Коментари - САЩ очакват нахлуване в Украйна в средата на февруари, Германия пази Русия заради газа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който се е заял с Русия,добро не е видял !

Очаквам с нетърпение изпреварващи удари по тази северно-азиатска сатрапия …. Време е да приключваме в Путин и в тези мизерни блядове !!! Да почваме, че да се свършва !!!!

Зеленски разсмиваше украинците ...и не само тях. Сега е на път да ги разплаче. Няма сили, ..да хвърля оставката и... разсмиването може да продължи.

За ташак , във вторник Думата да вземе да признае за суверенни републики Донецк и Луганск! Това е за Празника- 2 февруари. Честито за Запада. И за ознаменуване на Олимпиадата.

А в случай че Русия отново откаже да нахлуе САЩ имат ли план Б? Нещо провокацийка? False flag operation?

Айде почвайте се най накрая , писна им на хората да се правите на велики и да ни занимавате с вашите глупости . България затъва , ток ,вода ,парно , заплати , пенсии и т.н. боли ни х.. за некви тулупи

а некой може ли да каже смислено а кви точно са интересите на сащ в украйна?? кво точно купуват хамериканеците от там или за кво точно толкова са ги заобичали?? сичко дето сащ ше постигнат ше е че всички наоколо ше изпукат от студ и глад ако русията им врътне кранчето и това включва и германията, че и нас...

САЩ очакваха и наличие на оръжия за масово унищожение в една държава, и започнаха война като излъгаха НАТО и света, така че вече не може да им се вярва.

SirBob

Поправка - не "вече", а "никога". Играта на американците винаги е била да водят война с чужди ръце и да подклаждат конфликти в целия свят, за да печелят от това. Е, вярно, наскоро претърпяха позорно фиаско в Афганистан, но какво от това - от измисления конфликт в Украйна кукловодите им ще изкярят доста.

то да беше само в афганистан... ами виетнам ами корея... за ирак да не споменаваме... изобщо сащ не са печелили нито една война която са започнали за цялата си история ама се прават на много велики... а русия е водила много повече войни и никой не я е побеждавал... даже наполеон... не че съм за русията, просто факти

SirBob

Съгласен, така е. Където е минал американският ботуш, само разорение - Либия, Ирак, Афганистан... Списъкът е дълъг. Не че руснаците не са губили войни, губили са /например Кримската/, но това след време само ги е правило по-силни.

