Коментари - Съюзът на фармацевтите: От 1 април аптеките може да не продават лекарства по НЗОК | Днес.dir.bg

Съюзът на фармацевтите: От 1 април аптеките може да не продават лекарства по НЗОК

От организацията са недоволни от развоя на преговорите с Националната здравноосигурителна каса

Обратно в новината

Коментари - Съюзът на фармацевтите: От 1 април аптеките може да не продават лекарства по НЗОК | Днес.dir.bg

Коментари

Нямам пенсия въпреки телка , а сега вече хапчета за 200 лв . а не за 20 лв. Май точат ни ножа.

Здравейте приятели и познати. Време да вземете решенията си за своят и на близките живот в свои ръце. Храната и стреса са във вашите ръце, Не консумирайте боклук храна а си я произвеждайте сами. Ако ви забраняват да го правите си спомнете, че за ракията никой не ви пречи да си я произвеждате. Защо да ви пречат сами да си произвеждате качествена храна ? Просто направете както правят във Франция и Германия. Устоявайте си правата. Никой няма да ви даде нещо ако не си го извоювате. Не чакайте някой да Ви защити или да ви даде пари. Сами си произвеждайте и сами си ги консумирайте. Не купувайте вредни храни бъкани със палмово масло. Не сте длъжни. И ако желаете да спрете да се разболявате от РАК. не купувайте нищо от псевдо магазини от тип - големи вериги. Вижте , колко хора около ВАС умират от РАК. Това е защото консмирате болни храни произведени за да се консумират от ВАС от мърша- за да умре по бързо и за да купува лекарства нелекуващи от СЗО и други мафии. Започвайте да отглеждайте сами своята храна за да сте здрави и независими. Нарушавайте всички правила, които Ви казват, и забраняват сами да се грижите за своята храна, битие и здраве. Не консумирайте нищо от веригите. Тези храни Ви разболяват от РАК https://zdrave.to/media//thumbs/201809/750/15371979461.jpg?=1537240644

за българите лечение няма! Да ви пикая на проклетото здравеопазване, да ви пикая на проклетата държава!

Да внимават аптекарите че ако за урките няма безплатно всичко ще ги бомбардират с демократични уранови бомби.

А ако ви отнемем лицензите Ко прайм?

НЗОК да се закрие. 0 здравни. И всеки да си плаща сам. Аз примерно съм ползвал 0 стотинки от НЗОК, но си плащам здравни. Защо?

Ти явно си проЗд.

"Излишните" пари трябва да заминат за USрайна, а не да отидат при болните и пенсионерите...

Дори да не е по Ваша вина. И не зависи от Вас. Ще бъдете съдени като престъпници, ако го направите. Всеки ще ви съди за починалият си родител. Най-паче, ще ви съди държавата. Но, опитайте. :D

ако това е сарказъм добре. но какво точно са виновни фармацефтите за ситуацията, която се създава от НЗОК? и не, не фармацефтите трябва да съдиш а тези, които правят кашата! Ако някой те кара насила да работиш по правила, които са в твой ущърб какво би направил?

Това са последиците от краткото ,но за сметка на това тотално малоумно управление на Кирил Петков и Асен Василев.Инфлация,обедняване на народа, а и сега ще се влачим болни.ПП и ДБ вън от Парламента.

И на другите евроатлантици. Заслугите от по света. И че при ковид идиотизма тук по обща статистика постигнаха към 70 хиляди повече починали, при още немерени починали от ковида.

Абе путко малумна недоебана, те за 6 месеца викаш разсипаха държавата, а? На чорапа гълъба управлява от 2 август 2022 година. Сметни си сам колко месеца са това. И не забравяй, че те ще продължат да управляват докато не се разберат партиите след изборите. А мазния лайнар от Банкя преди това? Него да не го споменаваме, да се свети Името Му. Как може да сте такива олигофрени и още да сте живи. бе?

Тия двамата управляваха кратко но нанесоха поражения за дълго. Като бомба са. И тя действа кратко. От тях почна яката инфлация.

Тогава да се закрие официално измисления съюз на т.нар. фармацевти и да се разреши свободен внос на лекарства, които без тяхното посредничество ще са в пъти по-евтини и няма да има необходимост и от НЗОК изобщо!!!

Значи с грижата по пациента до тук, не можеш да си вземеш тези илачи, които са налични и да си потърсиш липсващото някъде другаде.

