пирин? Хаха. А да, проекта е одобрен нали, и това е статия за рекламиране на добрия ЕС, който съживява природата на България с щедро отпуснати средства за много важни мероприятия, които ще се извършат от висококвалифицирани експерти и ползата за природата ще се доказва и увеличава във времето.

Влез в гугъл мапк и се разходи над територията на парка - с просто око се виждат жълтите петна

това е недопустимо! там пашуващи животни е нямало от ледниковата епоха , ако не и от преди това, до миналата година! не бива да се допуска животни да пашуват никъде в природата, щото изяждат храната на веганите- еколози!

Името на този вредител по дърветата..как му беше името.. подхожда идеално на Премиера на Герб. Хем вреди хем кОроядства.

Я да попитам аз къде са защитниците на Пирин? А, да, сетих се - те са в София. Да протестират срещу Юлен и новите ски-съоръжения. Които още ги няма. а срещу незаконната сеч и срещу замърсяването ( които си ги има открай време в Пирин, и не само) никакви не се вясват. Ама за това не им се плаща. Та ясно е колко ги е грижа цялата тази псевдо-екология за Пирин.

Сетих се да попитам в контекста на замърсяващите животни - някой сеща ли се какво правят птиците докато летят, без значение над земя или пирински езера? Щото аз съм виждал, всичко долу ходи опикано и оакано, плюс хората с илюзията за чисти коси. Та да питам, и на летящите ближни ли ще им сложат електропастири?

на онзи....който заснеме "пасуващо животно" да извършва физиологични нужди в планинско еязеро.

Че то останаха ли пасуващи животни? Сигурно изпускат много вредни емисии...

Пак ли ще откраднат парите тези мерзавци? И оставете животните на мира, хората замърсяват. Не съм виждала животинче да хвърля пластмасови бутилки в планината.