САЩ въвеждат нови санкции срещу Русия

Държавният департамент потвърди неспазването на забраната на химически оръжия от Москва

Обратно в новината

Коментари - САЩ въвеждат нови санкции срещу Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...известния учоиндолски тъпанар, помага на известната комунистическа пачавра Мая манолова...!!!!!! А где бе ти бе учиндолско перекинде Славчо, га Майчето в разгара на изборите, много "демократично" и типично с комунистически курвенски стил, съчини лъжите по т. н. Костинбродската афера...?!?!?! От нея Майчето, по долни комунистически уруспии са само нечистоплътната Йончева, която Цацарво дай Боже затвори в панделата дето и е мястото и водачката на партията мафия БСП, лъжливата и крадлива "визионерка" в мено пауза Нинова...

Руските шпиони? Има около хиляда парчета скатани в руското посолство. Докато не ги разкараме ще гледаме Шенген през крив макарон.

Не по малко вредни са руските червей, дето киснат всекидневно в коментарите под статиите на значителна част от БГ медиите и мътят главите на читателите ...

Законите на САЩ са закони за САЩ.НЕ СА ЗАКОНИ ЗА СВЕТА.

Законите на САЩ са закони и за Русия , ясно ли е крепостен селянино ???

че точно САЩ използват сталинския метод :"Докажи, че не си шпионин?" Ами как да докажа...Да покажа , че НЯМАМ радиостанция ли, че нямам шифри, че нямам пари ли...? Какво да покажат руснаците на инспекторите, едни празни складове ли? Ами нали същите инспектори ще кажат, ами празни са, защото сте скрили химическото оръжие...! Ами нямаме, ето вижте и другите складове! Ааааа, няма смисъл , вие сте го скрили! Ами декларирайте и гарантирайте , че нямате! Ами нямаме...! Е, да, ама вие лъжете.... И така до безкрай! На руснаците отдавна им писна от подобен американски дебилизъм и престанаха да им обръщат внимание! Особено след подобните случаи в Сирия!

Отдавна трябваше да утрепят Вовата Фаса и нямаше да милиони избити , вкл. с химическо оръжие!!!!!!

Съединените щати трябва спешно да погледнат как се движи етническия код на населението в последно време.В каква степен е изменен и във каква посока.Бяла Америка не е същата отпреди 20 години Тя и тогава не е била бяла заради немалкия брой афро американци живеещи във Съединените щати Едни санкции няма да променят ситуацията със етническия профил на САЩ А той е силно изменен във нежелана посока.Вътрешни проблеми едва ли се решават със външно политически решения.Във САЩ циганизацията взима връх и е на път след време да доминира

Ужас , дано не задължат Русия да си устройва гейпаради....... Щот американците на 80% са долни педали.

на САЩ са за вътрешна употреба на клетниците от разлчни щати -потенциални избиратели.Иначе спряма Русия или Китай , санкциите на САЩ са като танца на кварталният пиян комарджия изгубил всичко на комар и чакащ надеждата да върне нещичко от голямата баница със закъсняло залагане.Късно е либе за китка.САЩ отдавна са "болни от синдрома на хартиеният тигър".Нещо като ссср в края на 80-те в перестройка.Нека изживеят своята вътрешна перестрйока.Проблема е че е твърде късно.

Значи санкциите са за вътрешна американска употреба, а икономиката на Русия мина официално в "Стресов режим". Какви ли не чудеса стават на този свят.

"стресов"режим ли? Сериозно?! А оня ден Путин официално обяви, че икономиката на Русия е в подем?! Кой ли лъже официално?

Аз като българин който 25 е живял в бг, имам висше, живея в Америка от 14, служил съм във военноморският флот и съм учил в два колежа и два университета и винаги съм имал надежда за България. Но за съжаление разбирам, че вие нищо не разбирате от елементарни икономически процеси. Вашата необразованост е шокираща и ако останалото население е Като вас трябва да ви кажа, че България няма никакво бъдеще.

Тези които се изхождат тук в по-голямата си част са руснаци - рожби на българосъветската дружба, които мразят България до дъното на душата си, заради загубените привилегии от едно време.

Не си единствения учил във ВВМУ Н.Й.Вапцаров и служил във ВМФ, също не си и единствения потърсил убежище извън България, та въпроса ми е? Каква е връзката между елементарните икономически процеси и санкциите които налага САЩ към други държави, в частност Руската Федерация?

Попаднали сте на реалното за вас място за да може да се хвалите и перчите на воля и на никого няма да му направи впечатление..Хайде със здраве си останете там и не посещавайте български сайтове да ги цапате със самохвалебствията си.