В началото на месеца взех 4 от предписаните по каса, за петото, което го нямаше отидох след 5 дни, питам дали е налично, без да вадя книжката, имаше го и го поисках по каса. ме питат, ама вие с книжка ли, тъпанарите.

Който попадне в лапите на българскто "здравеопазване" е обречен. С такава прогнила и корумпирана система се стигна до шефове на болници-милионери, а болни бягат от България за да продължат да живеят... българското население година след година бележи мрачни рекорди за най-висока смъртност в целия свят... На лекарите отдавна не им пука за лечението на пациентите - болниците са превърнати в търговски дружества с основен предмет на дейност "точене и крадене на пари от здравната каса" За толкова година се видя се, че борисов и герп нямат никакво намерение да реформират прогнилата система в "здравеопазването" Не се ли ИЗРИНАТ тулупите и корумпетата в политиката, не дойдат ли на власт нови хора с визия за реформи, пациентите в България просто ще продължат да измират с ударни герберастки темпове...

определено си тъпунгер, не става дума за лекари, а за фармацевти, но явно не правиш разлика

Мунчо и правителството му и аптеките ли фалираха бе ?

Значи влизам с пистолета и ако ми откажат, вадя го и си взимам това, което така или иначе държавата ми плаща. Не разбирам защо има етикет с цена на лекарство, което не може да се закупи без клинична пътека и рецептурна книжка????

В здравната каса трябва да ходиш с пистолета. Какво са ти виновни аптекарите.

тапанар

И до там ще се стигне, ако се наложи.

И какво е виновна НЗОК, за това, че НС, в последните си дни, вместо да оправи бюджета, се занимаше да уволнява шефа на касата, че да блокира работата на институцията за месеци напред?

И още - ако ти хрумне да го пращаш с пистолета в НС, спомни си, че тези, които ще заседават там, ще ги избираш в края на седмицата ТИ.

Откакто основаза здравната каса, отмениха смъртното наказание! Искаме си времето, когато нямаше лични лекари/ убийци/, когато нямаше напрвления, че когато те боли стомаха, ще те пртят на очен доктор, че няма да си плащаме на ненаситните и неняли се доктори- душевадци, че линейките бяха към районн теполиклиники и даже шофьорите си познаваха пациентите- като Районните инспектори; че зъболечението/ безекстрите/ беше безплатно,,,,, писна ми! Уж електронни рецепти, ама нанайн! Пак те карат да клечиш пред БЕЗличните доктори, за ти смъкнат « потребителскатакса%», която е абсолютно незаконна! ОмбуЦманката дреме, ама на нея не й пука, като на всички други

много си сладък бе...всеки обяд се плаща, а кой ще плаща твоят, щото на теб не ти се плаща, държавата ли, ами ще плаща ако ти и плащаш данък, ама не плащаш и данък, само искаш да смучеш безплатното

80 годишно комунистическо наследство не се преодолява лесно, изминаха 30 години без комунизъм, но трябва да изминат още толкова за да станем що годе нормална демократична даржава.

Това че си руски трол се вижда във всяка една статия за русия. Където непрекъснато пишеш хвалевстрия към путин и русия и призоваваш за геноцид. Но пък наистина ще ми е интересно да ви видя всичките клавиатурни плъхове като тебе да излезете с руските знамена и портретите на путин. Значи гледай си платената руска пропаганда и не се бутай където не ти е работата. Щото никой от протестиращите в европа не иска твоята русия.

Юлиян Борисов Георгиев - Чикатило е направил собствена банда от извратени полицаи от Перник и Бобов дол за воайорство, репресии и убийства! Мирослав Германов

Ако излезем поне 50 хиляди българи, ще решим много проблеми в държавата, особено тоя с политиците.

нищо няма да решите, щото си некадърник

Кво, голям праз. Имам рецепта, която не ползвам, щото за едни 2 лева по евтино на месец трябва на всеки три месеца да вися при личната по два-три часа. Тъпотия

И какъв е огромният проблем на аптеката, когато не работи със здравната каса?????? Да не мислиш че 90% от оборота или печалбата на аптеките е от лекарствата отпускани по здравната каса? Наистина ли си толкова глупав? Хайде сега да ми кажеш какво ще правиш ако си хронично болен и ти трябва лекарство, което не можеш да си купиш ако не е отпуснато по здравната каса? От къде ще си го купиш? На гишето на здравната каса ли ще ти го дадат?