ЦИВИЛНИТЕ ПОЛИТБЮРОКРАТИ СОЦИОПАТИ, ПСИХОПАТИ.... ОТ НАТО ПРОСПАХА......... ПРЕВЗЕМАНЕТО НА АФГАНИСТАН ОТ ТАЛИБАНИТЕ(21 ГОДИШНАТА МИСИЯ ПО ОЗАПТЯВАНЕТО НА 100 000 ТАЛИБАНА СЕ ОКАЗА ИМПОСИБЪЛ ЗАРАДИ "висшият"ПОЛИТБЮРОКРАТИЧЕН ИДИОТИЗЪМ НА ПОЛИТИЦИТЕ ОТ САЩ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ЕС) ........ ПРОСПАХА СЪЗДАВАНЕТО НА 500 000 ХИЛЯДНА "армия" ОТ ТЕРОРИСТИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ИРАК И СИРИЯ.... ИСЛЯМСКИ ХАЛИФАТ.... КОЛКО НЕВИННИ ЖЕРТВИ НАВЯТЪРА, КОЛКО РАЗОРЕНИ ЖИВОТА И ДЪРЖАВИ ЗАРАДИ МЕРЗКИТЕ ЕГОИСТИЧНИ ЦЕЛИ НА ЖАЛКИ ЦИВИЛНИ БЮРОКРАТИЧНИ ПСИХАРИ.... И КОМПЛЕКСАРИ.. (ДАЕШ КОИТО В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗА 3 ГОДИНИ БЯХА ИЗПЕПЕЛЕНИ ОТ РУСКИТЕ ВКС И ОСТРЕЛЯНИ ОТ ПЕШЕМЕРГИТЕ) ........ ПРОСПАХА ПАНДЕМИЯТА....... А ДЪРЖАВИТЕ ЧЛЕНКИ НА АЛИАНСА ПЛАЩАТ МИЛИАРДИ И МИЛИОНИ ГОДИШНО ЧЛЕНСКИ ВНОС...... ЗА ПРОВОКИРАНЕ НА НОВ СВЕТОВЕН КОНФЛИКТ(А НЕ ЗА БОРБА СЪС ТЕРОРИЗМА И СВЕТОВНАТА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ) ОКАЗА СЕ ЧЕ НАТО ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА ЦИВИЛНИ СОЦИОПАТИ БЮРОКРАТИ И ПСИХОПАТИ ГУБИ НА ВСИЧКИ ФРОНТОВЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 22 ГОДИНИ... Е АЗ КАТО ВОЙНИК ОТ ДЪРЖАВА ЧЛЕНКА НА НАТО.... КАК ДА СЪМ РЕСПЕКТИРАН ОТ "лидери" - ЛУЗЪРИ КОИТО ДОРИ И ОРЪЖИЕ НЕ СА ДЪРЖАЛИ В РЪЦЕ.... НЕ СА БИЛИ НА ВОЙНА.... КОИТО ГУБЯТ ПОСТОЯНО И АКО ИМ ОТВЪРТИШ ЕДИН ШАМАР ЩЕ ЗАСКИМТЯТ И ПОДВИЯТ ОПАШКИ.... СЕГА СЪЩИТЕ ПСИХАРИ РАЗИГРАВАТ МЕДИЙНО-"дипломатически" ЦИРКОВЕ И ДРАМАТИЧНИ ИСТЕРИИ ЗА ЕВЕНТУАЛНА РУСКА ИНВАЗИЯ В УКРАЙНА(ВСИЧКИ ЗНАЕМ КАК Е ЗАПОЧНАЛА ВСВС.... АГРЕСОРИТЕ ПРЕОБЛЕЧЕНИ КАТО ПОЛСКИ ГРАНИЧАРИ....... НЕ БИХ СЕ УЧУДИЛ АКО ФАЩ, БАНДЕРОВЦИТЕ И АНГЛИЧАНИТЕ....... ПОВТОРЯТ ТОЗИ СЦЕНАРИЙ.......А НАРОДИТЕ ОТ ЕС И ОСТАНАЛИТЕ КОНТИНЕНТИ ГОТОВИ ЛИ СА ЗА 3 СВ. ВОЙНА..... ЗАДАВМ СИ ВЪПРОСА ОТ КОГА ГРАНИЦИТЕ НА САЩ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ТОП КОЛОНИСТИ САМО ФРАНЦИЯ, ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ МОГАТ ДА ИМ СЪПЕРНИЧАТ... (ДЪРЖАВИ КОИТО НЕ СА ЧЛЕНКИ НА ЕС)ДОСТИГНАХА ГРАНИЦИТЕ НА РУСИЯ......

Нещо друго им нахлува в празните хамерикански тикви малоумници :)

Никой, що годе разбиращ от история и политика не беше очаквал, че Русия ще се съгласи на откъсване на Украйна, че чак и с НАТО! Все едно да вземеш мед от мечка. Насрания няма да е мечката. Пък и НАТО и запада са в най-големия си упадък откакто се помним,че и преди това. Мразя комунизма и лявата пропаганда в червата си. А сега запада е по-соц от Русия.

SirBob

Абсолютно точен коментар. Късният ЕС е в пъти по-зле от късния СССР.

Мразиш комунизма и соцпропагандата в чепвата си, но явно обичаш руския член в задника си! Е, няма как - те са едно цяло и вървят неизменно заедно.

Германците кефят. Каква ли ще бъде следващата пратка ...

Конвой тирове с тоалетна хартия ...

оставете прогнозите за войните и края на пандемиите на професионалистите, като бил гейс, математиците, професорките и доцентите по звездобройство. да се доверим на нАуката! в средата на февруари, викаш? хм... е, тъкмо ще има къде да ползвате черните чували, дето си ги бехте приготвили за ковида.