пречи ви на пропагандата

имаш "надежда за България", като си избягал от нея и като един добър " американец от фирмите за чистота", наблюдаваш отстрани икономическите процеси, та си ги и изучил на всичкото отгоре? След като разбираш толкова от икономика, би ли ни обяснил кактака стана, че САЩ са единствената държава в света, която си печата сама парите и никой не може да контролира печатането?И щом разбираш от икономика, знаеш ли колко е външният дълг на САЩ и ка по-точно го погасят?

Твоето твърдение граничи с идиотизъм. Фералният резерв отговаря за количеството пари в обръщение и контрола върху банките. Федералният резерв е независим орган, който нито президентът нито Сенатът може да му се меси. Инфлацията е ниска, безработицата ниска, икономическото развитие в момента е по -високо от времето на Клинтон. Това се учи първият семестър в университета, да не се впускам в подробности за други параметри тъй като усещам, че нямаш представа за по-сложен икономически анализ. Също знам колко е и вътрешният и външният дълг и искам само да кажа, че той е в долари. Незнам да ли разбираш какво означава това. Ще повторя, че дългът е в официалната валута на Америка. Мисля, че е ясно какви са механизмите за неговото управление. Дадох достатъчно жокери и спестих математическите уравнения. Ако и сега не е ясно препоръчвам да се запишете в частен католически университет в топ 100 в Америка с годишни такси не по-малко от $30000. Успех.

Колко независим беше ФЕД по време на последната финансова-икономическа криза та се наложи да отпечата пресни долари на стойност повече от трилион долара? - с какво ги покриха тези прясно отпечатани долари ФЕД?? До 2014г загубите в САЩ като следствие от финансово-икономическата криза достигнаха 4,2 трилиона долара. На 31 Декември 2017г дълговете на американските граждани са нарастнали до 13,14 трилиона долара, като ипотечните дългове са били 8,88 трилиона а не-ипотечните дългове 4,26 трилиона /в не-ипотечните дългове на американските граждани влизат студентските заеми, заеми за превозни средства, кредитни карти и други/, ипотечните са ясни - къщи, вили, земя. Последни данни от Федералния Резерв - Септември 2018г - само за ипотечните дългове в САЩ от физически лица и публичен сектор е 15,13 трилиона долара. Отделно САЩ има считано към 28 Октомври 2018г национален дълг от 21,6 трилиона долара - публичен плюс правителствен/и/. БВП на САЩ от 19.5 трилиона - края на 2017г и прогнозен растеж от 3% за 2018г - О, драги тези от америка знаят как да печатат виртуални кинти без покритие. Един въпрос ИСТИНАТА - ако се измлатят САЩ и Китай в Южно-Китайско Море заради едни островчета намиращи се там и Китай от благодарност хлопне кепенците на заводите и продукцията за Apple - КОЛКО БИ СТРУВАЛ Apple НА БОРСАТА???

Стой си там.Нали ти е хубаво.Ние се мъчиме,наш проблем.

Тази година си дойдох и всички бяха по-бедни, караха по-лоши коли от моята и бяха зле облечени имах и усещането, че не се къпят всеки ден. Също така им беше трудно да си плащат сметките като излизаме, затова почерпих. Никой не дойде с мен до Париж на екскурзия, защото било скъпо. Но въпреки това на мен много ми хареса и ще дойда и догодина.

Стой си в америка! Ние ще се оправим и без такива като теб!

Правилно решение

Като се по-оправим за наша сметка ела на готово.Както си и тръгнал

Ясно

Тук чета, че няколко дебила или един дебил с няколко ника силно се притесняват от положението на руските пенсионери , заради американските санкции.Дебилизма е много тежка болест. Ако си дебил, то е за цял живот. Зная, че за дебилите числата са като китайски йероглифи, но все пак ще посоча няколко числа за 2017 г. В Русия пенсиите се делят на пенсии за трудов стаж; социална пенсия ;пенсии на участници във ВСВ и пенсии на инвалиди поради военни травми. За 2017 г. средният размер на тези пенсии е следния : пенсии за трудов стаж - 12400 р.; социална пенсия -7500 р. ; участници във ВСВ - 28300р. и военноинвалиди - 30000 р. . Преизчислени по курс рубла-лев от 29.12.2017 г. , който е 0,03 лв. за 1 р. тези пенсии имат следният размер : пенсии за трудов стаж - 372 лв.; социална пенсия -225 лв. ; участници във ВСВ - 849лв.. и военноинвалиди - 900 лв. По данни на НСИ средната пенсия в България за 2017 г. е 345,46 лв., като средният осигурителен доход е бил 821,51 лв. Ако се вземат в предвид и по-ниските разходи за ток, вода и отопление в Русия, то положението на руските пенсионери е доста по-добро от това на българските пенсионери.

