СДС: Кабинетът ”Борисов” си е раздал десетки милиони допълнително

Ръководството на СДС призова от Кюстендил управляващите "да спрат цирка и да кажат истината" за допълнителното материално стимулиране в министерствата. Сините заявиха, че в момента се връщат "някакви бонуси на чиновници, без да е казана истината за това кой колко е взел, с чие разрешение и по какви правила".

Обратно в новината

Коментари - СДС: Кабинетът ”Борисов” си е раздал десетки милиони допълнително | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има документи. Наричат се отчети на бюджета. Там се вижда всичко. "Този" няма да е толкова глупав да си измисли цифрите.

Потресен съм отново как Българският народ подминава с усмивка случващото се около него ! Той гладува а на негов гръб някой станаха милионери и продължават да трупат. НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ САМО ТОЯГАТА И БОЙ ДО НАСИРАНЕ ЩЕ ОПРАВИ НЕЩАТА В ТАЗИ ДЪРЖАВА, НО НЯМА КОЙ ДА СЕ ВДИГНЕ ЗАЩОТО СТЕ ЖЕНСКИ ПОЛОВИ ОРГАНИ ВСИЧКИ

А ти, като си се именувал в мъжки род, що още не си грабнал тоягата и не си се вдигнал, ами си се скрил удобно зад клавиатурата?! Или и ти чакаш някой да ти извади кестените от огъня, пък после да се насосаш към победителя?

Той е СДсарист, той действа зад кулисите и с доста отбрани неща-:)

А защо ДМС да е лоша практика, ако с него малки заплати могат да се превърнат в полуприлични? Справедливо ли е министерски служител да получава по-малко от шофьор на такси? Истинският подтекст на проблема, ако такъв изобщо има, е дали завистта на масовия българин е по-силна от солидарността. Иначе ДМС, ако се обявява публично, вкл. и на ръководния персонал, е добър лост за притискане на частния сектор да следва също по-справедлива политика в страна, където доходите заемат минимален дял от БВП. Оношението на целокупния добродетелен гласоподавател към ДМС и държавните служители е индикатор, до колко е гражданско българското ощество.

"Оношението на целокупния добродетелен гласоподавател... още към ДМС..." е лошо, меко казано. Сигурно се сещаш защо, ако пребивават на наша територия. Населението живее крайно бедно и през всичкото време се повтаряше, че е криза, пари няма и трябва да се затяга колана. С този призив бяха началниците Б.Б. и С. Д. А какво се оказа? Че лъжат, бетер дърти цигани. Не хубаво това...

държавната администрация може да вземе бонуси когато заплати и пенсии нарастват по бързо от инфлацията когато дадът на пенсионерите тринадесета пенсия и добавки с е3дна дума когато се виждат резултати

val55

Дано на всички е станало ясно, докъде води намесата на политиката в икономиката, съдебната система, науката, образованието, МВР и най вече в армията. Политически представители къде ли не, министерства, бордове, предприятия и т.н. Това не е 20 век. Трябва да се забрани със закон това безумие. Политиците трябва да са само в законодателната власт т.е., в Парламента и никъде другаде. Другото оставете на професионалистите, и то кадърните, можещите и доказалите се. При тях няма политика, а отговорност към държавата и хората в нея. Вече почти няма морал във всяка една сфера на живота, а и някои повтарят, като папагали това, което им наредят тук или отвън. Може ли някой да отговори, колко войни са направили военните и колко политиците. Отговора сигурно Ви е ясен. Трябва да се назначават мислещи, и можещи хора на отговорни постове, а не политически проститутки и плужеци, които не знаят как да използват власта за просперитета на страната ни, а само за лично облагодетелстване на първо място, но............

kapiika@

Доста шум се вдига около тези ЗАКОННО раздадени бонуси, около цените на лекарствата, които също са формирани ЗАКОННО. Но дали това не е шумова завеса, която да ни отклони вниманието от действията на приятеля на Борисов - В. Златев? ТАМ е истинския монопол! Нефтът е свой - от полетата на Алекперов, доставката е с негови танкери, рафинерията си е в България, трудът е все още евтин, акцизите още не са не еврониво - но цената е европейска.

