Коментари - Съветът при президента за Северна Македония предизвика разнопосочни реакции на експерти и политически сили | Днес.dir.bg

Съветът при президента за Северна Македония предизвика разнопосочни реакции на експерти и политически сили

Коментарите варират от "България да внимава да не изпадне в международна изолация" до "не бива да допускаме в ЕС страна, която не се отнася добронамерено към съседите"

Обратно в новината

Коментари - Съветът при президента за Северна Македония предизвика разнопосочни реакции на експерти и политически сили | Днес.dir.bg

Коментари

Докато нашите се правят на мъже, гърците реагират мъжки: Караманлис: Гърция може да наложи вето на Северна Македония за ЕС! Договорът от Преспа е катастрофа!

99% от тези "македонци", които се считат за българи ще се почувстват ПРЕДАДЕНИ(за пореден път !) ако България даде съгласието си за приемането на Сев.Македония в ЕС ! И ако това стане най-радостни ще са шиптърите, турците, циганите и сърбоманите, дори и защото не са давали пари и висели по "опашки" за да получат български паспорт. И отново ще ни се подиграват, че сме такива будали(глупаци)...

Аз лично на Цветан Цветанов бих повярвал и ще си водя записки ако ми говори на теми-как да купя евтино апартамент и то не един,как да намеря богат тъст.Той на тази теми и дума не е обелил,но за всичко друго от което не разбира дава мнение наляво и надясно!!!!

Тези новите политици в Европа(за нашите е ясно) са-като все едно гей вълк да разказва приказката за червената шапчица(акцента все ще е към готиният ловец).Какво толкова има да се церемонят(те политиците загрижени за българските ни интереси) с държава,която още незнае окончателното си име.Да ги питат-къде в османските тефтери описвайки населението на днешна Македония е споменат македонец в махала,село или паланка(град тогава на тази територия е нямало).Има турчин,българин,сърбин,грък,циганин,влах,арнаутин,но няма македонец.Както казваше Ванче Михайлов-македонски историк в турски долап не търси история:)))

Хей, Дир.бг, защо цитирате Цветанов? Ако не е достоен да бъде вицепремиер, заради скандалите около него, значи не е достоен да ми дава мнения. Точка

Цецо заработва пред стопаните и маха уверено с опашка.

Цветанов се държи като маке!Каква е тази безусловна подкрепа ,бе ,не ги ли виждаш, че само искат да получават благини,а зад гърба да насаждат омраза ,а новото поколение да учи фалшифицирана история.Това не е интеграция,така ли ще се интегрират?С история от времето на Тито!Така ще възпитават децата си и така ще влязат в ЕС.Цветанов иска да си придава важности,но дълбоко греши!Договора е подписан именно за това,за да се установи истината,уважението и съответно да се работи за интегритета!Значи може от българи да станат югославяни,после македонци,а сега не може обратното?

Знаете ли Българи как се е казвала Варна през 1946г - гр Сталин

Е да ,по време на култа към личността,но след това Живков й върна древното име!По време Римската империя града се е наричал Одесос ,но името Варна идва от древните траки създали града преди римляните, тракийското племе "варни".

Смяната на името се извършва само за няколко дни, а повод е 70-тата годишнина на вожда на СССР. На 15 декември 1949 г., три дни преди рождения ден на Сталин, в няколко варненски завода се провеждат масови събрания на индустриални работници, на които единодушно е приета резолюция, с която се настоява Градският народен съвет да вземе решение за преименуване на Варна. Още същата вечер специална делегация отпътува с влак за София, за да занесе приетите документи в ЦК на БКП. Обявяването на новото име на Варна става на 20 декември с грандиозен митинг на площад „Независимост".

Предполага се, че сегашното му име идва от старобългарското * варнъ – „черен, вран“.[10] Друга теория свързва името с думата „вар“, означаваща води и минерален извор.[11] Първото споменаване на името Варна е в летописите за настъплението на владетеля Аспарух и войските му, които "...дошли при т.нар. Варна, близо до Одесос..." и заселването на прабългарите по тези места

ратя Шкорпил търсят тракийския корен на името Варнас.[12] В началото на 20 век архимандрит Инокентий в своите изследвания споменава, че името Варна идва от хуно-аварската дума варош, означаваща град.

Немски историци да открили връзката между гр.Рощок и Варна,по време на преселението на траките " варни" към Балтийско море!През Рощок тече река Варноу,а квартала се нарича Варнемюнде!

Северна Македония е велика и древна държава, тя е създала глаголицата.

cтoнфepcaия пpeфĸcep Джeн Д. Бĸл и нoй-вĸчĸ нo пъpвoтo cтpoницo нo бpитoнcaия вĸcтниa "Koнчĸcтъp Гopдиoн" eт 6 юни 1953 г. H тoзи cтoтия мĸждy дpyгeтe пишĸ cлĸднeтe: "Pпepĸд нoши cигypни изтeчници минoлия мĸcĸц (мoй) в Xлeвдив co cĸ poзвили бypни oнтипpoвитĸлcтвĸни дĸмeнcтpoции... Boд 5000 тютюнepoбeтници co мoнифĸcтиpoли из yлицитĸ нo гpoдo c oнтиaeмyниcтичĸcaи лeзyнги и плoaoти... Зo дo ycмиpи cтoчayвoщитĸ, пpoвитĸлcтвeтe ĸ билe пpинyдĸнe дo eбĸщoĸ eтcтъпaи и дo пpoти нo мяcтeтe миниcтъpo нo индycтpиятo Mнтeн Югeв c няaeлae члĸнeвĸ нo пeлитбюpe, aeитe co били ecвиpaoни..." Xpи cлĸдвoщeтe ми пepĸднe пecĸщĸниĸ в Бългopия пeтъpcиx зo cтoчaoтo мĸcтни дeayмĸнти, eтпpoвиx cĸ aъм Xлeвдив, зo дo cъбĸpo cпeмĸни eт ecтoнoли живи cъвpĸмĸнници нo cлyчилeтe cĸ, нe cĸ cблъcaox c тĸжao aeлĸaтивнo oмнĸзия. Eoтe чĸ ли cъбитиĸтe бĸ пeтънoлe в нĸбитиĸтe, o зo мĸмepиoл въeбщĸ и дyмo нĸ ĸ cтoвoлe. Hъpнox cĸ ĸдинcтвĸнe cъc cнимaи нo пeлypoзpyшĸнoтo cгpoдo нo бившoтo цигopĸнo фoбpиao.

Защо,въобще някакъв си евро център е присъствал на разговорите при президента.имаме си достатъчно много политици,които да взимат решения.и не мисля че което и да е нпо има място в българския политически живот.нека си говорят,нека си пишат,нека се пъчат като петел на боклук,но до там

И този трябва да го разследват за антидържавна дейност като онзи от Русофили. Антидържавната дейност не е само в угода на една чужда държава. Местан също.

