И второкласниците ще са по цял ден на училище

От следващата учебна година училищата ще трябва да осигурят условия за целодневна смяна и на второкласниците, предвиждат от министерството на образованието.

Обратно в новината

Коментари - И второкласниците ще са по цял ден на училище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой дали ще ми възстанови платените от мен за занималня пари,която се провежда в училище. Сумите са - миналата учебна година за 2-ри клас - 8 месеца по 100 лева= 800 лева. и за тази учебна година - до момента 5 месеца по 120 лева = 600 лева. Детето ми посешава занималня,защото ние родителите работим и понейе не искаме детето ни да стои безпризорно половин ден и понеже като работещи плащаме доста осигуровки и данъци....държавата ни накзава допълнително за това.Вместо да напуснем и да се регистрираме в бюрото по труда...хем ще ни плащат обещетения,хем ще можем да си прибираме детето на обяд. Това ли искате от нас работещите родители...

Аааа не така,не се оплаквайте...В Канада са си по цял ден децата и нищо им няма.

А дали условията в канадските училища са като в нашите общински и държавни? По цял ден на чина, без място за почивка и нормална храна?

следобяд след училище, за да са здрави и да се учат добре. Не ги тормозете от малки!

До 7-ми клас да стоят по цял ден на училище ?! Нова Хитлерова младеж ли ще правите ? Ефективността на учебният процес ще спадне още повече, когато цялото време на децата е заето в него.

Ако това оставане на децата в училище е по тяхно и на родителите им желание - добре, но ако се превърне в задължително е нарушение на правата ни. Трябва да съществува като възможност, но по-скоро като изключение, а не като правило. Правилото трябва да е, че децата трябва да прекарват повече време при родителите си, бабите и дядовците, приятелите си и т.н. извън институционално. От тази логика пък следва, че родителите им трябва да имат по-големи отпуски, а бабите и дядовците - по-ранно пенсиониране. Въобще съвременната динамична икономика де факто е пълна тъпня и е хубаво хората да осъзнаят този факт.

Странно е,че предпочиташ българите да са малцинство.От какъв етнос си,както е модерно сега да се нарича?Имай повече от едно дете и не очаквай държавата да се съобразява с ,,изключенията"или си изпрати детето в частно училище.Общинските и държавните се съобразяват с болшинството българчета,а циганите,които явно визираш ,не ходят на училище и когато пораснат ще висят на шията на моите и твоите деца.Така че,при всички положения е желателно поне малко да се образоват.

не предпочитам ,ромите да са повече.Българка съм.Интересно какво си разбрал ,но фактите са че след време няма да има българчета ,и както казах спирането на моралния упадък в обществото и позволявайки на българките да се грижат за повече от 1 дете ,ще спре този процес.Иначе скоро няма да има българи и това го написах още в първия коментар.

Всички реформи се правят заради малцинствата!,,. Скъпи управляващи, гените няма да се сменят със храната в училище! Спрете моралния упадък на нацията и направете така, че българките да могат да си отглеждат децата! Казармата не е подходящ метод! Циганизацията на нацията се вижда! Нали не мислите, че етнос, който навсякъде по света живее сходно, за едната безплатна храна, ще стане новият елит на страната?! Скоро пчелите работнички драстично ще намалеят и само Бог знае какво я чака тази страна! Това е тъпо въведение, по простата причина, че децата имат нужда от следобеден сън и почивка, за да запаметяват по-адекватно! Продължителният престой в училище не води до по-добра успеваемост и усвояване на знания, а до преумора на учениците! А принудителното обездвижване - до нарушаване на физическото им развитие! А след това си задаваме въпроса - защо децата ни са така силно стресирани?! Моля Ви, не си правете експерименти с тях! Освен това да не забравяме, че Ученикът не е бъчва, която трябва да се напълни, а факел, който трябва да се запали!. Това са думи на един изтъкнат педагог. Ако не се лъжа, беше Песталоци!... Освен уроци, трябват още спортуване, игри и забавления за разтоварване и почивка на мозъка! И машината се изхабява от продължителна непрекъсната работа!

