СДС предлага закон за лустрацията и промени в Конституцията

СДС предлага законопроект за лустрацията и промени в Конституцията, така че той да не бъде отменен като противоконституционен. Това съобщи на пресконференция лидерът на партията Мартин Димитров.

Обратно в новината

Коментари - СДС предлага закон за лустрацията и промени в Конституцията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отрядници съвместно с милиционери обикаляхме Парка на свободата - от Ариана на орлов мост да плаж Република (сега Мария Луиза) за да дебнем за крадци, онанисти и пр. престъпници!! Забравил си как ни стрижеха, късаха полите и панталоните и дори копчета на връхни дрехи с "естравагантна" форма. Ако се приеме постулата, че човечеството е започнало с Адам и Ева, то нещастията му започват с "раждането" на идеята за социалистическо, комунистическо и после вече НИКОЙ не е казал като ли какво може да очаква многообразното, многолико и многобройно население на Земята. В частност големите нещастия за нашата родина започват с появата на комунистите, контрареволюционния преврат на 09.09.1944, заграбването на имотите на заможните, физическото им унищожение без съд и присъда, присвояването на частни земи, гори и пр. селски имоти и "подаряването им" на: (тук списъкът е много дълъг, но ще припомня най-пресния пример гребната база в Равда) и пр. УНИКАЛНИ тъпотии, беззакония и лично облагодетелстване на властимащите партийци (БКП и БЗНС), ПРОИЗВОЛ, чиито последици още дълго ще трябва да отстраняваме. Може би нашите ПРАвнуци не чули ни бай Тошо, ни боже господи, необременени от такива тъпотии ще положат основите на едно почтенно, честно и водещо природосъобразен и богоугоден начин на живот ОБЩЕСТВО!!

Много избирателно си спомняш!! Отрядници съвместно с милиционери обикаляхме Парка на свободата - от Ариана на орлов мост да плаж Република (сега Мария Луиза) за да дебнем за крадци, онанисти и пр. престъпници!! Забравил си как ни стрижеха, късаха полите и панталоните и дори копчета на връхни дрехи с "естравагантна" форма. Ако се приеме постулата, че човечеството е започнало с Адам и Ева, то нещастията му започват с "раждането" на идеята за социалистическо, комунистическо и после вече НИКОЙ не е казал като ли какво може да очаква многообразното, многолико и многобройно население на Земята. В частност големите нещастия за нашата родина започват с появата на комунистите, контрареволюционния преврат на 09.09.1944, заграбването на имотите на заможните, физическото им унищожение без съд и присъда, присвояването на частни земи, гори и пр. селски имоти и "подаряването им" на: (тук списъкът е много дълъг, но ще припомня най-пресния пример гребната база в Равда) и пр. УНИКАЛНИ тъпотии, беззакония и лично облагодетелстване на властимащите партийци (БКП и БЗНС), ПРОИЗВОЛ, чиито последици още дълго ще трябва да отстраняваме. Може би нашите ПРАвнуци не чули ни бай Тошо, ни боже господи, необременени от такива тъпотии ще положат основите на едно почтенно, честно и водещо природосъобразен и богоугоден начин на живот ОБЩЕСТВО!!

Вземат ли да се сгромолясват, да губят обществено влияние започват да отклоняват вниманието от престъпленията си, започват да размахват антикомунизма, да заплашват, да преследват я ДС, я онази част от ръководството на БКП, която им ОТКАЗА да участва в заговора срещу България, отказа да се включи в грабежа, предателствата, разгрома и разправата с народа ни. 15 години преследват, гонят, лустрират, мачкат и позорят, онези които с народа изградиха следвоенна България, дадоха работа, образование, жилища, сигурност и бъдеще на нацията, Вижте ги днес, гадовете, пак търсят жертви сред комунистите, за да жертват за пореден път народа ни в името на собствените им и колониални интереси. Но не минават вече гаврите, гледайте ги как се свиха до една дузина истерични психопати, които народът отвратен, изпрати в историческото небитие. Страх ги е господата, защото добре знаят какво се случва и какво ги очаква.

Само дето си в голяма заблуда, следващия парламент ще бъде със СК.

тези хора са извън времето и себе си, някога узурпираха времето сега......., за съжаление това са тези които коват закони, правила, пр. недоносчета довели ли ни до това дереже.

Каква лустрация бе смешко. Тези хора са вече достойни бизнесмени, строители на капиталистическа България. Като бяхте на власт защо не го направихте.