ВИЕ ги пресирате да признават нещо, което те не признават и не искат да признаят!

Напротив. Много силно се държат за българската история, култура и език. Просто не искат някой в София да ги управлява. То доста българи и от България също не искат това.

на мястото на Заека, НЯМА да приема никакъв силово-ултимативен тон и натиск! Пък нека "да не ме пуснат" ... нека ... да видим кво ше стане после!

И кво да стане ? То и в момента албанците са издухали макетата отсекъде а последствие па ептен .

Като ги гледам рекетьора, доносника и шапкаря предпочитам да седна на бира със Заев. Дори не е Заевски. Който разбрал, разбрал - останалите рочвате да заработвате с минусите:)

В този Евро-атлантическия център за сигурност освен предатели нещо друго има ли??

Генерал-губернаторът е дал указания! Интересите на страната нямат значение! Интернационализъм в действие!

викат "глобализъм"

Не ме интересува каква политическа криза щяла да стане, пълен блокаж на БЮРМ до край, докато не разберат че или ... или.

Верно ли Бойко изминал разстоянието от Министерски съвет до Президентството с бронирания си джип?

Евро-атлантическия център за сигурност ......А тези кои са? Кой им плаща сметките и заплатите? Явно някой от катастрофиралата либерална общност иначе няма как да се оправдае малоумното им третиране на темата. От такива ценности сега Европа се тресе отвътре, а навън вече не е сред водещите икономики.

Чисто новичкия "евро-антлантически център" но Цветанов не закъсня - Под вънкашност чужда и под име ново, Цвъки се намеси агресивно, да не кажа брутално във външно-политическия живот на България. Дали пък не се е прицелил в премиерския стол ??

влизането на Македония в ЕС, защото така ще вкараме в него и га дните ал банци. Тези "македонци", които са от български произход и с българско самосъзнание ще влязат поединично, като им дадем наши паспорти. Забележка: На Заев и семейството му да не се дава български паспорт!

Изложбата "Хомосоц" кани БСП като наследник на БКП

Центърът на Цветанов с първи изяви....ако човек се зачете в"позицията"им-все едно четете бюлетин на Държавния Депертамент./не апартамент/.Но пък позиция,написана с такъв комсомолски плам ,като от в."Народна младеж",30.09.1964 г.Веднага става ясно,кой спонсорира цветановия "Център"/за болни мозъци/. Днешната среща при Президента,е отчасти полезна и успешна.Става ясно,че тези,които изготвиха и подписаха/под натиск/,един неискрен,недоизпипан и неуспешен за България,документ,взеха да се усещат.Това,което говорим и пишем,може би им влиза в главите/Дай Боже!/. Коренно да си променят политиката спрямо нас в Скопие.Стига жлъч,омраза и сърбофилия!Ние сме били и сме коректни-да имат доблестта и те да ни отговорят със същото.

Кой финансира Цветанов в ясно. Колко пари взема Дир, за да дава трибуна на Цв, Плевнелиев и ДВ е нещо, което искам да разбера...

Изложбата "Хомосоц", която се открива от днес до 13 октомври в галерия "Порт А". Тя представя първото по-цялостно изследване за хомосексуалността по време на комунизма и отношението на режима към хомосексуалните, което се фокусира върху 50-те и 60-те години на XX век.

Изследването стига и до извода, че в този период много по-преследвани и познати са случаите на хомосексуални мъже, отколкото тези на жени. Направена е и извадка за деленото, създадено от самите хомосексуални по това време, което е основно на "швестърки", "жаргони" и "жаргонеса". Посетителите ще открият и любопитни примери за техните прякори и как са се формирали те. Една от илюстрациите на Харита Асумани, създадени специално за изложбата "Хомосоц" Една от илюстрациите на Харита Асумани, създадени специално за изложбата "Хомосоц" Колкото до местата: "Групата на хомосексуалните има своите места в град София. Мястото за срещи, или "пиацата", за швестърките през 50-те и 60-те години е градинката на църквата "Света Неделя". Друго място за срещи е кино "Култура". То е известно с това, че там "се хващат жаргони", но и като сборище на "извратените младежи, наречени "гъзарчета". Заведенията, които посещават хомосексуалните по това време, са всички онези добре познати места на столичната младеж – сладкарниците "Кристал", "Бамбука", "Славянка", "Опера", "Варшава", ЦУМ; ресторантите БИАД, "Ален мак", "Берлин"; "Офелия"; бар "Астория", "Шишарка"; бирхалето "България". Местата за срещи с чужденци са около хотелите "България", "Балкан" и "Рила", пишат още авторите.

Дори в първия социалистически закон, издаден през 1951 г., в глава "Престъпления срещу личността" присъства раздел "Разврат", в който за "полово сношение и полово удовлетворение на лица от еднакъв пол" е предвидено значително по-тежко наказание – лишаване от свобода до 3 години, а употребата на израза "полово удовлетворение" е използван с конкретна цел.

През същата тази година е направена и първата масова акция, при която в софийските тоалетни са заловени 70 мъже , сред които се казва, че има "чиновници, инженери и дори офицери".

Щерев вече е там с походното легло.}:-)))

ЗАЩО РОБЪТ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ЖИВОТА СИ Само Вие сте ОТГОВОРНИ за СОБСТВЕНАТА си еволюция. Обикновено, човекът се СТРЕМИ да ИЗБЯГА от отговорността за еволюцията си, от отговорността за СВОБОДНИЯ избор. Хората МНОГО се БОЯТ от свободата и демокрацията. Робът НЕ носи ОТГОВОРНОСТ за живота си, за него отговаря ВИНАГИ някой ДРУГ, представителен политик и религиозен лидер, ПРЕДСТАВИТЕЛНА "ДЕМОКРАЦИЯ", лидер и останалите, господар и роб. Затова робството, по своему, е много УДОБНО. Няма НИКАКВО бреме. В този СМИСЪЛ, робството е свобода - свободата от ОСЪЗНАТ избор. Щом получиш ПЪЛНА свобода и демокрация, НАЛАГА ти се да правиш ИЗБОР. Вече никой НЕ те ПРИНУЖДАВА да правиш нещо, ПРЕД теб стоят МНОГО възможности. И започваш БОРБА с ума. Затова ВСЕКИ се бои от свободата и демокрацията. Привлекателността на такива идеологии на представителната "демокрация" като: фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура) и капитализъм (скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура), частично се обяснява с факта, че те дават възможност да се ИЗБЕГНЕ индивидуалната свобода и човек да СВАЛИ от себе си всяка ЛИЧНА отговорност. От индивида се СНЕМА тежестта на ОТГОВОРНОСТТА, защото обществото НОСИ отговорността за него. Ако нещо е лошо, ВИНАГИ може да се заклейми държавата, организацията, представителен политик и духовник. Човекът става ЧАСТ от една КОЛЕКТИВНА структура. Но ОТРИЧАЙКИ индивидуалната свобода, представителната "демокрация" като: фашизмът, социализмът и капитализмът (скрит зад думите:"свобода" и "демокрация"), ОТРИЧАТ и ВЪЗМОЖНОСТТА за човешка еволюция. Това е връщане назад, в сравнение с огромните възможности, които предлага революцията - еволюцията, ДЕМОКРАЦИЯ и СВОБОДА - власт от и за гражданите тук и сега - всеки ден, тотална трансформация на човешкото същество. По-нататъшната ЕВОЛЮЦИЯ е възможна ЕДИНСТВЕНО с поемане на ИНДИВИДУАЛНА отговорност - ДЕМОКРАЦИЯ и СВОБОДА. Само ТИ СИ отговорен тук и сега (всеки ден), а НЕ представителен политик и религиозен лидер, защото те НИКОГА НЕ носят ИНДИВИДУАЛНА отговорност за своите действия. Но с индивидуалната отговорност (демокрация и свобода) идва БОРБАТА, която, в крайна сметка, води към РАЗВИТИЕ и свобода. Старият тип представителна "демокрация" като: фашизъм, социализъм и капитализъм ("свобода" и "демокрация") ЗАВЪРШИ. Човек МОЖЕ отново да попадне в нея, но НЕ може да остане ТАМ. Ще въстане ТВОЕТО съществуване. Човекът е СТАНАЛ съзнателен и ТРЯБВА да остане съзнателен.