Преди всичко, мисля, че учебниците в началните класове могат изобщо да се премахнат. На второ място, има огромен проблем с качеството на учителккия състав. Освен че в голямата част имат проблем с образованието си, много от тях са с толкова лошо възпитание и обноски, че изобщо не би трябвало да бъдат допускани в контакт с подрастващите! И както обикновено, тук отново излиза проблемът с мизерното заплащане, който неизбежно обрича системата на кадрови упадък!... Навън отиват да учат тези, които имат пари! И не ни разправяйте, че там много се учи! Учи се много само в елитните чужди университети, а нашите студенти там са единици!... И навън има такива като тези в Горно Нанадолнище и нашите умни богаташчета са в тях!... Само здрави, образовани и възпитани хора могат да извисят нацията, която сега е в упадък. И правителството, което проумее тази истина, ще възроди България!... Здравите и образованите ще отиват на терминал 2, докато в Бъгария всеки с килийно образование взима повече от образованите! Нямам предвид като образовани завършващите българските вузове. Там рядко има кадърни студенти, защото повечето кадърни са отишли да учат в чужбина!...

Работя на пълен работен ден и се налага дъщеря ми (първокласничка) да посещава занималнята следобед. Тя учи в СОУ, където е създадена необходимата организация за целодневно обучение. Занятията започват в 8.00 и завършват в 12.30ч., следва обяд и почивка до 14.00ч. Подготовката на домашните е до 16ч.-16.30ч. След което е свободното им време за игри, под наблюдението на възпитател до 18.00ч. Осигурени са им въжета за скачане, топки, конструктори и други креативни игри. Вкъщи домашни не се пишат, по-голямата част от учебниците остават в шкаф в класната стая, за да не ги мъкнат ежедневно до училище и обратно. Само в събота и неделя имат домашно за подотовка, което пък от своя страна дава на родителя поглед върху усвояването на материала. Дъщеря ми се чувства добре и не е преуморена от този режим. Благодарна съм на училищното ръководство и учителите за създадената организация на учебния процес.

Все пак проверявайте по-честичко какво в действителност учи дъщеря ви, за да не осъмнете някой ден в ситуация, в която да се чудите от мирогледните възприятия на детето си. На мои приятели детето е в първи клас, и на следобедните занимания в училище учителката им пише домашните на дъската, а те само си ги преписват. Както се вика - важното е всички да са доволни, а хората често се задоволяват от ментета.

Диди, домашните се пишат в училище, там се прави и подготовката за следващия ден, там се спортува, играе и забавлява. Крайно време е да се учим като европейци, че не мога да обяснявам на чужденците защо нашите деца учат толкова малко и знаят толкова малко.

и какво разбирш под спорт? малко тичане , малко футбол за момчетата и примерно народна топка за момичетата ?Да виждаш физкултурни салони ,които да са оборудвани поне за гимнастика,баскетбол,волейбол и да са толкова големи,че 4-5 класа да могат да спортуват едновременно вътре?А друго освен спорт ще има ли?Например кръжоци по интереси.Вмомента както е положението децата ще седят от8.00 до 16.00 на чина и не смятам ,че това ще се промени в близките десетина години.Така че това е поредната глупост.

Идеята децата да са 'прибрани' в училище е чудесна. Въпросът е, че в общия случай в училище те дори няма как да идат до тоалетната. Като имат физическо първия час сутринта, ще си седят мръсни и мирищещи на пот до посления час от втората смяна... То затова сигурно и 'карането' на физическо става по изключение, особено в горния курс. Къде и какво ще обядват децата? Къде и с какво ще си измият ръцете? Нямаме елементарни условия в училищата. Прекарването цял ден в училище ще е предпоставка за много висока заболеваемост при реалната ситуация в училищата.

Моля Ви, Господа как може дете на 7 години да седи цял ден на чин. Вместо да играе то ще учи от 8 до 16.00 ч. - колко часа са това - 8, кога ще учи и ще си пише домашните? След това си задаваме въпроса - защо децата ни са стресирани? Моля Ви, НЕ си правете експеримент с Моето, Вашите, Нашите деца.