Да са чуди човек, защо ли си губите времето да му обеснявате.... Нека мре там у Гейропата.

към тези пенсии в РФ посочени в номинал , следва да се прибавят още толкова месечно в социални пакети : -безплатен транспорт -ж.п. и метро, на 90 % безплатни лекарства и безплатно здравеопазвавне и оттку покупателната способност скача с още два пъти.

Путин ще забрани пенсиите и за останалите пенсионери, не само на бившите военни.

Бандитите от фашистка Америка, ще се задавят от лицемерие и цинизъм! Ами нали точно Русия унищожи и последните си запаси от химическо оръжие , защото отделянето на средства за съхранение е безмислено. Дори през ВСВ не бе използвано химическо оръжие. Разбира се изродите в Америка съхраняват своето и даже се гаврят с Русия.. "да допусне инспектори да я проверяват и ДА ДОКАЖЕЛА , че не е използвала химическо оръжие"!!????? Боклуци жалки краят на господството ви свършва, а с тези санкции , които ги раздавате наляво и надясно ще се задавите накрая..

В централата на ЦРУ в Ленгли, ще издигнат паметник на Путин. В цял ръст. Никой враг не успя да срине Рустия толкова, колкото я срина самия Путин. Над два милиона руснаци са напуснали родината си за последните 5 години.

късно ти е за фейкове от СНН и раб.дело.По скоро за последните 5 години 2 милиона русаци се върнаха в Русия /сатистика/ а напусналите руснаци за 15 години са 0,2% от населинето- но за 15 години.А наистита трябва паметник на последните два америк.президента -Бараката и рижата перука досега никой нее правил като тях такива подаръци на Русия.Сдадоха всички геопилитическси позиции на Кремъл че и пазарите на една дузина стоки .Направиха от САЩ най големият слон в стъклен магазин.

До някъде си прав. Върнаха се руснаците, за които стана прекалено скъпо да живеят в чужбина. Но аз не говоря за тях. Аз говоря за младите и образовани руснаци, които напуснаха Русия с еднопосочен билет.

Да на бъркаш числото с България? НИма цяло село руснаци е забягнало на гурбет? Верно си смешник, бати!

няма как руския селянин за нищо не става - тъп, мързелив импотентен пияндур- как го виждаш като гасгарбайтер

за първи път чувам че Русия "внасяла от гетото високотелхонолични продукти"Егати вицовете санкциите -медийни декларации.Въобще САЩ са като пиян комарджия на дървени трупчета.

Сега вова, в изблик на справедлив гняв, и за да има реципрочност, ще забрани износа от россия за сша на махорка, лапти, ушанки, валенки и самагон! нека поживеят в недоимък и пиндосите та да им дойде акъла! Не минава и ден, не минава и час без да наритат тъпите червени фашисти с ватенки. Никаква милост за дивото азиатско племе.

след всички тия санкции/медийин аблони/ Русия няняк си много лесно изместси САЩ от ключови пазари на оръжия, атомни технологии и на селскотпосанска продукция.На всичкото отгове изместиха тъпите гетаци от Китайският пазар след наложените мита, където сащисаните имаха само две неща които изнасяха : соя от щата Айова /тама вече фалираха/ и втечнен газ.Вече руски компании иззеха и този бизнес.