Просто попитах кой плаща на собственика на Дир да се публикува мнението на ЦвЦв и коментара ми беше изтрит... Нище чудно, че сме на 110-то място по свобода на медиите...

Това медия ли е? Мисля не.

Това е машниа за пари. В първоначалния си коментар попитах и за това дали DW плащат пари или правят "услуги". Попитах и защо на Плевнелиев се дава трибуна, след като и той е избрал да бъде частно, следователно - безотчетно лице. Кой им плаща? Как те плащат на Дир. Това са важни въпроси, за да разберем как точно работят медиите в държавата. Засега, ще намаля използването си на този портал...

Обзалагам се,че щом г-н Помпео ни "посъветва",ще клекнем като помиярчета и ще изоставим "сите си" национални интереси и гордости!!!

не се страхуваше от изолация.Защото са нация и имат здрави топки!!!!!!!!!!!

Този въпрос трябва да се реши отведнъж, СЕГА и ЗАВИНАГИ! НЕ МОЖЕШ ДА ИЗПЪРЖИШ ОМЛЕТ, БЕЗ ДА СТРОШИШ ЯЙЦАТА!

Апартаментаджията си трепере за грандовете. А ние трябва да мислим за България. Понеже друга си нямаме!

те всички имат различия ето например на мен първо топките ми побеляха, а на комшията първо косата на главата

В Македония са на власт сръбските комунисти, или поне тяхната коминтерновска политика. Каквото им кажат. Вие мислите ли, че ако кажете на български социалист истината, че Сталин и Ленин са убийци и престъпници той ще ви повярва? Мислите ли? Това са сбъркани хора.

Какви убийци бе? Убийците са отвъд океана.

Европейският съюз планира да даде дата за преговорите на Албания и Северна Македония в Люксембург на 15 октомври.

Може пък именно в ЕС да изчезне смешна националистическа доктрина като Македонизма

Този, самонарекъл се, евроатлантически център да гледа да не загуби своя "център" и да не се бърка в работите на Свободна и Независима БЪЛГАРИЯ. Колкото до вариациите, тя е САМО ЕДНА: -БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА ДОПУСНЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ СТРАНА, КОЯТО ОТКРИТО И УМИШЛЕНО ИЗОПАЧАВА ДОКАЗАНИ ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТИ. ТАКАВА СТРАНА НЕ САМО НЕ СЕ ОТНАСЯ ДОБРОНАМЕРЕНО КЪМ СВОИТЕ СЪСЕДИ. ВСИЧКИ ТЕХНИ ФОРМУЛИРОВКИ СА В РАЗРЕЗ, В ПЪЛНО ПРОТИВОРЕЧИЕ С ИСКОННИТЕ ЧОВЕШКИ ДОБРОДЕТЕЛИ, ИЗКОВАНИ ПРЕЗ МНОГОВЕКОВНАТА ЧОВЕШКА ИСТОРИЯ. ТАКИВА ДЪРЖАВИ И НАРОДИ НЯМАТ МЯСТО СРЕД ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ СТРАНИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.

Този глупав Евроатлантически център да се занимава с НАТО и евроидиоти като Паси и да не се бърка където не му е работа ! Гнусни предатели !

Гледам тука един ни сравнява с Гърция... Абе гърците имат държава, политика, философия и дипломация от шест хиляди години. Ние до преди осем години имахме комунизъм, социализъм и накрая за осем години и цар. Реално имаме държава от хайде да речем десет години. И постигнахме много. Може и да плюят някои, но се оказва че вече е важно какво казваме! Това е.

Абсолютно сте прав.

Няма такава държава "Гърция" преди 6000 години. България е най-старата държава в Европа, която от 681 г. не е променяла името си.

Този измислен Евро-атлантически център що се изказва вместо правителството и президентството.