основната цел на всеки военен съюз още от древността до наши дни, независимо под каква шапка, е подготовка и водене на войни, когато се говори за безопасност, сигурност, защита, мир-които са политически изрази, от военна гледна точка звучат като завладяване, унищожаване на хора, разрушение, принуждаване към мир, опустошаване на територията на агресора, който в наши дни е ясно дефиниран на европейския континент, но съвременната война само първия ден прилича на война, след това се превръща в тотален хаос, тоест липсват самолети, телефони, интернет, ток, вода, храна, изчезват контактите межу страните, военните съюзи се разпадат автоматично, всеки остава сам за себе си, управлението става ръчно

От НАТО не са се отказали да приемат Грузия и Украйна. Ами да ги приемат. Чакам да видя дали ще имат гащи за това. Такава стъпка със сигурност ще ни постави на ръба на Трета световна война.Ситуацията може да се нажежи до червено. Една грешна стъпка или малко недоразумение може да отворят адът на земята. Ясно е, че Русия няма как да воюва срещу САЩ и Европа заедно. Коалицията превъзхожда Русия във всяко отношение. Мен обаче тръпки ме побиват, ако Русия се почувства застрашена и премине към активна защита. Много ми е интересно колко и докога може да продължава този цирк със стягане на войски около Русия. САЩ не се ли боят, че в един момент може да се получи сблъсък, който да стартира глобален конфликт. Достатъчен е само един инцидент над Балтийско или Черно море. Дали ще може да бъде спрян ефектът на доминото?!

SirBob

Така. Всичко е вярно с едно уточнение - Русия не е задължително да е сама в този конфликт. Нека не забравяме, че някои от държавите в средна Азия са неин естествен съюзник, и нека не забравяме и Китай. Последните имат свои сметки за уреждане със САЩ, така че в един глобален конфликт се съмнявам, че Русия ще е сама. По-скоро даже съм сигурен в обратното.

Срам и позор за БНР и програма Хоризонт с даденият глас на Елена Поптодорова. Срамувам се от нея! ЕленаПопневинната! Срамота!

От велика Америка Байдан направи САЩ полу велик.Ако САЩ нападат Русия с машата си Украйна заради Луганск и Донецк да я нападат и стига с тези ялови срокове до средата на еди кой си месец.Ние ще им помогнем с 1000 бойци на страната на Русия.Ако батальона ни е попълнен с чужд аскер ,нашите ще ги скрият в някое мазе ,за да не ги похарчат бадаява .

Защо германците си траят? Защото САМО ТЕ знаят какво е да се биеш с Русия и какво е Русия да ти го набие.

SirBob

Или както е казал самият Бърнард Монтгомъри: "Правило номер 1 във военното дело е да не се започва война с Русия!"

Юдо-Хазарите, никога няма да простят това което е направил княз Светослав I. Затова и Украйна е една от най измъчените и тъпканите държави през вековете.

Как се превежда РУСИЯ от Гръци : Подсказка 1 Столици на РУС (РУСИЯ ) RUSSIA: Ладога , Новгород , Киев , Владимир , Москва , Санкт Петербург , Москва От коя династия е Светослав 1 ? Рюририковчи или Романови Какво е Киевска РУС ? Държава или Период когато Столицата на РУС е била Киев ? Чичото на Григорий Цамблак кой е той и къде е Митрополит , Отговори: Сверна Мадедония или Русия ? Кой създава УССР (древната републиката на укрте) ? Ленин или Стамболов ? Въпрос за 10000: Колко са столиците на Трите Български Царства ? 4 , 7 , 10 или 12 ? Въпрос за 100000 : Назови имената на столиците на Трите Български Царства.

Вашингтон. Ние сме колония на САЩ от 30 години

А юдо-хазарите какви са и къде са? 1 Американци 2 Руснаци 3 Европейци 4 Изрелци

Че аз през цялото време си мисля, че президент на САЩ е Алцхаймер, пък той бил Байдън.

Очаква се да падне атомна бомба над Америка в средата на февруари.

на Бай дъновите им изгоря бизнеса в украйна

на американската тъпа пропаганда и лъжя раздухвана от еврейската медия край няма. но този път ще го издухат това не е сърбия или ирак руснаците имат в много повече пъти ракети и ядрено оръжие от американските томахок на 50г.остаряла техника

Ами по същия начин САЩ очакваха да намерят химически оръжия за масово унищожение в Ирак!? ... Highly likely! Има нещо гнило в Дания!?