сигурно. сигурно

Всичко това което върши САЩ със санкциите, дали на Русия, Иран, Китай, Венецуела и т.н. е опит за разрешаване на вътрешните си проблеми - а те са огромни и най-вече свързани с мега задлъжнялоста както на държавата така и на самите американци като физически лица. Само за информация - Студентските дългове в САЩ удариха цифрата от 1,7 трилиона долара, и нарастването на дълга е с изключително опасна прогресия - изводите на рисковите финансови анализатори са много обезпокоителни - просто в САЩ си имат цяло ново поколение финансово задлъжнели роби произведени в университетите им, и броя на тези които вече не успяват да си погасяват заемите нараства притеснително бързо. И това е една много малка част от проблемите в САЩ. САЩ рискуват много с подобно санкционно поведение, защото е напълно възможна консолидация между държавите потърпевши от американските санкции и въвеждане на контра санкции. А най-добрите контра санкции които могат да наложат потърпевшите от американските санкции е налагане на държавни експортни такси за енергоносителите и суровините - руди, метали, редки елементи, злато, диаманти; не дай си боже пълна блокада за износ на енергоносители - нефт, газ, въглища. При една блокада на експорт на енергоносители и суровини /основно руди, метали, сплави и редки елементи/ към САЩ и Западна Европа от страна на Русия, Иран, Венецуела и Китай просто световната икономика ще колапсира и основните губещи ще са САЩ, Великобритания и държавите от Еврозоната. Останалия свят извън Русия, Иран, Венецуела и Китай няма абсолютно никакви способности да компенсира нуждите от енергоносители и суровини необходими за нормалното функциониране на икономиките на САЩ, Великобритания и държавите от Еврозоната - Либия е в руини с почти спрян добив на нефт, а като се има в предвид, че половината, даже и повече от Либия се контролира от човек, който не желае да види американски и/или западноевропейски муцуни и прави всъчко възможно да работи с руснаците не виждам скоро светлина в тунела за Либия - а тя има резерви от нефт толкова колкото САЩ, в Бразилия развитието на нефтодобива и увеличаването на продукцията беше блокирано от самите американци които искаха и постигнаха отмъщение на Дилма Русев - сегашния нов ще му отнеме години да задвижи отново тази индустрия и то само ако играе по свирката на САЩ. Остана една Саудитска Арабия, която в най-добрия случай може да разпечата нефтени полета от резерва и да увеличи добива с не повече от 3 милиона барела на ден и до там, защото толкова им позволява инфраструктурата /тръбопроводите към терминалите/. А какво ще прави Запада и САЩ със суровините - откъде биха ги взели за да си произвеждат високотехнологичните продукти??? - ами много трудна работа е там - ЮАР, Австралия и Бразилия като алтернативни доставчици работят на максимум дори сега за да продават суровините си и почти нямат резерви за увеличение на доставките. И в същото време държави които почти непрекъснато са били подложени на санкции са се научили и да оцеляват в пълна изолация дори и от целия останал свят, но САЩ, Великобритания и държавите от Еврозоната това не го умеят, за тях това е непозната материя. Дано разума надделее и не се стига до сценарий с контра-санкции.

За пръв път да прочета толкова смислен коментар, жалко че повечето няма да го разберат.

Американците станаха смешни с обявяване на измислени санкции.

разбира се. Разбира се.

Щом тази новина докара 430 коментара до момента, значи руската икономика процъфтява и може да си посволи заплати за тролене.

САЩ искат да управляват света с икономически санкции. С военни намеси вече е опасно

А Крим наш!

Така е

Американците ще се задавят в санкциите си.

нека се задавят. нека.

Българите са на страната на Русия. Янките са зло за целия свят

блещиш глупости. Иди се прегледай.

Та как беше поговорката- На вълка му е дебел вратът защото сам си върши работата. Затова и Русия ще успее, защото разчита на своите сили, не на ЕС подаяния, които да загробят и внучетата им. А онази мини, мини ,,държавица,, която се разсърди, че не може да хвърчи и да хвърля бонбонки където и харесва се обиди и сега се опитва да показва мускули чрез недоклатеният си брат зад голямата вода. Еми да се опитват- друго не им остава- Русия е живяла и със санкции и без.

ще успее. ще успее.

Руснаците да поискат достъп до американските хранилища и лаборатории на химическо и биологическо оръжие в САЩ , Грузия и пр. американски бази.

защо не поискат? Нека поискат.

Руснаците да поискат достъп до американските хранилища и лаборатории на химическо и биологическо оръжие в САЩ , Грузия и пр. американски бази.

Че откъде да го вземат това химическо оръжие руснаците, че да го покажат на инспекторите ? Унищожиха го още през 2017 г. !

унищожиха го още през 1917!

Тъпи кремълски ботове, дори и Китай ви го нахлузи згънат в два ката в разкъсаната червена фашистка задница: И Китай се присъедини към антируските санкции. Китайските банки отказват да извършват сделки с руски компании поради санкции на САЩ и Европейския съюз, заяви ръководителят на Централната банка на Русия в Китай Владимир Данилов, цитиран от ТАСС. https://lenta.ru/news/2018/09/14/fromchinawith/

това е новина на поне година. Всеки се гаври със северните габонци

За съжаление само и единствено от тояга разбират в Раша - САЩ и Великобритания разглобиха СССР без насилие и по най-хуманния начин и днес са обект на неистова руска злоба, комплекси и жалки мераци за реванш.

Моля те кажи ми че ти плащат за да пишеш тези глупости. Те и нас на разглобиха демократично преди 30 години и сега цъфти една демокрация в България, и всичко е розово............................

Заради санкциите на един куп държави към агресивните ватенки те ще ручат вместо френски сирена - виетнамско палмово масло, вместо американска технология - китайски фалшификати, скоро ще е необходимо хората да бъдат транспортирани весто Боинг на летящите ковчези Ту-204, а от Фолксваген ще се качат на боклука Лада.