КОЙ НОСИ ОТГОВОРНОСТ В ПРЕДСТАВИТЕЛНАТА "ДЕМОКРАЦИЯ" И "СВОБОДА". КОЙ В представителната "демокрация" и "свобода" гражданите НЕ гласуват, гражданите НЕ избират, а гражданите се СЪГЛАСЯВАТ цялата власт да е в ръцете САМО на ОПРЕДЕЛЕНА ШЕПА от хора. В представителната "демокрация" и "свобода" гражданите чрез така нареченото "гласуване" или "негласуване" стават АНОНИМНИ съучастници на ШЕПА представителни политици и религиозни лидери да изземат безусловно ЦЯЛАТА власт от ВСЕКИ гражданин. Представителните политици НЕ носят НИКАКВА индивидуална отговорност, защото в диктатурата на представителната "демокрация" и "свобода" има САМО групова отговорност, а реално и юридически групова (колективна) отговорност НЕ съществува. Никой представителен политик НЕ носи индивидуална отговорност за своите действия тук и сега. Следствието ВИНАГИ от това е, че представителните политици ГОВОРЯТ едно, а МИСЛЯТ и вършат ДРУГО. Така наречените "избиратели" в представителната "демокрация" и "свобода" са ВИНАГИ АНОНИМНИ, ГРУПОВИ и САМО за един ден. Никой от тези анонимни и групови ЕДНОДНЕВКИ, набедени уж за "избиратели", също НЕ носи индивидуална отговорност за своите действия. Ето защо демокрацията - постоянна власт от и за гражданите, тук и сега - всеки ден, ВИНАГИ се изражда в мутрокрация - власт САМО на представителни политици и религиозни лидери, в безумните НАЛОЖЕНИ върху теб от тях условия на представителната "демокрация" и "свобода". Никой РЕАЛНО НЕ носи индивидуална ОТГОВОРНОСТ в представителната "демокрация" и "свобода", а ЦЯЛАТА власт се изземва от ВСЕКИ гражданин чрез постоянно: физическо, ментално, емоционално НАСИЛИЕ и ИЗМАМА, наложено върху теб от ШЕПА "хора", привилегирован елит и паразит, ЛИДЕР и останалите, господар и роб. Ето защо представителната "демокрация" и "свобода" ВИНАГИ се изражда в РАЗЛИЧНИ форми на ДИКТАТУРА като: фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура) и капитализъм (скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура). Какво е избори и референдуми в представителната "демокрация" и "свобода" като: фашизъм, социализъм и капитализъм - на ВСЯКО свинче по ЕДНО звънче. Какво МОГАТ едни избори и референдуми в условия, които НЕ са демокрация и свобода за гражданите. Те могат единствено да служат КАТО средство за манипулация НАД всеки човек. Диктаторът Франко, Хитлер и ДРУГИ диктатори, също са ПРАВИЛИ или правят избори и референдуми. Демокрация е - постоянна ВЛАСТ и реална ИНФОРМАЦИЯ, от и за ВСЕКИ гражданин, тук и сега, ВСЕКИ ден. Дори орязана, демокрация и свобода (Швейцария и Исландия) започва да работи тук и сега за ВСЕКИ гражданин, ВСЕКИ ден. В демокрация и свобода НЯМА "преход", няма утре, няма вчера, защото демокрация и свобода е ВИНАГИ - всеки гражданин тук и сега, ВСЕКИ ден.

Абе вие в ред ли сте?? Какво ме интересува Македония? А? Да правят каквото си искат. Ако искат да казват, че Христо Ботев е македонец, а баба Тонка охридска. Тъпанарите не могат да се оправят. Това е. Те са като социалистите, каквото им е вкарано едно време в главите, това е истината. Никой не може да им вкара ум насила.

Утре могат да вземат част от България. Това интересува ли те? И словенците, хурватите и босненците не вярваха, че може да им се случи, ама в 1918 ги дадоха на сърбите. И сърбите не вярваха, че могат да им вземат Косово, ама им го взеха. Зависи кой държи ножа и какво иска. Обаче който и да държи ножа няма да иска силна обединена България, а ще иска два малки, слаби и скарани държави. Затова този въпрос трябва да се реши отведнъж, и за винаги! НЕ МОЖЕШ ДА ИЗПЪРЖИШ ОМЛЕТ, БЕЗ ДА СТРОШИШ ЯЙЦАТА!

Някой спомня ли си колко пъти т.н. Съвет на Европа заклеймяваше България и какъв вой беше, понеже видите ли България не искала да регистрира ОМО "Илинден". Е, сега пуснеме ли скопските еничари в ЕС, с всичките инструменти на пълноправното членство, тогава воят на скопските кресльовци ще бъде ДЕСЕТОРЕН - и в Европейския Парламент, и в Съвета на ЕС, и в Съда по правата на човека, и в Хелзинкския Комитет. Бъдете сигурни, че и Германия, и Франция, и Австрия, и Финландия, и Холандия, та даже и Унгария, която крие престъпника Груевски ще се възползват от ситуацията за да упражнят натиск над България в свой интерес. Понеже там няма морал и на никой не му пука за историческата истина.

Никакъв ЕС и НАТО за Северна македония ! Нека да си стоят в Албанската кочина !!!

Хора, опитват се всячески да ви манипулират. Последен напън на руската агентура, резидента Радев и доносника с досие Каракачанов да не се допусне приемането на СМ в ЕС, което противоречи на нашия национален интерес.

Нищо де, нека македонците да сменят учебниците и ние ще гласуваме с две ръце! Защо не искат, ако са честни и искрени. Според мен ни разиграват, за да спечелят време и да ни прекарат.

Добре, че е интелектуалецът Цвъки, та да им светне на глупаците-безродници като теб!

Какъв Стамболов си ти бе...

Цялата тази конфронтация е излишна и вредна за България. Не може някой на сила да го направиш българин, сърбин или германец. Българската съвременна история също е абсолютна измишльотина.

Точно! Как да обясниш на младите, че през 1951 г. е имало 300 000 македонци в Бг на официално преброяване, а след 10 години нито един?!

Yann

Какви македонци бе? То никога преди не е имало македонска държава, той ми говори за 300 000 през 1951г.?!? Кога е имало македонска държава? Справка - блиотеката на Ватикана.

Ейй, Боко като развее баници и макетата окапват като гнили круши, брей кав маж, кво чудо !!!

Ох, добре че Цв.Цв. създаде този Евро-атлантически център. Какво щяхме да правим без него?! Нямаше да имаме никаква позиция по въпроса.

Евро-атлантическия център за сигурност кога ще бъде разследван за работа в услуга на друга държава

Yann

Кой е Цветанов и неговия новосформиран съюз или каквото е там, че да дава насоки?!? Изгонен от партията си за явна корупция, но се напъва да дава съвети. А по-интересното е, кой стои зад него. С какви пари издържа този съюз?

КАКВО Е СИГУРНОСТ Смъртта ти е сигурност, животът ти ВИНАГИ е несигурен, нали. ВСИЧКО може да случи на живия човек, нищо не може да се случи на мъртвия човек. Защото мъртвият човек е сигурен, за него не съществува бъдеще, за него н съществува ВЪЗМОЖНОСТ за промяна, на него му се е случило ПОСЛЕДНОТО възможно нещо, а то е СМЪРТТА. Отсега нататък за мъртвия "човек", нищо не може да му се случи. Ето защо, ти живият тук и сега помни само едно нещо - какво е "сигурност". А тук и сега сега какво.

Дреме ми на паДката дали според Цецо макетата ще ни изолират "международно" !

Въпреки че съм твърд евроатлантик, антикомунист и за много ограничено сближаване с Русия, съм категорично против позицията на самосъздалия се и самонарекъл се "Евроатлантически център". Такава позиция няма нищо общо с нациналния интерес и достойнството на България и служи на нечии, чужди национални инереси. С Република Северна Македония трябва да се играе твърдо, за да спре помията която се излива деситилетия върху България оттам и жалките подигравки и опити за обсебване на българската история.

Цецо вече говори като НПО- правилно и последователно и както винаги за сметка на българската позиция, която е защитена половинчато- дотолкова доколкото не се пречка на европейската такава за региона. Сега вифаджията ще се изкара по- католик от папата и ще се опита да оправдае финансиране, а фондациите виждат шанс да забият нож на бате щото негов бивш най- близък човек започва като една грета да се пали на теми, които дълбоко няма причина да разбира.

