СДС обяви, че ще измести ГЕРБ и пак ще управлява

Ценности на властта все повече се измерват с количеството на СРС-тата, а не с реална битка срещу престъпността; с полицейски произволни акции, а не с гарантиране на гражданската сигурност и върховенството на закона.

Обратно в новината

Коментари - СДС обяви, че ще измести ГЕРБ и пак ще управлява | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

собствената си постотия. Ами, глупако, те са комунягите. Ама от де да знае простата ти глава. То акъл като нямаш и Господ не може да ти помогне. Гръмни се!

Наистина - цигания...

М.Димитров или е креатура и марионетка на Ив. Костов И се опитва да го докара на власт, защото Костов вече е "политически износен", и не може да се яви сам директно на избори. Това го казах още преди вота на доверие, или е толкова бос и гол политически, че не осъзнава реалността, и говори пълни глупости, защото му се ще! Но е хванал грешния влак! Все пак си мисля, че е първото!

Мартинчо,колко си объркан ,бе момче ,да ни си шмъркал та имаш халюцинации.....спешно да се прегледа и да смени хапчетата....

само Дуган,долу всички партии.

Обяснявам на неразбралите: Не знам откъде да почна ако някой изобщо има мозък да мисли, но може би да направя списък с нещо като "десетте заблуди на българина за политиката". Няма да правя пълен списък, но първата и най-страшна заблуда на българина е, че трябва да има някаква партия, която да мисли за него и да го измъкне от блатото. Е, няма такава партия. И така е навсякъде - дали ще е в САЩ, в Западна Европа, Русия или Китай - няма такива партии. В многопартийната политика има сблъсък на идеи. Втората заблуда която донякъде се припокрива с първата е, че българинът трябва да чака да дойде някой да го "оправи" и това е достатъчно. Той не трябва да прави нищо - само да чака да го "оправят". Всички канонизират Васил Левски като светец, що се отнася до неговите идеи, убеждения и т.н., наистина е бил такъв. Но - една птичка пролет не прави. Той е накарал българите да се осъзнаят като народ - накарал ги е да мислят, да работят, да направят нещо за да я има тази "чиста и свята република". Друга заблуда е, че българинът си мисли че разбира от всичко. Не само от политика, но особено от нея разбира. Разбира от медицина, разбира от финанси, и заради това критикува. Хора - СДС е единствената политическа сила която постави въпроса за декомунизация на обществото. Как това ще стане е друга тема. Може да са лоши, може да правят далавери и игрички - те са хора и са едни от нас. Замислете се обаче - кое пречи повече на България от тъмното комунистическо минало?

Щом си толкова умен, защо не направиш един такъв списък на основните, макар и според теб характеристики на едно общество, съдържащо както условията за живот, така и ограниченията върху поведението на личността за два знакови за съвремието периода: Този между 1970 и 1989, и този между 1989 и 2010 г. Изпиши си неща като :"1. трудова заетост; 2. средна покупателна способност на един човек, 3. Пътно и жилищно строителство, Икономически единици и производствени мощности и т. н. , както и ограничения като 1. Белене (затворът) е за всички, които се опитват да унищожат "статуквото; 2. Пътуване зад граница -след проучване; 3. Внуците изплащат греховете на дедите си (то и в библията тъй е казано май); 4. Взаимен контрол на поведението на гражданите (т. нар -доносничество и т. н. Тогава , като сложиш на везната двта периода, говори дали СДС е дала нещо свястно на държавата си или пък на гражданите й (като изключим броимите на пръсти конкретни олигарси)

СДС на умряло куче нож вади.

До: архар Добре, недей да гласуваш за тях, но после да не се оплакваш, че ти е зле?

с отговорното ви поведение и аз сте се ваздарза да ви подкрепям даваите си акал един на друг ама хората се смеят с вас *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тези са големи мечтатели ... И кой ще гласува за вас, освен онези, на които бяха продадени заводи на занижени цени през 1997 - 2001 г. ?

не продадени, а раздадени... продължиха и усъвършенстваха схемите за разграбване..

