САЩ премахват етикета "развиваща се страна" на Китай

Камарата на представителите единодушно одобри нов законопроект по въпроса

Обратно в новината

Коментари - САЩ премахват етикета "развиваща се страна" на Китай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бил съм много време в Китай,в различни градове.Китай са развита икономика,но иначе има много цигания,мръсотия.Виждал съм в хубав ресторант,голям хотел,богато меню,китайци се уригват след хранене ,окапани със сосове,бършат се със салфетки и хвърлят на земята,плюят на пода.Никой не забелязва.Просто културата им е в 19 век.На пешеходна пътека например пешеходците бягат като пиленца,защото колите дори не намаляват.Красиви градове като Шанхай-широки улици западен модел,сгради,автомобили,като свиеш в първата пресечка-мизерия,мръсотия.Абе с една дума капиталистически комунизъм.В един жилищен небостъргач живеят натъпкани като в кокошарник хора колкото един български град.

Също много здраво лъжат навсякъде в магазини,ресторанти.Китаец,ако не те излъже ,денят му е напразно минал.Случвало ми се е в ресторант ми дават сметка за 30$.Естествено им плащам 20$ и тръгвам.Почват да ръкомахат и да искат още пари.Не им давам.Зад гърба ми шушукат и се смеят,доволни,че пак са ме излъгали.

ФАЩ били "най-голямата икономика"...как може да са икономика тъпи филми, адвокатски услуги, изкуствени цици, самолети на чертеж?

Отиди да видиш ,фъсльо,после говори,сравнявай.Щото съм бил в над 70 държави и да ти кажа,държавите където може да се живее добре са САЩ ,Канада.Австралия,Западна Европа,Н.Зеландия и Япония/но за японците, не за нас/ .Така че излез от село,разходи се малко по света и после пиши.

Те китайците ще си го преместят.Много им дреме как ги наричат .

Ще се опарят Хамериканците ! Мислят си че са над-великите за порен път ! Но дракона ставна не спи .

САЩ са олигофрени и го доказват със всеки изминал ден ! Да си го залепят на тях ! Както са тръгнали ...на там вървят със страшна сила !

Ам'чи не знам, ама някакъв закон за кредитния си рейтинг да вземат да приемат, че вече е Негативен, а и за гравитацията, дейба нейната верица, не ще да се съобрази с Американските закони!

САЩ премахват етикета "развиваща се страна" на Китай, тъй като Китай е на път да изпревари САЩ по всички по-важни показатели.

Правилно -нещо разумно от краварите. Но за края на тази година янките умират и този етикет трябва да си го сложат за себе си.Сори ункъл Сам -фактите говорят сами за себе си.

виж ти ЧЕСТНИТЕ КИТАЙСКИ ТАРИКАТИ!!! ИЗМАМНИЦИ КАТО ВСЯКА ПАПЛАЧ :)

Нашият етикет могат да го променят на бързо и успешно самозакриваща се страна...

Развиващата се страна ще анонсира скоро юана,като световна резервна валута. Особено за закупуване на нефтени продукти. А развитите страни, затънали в дългове, никой с дълг под 100 % от БВП ще ходят на срещите на Г7 и Г10 и в Давос.

и че се събудиш изпотен, щото копейкаджиите ще бъдат преследвани като "врагове на народа" :)

"Законът КНР не е развиваща се страна" как звучи само.... кофти превод.

да си го залепят на тях тоя етикет

те определят етикетите, не ти - обличай ватенката и си трай

Абе тука във форума, повечето ватенки, май не схващат, че “развиваща се” страна означава буквално не особено развита. Това мрънкане по новия статут на чинките, който ги приравнява до Германия, Англия, Франция, Италия, Испания, Швеция, Швейцария, Норвегия, Холандия, Белгия, САЩ, Канада, Япония, Австралия, Южна Корея и доста други, е поредното доказателство, че феновете на Копейкин са бавноРАЗВИВАЩИ се

Зависи какво разбираш под развитие. Гъз - глава затрива? Лакомията не е прогресивна. Янките внасят свежа кръв, защото там се раждат голям процент аутисти, внасят и европейски пчели, щото техните по-медоносни африкански пчели са агресивни и убиват и хора и животни и питомните пчели убиват също и меда не си дават.

пчелите ти знаеш ли че мед се взима със специален костюм и тогава нимоат да та уапят

Аууу, ти да видиш. Богоизбраните благоволили да сложат Китай в друга графа. Дали сега са го установили е въпросът. Или просто вече ги боде в слепите очи новата роля на Китай? Каквото и да е пари им под петите. Да изтървеш 600 годишна хегемония и лапачка не е малка работа.

