Масова сеч в гората над село Сърница

За масова сеч в гората над село Сърница, община Минерални бани, сигнализират в социалните мрежи. Секат се “котли” или петна, които са разположени шахматно.

Обратно в новината

Коментари - Масова сеч в гората над село Сърница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Откъдето мине бай Муслу само скали и пустини остиня. Дърветата са неверници, да ги обрежем!

стане. Не просто виновният, а неговите началници трябва да се махат. Да се махат от горите ни завинаги.

Тъй като след настъпване на необратимите ,демократични променив България ,няма индустрия и селско стопанство, започва експлоатацията на ресурси ,които не се изискват голями инвестиции.Сега ще настъпи втора и третата картина от същата пиеса.Водосборния район и на по-малките реки обхваща стотици квадратни километри,сега когато тези райони са обезлесени оттока на тези реки ще стане непостоянен, ще се появят свлачища,ще се появят наводнения .Секачите няма да мирясат докато не стигнат свлачищата и до съответното населено място.Тогава ще почне кършене на ръце,вдигане на рамене , ама ще е късно либе за китка,гора не расте за две години

варварите в България не се различават от същите в Близкия Изток и Африка

Бъдете рахат - аз им наредих на нашите хора да секат дървета, не....

Как ви водят за носа тия журналисти! И им вярвате. Това не е от скоро и на огромна площ. Не може да остане скрито. Виж с картите на Гугъл.

нямал номера, но превозният билет е издаден на автомобил с други номера?? и сърниците са много! тук сърница, там сърница ! няма я сърницааа! има неграмотен списовател!

Става дума за две населени места Сърница, първото е област Хасково, второто - област Пазарджик.

Pesh0

Дъба живее около 1000 години . Нашите на 20 30 години секат старите дръвчета . На тези лесовъди да им се вземат документите за специалисти по горите , преди да ги вкарат в затвора

Това е нашя принос в борбата с горските пожари.

Къде виждате млади фиданки на тия голи петна?

колегата е прав, то не останало гора, от горе като погледнеш що нещо е изсечно, ужас

Абе, тези мушмороци от Агенцията за канарчета ли ни вземат? Каква санитарна сеч, бе, идиоти? Това на снимката е подигравка първо с вас, контролните органи, които трябва да пазите родната гора, а после и демонстративно показан среден пръст на всички нас - вижте, как си сечем гората, а вие да го духате!!! Такава жестока корупция и такова вандалско отношение към българската гора историята не помни! Къде си бе, Боко, къде е и министърката ти по горите? Няма ли тези престъпници да ги вкараш завинаги да търкат наровете, направени от дъски от тази гора?

Чети внимателно. Това за санитарната сеч не го казват от Агенцията, а от пресслужбата на община Минерални бани. Това не е току- така, защото сече не някой друг, а кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер

"премахване на стари дървета в дъбови гори" хахахахха по симетрична глупост не бях чел скоро...

На всякаде, кадето местната "власт" е от ДПС е СЪЩОТО, че даже и по- зле!!!

за село Сърница, община Минерални бани или за град Сърница, област Пазарджик, ли става въпрос или има и село и град?

хасковски минерални бани...страхотно е там..райско кътче.....но гледай кво става...за пари се прави всичко

В района на Самоков живеят около 6 000 цигани. Те нямат работа, сиреч по цял ден си чоплят носа и нищо не правят. Да, ама гладен стомах мирен не стои, както казва народната поговорка. Трябва да се дъвче и да се гълта. Единственото, което могат да правят, е да секат рилската гора и да изнасят трупите с каруци и коне. После ги продават на прекупвачи на дървесина, с получените пари си купуват хляб, евтин салам и задължително алкохол. След като се напият, почват да се бият, но това е друга тема. Това им е животецът. Въпросът е, че горските посягат на едиственото, от което живеят - дървата. Естествено е да ги нападат и пребиват с колове, брадви, тояги и камъни. Само се опитайте да озаптите човек, неял 2-3 дни и ще ви стане ясно за какво става дума. Така че държавата трябва да се намеси и да им потърси някакъв поминък, иначе наистина ще стане страшно.