Тоя като го гледам е целият ценностен, като станишеф.

Г-н Димитров, вие сте политици, избранници на народа. Като такива не трябва ли с мисленето и действията си да изпреварвате събитията, да предотвратявате неблагополучни развития? Какъв е смисъла след 1.5 година да ни казвате чрез ентусиазирана декларация това, което повечето обикновени хора знаеха още тогава? С какво ще обясните бездействието си и липсата на каквото и да е усилие за спечелване на предишните избори, а и противоречивото поведение след това? И как да ви повярваме?

Боко го търси да му върне ключенце 17, забравил си го е.....

Като го слушам какви глупости реди се чудя ,няма ли кой да му каже!Нали не е останал сам в тази партия или и другите двама са като него!?

това момче е болно *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Блажени за верующите :-)

Е има ли някой, който да знае какво означава СДС - да си траят и да си гукат помежду си! Минало, бешало. Да се присъединят към партията на безпартийните!

Е това не може да стане изведнъж. Но може да се поставят реални цели примерно 10 % на следващите избори. Трябва да се направи и малко критичен анализ, защо толкова лош резултат се постигна. Първото нещо , трябва да може да се различава справедлива критика от критика на недоброжелатели и да се понася такава критика. Най - лесно е да се каже ченге ,мръсен комунист и прочие , когато нещо не ни отърва. По времето когато СДС управляваше беше на мода неоконсерватизма. Неговата същност беше колкото по - малко се намесва държавата , толкова по - добре и икономиката се оправя по естествен начин. С по - малки или по - големи резерви това може да е вярно за едно западно общество. За едно пост комунистическо общество, това обаче автоматично води до това, че така наречената номенклатура , бившите силови структури и новоизпечени "бизнесмени" приватизират икономиката. И това засяга най - вече тези , които гласуваха за СДС. Някои по - мнителни хора мислят, че една такава политика не е случайна и не искат и да чуят за СДС. Значи обезателно трябва да се каже , че поради липса на опит, се е стигнало до това положение. Второ в СДС имаше много случайни хора ,които ги интересуваше възможността за лесни пари и те доста дискридитираха движението и накрая непрекъснатите боричкания окончателно го довършиха. Друг неприятен момент е че линията на СДС , често пъти се диктува от западни посолства. Това макар и много често правилно, не винаги защитава типично българските интереси и лесно се правят спекулации от противниците. Най после трябва по - малко да се приказва неопределено за реформи и дясна политика. А конкретно да се поставят реални цели. Та повече прагматизъм , критичност и способност да се решават проблемите на хората и то по начин различен от този на Гоце примерно, са ключът към успеха.

Макар и да говориш като партиен секретар, не е зле да си признаеш още малко, например, че "грешките" наистина не са "случайни", както и че Алчните грбители на хляба нариден не са попаднали случайно и не са се "промъкнали" там, както казваш, а са създали тази партия(СДС), издигайки в култ капитала (разбира се с презумпцията че ще бъде техен) и изпосталяването на електората, за да го приучи и принудина сляпо подчинение (за хляба си, всеки и предател става). Ама даже и окования в немотия електорат, не знаят какво да го правят и освен да го оставят да измре безполезно за нищо друго не им стига акъла. Апашките им мозъци не стигнаха до там, да разберат, че само с крадене, не се стига до развитие, а до упадък. Е, затова паднаха. Само че преди да паднат, унищожиха де що можаха. Ами сега, ако някой се излъже по тях, какво ще унищожават? То няма вече ни заводи, ни фабрики, ни кооперации, нито даже капаци по шахтите... А оня, гадния социализъм бая им беше нароил плячка... Май е време пак да се върне, че да посъздаде нещо. Стига трошене... Дайте нещо да създадем, че иначе ми е мъка какво ще им предложим да крадат...