Хитреци, така направо ще оставят без кадри една политическа партия. Примерно сегашния областен управител на Варна е дългогодишен служител на Военното контраразузнаване, ерго ще лустрираме и него и тия назначени от него а няма и с кого да ги заменим щото основателите на партийната организация са все от тия бивши служби.

Защо бе мискини от СДС не предлагате промяна в конституцията за такива кардинално важни неща за държавата и обществото като ДЕПОЛИТИЗАЦИЯТА НА СЪДЕБНАТА И ИЗБИРАТЕЛНАТА СИСТЕМА( важен принцип на съвременната правова държава), за да отворите пътя на България към правовата европейска държава?! СДС заедно с БСП вкараха в Конституцията от 1990 г. ПОЛИТИЗАЦИЯТА за съдебната и избирателна система, по почина на тоталитарната държава ги сложиха под политическа шапка, така направихте съдебната система импотентна, а чрез избирателната система партиите да фалшифицират изборите и подменят вота на избирателите- да нямаме 20 години един демократичен честен избор. Вместо това предлагате подобни смешни и абсурдни промени в конституцията за лустрация и глупости с 20 години закъснение от другите бивши соц.страни, които отвориха за обществеността си архивите на ДС още 1990 и забравиха, а вие държахте архивата на ДС в последните 22 години( СДС заедно с БСП състави Комисията по поръчките) при което досиетата на държавниците крали и унищожавали държава от вашите редици бяха унищожени и направихте нови досиета на своите политически противници. На всички е ясно ,че това е напълно безнадежден ход на великите ръководители на СДС, тресящи ги ден и нощ страх и таласъми, че са останали един файтон хора ,с какъвто нищожен електорат не могат да стигнат дори и в мечтите си в следващия Парламент. За СДС е жизнено важна властта в НС за да избягнат народната възмездие от убийствената си антибългарска и служеща на чужди държави политика на техните управления. СДС се мъчат сега да елиминират със силови методи политическите си противници по пътя си към следващия парламент. Жалки твари, вие нямате никакво политическо бъдеще в България, спасявайте си кожата овреме!

Мартично и СДС-то му предлагат , защото последните 20 години архивата а ДС беше в техни ръце( СДС заедно с БСП състави Комисията по поръчките) при което досиетата на крадците от техните редици бяха унищожени и се направиха нови досиета на техните политически противници. В момента СДС са останали един файтон хора и трябва да елиминират своите политически противници пред себе си, за да се наместят отново те на софрата. Ууууу ПОЗОР!

Ако СДС и Костов бяха КОМПЕТЕНТНИ управленци и същевременно милееха за народа си, щяха да оздравят закъсалите държавни предприятия и да ги продадат КАСОВО! Точно работа за около 4 годинки... С парите от тази КАСОВА ПРИВАТИЗАЦИЯ, не по-малко от 30-40 млрд., можеше да се възстановят ОТКРАДНАТИТЕ от КОМУНОИДИТЕ преди 60 години пенсионни фондове! И нашите родители сега НЯМАШЕ да се молят на всяка власт за къшей хляб... А те с държавното имущество "нахраниха партизаните"... Бая партийни, от партията СДС, милионери, създадоха СДС и Костов...

глупако, нямаше да деиндустриализират страната, да разпродават и разграбват националното богатство и в никакъв случай нямаше да допуснат грабежа наречен "приватизация". И понеже си ултра безмозъчен и не знаеш абсолютно нищо, ще те светна, че при царска България пенсии са получавали само няколко хиляди държавни чиновници - никой друг освен тях. Ако ни завършил начално училище, в което се съмнявам, опитай се да си представиш що за пенсионни "фондове" ти тресат простата кратуна. Комуноидите търси именно при Костофф и бандити. IQ - то ти е минус нула в безкрайността.

СДС да спре да вади от бунището плесенясалите си от години идеи. Достатъчно цирк има в днешната полуполитика и без лустрация. Не виждат ли, че не остана народ да им гледа тъпите представления.

и всички от герб

СДС предлага ха ха ха ха голям смях след 20 години ха ха ха....

Бойко нещо се покри през последните дни и се чува само демо-крякането.

Ако такъв закон влезе в сила, да махнат всички бивши партийни секретари и бивши членове на БКП, БЗХС и ОФ от собствените си редици.