хахахаха , тя тази държава както я наричаш , вече подсигури нормален поминък на всички българи та сега е ред да се мисли и за ромите ..хаххахахахаххаха , щяло да стане страшно .....а бе човеко осъзнай се малко и смени хапчетата .тия ти вредят на мисловната дейност :))))

Циганите имат претенции какво да работят! Те не желаят да берат бамя, защото бодяла, не желаят да работят каквото и да било, при което няма изисквания за квалификация, а за другите възможности нямат нито образование, нито опит, и така затварят порочния кръг - намират си оправдание, че са оставени без възможности за препитани, затова крадат, секат, бият, пребиват и убиват. А държавата не прави нищо, понеже са електорат. Възмутително!

Така е, ще стане страшно, приготвил съм 300-400 хиляди въжета за мазане, как ще се оправя - не зная! Ще ми трябва сериозна помощ!

В Самоков миналата година видях нещо, което буквално не е за вярване - в самия край на града роми послед бял ден сечаха съвсем млада борова горичка, по-голямата част вече беше изсечена. Някои превозваха насечените дърва с каручка, други с велосипеди, трети ги влачеха, просто си личеше, че в този град няма нито общинска, нито държавна власт.

Истината е, че няма нито едно горско стопанство в България, което да е изрядно. Също така няма нито едно ловно стопанство, което да е читаво. Интересно как публична държавна собственост придобива статут на частна след като се блокират всички възможни достъпи до нея от някакви неясни субекти. Това не е прецедент - това е система! Всички горски служители са бракониери, крадци и пияници - факт!

"Контролирана сеч" ли?!? Прочиствали гората! Друг път! Само в тези квадрати ли са избили издънки?!? Трябва да си хипер малоумен, за да повярваш на нещо такова и престъпно циничен, за да се осмилиш да го кажеш!!!

Климата и природата на БГ в бъдеще ще бъдат ужасни. Ще се навъдят отровни насекоми и други гадини на макс. Всичко това е организирано.

На това са ги научили дедите им, през 70-80-те никой не купуваше дърва, ако помните.

Турбо-свинщина! При ДПС е така.

Това наистина е "баркода" но на българската държава. След транскрипция - "Системен Грабеж"!

Браво на фотографа, браво момиче ! За жалост, тези от които зависи всичко това да спре, да сложат КРАЙ на унищожаването на БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА - просто не им пука!

Е, нема такава държава и такава немара! Плаче ми се!

Значи, ИАГ забелязали по пътя Сърница Велинград камион-убиец! Камион без регистрационни номера, с шофьор без свидетелство за управление на камион и ред други липси и на всичкото отгоре натоварен с дърва! Ами, ако не бяха го "забелязали"? На този шофьор с този камион навярно не му е за първи път подобен набег! И какво са му направили и кой е той?

Ами от тия луксозни Тойоти за по 200 000 лева всичко се вижда

Защото това са избирателите на герб и са защитени от тях "законно" !

Който не се е отчел,където трябва го хващат ,а който дори от 15 год . си прави каквото си иска ,но пък се отчита ,където трябва ,него хващат.......

Форумци, сигнлизирайте за нарушенията писменно, със входящ номер. Номенклатурата много се страхува когато има писменна жалба със входящ номер и взема мерки. Колко са ефикасни е друг въпрос но поне се разджижва леко....

Сайт има в интернет"Черен списък на фирмите организациите и лицата унищожаващи българската природа"-Преведен е и на няколко чужди езици.Никой не им търси отговорност на унищожителите на българската природа.Казхстан от пустиня се превърна в рай ,а тука раят го превърнаха в пустиня.