Не съм бил партиен секретар,не съм бил и партиеец. Критикувам СДС , като човек , който гласува за тях. По времето на комунизма висчко беше държавен монопол и държавата имаше големи финансови ресурси. Доста се строеше , но много неефективно.Краденето на държавата е нещо специфично за комунизма или по точно за реалния социализъм, въпреки тежките санкции. Но източването на държавата започна , много преди идванете на СДС на власт и промените. Един комунистически елит изнасяше парите на държавата на запад и инвестираше там за своя сметка. Така се натрупа дълг,който пък допълнително се преструктурираше ,разсрочваше и още го плащаме обикновенните данакоплатци. Илюзия е , че построеното при социализма било ограбено. Комунистическото наследсво не ставаше за грабеж, най много за старо желязо. Една малка част беше продаена на хора, които имаха пари с доказан произход - чужди фирми и те го купиха евтино и направиха добри пари. Но иначе заводите и фабриките служеха, като реквизит на фокусник. С тяхна помощ се източваше държавата. Те развиваха някаква дейност ,но тя си беше на загуба, а печалбата идваше от неплащане на задълженията. Декапитализацията беше лостът с който се присвояваха : пенсионния фонд, личните спестявания активите на държавата. Един пример Милиарди бяха пропиляни в кремиковци, след многогодишно източване се стигна до момента продаване за старо желязо и още не могат да гопродадат. Та понеже този ресурс се изчерпа има среди, които смятат че трябва да се понапомпа за да може да се източи наново. И те тиражират небивалиците за комунистическия рай.

По-голям смешник в СДС не се беше пръквал за всичките им досега години... Ще управляват може би някога, но няма да е в текущото 100-летие...

ЦЪРВУЛИ НЕМА ГАЙДА ИСКА ..Мартинчо хапчетата трябва да се пият редовно.

АБЕ ТОЯ ЧУВА ЛИ ТЕ АКО САБЕРАТ И 4%ТРЯБВА ДА СА ЩАСТЛИВИ,НИКОЙ НЕ ОБИЧА ПРЕДАТЕЛИ,ОЩЕ ПОВЕЧЕ ДА РАБОТИШ С МАФИЯТА И ИВАН КОСТОВ

Много им се иска пак да влезнат във властта за да краднат, ама тая нема да я бъде.....никога вече....е само могат да си мечтаят....

Г-н Димитров, съветвам Ви най-приятелски спешно да се срещнете с личния си лекар след това изказване. Не че това, което твърдите принципно е невъзможно, но пътят до там минава през Вашата оставка! Бъдете здрав!

И най-омразният и най-любимият "пътник", "мъртвец" не предизвиква толкова внимание! Чудна работа, а в случая за СДС и ДСБ се говори и пише като за най-големия фактор в близкото бъдеще. Даже Идеята за България хвърля пръски по екрана, сякаш процент дели Мартин за Президент:) Що ли за такива незначителни неща "останали в миналото" се отделя толкова страст?

и тези дсб и сдс са започнали да се напушват :)

Вица не е мъртъв! Този Льолчо ме разсмя!

Докато Костов се е впил в Синята коалиция и Станишев в БСП , двете партии ги чака спираловидно движение надолу. Двама души имали своя шанс и отказващи да приемат,че хората вече ги разбраха какви са. Симеончо поне го усети и си отиде.

Да пази Господ от такова развитие, каквото му се присънва на Мартинчо...

и тези дсб и сдс са започнали да се напушват :)

Този Мартин добре ли е? С кой акъл говори такива глупости? СДС и Костов са компрометирани. От тогава насам и нататък за нищо не стават. Доверие трудно се печели а лесно се губи. Един път загубено повече не може да бъде спечелено. Да си намерят работа другаде някъде.

Гледай утре пресконференцията по канал 3..и ще видиш , какво смърди.

За съжаление само БСП може да си позволява да управлява след поредния си провал.....защо ли, защото и СДС и ГЕРБ, когато идваха на власт, то беше само заради наказателния вот срещу БСП! казано с други думе, след всяко управление на БСП, поради поредното и омацване, гласуват по принцип негласуващите, а те винаги грасуват срещу нея! После, обаче, негласуващите отново в деня за избори отиват за гъби, а твърдия предимно пенсионерски и прочее лош материал гласуват и БСП и коалиция пак на власт и пак почва грабене и влачене, а негатива отива я в СДС, ще отиде в ГЕРБ, АТАКА - прост народ слаба държава!