123

Коментари - Съветът при президента за Северна Македония предизвика разнопосочни реакции на експерти и политически сили | Днес.dir.bg

Съветът при президента за Северна Македония предизвика разнопосочни реакции на експерти и политически сили

Коментарите варират от "България да внимава да не изпадне в международна изолация" до "не бива да допускаме в ЕС страна, която не се отнася добронамерено към съседите"

Обратно в новината

Коментари - Съветът при президента за Северна Македония предизвика разнопосочни реакции на експерти и политически сили | Днес.dir.bg

Коментари

Докато нашите се правят на мъже, гърците реагират мъжки: Караманлис: Гърция може да наложи вето на Северна Македония за ЕС! Договорът от Преспа е катастрофа!

99% от тези "македонци", които се считат за българи ще се почувстват ПРЕДАДЕНИ(за пореден път !) ако България даде съгласието си за приемането на Сев.Македония в ЕС ! И ако това стане най-радостни ще са шиптърите, турците, циганите и сърбоманите, дори и защото не са давали пари и висели по "опашки" за да получат български паспорт. И отново ще ни се подиграват, че сме такива будали(глупаци)...

Аз лично на Цветан Цветанов бих повярвал и ще си водя записки ако ми говори на теми-как да купя евтино апартамент и то не един,как да намеря богат тъст.Той на тази теми и дума не е обелил,но за всичко друго от което не разбира дава мнение наляво и надясно!!!!

Тези новите политици в Европа(за нашите е ясно) са-като все едно гей вълк да разказва приказката за червената шапчица(акцента все ще е към готиният ловец).Какво толкова има да се церемонят(те политиците загрижени за българските ни интереси) с държава,която още незнае окончателното си име.Да ги питат-къде в османските тефтери описвайки населението на днешна Македония е споменат македонец в махала,село или паланка(град тогава на тази територия е нямало).Има турчин,българин,сърбин,грък,циганин,влах,арнаутин,но няма македонец.Както казваше Ванче Михайлов-македонски историк в турски долап не търси история:)))

Хей, Дир.бг, защо цитирате Цветанов? Ако не е достоен да бъде вицепремиер, заради скандалите около него, значи не е достоен да ми дава мнения. Точка

Цецо заработва пред стопаните и маха уверено с опашка.

Цветанов се държи като маке!Каква е тази безусловна подкрепа ,бе ,не ги ли виждаш, че само искат да получават благини,а зад гърба да насаждат омраза ,а новото поколение да учи фалшифицирана история.Това не е интеграция,така ли ще се интегрират?С история от времето на Тито!Така ще възпитават децата си и така ще влязат в ЕС.Цветанов иска да си придава важности,но дълбоко греши!Договора е подписан именно за това,за да се установи истината,уважението и съответно да се работи за интегритета!Значи може от българи да станат югославяни,после македонци,а сега не може обратното?

Знаете ли Българи как се е казвала Варна през 1946г - гр Сталин

Е да ,по време на култа към личността,но след това Живков й върна древното име!По време Римската империя града се е наричал Одесос ,но името Варна идва от древните траки създали града преди римляните, тракийското племе "варни".

Смяната на името се извършва само за няколко дни, а повод е 70-тата годишнина на вожда на СССР. На 15 декември 1949 г., три дни преди рождения ден на Сталин, в няколко варненски завода се провеждат масови събрания на индустриални работници, на които единодушно е приета резолюция, с която се настоява Градският народен съвет да вземе решение за преименуване на Варна. Още същата вечер специална делегация отпътува с влак за София, за да занесе приетите документи в ЦК на БКП. Обявяването на новото име на Варна става на 20 декември с грандиозен митинг на площад „Независимост".

Предполага се, че сегашното му име идва от старобългарското * варнъ – „черен, вран“.[10] Друга теория свързва името с думата „вар“, означаваща води и минерален извор.[11] Първото споменаване на името Варна е в летописите за настъплението на владетеля Аспарух и войските му, които "...дошли при т.нар. Варна, близо до Одесос..." и заселването на прабългарите по тези места

ратя Шкорпил търсят тракийския корен на името Варнас.[12] В началото на 20 век архимандрит Инокентий в своите изследвания споменава, че името Варна идва от хуно-аварската дума варош, означаваща град.

Немски историци да открили връзката между гр.Рощок и Варна,по време на преселението на траките " варни" към Балтийско море!През Рощок тече река Варноу,а квартала се нарича Варнемюнде!

Северна Македония е велика и древна държава, тя е създала глаголицата.

cтoнфepcaия пpeфĸcep Джeн Д. Бĸл и нoй-вĸчĸ нo пъpвoтo cтpoницo нo бpитoнcaия вĸcтниa "Koнчĸcтъp Гopдиoн" eт 6 юни 1953 г. H тoзи cтoтия мĸждy дpyгeтe пишĸ cлĸднeтe: "Pпepĸд нoши cигypни изтeчници минoлия мĸcĸц (мoй) в Xлeвдив co cĸ poзвили бypни oнтипpoвитĸлcтвĸни дĸмeнcтpoции... Boд 5000 тютюнepoбeтници co мoнифĸcтиpoли из yлицитĸ нo гpoдo c oнтиaeмyниcтичĸcaи лeзyнги и плoaoти... Зo дo ycмиpи cтoчayвoщитĸ, пpoвитĸлcтвeтe ĸ билe пpинyдĸнe дo eбĸщoĸ eтcтъпaи и дo пpoти нo мяcтeтe миниcтъpo нo индycтpиятo Mнтeн Югeв c няaeлae члĸнeвĸ нo пeлитбюpe, aeитe co били ecвиpaoни..." Xpи cлĸдвoщeтe ми пepĸднe пecĸщĸниĸ в Бългopия пeтъpcиx зo cтoчaoтo мĸcтни дeayмĸнти, eтпpoвиx cĸ aъм Xлeвдив, зo дo cъбĸpo cпeмĸни eт ecтoнoли живи cъвpĸмĸнници нo cлyчилeтe cĸ, нe cĸ cблъcaox c тĸжao aeлĸaтивнo oмнĸзия. Eoтe чĸ ли cъбитиĸтe бĸ пeтънoлe в нĸбитиĸтe, o зo мĸмepиoл въeбщĸ и дyмo нĸ ĸ cтoвoлe. Hъpнox cĸ ĸдинcтвĸнe cъc cнимaи нo пeлypoзpyшĸнoтo cгpoдo нo бившoтo цигopĸнo фoбpиao.

Защо,въобще някакъв си евро център е присъствал на разговорите при президента.имаме си достатъчно много политици,които да взимат решения.и не мисля че което и да е нпо има място в българския политически живот.нека си говорят,нека си пишат,нека се пъчат като петел на боклук,но до там

И този трябва да го разследват за антидържавна дейност като онзи от Русофили. Антидържавната дейност не е само в угода на една чужда държава. Местан също.