Поредния който не е запознат с движението на лекарствени средства във държава членка на ЕС. Ама това Фактура по НЗОК издавана от склада на едро - който е регистриран от притежятеля на разрешителното за разпространение.... отчетност и електронни документообороти. Работата на една аптека със НЗОК не е кой знае какъв келепир за аптеката.... ама айде....

Държава и нормален народ..ще има когато пукне и последният Нългарин роден преди 89.г..включително и аз ..

Отдавна го повтарям това. Включително и за мен се отнася. Дано поне нашите деца да не носят последствията от съветското присъствие по нашите земи.

Абе прав си, и аз съм от тези, но като гледам къде са ни децата... тука само мангусти ще останат, виж станал някой щат на Индия...

голям праз тъкмо цените ще си дойдат на мястото

Валяка ГЕРБ идва...

Преврат !

Решението е верига от държавни Аптеки. Печалбата отива в държавата, и никой няма да заплашва пациентите със спиране на продажбата на лекарства по Здравна каса.

Ти лично ли от джоба си ще извадиш парите?

Там е работата че държавните аптеки не могат да предложат толкоз ниски цени като частните. Иначе отдавна да са го направили. Изобщо, в случая аптеките са прави. Ако парите за лекарствата се.дават на пациентите ще е най-добре, без никакво договаряне. Може по някакъв начин да може да се хабят само за лекарства.

Аптеките няма да имат проблем, за дето не работят със здравната каса. Проблем ще имат хората, дето трябва да си купуват лекарства. А това са основно хронично болни и пенсионери.

Аптеките ще имат Огромен проблем ако не работят със здравната каса.

????

То не бяха кражби, то не беше чудо. Значи, за укрите се отпускат 54 милиона, само за здравеопазване , а за българите- гол х.й, защо?При такива плащания , от страна на българите , къде отиват парите им? До когато не набутат 20-30 действащи депутата, в панделата, ще продължаваме да му ядем главата.

Тук не е мястото да водиш платена руска пропаганда.

Тогава намерете държавни а другите да продават дъвки и балони !!!!!!

Европейски ценности и политика.

Не, правителство на льотчик комунист, управлявано от комунисти. Докато всички комунисти не изчезнат от власта няма да се оправим.

На крив ... и козината му пречи :), та и на теб пък "комунистите". Ами те баш комунистите май май вече не са на този свят бе, паяк!

Ами тъпаци ,ще одиме до Турция,Македония,..Румъния...ебал съм ви майката...и без туй за операции лекуване ходим до Турция..така че духайте го.по евтино излиза отвсякъде..

Да благодарим на оня с вдигнатия юмрук и Киро промяната,но не на последно място на кокорчо!

Само на оня с юмрука. Киро няма нищо общо със сегашното управление!

Ти педерасите ли защитаваш бе,боклук?

Аптеките не желаят да пращат данните към НЗОК, твърдейки че вече тези данни се пращат към някаква друга агенция. Явно, е че нзок се опитва да хване нарушения в тази друга агенция и аптеките не желаят това да стане. Дреме им на аптеките за пациентите - интересува ги само печалбата и само ако приходите им са нарушени само тогава ревът. Но привидно "защитават" интересна на хората.

Тая агенция пак е държавна бе моето момче. Да вземе касата да си се разбере с колегите не да се занимават с глупости.

Абе идиоти.... тази друга агенция е отново държавна и е част от EMVO (European medicine verification organization) BgMVO като част от нея получава данни в реално време за всяка една опаковка която се изписва с рецепта. Всяка опаковка има сериен номер и се знае от къде е дошла и къде е отишла. Ма прост ганьо се мисли за велик и умен... знае той какво е движение на лекарствени продукти и отчетността им.

Саше, Саше... Турбо яко тъпо копеле си ти...

За начало спиране на всякакви дотации към тези бизнеси. После ще преразгледаме работата с лицензите и за финал ще видим как да регулираме данъчното облагане в сектора за да може да го върнем в орбитата на услуга, а не на бизнес. Също ще е добре да се понамесим в рекламният пазар за илачи. Да не говорим за т.нар. верижна отговорност при лечението - лекар,аптекар,производител всичките отговорни за продаденият илач. Да...мисля ще се разберем.

