САЩ се готвят да преместят 50 000 войници от Германия в Полша

Това ще се случи, ако Берлин не повиши разходите си за отбрана

Обратно в новината

Коментари - САЩ се готвят да преместят 50 000 войници от Германия в Полша | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

абе ако не ме лъже паметта, тоя контингент на американците в Германия не е да пази швабите от нападение, а е резултат от ВСВ. Иначе силно се съмнявам, че Германия няма да може да се оправи с кой да е нападател. Вече са доказали, че за по-малко от 20 години може да направят многомилионна армия буквално от нищото.

Белите трябва да се готвят да защитят Цивилизацията си от него!

господарят на Кремъл има ядрени ракети да унищожи целият свят 2 пъти. Никакви бели не могат да го спрат.

Абе германците уж се водят за умни а как до сега не проумяха какъв елементарен начин има да се отърват от краварската войска на собствена територия????? Само се питам дали поляците ще да са съгласни да си увеличат разходите за да издържат краварските навлеци????

не само са съгласни, а вече го направиха и даже недоволстват, че са получили по-малко от една бригада, докато в Германия американците държат армейски корпус. От друга страна на американците не им се мре, щото знаят, че първата работа на руснаците ще е да затворят пътя на изток, а Полша е на кръстопътя и ще бъде първата разбомбена страна (най-малкото защото руските ракети ще стигнат до там преди до САЩ). Вторите са Румъния, третата точка е Босфора.

Абе кой нормален ще седи в Германия като може на по-добро? Нито яденето им е добро нито Германките убави, все по пълно със араби и затворени зони със шариат... Те амиканчетата най биха искали да са в Москва, но то така изведнъж не става, трябва постепенно: първо в Полша, после в Украина и накрая Москва. Дядо Путин, след 20-годишно, демократично управление на Совхоза, ще може само да гледа, с трепереща ръка. и да се радва че не са дошли Китайците! ;)

то щото в Москва не затварят центъра като дойде Рамазана, щото джамията не може да събере богомолците. Или викаш руските мюсюлмани са най-мирните на света?

Браво на германчетата. Започнаха лека-полека да се чистят от кърлежите... П.П. Че то нямаше такъв съветски контингент в ГДР, бре. От кого ги пазят янките...

пъкления план е хората по целия свят да се карат , да се избиват помежду си. не му се хващайте. няма наши и ваши- всички сме наши. само животните се съревновават, а за нормалните хора е естествено да си сътрудничат. "рептилите" не са някъде навън, те са в теб, в мозъка ти- ти също си рептил, когато си пълен с ненавист и гняв или с хитрост и алчност, когато искаш в името на своята правота и удобство да убиваш, да наказваш, да арестуваш, да преследваш, да мамиш, да крадеш твоите събратя- човеци. който и да си ти , какъвто и да си по народност и разбирания, по социално и финансово положение. човечеството е едно. ние сме като един организъм. никога не го забравяйте.

+++++++++++++++++++++++

По близо до Русия

Ха, паразитите заплашват да напуснат донора, щот не давал кинти и се примъкват на друг донор да цоцат.

Представете си Русия да струпа 50000(!)-на армия в Мексико на границата с САЩ!? После кой бил агресор....

За едни самолети във Венецуела какъв вой вдигнаха, чакат някой нов Горбачов, дето изостави и Куба, и Източна Европа, за да им се хареса и да го канят на срещи, да си показва жена му тоалетите, или Елцин, дето позволи да се бомбардира Сърбия.

Мексиканците да не са луди да докарат миризливи ватенки? Руснакът може да си трупа, колкото иска армия на американската граница, ама в Чукотка.

Поляците знаят ли, че поканят ли дявола, после няма да могат да го изгонят...

Знаят! Дяволът беше там 1939 г. и без да го канят...

Остовната война е в интернет. Руската пропаганда опростачва народа чрез тролове, сайтове за фалшиви новини и жълти фейсбук страници.

Тоя пък знае как какво е интернет....ами изкарай си главата от г..за и от фейсбук...

Хора които са чели "Работническо дело" и "Правда" са тролоустойчиви... и затова ти и колегите нямат успех нито у нас нито в Русия за което митичните руски тролове нямат вина-)

САЩ няма да изтегли своите 50 000 войници в Германия. Те са там като окупационни войски след ВСВ. Те контролират Германия да не се отклонява от "правия път" (правата партийта линия). Руснаците се изтеглиха от бившата ГДР... но САЩ стоят там!

Само в България да не ги приемат. И тези са алкохолици, като руснаците.

