САЩ отпуска близо $40 млн. допълнително военно финансиране за България

Сумата е част от цялостния пакет за подкрепа на Украйна и 17 от нейните съседни държави, които са потенциален риск от бъдеща руска агресия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За да им ги дадем под формата на "бъдещи" нови самолети, въоръжение... Което НИКОГА няма да получим ... или ще е толкова остаряло, че ще трябва да го сложим в музей???!

Хич не искам да има войни по света! Би било прекрасно всички да си живеем добре, да се грижим едни за други, и да няма алчни хора, готови на всичко за пари! Но тъй като това е невъзможно докато съществува англосаксонската и еврейската общности в света , чакам с нетърпение Путин да ни освободи от тях!

Пазете се от натрапени услуги.

Хамериканците не дават нищо даром,всичко се връща двойно,особено от продажници като българските политици.

Боко и плявната им дадоха на янките военните бази в България без пари,а в Полша и Унгария им плащат по 150млн.долара годишно.Ако не бяха продажници досега щяхме са си вземем две ескадрили изтребители само от наема за базите.

Че РАДЕВ ни продаде по- евтино от Бойко. Импийчмънт!!!

Радев предлагаше реални Грипени на половината от цената на F-ките на хартия!

Мамицата им американска мръсна.

Как сме ,,аборигени?! Купуват ни не със стъкалца, а с оръжие!

Тая престъпна сган наречена Америка така напразно не дава пари. За 30 години какво са направили за България? - нищо и няма да направят.Използват цялата инфраструктура на България продават и задължават да им купуваме оръжието им и то не на която те определят както и срока на доставянето им.Приемаме всички условия които те са вписали в договора.И това не достатъчно ще ни въоръжат и след време ще ни убедят че Русия е най- голямата заплаха за нас и трябва да воюваме за кръвта на милиони.Свободна и Демократична България. Тая война тези престъпници започнаха с Украйна ще включат Полша Прибалтийските страни после Молдавия,Румъния и България.Тая проклета престъпна сган от убийци ще пролят кръвта на милиони.

Бе тия САЩ ще фалират бе! В Уйраина изспиват милиадри, на нас 40 милиона?! Какво ли ще искат в замяна? Че англосанксонци и евреи даром на никого не дават!

След като неолиберални, трансбъркани, хиперсбъркани, ДБ, ПП, Герб, чакам мобилизация с нетърпение.

Дали това са заеми или безвъзмездни пари. Ако са заеми, кой ги е поискал, за какво точно и колко е лихвата и кой/кога ще ги връща. Това са елементарни въпроси. А ако са безплатни пари, за какво ни ги дават? Какво ще искат от нас?

Да ни вкарат във война

Винаги искат и Ду Пе... Другото айректен!

40 милиона за атомни бомби са осигурили американците. Нашите бъдещи Ф16 са предвидени с оборудване за свободно падащи Атомни бомби.каква привилегия само. Соломон Паси би пролял крокодилски сълзи тука от блаженство от този факт. 17 източно европейски държави според американците ще бъдат снабдени с атомни бомби, предвижда се пълно разбомбване на Европата. Това е все едно да се въоръжи съседното на Сащ - Мексико и то да се опита да си възвърне своите бивши територии - Щата Тексас и щата Калифорния с масирани Атомни бомбандировки на американските територии.

Не се ли замисляте защо скоро падна " тавана" на пенсионерите!Там са основно " висши" военни" и милиционери! Пазете си децата! Готви се " нещо"!Аз ще си пазя внуците,Ще бъда за когото си искам!Няма да съм с тези продажни курумпета!

И в какво се изразяват тези 40 млн.? Като един самолет втора употреба е 120 млн., а дребните оръжия са си наше производство!

Туй са пари за дебели зелени чорапи за зимата, че без газ и ток ще ни трябват.

Ами тия пари са точно да стигнат за чифт чорапи за всеки българин

Краварите по нищо не се отличават от телефонните измамници.