Милите, те и до ден днешен не могат да си обяснят що са 4 % и им престои да изчезнат. А пак се фантазират колко били умни и какви реформи били направили...майко мила...

През 90-те имаше няколко шегички. Една от тях беше СДС - съюз на дезертирали социалисти. Затова след един-два мандата си менкаха местата...

Даже и сам не разбираш колко си прав, но и защо си прав, също не знаш. А то е, защото 90% от гражданите са в социалната среда, която е творение на политиката на партиите. Изборите се печелят от партии, които най тарикатски излъжат надеждите на електората. Най новото потвърждение е изборът на ГЕРБ (даже не партия, а човек, който си мисли че е партия. За разлика от всички други партии, обаче, БСП има зад гърба си сътворена икономическа платформа, която новото време разгроми, но дори и неродените в "онова време" граждани, вече знаят, че родителите им не са гладували и не са мизерували. БСП, макар и деформирана, е олицетворение на реално съществувало спокойствие за утрешния ден и безпроблемно разплащане с битовите сметки. Нищо чудно, въпреки безспирните лъжи и малобройни примери на "сполучили" бизнесмени и олигарси, голямата част от хората вече да не вярва на т.нар. "демокрация", защото на гърба си чувства колко е антинаридна. Е, щом трябва да избираме между две злини, към коя да се насочим -към тази, която все пак някога нещо е дала на хората или към тази, която само ги е ограбвала? Преценете сами. Аз гласувам за ГОЦЕ

Единствено при управленито на сините през 1997-2001, бяха проведени истински структурни реформи във всички държавни сектори (сега само бленувани от някои). Благодарение на тях държавата се съживи след много по голяма от сегашната икономическа криза (галопираща инфлация, зърнен дефицит и т.н.) Тогава реално бяха направени първите крачки, благодарение на който сега сме в НАТО и ЕС. Но добрите неща лесно се забравят..... Костов и Мартин са добър отбор, съчетаващ прагматизъм и управленски опит с младежка амбиция и новаторство в политиката. И напук на всички те са единствената истинска дясна алтернатива с бъдеще ;)

Трябва да ми дадеш телефона на дилъра си - очевидно стоката му е велика!

Всеки има право на мнение и оценка на миналото. Кажи ми: сега какво ново, различно, дясно, синьо предлагат СДС? Дай линк да прочета тяхния план за излизане от кризата, мерките, начините! Пък после ще ги обсъдим във форума. Не е достатъчно да се повтаря, че СДС преди са БИЛИ най-добрите. Какви са сега? Още ли са също толкова добри? Нека да ми обяснят разбрано, на български език, защо са най-добри сега, пък може и да им повярвам.

Ахъм, тамън така е. Щото складовете не бяха пълни със зърно по време на "зърнената криза". Иван Костов го сложиха за мин.председател същите онези хора, които направиха "зърнената криза", и след това му платиха да разбие СДС. Той междувременно подари Нефтохима на руснаците, че сега те да казват колко ще е бензина в България. Важното е на мишките да им се прожектира филмче, че да продължават да въртят колелото. Иван Костов е най-гнусния и долен български "политик", който за пари ще продаде и майка си.

Е да де ама на народа тогава изчезнаха едни 27 млрд и той не може никога да го забрави това.... а иначе е верно

Ти преглеждал ли си се? Точно при Костов стана най-голямата Разбойническа приватизация, разграбване на държавицата и пръкването вследствие на това на много от сегашните олигарси. Само ти ли не разбра, че затова не могат да съберат и 4% гласове или ти си от тия 3,5% ?

На коя държавица, бе? Не беше ли на онази, бедната, схлупената, комунистическа държавица?