Да видим как ББ ще направи така че ние - българският народ да плащаме повече за въпросните войничета!

Каква отбрана от Русия?! Те 2 лв. нямат, ще тръгнат да воюват. Идеята е да ги провокират, за да мрем ние в Европа.

Колко удобно. Ние откога ги гоним, а сега те сами искат да си ходят. Вундерба! Пък парите за поддръжката ще ги инвестираме в Северен поток 3.

"Коментарите на Гренел демонстрират нетърпението на американския президент Доналд Тръмп във връзка с неуспеха на германския канцлер да увеличи бюджета за отбрана на Германия до 2% от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната, както изисква НАТО" Хамериканците да прехвърлят цялото НАТО в безплатните си бази в РБ, която УДВОИ разходите си за отбрана - увеличи ги с 1.829 млрд. лв. / ПРИ ЗАЛОЖЕНИ 1 839.3 млн. лв. / 1.58 % от БВП // в Бюджет 2019!!! НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!! Хеле, пък като се изръсят с още минимум 2.5 млрд. лв. за военните кораби и бронираните машини... А и Горанов обеща да пише КРЕДИТНА ИСТОРИЯ със САЩ за изтребителите...

Нека само се пробват,тъпите кравари..такъв бой ще ядат,че няма да им се вярва!

От кого?

Добре де да речем, че свалят Путин от власт и после, и другия след него, и какво от това? Наивно е да се мисли, че ще можеш да командваш света. Ето Германия за пример, да канцлера е американски човек и какво от това? Пак не могат да я командват!!! Същото ще стане и с Русия дори и да се развие американския сценарий. Навремето като вкараха пари в Китай да го противопоставят на СССР какво от това? Да не би да командват Китай сега? Изобщо тъпа игра на тъпи политици.

Поляците скоро ще разберат , защо гермаците не искат да хранят американските окупатори :) ! Казват , че вампирите не влизали в дом , ако не ги поканят ...

Да се подготвят и да ги върнат после. Да им раздадът памперса и вазелин.

Путин, със икономика по размери равна на икономиката на малка Холандия знае че в сблъсък с Европа, САЩ и Нато, няма никакъв шанс. Затова единственото което може да прави е да квичи силно и да плаща на армия от интернетни тролове да квичат и те колкото може повече, та простите хора да се объркат. Дезинформация, само в това Путин и неговите тролчета са перфектни... Поздравям, таварищи! :)

Пешо, аве ти преди да ги повтаряш тея глупости що не погледнеш поне БВП по страни.

Русия- БВП по малък от Канада. По-малък от Тексас, по малък от Калифорния, по-малък от Ню Йорк.

"... да увеличи бюджета за отбрана на Германия до 2% от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната, както изисква НАТО ..." НАТО ли го изисква това, или САЩ? На мен не ми се вярва страните-членки доброволно да са предложили тези 2% от БВП. Магария на чичо Сам трябва да е това. В края на краищата тези проценти от БВП на всичките страни членки потъват в неговите джобове. А когато потъват в чужди джобове, както щеше да стане с "нашите" Грипени от Швеция и както стана с С-400 с Турция, тогава се взимат сериозни мерки това или изобщо да не се случи, или ако се случи да има санкции.

Германия ВЕЧЕ НЕ може да се вярва!

Америка мести 50000 свои терористи на изток, нарушавайки собствените си договорености т.е. обявява поредната си война!

Някои тук се радват на натрупването на войски близо до Русия. Наивници - не се радвайте. Помнете ми думата - скоро в Русия ще се разнесат гласове, казващи, че САЩ и НАТО формират ударна групировка за нападение срещу Русия и ще искат да бъдат предприети мерки. Можета да бъдете сигурни, че такива ще последват. Което също няма да е добре за нас. Ама вие пак ще се радвате. За такива като вас, по времето на соц-а имаше виц: Нане: - Вуте, чу ли, че амириканците турили атомни ракети Пършиг у Европа? Вуте: - Чух бе Нане! Едната била по 100 милиона долара. Ех да мое една - две теквиа да ми паднат у дворо, па ти да видиш кеф тогава!

И кви мерки ще предприемат? Ядрена война? Ми при една ядрена война с руската раса е свършено. Руснаците живеят нагъчкано в многоетажни хрушчовки и една ядрена бомба на град ще ги измете от лицето на света. Американците виж живеят в еднаетажни къщи разпилени на голяма територия и ще оцелеят. Тъй че цялата стратегия на комунизма, беше от душа сбъркана.