За евентуалната турска агресия краварите предвидили ли са?

Тя агресията е във вход от години, организират мигранти до границата. Време е за свободен Кюрдистан и да се разхвърчат малко фесове

това за хавлии и сапун, нали сме армия от теляци

Тези пари ще ни стигнат за около половин Ф 16 според цените, на които американците ни ги продават! Догодина, ако САЩ пак ни отпуснат такава сума, евентуално можем да си вземем цял Ф 16 (който ще ни го доставят след поне 10 години, разбира се!)!

И кой от кого е зависим да ви го тура у дупките тесни демократиИзклесаци.

Значи западните "парньори" ни готвят за война .....

Смешно ли ти е? Кръв ли искаш да се лее и тук, а фашагите да избиват мирни жители?

Не ми е смешно, ако визираш ника - няма нищо общо с това което си мисля. Напротив, надявам се нашите "умни" политици и оправляващи да им се отворят очите, а не само джобовете в които ще натъпчат тези милиони !!!!

Жалко сума в сравнение с парите за Ф-16 Скрап !

Като чуя "стратегически партньори" и започвам да бягам баце.

Мисля че ги дават "ей така, за харчалък и нищо конкретно". Супер! Намазахме 40 милки.

Айде почна се! Кой им поиска "помощтта" ?

Че Радев ни продава по- евтино от Бойко.

Не се страхуваме от Русия! Не тя ни е враг и го е доказвала. Благодарение на Русия има България и българи, а САЩ ни затриват!

Ако не беше САЩ в лицето Удроу Уилсън България щеше да бъде ликвидирана още в Ньой. Но руофилите не знаете истинската история на България, а съветска фантасмагория, затова сте такива.

Тъпако неграмотен, върви да си доучиш!

Подготвят ни за втора Украйна. Господ да ни е на помощ с такива "приятели".

Интересно кой ще е българският Зеленски?

Аз се сещам за един неадекватен тип с uди0тска усмивка и клоунско поведение. Пада си по яка дрога с пица.

Шастлифтата мисирка сигурно.

НАТОВЕЦЪТ РАДЕВ ни продаде за няколко милиона.

САЩ-исаните ОТПУСКАТ ЗАЕМИ, с които ДА СИ КУПИМ АМЕРИКАНСИ ОРЪЖИЯ. Блинкен обяви в Киев: 2 млрд. долара военна помощ за Европа, включително България 2022-09-08 "Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен дойде в Киев в четвъртък и ще разгласи 2 милиарда $ ново задгранично военно финансиране за Украйна и 18 други страни, за които се счита, че са изложени на риск от бъдеща съветска експанзия, разкриха чиновници на Държавния департамент, съобщи " Ройтерс ". Представител на Държавния департамент сподели, че почти 1 милиарда $ ще бъдат отпуснати на Украйна. Останалите ще бъдат разграничени сред Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Естония, Грузия, Гърция, Косово, Латвия, Литва, Молдова, Черна гора, Северна Македония, Полша, Румъния, Словакия и Словения. Помощта идва под формата на ГРАНТОВЕ и ЗАЕМИ от Съединени американски щати, които разрешават на страните да купуват оръжия и отбранителна техника, създадени в Съединените щати. Това изисква Конгресът на Съединени американски щати да бъде известен."

На россияните им резнаха и криптовалутите. Свършиха... ще останат да рупат брезова кора и мъх.

А ти и за толкова няма да имаш….

Помните ли, как първите дни ВСРФ напредваха бързо в Украйна? Сега гледам на картата, как със същата скорост ВСУ напредва към Донецк, Луганск и Херсон. Дали ще спрат там или ще продължат към Таганрог и Москва?

Агресивни ненормалници. Не искаме война и никога няма да воюваме срещу Русия! Каквото иска да прави нейната си Украйна.

Какви са тези стотинки за семки? Искаме милиард! Тия само за комисионна не стигат!