Пак глупости, пак смениха сроковете. Ако УСА удари Киев с некоя ракета, може да обвини Путин и да им се сбъднат прогнозите, че смешно вече става. Между впрочем, ако руснаците толкзо имат мерак, могат да вземат Украйна за 1-2 дена, но за какво им е? Путин предпочита да не плаща чужди сметки, все пак преврата там го направиха западняците и да се оправят те с Украйна.

Щом като 'Путин предпочита да не плаща чужди сметки' тогава не може да определя коя държава къде членува и как гарантира сигурността си. То не може ем тъй, ем иначе както на ватниците им удобно.

Те и за Финландия мислеха така през 1939-та, но "едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш"! Между другото не е зле да си припомните какъв беше повода за нападението над Финландия, повода за нападението над Чечня, повода за нападението над Грузия, повода за анексирането на Крим - поводът за навлизането на територията на Украйна ще е също такъв! Той винаги е един и същ: слаба и малка държава, нищожна в сравнение с Русия във военно отношение напада държавата "освободителка" на всичко и всички с цел да заграби територията и природните и богатства!!! Е, ние може и да не сме толкожа умни, като стратезите на Кремъл, но въпреки всичко не ядем доматите с колците!

:)))) Ясноооо - Русия напада в средата на февруари. А коя година?

Малко инфо от последните минути - Русия и Украйна са се разбрали. ;) Хайде, краварските плашипутарници да отиват да си гризат ноктите. :))))

се отебаха на американски войници с прашки и високи токчета

Нужни са ми 3 часа за да обеся Бандеровските фашисти на Киевските дървета с главата надолу Ройтерс, 27 8.20

Пиядурски изцепки от Уродийск. Късокракия пишман стратег в Кремъл обаче е на друго мнение - хванаха го че блъфира с калпави карти и сега ватно-блатната фауна мучи вече на отбой :)

К'во стана с перченето и хвалипръцковщините как щели да завладеят Украйна за 24 часа и да правят парад в Киев? Пак се отлага за неопределено време :)

Кога и къде, американските мисии донесоха нещо различно освен разруха и мизерия? Кога и къде американците спечелиха война, дори и партизанска? Пълни палячовци.

Абсолютно!!!

Западна и Източна Европа бяха възможно най-красноречивия пример какво донесоха Щатите и какво - Средноазиатската уонаби империя. Само за загубени войни не почвай - Щатите можеха да стоят колкото си искат в Афганистан и да плащат 2/3 от бюджет, но уви нямаше смисъл. А твоите продължават ежегодно да плащат на Кадиров 'дънък спокойствие' след като бяха опердасани здраво в 2те чеченски войни.

Стига глупости. Колко години седяха в Афганистан? 20г? И? Изобщо не подкрепям руснаците, те си въртят техните игри. Но поне след намесата им в Сирия, малко разхвърляха ИДИЛ. Каква изобщо им беше идеята на Американците за Афганистан? Некви навитаци с пластмасови ножчета и вилички за кебапченца, забиха 3 самолета? :)))) И те нарамиха пушки да гонят човека с брадата? Сериозно ли?

'след намесата им в Сирия, малко разхвърляха ИДИЛ' Избиха хиляди цивилни и сринаха 'съюзника' си с килимни бомбардировки - $200 300 милиарда са нужни в Сирия за реконструкция само че покровителите се ослушват. С това и 'геройското' завземане на собствената им (!) военна база в Крим се изчерпват руските пАбеди за последните 20 години.

Щото тя Сирия беше рай по време на ИДИЛ и килимните бомбардировки я счупиха. Ти кво искаш да им белят яйце на диваците финансирани от Саудитска Арабия и САЩ. Асад ги извика. Ако не са те (Русия) , САЩ ще си веят коня много по-лошо от сега. Правят си каквото и където си искат, само Русия им е трън в очите. Някой, някъде да е искал американска помощ? Е така да ги викне да спасяват? Не, те сами създават проблема и отиват да “спасяват”. Това е разликата.

Коректното заглавие е: "САЩ ПЛАНИРАТ нахлуване в Украйна ..."

