СДС предлага референдум за пушенето

СДС ще предложи организирането на подписка за референдум, на който гражданите да кажат какъв да е режимът за тютюнопушене в страната.

Обратно в новината

Коментари - СДС предлага референдум за пушенето | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И СДС и БСП са комунистически партии, а има умствени разлики. Всички разбрахме, че Кабагайдю е прост човек, но не трябваше да го демонстрира. Комунистите от БСП предлагат високи технологии, знанията на цялата наука концентрирани в атомната ни енергетика, а Кабагайдю от Карлово, като дребен и вмирисан пушач и вероятно доказано прост човек предлага да обсъждаме пушенето. Стига ни комунизъм 45г, после още 23г и сега пак тези от пионерските организации ровят в боклуците.

СДС за пореден път показват колко са далеч от реалните проблеми на хората. Лично на мен въобще не ми пука къде ще си тръскат фасовете, но ме интересува как ще изглежда БГ след 30 години.

Партия събрала 5 процента на последните избори и канеща се да изчезне съвсем не и е мястото да се изказва, пък било и за супер тъпи въпроси като пушенето в ресторанти например.

Тютюнът е 100% наркотик. Това че някои лъжат себе си, че не е така, е защото или са зависими (реално наркомани) или имат икономическа изгода. Пушачът би успял да го разбере, чак след като се откаже. Целият отрасъл да се изреже плюс магазините за алкохол и цигари, нищо няма да се загуби. Те не дават полезен краен продукт. Има само преразпределяне на пари, плюс загуба на труд, време, ресурси. Държавата ще намери друг начин, че да попаднат пари в нея. Ако се ориентират да произвеждат друго, като зеленчуци, ще има полза. Цигарите плюс алкохола водят до пропадане. Навързват се следсвия - катастрофи, пянски скандали, домашно насилие, преминаване към други наркотици, кражби за набавяне на средства за наркотици, от предните и до убийства, общо пропадане (може би за парите които харчи, може да си купи апартамент) и много други. Ако можеше да изчезне като с магическа пръчка, сигурно престъпността би била с над 25% по-малка.

Пушачи, що се защитавате с такава страст? Пушенето нито ви нахранва, нито ви прави по-красиви или здрави. Вашето е алкохолизъм в газообразно агрегатно състояние, демек - откровена наркомания. Ако ще има такъв референдум, то би било добре ако въпросът е "Да се институционализират ли пушачите?" и да може само непушачи да имат право на глас, тъй като само те са нормални и способни да извършат трезва преценка.

СДС отново доказва пълната си несъстоятелност. Не се "предлага", събират се подписи. Но нали те знаят само едно " долу комунизма' и за работа не ги търси.

Референ-дум.Дум,дум,дум,дум.Не е прашка,не е лък.Той е правен в Казанлък.Дум,дум,дум...

Трябва и референдум за жените да си бръснат ли "катерицата" .

Ние пък, предлагаме Референдум с по-обща тема: "Времето Наше ли е, или - Не?" ... хахаха

Че тези още ли са живи, пиар ли си правят сега с пушенето? Смешници! Ами хайде да направим и референдуми за пиенето на алкохол и за яденето на свинско месо!

И за чукането, и за чукането също трябва.

Тръгнали да подковават коня и Кабагайдов също си вдигнал копитото.

Колега, безумно тъпо! Нямам думи... .

Много е прав колегата. Българинът вони, та се не трае, вие сте тръгнали с референдуми за атомни централи да го мъчите.

Каба, а за пикането ше има ли?

унищожиха 6 самолета -Миг без пари,само ,за да въртят нови далавери с Фантоми и под масата милиони за висшестоящите-затвор им се полага

чудите се къде да прахосвате изтерзани народни пари,а ние да мрем с мали доходи,и тия самолети -бракми на 30 г.на пъти по-скъпи от нови-кого заблуждавате? кражби ,обири на наи-високо ниво

ПП "ГЛАС НАРОДЕН" Ако българския народ ни подкрепи на изборите, обещаваме: 1. НАРОДЕН СЪД над политическата мафия и комунистическата олигархия. 2. ТОТАЛНА конфискация и експроприация на народното имущество заграбено от партийните боклуци И СЕМЕЙСТВАТА ИМ! 3. ЛИКВИДИРАНЕ на комунизма в България, веднъж и ЗАВИНАГИ! 4. ГАРАНТИРАН 25-годишен затвор за пълните гарнитури на сегашното и миналите Народни събрания от "89г. насам. НАРОДЕ, ДАЙ НИ ДЕБЕЛАТА ТОЯГА В РЪЦЕТЕ !!! ЗА ДА Я ИМА МАЙКА БЪЛГАРИЯ И ЗА ДА ЖИВЕЕМ СВОБОДНИ ТУКА!