Отиваш с рецепта написана от лекаря за да си купиш лекарства в аптеката, произведени от съответната фармацевтична компания и преминали през съответния държавен контрол. И каква по-точно отговорност би трябвало да носи съответния фармацевт и за какво?

Е, аз ли да Ви обяснявам, че лекарите не са безгрешни, а в доста случаи лекарствата в рецептата се попълват от мед. сестра на лекаря. Магистър-фармацевта е още едно звено сн асигурност, при предписани превишенидози, несъвместимост между различни лекарства и т.н. Ако пък лекаря е предписал генеричен просукт по международно непатентно наименование, то Магистър-фармацевта е човека, който реално избира конкретното лекарство и т.н., и т.н.

И къде по-точно съответния магистър фармацевт вижда резултатите на прегледа и обяснение за какво точно е предписано даденото лекарство? Или може би като отидеш в аптеката съответния фармацевт трябва да ти направи още един преглед за да провери дали лекарят ти е изписал правилното лекарство?

Ако трябва ще направят и 33 прегледа преди да ти изпишат илачите. Целта е да се помогне на пациента, а не да се продават количества. Знам, че това влиза в разрез на всичките ти разбирания за устройството на т.нар. здравна система, но това е нещо което трябва да бъде изчистено. Същото се отнася за продажбата на лекарства без предписание. Очевадно мотото на кръчмите 'пийни още едно' не може да важи и тук. Да не говорим, че държавата може спокойно да изреже половината от тези лекарства за продажба и никой освен печалбите на дадени търговци няма да пострада.

До кога разни съюзи на спекуланти ще заплашват държавата и народа?!

Лекарствата, отпускани по линия на НЗОК, макар и съществена част от доходите, не са най-голямото перо. Така че аптеките могат да изкарат известно време без тях, особено като се има предвид, че финансирани или не от касата, тези лекарства ще продължат да се купуват, защото иначе хроничните ги отпишете. Пита се само, защо не защитихте Салчев, след като ЛС беше използван като маша за махането му?

Абе как няма да продавате лекарства, бе! Кого плашите ... агнешко ли ще зареждате!

и козунаци

Ще продават, но на пазарни цени, а не по здравна каса...

Коментари - Съюзът на фармацевтите: От 1 април аптеките може да не продават лекарства по НЗОК | Днес.dir.bg

Съюзът на фармацевтите: От 1 април аптеките може да не продават лекарства по НЗОК

От организацията са недоволни от развоя на преговорите с Националната здравноосигурителна каса

Обратно в новината

Коментари - Съюзът на фармацевтите: От 1 април аптеките може да не продават лекарства по НЗОК | Днес.dir.bg

Коментари

Нямам пенсия въпреки телка , а сега вече хапчета за 200 лв . а не за 20 лв. Май точат ни ножа.

Здравейте приятели и познати. Време да вземете решенията си за своят и на близките живот в свои ръце. Храната и стреса са във вашите ръце, Не консумирайте боклук храна а си я произвеждайте сами. Ако ви забраняват да го правите си спомнете, че за ракията никой не ви пречи да си я произвеждате. Защо да ви пречат сами да си произвеждате качествена храна ? Просто направете както правят във Франция и Германия. Устоявайте си правата. Никой няма да ви даде нещо ако не си го извоювате. Не чакайте някой да Ви защити или да ви даде пари. Сами си произвеждайте и сами си ги консумирайте. Не купувайте вредни храни бъкани със палмово масло. Не сте длъжни. И ако желаете да спрете да се разболявате от РАК. не купувайте нищо от псевдо магазини от тип - големи вериги. Вижте , колко хора около ВАС умират от РАК. Това е защото консмирате болни храни произведени за да се консумират от ВАС от мърша- за да умре по бързо и за да купува лекарства нелекуващи от СЗО и други мафии. Започвайте да отглеждайте сами своята храна за да сте здрави и независими. Нарушавайте всички правила, които Ви казват, и забраняват сами да се грижите за своята храна, битие и здраве. Не консумирайте нищо от веригите. Тези храни Ви разболяват от РАК https://zdrave.to/media//thumbs/201809/750/15371979461.jpg?=1537240644

за българите лечение няма! Да ви пикая на проклетото здравеопазване, да ви пикая на проклетата държава!

Да внимават аптекарите че ако за урките няма безплатно всичко ще ги бомбардират с демократични уранови бомби.