Нека да дойдат в България, да си ги храним и тях, а за пенсионерите каквото остане.

Не ви ли кефи всеки път Путин като мръдне пешка, САЩ я заграждат с четири топа и две царици. Видяла бълхата, че подковават коня и тя вдигнала крак.

Е, да то си е за кеф... и за смях, щом за да се опази от една пешка на Путин Тръмп трябва вече да жертва четири топа и две царици;)

че тия са им разбили шосетата и правят джумбуши и посягат на жените им. дали пък няма да им се изчерпа търпението?

Посягали на полякините?! Що бре те са си сговорчиви от време оно;)

гларусче :)

Е, чак гларус не съм... ама покрай Варна имаше доста места с международни "бригадарки";)

Поляците са наясно, какво им се случи през Втората Световна война, включително и младите хора. Нападнаха ги от две страни и сдадоха багажа за 17 дена, въпреки че имаха гаранти! Гаранти обаче имаха на хартия, войски на гарантите на терен нямаха!

се позаплеснаха. ти си скаран с историята отсекъде.

Германия е нападнала Полша в качеството си гарант на Чехословакия? Това е нов прочит, съвременен прочит! Само ми отговори на кого! А СССР бил ли е гарант на Чехословакия?

СССР е имал сключен договор с Чехословакия за военна помощ ... Когато Германия навлиза в Чехословакия Червената армия е вдигната по тревога и СССР връчва нота на Полша с молба неговите войски да бъдат пропуснати през Полша, само дето Полша и Унгария помагат на Германия за разпарчетосването на Чехословакия. А на 17 Септември СССР влиза на територията на... СССР, окупирана от Полша през 1920, и спира на границата между Полша и СССР, така наречената линия Кързън, определена от страните победителки в Първата световна война.

Ще настане голем бой.между полякини и германки за големия черен, но пък ще е по-близо за рускините!

Изглежда и ти имаш добър спомен от него :)

сега да не почне ЕС да налива на шляхтата парички, че да имат с какво да изхранват тая армия?

на некои фенове на преместването да не се радват толкова - ясно е на кого ще резнат парите.

Егати заплахата...окупаторите заплашили, че ще "изтеглят" окупационния си корпус? :) Ами да си взимат атомните бомби, дроновете и секс играчките, и марш зад океана!

Тази армия ги е защитила! Без нея Червената армия щеше да ги "освободи"!

с незавършен пети клас.

Правилно решение! След като американските войници не бранят територията на Америка, трябва да ги издържат тези, чиято сигурност отбраняват. В края на краищата и те хляб ядат!

става ли?

Те са там, не че са ни излишни! Не искаме да дадем европейските ни приятели, които сме ги освободили, на кучетата!

Русия прехвърля 50000 войници от Венецуела в Мексико.

А кой ще им плаща?

да,да...те щото Мексико приритали за червената паплач....е,за рускини МОЖЕ !!! Никой не ви ще ве , ватници , къде тичате уа !!!

Няма нужда! От Мексико вече са прехвърлили над 20 милиона нелегални мексиканци в САЩ, и продължават да прехвърлят! Южните американски щати вече са заприличали на Северно Мексико! Като се има предвид, ще всеки мексиканец струва на американските данъкоплатци средно по около милион $ за времето на своя живот за социални помощи и вреди от криминални дейности, тия ще унищожат САЩ много по ефикасно, отколкото това могат да направят 50000 руски войници!

До края на месеца, ще бъдат предвижени документи които официално да дадат разрешение за такова преместване. И наистина причината не е това, че германците не плащат, а това, че амер. принуждават германците да не плащат за да се прехвърлят официално по- близо до руската граница и да възпрепятстват северният поток който се строи. Поляците си вярват, че така е добре за тях....ми да си вярват.

Нека местят и разместват и да чакат агресията на Русия. Все пак военнопромишленият комплекс в САЩ трябва да прави пари! Как се оправдава годишен бюджет от 500-600 милиарда долъра на Пентагона?! Много трудно....даже са опряли до това да посочват като заплаха държави с 10-20 пъти по малко военни разходи. Все едно аз да имам 10 милиона долара в банката и да се оплаквам че "богаташите" с по 500 хиляди - 1 милион са голяма заплаха за обществото, банковата система и мен самият могът да ме купат!!!!

Изговаря и се пише "могАт" и "купЯт", глупако!

Защото ДИР не са пуснали статия на темата, ще го направим тук: Да е честите на Германия новият им национален празник - Курбан Байрам!