Хахаха, сетили се те да искат лустрация след 22 години!!! Защо бе другари седесари не направихте лустрация, когато имахте абсолютно мнозинство в парламента, че и президент имахте??? Сега е ясно, че този законопроект няма да мине и всичко е мижи да те лажем....

Това трябваше да стане много отдавна ,доностническите комундета още се бутат в ръководни постове ,там където има нещо далавера ,те само на това са учени,дъртофелите вънка и това е.

Тези дето са един файтон хора що не се скрият!

На тези нещастници СДС, ДСБ и сие само комунисти, агенти и караконджули са им в главите! И покрай тях - нищо друго, само пустота!!! Не им ли омръзна да се занимават с такива глупости, вече ще станат 25 години от т.н. ПРОМЯНА! Агентите и ОНЕЗИ КОМУНИСТИ са или мъртви, или на пределна възраст, или са в ГЕРБ! Това изглежда е орисията българска - да се хаби много политическа и обществена енергия ИЗКЛЮЧИТЕЛНО И САМО ЗА ГЛУПОСТИ!!! А Костов, Мартинчо /толкова е смешен, че не мога да го нарека по друг начин/ и другите "сини комунисти" ще видят НОВ парламентарен мандат през КРИВ МАКАРОН! Жалко за десницата!

Всъщност в момента и президентът на Германия е от ГДР. Само че е бивш дисидент, а не доносник на ЩАЗИ. като Гоцката. И Меркел е имала проблеми със съветската власт. И с ЩАЗИ. Затова е на този пост, нищо че е от Източна Германия. Тя най-добре знае какво представляват комундетата. Иначе никой германец не би гласувал за нея.

Тоя дето се хвали че с ВРЪЗКИТЕ си отървавал енорияшите си от преследвания ли, тоя на когото Щази изпраща децата му да учат в Западна Германия, ако е тоя явно добре се е борил със системата.

На Бойко тройната и предишните му виновни, сините пък само комунисти и агенти им в главите, като че ли не Костов ами аз преподавах по соц.време политикономика? Двадесет години минаха, народа тъне в мизерия и освен др.Костов май друг не се сеща за ДС вече. Стига с тези агенти и досиета и прочие, подобрете живота в държавата и направете най-после българина европее-ц!

Българинът ще стане европеец, когато престане да минава на червено и да си изхвърля боклука през балкона. И когато разбере че най-важното е да се работи, а не да се правят "гяволъци". Никой не може да направи европеец един екземпляр, дето гласува за доносник на ДС да му става президент. А друг доносник на ДС да му слага за премиер един "специалист" по съветски униформи. Никой не моце "да направи" някого европеец. Това е начин на мислене, който се изгражда с години. А иначе е крайно време веднаж завинаги ДС да бъде иобявена за престъпна структура, както фашизмът преди 67 години. Щото разлика между фашизъм и болшевизъм по същество няма. Само дето болшевизмът е изтрепал 10 пъти повече хора.

В моята соц. младост не бях и чувал за ДС. Но се прибирахме с гаджето( с късата поличка) от Орлов мост до Изток пеша през парка, през ноща и срешахме други двойки и не занехме че можело да е опасно. Вратата се заключваше, или по скоро само затваряше с обикновен ключ, нямаше решетки, каси, ходехме сами на училище... Ако е било благодарение на ДС-заслужили са си пенсиите!

Georgi Georgiev

аиде стига вече! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бухааааа. Кои по-точно "държавни постове", многознайко?

Секретар по пропагандата на техния Комсомол.

Къде и кога? Да нямаш нек'ва поверителна - извън познатата - информация? :-))))))

Митко Евангелиста мисли, мисли и пак до ДС-то опря! На кой му пука кои са били доносниците, като всеки знае кои са износниците?!

Кога някой ще се сети да вкара закон за "лустрация" на престъпниците, независимо къде са работили, къде работят и на кой господ се молят? Кога ще почнат да разобличават корумпираните, мошениците, крадците? Без значение дали са работили за ДС или не са работили. Кога ще почнат да ги вкарват всичките тях в затвора след бърз и справедлив съдебен процес? Докога ще говорим едни и същи нищо не значещи общи приказки, зад които истинските престъпници умело се крият и замитат следите? Държавата има нужда не от "лустрация на ДС", а от истинска лустрация за всички мошеници и крадци. Държавата има нужда от почтени и способни хора, независимо на каква възраст са и къде са работили. Затова - Стига глупости и ровене в миналото! Делата! По това ще ги познаем! Мошениците и крадците! Лустрацията - за тях!