в тая държава няма ли закони ... от тея престъпници ще станем пустиня

сега ща изникне нова вилна зона, споко

гора е имало милиони години преди нас да ни има и ще има милиони години след като изчезнем

Имаш пред вид, че евентуално ЩЕ има ОТНОВО гора, няколко милиона години СЛЕД като изчезнем, нали?

Къде са зелените боклучета или тва не ги интересува? Само в банско където могат да вземат пари се показват.

Ми фотографът и приятелите и са от зелените боклуци, отпадък глупав!

Хора, снимайте и качвайте снимките в мрежата. Не е зле някой, ако има възможност да направи сайт за такива поразии и всичко да се качва там.

да квалифицираме кое е поразия и кое не. не може всеки да разбира от всичко !! ако има проблем тогава трябва да се реагира но не и да се сипят обвинения ей така без да познаваш материята

И сигнализирайте.....писменно, със входящ номер. Номенклатурата много се страхува когато има писменна жалба със входящ номер....

Потвърждавам ... за жалба в една агенция четох реклами на техния сайт, че взимат мерки до 30-тия ден след получаване на жалбата. Е, на 30 - някой си ден ми дадоха входящ номер. И т.н.

Помашката мафия си има държава, цели кланове помако- комуниди са в държавата и резултатите са такива.

Сечете говеда сечете, за кефа и удобството на турските и гръцки потребители.

котловидна сеч и проблема не е че я има (защото е нещо полезно за гората) а че има нарушения и няма залесителни полета и кампании и политиците не искат да защитат и регулират този отрасъл със национално значение

Когато бъде изсечено и последното дърво, когато бъде избита и последната риба, когато бъде изядено и последното животно- ще разберат!!! ПАРИТЕ НЕ СТАВАТ ЗА ЯДЕНЕ!!!

Всички които са били в Парламента, Президентството и в държавни учреждения от 90-та година насам трябва да бъдат изклани заедно с децата и внуците им. Това е единственият правилен начин нещо да се промени за добро в българия!

Чуйте сега да ви кажа. Това, което се прави е по Европейска програма за развитие на горските райони. Планът е на този хълм ясно да се откроява надписът ГЕРБ в зелено. Да се знае, кои са боговете.

Парите не произвеждат кислород. Като изсечете и последното дърво, ще се сетите, ама ще бъде късно. Лошото е, че най-много ще страдат децата и внуците ви, тъпаци такива. С горите се случва същото, което и по морето. Застроиха де що свободно място имаше и не останаха чисти плажове и ивица. Сега изсичат дърветата, докато останат голи поляни.

Явно ни вземат за канарчета!

държавата ни е безпомощна пред алчността и престъпността - просто защото политиците ни са престъпници. Всички извращения при соца и цялата политическа простащина тогава бледнеят пред днешните гадости - само Първанов е достатъчен, за да си посипе човек главата с пепел. Представяте ли си по време на соца депутат да пикае в градския фонтан??? А тези хора днес обясняват КОЛКО НЕСВОБОДНИ сме били тогава. Може би, ама надали!

Отворете Google maps, отгоре картината е същата, независимо коя гора погледнете, поголовна сеч из цялата страна

От години се сече гората около Тешел, х.Орфей,язовир Беглика,Сърница виждала съм на ден десетки камиони да откарват изсечена иглолистна дървесина

Санитарна, санитарна, колко да е санитарна?

Тъпи оправдания на тъпаци предазначени за тъпаци.

А в затвора има ли вкаран или условно, с потупване по задницата, а?

Много хубаво оформени оголени места. И това го наричат санитарна сеч?

От пресслужбата на община Минерални бани заявиха за сайта Haskovo.info, че в случая става дума за санитарна сеч в общинска гора, която е в Натура 2000. Сто процента тази "санитарна" сеч е за фирми свързани с Главният "санитар " на Републиката д-р, той и хидроинженер Ахмет Доган.