на всички въпроси към СДС: защото СДС е създаден от бившето ДС с цел да заблуди народа, че ще настъпи истинска демокрация, а не ограбване и унищожаване на всичко стойностно. И стига сте ни губили времето с това вонящо СДС. По-добре референдум за смъртната присъда и нуждата от президентство.

Тези остатъци от демократичните сили , които са с поставена задача да ликвидират съюза, с това искане за референдума, целят да привличат гласове на пушачите за предстоящите избори.Но защо не си правят референдум със собствени, а не народни парички.И без това тяхните народни представители и представителите във властта доста парички натрупаха от грабежите и приватизационните зделки.

Е ВСЕ ПО-ВЕЧЕ ЗАТЪПЯВАТЕ ТОВА СЕДЕСАРИТЕ!!!! КАК НЕ РОДИ НЕЩО СЪЩЕСТВЕНО ГЛАВАТА ТИ ЯВНО С МАЛКО МОЗЪЧЕ???ИМА ТОЛКОВА ВАЖНИ НЕЩА В ТРУДНОТО ЕЖЕДНЕВИЕ НА МНОГОТО ХОРА А ТЕ СЕ ХВАНАЛИ ЗА ПОРЕДНАТА ГЛУПОСТ??!!!ИЛИ КАКВО ТИ ТАМ НЯКАКВИ СИ ХОРА-ЕЛЕКТОРАТ НАЛИ НИЕ ПОЛИТИЦИТЕ ПРЕЗ ТЕЗИ 23-ГОДИНИ СЕ НАГУШИХМЕ И СМЕ БОГАТИ!!!! ПОЛИТИЧЕСКА СЕДЕСАРСКА ИЗМЕТ!!! И АКО СА ОСТАНАЛИ ПОНЕ 2% ИСТИНСКИ СЕДСАРИ ТРЯБВА ДА ГИ ВИЖДАМЕ САМО СЪС СЪЩЕСТВЕНИ ВЪПРОСИ ПО РЕАЛНИ ПРОБЛЕМИ НА БЕДНОСТТА И БЕЗРАБОТИЦАТА, НАПРИМЕР...

ПУШАЧИ, ВИЕ СТЕ ЗАКОННИ ЧАДА НА ТАЗИ СКАПАНА ДЪРЖАВА. ТЯ НЕ МОЖЕ ДА ВИ ОТНЕМЕ ПРАВОТО ДА ПУШИТЕ, СЛЕД КАТО ВИЕ СИ ПЛАЩАТЕ ДАНЪЦИТЕ , КАТО ВСИЧКИ. ТОВА Е ДИСКРИМИНАЦИЯ!

Ааааа, ама това е казионното СДС бе, гербаджийското СДС, все едно - Бойко Борисовското СДС!!!

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ др.ОТ СДС: ЗАЩО НЕ ПОЧЕТОХТЕ ПАМЕТТА НА г-н ИЛИЯ МИНЕВ НА 06.01-НЕДЕЛЯ?ОЩЕ ВЕНЪЖ ДОКАЗАХТЕ ЧЕ НЕ СТЕ НИКАКВИ ДЕМОКРАТИ А СЛУГИ НА БКП-ДС-МИЛИЦИОНЕРИ.

Аз предлагам референдум на тема "Трябва ли да има референдум за всяка тема на деня?". Всъщност имам по-добра идея - да разпуснем Народното събрание, да уволним политиците и да решаваме всички проблеми в държавата ни с референдуми. Явно те не могат да се справят със задачите, за които са там!

Предлагат референдум за онова прид НДК...Предполагам, че знаят цифрите от 1 до 0...