По-малко от 20% от заплатата за месеца на годишна база!!

-lv

Тия няма да престанат, но има Бог! Няма лапане както преди, няма далавера и червените изпълзяха. Трудно е, вият врат. Няма да стопират процеса, обаче! Няма. Подкрепям ГЕРБ.

Имаш предвид процеса на продължаване вземането на солидни бонуси. А-а-ами, той народа едва диша, като спре да плаща данъци и бонусчета нямааа. Против ГЕРБ съм. Твърдо. Защото са некадърни, но за сметка на това много алчни.

А на мен Бойко ми даде през януари 40 милиарда долара бонус и съм готов да свидетелствам пред Иван Костов

Браво, Шарков! Абсолютно си прав. Нека опозицията да бъде още по-критична, защото това, което става в страната в момента е недопустимо. България се управлява безобразно от група комуноидни олигарси, които издевателстват над хората и ги дерат както никога досега.

Ей,народе, до кога ще търпиш тези галопиращи цени и замразени доходи? До кога въжето ще се стяга?Хората са полуживи и вече нямат чувство на самосъхранение.Те 60г са свикнали да мизерстват и явно друго не знаят.

Досега защо не лалахте за бонуси вее...а сега изведнъж скочихте...залпа на Аврора ли ви събуди

Народонаселението беше в по-добро финансово-икономическо положение допреди три годинки.

Е, стана ли ясна цялата порочност, нечистоплътност и лицемерие на изродите от управляващата партия и най-вече на премиерстващия престъпник и двете му вицета - изпечени нехранимайковци и гьон сурати? Ще отмине ли и тази безогледна гавра с обезкрървеното население, наричано лош материал? Ще се подчиним ли безропотно на определената ни от управниците съдба да живеем като кучета и да мрем като такива? Няма ли тази вяла опозиция да ни призове отново пред парламента за да потърсим сметка на безмозъчните, послушни герберски амеби, бранещи с мнозинството си разпасалите се дерибеи от правителството? Ще се съгласим ли беззъбата прокуратура да се прави че не вижда разхищенията и грабежите, а превилият гръб съд да заключава, че всичко е ОК? Това ли е онзи по-богат, по-честен, по-пълноценен и по-свободен живот какъвто ни обещаваха или неговата недостижимост е запланувана от днешните демагози, за да могат да ограбят каквото докопат?

Не ме прекъсвайте милицайски подлоги. Продължавам: герберски амеби поддържащи с мнозинството си дерибейското правителство.

Хора, става страшно, а вие си лаете кой какъв бил. Колкото и да са крали СДС, нашите заплати и пенсии се увеличаваха тогава. Толкова ли ви е къса паметта. А цените не хвърчаха като сега. И даже в болница можеше да се отиде, без да те убият вътре. Искам тези цифри да се докажат и ако са верни, правителството да си ходи. Незабавно!

защо това парламентарно лай.о не се сети да говори преди ББ да почне разправата с алчната паплач, а почва да прави геройски пози сега.Говори ,копе.е,за шефа си,за неговите финансови подвизи,за това ,че си вече 20 години в народното събрание.

Ти къде се намираш? Нали точно СДС проговориха по темата и народа се разбуни, та чак тогава любимият ти Бойко реши, че трябва да направи някакъв силен тактически ход.

Нещастният и прост български народ сам си избра да го управлява мафията,дори и се и възхищава.Умира от глад и болести поради невъзможност да се лекува и пак и се възхищава.Такива мазухисти могат да бъдат само тъ-ите българи.

Алекс много си прав те го искаха ББ сега се оплакват сами смеси виновни за целият този ужасен живот

Ти марсианец ли си, та се разграничаваш от българите? И се пише мазОхист, о т мазо, а не от мазут, например.

Защо чак сега г-н Шарков?Защо не попитахте преди три години тройната коалиция.Защо не попитахте Доган за хонорара му.Защо не питахте когато Вие вземахте бонуси и ходехти по хавайски дестинации.Или видяхте че времето Ви изтича и решихте да си правите пиар заедно с агента на КГБ Иван Костов.