А ако ви отнемем лицензите Ко прайм?

НЗОК да се закрие. 0 здравни. И всеки да си плаща сам. Аз примерно съм ползвал 0 стотинки от НЗОК, но си плащам здравни. Защо?

Ти явно си проЗд.

"Излишните" пари трябва да заминат за USрайна, а не да отидат при болните и пенсионерите...

Дори да не е по Ваша вина. И не зависи от Вас. Ще бъдете съдени като престъпници, ако го направите. Всеки ще ви съди за починалият си родител. Най-паче, ще ви съди държавата. Но, опитайте. :D

ако това е сарказъм добре. но какво точно са виновни фармацефтите за ситуацията, която се създава от НЗОК? и не, не фармацефтите трябва да съдиш а тези, които правят кашата! Ако някой те кара насила да работиш по правила, които са в твой ущърб какво би направил?

Това са последиците от краткото ,но за сметка на това тотално малоумно управление на Кирил Петков и Асен Василев.Инфлация,обедняване на народа, а и сега ще се влачим болни.ПП и ДБ вън от Парламента.

И на другите евроатлантици. Заслугите от по света. И че при ковид идиотизма тук по обща статистика постигнаха към 70 хиляди повече починали, при още немерени починали от ковида.

Абе путко малумна недоебана, те за 6 месеца викаш разсипаха държавата, а? На чорапа гълъба управлява от 2 август 2022 година. Сметни си сам колко месеца са това. И не забравяй, че те ще продължат да управляват докато не се разберат партиите след изборите. А мазния лайнар от Банкя преди това? Него да не го споменаваме, да се свети Името Му. Как може да сте такива олигофрени и още да сте живи. бе?

Тия двамата управляваха кратко но нанесоха поражения за дълго. Като бомба са. И тя действа кратко. От тях почна яката инфлация.

Тогава да се закрие официално измисления съюз на т.нар. фармацевти и да се разреши свободен внос на лекарства, които без тяхното посредничество ще са в пъти по-евтини и няма да има необходимост и от НЗОК изобщо!!!

Значи с грижата по пациента до тук, не можеш да си вземеш тези илачи, които са налични и да си потърсиш липсващото някъде другаде.

В началото на месеца взех 4 от предписаните по каса, за петото, което го нямаше отидох след 5 дни, питам дали е налично, без да вадя книжката, имаше го и го поисках по каса. ме питат, ама вие с книжка ли, тъпанарите.

Който попадне в лапите на българскто "здравеопазване" е обречен. С такава прогнила и корумпирана система се стигна до шефове на болници-милионери, а болни бягат от България за да продължат да живеят... българското население година след година бележи мрачни рекорди за най-висока смъртност в целия свят... На лекарите отдавна не им пука за лечението на пациентите - болниците са превърнати в търговски дружества с основен предмет на дейност "точене и крадене на пари от здравната каса" За толкова година се видя се, че борисов и герп нямат никакво намерение да реформират прогнилата система в "здравеопазването" Не се ли ИЗРИНАТ тулупите и корумпетата в политиката, не дойдат ли на власт нови хора с визия за реформи, пациентите в България просто ще продължат да измират с ударни герберастки темпове...

определено си тъпунгер, не става дума за лекари, а за фармацевти, но явно не правиш разлика

Мунчо и правителството му и аптеките ли фалираха бе ?

Значи влизам с пистолета и ако ми откажат, вадя го и си взимам това, което така или иначе държавата ми плаща. Не разбирам защо има етикет с цена на лекарство, което не може да се закупи без клинична пътека и рецептурна книжка????

В здравната каса трябва да ходиш с пистолета. Какво са ти виновни аптекарите.

тапанар

И до там ще се стигне, ако се наложи.

И какво е виновна НЗОК, за това, че НС, в последните си дни, вместо да оправи бюджета, се занимаше да уволнява шефа на касата, че да блокира работата на институцията за месеци напред?

И още - ако ти хрумне да го пращаш с пистолета в НС, спомни си, че тези, които ще заседават там, ще ги избираш в края на седмицата ТИ.