Вие сте напълно прав, но това никога няма да стане в България, защото тя винаги е била управлявана от мошеници.

сдс да въри да са иб е... Аз предлагам закон за едене и пиене и да има кюфтета за пенсионерите

Мартинчо отдавна не е на себе си, но сега съвсем изкука, защото изборите наближават, а "файтона " му съвсем се опразни, та не се знае какво ще прави, изветряла работа. И плъховете вече ги напускат.

Умрял кон не рита. Този закон трябваше да се приеме 90. година, не сега. Сега и без това тогавашните мародери са в пенсия. Останали са шепа хора, а СДС си правят реклама с такива предложения.

СДС = съюз на държавна сигурност. Мноооого късно са открили топлата вода. Това ще стане и без тях и техните предложения

Всички седесари трябва да бъдат уволнени, докато не върнат заграбените по време на приватизацията пари

СДС = съюз на държавна сигурност. Мноооого късно са открили топлата вода. Това ще стане и без тях и техните предложения

Браво,бе!Да бяхте почакали да минат поне 100 години от преврата!Ама късно е либе за китка!Да сте го направили като имахте мнозинство и бяхте на власт.Ама тогава краусовци,менти, муравейковци и надета гледаха да тъпчат гушки.Сега като останахте 5 човека взехте да давате акъл.

Този закон няма как да мине! Той е насочен право срещу ген.Бойко Борисов и Цветан Цветанов! Бойко Борисов като дългогодишен преподавател в школата на МВР е преподавал на бъдещи офицери и тайни сътрудници на ДС! Това ако не е принадлежност към ДС - да учиш тези от ДС какво да правят, каква по сериозна връзка с ДС може да има! А, Цветан Цветанов е ачик работил в ДС! Нищо няма да излезе с този ход, освен ако сините са го предложили за някакъв пазарлък с Бойко Борисов!

Късно е вече,но слугите на БКП се стягат както мутрите от ГЕРБ за избори.Те агентите отдавна са честни частници,плащат си и са недосегаеми.

Че те десните редици съвсем ще оредеят - не сме забравили преподавателя по марксизъм и планова икономика иван костов, не сме забравили и тази нежна комунистическа номенклатурка елена костова ... тъжно е, когато дотолкова се изживяваш в ролята на демократ, че се откъсваш от реалността и фактите ! Смешно е - крадеца да вика дръжте крадеца !

Тези, сините, са съвсем луднали и нямат никаква реална представа за дневния ред на обществото през пролетта на 2012 г. Днес хората ги интересуват съвсем други неща, а не щуротиите, които ще доставят радост единствено на последните 10 на брой останали живи 100 годишни реститутки... Тези, сините, на изборите догодина няма да вземат и 0.1% от гласовете ако продължават все така.

Крайно наложително...но много закъсняло...оня доносник изкара два мандата и си дерибействаше в Президенството и си награждаваше себеподобните мръсници

Условния ти рефлекс - ДС, пак се задейства!

А участниците в силовите групировки?Дори държавата се ръководи от тях, начело с един от бившите(?) босове на организираната престъпност.Те са опасните за обществото, а не онези, от преди 30-40 години, които са или пенсионери, или милионери!

Човече, това са едни и същи хора - колеги ....

Тия пък! На умряло куче нож вадят?! Явно вече усещат, че им е дошъл краят на пиршеството и далаверите са прехвърлени на децата им, сега се мъчат просто да оцелеят - солово или в комбина -в Народното събрание, но едва ли. Макар че мило и драго дават, за да си върнат завинаги загубеното доверие в електората.

А, че има ли още СДС и още някой зад СДС, освен Костов и Мартин?

Е как кой е зад тях - мухлясалите реститутки ! Те затова са 5 човека в парламента избрани от лумпенизирани собственици на реституирани имоти ! Повече гласове не могат да съберат и затова се напъват да останат в публичното пространство с подобни малоумни предложения !

как може такива простотии да се предлагат след 2з години преход.този димитров уж млад човек а разсуждава като динозавур антикомунист. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Как си представя Мартинчо всичките управляващи маскари от последните 22 г да се самолустрират като истински комунисти или като истински милиционери? Виж - ако предложи КАК реално да стене това, тогава - евала!