А вие защо биете негрите...... Така Хрушчов отговарял всеки път когато американците му задавали неудобни въпроси.

Отговорът на твоите въпроси е, защото такова чудо не е имало.Но затова пък имахме икономика, която сега нямаме. Задай защо нямаме на ББ. Но мисля, че всичики знаем неговия обобщаващ отговор.За всичко му е виновна Тройната. Даже не му е оставила пари да асфалтира и лунните пътеки.

Всички са крали ама по малко са и давали,а сега е пладнешки обир от ненаситни престъпници.

Я се завирай в дупката си гнусен паяк и престани да повтаряш измислиците на Тиквата.

аман от това правителство......да си ходи то ни доведе до бедняшка тояга ,ходим вече голи и боси тоя Бойко Борисов е един хвали пръцко

A ти, ако си гола и боса....от къде имаш пари за интернет и време за губене във виртуалното пространство? Или си лалаш ей така...за спорта! По въпроса с бонусите? ...Абе да не би от 2010 година да са започнали да си раздават бонуси? Само в това правителство ли е тази практика? Айде да не се правим на луди....! А сега тези дето най-много разлайват кучетата (от така наречената опозиция) да си върнат всичките бонуси за през годините и после да зинат! Че ревнаха, защото им секна кранчето, не защото им е домиляло за целокупния български народ!

Непоправими и твърдоглави, и празноглави папагали сте. Това е. Лошо.

Който е близо до меда/властта/, той си облизва пръстите, останалите да го духат

Това не е облизване! Това е гребане яко- кой колко може!

"...На Ваньо, още му сърбаме попарата на някои места." (цитат на SSS). Ей богу, голяма простотия и селения върлува по нашите земи и форуми! Какво "гениално" откритие и откровение по шопски! Щом наш Ваньо е газил лука, що пък и наш Боко и Цвъко да не крадат като за последно! Ама то не е крадене, а пладнешко, разбойническо обирджийство, пред очите на цял народ и с нагъл, посткомунистически маниер! Ние се "грижим" за народа, строим магистрали (ГЕРБ), `що пък и да не краднем! Това не е крадене - това е разбойничество! И още има кретени, които ги защитават и плюят по миналото и още по-миналото, в което се живееше много по-добре, въпреки Тошо, Жан, Ваньо, Хамстера и т.н.!

Стига вече с тези партийни правителства, натикали навсякъде свои хора - алчни некадърници! Експертно правителство ни трябва!

ТЕЗИ ЯВНО УСЕЩАТ МИРИЗМАТА НА БУНИЩЕТО И ОЩЕ ЕДНА ГОДИНА ЩЕ ВМИРИШАТ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА С ХРАНА ЗА ТЕХНИТЕ ДРУШКИ ---КОМУНДЕТАТА.

В свинариума на ББ всички са отличници и заслужават допалнителна порция!

Не ме интересува кой го казва. Не ме интересуват никакви партии. Ако това не е вярно, нека ГЕРБ даде Шарков под съд за клевета. Ако утре не са го дали под съд, значи той говори истината. Не ме засяга опозиция от дясно или от ляво. Стига да е опозиция на самозабравилата се власт. От три години съм безработна. От три години всеки ден става все по-скъпо и все по-страшно. В момента бавно се самоубивам, защото спестявам от лекарства, за да има какво да сложа на масата. От три години дрехите ми са втора употреба, а животът ми стана пета употреба. ПИСНА МИИИИИ!!!!!!!!

ние в данъчното редовно си гушкаме 2 бона на тримесечие,благодарим ти ГЕРБ любими

"Според главния секретар на Националния изпълнителен съвет на СДС Ваньо Шарков министерствата продължават да крият какви бонуси са раздавани и отказват да спазят Закона за достъп до обществена информация. " А Вашите бонуси преди години и кой ще оповести ИЛИ СЕГА РЕВНАХТЕ защото сега не вземате???? и знаете от къде какво се получава с гласуваните от ВАС закони ...НАГЛОСТ!!!!! Била по рано по-добра икономиката... това няма нищо общо с вземането на бонусите .. редовите чиновници не получават НИЩО, а тези, които спят в парламента и лобират получават!!!!!