Откакто основаза здравната каса, отмениха смъртното наказание! Искаме си времето, когато нямаше лични лекари/ убийци/, когато нямаше напрвления, че когато те боли стомаха, ще те пртят на очен доктор, че няма да си плащаме на ненаситните и неняли се доктори- душевадци, че линейките бяха към районн теполиклиники и даже шофьорите си познаваха пациентите- като Районните инспектори; че зъболечението/ безекстрите/ беше безплатно,,,,, писна ми! Уж електронни рецепти, ама нанайн! Пак те карат да клечиш пред БЕЗличните доктори, за ти смъкнат « потребителскатакса%», която е абсолютно незаконна! ОмбуЦманката дреме, ама на нея не й пука, като на всички други

много си сладък бе...всеки обяд се плаща, а кой ще плаща твоят, щото на теб не ти се плаща, държавата ли, ами ще плаща ако ти и плащаш данък, ама не плащаш и данък, само искаш да смучеш безплатното

80 годишно комунистическо наследство не се преодолява лесно, изминаха 30 години без комунизъм, но трябва да изминат още толкова за да станем що годе нормална демократична даржава.

Това че си руски трол се вижда във всяка една статия за русия. Където непрекъснато пишеш хвалевстрия към путин и русия и призоваваш за геноцид. Но пък наистина ще ми е интересно да ви видя всичките клавиатурни плъхове като тебе да излезете с руските знамена и портретите на путин. Значи гледай си платената руска пропаганда и не се бутай където не ти е работата. Щото никой от протестиращите в европа не иска твоята русия.

Юлиян Борисов Георгиев - Чикатило е направил собствена банда от извратени полицаи от Перник и Бобов дол за воайорство, репресии и убийства! Мирослав Германов

Ако излезем поне 50 хиляди българи, ще решим много проблеми в държавата, особено тоя с политиците.

нищо няма да решите, щото си некадърник

Кво, голям праз. Имам рецепта, която не ползвам, щото за едни 2 лева по евтино на месец трябва на всеки три месеца да вися при личната по два-три часа. Тъпотия

И какъв е огромният проблем на аптеката, когато не работи със здравната каса?????? Да не мислиш че 90% от оборота или печалбата на аптеките е от лекарствата отпускани по здравната каса? Наистина ли си толкова глупав? Хайде сега да ми кажеш какво ще правиш ако си хронично болен и ти трябва лекарство, което не можеш да си купиш ако не е отпуснато по здравната каса? От къде ще си го купиш? На гишето на здравната каса ли ще ти го дадат?

Поредния който не е запознат с движението на лекарствени средства във държава членка на ЕС. Ама това Фактура по НЗОК издавана от склада на едро - който е регистриран от притежятеля на разрешителното за разпространение.... отчетност и електронни документообороти. Работата на една аптека със НЗОК не е кой знае какъв келепир за аптеката.... ама айде....

Държава и нормален народ..ще има когато пукне и последният Нългарин роден преди 89.г..включително и аз ..

Отдавна го повтарям това. Включително и за мен се отнася. Дано поне нашите деца да не носят последствията от съветското присъствие по нашите земи.

Абе прав си, и аз съм от тези, но като гледам къде са ни децата... тука само мангусти ще останат, виж станал някой щат на Индия...

голям праз тъкмо цените ще си дойдат на мястото

Валяка ГЕРБ идва...

Преврат !

Решението е верига от държавни Аптеки. Печалбата отива в държавата, и никой няма да заплашва пациентите със спиране на продажбата на лекарства по Здравна каса.

Ти лично ли от джоба си ще извадиш парите?

Там е работата че държавните аптеки не могат да предложат толкоз ниски цени като частните. Иначе отдавна да са го направили. Изобщо, в случая аптеките са прави. Ако парите за лекарствата се.дават на пациентите ще е най-добре, без никакво договаряне. Може по някакъв начин да може да се хабят само за лекарства.

Аптеките няма да имат проблем, за дето не работят със здравната каса. Проблем ще имат хората, дето трябва да си купуват лекарства. А това са основно хронично болни и пенсионери.

Аптеките ще имат Огромен проблем ако не работят със здравната каса.

????

То не бяха кражби, то не беше чудо. Значи, за укрите се отпускат 54 милиона, само за здравеопазване , а за българите- гол х.й, защо?При такива плащания , от страна на българите , къде отиват парите им? До когато не набутат 20-30 действащи депутата, в панделата, ще продължаваме да му ядем главата.

Тук не е мястото да водиш платена руска пропаганда.

Тогава намерете държавни а другите да продават дъвки и балони !!!!!!