Краварчетата са обидени, че германците отказват да плащат за пребиваването на техни войски на германска земя, хаха! Ами като не ви харесва - суиткейс, трейн, Уошингтън, бе! Целият германски народ направо ще заплаче за вас като се разкарате от държавата им.

Те пък ако си мислят, че поляците ще платят -в грешка са.Пак американския данъкоплатец ще плаща. Русия ако иска да стигне до Германия, пак през полски ще трябва да мине. Просто американците искат да дръпнат войски по-близо да границата с Русия. Германците като са казали, че няма да плащат -значи няма.

Гаргите в Полша са уплащени, а братовчедите им в Русия са в паника. Дори от филмите разбираме, че американските войници не са готови да воюват защото може да бъдат убити. А руските са готови.

Ти май не си гледал руски хилм? Вчера гледах три четири и един за Афганистан - и на руснаците не им се мре. Гледал ли си как 18 годишен руснак пищи, докато чеченци приятели на сегашния им президент му режат главата?

Ти пълен помияр!

Излиза, че заради нещо ставащо в Германия, САЩ преместват 50 000 (колкото 4- 5 дивизии) по-близо до Русия. Да бе, венага поверваааме! Дали в Полша или в Германия, американските данъкоплатци все ще си плащат. Дори и Германия да стигне до прословутите 2% от БВП за военни разходи. По-евтино ще им е единствено в България - щото няма да плащат за базите. САЩ на практика унищожиха две договора спиращи ядреното превъоръжаване, а сега и това. После ние от НАТО пак ще пищим, че руснаците са направили нещо в отговор на станалото.

Ти поне не плащаш, клошар смотан.

Само това ли успя да извадш - толкова ли ти се естегнал сфинктера?

шляхтата си го изпроси с това натегачество. да им е честито.

Поляците да си ги вземат , но ако можбе заедно с ядрените бомби , складирани в Германия.Така германците ще рахатясат , а поляците ще усетят от първа ръка какво е да има окупационни войски на твоя територия , неподсъдни според местното законодателство и какво е да си под прицел на руските ракетни войски със стратегическо предназначение.Да им е честито !!!

И дано атомните бомби от Полша се изсипят на твойта куха кратуна!

Има да чакаш

Недей така, да не се окажете комшии :)

А поради какви причини и защо изобщо трябва да има 50 000 янки в Европа? Хайде съвременната империя на злото да си прибере войниците и да се укроти малко!

ама как ве.......нали САЩ плащали наем за базите си , само в България не плащали ( нищо че нямат бази тук ).

А Германия се готви да си го премести от единия крачол в другия. След шута, който германците биха на малоумния и безумно скъп тъй наречен самолет Фейл-35, това беше поредната гавра с краварите, след като те самите в прав текст предложиха да направят за Ердоган каквото пожелае с намек за "и още нещо", само и само да не активира руските "Триумф".

Войната е бизнес и бизнесът е добър :) Крайно време е ЕС да организира собствена организация за отбрана, подобна на НАТО, и да изрита и САЩ и Русия от територията си. Тръмп е опасен психопат, може да се сравни само с Путин, но може и по-зле да е. Крайно време е сами да определяме съдбата си и да бием шута на тези колонизатори (и за Русия се отнася, и за САЩ). Това е деликатна форма да ни експлоатират икономически и да направляват решенията за развитие на едно много високо ниво. Докато САЩ през НАТО командва разходите и посоките на развиите на армиите ни - ще ни бърка и икономически, и политически, и може да е фатално за ЕС.

Проповядваш на погрешното място, драги. Всеки момент ще те налазят разните -фили и -фоби да те обругаят какъв си соросоид или русофилистик, съответно. Само като погледнеш състоянието на тая държавица, би трябвало да ти стане ясно, че Бай Ганьо не е в състояние да загрее и трошица от тия истини, които казваш.

Че Русия каква армия има на територията на ЕС?! Само американците имат армия на територията на ЕС! Значи това, което си написал, се отнася само за САЩ!

Най- после и германците да си отдъхнат от окупационни войски и да започнат да мислят за собствения си Бундесвер. Ако Тръмп си мисли, че германците разчитат на неговите 50000 памперси значи не е чел задълбочено историята или е бил слаб ученик. Германците биха налели пари в собствена армия, но не и в окупационна такава колкото и да им се иска на "освободителите".

Шило

Прочетох едно мъдро предложение- да намалим военния си бюджет до 0,2 % и с радост да наблюдаваме напускането на янките.

Щом Германия не иска да ги издържа, поема ги Полша, нали ще воюва с Русия.