Не си питащ, а си заяждаш се. Но като си прост, какво друго ти остава.

Това,което си написал се отнася за теб и характеризира теб. Нарича се тролене!

Колко е сладко да си безотговорен като СДС. Хвърляш едни милиони и после гледаш влажно. Цел да се се види къде и как отиват едни пари, глупости, целта е единствено политическа, да дръпне малко електорат и то не към себе си, защото там е ясно, а от управляващите, за да може малко да се пообъркат нещата, пък след това ще видим. Да всички ругаем управляващите, така и трябва да бъде, те се оправдават, така и трябва да бъде, променят, противоречат си и накрая нещо става, макар и спорно. Опозицията обаче има право само да говори и лъжи да са и преувеличения да са, никой не иска от тях да се оправдават или извиняват. Целта е, да се дръпне електорат, той може да се дърпа и с лъжи и с измислици и с истина, но кой ти гледа да се оправдава опозиция

Журналистите да зададат правилните въпроси!Стига са ни хвърляли прах в очите с мижави бонуси за мижави служителки!Да попитат какви са бонусите в ДАНЪЧНИТЕ служби!Там нещата са извратено стряскащи!Огромни числа-милиони и то на калпак за най висщите им чиновници!Тези,които рабиха стотици малки и средни фирмички с хиляди изсмукани от пръстите им глоби и такси,които унищожиха хиляди съдби на хора,които си повярваха,че могат нещо да понаправят в живота си тук,в България с почтен труд.Питайте за данъчните,за техните бонуси!Ако ви стиска разбира се.

Няма журналисти.

КАГАТО КОСТОВИСТИТЕ БЯХА НА ВЛАСТ ЕДИН ЗАМ.ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ЕДНА СБИРКА НА СИНИТЕ ПОПИТА ОБЛАСТНИЯ КОРДИНАТО НА СДС В ГРАДА"Х": "ДАВА ЛИ, ДАВА ЛИ Г-Н.......МОЕТО ИМЕ/БЯХ ДИРЕКТОР НА ЕДНО ПРЕДПРИЯТИЕ, КОЕТО В ПОСЛЕДСТВИЕ ТЕ ГО ОБЯВИХА ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ/??????И, ДОПЪЛНИ:"ВЗЕМАЙТЕ, ВЗЕМАЙТЕ, ЧЕ ЩЕ ДОЙДАТ КОМУНИСТИТЕ НА ВЛАСТ И НИЩО НЯМА ДА ВЗЕМЕТЕ ПОСЛА" ПИТАМ АЗ, КОЙ СЪСИПА И ОКРАДЕ ПРЕДПРИЯТИЯТА В Б-Я С РАБОТНИЧЕСКО-МЕНИДЖЪРСКАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ, РАЗДЪРЖЕВЯВАНЕТО ЧРЕЗ ЛИДВИДАЦИЯ И НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ, КОЙ, КОЙ, КОЙ?????????СЕДЕМ МИЛИАРДА ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА В Б-Я ИЗЧЕЗНАХА В ДЪН ЗЕМЯ.......А, СЕГА ТОЯ СИН ГОСПОДИН ЧОВЪРКА НА БАБА СИ ФЪРЧИЛОТО.....СРАМ И ПОЗОР!!!!!!!!!

И СИНИТЕ КРАДЯХА, И ЧЕРВЕНИ КРАДЯХА...бАТ БОЙКО ПАРИ СИ ИМА, ЪЗАЩО ДОСЕГА ОПОЗИЦИЯТА НЕ НАПИСА НЕЩИЧКО ЗА САМИЯТ НЕГО, ЧЕ Е КРАЛ, ИЗМАМИЛ И ПР.БОРИ СЕ ЧОВЕКА НО Б-Я Е МНОГО ОШУШКАНА И Е ДОСТА ТРУДНИЧКО, НО МОЖЕ И БАВНИЧКО В ТОЯ ЗОР, ЗАЩОТО Е СВЕТОВНА КРИЗА НО, СТРЕЛКАТА СОЧИ НАГОРЕ ЗАЕДНО С ЕВРОПЕЙСКИТЕ ФОНДОВЕ!!!!!!!!!!