Европейски ценности и политика.

Не, правителство на льотчик комунист, управлявано от комунисти. Докато всички комунисти не изчезнат от власта няма да се оправим.

На крив ... и козината му пречи :), та и на теб пък "комунистите". Ами те баш комунистите май май вече не са на този свят бе, паяк!

Ами тъпаци ,ще одиме до Турция,Македония,..Румъния...ебал съм ви майката...и без туй за операции лекуване ходим до Турция..така че духайте го.по евтино излиза отвсякъде..

Да благодарим на оня с вдигнатия юмрук и Киро промяната,но не на последно място на кокорчо!

Само на оня с юмрука. Киро няма нищо общо със сегашното управление!

Ти педерасите ли защитаваш бе,боклук?

Аптеките не желаят да пращат данните към НЗОК, твърдейки че вече тези данни се пращат към някаква друга агенция. Явно, е че нзок се опитва да хване нарушения в тази друга агенция и аптеките не желаят това да стане. Дреме им на аптеките за пациентите - интересува ги само печалбата и само ако приходите им са нарушени само тогава ревът. Но привидно "защитават" интересна на хората.

Тая агенция пак е държавна бе моето момче. Да вземе касата да си се разбере с колегите не да се занимават с глупости.

Абе идиоти.... тази друга агенция е отново държавна и е част от EMVO (European medicine verification organization) BgMVO като част от нея получава данни в реално време за всяка една опаковка която се изписва с рецепта. Всяка опаковка има сериен номер и се знае от къде е дошла и къде е отишла. Ма прост ганьо се мисли за велик и умен... знае той какво е движение на лекарствени продукти и отчетността им.

Саше, Саше... Турбо яко тъпо копеле си ти...

За начало спиране на всякакви дотации към тези бизнеси. После ще преразгледаме работата с лицензите и за финал ще видим как да регулираме данъчното облагане в сектора за да може да го върнем в орбитата на услуга, а не на бизнес. Също ще е добре да се понамесим в рекламният пазар за илачи. Да не говорим за т.нар. верижна отговорност при лечението - лекар,аптекар,производител всичките отговорни за продаденият илач. Да...мисля ще се разберем.

Отиваш с рецепта написана от лекаря за да си купиш лекарства в аптеката, произведени от съответната фармацевтична компания и преминали през съответния държавен контрол. И каква по-точно отговорност би трябвало да носи съответния фармацевт и за какво?

Е, аз ли да Ви обяснявам, че лекарите не са безгрешни, а в доста случаи лекарствата в рецептата се попълват от мед. сестра на лекаря. Магистър-фармацевта е още едно звено сн асигурност, при предписани превишенидози, несъвместимост между различни лекарства и т.н. Ако пък лекаря е предписал генеричен просукт по международно непатентно наименование, то Магистър-фармацевта е човека, който реално избира конкретното лекарство и т.н., и т.н.

И къде по-точно съответния магистър фармацевт вижда резултатите на прегледа и обяснение за какво точно е предписано даденото лекарство? Или може би като отидеш в аптеката съответния фармацевт трябва да ти направи още един преглед за да провери дали лекарят ти е изписал правилното лекарство?

Ако трябва ще направят и 33 прегледа преди да ти изпишат илачите. Целта е да се помогне на пациента, а не да се продават количества. Знам, че това влиза в разрез на всичките ти разбирания за устройството на т.нар. здравна система, но това е нещо което трябва да бъде изчистено. Същото се отнася за продажбата на лекарства без предписание. Очевадно мотото на кръчмите 'пийни още едно' не може да важи и тук. Да не говорим, че държавата може спокойно да изреже половината от тези лекарства за продажба и никой освен печалбите на дадени търговци няма да пострада.

До кога разни съюзи на спекуланти ще заплашват държавата и народа?!

Лекарствата, отпускани по линия на НЗОК, макар и съществена част от доходите, не са най-голямото перо. Така че аптеките могат да изкарат известно време без тях, особено като се има предвид, че финансирани или не от касата, тези лекарства ще продължат да се купуват, защото иначе хроничните ги отпишете. Пита се само, защо не защитихте Салчев, след като ЛС беше използван като маша за махането му?

Абе как няма да продавате лекарства, бе! Кого плашите ... агнешко ли ще зареждате!

и козунаци

Ще продават, но на пазарни цени, а не по здравна каса...