СБУ предлага учебници за надарени деца, азбуката да се учи подред и ИТ хигиена

Вече не искат оценки за поведението на учениците, а мотивационни политики, които да накарат на малчуганите да им е интересно в час

Обратно в новината

Коментари - СБУ предлага учебници за надарени деца, азбуката да се учи подред и ИТ хигиена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този бабунгер по-стар и от Байдън,и от Лили Иванова, но очевидно със същите старчески проблеми, до кога ще взима решения за нашите /вашите деца!?!? Толкова ли няма по-кадърен, а и по-млад от баба Такева, която вече е като една вариация на Цола Драгойчева. Ех, като се наместят някъде на топло местенце и не до пенсия, а до края карат.

От всичко прочетено до тук оставам с впечатление, че се стреми настройване на обществото срещу учителите, както и занижаване на знанията на всяко следващо поколение. Никъде не прочетох статия за реалния доход на учителите, например. Досега например от почти 1500 лв , средностатистическия учител взимаше около 1100, всичко останало бяха осигуровки и данъци. Защо не се оповестява колко нето ще взима сега? Или как се обявяват свободни работни места със срок за прием на документи от три дни? Да не говоря за пренебрежението към "селския учител" от страна на " градски директори"......Защо не се пише и казва истината?

Реално всички ние родители виждаме какъв е успеха им,всяка година нови учебници все по анти български и все по объркани ,и децата все по простеещи и неграмотни!

Такева шушулка стара от вашите промени учениците стават все по неграмотни!

И кой точно ще определя кой е талантлив и кой не?! И още от малки ще лепите етикети на децата?? Усещам как почва голямото разделение на бачкьори-роби и елит-талантливи ( нечий динове и дъщери демек). Скоро висшето образование ще е бутиково за избрани хора

Кога ще се помисли и за помощният персонал г-жа Такева?

Преди да започнеш въобще да даваш примери с европа първо се информирай г-жо.

Оценка за поведение - не! Но строги санкции при агресивно поведение и неспазване на училищния правилник, включително и за родителите. Както е в нормалните страни - общественополезен труд, глоби и т.н. Премахване на порочните т.н. делегирани бюджети! Те донесоха непоправимо зло. И най-провинилите се ученици да се търпят, защото от броя на учениците зависи бюджетът на училището! Безобразна гавра и пълно опростачване! И още . Училищните униформи, индивидуални за всяко училище, са необходими и в редица страни са доказали много предимства. Стига разгащени и полуголи гимназистки със зелени коси и бюстиета. Стига чалга в българското училище! Какви мотивационни политики при абсолютната липса на дисциплина и морално поведение, безнаказаност. На учители и директори сложиха "белезници" и казаха: "Ха, сега! Танцувайте, ама хубаво да танцувате!"

Подкрепям всичко изброено, с изключение на униформите. Децата ми седем години по задължение ходиха ежедневно с униформи в кварталното ни училище. Това доведе единствено до излишни немалки разходи за семейството, притеснения, че детето не е допуснато в училище и му се пишат отсъствия, защото е със зелена, а не синя блуза (когато например униформените са изпрани и не са изсъхнали) и т.н. Нямаше никаква полза - нито дисциплината, нито успехите, нито отношенията между децата бяха по-различни от училищата без униформи. Нека всяко семейство да може да преценява какви дрехи да носят децата му, стига да се спазва някакъв приличен вид. Преди години, през 90-те, когато отпаднаха униформите в гимназиите, бяхме безкрайно щастливи. Всеки имаше своя стил и индивидуалност, в гимназията ни всички завършихме с висок успех, и днес сме добре възпитани, образовани и стойностни хора.

Относително е кое облекло е прилично и кое - не, ще се тълкува по различен начин. Униформите намаляват разходите, защото струват по-малко от разнообразните дрехи, които родителите трябва да купят на детето си, за да не му се присмиват богатите съученици, че носи едни и същи дрехи.

Подкрепям идеята за два учебника, единият за надарени деца! Идеите за начален етап също. Нека и в 4.клас в НВО да има модули с различна степен на трудност - средно ниво и незадължителен, който да е за надарени деца. Смяната на неразбираемите учебници, които преобладават в 1-4 клас е абсолютно наложителна и спешна!