АКО И ТОВА Е ВЕРНО - СБОГОМ ГЕРБ.....

грънци. бойко да изяде дете на жълтите павета пак ще излезнат хиляди да викат - по-добре той, а не комунистите.

Нов регламент за бонусите можге да е в едно изречение: "ДМС под каквато и да е форма или формулировка трябва да бъде по-малко от заплатата на индивида."

Ако са раздадени описаните по размер милиони за бонуси ГЕРБ трябва незабавно да си заминава!

Какви са тези ПОЛИТИЧЕСКИ кабинети в министерствата и само там ли ги има ????????

пука им на хората за партийни цветове и принадлежности - хората гледат какво слагат на масата си и какво им остава в джоба след плащането на всички сметки,данъци и осигуровки - ЕДНО ГОЛЯМО НИЩООООООО! Пука им за партии и държавни хрантутници - в случая казаните думи са истина и обективен факт.Значи са правилни , какво значение има кой ги казва, след като е обективна истина.Ай сиктир на тия, дето ни вкарват в партийни клишета и простоии измислени, много им здраве на безделниците от партиите

Какви червени, какви сини още ги дъвчете... Тия обраха държавата до дупка, вече и сребърния фонд ще го точат, вие ми говорите за партийки. Нали всички сме българи, не виждате ли какво става?!?! Те си раздават огромни суми, ние си броим стотинките - няма никакви бонуси за нас, нищо, нито индексации... само лъжи. За тях има, за нас - не. Стига вече само приказки

Една партия със затихващи функции се мъчи да изплува...Костофф,предателите отиват на бунището на историята,нали?!

Абе тия не разбраха ли, че са минало. Какво се напъват още.....

Абе хора какво си стоите по офисите и къщите, тия сами няма да си идат. При положение, че нещата са само и единственно за незабавна отставка на кабинета.

като чета и гледам какво става в територията България,разбирам,че това е краят,младите ще избягат немили-недраги по света,пенсионерите ще измрат от "прекрасния живот" и ще останат само циганите,на които хич не им пука на .....,защото те са си добре при всички правителства.Няма по-скапано място за живеене,"бедната "Румъния даже е светлинни години пред нас

Нямало пари за пенсии аа? Какви са заплатите и бонусите в НЕК, БЕХ, ЕСО, БУЛГАРГАЗ, БУЛГАРТРАСГАЗ и още много други. Няма ли някой най накрая да разкрие истината за милионерите - държавни служители. Уважаеми господа журналисти- дупедавци вие сте на ход. Вместо да се възхищавате как журналист свали германския президент, айде да ви видим какво можете.

ГЕРБ няма да дадат власта без Кръв. Използват полицията за печелене на избори,няма да се посвенят,за да използват Жандармерия и Армия ! Който може ,добре да мисли ,докъде ни докараха тези !

Moли се да не се започнем,нищо не може да им помогне ...!!!

А сопри се малко с тези десетки милиони, това да не ти е 2001 г.когато се крадеше най-много.Човекът си го е написал правилно, но комунетата са бетонови глави и трябва да им се обяснява с кубчета.Сети се кой беше на власт тогава.

пич сАбуди се..очевидно става въпрос за 2010...typo...

Бетонни, чегунени... всякакви. А наш Цицко "опърдял" едни 20млн. лв ДМС и отрича като комунист на разпит. Били някакви си само 20 000лв за подаръци и 30 000 за лекуване на служител в чужбина. А на сайта друго се мъдри w ww .segabg . com / article.php?id=590296

"Нас червеното знаме роди ни..." Ама на този червен фон има и полумесец /бял/ и пречупен кръст /чер/ и някаква миш-маш между шетолъчка /Израел/ и четерилъчка /НАТО/...Дерзайте сволочи дърти...

Притеснен звучиш!?Защо?

Пропуснаха те с Бонусите,вероятно?

Нарочно ли пропусна или случайно забрави да споменеш сърпа и чука?

Шарков е прав. Тази пари са взети от нашите джобове и са потънали в тези на управляващите. И това са само узаконените средства. Тия под масата не ги броим. Щом една дясна патрия се възмути от грабежа на сегашните, представете си що крадене пада.