Масово се пробутват едни и същи лужи навсякъде - че Русия щяла да напада Украйна! А когато вицеадмирала-главнокомандващ ВМС на Германия, си каза, че това са глупости, го накараха да си подаде оставката!!! Разбирате ли за какво става въпрос вече - всеки, който каже истината, базирана на реални данни/не като тези, които четат новините/, му запушват устата, уволняват го и тана - тормоз срещу всеки, който има смелостта да каже истината! Пропагандират се едни и същи лъжи в медиите по целия свят, понеже вече се контролират н апрактика от едни и същи лица! Изглежда крайната цел е да се отклони вниманието, да не се сключват дългосрочни договори за гас с Русия, за да може спекулантите да продават газ на спот борсите без каквато и да е предсказуемост, да хвърчи инфлацията нагоре, да обедняват всички, с изключение на спекулантите, зад които са САЩ! И в крайна сметка и САЩ да пробутват газа си на многократно по-високи цени! Отврат! Наистина нещата излизат извън всякаква логика! Спрете с тази помия срещу Русия, върнете се на дългосрочни газови договори, одобрете Северен поток 2, защото вие и вашите икономики имате огромна нужда от тях и спрете с тези отвратителни провокации, манипулации и прочие простотии!

Проблема на САЩ е, че техните политиците не могат да покажат най голямата държава на картата. За съжаления не могат да покажат САЩ на картата. Ако можеха щяха да знаят, че санкциите няма да работят. Надявам се, че ни е си научихме урока и повече няма да воюваме с Русия. Русия няма избор, тази рана наречена Украйна трябва да се затвори защото ще им създава проблеми. Там се създава поколение което се учи да мрази всичко руско. Без да се взима под внимание историческата свързаност на двата народа. Нещо подобно на нашата ситуация с Македония. От всички мръсни войни които запада е организирал тази е най мръсната защото там буквално воюват брат срещу брата.

Дали руснаците не са агресори и не искат война?Питай грузинци, молдовци, украинци, арменци, сирийци и още 180 поробени народа в самата Русия. Да не говорим, че московитите(руси) избиха и коренното население чукчите(местнитеи индианци) и ги унищожиха до крак! Самите ние българите бяхме под половинвековно руско робство!

видно е, още сме им роби. Само сме Троянски кон на Москва в НАТО и ЕС.

Ми да. Тия гадни руснаци ей. Друго си е в демократичната Америка. Там индианците са на голяма почит, почти 95% от населението, не са натикани в резервати, не са ги избивали с болести и им осигуряват хиляди привилегии. Същото е и с Сърбия, Иран, Ирак, Либия, Египет, Сирия, Йемен, Виетнам, Венецуела и още няколко други. Там съвсем демократично ги стреляха и им мятаха бомби с уран. Та негрите бяха на голяма почит и много ги уважаваха доскоро. Ма друго си е.

Що не разкажеш на чукчи и буряти как живеят днешните американски индианци - за доходите им, за всевъзможните държавни програми за подпомагане и запазване на културата им, пък да видим дали не биха се сменили ако можеха. И въобще цифрите говорят сами - докато американсите индианци са над 5 милиона, то руските чукчи (около 50 000) са направо застрашен вид.

Гешев няма ли да се самосезира за всяване на паника и да започне да разследва американците?

Всяка свобода се заплаща. Затова и ние трябва да плащаме за американски бази на наша територия. Още повече, че така се повишава и отбранителнста способност на Родината, както и качеството на бойната подготовка на нашата армия. Вечна благодарност на американците освободили ни от половинвековно руско робство!

ГЕРМАНИЯ И ФРАЦИЯ НЕ ИСКАТ ВОЙНА С РУСИЯ. НАТО И САЩ СА НА ГРАНИЦАТА И В УКРАЙНА,ТЕ ИСКАТ ВОЙНА. УКРАЙНА НЕ Е В НАТО, НО БЛИЗО ДО РУСИЯ И ЧАКАТ ДА ПРАВОКИРАТ РУСИЯ КАТО В ИРАК,ЛИБИЯ,СИРИЯ .ИСКАТ ЕВРОПА ДА ПЛАМНЕ.АГРЕСОРИТЕ ИСКАТ ВРАГ И СА НАРОЧИЛИ РУСИЯ.КАТО ВЛЕЗНАТ В ДОНБАС ДА ТРЕПЯТ РУСНАЦИ РУСИЯ ЩЕ ГИ ЗАЩИТИ.НАРОДА В УКРАЙНА Е РУСКОЕЗИЧЕН И ТЕ ЩЕ СКОЧАТ,ОТНОВО ХАТО ЩЕ БЯГА КАТО МИШКИ

Никой на Запад не иска война бе, тупан! За какво им е? Еусия да сеи отдръпне водката от границата на Украйна и всичко ще се оправи!