тъпанаре - китай е гепил досега - имал е привилегии и сега чичи Сам го реже! ЗАЩО САМИЯ КИТАЙ НЕ Е ПОВДИГНАЛ ТОЗИ ВЪПРОС, ЧЕРВЕНОГЪЗ ГЛУПАКО, А?

Етикета на КРАВАРИЯ какъв е ???? С кравар в левият ъгъл ? Хахаххахахах

етикета на краваря е "ГОСПОДАР НА СВЕТА" :) :) :)

някви си решили, че могат да лепят етикети на други държави, хаха пълен смях, да не говорим, че тая "развиваща се страна" има по-голяма и силна икономика от тея които раздават етикети

и затова се е възползвала и гепила за сметка на истински нуждаещите се

Китайците са като Рашистите - пуснеш ги в стаята и те се качват на масата. Запада ги измъкна от глада и им даде да крадат технологии на воля, за да дават сега оръжие на Путлер и да клатят тайван. Рашагите и те така - след перестройката немаха пари за водка, но понеже западни фирми взеха да инвестират малко живнаха и веднага почнаха да дестабилизират региона.

най-накрая ще стане развита икономически държава, като китайска провинция разбира се.

Е, няма такъв цинизъм! Силно развитата страна САЩ, която е на 100-тина години и вече пред разпадане, била обявила за развиваща се страна империя, която съществува от поне 4000 години! Янките кефят, ма те не са виновни - тъпи са, защото са малки още.

"Империята" трепеше врабчета и беше поробена от японците. Американците ги измъкнаха. Чети история

пълни глупости

Бе то и Монголия беше империя по едно време, даже стигаше до Балканския полуостров.

е ДА КРАДЕШ ОТ РАЗВИВАЩИТЕ СЕ ДЪРЖАВИ, КОЕТО Е ПРАВИЛ КИТАЙ ДОСЕГА. АМА ВИЕ СТЕ ПРОСТИ И НЕ РАЗБИРАТЕ НАПИСАНОТО! И СЕГА САЩ ЩЕ ИМ ОТНЕМАТ ТАЗИ ЦИНИЧНА ПРИВИЛЕГИЯ.

САЩ, ако не знаете, е държавата на етикетите. Те, вярвайки си, че са изключителни и богоизбрани човешки същества, са си присвоили права да етикират останалите държави по света според собствените си разбирания за демокрация, човешки права и бла-бла-бла. Те казват кой е развит и кой недоразвит, те казват кой е цивилизован и кой не, те казват кой е демократичен и кой авторитарен, те казват кой е щастлив и кой не, те казват кой ще живее и кой не, те казват кои бомби са мирни и човечни и кои не. Ако се съмнявате, че бомбите на САЩ не са мирни и човечни погледнете Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, ... там бомбите на САЩ и НАТО компания само мир, просперитет и човечност докараха. Ако се съмнявате, че в САЩ не всичко е наред погледнете статистиките им за бездомните, за стрелбите в училищата (вчера се трепаха пак), за престъпността, за масовото дрогиране и все по-масово става ден след ден, за свободата на словото и кансел културата, за великия рестарт и златния милиард. Ако не знаете Байдън сбира във Вашингтон ДС лидерите на избраните (121 държави) за да си сверят демократичните часовници срещу недемократичните часовници. И ако не знаете кой ще сверява часовниците на демократичните богоизбрани, не се съмнявайте - това ще са САЩ.

Посейдоните и Сарматите ще летят по тях, че даже и кьор-фишеците на бате Ким - за да им омекнат демократичните тикви!

Е тебе ли да смятам за развит бе примат комунистически такъв

Пишете ги и "трети са свят", ако щете. Те имат реална икономика, за разлика от щатите. Имат и ресурси. Кадърни са, ученолюбиви, а и работливи.

Затова ли измряха с милиони, когато изтрепаха врабчетата и когато претопяваха метали в задния си двор? Защото са кадърни и имат ресурси? Май просто са послушни, изпълнителни и разбира се трудолюбиви. Не че е лоша черта, но не винаги води до желания резултат. Сега значителна час от реалната им икономика е чужда собственост заради все още евтината работна ръка. Да не би да мислиш, че е заради друго?

Заради западната алчност е. Китай ще ни произвежда евтино, а ние ще се правим на робовладелци. Що? Щото не ни се работи. Простите китайци ще работят, а ние ще си развяваме байраците, ние сме родени за велики работи, ще измисляме 30+ пола, всякакви глупости зелени пембени и прочее, вавилонски кули ще строим. Това са западните кретени.

Не си много умен, за да правиш коментари на нещо което не разбираш. Китай с векове са били мирни земеделци. За разлика от войнолюбците в Япония. Но с времето всичко се променя. Сега Китай е в голям възход. А що се отнася до гладът, никоя държава не е застрахована от това. Важното е че са спрели да се плодят като мухи и сега са Икономически колос в света. А САЩ са колос с глинени крака и е въпрос на време да се сринат.