"Единствено при управленито на БКП през 1944-1989, бяха проведени истински структурни реформи във всички държавни сектори (сега само бленувани от някои). Благодарение на тях държавата се съживи след много по голяма от сегашната икономическа криза (галопираща инфлация, зърнен дефицит и т.н.) Тогава реално бяха направени първите крачки, благодарение на който никога нямаше да сме в НАТО и ЕС. Но добрите неща лесно се забравят..... Станишев и Първанов са добър отбор, съчетаващ прагматизъм и управленски опит с младежка амбиция и новаторство в политиката. И напук на всички... още те са единствената истинска лява алтернатива с бъдеще ;)"

Не го мислете Мартин Димитров.Той е млад, съвременен политик и икономист, а си гледайте във вашата кочинка защото смърди от всякъде.

А Мартинчо в каква кочина живее, да не би да се намира другаде от моята? Ила на Луната? Тъпчоооооооо нафукан

Един герой на Дъглас Адамс беше казал някъде, че го боли където и да се пипне, а се оказало, че всъщност го боляла ръката ... Та и при тебе така - изглежда ти смърди устата.

Света Божия Майко...те горките сдс дори с атака не могат да се сравняват,пък щели да управляват.По добре кучето си да закарам там да ни управлява,отколкото отново да се предадем на СДС БСП или ДПС (никога).Мартинееее умря Марко, мойто момче...слепите и простите дори се събудиха.мъка мъка

Браво Бай Марин ,точно ака е! Неуспели политици се пъчат и копат за власт,защото Борисов откакто управлява и то в тази тежка криза ,а като добавим и опосканата държава ,започнаха да валят пари отвсякъде и им се иска пак да се налапат ,ама няма да стане,Българите сме станали по интелигентни и провалени мутри няма да подкрепим.

СДС ташунгери ще управлявате к..а ми , раязплакахте демокрацията и милионите който гласуваха някога за Вас. Сега вземете и се скрийте с Ванката Надето и всички боклуци от СДС нещасници !!!

алооо, Мартине май съвсем ти извря чайника........а днес не беше много слънчево! Айде малко да се осъзнаеш щото и без това сте много смешни "въздържатели" такива, крадливи мишки!!!

Май пак нещо ни пробват дали чуваме. Чуваме и то добре, няма да стане да се завърти колелото отначало! Имахте шанс, провалихте се както всички останали партии били на управление последните 20 години. Провалихте заради същите пороци, които имат и останалите- корупция, некадърност, шуробаджанащина, злоупотреба със служебно положение, партийни назначения на абсолютни бездарници и мошеници. Нали точно това обещавахте, че повече няма да го има след 89-та, че ще се дава шанс на кадърните, а какво стана знаем всички, оказахте се по-зле и от комунистите.Не сте алтернатива. Надявам се да намерите мястото в историята което заслужавате, а именно на една от партиите започнала грабежа и унищожаването на държавата.

Браво пич, много яко си го написал !

БРАВО ХАХ Мислех да напиша нещо такова, ама вие сте го направили най-добре.

Евалла! Ама ако кажеш и как да върнем онова време, цена няма да имаш. Аз знам - ще има революция и то световна, ама няма как да доживея да я видя -епохи са това...

Мартинчо, казвай на баща си или във вашата махала на село.

Мартинчо,вземай редовно лекарствата,че понякога ти личи, а Командирчето ти скоро ще бъде замерван с камъни заради криминалната приватизация,хората изгладняват и ще поискат сметка от всички грабители.

Толкова коментари - значи все пак темата има резон. Действително СДС направи най-успешното управление и сега има най-добрия потенциал.Но партията е затворена някак в себе си,говори много неразбрано,европейски и научно.Хората искат ясни и прости обещания от типа на тези на Б.Б. Пък после се чудят защо пак си избраха такива управници.В същото време и Костов играе двойна игра - ту се обяви срещу правителството,ту след поредната сделка с него го подкрепя. В крайна сметка СДС трябва да направи своя избор смело и да го заяви пред народа.Идеята,че ако не подкрепя ГЕРБ,значи е с БСП не е вярна,защото ГЕРБ все повече заприличва на БСП /та даже на БКП/.Ясно и категорично трябва да се изрази позиция,че се отстояват принципите на европейската демокрация,а ГЕРБ е по-далече от нея,та дори и от БСП.Трудно ще е връщането на власт,макар и най-доброто за България.Това го разбират малко хора,защото се иска сиво вещество,за да се разбере.По-скоро ще се избере поредния месия-спасител от типа на царя или генерала.