Русия доставя под 1/3 от газта потребявана от ЕС. Хибридната опорка, че ЕС щяла да клекне заради газа, е меко казано смешна.

"Германия е поискала енергийният сектор на Русия да бъде изключен от предложените от САЩ санкции, тъй като доставките на газ и петрол за Европа могат да бъдат замразени." Е това е най-якото в цялата новинка.

ЕС ще преживее и без този 1/3 газ, който и доставя Русия.

умности, явно самия ЕС не смята, че ще преживее щом поставя такова условие ама....... ти знаеш по добре а?

се отебаха на американски войници.с прашки и високи токчета

Пералня Ф35 направо се забучи у палубат. Пилотът е катапултирал

Щом нашата армия ще пази НАТО и то изцяло под българско командване, спукана им е работата на рашките. :)

Европа и да иска не може да воюва, на всички бивши соцстрани армиите им са като нашата, единствено Турция и САЩ имат боеспособни армии, но САЩ не искат да излязат срещу Русия, Турция също никога няма да воюва заради Украйна

Ами който иска да напада Русия, нека се пробва. За справка - Наполеон, Хитлер и Турците. Руската армия марширува победоносно и в Париж, и в Берлин, и в София, Букурещ, Белград, Виена, Прага, Будапеща, Варшава.. И без малко да вземе Истанбул. Така че историята пак ще се повтори. Където е текло, пак ще тече..

Нещо не си разбрал - никой не иска да напада Русия. Хората се притесняват, че РУСИЯ ЩЕ НАПАДНЕ!

никога не е нападала и започвала войни.Тя само ги завършва.

Ой, наистина не съм разбрал. Ами тогава тези които се притесняват - НАТО трябва да ги прегърнем и целунем по челото като котенца..

от 2014 година все чакаме да нападне, вече 8 години, и защо ѝ е на Русия Украйна, да издържа един неблагодарен народ, в Украйна всички домове бяха на газ, сега имат режим на ток - един ден има, един ден няма. А Порошенко се хвалеше без притеснение че ще прати децата в Донбас в бомбоубежищата и няма да ходят на училище, сега го съдят за корупция.

Те НАТО още са разстроени след Афганистан.. Да ги прегърнем и да им купим по близалка..

То СССР се разпадна след дестгодишното "присъствие" на съветската армия в Афганистан.

Така наречения режим на Наджибула в Афганистан го имаше 5 години след като Руснаците излязоха от там . "Демократичния президент (пионката на Американците) си би камшика ощ преди да гледаме по телевизията как падаха американските подли от колесниците на самолетите излитащи от Кабулското летице.

След като Германия им прати каски, предлагам нашите дупедавни политици да споделят част от вазелина, който ползват докато ги онождат задокеанците, с украинските си колеги. Ще им трябва и на тях.

Трябва да им пратим памперси..

Целият свят трябва да се вълнува от истериите на САЩ или по-скоро, на неориентираните сексуално демокрадични ръководители на тази сбирщина.

Само да попитам, това очакване по данни на същото разузнаване ли е, което откри оръжията за масово поразяване на Садам Хюсеин в Ирак ? Благодаря.

Колкото по малко фили и фоби има толкова по добре ! Винаги трябва да гледаме българският интерес ! Идеята е да извлечем ползи от всеки за наш интерес а не да клякаш в полза на някой ! Както се казва нямаме вечни приятели имаме вечни интереси !

Значи очакваме по средата на февруари да има провокация от страна на САЩ и Русия ще трябва да отвърне и хоп ще излезе, че руснаците са нападнали първи

САЩ нямат интерес от война с Русия. Нито от война в Европа. Европа е най-големият им клиент, а една война ще намали покупателната способност на населението и ще има ефект върху нея за години напред.

Шило

Айде бе, нямат. Кой навива пружините на грузинци, украинци? Нямали били интерес, ама друг път. Да питам, какъв интерес имаха от инвазията в Ирак?

Хич никакъв нямат, само да си продават оръжията и да разсеят вниманието от разпадащата им се кочина.