че само в кравешкия обор набутват по жилите си Монсанто и ручат ГМО та. А то и такива "изследователи" като теб имало. За съжаление, тъпите рашки не са стигнали в развитието си до там, че да произвеждат и набиват пластмасови домати и найлонов салам, та се задоволяват като средновековни дегенерати да ядат месо, да пият мляко и онова, дето му викате боярищник, ама дори не знаете какво е -отдавна сте забравили вкуса на природните продукти.

В резултат на санкциите мурзилките до сега изгубиха 50-52 МИЛИАРДА ДОЛАРА. И за губите продължават да растат. За това заяви президента Путин. Ето видеото: http://www.segodnya.ua/world/putin-nazval-summu-poter-rossii-ot-sankciy-1030239.html

стига с тия украински парцали качени на щатски сървъри бе! аман от фейказджии укростански!

SU-152

Дирбг,мястото, където виртуално винаги трябва да покажем зад какви велики социални/обществени каузи заставаме и колко са ни възвишени моралните ценности. Да призоваваш колко са нещастни останалите и колко гузни трябва да сме, ако не подкрепим тяхната кауза.Руснаците 1100 години се оправят, Наполеон биха, Хитлер биха и другите мераклии да цоцкат от Сибир ще оправят... Стига сте ги разнасяли напред-назад, Русия е империя като Щатите и Англия и си пази имперските интереси. Мене друго ме тормози, има ли друга държава в Европа в такава тотална криза ката нашата, не само икономическа и демографска, ами и морална...? За 25 години хората отхвърчаха, Китай и Турция станаха икономически гиганти, даже на румънците дишаме праха. Ама така е, когато само хленчиш, мрънкаш и чакаш някой да дойде да те "оправи" и все някой друг ти е виновен. Стадо овце, това сме ние ...

не съди за другите по себе си.

SU-152

Не е проблемът в това, че 80% са дебили. Ако е само това, ние пак щяхме да продължа да ви служим, както родителите се грижат за увредените си деца. Проблемът е в това, че сте алчни, подли , предатели и подлеци…

Дир.бг е руски хибрид

Защо по-тъпите, обявили себе си за българи, се радват на безмислените санкции срещу Русия? Може би с тях едни 3-4 милиона българи се върнаха у нас? Или може би така беше ограничена циганската престъпност, която вече подлага на терор и полицаите? Или пък може би защото пенсиите в България за най-онеправданите са на половината от онези най-малки от $ 200 в Русия? Или сега имаме производство поне колкото през онази неблагополучна 1989 г? Или със санкциите България ще излезе от демографската катастрофа? Нещо добро за България? Егати и българомразците са русофобите! И тези българомразци са русофоби защото са туркофили! Защото са ибрикчии!

Току що, го преместих в другият крачол!!!!;))

В русия върлува нова неизличима смъртоносна болест: Путинизм головного мозга...Да си русофил значи да подкрепяш отровителите, Асад, да мразиш САЩ и Европа, да славиш Ленин, Сталин, комунизма и православието, КГБ, ЧК, ГРУ и Рамзан Кадиров. Пълна шизофрения.

ай хоя се върти вече около газа на Дреба.

Да притежаваш толкова територия и толкова ресурси, а бабите ти да живуркат със 100 долара пенсия е признак на тотална простотия и малоумие! Населението на такава държава е най-нискокачественият човешки матрял на Земята! Управлението на такава държава е най-некомпетентното и крадливото на Земята! Това представлява днешна Русия! Държавата, на която служите! Държавата, която искате България да следва! Вие сте факторът, който дърпа България назад!

А бабите в БГ-то са мулти милионерки. Пенсията 100 000 евро, не могат я изхарчи по круизи и пътешествия. Бутиците в Западна Европа не смогват да обслужват БГ пенсионерите. Вече и саудитските шейхове гледат БГ пенсионера със завист.

В единия момент обяснявате, че Русия е най-великата на света, а в другия момент сравнявате Русия с България? Никой не спори, че България е бедна държава! Вие, обаче, се опитвате да обясните, че Русия е повече от Германия и САЩ! Нагли гнусни тролове!

обаче току някоя баба вземе, че метне 20-30000 лева през прозореца на измамниците.

България не е бедна държава. Бедни са само смотаняците. Ама те са си бедни навсякъде.

Бабите и сегашните политици са израснали и "възпитани", докато бяхме 16-та република. Сега берем плодовете....

Шило

А ти, какво правиш за това, България да върви напред? Троленето не се включва.

Да здравствует ВОСР! Санкциите си ги зврете където не огряава слънцето !