ВИЕ ги пресирате да признават нещо, което те не признават и не искат да признаят!

Напротив. Много силно се държат за българската история, култура и език. Просто не искат някой в София да ги управлява. То доста българи и от България също не искат това.

на мястото на Заека, НЯМА да приема никакъв силово-ултимативен тон и натиск! Пък нека "да не ме пуснат" ... нека ... да видим кво ше стане после!

И кво да стане ? То и в момента албанците са издухали макетата отсекъде а последствие па ептен .

Като ги гледам рекетьора, доносника и шапкаря предпочитам да седна на бира със Заев. Дори не е Заевски. Който разбрал, разбрал - останалите рочвате да заработвате с минусите:)

В този Евро-атлантическия център за сигурност освен предатели нещо друго има ли??

Генерал-губернаторът е дал указания! Интересите на страната нямат значение! Интернационализъм в действие!

викат "глобализъм"

Не ме интересува каква политическа криза щяла да стане, пълен блокаж на БЮРМ до край, докато не разберат че или ... или.

Верно ли Бойко изминал разстоянието от Министерски съвет до Президентството с бронирания си джип?

Евро-атлантическия център за сигурност ......А тези кои са? Кой им плаща сметките и заплатите? Явно някой от катастрофиралата либерална общност иначе няма как да се оправдае малоумното им третиране на темата. От такива ценности сега Европа се тресе отвътре, а навън вече не е сред водещите икономики.

Чисто новичкия "евро-антлантически център" но Цветанов не закъсня - Под вънкашност чужда и под име ново, Цвъки се намеси агресивно, да не кажа брутално във външно-политическия живот на България. Дали пък не се е прицелил в премиерския стол ??

влизането на Македония в ЕС, защото така ще вкараме в него и га дните ал банци. Тези "македонци", които са от български произход и с българско самосъзнание ще влязат поединично, като им дадем наши паспорти. Забележка: На Заев и семейството му да не се дава български паспорт!

Изложбата "Хомосоц" кани БСП като наследник на БКП

Центърът на Цветанов с първи изяви....ако човек се зачете в"позицията"им-все едно четете бюлетин на Държавния Депертамент./не апартамент/.Но пък позиция,написана с такъв комсомолски плам ,като от в."Народна младеж",30.09.1964 г.Веднага става ясно,кой спонсорира цветановия "Център"/за болни мозъци/. Днешната среща при Президента,е отчасти полезна и успешна.Става ясно,че тези,които изготвиха и подписаха/под натиск/,един неискрен,недоизпипан и неуспешен за България,документ,взеха да се усещат.Това,което говорим и пишем,може би им влиза в главите/Дай Боже!/. Коренно да си променят политиката спрямо нас в Скопие.Стига жлъч,омраза и сърбофилия!Ние сме били и сме коректни-да имат доблестта и те да ни отговорят със същото.

Кой финансира Цветанов в ясно. Колко пари взема Дир, за да дава трибуна на Цв, Плевнелиев и ДВ е нещо, което искам да разбера...

Изложбата "Хомосоц", която се открива от днес до 13 октомври в галерия "Порт А". Тя представя първото по-цялостно изследване за хомосексуалността по време на комунизма и отношението на режима към хомосексуалните, което се фокусира върху 50-те и 60-те години на XX век.

Изследването стига и до извода, че в този период много по-преследвани и познати са случаите на хомосексуални мъже, отколкото тези на жени. Направена е и извадка за деленото, създадено от самите хомосексуални по това време, което е основно на "швестърки", "жаргони" и "жаргонеса". Посетителите ще открият и любопитни примери за техните прякори и как са се формирали те. Една от илюстрациите на Харита Асумани, създадени специално за изложбата "Хомосоц" Една от илюстрациите на Харита Асумани, създадени специално за изложбата "Хомосоц" Колкото до местата: "Групата на хомосексуалните има своите места в град София. Мястото за срещи, или "пиацата", за швестърките през 50-те и 60-те години е градинката на църквата "Света Неделя". Друго място за срещи е кино "Култура". То е известно с това, че там "се хващат жаргони", но и като сборище на "извратените младежи, наречени "гъзарчета". Заведенията, които посещават хомосексуалните по това време, са всички онези добре познати места на столичната младеж – сладкарниците "Кристал", "Бамбука", "Славянка", "Опера", "Варшава", ЦУМ; ресторантите БИАД, "Ален мак", "Берлин"; "Офелия"; бар "Астория", "Шишарка"; бирхалето "България". Местата за срещи с чужденци са около хотелите "България", "Балкан" и "Рила", пишат още авторите.

Дори в първия социалистически закон, издаден през 1951 г., в глава "Престъпления срещу личността" присъства раздел "Разврат", в който за "полово сношение и полово удовлетворение на лица от еднакъв пол" е предвидено значително по-тежко наказание – лишаване от свобода до 3 години, а употребата на израза "полово удовлетворение" е използван с конкретна цел.

През същата тази година е направена и първата масова акция, при която в софийските тоалетни са заловени 70 мъже , сред които се казва, че има "чиновници, инженери и дори офицери".

Щерев вече е там с походното легло.}:-)))

ЗАЩО РОБЪТ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ЖИВОТА СИ Само Вие сте ОТГОВОРНИ за СОБСТВЕНАТА си еволюция. Обикновено, човекът се СТРЕМИ да ИЗБЯГА от отговорността за еволюцията си, от отговорността за СВОБОДНИЯ избор. Хората МНОГО се БОЯТ от свободата и демокрацията. Робът НЕ носи ОТГОВОРНОСТ за живота си, за него отговаря ВИНАГИ някой ДРУГ, представителен политик и религиозен лидер, ПРЕДСТАВИТЕЛНА "ДЕМОКРАЦИЯ", лидер и останалите, господар и роб. Затова робството, по своему, е много УДОБНО. Няма НИКАКВО бреме. В този СМИСЪЛ, робството е свобода - свободата от ОСЪЗНАТ избор. Щом получиш ПЪЛНА свобода и демокрация, НАЛАГА ти се да правиш ИЗБОР. Вече никой НЕ те ПРИНУЖДАВА да правиш нещо, ПРЕД теб стоят МНОГО възможности. И започваш БОРБА с ума. Затова ВСЕКИ се бои от свободата и демокрацията. Привлекателността на такива идеологии на представителната "демокрация" като: фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура) и капитализъм (скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура), частично се обяснява с факта, че те дават възможност да се ИЗБЕГНЕ индивидуалната свобода и човек да СВАЛИ от себе си всяка ЛИЧНА отговорност. От индивида се СНЕМА тежестта на ОТГОВОРНОСТТА, защото обществото НОСИ отговорността за него. Ако нещо е лошо, ВИНАГИ може да се заклейми държавата, организацията, представителен политик и духовник. Човекът става ЧАСТ от една КОЛЕКТИВНА структура. Но ОТРИЧАЙКИ индивидуалната свобода, представителната "демокрация" като: фашизмът, социализмът и капитализмът (скрит зад думите:"свобода" и "демокрация"), ОТРИЧАТ и ВЪЗМОЖНОСТТА за човешка еволюция. Това е връщане назад, в сравнение с огромните възможности, които предлага революцията - еволюцията, ДЕМОКРАЦИЯ и СВОБОДА - власт от и за гражданите тук и сега - всеки ден, тотална трансформация на човешкото същество. По-нататъшната ЕВОЛЮЦИЯ е възможна ЕДИНСТВЕНО с поемане на ИНДИВИДУАЛНА отговорност - ДЕМОКРАЦИЯ и СВОБОДА. Само ТИ СИ отговорен тук и сега (всеки ден), а НЕ представителен политик и религиозен лидер, защото те НИКОГА НЕ носят ИНДИВИДУАЛНА отговорност за своите действия. Но с индивидуалната отговорност (демокрация и свобода) идва БОРБАТА, която, в крайна сметка, води към РАЗВИТИЕ и свобода. Старият тип представителна "демокрация" като: фашизъм, социализъм и капитализъм ("свобода" и "демокрация") ЗАВЪРШИ. Човек МОЖЕ отново да попадне в нея, но НЕ може да остане ТАМ. Ще въстане ТВОЕТО съществуване. Човекът е СТАНАЛ съзнателен и ТРЯБВА да остане съзнателен.