Ами срещу нормална заплата, може и да се намерят учители - само от нас зависи да решим дали искаме искаме бъдеще от сервитъори или нещо друго.

Никой не те кара насила да си оставяш детето по цял ден в училището.Колко от децата на 7-8 години спят следобяд?Твоето явно е изключение и като такова си го гледай.Изключения винаги има,но държавата се грижи за болшинството.А че вечно мрънкаме и някой друг ни е крив,си е национална черта.

радвам се,че не съм от болшинството.А и като се запази темпа 1 българче,на няколко ромчета,ясно е кое е болшинството.Защото нали разбирате,че българите ще продължат да имат едно дете , а ромите няколко.Така ,че масата е ясна.Ясно е също ,че за да се уемат ромите,българките трябва да работят ,за да плащат данъци,за да има пари за уемане на ромите,и от там българките да имат време за отглеждането на1 дете,като добавим и моралния упадък на нацията ,е ясно,че е добре ,че не сме от болшинството.

А като стоят по цял ден в училище, ще има ли евентуално и учителки да стоят с тях и те, или само ще си стоят така? Не бе, само питам.

Всички реформи се правят заради малцинствата.Скъпи управляващи,гените няма да се сменят със храната в училище.Спрете моралния упадък на нацията и направете българките да могат да си отглеждат децата.Казармата не е подходящ метод.Циганизацията на нацията е видна.Нали не мислите,че етнос който навсякъде по света живее сходно,за едната безплатна храна,ще стане новия елит на страната.Скоро пчелите работнички драстично ще намалеят и само Бог знае какво я чака тази страна.Това си е тъпо въведение,по простата причина,че децата ще имат нужда от следобеден сън и почивка за да запаметяват по адекватно,стоенето в училище не значи успеваемост и усвояване на знания.

Да , бе! И ония, на запад, спят следобеден и предобеден сън, затова срещу тях да тичаме, не можем да ги стигнем. Ама нашичките трябва да си поспиват, че ученето и работенето са зор. После си бием главите с циганизираната българска бедност и простотия.

Демогравския срив и ниската образованост са проблем и на "Запад"както и тук.Ние просто по исторически причини сме по-бедни.

Ти акъл имаш ли? Как здраво и право дете над 5 годишно ще спи на обяд? То ако легне да спи на обяд, кога става да си учи уроците? Спане от 21:00 до 6:30 са напълно достатъчни на нормално дете да отпочине.

БРАВО! До 7 клас трябва да го въведат. БРАВО!

Преди да редите ,,умни" приказки попитайте родители на малки ученици,как се справят когато са на работа по цял ден и няма кой да се грижи за децата вкъщи.А образованието започва в семейството,училището само го допълва.

СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ ЩЕ ПИША ,БЕЗ ДА СЪМ ПРОЧЕЛ ГОРЕНАПИСАНОТО ,НО И ТИЯ СИ ИЗПЯХА ПЕСЕНТА..................

Само здрави, образовани и възпитани хора могат да извисят нацията, която засега е в упадък. И правителството, което проумее тази истина, ще възроди България.

здравите и образованите ще отиват на терминал 2 докато в Бъгария всеки с килийно образование взима повече от образованите.Нямам предвид като образовани завършващите БГ вузове.Там рядко има кадърни студенти,защото повечето кадърни са отишли да учат в чужбина.

Моето мнение пък е, че навън отиват да учат тези, които имат пари.И не ми разправяйте, че там много се учи. Учи се много само в елитните чужди университети, а от нашите студенти единици са в тях. И навън има такива от рода на тези в Горно нанадолнище и нашите умни богаташчета са в тях...:D:D

Преди всичко, мисля че учебниците в началните класове могат изобщо да се премахнат. На второ място, има огромен проблем с качеството на учителккия състав. Освен, че в голямата част имат проблем с образованието си, много от тях са с толкова лошо възпитание и обноски, че изобщо не би трябвало да бъдат допускани в контакт с подрастващи! И както обикновено, тук отново излиза проблемът с мизерното заплащане, който неизбежно обрича системата на кадрови упадък.