Каква ти дясна партия, какъв ти Шарков, какъв ти Костов, какво ти СДС, какво ти ДСБ. Бе хора осъзнайте се тези унищожиха България завинаги. И господ да слезе няма да ни помогне. Всички други само ще я довършат.

На пазара са пуснали сапун ,марка иВАН кОСТОВ всички комунисти трябва да си го купат.

Бойко ,стига с тия Номера...!Кажи каква е Истината..!Или край с твоята.. Кариера...!Стигаа лъъъжии!!!

Приказвайте си вие всички вкупом. Кой не разбра, че БСП и синатя коалиция са от едно котило. Още колко избори искате да има, зада разберете, че за нищо не ставате. Ама ви е яд, че за вас няма да остане.

Въобще не се прав!Сините винаги са гледали да ви потдържт ако сте на правата но като кривнете по комунистически и се правите на луди веднага ви се казва и почва голямото църкане от ваша страна!

Приказвай- и вярно и не вярно, че в другия парламент -отвън. Ще си говорите с "кажи си Иване". Единствено МАРТИН ДИМИТРОВ го дава по умерено.

Добре тогава, да покаже МС отчетите на бюджета и да се види кой за какво е харчил и има ли такива милиони, раздадени допълнително. Лесно изпълнимо е и то по закона за достъп до информация. Щом като можаха да дерат кожите на все по-бедния народ, да кажат къде са парите му.

Ами като не гласувате за тях, ще се изпозатрият ами! Виждаме сега че са народни будители - така да се каже, нали! А колкото до шапкарите - аз отдавна още при БКП-то разбрах, че трябва да ме е срам от тия търчи-лъжи и скоро и бързо след това се изнесох като краставица на подскоци, непрекъснато някакви пречки спънки и какво ли не още, съдиите ми казват, че макар и да сме се подписали с бившата, че нямаме претенции един към друг за в бъдеще, сега нямам право да си продам собствения апартамент, и трябва тя да одобри, а тя всъщност имала право на половината... Абе повръща ми се общо взето, да не говорим за висшите корупции, магистрати, канали, наркотици, оръжие и какви ли не други тъмни сделки, покровителствания, и от много покровителстване видяхме как го опокровителствах , бай Misho das Bier Справка: "Здравейте, Wanjo, Birata Mischo ми се обади отново", каза министър-председателят на България Бойко Борисов, директор на Агенция "Митници", Wanjo Tanow, през май 2010 г. по телефона. Последва дискусия за очакване на действия

"ДиЦайт" link "Здравейте, Wanjo, Birata Mischo ми се обади отново", каза министър-председателят на България Бойко Борисов, директор на Агенция "Митници", Wanjo Tanow, през май 2010 г. по телефона. Последва дискусия за очакване на действия от митническите служители в Tanows бира "Леденика" фабрика за предполагаеми престъпления, данъчни. През януари 2011 г., публикуван на анти-правителствен таблоид Galeria запис на разговора. Тя разкрива, че Борисов инчов Tanow главен инструктира служителите си да се оттегли от пивоварната, защото той е обещал собственик Михаил Michow, "да не му се справи." "Hallo Wanjo, Mischo Birata (Mischo das Bier) hat mich schon wieder angerufen", erzhlte Bulgariens Ministerprsident Bojko Borissow dem Direktor der Nationalen Zollagentur, Wanjo Tanow, im Mai 2010 am Telefon. Es folgte ein Gesprch ber eine anhngige Aktion von Tanows Zollbeamten in der Bierfabrik Ledenika wegen angeblicher Steuervergehen. Im Januar 2011 verffentlichte das regierungskritische Boulevard-Blatt Galeria eine Aufnahme des Telefonats. Aus ihr geht hervor, dass Borissow Zoll-Chef Tanow anwies, seine Beamten aus der Brauerei abzuziehen, weil er dessen Besitzer Michail Michow versprochen habe, "ihn nicht anzupacken".

Идиотщината е безгранична, но идиотите са най-много в България, затова никога няма да се оправи като държава.

че в НАП ако не вземем по 2 000 на тримесечие ДМС, не ги харесваме

само