Русия никога няма да превие гръб, както ние по-нискокачествените славяни го правим. Затова винаги нашата надежда ще е в Русия за да има величие славянството. Без Русия няма православие и славянство.

а откъде е дошло православието в русия?

Кой е нискокачествен славянин? Я пак?

Ти и аз...

Теб това какво те грее?

православие и славянство, нещата ви са много зле. Друго не ви остава. Впрочем вие, некачествените славяни, винаги сте с превит гръб. Още от времето, когато сте били роби на нашите прадеди българите и траките.

Ние не сме славяни. Прочети малко. Генетично почти нямаме общо с руснацте.

Шило

и с украинците. Що ги наричате "братя"?

щото ни е кеф

Пореден благодатен дъждец за руската икономика. Направо ще "фърка".

Толкова е добре русската икономика, че официално премина в "Стресов режим".

Главните писачи против Рашата са хомосексуалисти. Обидени са на Путин, че не им разрешава да правят извратените си прайдове в Масквата и Питера.

мисуишли?

Такива са фактите, ма френд. 60% - хомо, 30% деца от смесени бракове българин-украинка, 10% ненормалници -фоби. Тук е мястото да кажа, че и -филите не са по-малко ненормални и аз не съм русофил, но истината си е истина. Рашата е световна сила и Путин се справя отлично. Западняците опоскаха Източна Европа и сега точат зъби на Рашата. Е, да, ама не! Руснаците са тежковъоръжени и много опасни, а Путин не е предател като Горбачата и не е пияница като бай Елцин. Опоскването на Рашата се отменя.

еврогейовете не искат да ходят в русия. Там е гадно, бедно и хората гладуват. Затова и руските девочки предпочитат еврогейове, пред храбри руски алкохолици.

Всъщност русофилите са прави да се гордеят със стабилизирането на рублата на 66 за долар... Това си беше героизъм! Имаше повишаване на лихвите в Русия, подкрепа на рублата и договорки със СА за цената на нефта и закърпиха положението... Гордейте се... докато можете... с "малката" обезценка от 26 до 66 рубли за долар... По-скоро изпитвам съжаление към идиотизма ви. Как може да си помислите, че това положение на Русия е плод на гениалност и могъщество?! Мозъчетата ви са биологично чудо! Не би трябвало да има ТОЛКОВА глупави хора! Плащат ви, нали? Не сте чак толкова глупави! Просто ви дават пари, за да пишете положително за Путин?

Пълзоглистний, я ми напомни, при кой ходи и сведе глава Краля на СА?

SU-152

Японската валута е 100+ спрямо долара и какво от това?!

като се обезцени двойно за няма и 2 години, т.е., като стане 200 йени за долар, тогава японците ще им се намали двойно стандартът на живот. И пак ще е 5-пъти по-голям от руския.

Страшен стандарт имат японците точно. Жилище от 39 квадрата е суперлукс. Греят се на кюмбето в средата на стаята заради традицията. Работят по 70-80 часа на седмица. Да. Не може да се отрече, че пътуват доста по света, но това им е единствения реален позитив. Всичко останало е бачкане до посиняване, безумни игри и сексуални извращения... За огромна част от Азия се отнася същото, включително и за двете Кореи...

Платени са. Тази песен я слушам от поне 50 години.

SU-152

За брутално убит световно известен журналист и общественик няма санкции, а за недоказан "опит за отравяне" на едно провалено и отдавна забравено руско ченге се налаг санкции на Русия, та и посланици се отзовават! Световната демокрация,пардон демагогия вече не се и прикрива!

ааааа, браво! Ако е руснак.. кучета го яли.. макар и бившо ченге. Браво! Това е истинска дума на евроатлантик, член на ЕС и НАТО. Има надежда за България.

SU-152

Ситуацията е, както я описваше баба ми навремето: "Ти му думаш, оно па - рупа ли рупа, чукундуро!"

а баба ти разказа ли ти притчата за курса на рублата преди крьiмнаш и след това, м? Аз да те подсетя_ 29 рубли беше доларът, днес срещу скромните 67 рубли може и да се сдобиеш с така ценения за руснаците долар. ЧаститУ!

SU-152

И какво ще стана накрая със случая Хашогджи? Нищо. Всички го знаехме.

Ами нека КаПутин да им наложи санкции на арабите.Пък другите ще го последват. Що все САЩ и Европа трябва да реагират ? Тавариш Вожд, нали е демократ ? Не му ли пука този журналист ?

няколко месеца лично ТОЙ публично призна, че Русия в технологично отношение катастрофално изостава от развитите западни държави! Всякакви дитирамби за руското величие са безсмислени при тази констатация. След като и българският лев струва 39 рубли, работата е ясна...