Няма да ти отговорят за различните заведения - щото просто няма логичен отговор :) И лошо правиш, че си плащаш глобите ! Спри да си плащаш за нарушаване на правата ти! Щели да фалират - ами, да фалират, все отнякъде трябва да се почне:):)

Защо вече 20 години не се организира референдум за топлофикация и по-точно защо се плаща за нещо, което не се ползва

Имаш визия на шопар с най-острия ум.

Еййй като ви отърва дай да питаме народа иначе си гласувате каквото искате ,защо не събирахте подписка когато искахте да си увеличите заплатите да видим резултата

В ПАРЛАМЕНТА НЯМА СДС, А ИМА "СИНЯ КОАЛИЦИЯ"! Този дебеловрат, "червенокож" вожд откъде се излюпи? Аааа това е СДС -Братя Маркови, като по-големият Марков, някои медии го показват, за ду видим "красивото, одухотворено лице" и да го наложат като лидер на несъществуваща партия. Като онзи, предният - Юруков, който кри документите, за да не се регистрират. В Нар.събрание има само "Синя коалиция" и Костов! Останалото е червено менте...

Тоя не е в ред. Откакто тази персона е начело СДС ражда само глупости, затова и хората го напускат.Ако това са приоритетите му да е станал председател на въздържателно дружество.

много плява се роди с идеи за референдуми. и стана работата мътна и срещу. а защо пък да не срутим държавата която как се знае е мафия - с референдуми. за луната, за Венера и модните гащи, за децата - па нека гласуват срещу, за улиците и пътеките, за филан кешията .. докато писне на народа всеки референдум и пак си пожелае цар с другар. то колко му требе.- лъжем че са се подписали 250 000 и са подписват още 500 000. ряпа да ядат бързите кредити.

този или тази още от малки са ги изнудвали! Явно е повлияло много на психиката! Явно е било много грозно, че да завижда на другите за красотата, и хоп състарили се!

на оная с дългия нос, най-хубавото е, че изхвърлихме от нашата компания непушачите! Един не остана! Сега мрънкат, псуват, и искат да идват с нас, обаче ядец! Не им пречел дима, какво толкова! Не говоря за тези непушачи, които са във форума, за тях е ясно, че нямат, и не са имали компании(самобитни лузъри, които са само пред компа)!

упушен народ,слаба дарзава! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

как беше цензорке светла- няма коментар - няма човек. минало- бешело.

коментара ми беше дали работи опцията - вземи линк. ако някой е ползвал да покаже с линк без звездички.

Да направят референдум за забрана на политическата проституция и хомосексуализъм

Хайде стига с това разделение на бедния народ на "добри" и "лоши" граждани по отношение на пушенето (на тютюн). Защо не ги разделите на "наркомани" и "ненаркомани"? Мене от цигарите ме отказа г-н Дянков, не заради загрижеността му за моето здраве, а заради това, че вече четвърта година ми е замразил пенсията.

Па мини на коноп... Ще го направят легален та наркоманията да изчезне... и да цъфнем от здраве.

Всички знаем, че политиците не могат и няма да ни реашат проблемите, но въпреки това непрекъснато ги дъвчем и предъвкваме! Масова шизофрения...

Няма лошо да направим референдум по въпроса. А парите могат да се вземат от акциза събран от цигарите. Така непушачите няма да са ощетени. Ама пак ще плачете нали?

МНОГО ДОБРЕ! Тъкмо си мислех че СДС се съвземат и може би да прескочат трапа и туку виж те сами си показаха червен картон! Точно тази глупава акция е достатъчна да обявя персонално ембарго на СДС за следващите 8 години и да не гласувам за тях, аз и цялото ми семейство! Ако пък вземе да мине и да се разреши пушелявенето докато си пия кафето, ембаргото ще е пожизнено- никога глас за СДС от цялото ми семейство! Как може в Германия съвестно да си спазват забраната за пушене в затворени помещения, а Бай Ганьо Балкански с дебелата празна чутора все да търси начин да мине метър? Аииииии сиктир от вас вече!

И аз така мислех,земляк! Щото ОДС ми е още на сърцето (ново нещо, прогресивно, демокротично и т.н.), но се оказа, че там от глупав по глупав го ръководи. Наистина отидоха на кино с това "новаторство". Сега няма да вземат и 1% -жалко за хората, които се надяваха на чудо.