по обединени сме отвсякога. дали ще кажеш България или НАТО е все тая :- ))). путлерастите са ядосани и треперят повече от всякога !!!! :- )))) България е ЕС и НАТО и ще бъде така завинаги !!! :- )))) а сега е време да се разревете в коментари под моя майка ви да еба путинопитеци дебилни :- ))))

Няма паток... няма грантове. Свърши се с финансирането на разните дружества за вечна дружба със СССР.

България е долнопробната курва на ес и нато…трета глуха..слуги

Който е воювал срещу СССР. Сега е добре. Справка Финландия. Който не е воювал срещу СССР. Сега е зле. Справка България.

И САЩ не са воювали срещу СССР , интересно дали затова потъват в момента.

Защо САЩ не ни дават финансова помощ за решаване на социалните проблеми в България, а ни дават заем за купуване на американски оръжия, който ще врещаме десетилетия напред? И защо нашите политици се съгласяват на това?

Защо трябва да ти дават пари, манго! Излез на улицата изпроси си! Съвсем се измързеливихте мангалите.

Интересно, как да сравним какво можеше да си купим като военно оборудване с над 2 милиарда лева и какво с тези няколко десетки хиляди долара? Оставям настрана какво можеше да се направи в България и за българите с тези милиарди.

срещу Русия може и да не воюва, но болшевиките ще ги изколим живи до крак! Ха

точно като болшевиш говориш бе малоумник

Това може да означава само едно !!! Ние ще сме следващите !!!

С тези пари за нашите теляци могат да се купят няколко модерни бани. И два тира с тривки.

кво са точно - даване на некви боклуци без пари или дайте парите и някога като станат на 70 години ще ви дадем военна продукция

Мунчо пак ли Грипени ще купува?

Ковиди този път! Все пак е ваксиниран антиваксър.

пак ли демонстрираш наличие на пихтиесто вещество в черепнат купия

Соросидни свине да запазят телешкият си възторг когато тръгнат на източният фронт.

А копейкаджиите срещу НАТО.

А ти къде ще се скриеш, овцо? Ще те вържем на танка отпред за усилване на бронята.

САЩ-исаните се гласят ДА ВОЮВАТ с Русия от ТЕРИТОРИЯТА България. Добре че генерал Радев е АНТИПОД на Ревящия Клоун.

Кажете си го директно! Дават рушвет на продажниците!

Трябва да забраним на руснаците да влизат в България!

Как хубаво САЩ си копуват нови войници, които да умират срещу Русия. Те така си купиха краина, сега малко и от Балкание и не само. Но в никакъв случай няма да участват с техни. Благодаря но не искам да съм инструмент в ръцете на САЩ!!!

то нас който и да нападне ще си мине като на парад до София, а там ще му занесат подръчни материали, когато започне да стреля по парламента.. Американците знаят, че у нас никой не му пука и не се плаши от инвазия.. За да се плашиш трябва да ти пука за България, хората, градовете, дори за утрешния ден.. а у нас според последните избори 80% изобщо не ги вълнуват тези неща ... така че 40 млн са предостатъчни за гориво, с което САЩ да се изнесе от тук навреме, ако нещо наближи.

Защо ли са толкова щедри към нас ? Мисля , че всички се досещаме за целите им .

да си ни дадат F-16 китедето сме им ги платили! Ей това Хамерика са големи гадове!!!!!!

а? какво да дадем? Че вие не купихте самолети, а платихте такса спокойствие на ББ по този начин..сега и доставка ако искате - още 16 млрд.

Ти какво си платил, бе голтак!

Ами, вместо да платим за твоето образование, купихме картинки на самолети. Иначе щеше да се научиш как се пише "ПРЕТЕНЗИИ"...

Немедлено Костя К. да внесе закон за забрана на българската армия, като чуждестранен агент и НПО. Дерзай Костя! Ну, молодец!

Антъни Блинкен е с УКРО потекло - дядо му Мордехай Блинкин е роден в Киев.