айде бе лешпер, какво става, свършиха ли ти опорните точки за курса на рублата, нефта и жизнения стандарт в Русия? Какво става? Да ти дам 1-2 на заем, да закърпиш днес надника от америказабълхаря дето плаща на куп артисти да ми обясняват по телевизята колко много били мразели думичката "ДАНО"? М? Една песен на Богадана Карадочева на тях и на тез да пусна? ДАНО, ДАНО, ДАНО ДО ВСЯКО ДОБРО СЪЩЕСТВО ЗАСТАНЕ ПОНЕ ОЩЕ ЕДНО... поздрав за всички мръсни и гърчави педероатлантици от ул.Козяк в София, всички посредствени артисти продали се паница боб да снимат тази пошла агитация и останалата платена сволоч от нпо-тролофермите!

никой не ми плаща да обичам Родината си или да мисля! Когато го разберете ще ви остане само едно - да се обесите, защото нямате пари да си купите патрон от 30стинки. Успешен ден тролерасти на америказабълхаря!

че си нервен. Защо така, нали всъщност санкциите правят Русия икономически гигант? Само дето не виждам, защо трябваше да чакат да им наложат санкции, за да се надигнат икономически като мощна приливна вълна?

Сега е време Европа да превиее глава пред Русия и да признае нейното васалство. Тогава ще има една православна славянска империя от Пиренеите до Тихия Океан. И тогава всички ние които служим вярно на руската кауза ще получим облекчения и няма да се наложим да работим а ще имаме собствени имения, където за нас ще работятя неславянски индивиди

аааахахахаххахахахарррргххх

за долара като удавници за сламка? издигнете му паметник на жълтите павета, слагайте му цветя, бийте темането и му се молете като викате времето е наше.

каквито щяхме да бием до днес, ако не бяха дошли пеша да освобождават. хич не е трябвало.

За долара са се хванали главно руските управници и целокупният руски народ както и народите от постсъветското пространство! Това е.

Истината - Путин е мазно и плешиво ботоксово джудже, а Русия е скапана държава и агресор.

истината е че майка ти е те е събирала с мръсна лъжица от килима и са се получили усложнения още при зиготата... В древна Спарта такива като теб са летяли от скалата.

Какъв килим, какви пет лева От рогозка го е събирала майка му с дървената лъжица защото в катуна други нямат!

Боли ли, боли ли като ви вадят зъбките ...

Вярно е!

Е може ли да си най-могъщия на света! Лидер на най-могъщата държава! А валутата ти да се срива! Би трябвало да доминираш, а не да се сриваш! Ако си велик, де! Нещо не виждате ли леко разминаване?!?! Сериозно?!? Дали наистина сте ТОЛКОВА тъпи?

може ли да лидер на най-развитата и най-технологична икономика и да налагаш вносни мита, за да зашитиш собственото си производство?! нали глобален пазар и чиста конкуренция. къде останаха педероатлантическите ценности? Несериозно е да те е страх от производството на китайците дето правели телефоните с теслите :)))))))) О-о-оопс ми то във фащ телефони не се правят... ми то и автомобили не се правят... абе какво произвежда най-техологичната и мощна икономика освен шистов газ, които никой не иска да купува и гмо соя?

Тъпи са толкова, че и повече. До такава степен са тъпи, че още не са разбрали, че бай им Тошо ги фалира. Още не са разбрали, че ГФР наля милиарди марки в ГДР, та малко поне да ги пооправи(още не съвсем). Още на са разбрали, че де що е върлувала тази чума ''социализъм-комунизъм'', все е докарала туземците до мизерия. Страшни тъпаци са това. Съветофили-бесепари(к)

Ти за коя валута говориш? Че нещо се обърках от толкова сриване! Отдавна рублата е стабилизирана, след резкия скок през 2014-15, ако нея имаш впредвид! Но тогава и еврото (че и нашето левче барабар с него), поевтиняха доста! Или какво значени има, че ще си забием пирон в главата, след като ще прецакаме на бръснаря машинката?

За русия,рублата и нейният президент ли стааъпрос? Че н’ти се разбира раишли?

Няма значение дали руснаците имат или нямат химическо оръжие. Важното е да има враг и колкото по-голям, толкова по-добре. Как иначе ще се оправдаят милиардите изхарчени за въоръжение? Какво ще кажат на данъкоплатците си? А и бизнесът е доволен, има поръчки за какво ли не. Както се казва "фолоу де мъни" и ще разберете кой какви ги върши и кой има интерес вечно да има врагове и войни на земята.