Просто попитах кой плаща на собственика на Дир да се публикува мнението на ЦвЦв и коментара ми беше изтрит... Нище чудно, че сме на 110-то място по свобода на медиите...

Това медия ли е? Мисля не.

Това е машниа за пари. В първоначалния си коментар попитах и за това дали DW плащат пари или правят "услуги". Попитах и защо на Плевнелиев се дава трибуна, след като и той е избрал да бъде частно, следователно - безотчетно лице. Кой им плаща? Как те плащат на Дир. Това са важни въпроси, за да разберем как точно работят медиите в държавата. Засега, ще намаля използването си на този портал...

Обзалагам се,че щом г-н Помпео ни "посъветва",ще клекнем като помиярчета и ще изоставим "сите си" национални интереси и гордости!!!

не се страхуваше от изолация.Защото са нация и имат здрави топки!!!!!!!!!!!

Този въпрос трябва да се реши отведнъж, СЕГА и ЗАВИНАГИ! НЕ МОЖЕШ ДА ИЗПЪРЖИШ ОМЛЕТ, БЕЗ ДА СТРОШИШ ЯЙЦАТА!

Апартаментаджията си трепере за грандовете. А ние трябва да мислим за България. Понеже друга си нямаме!

те всички имат различия ето например на мен първо топките ми побеляха, а на комшията първо косата на главата

В Македония са на власт сръбските комунисти, или поне тяхната коминтерновска политика. Каквото им кажат. Вие мислите ли, че ако кажете на български социалист истината, че Сталин и Ленин са убийци и престъпници той ще ви повярва? Мислите ли? Това са сбъркани хора.

Какви убийци бе? Убийците са отвъд океана.

Европейският съюз планира да даде дата за преговорите на Албания и Северна Македония в Люксембург на 15 октомври.

Може пък именно в ЕС да изчезне смешна националистическа доктрина като Македонизма

Този, самонарекъл се, евроатлантически център да гледа да не загуби своя "център" и да не се бърка в работите на Свободна и Независима БЪЛГАРИЯ. Колкото до вариациите, тя е САМО ЕДНА: -БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА ДОПУСНЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ СТРАНА, КОЯТО ОТКРИТО И УМИШЛЕНО ИЗОПАЧАВА ДОКАЗАНИ ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТИ. ТАКАВА СТРАНА НЕ САМО НЕ СЕ ОТНАСЯ ДОБРОНАМЕРЕНО КЪМ СВОИТЕ СЪСЕДИ. ВСИЧКИ ТЕХНИ ФОРМУЛИРОВКИ СА В РАЗРЕЗ, В ПЪЛНО ПРОТИВОРЕЧИЕ С ИСКОННИТЕ ЧОВЕШКИ ДОБРОДЕТЕЛИ, ИЗКОВАНИ ПРЕЗ МНОГОВЕКОВНАТА ЧОВЕШКА ИСТОРИЯ. ТАКИВА ДЪРЖАВИ И НАРОДИ НЯМАТ МЯСТО СРЕД ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ СТРАНИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.

Този глупав Евроатлантически център да се занимава с НАТО и евроидиоти като Паси и да не се бърка където не му е работа ! Гнусни предатели !

Гледам тука един ни сравнява с Гърция... Абе гърците имат държава, политика, философия и дипломация от шест хиляди години. Ние до преди осем години имахме комунизъм, социализъм и накрая за осем години и цар. Реално имаме държава от хайде да речем десет години. И постигнахме много. Може и да плюят някои, но се оказва че вече е важно какво казваме! Това е.

Абсолютно сте прав.

Няма такава държава "Гърция" преди 6000 години. България е най-старата държава в Европа, която от 681 г. не е променяла името си.

Този измислен Евро-атлантически център що се изказва вместо правителството и президентството.

