Това за нас е недопустимо, се казва в декларация на Национален Съвет на СДС, която бе представена пред журналисти от лидера на партията Мартин Димитров.
Това управление има алтернатива и тя е СДС. СДС има една основна цел - да вдъхнови българите да се борят за повече свобода, се казва още в изявлението.

"Не приемаме всички спекулации, че трябва да има избор между Георги Първанов и Бойко Борисов. Днес изборът не е просто между различните форми на популизъм в лицето на Първанов и БСП, и Борисов, колкото и двете страни, заедно с техния медиен арсенал, да се опитват да ни убедят в това.
СДС отново ще управлява и ще печели избори, когато дойде подходящият момент", заяви още Димитров, цитиран от БГНЕС.

Непрекъснатите скандали, подслушванията, отказът от провеждане на реформи, липсата на навременна и категорична антикризисна политика са само част от причините, които отдалечават българските граждани от достойния живот в европейското семейство. Това са и причините, поради които СДС не даде своята подкрепа за вота на доверие, поискан от това правителство, аргументират се от синята партия.

"С последното гласуване показахме, че сме еднакво отдалечени от "Атака" и от БСП. Имаме своя собствена позиция. ГЕРБ може да работи с нас по принципни въпроси, но вече няма политики и реформи и поради това не се получава сътрудничество", коментира Димитров.

От СДС смятат още, че строежът на магистрали и дебатът около вот на доверие не могат и не дават отговор на важни въпроси: има ли неясни политически и икономически обвързаности на управляващите и системно нарушаване на закона и основни човешки права.

Ние искаме свободата сами да решаваме как да живеем, как да работим, как да успяваме. В името на тези цели ние ви обещаваме: да поведем битка за възстановяване на доверието в институциите, като превърнем Народното събрание в сцена на смислен и прозрачен политически дебат, а не цирк, в който се четат СРС-та, подправят се закони в полза на частни интереси, лобира се безогледно, приемат се закони без дебати и държавен бюджет без участието на министрите, се казва още в делкарацията на сините.

Вчера лидерът на ДСБ Иван Костов заяви, че прокуратурата максимално бързо трябва да даде отговор на въпроса дали Бойко Борисов е възпрепятствал митническа проверка срещу бирен бос. Съпредседателят на Синята коалиция обяви, че ще поиска среща по този повод с главния прокурор.
Днес от пресцентъра на ДСБ съобщиха, че тя се е състояла. Костов е настоял още магистратите да кажат има ли нарушения на закона при събирането, обработването, съхраняването и изпращането на резултатите от СРС до прокурора-заявител.