Русия е производител № 1 по зърнопроизводство, има достатъчно енергийни запаси, има металургия и машиностроене, има химическа промишленост, има изключително много природни ресурси - самодостатъчна държава. Или другояче казано смешно е такава държава да бъде заплашвана със санкции. По-скоро е разумно да се зададе въпроса защо САЩ прибягва до прадажба на нефт и газ, защо разблокира резервите си, защо се превръща в бензиноколонка? Защо води войни, тихи и горещи за да си осигури пазар на шистовия газ в Европа сякаш е бензиностанция? А какво ще се случи ако действително се сбъднат прогнозите едни 50 % от изнесените производства да се върнат в САЩ? Нещо за свръхпроизводство и търсене на пазари? Ето защо санкциите са нужни на Америка - другите да не изнасят в Русия, а щатите необезпокоявани и без конкуренция да си въртят търговията с Русия.. Е по-простата и некачествена съставка на нашето общество ликува, но така е - простите са си прости и други не могат да бъдат!

Само за миналата година селскостопанската продукция в РФ е спаднала с 12%

фермерите им са пропищели и без санкции.

американцкити фермери риват, щото Пекин и спря експорта на гмо соя към Китай.

2017 руският износ на хранителни продукти и селскостопански суровини добави 21%, надхвърляйки 20 милиарда долара, а през януари-юли нарасна с още една трета не знам защо не погледнеш първо данни , а после да пишеш?

и сега чакаш от умрел писмо

Айде бе от къде я вадиш тая статистика? Според всички стат сайтове/ западни подчертавам/ има ръст между 2 - 3 %

Те ли упраляват света? Сиктер

Русия е една самозабравила се държава, водена от умопобъркано и комплексирано мазно кьосаво плешиво ботоксово джудже с Наполеонов комплекс !

Промишленоста и машиностроенето са много далеч от технологичното ниво на САЩ! Голяма част от машиностроенето в Русия е създадено с помоща на САЩ и Германия!Добивът на полизни изкопаеви и горива е много зависим от съвременните технологии които също са закупени главно от САЩ и за които се плащат огромни суми за лицензи и резервни части и оборудване.Контролът над добива принадлежи на малка част от руската върхушка която отклонява огромна част от парите получени от износа за свои нужди в банки,имоти и недвижимости извън РФ!

Като ти прочета написаното:,,...полИзни изкопаеВи..." повече не е нужно и да чета - с това ниво на грамотност освен глупости и простотии друго не можеш да напишеш!

чувал нещо за жизнен стандарт? Да ти е известно кое място заема Русия по индекс на човешко развитие по данни на ООН - 49-то!!! Да ти е известно колко получава един доцент или професор в Русия - от 350- до 450 евро. Да ти еизвестно колко есредната пенсия в Русия - 150 евро... Да не говорим колко е поскъпнал животът след санкциите, да не говорим за фалиралите предприятия, да не говорим з корупцията (около 170-то място в света!) и т.н.

Мда по всички ваши сайтове така пише... Клетите руснаци умират от глад и с останалите си купейки заделени лишавайки се от дневната дажба хляб отиват на почивка в чужбина. Много са зле всъщност прав си.

Много е влиятелен Путин. Най-вече влияе на мозъците на слабоумните... Иначе в реалната икономика и политика... не чак толкова... Не може да ти се обезцени валутата от 26 до 66 за долар, а ти да ми обясняваш, колко си могъщ!!! Смешно е!

Не може сиренето от 6 да стане 16лв за килограм, да ти вдигнат с 40% данъците с 25% горивата, и ти да твърдиш, че си стабиуен член на ес!!!

забравих да напиша - ТЪЖНО Е!

Руската икономика официално минава в "Стресов режим". Така се затварят устите и се връзват ръцете на недоволните работници.

И какво от това? Като гледам Русия си е още там, Путин си е там, само където вътрешното производство се стимулира. Скоро Русия няма да има никаква нужда от Европа или САЩ, ще си върти търговийката с азиатските страни и 5 пари няма да дава за една застаряваща Европа и един изолиран САЩ отвъд океана.

ше те на.ера. ше плачеш, че си избрал да пишеш простотии с >>> така да знаеш шорошопеераст такъв. :)))))))

Значи всичките западни политици си сложил в кюпа! Те не могат да си легнат и да станат, без да споменат Путин и Русия! Щото на мен не ми пука, нито за САЩ, нито за Русия, а основно за България! И не виждам с подобна политика, вътрешна и външна, нищо добро за страната! Но с продажни политици, каквито винаги сме имали, какво добро да очакваме? Трета национална катастрофа ! Ами че ние си я имаме вече! С какво последствията за България от последните 30-тина години се различават от последствията на Ньойския договор? Не е чак толкова много! Освен това сега тенденцията продължава да е негативна и резултатите все още не са окончателни!