КОЙ НОСИ ОТГОВОРНОСТ В ПРЕДСТАВИТЕЛНАТА "ДЕМОКРАЦИЯ" И "СВОБОДА". КОЙ В представителната "демокрация" и "свобода" гражданите НЕ гласуват, гражданите НЕ избират, а гражданите се СЪГЛАСЯВАТ цялата власт да е в ръцете САМО на ОПРЕДЕЛЕНА ШЕПА от хора. В представителната "демокрация" и "свобода" гражданите чрез така нареченото "гласуване" или "негласуване" стават АНОНИМНИ съучастници на ШЕПА представителни политици и религиозни лидери да изземат безусловно ЦЯЛАТА власт от ВСЕКИ гражданин. Представителните политици НЕ носят НИКАКВА индивидуална отговорност, защото в диктатурата на представителната "демокрация" и "свобода" има САМО групова отговорност, а реално и юридически групова (колективна) отговорност НЕ съществува. Никой представителен политик НЕ носи индивидуална отговорност за своите действия тук и сега. Следствието ВИНАГИ от това е, че представителните политици ГОВОРЯТ едно, а МИСЛЯТ и вършат ДРУГО. Така наречените "избиратели" в представителната "демокрация" и "свобода" са ВИНАГИ АНОНИМНИ, ГРУПОВИ и САМО за един ден. Никой от тези анонимни и групови ЕДНОДНЕВКИ, набедени уж за "избиратели", също НЕ носи индивидуална отговорност за своите действия. Ето защо демокрацията - постоянна власт от и за гражданите, тук и сега - всеки ден, ВИНАГИ се изражда в мутрокрация - власт САМО на представителни политици и религиозни лидери, в безумните НАЛОЖЕНИ върху теб от тях условия на представителната "демокрация" и "свобода". Никой РЕАЛНО НЕ носи индивидуална ОТГОВОРНОСТ в представителната "демокрация" и "свобода", а ЦЯЛАТА власт се изземва от ВСЕКИ гражданин чрез постоянно: физическо, ментално, емоционално НАСИЛИЕ и ИЗМАМА, наложено върху теб от ШЕПА "хора", привилегирован елит и паразит, ЛИДЕР и останалите, господар и роб. Ето защо представителната "демокрация" и "свобода" ВИНАГИ се изражда в РАЗЛИЧНИ форми на ДИКТАТУРА като: фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура) и капитализъм (скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура). Какво е избори и референдуми в представителната "демокрация" и "свобода" като: фашизъм, социализъм и капитализъм - на ВСЯКО свинче по ЕДНО звънче. Какво МОГАТ едни избори и референдуми в условия, които НЕ са демокрация и свобода за гражданите. Те могат единствено да служат КАТО средство за манипулация НАД всеки човек. Диктаторът Франко, Хитлер и ДРУГИ диктатори, също са ПРАВИЛИ или правят избори и референдуми. Демокрация е - постоянна ВЛАСТ и реална ИНФОРМАЦИЯ, от и за ВСЕКИ гражданин, тук и сега, ВСЕКИ ден. Дори орязана, демокрация и свобода (Швейцария и Исландия) започва да работи тук и сега за ВСЕКИ гражданин, ВСЕКИ ден. В демокрация и свобода НЯМА "преход", няма утре, няма вчера, защото демокрация и свобода е ВИНАГИ - всеки гражданин тук и сега, ВСЕКИ ден.

Абе вие в ред ли сте?? Какво ме интересува Македония? А? Да правят каквото си искат. Ако искат да казват, че Христо Ботев е македонец, а баба Тонка охридска. Тъпанарите не могат да се оправят. Това е. Те са като социалистите, каквото им е вкарано едно време в главите, това е истината. Никой не може да им вкара ум насила.

Утре могат да вземат част от България. Това интересува ли те? И словенците, хурватите и босненците не вярваха, че може да им се случи, ама в 1918 ги дадоха на сърбите. И сърбите не вярваха, че могат да им вземат Косово, ама им го взеха. Зависи кой държи ножа и какво иска. Обаче който и да държи ножа няма да иска силна обединена България, а ще иска два малки, слаби и скарани държави. Затова този въпрос трябва да се реши отведнъж, и за винаги! НЕ МОЖЕШ ДА ИЗПЪРЖИШ ОМЛЕТ, БЕЗ ДА СТРОШИШ ЯЙЦАТА!

Някой спомня ли си колко пъти т.н. Съвет на Европа заклеймяваше България и какъв вой беше, понеже видите ли България не искала да регистрира ОМО "Илинден". Е, сега пуснеме ли скопските еничари в ЕС, с всичките инструменти на пълноправното членство, тогава воят на скопските кресльовци ще бъде ДЕСЕТОРЕН - и в Европейския Парламент, и в Съвета на ЕС, и в Съда по правата на човека, и в Хелзинкския Комитет. Бъдете сигурни, че и Германия, и Франция, и Австрия, и Финландия, и Холандия, та даже и Унгария, която крие престъпника Груевски ще се възползват от ситуацията за да упражнят натиск над България в свой интерес. Понеже там няма морал и на никой не му пука за историческата истина.

Никакъв ЕС и НАТО за Северна македония ! Нека да си стоят в Албанската кочина !!!

Хора, опитват се всячески да ви манипулират. Последен напън на руската агентура, резидента Радев и доносника с досие Каракачанов да не се допусне приемането на СМ в ЕС, което противоречи на нашия национален интерес.

Нищо де, нека македонците да сменят учебниците и ние ще гласуваме с две ръце! Защо не искат, ако са честни и искрени. Според мен ни разиграват, за да спечелят време и да ни прекарат.

Добре, че е интелектуалецът Цвъки, та да им светне на глупаците-безродници като теб!

Какъв Стамболов си ти бе...

Цялата тази конфронтация е излишна и вредна за България. Не може някой на сила да го направиш българин, сърбин или германец. Българската съвременна история също е абсолютна измишльотина.

Точно! Как да обясниш на младите, че през 1951 г. е имало 300 000 македонци в Бг на официално преброяване, а след 10 години нито един?!

Yann

Какви македонци бе? То никога преди не е имало македонска държава, той ми говори за 300 000 през 1951г.?!? Кога е имало македонска държава? Справка - блиотеката на Ватикана.

Ейй, Боко като развее баници и макетата окапват като гнили круши, брей кав маж, кво чудо !!!

Ох, добре че Цв.Цв. създаде този Евро-атлантически център. Какво щяхме да правим без него?! Нямаше да имаме никаква позиция по въпроса.

Евро-атлантическия център за сигурност кога ще бъде разследван за работа в услуга на друга държава

Yann

Кой е Цветанов и неговия новосформиран съюз или каквото е там, че да дава насоки?!? Изгонен от партията си за явна корупция, но се напъва да дава съвети. А по-интересното е, кой стои зад него. С какви пари издържа този съюз?

КАКВО Е СИГУРНОСТ Смъртта ти е сигурност, животът ти ВИНАГИ е несигурен, нали. ВСИЧКО може да случи на живия човек, нищо не може да се случи на мъртвия човек. Защото мъртвият човек е сигурен, за него не съществува бъдеще, за него н съществува ВЪЗМОЖНОСТ за промяна, на него му се е случило ПОСЛЕДНОТО възможно нещо, а то е СМЪРТТА. Отсега нататък за мъртвия "човек", нищо не може да му се случи. Ето защо, ти живият тук и сега помни само едно нещо - какво е "сигурност". А тук и сега сега какво.

Дреме ми на паДката дали според Цецо макетата ще ни изолират "международно" !

Въпреки че съм твърд евроатлантик, антикомунист и за много ограничено сближаване с Русия, съм категорично против позицията на самосъздалия се и самонарекъл се "Евроатлантически център". Такава позиция няма нищо общо с нациналния интерес и достойнството на България и служи на нечии, чужди национални инереси. С Република Северна Македония трябва да се играе твърдо, за да спре помията която се излива деситилетия върху България оттам и жалките подигравки и опити за обсебване на българската история.

Цецо вече говори като НПО- правилно и последователно и както винаги за сметка на българската позиция, която е защитена половинчато- дотолкова доколкото не се пречка на европейската такава за региона. Сега вифаджията ще се изкара по- католик от папата и ще се опита да оправдае финансиране, а фондациите виждат шанс да забият нож на бате щото негов бивш най- близък човек започва като една грета да се пали на теми, които дълбоко няма причина да разбира.

123