Какъв ти е проблема ако си пиеш кафето на чист въздух в заведението за непушачи, да има и заведение за пушачи на съседната пряка, където и те да си пият кафето с кеф и цигара? Толкова ли е сложно да се вдене, та рипате вече толкова време. Явно проблемът не е в чистия въздъх а в тъпотията или ингелъка.

Пушачите са като пияниците -засегнеш ли им интереса, ще те застрелят като куче. На цигарените кутии ясно пише" " Тютюнът сериозно вреди на вас и на околните " !!! Е, като искате да се тровите, правете го, но защо отричате на непушачите да се предпазят от тази ОТРОВА. И още нещо: Не се сетил някой болен(непушач) и причината да е тютюна, като нищо ще осъди(не у нас-тук всичко е наопъки) държавата за огромна сума. А държавата -това сме ние, всички! Помислете малко, а не говорете абсолютни глупости - някакъв учен доказва, че тютюна е безвреден и т.н...

Един като теб си купува цигари и гледа на кутията пише-,, Пушенето води до импотентност,,. Връща се веднага в магазина и викнал на продавачката-,, Веднага да ми дадеш от ония,които убиват!,,

Стоян Иванов: Очакваме законопроектът за отмяна на забраната за тютюнопушене да влезе в пленарна зала през февруари 08 януари 2013 20:21 Агенция "Фокус"...Законопроектът, който с Кирил Гумнеров предложихме през септември, вече мина през Здравната комисия. Тя го отхвърли, но това не означава, че той няма да влезе в пленарна зала, добави Иванов....По неговите думи се събират 1,8 млрд. лева на година акциз от цигари..."

Хората, които внасят 1.8 милиарда годишно в националния бюджет имат право гласът им да бъде чут!

Мрънколо. Много си дразнещ. Говори за себе си. Какво е това .... пушачите, та пушачите. Загрижил/а се. Психолог някакъв скапан се извъди. Говори за себе си. Много е лесно да критикуваш.

Хайде стига предиздорни агитации съшити с бели конци. Кой от избранниците въобще се сеща да мисли какв искаме ние. Аз примерно искам адекватно заплащане на труда ми и възможност за развитие. Искам професионално отношение, когото потърся помощ от специалист, искам нормални, спокойни и възпитани хора в града, искам улици и пътища като в Германия, а не мърсотия, мизерия и пътища "убийци", целите в дупки, направени колкото до се усвоят пари някакви и т. н. Искам ядрена централа, защото не можем да сме извън света и преобладрващите професии да са келнер, магазинер и хотелиер, както и дилър и крадец. Няма да гласувам, защото не съм експерт по темата, а и не стана ясно за какво точно е референдума. И този път ще гласуват хората "имащи мнение по всеки въпрос", които естествено след време ще мрънкат нещо от рода "защо ми се налага да стоя на свещи!? Какво стана!? Някой ми е виновен и т. н. ...С това тютюнопушене ми писна. Нали се прие вече закон и т. н. Бях против. Но сега по-скоро ще откажа цигарите, отколкото да слушам още дебати по темата.

Като си пушачка, прави го онова нещо в кенефа си. Може и в ресторантския. Нима не четете, какво пише на всяка кутия или сте неграмотна като циганките пушачки. Вие, освен пушачка (тоест косвен убиец на околните ) сте и нещо друго. Аз съм доктор и знам по-добре от вас какво прави тютюна. Мой колега -пушеше като кумин -и си замина на 49 години.Беше прекрасен човек(бог да го прости) но слаб характер, без волев, на всичко отгоре и ренгенолог.