Концепцията на СДС е сбъркана. Капитализмът ражда само Богатство за малцина и мизерия за всички останали. Така е даже и в развитите кап страни, ама хората не го знаят и вярват на лустрото -лъскави брички, парфюми и т.н , защото само това стига до сетивата им. Капиталзмът още дълго ще удържи на фалшивия си блясък, но не и безкрай. Ще го погребе безкрайната му алчност. А Социализмът, макар и в настоящия момент да е все още псевдо такъв, ще се отърси рано или късно от носителите на подменящи идеи и ще се обедини около истинските. Ще му противодействат не само с хитрост и финансови хватки, но и с физическа сила, но нали се сещате какво значи съотношение 90 срещу 10 %, ако наистина подтиснатите и излъганите се обединят?

изгармяли бушони!!!!!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Този младеж Мартин Димитров не е наред. И външния му вид и политическите изяви не са на здравомислещ човек. Върши определена мръсна работа на Командира,без да разбира как все по-вече се насажда на пачи запъртъци/да ги мъти/. Но истината е,че има хранителна среда за това и условия за подобно политическо живуркане.Това е противопоставянето на институциите.Например - Президентът и Премиерът постоянно се сритват по кокалчетата,МВР и съдебната система са на принципа ,,ние ги хващаме,те ги пускат'',ненормалното Яне,размахва перманентно компромати,БСП твори постоянно магарии,ГЕРБ обявява някакво намерение,после се отказва...И който допусне,че опитният политически хищник Костов, няма да се възползва от подобни обстоятелства,сега трябва да разбере,че това не е така.Каквито вересии успее,той ще си ги вземе,дори с цената на сближаване с БСП.Какво ли не е ставало в българския политически живот?Но има един не съвсем изяснен или подценен фактор за синята коалиция - Премиерът и никой не знае каква ще е реакцията.А за България ситуацията е лоша,още по-вече - и двете партии членуват в една европейска партия...получава се типично българска/в случая Костов-Димитровска/работа.

Този дребен мошенник Мазния Мартинчо наистина взе да се изживява като психо-манипулатор а-ла Кашпировски... Въпрос - кое би било по-лошо за България от некадърното, мафиотско управление на една полуграмотна мутра с пожарникаро-милиционерско минало??? Има само едно по-лошо наказание - "управление" на доказано супер-крадливите, супер-продажни, платени от Отворено общество/Сорос/САЩ политически курви и клоуни от частните партийки на Костов и Мартинчо...е, всъщност дори думата "партия" не е точна в техния случай - може би "клика", "банда", "бардак" са по-точни...дори и пародията ГЕРБ са една идея по-добре от тази долна измет и помия наречени СДС/ДСБ!!!

колко злъч. май само плюнки има в устата ти. не преглъщай ще се отровиш.

Абсолютно вярно!

Браво колега,страхотно и точно изказване.Онзи ден ги гледах на дебатите за вота.Ами наистина седнали престъпник до престъпника ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ.А някои от тях от 10 ноември не са излизали от парламента...цял живот депутати.И де факто те-старите хиени докараха тия циркаджии от Герб на власт...и не щат и да ги свалят...щото кого- себе си ли да предложат?!Къде по-лесно е да стоиш настрана и да си правиш ташак с новите нарциси и илитерати...дето и без това цял свят ни се смее...

ТИЯ ТОТАЛНО ИЗПЕРКАХА , ПРИКАЗВАТ ЗА ДА СИ ЧЕШАТ ЕЗИЦИТЕ . ТЯХНАТА ДА СА ПАК НА ВЛАСТ НЯМА ДА СТАНЕ .

Това са абсурдни мечти...просто е смешно, не се излагайте. Вие всички досегашната политическа измет трябва да се махнете веднъж завинаги от политиката.

хахахахахахахахха майтап