Китайците, чувайки тази новина масово си го местят в другия крачол. А относно краварите - те трябва рано или късно да си получат каквото им се полага. И това време наближава.

Кои са САЩ, че да раздават "етикети" на държавите ?

Питайте любимия си другар Си кои са американците... Той ще ви отговори много ясно... Спокойно, биологията няма да позволи на байдън да е президент повече... Тогава ще ви стане ясно кои са американците

Другаря Си го премести в другия крачул.

Тия откачиха тотално...

Ей за това трябва да ви се ебе Футката майна, краваропитеци сбъркани. Държавицата с 250 годишната историйка ще дава наклон ха хОя на всеки един... Педерази ненормални!

Точно така... Много сте прав... Сега прочетете определението за държава и се замислете кнр като е създадена през 1949 година колко годишна история има... Тук имаме предвид, че общото между кнр и Китайската империя е точно толкова, колкото между тодар живков и Симеон Велики...

НАРОДА обитаващ тези земи.

E, че има ли по-лицемерни от ФАШ - от една страна ще почват война с Китай щото много доминирали световната икономика, а от друга ги отписват от развиващите се!!!

а ние какви сме?

Западаща страна!

И к'во сега? САЩ правят "комплименти" на Китай, а?! Ехаа, ти да видиш! ;-)

Свръх развитите САЩ ако им се секне вноса от развиващата страна Китай ще трябва да ходят боси и голи. Същото се отнася и за останалия свят.

Китай постигна 83% от населението да е средна класа и то по американските критерии, 25 хиляди долара годишен доход. Икономически и научно Китай настигна САЩ и дори го надминава. САЩ сами си го докараха, изнесоха всичко в Китай с мисълта, те ще ни работят, ние ще живеем, но сметките им излязоха криви. Сега се проклинат, но късно, Китай стана №1 и няма връщане назад. Малък пример, че Китай е наравно със САЩ, че и по-напред. Китай има тяхна космическа станция, Китай има марсоход, Китай шета на обратната страна на луната, а в науката имат неща по напред от американците. Американците направиха китайците хора и сега горчиво съжаляват и махат "развиваща се страна ".

$25 000 в кнр... Хайде по-спокойно... Всеки може да провери дохода на глава от населението по държави... По този показател кнр е на доста незавидно място... Ясно е, че в сащ неравенството е колосално, но там е заложено да е така... Русофилите станахте синофили за една нощ... А по време на соца, кнр ви беше по-голям враг от сащ... Еййй дупенца шавливи, червени, леви... На кнр никога не се е налагало да тръгва от основата... Там всички иновации са нов внос... И още нещо: в 90% от времето на писаната човешка история Китайската империя е имала най-голямата икономика и най-многобройното население... И какво от това?

А не е редно, Китай може и да правят евтини играчки, но нямат Демокрация, значи имат още да се развиват

Ех, еврогеецо, защото в САЩ има демокрация ли бе?!... Ти в час ли си, изобщо?

За САЩ Китай са като Македония за България - въртят-сучат, все с китайците се занимават, а не си гледат вътрешните проблеми.

Разликата е, че докато Македония не е заплаха за България, Китай ще е екзекутора на САЩ, което всъщност е чудесно! Време беше краварите да си „намерят майстора“…;-)

Всичко ще дадат на Китай само и само Китай да спаси Израел, а не да обединява Мюсюлманите, дори САЩ ще поднесат на тепсия. казах ви че ще лазят пред Китай само защото Китай помири Иран и Саудитците. Руснаците имаха тъп подход, те помогнаха за ядрената сделка и Путин винаги е бил зависим от Олигарсите евреи, затова операцията му тръгна на криво щото 6 месеца си мислеше, че евреите ще му съдеистват и ще се разберат помежду си....а Китай просто тръгна да прави съюзи между най страшните за Израел и евреите от САЩ и Европа бързо се разбрах забравяики кое е важно за Европа и САЩ

На Си му дреме за американските квалификации. Ай сиктир, верицата ви краварска.

ФАЩ били сложили или премахнали някакъв си етикет за Китай. Що за тъпанарско самочувствие. Какви сте вие, та да определяте кой какъв е! Гледайте си потъващия краварник, който с дългове повлича целия свят в бездната. Вас и война няма да ви спаси от глад и разруха, тъй като войната, която искате, този път ще се води на ваша територия!

Единно беше решено етикета' развиваща се страна' да се присъди на България като се добави 'слабо развивваща се'.