е, вече е крайно време този смехотворен закон да бъде приет и другаря Ив.Костов да миряса отчитайки поредната демократична промяна у нас, а също така и за авторско право да предяви претенции...бравос на"демократа"

Аз предлагам със закон да бъдат закрити всички партии. Да се свика ново Велико народно събрание с народни предсавители избрани изцяло на мажоритарин принцип, което да гласува нова констутуция на РБ. Всичси сътрудници на бившата ДС, политици от прехода насам, ологарси, кредитни милионери и т.н. да не могат да участват в политическия живот поне 10г. Мечта.

Двама сме поне . Вярвам, има и много Други . ---- п.с. Мечти де-факто нямам ; Само Предложения, които след Одобряване в Разбирателство с Хора -- стават обикновени Всекидневни Дейности .

Прав си ! Ама много си прав.

Това бостанско плашило Тошев, тоя гърчав червей, няма ли да се гръмне вече, или да му помогнат. Последните дни стана модно на ден по 2-3-ма да отлитат към отвъдното. За какви сътрудници сънуваш бе, какви постове?! То тия хора са вече над 55-60 години изобщо!!! Отрепка, кой те е вкарал в парламента, да ти плащаме заплатите и харчовете за да плещиш врели-некипели и се ровиш в костите на хората, мръсна гадина.

"тия хора са вече над 55-60 години изобщо" Да ама децата им поеха бащинията ... На не един от тях като първо работно място в трудовата книжка бе записано "кмет" (например на столицата), шеф на банка, голяма, богата фирма... и т.н

Че да добавят лустрация за децата, внуците и правнуците. Не искаш ли и на ДНК то им , кратуна проста. Лустрация за бандитите, кредитните милионери, за крадливите държавни чиновници, министри и рушветаджии, за скапаните съдии и прокурори, които всички вкупом са виновни всеки божи ден за това безправно съществуване и беднотия?! За тях защо не се сетиш бе, картуно проста, да искаш лустрация!? Или още на другия ден ще те лустросат с някоя бухалка! Тоя термин е толкова остарял и несъвременен, колкото цървулите на прадядо ти от с. Загубен край, Криволашка околия!!!!!!!!!!! Келеши безподобни. Къде се нароихте? Малко са ви трепали ония в Скравена и Белене!

Ама закона и децата им ли ще засяга? Ми кво ще го правим Николайчо Младенов тогава. Щото таткото като дипломат май и той е бил в ДС, докато синчето се е учело на четмо и писмо (английско). Те тия като него не са ли по-страшни от агентите на ДС - те, както каза някой във форума, или са пенсионери ли са милионери. Само тъпите се натискат за държавна служба.

Ако земем за пример Германия, трябва да направим тъкмо обратното. Всички големи специалисти , дори от спецслужбите на ГДР, са по местата им, независимо, че отначало било е говорено много за лустрация, и накои уж ким пострадали, но съд ги върна обратно. Сега дори гдр овските филми са на почит. А България първо закъсня с 200 години, второ все и се иска да бъде по свята и от Папата.

Абе не се е случило тъочно така. Специално в германия лустрация имаше под една или друга форма. Но немците като един прагматичен народ, просто създадога атмосфера на обществена нетърпимост към доносници и вербовчици от бившата ГДР. Но нека не забравяме че там жителите на ГДР бяха само 18 млн от общо над 80 млн германци в обединена Германия. И идеята някой да сложи за президент доносник на ЩАЗИ никак не би допаднмала на когото и да било. За разлика от нас.

Глупости на търкалета. Кои са тия големи специалисти ГДР-ейци, който да са на местата си? Стази-то го разкулачиха из основи, а политическите "специалсити" са с минимална пенсия - доста от тях и присъди. Като следствие от лустрацията и закона за Обединението, от "специалитетите" на ГДР-ейските "специалисти" остнаха само: 1) зелените човечета на сфетофарите. (Оставени за да не са Източните хептем капо). 2) бившите ТКЗС-та, превърнали се във фирми. (Оставени за да не си създават и "селски" проблеми покрай ликвадацията на болшевишките "творения"). Айде малко по-леко с дезинфорамацията.

Задължително добавете и тия които участваха в приватизацията и краденето на държавата! Т.е. всички облажили се с държавните дружества и тия които управляваха държавата 22г. Ама няма да посмееш наи дечко?

Късно е пасторе, за китка. Мандалото хлопна и ти си осигури ... "пакет" - три в едно. Парламента ще го гледаш през крив макарон, след следващите избори.