Колега, коментирайте този материал- лицата, описани в него, можете веднага да откриете в нета за коментар и връзка! теманюз. ком"...Доцент Ернест Громан, шеф на Виенския институт по изследване на никотина към университета, и шведският професор Карл Фагерстрьом, пионер в изследването на никотина, публикуваха научен доклад, според който цигарите били по-скоро безвредни, макар към тях да се привиквало. Тютюнът премахвал стреса, успокоявал физиката и психиката или ги стимулирал - според нуждите на момента.Цигарите не са вредни Според виенския доклад, публикуван в научното сп. Wiener KlinischeWochen-schrift....Сега внимание: никотинът сам по себе си не причинява рак. Употребата му не води до сърдечен инфаркт. Според учените Громан и Фагерстрьом пушачите приемат заедно с никотина вредни съставки като въглероден окис и множество други субстанции, потенциални причинители на рак. Техният извод е, че трябва да се създадат законови норми за безвредната консумация на никотин - т. е. цигарите да са възможно изчистени от допълнителни добавки. Дни по-късно в разрез с всички досегашни научни тези и доказателства американски учени публикуваха изследване върху 35 000 души, според което пасивното пушене изобщо не е вредно. Всички изследвани никога през живота си не били запалвали цигара, но край тях вечно някой димял. Нито един от пасивните пушачи не е развил някоя от смъртоносните болести, приписвани на цигарения дим...."

Бе, какъв колега ти е този с "кУмин"-а и "рен генолог"-а ....някакво полуграмотно недоразумение:):):)

Искаме да пуши в тоалетните, ама не давате, щото са обществени закрити места и са пълни с такива като тебе jerk offs! Вече наистина прекаляваш с обидите! Не можеш да ни наричаш убийци! Никъде в законите не е записано, че пушачите са убийци, така че веднага се извини! Не подобава на лекар да говори така. Това е тъпо и неаргументирано. В такъв случай знаеш, че стерса е най-големия враг на човека. Стреса може да е положителен(положителни емоции) и отрицателен! Предизвиква шокове, даже и заеквания, изключване на мозъка. Аз искам да ти кажа, че когато една отрова се приема в малки количества(каквото е полжението с непушачите) даже е полезна! Изгражда се имунна защита. Не е ли така с ваксините - вкарва се зараза, за да се изгради имунитет, така че вземи си докторската диплома, отиди, където ни пращаш и я използвай по предназначение! Искам да те нарека с много обидни думи, но само ще пратя много здраве на майка ти и всички роднини от женска линия!

Като сте 'доктор", моля , изяснете етиологията на механизма на "включване в действие" на раковите клетки у ВСИЧКИ пушачи - има ли единен механизъм като етиология и никотинът пряк "ключ' ли е за отключване на механизма на "рака":) Освен право, съм завършила и медицина- хайде да видим, "докторе', дали наистина сте лекар:) Забравяте ли как се учи анатомия и физиология на човека- с листчетата в тоалетната, които се повтарят до втръсване и с цигарите, изпушени след безсънни нощи за запаметяване на латинските имена на костите:) Или искате да кажете, че сте забравили сложността на следването си;)

Хайде де, колега- аз не практикувам медицина от поне 15тина години, и насън да ме бутнат,мога да разкажа ВСИЧКИ медицински теории, които изучавахме тогава, а Вие като практикуващ все още лекар, не можете да напишете поне 2-3 от най-разпространените теории;) При това съм пушачка от около 20тина години:) Как става тази работа- много чудно нещо;)

Не знам дали си доктор- дано не си. Пише се ренТгенолог,кОмин и Бог с главна буква. Върви на м.....та си. И да не забравиш да си вземеш и дипломата. Простащината ти ме провокира да си запаля една... а не съм пушачка:)

тея кви са смешници те е истина, тъпи актьорчета

не си ли омръзна да ни занимавате с глупости?Няма ли по-важни проблеми за решаване от пушенето?Българите ли са най-немислещото и изостанало "племе" в Европа?Хайде политиците да поработят малко, вместо да мътят главите на хората с глупости!

Браво Каба, ще стане отличен референдум:непушачите на планина или в полето, а ние от гласуването в кръчмата или обратно! Искам тогава да видя физиономията на оная грозната с дългия нос, как ще изглежда!

Ало, сините - бяхте надежда за цял народ преди 20г., а сега май чавка ви е изпила акъла! Не референдум за цигарите и дъвките, ами за: 1. наполовина по-малко депутати, за бедната ни и намаляваща държавица. 2. мажоритарен и пропорционален вот - 50-50. 3. провинил се министър - сам ли да си направи сепукото, или ние да му помогнем. 4. народа да ви определя заплатите, че много сте се разпищолили. СДС искаш ли още смислени въпроси за референдум? Срам, тъпотия и некадърност!!! И си вярвате, а? Божеее, горката България!

тия не спряха да си ги мерят, а народът мре от глад.