Имаш предвид “бавноразвиваща”

а, най-точно казано, изобщо НЕРАЗВИВАЩА СЕ...

Етикетът "Развиваща се страна" дава облекчения при търговия със САЩ. Премахвайки Китай от този списък с развиващи се страни, тези облекчения отпадат.

Значи признавате, че за 30 години насила направихте Велика сила от една средновековна държава? А в това време доведохте целия цивилизован свят до пълен упадък?

САЩ вече нищо не определят! Свърши тая!... Други са на дневен ред.

Беше нищо преди американците да започнат да ги ползват за евтина работна ръка. Когато спрат - пак ще се върнат откъдето започнаха ;)

Китай е империя на 5000 години!?!

Сериоизно, а?!... Жалко, за теб няма надежда... Само да ти припомня, че САЩ са държава от само 247 годинки а вече са се запътили към края си, за разлика от много хилядолетния Китай.

а ти си нищо и преди и сега и за в бъдеще... Ето ти я разликата, гноен сопол.

в китай минават към презрял комунизъм, както сме виждали и ние, после тупва на земята

Явно, поне ти, нищо не си видял, тулуп пъпчив, пръкнал се вчера!

Напълно съгласен съм.Само осатава да преместят същата табела у дома си.Дс янлрпнат на челото нанфренскската курва от "Шамп елизе" с прякор "статуя на свободата"!

Китай има още доста ориз да яде докато настигне САЩ

По клошари , бездомници и самоубийци ли ?

По наркомани

гугутката потна си мисли, че като не му казва руската пропаганда колко алкохолици и наркомани има - то не те съществуват

Китай го има на това място с тези хора този език, обичай, култура, кухня и тнт от 4000 години. И са оцелели досега. Защо мислиш че би им дошло на ум да искат да станат като държава на 200 години която никой не знае колко ше изкара още?

КРАВАРИТЕ МОЖЕ ДА СИ ЕПМ !!!

Време е да се въведе и терминът/категорията „западаща страна“, за такива, като страните от „колективния запад“, които стремглаво, под егидата на отиващият си хегемон САЩ, вървят към логичния си упадък.

Бързо стягай багажа за Русия или Китай, палячо. Разпадал се бил Западът. ХАХАХАХАХАХАХ

Каква е една държава се определя по това как живее населението от пеленаче до пенсионер - достъп до образование, медицински грижи, свобода на слово и придвижване и други елементарни условия за качество на живот. Какъв ли е нашия етикет?

"гниеща страна"...

Повечето икономисти изчисляват и приемат БВП по Паритет на Покупателна Способност или GDP-PPP. Китай има БВП по ППС от 30 Трилиона долара. САЩ...25 трилиона Индия...11 трилиона Япония...6 трилиона Германия и Русия по....5 Трилиона ...... ....

Китай задмина САЩ преди две години.

Айде сега да цитираш и задлъжнялостта на всяка от тези държави спрямо БВП!... Ей така, за разкош, та да им лъсне задника на краварите!

По Задлъжнялост Запада е в катастрофално положение. С твърдо над 100% дълг към БВП. Русия например е с около 17% дълг. България до 2009 беше с 5 милиарда дълг !!! След ГЕРБ и ПП вече е към 50 милиарда.

От какъв зор щатите ще слагат етикети на когото и да е ????

Ми щото така бе простьооо ! Дават пари на "бавно развиващите се" като Бълхаристан. И на всичкото от горе ни пазят от руЗския мир !

Явно си завършен олигофрен

"Простьоо" си ти, защото така и не проумя, че САЩ не дават на никого нищо - ТЕ САМО ВЗИМАТ И ГРАБЯТ и където и да са стъпили, след тях е само разруха и мизерия!... Ама ти от къде да знаеш, като гледаш само БТВ и НОВА! Тъпунгер!

Не си прав. Краварите са щедри към политиците по света - фон Лайнен, Борел, Шолц, Макарон и т.н. Виж щедростта им към кака Цона и Мравояда, към босфорТВ, Нова и БНТ. Краварският меценат Шорош подкрепя стотици медии в Краваристан. По света може и да са вече хиляди. И както мъдреците са казали - Никой не е пророк в собствената си страна. Така и Шорош не го броят за жив в Унгария.

Премахват етикета "развиваща се страна" и слагат "изостанала и недемократична диктатура, враг на западните ценности".

И кои все пак са тия западни ценности за които толкова много се говори. Кажи поне две от тях.

Как да ти каже, като и той не знае.

Джендъризма и еднополовите бракове.

А ще подпомогнат ли "затриващата се страна" педеРаШа ??

В Русия педалите не се толерират, за разлика от САЩ, където същите управляват... Така, че само се изхвърляш, като чЕкия на мокър пясък, малоумнико!