Махнете я тази жена с деменция! На всичко отгоре япоказвахе! Хайде всички пенсиучители и директори вън! Омръзнахте и само пари са ви в главата директорите назначават по един и то ако си платиш от 5 до 7 бона.Апенсшоне.итат бюджета . С демепциинапикани ш алчни.Че и частни уроци... Години мр сни

Тази г- жа по какво е учител ,че не знае ,защо азбуката се учи по този начин.Май е пропуснали първи клас или деменцията вече я гони.

...."има недостиг на учители по математика, физика, природните науки, български език, чужди езици,...." - а тези 3800 по какво преподават,щом има недостиг на учители по основните предмети?

Набутаха ромулите и соповете в нормалните училища, а сега се готвят да отсекат наши и ваши... Вредители!

Време е Янка Такева да даде оставка. Нищо добро не да видели учителите от нея. Само печели от печат на учебници и семинари в нейните хотели. Срам е за системата.

КРАЙНО ВРЕМЕ Е - БЕГАЙ ЗА ПЕНЦИЙКА. АБЕ НЯМА ЛИ МАНДАТНОСТ В ТЕЗИ ПРОФСЪЮЗИ - ДО ГРОБ.

При 70% неграмотни, вземете въведете учебници за неграмотниците, другите могат да си учат и по тези.....

Не съм в образователната сфера, но това ми изглежда обречено на неуспех: --- "мотивационни политики, които да накарат на малчуганите да им е интересно в час" --- Как ще накараш някого да му е интересно нещо?!? Насила интерес не става.

Учи се А, после Б и може да се напише баба и аба ( това трябва да се покаже и на картинка какво е ). А и АББА. Като се изучи и В, може да се пише Ав-ав. Много поучително става. Пък с Г ехе - колко думи ще се образуват: га- га, Гага, ага ( хм, може да се изключи), агава ...

"Предишните поколения българи я учеха от А до Я, след това правеха празник на буквите, децата четяха и не говорехме за функционална неграмотност", коментира лидерът на СБУ. Лельооооооо, учете сегашните деца както са учели предишните поколения българи! Сама си стигнала до тоя извод, колкото и да си тъпа! И на предишните поколения българи не са им налагани мотивационни политики, а като са правили нещо нередно са им намествали чакрите със шамари, по-добра мотивация от това няма

СБУ предлага... Ако тия предложения идват от Службата за Безопасност на Украйна - ок, но ако са от Съюза на Българските Учители... нещата не са ок

За първи път чувам буквите да се учат подред. В Германия буквите се учат точно както и в България. И има причина. Нека компетентната госпожа да даде пример за една такава държава.

Този чувал руска пропаганда трябва да се махне от този синдикат. Срамота е фосил от миналия век да дирижира образованието на днешните деца!

Разкарайте най-после тази мухлясала баба!

И сега всеки льольо ще иска детето му да е надарено и да учи по специалните учебници. Народа не може да зацепи, че от тиква домат не се ражда. Ти като си средняк, детето ти също ще е такова.

Жалко за децата ти :)

Гениални деца на необразовани родители.

И глобалните му мотивационни политики. На децата ни посегнахте сатанисти педофили. Няма стане. Колкото и тъп и обуначен да е народа в един момент ще зацепи, че ще трябва да си възстановява образователната система въпреки пречките от държавно, тоест корпоративно ниво.

Ох, да се чудиш къде да хванеш. Как може да каже, че системата работи добре, по кой обективен, измерим критерий? Май такива няма в татковината. Скоро ще ви уволнявам и вас и МОН. Напълно сте неадекватни, кажете една технология, която сте въвели или на която обучавате децата. Ще продават учебници за напреднали, как го измислихте това, само пара гледате да източите. Срам.

А полово надарените ученици по какъв учебник ще учат?

това лице на снимката е крайно време да се маха, че унищожи думата "синдикат".

Синдикатите са кърлежи! Съществуват само там където от тях няма нужда - в държавни и общински предприятия и учреждения. Колко са синдикалистите в частния сектор? Вероятно се броят на пръсти. А тази е като Брежнев - ще си отиде от този свят захапала поста. Вероятно е много сладък. То цялото КНСБ е в пенсионна възраст - трябва да се пенсионира вкупом.

янка се е окопала на тази позиция като кмет на велинградско село

Янке, айде да спираш да мътиш водата вече! Има причина поради която буквите се учат в такъв ред, и ако не си съвсем изфирясала, трябва да я знаеш.